Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

1

Temat: Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

No właśnie. Siedzieliśmy sobie ostatnio z kumplem przy piwku i rozmawialiśmy na tematy damsko-męskie. Tak się złożyło, że związek naszych bliskich znajomych się niedawno rozpadł - facet doszedł do wniosku, że jednak jego dziewczyna jest zbyt brzydka dla niego. Skomentowałam to w ten sposób: "Ja go nie rozumiem, ten gość ma już swoje lata, w dodatku sam jest brzydki, a dobrą dziewczynę miał". Na co kumpel odpowiedział: "A ja go rozumiem. Każdy facet, bez wyjątku, chce mieć możliwie jak najbardziej atrakcyjną partnerkę. Nawet, jeśli wygląda jak Quasimodo". Stwierdził też, że wygląd kobiety jest wyznacznikiem tego, czy jest jej przeznaczone bycie w związku, czy też nie (w sensie ładne to dobre kandydatki na żonę, brzydkie powinny być same).

A co Wy o tym myślicie? Jak zapatrujecie się na te sprawy, panowie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

Pewnie, że jest taka grupa facetów. Dość spora nawet. Wystarczy popatrzeć na to forum i tabuny frustratów, którzy samemu nic sobą nie prezentują, a startują do bardzo atrakcyjnych kobiet, a potem się dziwią, że żadna przez lata go nie chciała.
Oczywiście, że każdy z nas w pierwszym momencie zwraca uwagę na wygląd. I moim zdaniem nie ma tu większego znaczenia czy jest to kobieta czy mężczyzna. No i większość by chciała mieć atrakcyjnego partnera. Tylko znowu ładne dla każdego oznacza co innego. Dla mnie moja partnerka może być bardzo atrakcyjna, a koledze Zbyszkowi może się nie podobać. Każdy szuka swego ideału i każdy ten ideał ma inny. Natomiast jeśli facet mówi, że rzucił dziewczynę bo była dla niego zbyt brzydka samemu nic sobą specjalnego nie prezentując to wypada tylko współczuć, bo ma potencjał dołączenia do grupy frustratów zdziwionych, że żadna inna go nie chce:)

3

Martainn, generalnie zgadzam się z Tobą. Spotkałam się jednak również z innym nastawieniem ze strony mężczyzny, które wprawiło mnie w niemałe zdziwienie i pewien podziw. Gość ten zainteresował się pewną dziewczyną, mocno otyłą (120 kg żywej wagi), ale jak sam przyznał, zrobił to nie ze względu na jej wygląd, a na to, że świetnie się dogadują, jest bardzo inteligentna, zaradna, mądra, ciepła i godna zaufania. I zamierza wziąć się za siebie i pracować nad swoją wagą, więc on postanowił ją wspierać. Mi taka postawa się podoba, ale nie ukrywam, że jest trochę zaprzeczeniem tego, co powszechnie uważa się na temat podchodzenia mężczyzn do spraw fizyczności. Jak Ty to widzisz?

4 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-13 09:21:13)

Bo podchodzenie facetów do fizyczność tak jak już w kilku postach pisałem to teoria. Teoria rzadko ma związek z rzeczywistością. Często faceci postępują też wbrew sobie... bo co koledzy powiedzą. Czasami robią tak nawet podświadomie. Raz był gość który co chwila rzucał różne dziewczyny i sam widział, że ma problem, ale nie wiedział dlaczego. Dopiero u dobrego psychologa dowiedział się, ponieważ on tak naprawdę nie zwracał uwagi na wygląd dziewczyny, charakter, tylko na to co powiedzą jego koledzy. A że był w środowisku imprezowych zaliczaczy to stopniowo od tego środowiska się oddalał co mu nie pasowało. Natomiast po rozmowie z psychologiem postanowił wziąć sprawy w swoje ręce, zszedł się z dziewczyną którą kiedyś rzucił, a z tamtym środowiskiem po prostu zerwał kontakt. Dziś są szczęśliwą rodziną z dwójką dzieci. A zaliczacze? Cóż. Praca i browar pod sklepem i tak cały dzień. No i najwięcej słychać zaliczaczy, alfa itd. Ci żyjący w dobrych związkach sobie po prostu w tych związkach żyją i nie czują potrzebny kreowania się na nie wiadomo kogo, dlatego słychać ich mniej. Po prostu.
I tak jak pisałem. Fizyczność jest ważna, ale tylko przy pierwszym wrażeniu. Potem, jak się człowiek zacznie spotykać, rozmawiać to schodzi ona na drugi tor. Z drugiej strony, jeśli dziewczyna powiedziała mu, że zamierza się zmienić, to facet może już sobie wizualizować jak będzie wyglądać po odchudzeniu się i jest zainteresowany tą wizualizacją, a nie stanem obecnym. Trzeba też to wziąć pod uwagę.

5

Cóż, że każdy chce mieć możliwie atrakcyjną partnerkę/atrakcyjnego partnera to jest absolutnie sensowne, ale myślę, że atrakcyjność to nie zawsze tylko wygląd.

Ale rzucanie kogoś, bo się nagle obudziło, że ktoś jest brzydki jest co najmniej ekscentryczne. Prywatnie nie słyszałam o czymś takim od nikogo, ale brzmi to żałośnie. Myślę, że takie zachowanie to ekstremum.

Mój "przyjaciel" wygłaszał podobne mądrości, co nie przeszkodziło mu w końcu związać z dziewczyną, która ma "minus za wygląd" w stosunku do jego kryteriów.  Acz faktycznie jak jeszcze ze sobą rozmawialiśmy to raczej nie traktował tego zbyt poważnie, ale już są razem trochę ponad rok. Może nikt ciekawszy go nie chce, może się jednak przekonał.

Zgadzam się z powyższym głosem, że "ładność" jest jednak względna. Patrząc na niektóre pary, jeśli twierdzenie Twojego znajomego jest prawdziwe, niektórzy faceci mają naprawdę niezrozumiały dla mnie gust albo jednak nie jest tak, że "bez wyjątku". I jednak coś jeszcze się liczy.

6

Z drugiej strony, jeśli dziewczyna powiedziała mu, że zamierza się zmienić, to facet może już sobie wizualizować jak będzie wyglądać po odchudzeniu się i jest zainteresowany tą wizualizacją, a nie stanem obecnym. Trzeba też to wziąć pod uwagę.

Zapytałam go o to. Okazało się, że dziewczyna przyjmuje duże ilości sterydów i kiedyś była szczupła, utyła bardzo dużo ze względu na leki i złe odżywianie się. Odżywianie zamierza zmienić, więc wydaje mi się, że chociaż część wagi zrzuci, ale nie jest pewne, czy uda jej się ze względu na leki powrócić do poprzedniej wagi. Gość powiedział, że to jest ok, że on nie wymaga od niej, by za wszelką cenę była szczupła, ale żeby dbała o siebie. I że jej obecny wygląd mu nie przeszkadza, chociaż zawsze gustował w szczupłych. Nie wiem, czy to nie jest jednak trochę naiwne.

