Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 99 z 99 ]

66

Odp: Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?
tomek1986 napisał/a:

A podobno mężczyzna nie musi być ładny. big_smile Nie rozumiem jakichś specjalnych wymagań pod względem wyglądu zarówno u mężczyzn, jak u kobiet, ale już mniej dziwna jest opcja , gdy niezbyt urokliwy mężczyzna szuka wyjątkowo ładnej kobiety niż gdy kobieta, która ma nadwagę i jest niezbyt zadbana szuka księcia z bajki. Takie przynajmniej zdarzało mi się kiedyś widywać na portalach randkowych. W ogóle chyba mało który mężczyzna podaje na takich stronach jakieś konkretne wymagania co do wyglądu kobiety, zaś wśród nich bardzo często pojawia się notka o tym, że musi być koniecznie wysoki i ewentualnie kilka dodatkowych kryteriów. wink

oj...zdziwilbys sie, jakie panowie podaja wymagania....

Zobacz podobne tematy :

67

oldorando napisał/a:
tomek1986 napisał/a:

A podobno mężczyzna nie musi być ładny. big_smile Nie rozumiem jakichś specjalnych wymagań pod względem wyglądu zarówno u mężczyzn, jak u kobiet, ale już mniej dziwna jest opcja , gdy niezbyt urokliwy mężczyzna szuka wyjątkowo ładnej kobiety niż gdy kobieta, która ma nadwagę i jest niezbyt zadbana szuka księcia z bajki. Takie przynajmniej zdarzało mi się kiedyś widywać na portalach randkowych. W ogóle chyba mało który mężczyzna podaje na takich stronach jakieś konkretne wymagania co do wyglądu kobiety, zaś wśród nich bardzo często pojawia się notka o tym, że musi być koniecznie wysoki i ewentualnie kilka dodatkowych kryteriów. wink

oj...zdziwilbys sie, jakie panowie podaja wymagania....

No i dobrze ze maja. Cenic sie trzeba a i sprzedac umiec wink

68

Żeby się cenić to trzeba też coś sobą prezentować:) Bo nie ma to jak bujać w obłokach i rzeczywistość oszukiwać:) Ja tam nigdy nie oszukiwałem i źle na tym nie wyszedłem:)

69

mój man zawsze powtarza " kobieta jest wizytówką faceta "

70 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-26 01:14:29)

Ale dlaczego kobieta ma brac  faceta niezbyt  ladnego,niezbyt przystojnego nic szczegolnego?  na korzysc faceta? Faceci  chca fajne zgrabne,a my kobiety brzydkich mamy chciec  ?-na korzysc faceta.
CALY  CZAS faceci  wmawiaja kobietom,ze on -facet to moze byc niezbyt ladny,a kobieta musi  byc fajna "Doopa" -oczywiscie na korzysc faceta..
juz o tym  wspominalam w  innym watku 
Glupia,naiwna  desperatka niewiele wymaga..
To samo mozna by powiedziec,ze "mezczyzna wizytowka Kobiety"
Ladny+Przystojny+madry+zaradny+kulturalny+dobra praca+dobre zarobki+silny-meski+odwazny,a nie tchorz,dretwy sztywniak, slaba"-pipa" - FACET.. badz  Burak-cham sad

http://iqkartka.pl/cards/10155.png

71

a dla mnie urodziwy nie musi byc- jesli pozostale cechy wymienione przez zrezygnowana beda w porzadku...

na liscie priorytetow uroda jest bardzo nisko....

(i niema to nic wspolnego z desperacja, bo bardzo rzadko znajduje pozostale cechy w odpowiadajacym mi stopniu)

72 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-26 06:05:39)

i  jeszcze powinien byc dobry w lozku tongue ,bo po co kobiecie kiepski kochanek,nie  potrafiacy ja porzadnie zaspokoic big_smile a  co  wink

73

Oczywiście, że tak.
Natomiast zauważ, że właśnie Ci mało urodziwi, którzy mają nie wiadomo jakie wymagania są z reguły samotni i sfrustrowani. Co choćby widać po tym forum.

74

M?rtainn napisał/a:

Oczywiście, że tak.
Natomiast zauważ, że właśnie Ci mało urodziwi, którzy mają nie wiadomo jakie wymagania są z reguły samotni i sfrustrowani. Co choćby widać po tym forum.