7

Przy dużych ilościach sterydów może być problem z powrotem to bardzo szczupłej sylwetki, ale nie jest niemożliwe. W takim przypadku jednak lepiej byłoby to skonsultować z jakiejś dobrej klasy specjalistą, bo diety z internetu czy jakichś szarlatanów mogą nie zadziałać, bo trzeba wziąć pod uwagę leki jakie bierze.
Natomiast gość faktycznie może być naiwny. Przecież człowiek też może oczarować tym jak się zachowuje i jak mówi, ale na dłuższą metę jednak to też nie wystarcza. Bo zaczyna się zwykłe życie, seks i wtedy nagle może się okazać, że nie jest wcale tak fajnie.

8

Co więc mogłabym mu doradzić? Już powiedziałam, że skorzystanie z pomocy dobrego specjalisty i najlepiej psychologa przy okazji będzie podstawą. Tak, żeby robić to z głową.

Dodam, że tę dziewczynę znam osobiście, chociaż dosyć słabo, bo tylko trochę sobie pogadałyśmy kiedyś na wspólnej imprezie. Szkoda, bo dziewczę młode, o ślicznej buzi, przepięknych oczach, długich ładnych włosach (domyślam się, że jak była szczupła to serio musiała być ładna). Do tego wydaje się być konkretna, miła i sympatyczna, posiadająca sporą wiedzę na wiele tematów, otwarta, w dodatku pracująca w zawodzie i spełniająca się w swojej pasji. No fajna osoba, chociaż wiadomo, że na pewno ma też jakieś wady, których mi nie pokazała. Widać jednak po niej, że nie akceptuje siebie i cierpi ze względu na swoją tuszę. Wyznała mi, że poprzedni facet odszedł od niej ze względu na jej chorobę. Dał jej ponoć jakieś ultimatum typu "Masz schudnąć tyle i tyle w takim a takim czasie" i nie dała rady. I teraz zastanawiam się tylko, jak to pogodzić. Co doradzić jednej i drugiej stronie, żeby żadne z nich nie musiało cierpieć. Martainn, nie zawsze się z Tobą zgadzam, ale jesteś dobrym facetem i masz chyba jakiegoś znajomego endokrynologa. Właśnie rozmawiałam na FB z tym znajomym i okazało się, że dziewczyna cierpi jeszcze na niedoczynność tarczycy i PCOS. Może mógłbyś się go poradzić, co mogłaby zrobić i czy w ogóle jest szansa, że schudnie?

9 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-13 10:57:05)

Tak, tak mój dobry znajomy jest endokrynologiem.
U niej główną przyczyną mogą być sterydy. Dobrze kontrolowana niedoczynność tarczycy oraz PCOS nie powodują tycia same w sobie. Moja żona ma niedoczynność Hashimoto ale bierze leki i je odpowiednio i jest szczupła. Szczupła w sensie dla mnie sylwetka idealna, nie wychudzona;)
Natomiast nie wiem jakie leki sterydowe stosuje, bo żeby jakieś konkrety doradzić musiałbym to wiedzieć. Podstawą przy takich schorzeniach najczęściej jest ograniczenie węglowodanów, a w szczególności węglowodanów prostych, a oparcie diety na białkach i dużej ilości warzyw niskowęglowodanowych plus zdrowe tłuszcze. Takie postępowanie jest najczęstsze, ale tak jak mówię niestety nie znam szczegółów ani historii choroby, a lekarzem też nie jestem. Nadzieja jest tak naprawdę dla każdego, ale w jej sytuacji z pewnością przyda się także pomoc psychologa tak jak piszesz, bo przy chorobach wbrew pozorom głównym wrogiem odchudzania się jest psychika.

10

A co mogę doradzić znajomemu? Powinien w to brnąć? Bo to wygląda na mega złożone i czasochłonny proces, i nie ma pewności, że zakończy się dobrze (niekoniecznie z winy dziewczyny). Nie wiem, jakie dokładnie leki sterydowe ona przyjmuje, ale ponoć mają one związek z alergią. Innych brać nie może, ponieważ ma bardzo silne reakcje alergiczne i musi działać szybko, żeby się nie udusić.

11 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-13 11:11:35)

Jeśli ona faktycznie chce to zmienić i pójdzie do specjalistów i jeśli on faktycznie jest gotowy na długą i trudną, bo nie ma co się oszukiwać będzie długa i trudna i bez gwarancji sukcesu to moim zdaniem warto. Lepiej spróbować niż potem żałować, że się nie spróbowało. Jak dziewczyna dostanie codzienne wsparcie, będzie z nią chodzić do specjalistów to może się to udać. Ja będąc na jego miejscu spróbowałbym.

dr n. med. Lucyna Papierska, endokrynolog

Tycie a sterydy
Jeżeli glikokortykosteroidy są podawane w dawkach substytucyjnych (zastępczych) choremu z niedoczynnością kory nadnerczy, przybiera on na wadze. Ale to pożądany efekt. Niedoczynność kory nadnerczy objawia się bowiem nadmiernym chudnięciem, co jest następstwem braku apetytu. Chory dzięki lekom wraca do właściwej wagi, ponieważ dawka glikokortykoidu jest taka sama jak ta naturalnie wydzielana przez korę nadnerczy.

Inaczej jest z pacjentami cierpiącymi na astmę oskrzelową, reumatoidalne zapalenie stawów, sarkoidozę czy toczeń. Choroby te często wymagają podawania dużych dawek sterydów działających przeciwzapalnie, a wtedy ubocznym efektem leczenia może być tycie. Charakterystyczne w takich przypadkach jest gromadzenie się tkanki tłuszczowej w okolicy brzucha, karku i twarzy.

Przyjmując niewielkie dawki sterydów, wcale nie musimy tyć. Ale jeżeli po lekach lepiej się poczujemy, np. mija ból stawów - mamy lepszy apetyt i jemy więcej. Skutkiem jest przybieranie na wadze. Nie jest ono powikłaniem kuracji, lecz wynikiem dostarczania organizmowi zbyt dużej porcji kalorii w stosunku do zapotrzebowania. Warto też pamiętać, że schorzenia wymagające leczenia sterydami zwykle zmniejszają sprawność fizyczną, powodują, że chory unika wysiłku fizycznego, co dodatkowo sprzyja nadwadze.

Tycie a lekarstwa dla alergików
Osoby zażywające leki przeciwhistaminowe często uważają, że to kuracja powoduje tycie. Ale prawda jest bardziej prozaiczna. Leki redukujące skutki wydzielania histaminy (substancja ta wydziela się w organizmie podczas reakcji alergicznej) wpływają nieznacznie na funkcjonowanie ośrodkowego układu nerwowego i podwzgórza oraz ośrodek łaknienia. Przyjmując takie leki, mamy większy apetyt i jeśli go nie poskromimy - przybędzie nam kilogramów.