A skąd wiesz,że są mało urodziwi,ilu widziałeś ? tongue
Poza  tym wszyscy piszą,że uroda jest kwestią względną,więc każda potwora znajdzie swojego amatora tongue

75

Sami o tym pisali:) Nie piszę o tym temacie o samcach alfa, ale w dziale seks był swego czasu spory wysyp 30 i 40 letnich prawiczków, którzy narzekali, że żadna ładna dziewczyna nie chce rozłożyć przed nimi nóg. Jak się im zaproponowało, że może by target zmienić to byli oburzeni, że jak to, że przeciętnej to nie chcą. A jak się zapytało jak oni wyglądają to wychodziło, że niekoniecznie. Sami to zresztą przyznawali:) O takich pewno chodziło. Ja tam do urodziwych też nie należę, ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję:D

76

Raczej w "ich guście". Bo ładny, to pojęcie względne.

77

M?rtainn napisał/a:

Sami o tym pisali:) Nie piszę o tym temacie o samcach alfa, ale w dziale seks był swego czasu spory wysyp 30 i 40 letnich prawiczków, którzy narzekali, że żadna ładna dziewczyna nie chce rozłożyć przed nimi nóg. Jak się im zaproponowało, że może by target zmienić to byli oburzeni, że jak to, że przeciętnej to nie chcą. A jak się zapytało jak oni wyglądają to wychodziło, że niekoniecznie. Sami to zresztą przyznawali:) O takich pewno chodziło. Ja tam do urodziwych też nie należę, ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję:D

Może i sami o tym pisali,ale to kwestia postrzegania samego siebie,mając niskie poczucie własnej wartości,pewnie tak myśleli,więc wcale nie jest powiedziane,że byli brzydcy,po drugie,czy np Ty "obniżyłbyś standardy" i związał się z kobietą,która Ci się nie podoba ?
Nie sądzę.

78

Z bólem serca stwierdzam, że mężczyznom chodzi glównie o wygląd. Długie nogi w modnych spodniczkach, bujne włosy, piersi , tyłeczek- tak, to są podstawy udanego związku. I nic tego nigdy nie zmieni!!!!Nie ma się co oszukiwać w tej kwestii.

79

Supertyesha2375 napisał/a:

Z bólem serca stwierdzam, że mężczyznom chodzi glównie o wygląd. Długie nogi w modnych spodniczkach, bujne włosy, piersi , tyłeczek- tak, to są podstawy udanego związku. I nic tego nigdy nie zmieni!!!!Nie ma się co oszukiwać w tej kwestii.

Inna sprawa, kiedy mężczyzna sam nie jest zbyt atrakcyjny. Wygląda to mniej więcej tak- za młodu podkochuje się w najpiękniejszych, a z roku na rok obniża swoje wymagania, żeby wreszcie stwierdzić, że wygląd się nie liczy- bo co ma niby powiedzieć??

80

Flawed Velvet napisał/a:

Raczej w "ich guście". Bo ładny, to pojęcie względne.

Każda potwora znajdzie swego amatora, stare przyslowie jak świat. I nie dotyczy wbrew pozorom tylko wygladu, ale raczej przede wszzystkim charakteru, osobowości. A jak jest potwora fizycznie, to z tą miłością... no, nie przesadzajmy, jest, ale...

81

palwrotki napisał/a:

Rogi przyprawiają? Raz została kur*ą to nią pozostanie całe życie

Zasadniczo nie mozna zostać prostytutką po jednorazowym skoku w bok. Bo prostytutka, nie będę cytować twojego slownictwa, ma więcej kontaktow niż jeden i na przestrzeni dlugiego czasu. Każdy popełnia błędy, a czasy kamieniowania się dawno skończyły.

82

Znałam kiedys dziewczyne. Brzydka, okropna na 1 rzut oka. Ale maiła tak piękną dobra osobowosć ,że nie tylko kobiety ( przyjaciólki ) do niej lgneły ale zawsze była otoczona wianuszkiem mężczyzn.

83

Może miała dobra aure, bo wierzę że człowiek może mieć odpychającą energie, lub mieć za mało feromonów i dlatego nie wzbudzać zainteresowania. Dlaczego niektóre kobiety pomimo tego że są atrakcyjne nie zawsze mają powodzenie.