I taka ciekawostka jeszcze. Leki bardzo rzadko są przyczyną. Szczególnie te na alergię. Leki na astmę są znacznie gorszy. Mąż mojej koleżanki ma dość duże problemy alergiczne i też ze sobą zawsze ma sterydy wziewne, ale jest szczupły. A był też otyły, ale wziął się za siebie i mimo leków schudł bardzo.

12

5025, a co Ty sie tak interesujesz zyciem znajomego? Lubi dziewczyne, dobrze z nia spedza mu sie czas, jest gotowy ja wspierac, wiec chyba mu pasuje, nie?

A co do pytania w watku, tak, jest grupa mezczyzn, ktorzy wylacznie zwracaja uwage na wyglad kobiety. Takowa grupa to zwykle ludzie ktorzy maja przerost ego i kobiety traktuja jak przedmioty statusu, albo niedowartosciowani wieczni gimbazowicze, co kazda decyzje konsultuja z gronem rownie dojrzalych i wartosciowych kolegow. Czyli, jakby nie patrzec, jest to grupa, ktorej kazda rozsadna kobieta bedzie unikac jak diabel wody swieconej tongue

Wyglad jest wazny- w koncu to pierwsza rzecz na jaka sie zwraca uwage- ale nie najwazniejszy. Wyglad jest TYLKO jednym z czynnikow decydujacych o tym z kim sie jest.I to chyba w sumie najmniej istotnym.

13 Ostatnio edytowany przez Espinela (2015-05-13 11:26:03)

Ładnych tak, ale czy przede wszystkim? Nie zawsze. Ci z wyższym IQ szukają też wnętrza, a nawet bardziej wnętrza. Też trzeba brać pod uwagę, że nie każdy chce mieć miss klasy czy uczelni. Takie osoby często onieśmielają i facet nie potrafi być przy nich sobą. Z drugiej strony podziwia urodę i marzy. Dla różnych ludzi co innego może być ładne. Czasem sama twarz wystarczy, albo ciało/jego element by się zauroczyć i zakochać. Nie wrzucałabym wszystkich do 1 worka.

Dla 90% szczególnie młodych osób fizyczny wygląd jest ważny. Bez względu na płeć. Wiadomo, że osoby po 65 r.ż. będą szukały nie motylków (chociaż też może tak być), ale raczej stabilizacji, szczęścia, wsparcia.

14

Dlatego napisałam, że dziewczyna sama przyznała, że ma problem z jedzeniem. Jeszcze po dzisiejszej rozmowie ze znajomym wiem nawet, jaki - kompulsywne objadanie się. Przyznała to przed sobą i przed nim samym, wie, że ma problem. Generalnie to wygląda tak, że raz się objada bardzo dużo, a potem przez długi czas nie je praktycznie nic, głodzi się, żeby się "ukarać" za to, że o siebie nie dba. Ten facet ją wspiera i ponoć teraz jest jej łatwiej. Jest bardzo zmotywowana, bardzo chce sobie pomóc i udać się do specjalistów. Znajomy jest świetnym kucharzem, więc pomoże jej odpowiednio dbać o posiłki, żeby były jednocześnie niezbyt kaloryczne i smaczne. Motywacji jej ponoć jednak, po prostu czasem nadal się załamuje, ale to chyba normalne, nie od razu Rzym zbudowano. W każdym razie facet jest przy niej. Myślę, że ja w odwrotnej sytuacji również pomogłabym drugiej osobie, na której mi zależy.

Napisałeś, że Ty też byś zaryzykował. A gdyby pomimo starań dziewczynie udało się schudnąć naprawdę niewiele? Byłbyś w stanie być z taką osobą?

15

5025 a czy przypadkiem ta para o której piszesz to nie Ty i Twój partner?

16

5025 wiesz co gdybać jej teraz trudno. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo kto wie jakby się potoczyło to wszystko w czasie. Dla mnie fizyczność jest ważna, ale na pewno nie najważniejsza, więc myślę, że mimo wszystko mógłbym zostać, ale gwarancji dać nie mogę. Moim zdaniem mimo wszystko związek też polega na tym żeby starać się być atrakcyjnym dla partnera przez cały czas, dlatego ja się wziąłem za siebie mimo, że żona mi ciągle powtarzała, że jej na tym nie zależy. A ja wiem, że mimo wszystko jej zależało, bo czasami dawała takie delikatne aluzje żeby mnie nie obrazić. Sama też cały czas mi powtarza, że po ciąży mam się zająć nią i jej sylwetką:)

17

Mysle ze to dziala w obie strony, ale odpowiedz brzmi tak. Po co mi kobieta ktora nie dziala na mnie seksualnie, albo dziala od swieta? Ona tez by pewnie nie chciala byc w takiej sytuacji

18

Oczywiście, że działa w dwie strony. Czego niektórzy nie potrafią zrozumieć i poszukują kobiet 'dwie półki wyżej' i są mocno zdziwieni, że żadna nie chce przed nim rozłożyć nóg:)

19 Ostatnio edytowany przez serce1 (2015-05-13 13:57:57)

Wydaje mi się że nie koniecznie. Kobieta powinna mieć raczej to słynne "COŚ".
Mi np. często nie podobają się kobiety które podobają się innym.
Jesteśmy różni i nie wszystkim podoba się to samo.
Jakieś dwa miesiące temu mijałem na ulicy kobietę i niby normalna w tłumie ale miała coś takiego w spojrzeniu i rysach twarzy że aż się za nią obróciłem. Nie była jakaś nie wiem co ale właśnie miała w sobie coś co przyciągało.

Osobiście uważam że kobieta przede wszystkim powinna być uśmiechnięta (wiem, wiem, problemy codzienne, nie jest o ten uśmiech zawsze łatwo wink ) i druga sprawa to kobieta powinna być KOBIECA.
Uroda kwestia gustu, ale kobiecość to chyba jest to.

A jeszcze może dopiszę że "znam" dużo kobiet uważanych za bardzo ładne które są same bądź rozwiedzione, tak więc myślę że uroda nie jest wyznacznikiem sukcesu czy też udanego związku.

20

M?rtainn napisał/a:

Oczywiście, że działa w dwie strony. Czego niektórzy nie potrafią zrozumieć i poszukują kobiet 'dwie półki wyżej' i są mocno zdziwieni, że żadna nie chce przed nim rozłożyć nóg:)

I tak samo kobiety gdy Sa przecietne a szukaja krolewicza z bajki. Nie dosc ze z wygladu polka wyzej niz ona, to jeszcze musi spelnic szereg cech charakteru ktorych ona sama nie posiada
taki pasozycik smile Dlatego osoby ktore sa same wg mnie nie znaja siebie i swoich potrzeb, lub maja przedmiotowe podejscie do ludzi, uczuc

21

Babko, gdybyś przeczytała moje inne posty wiedziałabyś, że to nie może być o mnie wink. Zresztą gdyby podobny problem dotyczył mnie, to raczej nie pisałabym o tym na forum, wolałabym wziąć sprawy we własne ręce.

Martainn, ja bym powiedziała nawet, że najczęściej to ci faceci mający najmniej do zaoferowania pod względem wyglądu najbardziej psioczą na niedoskonałości u partnerek.

22

Tak. Na tym forum jest to aż nadto widoczne, chociaż i tak się trochę uspokoiło.

23

Może dlatego, że szukają przede wszystkim kobiety, którą mogliby się dowartościować?

24

5025 napisał/a:

Martainn, ja bym powiedziała nawet, że najczęściej to ci faceci mający najmniej do zaoferowania pod względem wyglądu najbardziej psioczą na niedoskonałości u partnerek.

Trudno takim zachowaniom przypisywać płeć. Robią to obie. Kobiety mające mało do zaoferowania (ale nierzadko sądzące że są wyjątkowe) szukające kogoś niespotykanego i np lepiej zarabiającego, lepiej usytowanego, z większą ilością pasji. Kopciuszek szuka księcia, jest syndromem spotykanym częściej niż kwazimodo szuka modelki.

Ktoś tu jeszcze wspomniał że mężczyźni robią tak że jak sie przestała podobać fizycznie to odchodzą. A czy nie mogła przestać sie podobać? Wprost.
Kobiety robią to też wielokrotnie, tylko usprawiedliwiają się. Zmieniłeś się(choć nie zmienił), już nie jest tak jak kiedyś, już nie działasz na mnie. Coś z nim jest nie tak. Bardziej dopisują to charakterowi, lub chemii która minęła i nie potrafią sobie z tym poradzić (czyli są znudzone i przyzwyczajone, czyli czas szukać nowego kto zapewni więcej lub od nowa to samo).

25

a, moze to nie zalezy od faceta, tylko od jego potrzeb...
jesli ktos szuka partnera po to, zeby koledzy/kolezanki padli z zazdrosci, taki gadzet, do polansowania sie- to uroda jest na pierwszym miejscu...
(chodzi mi o to, ze kobiety tez czasem tak wybieraja- pod katem wygladu. slynne- musi byc wysoki, bo jak zaloze szpilki...noo, plizzzz, kto na codzien, po domu chodzi w szpilkach? i kto szuka partnera na ojca pod katem wzrostu?)

jesli ktos chce zwiazku, to juz chyba inne cechy biora gore....
(oczywiscie w granicach rozsadku)

26 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-13 22:10:35)

serce1 napisał/a:

Wydaje mi się że nie koniecznie. Kobieta powinna mieć raczej to słynne "COŚ".

Mi np. często nie podobają się kobiety które podobają się innym.

Jesteśmy różni i nie wszystkim podoba się to samo.

Jakieś dwa miesiące temu mijałem na ulicy kobietę i niby normalna w tłumie ale miała coś takiego w spojrzeniu i rysach twarzy że aż się za nią obróciłem. Nie była jakaś nie wiem co ale właśnie miała w sobie coś co przyciągało.

Osobiście uważam że kobieta przede wszystkim powinna być uśmiechnięta (wiem, wiem, problemy codzienne, nie jest o ten uśmiech zawsze łatwo wink ) i druga sprawa to kobieta powinna być KOBIECA.

Uroda kwestia gustu, ale kobiecość to chyba jest to.

Moj znajomy  kiedys  opowiadal o nowej dziewczynie ,ktora  mu  sie podobala,mowil "ladna ,ale  co z  tego jak nie jest seksowna"

Sa tez typy facetow ktorzy musza miec   taka  ladna,chcac zrekompensowac braki  swojej  urody,a to co kumple powiedza,jak  bedzie mial taka to  kumple  beda  mu  zazdroscic,bedzie czul  sie taki   wielki - wzrosnie samocena cool  takie  typy  tez istnieja

serce1 napisał/a:

A jeszcze może dopiszę że "znam" dużo kobiet uważanych za bardzo ładne które są same bądź rozwiedzione, tak więc myślę że uroda nie jest wyznacznikiem sukcesu czy też udanego związku.

Pewnie  ze bycie  brzydkim/brzydka/ladnym nie jest wyznacznikiem sukcesu do  udanego zwiazku,ludzie naprawde bardzo" brzydcy  zakladaja rodzine ,maja meza,zone,dzieci.A fajna zadbana kobieta jest samotna,czasami i  SEKSBOMBA.
Ale ktos  GLUPI  z mala wyobraznia,ograniczony stwierdzi  ze jak ktos nie ma  partnera,to znaczy ze nikt ja nie chce bo brzydka  itp..

27

U mnie brak atrakcyjności u kobiety nie przekreśla całkiem. Chociaż nie angażowałbym się sam, jednak myślę, że doceniłbym, gdyby dziewczyna walczyła o zmianę, jak to mówią nie ma dziś brzydkich, są tylko biedni tongue

28 Ostatnio edytowany przez piroman1981 (2015-05-14 00:35:18)

Moim zdaniem ktoś kto przecenia fizyczną atrakcyjność nie ma pojęcia czego szuka w partnerze i nigdy nie był w normalnym zdrowym szczęśliwym związku. Z kolei przechwałki na swój temat w jakiejkolwiek kwestii są robieniem dobrej miny do złej gry "ale tak poza tym ze mnie jest życiowa pi.... ale cieszę się tym co mi jeszcze zostało"

29

piroman1981 napisał/a:

Moim zdaniem ktoś kto przecenia fizyczną atrakcyjność nie ma pojęcia czego szuka w partnerze i nigdy nie był w normalnym zdrowym szczęśliwym związku. Z kolei przechwałki na swój temat w jakiejkolwiek kwestii są robieniem dobrej miny do złej gry "ale tak poza tym ze mnie jest życiowa pi.... ale cieszę się tym co mi jeszcze zostało"

Każdy jest atrakcyjny myślę. To kwestia zadbania o siebie plus zainteresowań jakie się posiada.
Życiowa p... to osoba która nie ma nic do powiedzenia i nic ją nie interesuje. Takich osób jest bardzo mało akurat.

30

Zapachy są ważne. Ja na jednych z moich ulubionych mam napisane "separates the men from the boys" i.... coś w tym jest.

31

Martainn, ja z męskimi perfumami mam ten problem, że albo pachną dla mnie naprawdę świetnie, albo zwyczajnie śmierdzą. Marka nie ma znaczenia.