84

Uroda może oczarować, zawrócić w głowie. Ale już budowanie stałego związku to zupełnie coś innego. Dla jednych uroda będzie ważniejsza, dla innych mniej. Każdy szuka czegoś innego w związku, jeden będzie wolał głupiutką 'barbi' a drugi partnerkę, na którą może liczyć. Obie sytuacje mają swoje plusy i minusy.

Tak czy inaczej idealnych ludzi nie ma. Każdy ma jakieś wady i problemy. Czy to coś w wyglądzie czy w charakterze prędzej czy później trzeba będzie się z tym zmierzyć i zaakceptować albo i nie cool

85

jeżeli ja dbam o siebie to  mój facet też powinien i vice versa a że nudzą nam się lub my im to już inna sprawa

86

truskaweczka19 napisał/a:
5025 napisał/a:

No właśnie. Siedzieliśmy sobie ostatnio z kumplem przy piwku i rozmawialiśmy na tematy damsko-męskie. Tak się złożyło, że związek naszych bliskich znajomych się niedawno rozpadł - facet doszedł do wniosku, że jednak jego dziewczyna jest zbyt brzydka dla niego. Skomentowałam to w ten sposób: "Ja go nie rozumiem, ten gość ma już swoje lata, w dodatku sam jest brzydki, a dobrą dziewczynę miał". Na co kumpel odpowiedział: "A ja go rozumiem. Każdy facet, bez wyjątku, chce mieć możliwie jak najbardziej atrakcyjną partnerkę. Nawet, jeśli wygląda jak Quasimodo". Stwierdził też, że wygląd kobiety jest wyznacznikiem tego, czy jest jej przeznaczone bycie w związku, czy też nie (w sensie ładne to dobre kandydatki na żonę, brzydkie powinny być same).

A co Wy o tym myślicie? Jak zapatrujecie się na te sprawy, panowie?

Rzucanie kogoś, bo jest brzydki dla mnie bardzo źle świadczy po prostu o tej osobie zazwyczaj. Jak ktoś wiąże się z kimś bez przekonania, to jego problem,  .

SLABY,zakompleksiony  BOI  sie  "Brzydkosci",niedoskonalosci  i zostawi...

87

Dla mnie wygląd  kobiety musi mnie zainteresować czyli tzw mój typ ale ważniejsze jest co ma w głowie i zainteresowania oraz charakter. Może być miss piękności ale jak bedzie paskudny charakter i brak wspólnych zainteresować to nic z tego nie bedzie ,Tyle dam od siebie

88

Jeżeli facet szuka ładnej kobiety i TYLKO na tym skupia swoje myśli to jest niestety...powierzchowny, płytki i jałowy jak pyry bez soli.
Ogromny żal, że nadal 8 na 10 facetów u kobiety zwraca uwagę na jej wygląd, a nie na to co mówi, jak mówi i jaka jest w środku - jak bogate ma wnętrze.

89

Mężczyzna chce by jego geny rozeszły się po świecie w jak największej ilości. Musi więc szukać kobiet, które urodzą mu i wykarmią zdrowe dzieci. Kobiety które mają większe szanse na urodzenie zdrowych dzieci muszą mieć "walory". Szuka więc ładnych, zdrowych kobiet.
Kobiety chcą by jej dzieci miały jak najlepsze geny. Szuka więc jednego mężczyzny z jak najlepszymi genami. Zdrowego, dobrze odżywionego, może przystojnego.
I tu nie ma co się oszukiwać, siebie i swojej natury. Nie ma co szukać wnętrza. Wnętrze pojawia się wtedy kiedy człowiek trochę podrośnie i zechce budować długotrwały związek, wtedy troszkę się zmienia.
Mężczyzna będzie szukał kobiety która mu te dzieci wychowa i z którą będzie w stanie wytrzymać. Musi więc mieć "wnętrze".
Kobieta zaś szuka mężczyzny, który jest zaradny, który będzie w stanie utrzymać rodzinę. Musi więc mieć to "coś".