Ja również zwracam sporą uwagę na zapach. Wyrosłam już ze świeżych, kwiatowo-owocowych zapachów (no chyba, że do stosowania na co dzień), teraz wolę takie bardziej eleganckie. Obecnie używam Burberry "Body" i doprowadzają mnie one do szaleństwa, rzecz jasna w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Burberry Body Eau de Parfum to najbardziej zmysłowy zapach słynnej angielskiej marki Burberry. Z pomocą luksusowych i wyjątkowo intensywnych składników stworzone zostały niepowtarzalne perfumy, które na nowo i w nadzwyczaj zmysłowy sposób interpretują angielską klasykę. Kobiecość i subtelny erotyzm splatają się z elegancją i szykiem.

http://www.nstperfume.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/09/burb-bod.jpg

32

Ja na różne okazje mam różne. Na lato inne, na zimę inne. Do pracy inne, na wyjście luźne inne:D Ale powoli się kończą to trzeba coś kupić:)

33

To może zdradzisz swój ulubiony zapach? wink

34

Do pracy Hugo Boss Ambre Baldessarini. Na wieczór bardziej elegancki CK Euphoria Intense. Na co dzień na lato teraz Lalilque White lub Givenchy Blue Label.

35

Jak mam do wyboru bzykac sie z ladna czy brzydka to przeciez nie wybiore brzydkiej. I tyle.

36

Budelaire, a zadałeś sobie chociaż wysiłek przeczytać, czego dotyczy temat?

37

Hihi...a nie zastanawiają się tacy panowie,że młode "lalki" tez im rogi przyprawiają? Kobiety też głupie nie są. I na starszego i brzydszego nie poleci młoda i piękna bezinteresownie wink

38

Rogi przyprawiają? Raz została kur*ą to nią pozostanie całe życie

39 Ostatnio edytowany przez piroman1981 (2015-05-14 20:11:30)

Remi napisał/a:

Każdy jest atrakcyjny myślę. To kwestia zadbania o siebie plus zainteresowań jakie się posiada.

Każdy ma swoje kryteria atrakcyjności, kobieta nie mająca problemów z samooceną ubiera się i zachowuje inaczej niż ta która je ma - to najlepiej da się zaobserwować jak znasz tą samą osobę i możesz porównać sobie różnice jak ma gorszy okres w życiu a jak ma lepszy (względnie cykl wink )

Życiowa p... to osoba która nie ma nic do powiedzenia i nic ją nie interesuje. Takich osób jest bardzo mało akurat.

To mamy trochę inną definicję chyba, dla mnie pierdoła to ktoś kto nie potrafi albo nie che wziąć własnego życia i spraw w swoje ręce tylko albo się zdaje na innych albo pozostawia to przypadkowi i "szczęściu" To o czym piszesz wg. mnie to już są ludzie z totalnego marginesu, a czy mało takich... zależy gdzie się rozglądasz wink

40 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-05-23 02:13:29)

Ja niedawno kupiłam sobie feromony bo byłam po prostu ciekawa jak będą pachniały i czy rzeczywiście będą działałały na płeć przeciwną. Powiem Wam,że wybrałam się na imprezę ubrana właśnie w te feromony i rzeczywiście miałam większe powodzenie.Jak ma sie na sobie taki zapach to człowiek czuje się od razu bardziej pewny siebie.

Przetestowałam dwa opakowania dla porównania
[spam]

Skutecznośc mniej więcej podobna z tym,ze te drugie są o wiele tańsze.

41 Ostatnio edytowany przez Magda1982 (2015-05-15 10:07:12)

Jestem zdania, że pytanie "Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?" jest tak samo sensowne jak "Czy kobiety poszukują mężczyzn przede wszystkim dobrze ustawionych?". Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Moim zdaniem każdy człowiek jest inny i ma inny system wartości.

42

5025 napisał/a:

Budelaire, a zadałeś sobie chociaż wysiłek przeczytać, czego dotyczy temat?

Oczywiscie. I stad taka a nie inna odpowiedz.

43 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-05-23 02:13:53)

Kosikosi napisał/a:

Ja niedawno kupiłam sobie feromony bo byłam po prostu ciekawa jak będą pachniały i czy rzeczywiście będą działałały na płeć przeciwną. Powiem Wam,że wybrałam się na imprezę ubrana właśnie w te feromony i rzeczywiście miałam większe powodzenie.Jak ma sie na sobie taki zapach to człowiek czuje się od razu bardziej pewny siebie.

Przetestowałam dwa opakowania dla porównanial
[spam]

Skutecznośc mniej więcej podobna z tym,ze te drugie są o wiele tańsze.

Slaby, tani marketing

44

Jest mnóstwo ładnych młodych dziewczyn. I niestety mało która byłaby dla mnie atrakcyjna. Co mi po panience co tylko ładnie wygląda, bo ma młodą skórę? Romans w najlepszym przypadku mógłby potrwać kilka godzin, wieczór, i to przy dobrym winie. Nawet aspekt erotyczny byłby pomyłką. A co potem?

U kobiet dojrzałych też różnie z tą urodą bywa. Miałem kobietę, pięknego rudzielca. Dziewczyna chorobliwe o tę swoją piękność dbała. Ciągle się czymś smarowała, ciągle coś poprawiała, nie można jej było złapać bo się ręce po jakiś mazidłach ślizgały. To było odpychające a nie przyciągające. Miałem też taką, która zasypiała przed telewizorem. Piękna była, ale leniwa (a tej cechy nie znoszę szczególnie) i śmiertelnie na dłuższą metę nudna. Inna skolei nie zasypiała i się nie smarowała ale była pokieraną neurotyczną, ciągle się denerwowała. Bo pogoda, bo kierowcy (strach blady, kiedy człowiek jechał jako pasażer, jeździła supernerwowo), bo praca, bo rodzina. Jest tu sporo niuansów. Generalnie zrównoważoną i niebanalną osobowość + udany seks stawiam znacznie ponad urodę.

45

U mnie i tak już po ptokach:D

46

M?rtainn napisał/a:

U mnie i tak już po ptokach:D

Nie mów hop smile

47

Raczej nie;) Mi w moim związku nic nie brakuje. Zresztą komu by się chciało:P Znowu te pochody itd.:D

48 Ostatnio edytowany przez Otis (2015-05-15 11:42:12)

M?rtainn napisał/a:

Raczej nie;) Mi w moim związku nic nie brakuje. Zresztą komu by się chciało:P Znowu te pochody itd.:D

Te podchody to jeden przyjemny wieczór smile

Żartuję, wiem, że jesteś w udanym związku.

Ale wiesz jak jest. Wszystkie są udane dopóki przestają takie być. Jak w tym dowcipie: co jest najczęstszą przyczyną rozwodów? Małżeństwo smile

49

Wiem, wiem. Ten kryzys przez który to trafiłem to był przeze mnie. Bo sobie w tym chorym łbie ubzdurałem, że jest zbyt idealnie żeby to mogło być prawdziwe. I zacząłem szukać drugiego dna i na tym dnie znalazłem jedynie swoje chore myśli:D Okazało się, że to jednak jest prawdziwe:D

50

Prawdziwe jest dopóki wierzysz że jets prawdziwe smile

51

Otis napisał/a:

Jest mnóstwo ładnych młodych dziewczyn. I niestety mało która byłaby dla mnie atrakcyjna. Co mi po panience co tylko ładnie wygląda, bo ma młodą skórę? Romans w najlepszym przypadku mógłby potrwać kilka godzin, wieczór, i to przy dobrym winie. Nawet aspekt erotyczny byłby pomyłką. A co potem?

Jest tu sporo niuansów. Generalnie zrównoważoną i niebanalną osobowość + udany seks stawiam znacznie ponad urodę.

Absolutnie sie zgadzam z tym co piszesz.

Mialam w zyciu (nie)szczescie poznac dwoch zabojczo przystojnych, doslownie jak z katalogu mody, panow. Coz z tego jednak, jak jeden potrafil tylko i wylacznie mowic o sobie i czlowiekowi od tego samouwielbienia na wymioty sie zbieralo, a drugi uznawal, ze cokolwiek zlego mu sie w zyciu przytrafia jest czyjas, a nie jego wina, i zanudzal litaniamii kto, za co, ile mu wisi i komu to nie przywali. Obaj panowie niesamowicie sie dziwili, ze sa sami tongue

Takze wyglad dziala troche jako wabik, ale ani nie zastapi ani nie jest w stanie wspomoc, kiedy "hard drive" kuleje...

52 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-05-20 02:19:41)

5025 napisał/a:

No właśnie. Siedzieliśmy sobie ostatnio z kumplem przy piwku i rozmawialiśmy na tematy damsko-męskie. Tak się złożyło, że związek naszych bliskich znajomych się niedawno rozpadł - facet doszedł do wniosku, że jednak jego dziewczyna jest zbyt brzydka dla niego. Skomentowałam to w ten sposób: "Ja go nie rozumiem, ten gość ma już swoje lata, w dodatku sam jest brzydki, a dobrą dziewczynę miał". Na co kumpel odpowiedział: "A ja go rozumiem. Każdy facet, bez wyjątku, chce mieć możliwie jak najbardziej atrakcyjną partnerkę. Nawet, jeśli wygląda jak Quasimodo". Stwierdził też, że wygląd kobiety jest wyznacznikiem tego, czy jest jej przeznaczone bycie w związku, czy też nie (w sensie ładne to dobre kandydatki na żonę, brzydkie powinny być same).

A co Wy o tym myślicie? Jak zapatrujecie się na te sprawy, panowie?

Rzucanie kogoś, bo jest brzydki dla mnie bardzo źle świadczy po prostu o tej osobie zazwyczaj. Jak ktoś wiąże się z kimś bez przekonania, to jego problem, ale to szkoda, że potem może kogoś tak zranić. Chociaż może są różne sytuacje, jednak samo to, żeby rzucić kogoś, bo jest zbyt brzydki jest dla mnie głupie, jak nie odpowiadała mu, to nie powinien wiązać się wcześniej. Chyba, że naprawdę w trakcie związku wyszło coś co jest nie do przeskoczenia.

Rozumiem, że chcemy mieć kogoś atrakcyjnego dla nas, ale dla mnie osobiście nie ma kanonu, wydaje mi się, że dla wielu panów też, zwłaszcza jak nie są nastolatkami. Czasem liczy się naprawdę też coś więcej. A np jak ktoś ocenia czyjś gust to dla mnie też jest głupie, indywidualna sprawa i chyba dobrze, jeśli ludzie różnie dobierają się w pary i grunt, że jemu się podoba, a nie musi być piękna obiektywnie, może nawet nie zawsze jest przeciętna, ale są szczęśliwi i dobrze, jak kogoś się pozna lepiej, to tym bardziej wygląd jest mniej ważny. A i nawet jak jest się ładnym, to najlepiej chyba jak podchodzi się do tego z dystansem, pamięta się, że uroda nie zawsze będzie taka świetna mimo wszystko. Są ładne osoby, które to wiedzą i to też jest dobre. Wygląd nie ocenia tak bardzo czy ktoś jest przeznaczony do związku, czasem nadrabia się charakterem, a czasem i coś można zmienić w wyglądzie, ale tutaj wszędzie nie ma co się nadmiernie przejmować. To, że ktoś nie wygląda super nie oznacza, że będzie gorszą partnerką w żadnym stopniu i analogicznie u faceta. Dla mnie wygląd zawsze był dosyć mało ważny.

A jak ludzie są ze sobą już dłużej, to tym bardziej jest mniej ważny. Jasne, nadal jest, bo jak np jedna osoba zmieniła styl życia, zmienił się wygląd, to czasem przeszkadza, ale właśnie jak jest przykład podany przez Ciebie. Chodzi o przykład, że kobieta przytyła po sterydach, no i ok, poznał ją szczupłą ( u mnie inaczej, bo facet poznał mnie lekko grubszą, nie przeszkadzało mu to, więc teraz jak jestem grubsza, trochę bardziej, z 10 kg niż wtedy, to też mu nie przeszkadza szczególnie, ale schudnę dla siebie, pisze to w nawiasie, bo to owszem mniej ważne w temacie, tak naświetlam, by nie było, że się mądrzę, mimo że ja sama gruba, a przecież mnie wziął grubszą ogólnie, więc sytuacja inną) no i wtedy wiadomo nie jej wina. Pewnie może schudnąć, ale jeżeli np nie udało jej się mimo starań schudnąć do poprzedniej wagi, ciało nie było już takie fajne jak może było kiedyś, to wtedy zdziwiłabym się, jeśli by ją rzucił. Wtedy już nie wiem czy to by była miłość, skoro widziałby, że ona się stara, a tylko ten wygląd, by zaważył. W końcu nikt z nas nie jest pewny czy go coś nie spotka i czy sylwetka wróci do dawnej formy. Czasem po porodzie też już nie jest taka jak zawsze. Dlatego wtedy jak ktoś rzuca tę osobę, to już dla mnie nie jest to miłość. No i rozumiem, że on mógł woleć ją jak była szczupła, ale skoro jest z nią trochę czasu i np ona stara się schudnąć, to chyba nie przestanie jej nagle pożądać i chcieć z nią być w sytuacji, gdy to nie jest jej wina. Kiepski to byłby powód skończenia się związku, gdzie niby facet kocha kobietę.

Po prostu w trakcie związku liczą się inne czynniki, więc wiadomo, jeżeli w przypadkach losowych druga osoba wygląda inaczej, nie jest to jej wina, to wtedy raczej kochająca osoba ani nie przestanie kochać ani pożądać, bo wtedy liczy się najbardziej to co ich łączy, całokształt, kocha całe jej ciało, nawet zmienione w przypadkach losowych jak piszę czy ciąża, gdzie wiadomo też, że nikt dojrzały i kochający nie zostawi kobiety, bo ciało nie te, a wiadomo, że nie każda kobieta będzie miała jeszcze super ciało po ciąży, bo różnie organizm reaguje, ale oczywiście starać się warto. No, ale kochający facet zrozumie, że może być różnie i jak będzie widział, że się stara, to będzie wiedział, że to nie jest jej lenistwo. A jakiś czas po ciąży i tak trzeba się oszczędzać, to tym bardziej zmiany są normalne i dojrzała osoba wie, że po prostu nie da się wtedy wyglądać cudownie, ale raczej kochający facet i wtedy ma ochotę na swoją kobietę. Tak myślę.