A prawda leży pewnie jak zawsze - gdzieś po środku smile
Ale to tylko gdybanie szczęśliwie związanego, dzieciatego 40 latka smile

90

Mnie to bawi, jak kobiety taki zarzut stawiają mężczyznom. To całkiem logiczne, że nikt nie rzuca się na tych najmniej atrakcyjnych, potencjalnych partnerów. Dotyczy to obu płci. Osobiście mam coś takiego, że podobają mi się kobiety, które mają te parę cech (np blond włosy, szczupła budowa) i wcale nie musi być piękna. Jeżeli ma świetny dla mnie charakter, to z automatu zaczyna się też bardziej fizycznie podobać. Niestety o piękne kobiety trudno nie jest, ale o te fajne już jak najbardziej tak.

91

Hej, jest tak , dużo facetów zwraca uwagę na wygląd i uważa że dziewczyna o pewnych gabarytach jest lepsza od innych. Wygląd się liczy poszukaj sobie filmików metamorfoz jak dziewczyny na chwilę zmienią wygląd Tak już jest ;-(

92

Moim zdaniem nie tyle ładnych, co zadbanych. Czasem Panie ? zwłaszcza mężatki ? nie rozumieją, jak ważny jest na przykład pociągający ubiór. Rajstopy, biustonosze, majtki czy koszule nocne ? takie z pozoru banalne rzeczy, a pomagają. Ja ostatnio sprawiłam sobie nowe rajstopy disety z Marbetu, a także bieliznę. Mąż od raz zauważył. Tak więc to nie jest tak drogie Panie, że oni nie zwracają uwagi. Dajmy im tylko szansę.

93

a to prawda z tą sexowną bielizną jest. moim zdaniem kobieta powinna zawsze pociągać, nie ważne w jakim wieku jest

94

Od ładnego wyglądu ważniejsze jest ładne samopoczucie. Jeśli ktoś dobrze czuje się w swojej skórze, natychmiast wysyła pozytywny przekaz do innych. Bycie zadbaną i optymizm to gwarancja sukcesu u płci odmiennej, niejedna średnio piękna to potwierdzi.

95

kunahalinka napisał/a:

a to prawda z tą sexowną bielizną jest. moim zdaniem kobieta powinna zawsze pociągać, nie ważne w jakim wieku jest

mężczyźna rowniez powinnien zawsze pociągać

96

Fannyqwe81 napisał/a:

Od ładnego wyglądu ważniejsze jest ładne samopoczucie. Jeśli ktoś dobrze czuje się w swojej skórze, natychmiast wysyła pozytywny przekaz do innych. Bycie zadbaną i optymizm to gwarancja sukcesu u płci odmiennej, niejedna średnio piękna to potwierdzi.

Niekoniecznie.
Znam faceta, który miał optymistyczną, bardzo ładną kobietę. Jakoś go to nie powstrzymało, by ją zdradzić z inną. Widać była lepsza ta, co do zdrady namówiła. A w czym? To już łatwo się domyślić...

97

Remi napisał/a:
Fannyqwe81 napisał/a:

Niekoniecznie.
Znam faceta, który miał optymistyczną, bardzo ładną kobietę. Jakoś go to nie powstrzymało, by ją zdradzić z inną. Widać była lepsza ta, co do zdrady namówiła. A w czym? To już łatwo się domyślić...

Ten post mnie przeraża...

98

Moim zdaniem facet, który patrzy wyłącznie na wygląd, poszukuje kobiety przede wszystkim ładnej, sam jest zakompleksiony Owszem rozumiem, że szukamy partnerów czystych i dbających o siebie, inteligentnych czy nawet zaradnych i zdrowych. Ale ocenianie przez pryzmat urody? Nie jest dobrym pomysłem, uroda przemija, a z daną osobą trzeba będzie spędzić całe życie. Owszem, nie mówię, że wygląd nie jest w ogóle ważny, bo nie może nas odrzucać od partnera, wtedy to się troszeczkę mija z celem, ale trzeba mieć zdrowe priorytety.

99

Elderflower napisał/a:

Ale ocenianie przez pryzmat urody? Nie jest dobrym pomysłem, uroda przemija, a z daną osobą trzeba będzie spędzić całe życie. Owszem, nie mówię, że wygląd nie jest w ogóle ważny, bo nie może nas odrzucać od partnera, wtedy to się troszeczkę mija z celem, ale trzeba mieć zdrowe priorytety.

Trzeba spędzić całe życie z daną osobą?
Jakoś niewiele osób tak spędziło życie i to są ludzie z innej epoki. Obecnie to nierealne.

Posty [ 66 do 99 z 99 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024