Później w dalszym poście piszesz już o innych znajomym, właśnie tym co jego dziewczyna bierze sterydy i przytyła 5025? No jak napisałam, schudnąć jest trudniej, ale była szczupła rozumiem, pewnie może schudnąć. Tylko jak pisałam moim zdaniem kochający partner nie odejdzie, bo np nie udało jej się schudnąć do poprzedniej wagi, nie odejdzie dlatego, bo ma kłopoty z metabolizmem i np jej skóra jest mniej jędrna. Jak się stara, to uważam, że jak ją kocha to nie odejdzie i będzie kochał ją nawet grubszą. Jasne, wiązał się ze szczupłą, ale w tej sytuacji to nie jest jej wina jak już pisałam. Nie wiem tylko czemu aż tak Ty się tym przejmujesz i myślisz, że on jest naiwny. Nigdy nic w życiu właśnie nie wiadomo, przecież czasem przytyje się po ciąży, czasem po sterydach. Czasem się coś z tym robi, ale waga nie zawsze wraca, mimo starań. Chociaż schudnąć coś na pewno się da. No, ale przecież jak się kocha, to jest się w zdrowiu, w chorobie. Skoro tutaj nie jest wynikiem lenistwo, jak dziewczyna się będzie starać, to czemu nie? Słaba to miłość, jeśli facet zostawi kobietę, bo ona nie wygląda jak kiedyś, mimo starań, bo np sterydy. Analogicznie taki facet, który by ją zostawił pewnie uznałby, że jak kobieta zostawia w takiej sytuacji, to jak ona może. No i właśnie, dla mnie kochający się ludzie tak nie postępują. Tak samo jak nie zostawiasz kogoś kogo kochasz, jak np staje się niepełnosprawny, bo naprawdę miłość to o wiele więcej, gdy już kogoś bardzo kochamy i chcemy po prostu być z tą osobą.

53

Każdemu podoba się inny typ urody,to fakt,ale są osoby o ponadprzeciętnej urodzie,regularne rysy twarzy,to chyba najbardziej widoczna oznaka urody...

Często jest tak,że poznajemy kogoś,kto czymś nas zauroczył,ale nie odpowiada nam jakiś element wyglądu  lub cecha charakteru, wtedy próbujemy to zmienić w takiej osobie,chcemy zrobić z niej swój wymarzony ideał.
Kiedyś spotykałem się z kobietą,która bardzo elegancko sie ubierała,ogólnie dużą wagę przywiązuje do wyglądu,dla mnie natomiast ubranie jest na x miejscu,najczęściej ubieram się na czarno tongue strasznie się jej to niepodobało i na siłe wciskała mnie w eleganckie ciuchy,a ja niestety niezbyt dobrze się w tym czuje,po prostu styl ubierania był jedyną przeszkodą,abym był dla niej idealnym facetem i próbowała to zmienić,
"żebyśmy razem ładnie wyglądali"

54

Mądrość kobiety, nie ciuchy nie makijaż, nie brak trądziku, jest ważna. Mądrość to pomoc w trudnych chwilach, to poczucie, że jest oparcie, zrozumienie. Uroda ma znaczenie też, ale to tak jak z opakowaniem czegoś. Piękne opakowanie nie oznacza super smacznego jedzonka smile

55

Ale taką super laskę to za żonę brać nie jest najlepszym pomysłem. Bo zawsze się znajdą psy które będą za nią latać i będzie wyższe ryzyko zdrady. Ale każdy troszkę inaczej podchodzi do tematu wyglądu, np są panowie których podniecają grube kobiety ale takie xxxxxl. I tylko z nimi mogę osiągnąć satysfakcje seksualną, a jeszcze inni wolą o wiele starsze kobiety niż oni sami. Jeszcze inni są aseksualni i szukają zamiast atrakcyjności to opiekuńczości i wspólnego tematu. Dla mnie dziewczyna nie musi być bardzo atrakcyjna(może być zwykłą dziewczyną nie rzucającą się w oczy, i w sumie nawet taką wole bardziej) ale musi spełniać jedno kryterium które nie spełnia większość kobiet.

56

Przecież wiadomo, że facet nie będzie chciał ładnej i głupiutkiej lalki Barbie, o ile jest mądry będzie wolał mniej atrakcyjną i mądrzejszą, na swoim poziomie intelektualnym.

57

Revenn napisał/a:

Ale taką super laskę to za żonę brać nie jest najlepszym pomysłem. Bo zawsze się znajdą psy które będą za nią latać i będzie wyższe ryzyko zdrady. Ale każdy troszkę inaczej podchodzi do tematu wyglądu, np są panowie których podniecają grube kobiety ale takie xxxxxl. I tylko z nimi mogę osiągnąć satysfakcje seksualną, a jeszcze inni wolą o wiele starsze kobiety niż oni sami. Jeszcze inni są aseksualni i szukają zamiast atrakcyjności to opiekuńczości i wspólnego tematu. Dla mnie dziewczyna nie musi być bardzo atrakcyjna(może być zwykłą dziewczyną nie rzucającą się w oczy, i w sumie nawet taką wole bardziej) ale musi spełniać jedno kryterium które nie spełnia większość kobiet.

No wiesz, wszystko kwestią zasad tej osoby, bo jedna osoba może nie mieć powodzenia, ale szukać okazji i znajdzie, inna je mieć, ale odrzucać. Ja może nie miałam nigdy za dużego powodzenia, teraz grubsza, ale jak szczupła, to też nie, ale wiem, że jakbym miała, to też bym była wierna. Pewne rzeczy się wie, pewne rzeczy już są w charakter wpisany. Jedni mają duże problemy z wiernością - oczywiście tego nie usprawiedliwiam, ale sami nie potrafią być z jedną osoba, inni zależy, a jeszcze inni po prostu są wierni, bo tylko ta jedna osoba się liczy i ważna dla nich lojalność. Dla mnie lojalność ważna i w związku, i w przyjaźni i przyjaciółki tak samo nie zawodzę. Jakie kryterium musi spełniać, pytam z ciekawości? wink

58

Przecież wiadomo, że facet nie będzie chciał ładnej i głupiutkiej lalki Barbie, o ile jest mądry będzie wolał mniej atrakcyjną i mądrzejszą, na swoim poziomie intelektualnym.

O ile jest madry to wybierze i atrakcyjna i madra. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego mialby wybierac mniej atrakcyjna.

59

Mnie bardzo irytuje to ze są faceci brzydcy którzy maja wymagania co do partnerki z kosmosu. Najpierw powinni spojrzeć w lustro....

60

w zwiazku jest potrzebne trochę pikanterii , tajemniczości , urody może tak może nie , ale zadbania o siebie  ! jak się nosisz , mówisz, zachowujesz to są +

61

Sytuacja z pierwszego postu to jakieś nieporozumienie, czy jak to nazwać. Albo się ktoś podoba mniej czy bardziej i ewentualnie można "wchodzić w związek", a jak nie pasuje to od razu odpuścić, a nie stwierdzenie po czasie, że jest jednak zbyt mało atrakcyjna. Może o coś innego chodziło, a zwalił na urodę.
"A ja go rozumiem. Każdy facet, bez wyjątku, chce mieć możliwie jak najbardziej atrakcyjną partnerkę. Nawet, jeśli wygląda jak Quasimodo" - z tym też się nie zgadzam. Oczywiście, jeśli hipotetycznie są do wyboru dwie identyczne osoby pod względem charakteru, zachowania i relacji z nimi, to zdecydowana większość mężczyzn wybrałaby atrakcyjniejszą, kobiety też zrobiłyby to samo. Rzecz w tym, że atrakcyjność nie jest kwantyfikowalna, a do tego różnym ludziom różna uroda się podoba, a do tego to też może być kwestia chwili.

Mówiąc ogólnie o urodzie/atrakcyjności fizycznej w kwestii doboru partnerki, to wyróżniłbym w moim przypadku dwie sytuacje:
- sytuacja, gdy z jakiegoś nieznanego mi powodu wpadnie mi ktoś od razu w oko, bardzo rzadko się to zdarza i w sumie nie ma żadnej reguły w kwestii urody, może być wysoka i niski, bardzo szczupła i lekko "puszysta" (bez skrajnych opcji w obu przypadkach wink ), rysy twarzy też przeróżne; generalnie odnajduję coś przyciągającego w nich; w sumie wygląd jest tu impulsem do próby poznania kogoś, ale nie zawsze to będzie uroda modelki czy kogoś, kto będzie się podobał większości społeczeństwa
- druga sytuacja to poznawanie kogoś wcale nie w kontekście damsko-męskim czy coś w ten deseń, na pierwsze spojrzenie może być to dla mnie obiektywnie atrakcyjna, bądź przeciętna, a właściwie jakakolwiek kobieta w dość szerokim przedziale wiekowym, który ewentualnie by mnie interesował (20-40), która jakoś nie wiadomo jak mnie nie pociąga czy coś, ale podczas przebywania z nią staje się dla mnie bardzo atrakcyjna i pociągająca.
Podsumowując wygląd nie pełni kluczowej roli, ale może być "wabikiem", jednak warto pamiętać, że nie ma jednego uniwersalnego typu urody, który podobałby się konkretnej osobie, a co dopiero całej populacji mężczyzn. smile Dla mnie najważniejszy jest charakter, intelekt, spojrzenie na świat i stosunek do mnie. Może rozwinę to ostatnie, bo może być trochę niezrozumiałe. Chodzi o to, iż nie wyobrażam sobie związku z kobietą, która non stop by się ze mną zgadzała, nie miała własnej opinii, a nawet jakby miała, to nie potrafiłaby jej bronić. Chciałbym, aby kobieta była dla mnie swoistym "intelektualnym wyzwaniem", a nie osobą, która cały czas starałaby się utwierdzać mnie w moich decyzjach/poglądach/działaniach. Kobieta powinna być równorzędną partnerką, nie tylko z pozoru. Piszę o tym, bo niestety dość często zauważam kobiety, które wręcz nienaturalnie starają się uszczęśliwić swoich partnerów - wszystko co on zrobi, to super, jaki on mądry, ze wszystkim się zgadzają itd. Zatrważające jest to dla mnie. Niby tak się walczy o równouprawnienie, co i tak wychodzi sztucznie, bo wprowadzane regulacje tego dotyczące są czasami absurdalne, a tymczasem kobiety same się trochę stawiają na pozycji tej "mniej ważnej". Nie mówię, że to dotyczy wszystkich kobiet. Mowa tu o grupie kobiet, nie wiem jak dużej. Oby jak najmniejszej. smile Pewnie to się też zmienia w ciągu związku - być może dotyczy to tylko pierwszych lat, bądź miesięcy, może zmienia się po ślubie. Badań nie przeprowadzałem, więc nie wiem.

62 Ostatnio edytowany przez MyNombress (2015-05-24 15:14:05)

muszę stwierdzić, że mógłbym być z większością kobiet w mniej więcej moim wieku, jeśli miałbym wybrać zwracając uwagę tylko na wygląd. Oczywiście niektóre podobają się bardziej a niektóre mniej, fajnie byłoby mieć naprawdę ładną dziewczynę, ale nie jest to priorytet. Dziewczyna przede wszystkim musi wyglądać kobieco i o siebie dbać, nawet jak nie jest jakoś bardzo ładna smile Musi być naprawdę brzydka, żebym się wystraszył. Po poznaniu dziewczyny tak naprawdę wygląd schodzi na drugi plan, tym się różni zakochanie od miłości, kiedy jesteśmy zakochani wyolbrzymiamy zalety i nie dostrzegamy żadnych wad, kiedy naprawdę kochamy znamy zalety a z wadami się oswajamy wink

Aczkolwiek wygląd jest kluczowy przy poznawaniu nowych osób, i myślę że to działa u obu płci. Jak się ktoś nie spodoba to nie pomoże woda z Wisły, nic z tego nie będzie

63

niesia631 napisał/a:

Mnie bardzo irytuje to ze są faceci brzydcy którzy maja wymagania co do partnerki z kosmosu. Najpierw powinni spojrzeć w lustro....

Dokładnie smile

64

A podobno mężczyzna nie musi być ładny. big_smile Nie rozumiem jakichś specjalnych wymagań pod względem wyglądu zarówno u mężczyzn, jak u kobiet, ale już mniej dziwna jest opcja , gdy niezbyt urokliwy mężczyzna szuka wyjątkowo ładnej kobiety niż gdy kobieta, która ma nadwagę i jest niezbyt zadbana szuka księcia z bajki. Takie przynajmniej zdarzało mi się kiedyś widywać na portalach randkowych. W ogóle chyba mało który mężczyzna podaje na takich stronach jakieś konkretne wymagania co do wyglądu kobiety, zaś wśród nich bardzo często pojawia się notka o tym, że musi być koniecznie wysoki i ewentualnie kilka dodatkowych kryteriów. wink

65

Ale ładny a przystojny to troszkę dwie odmienne kwestie, dla mnie przystojny facet ma być postawny, dbać o higiene, i umieć dobrać odpowiednią garderobę pod swoją sylwetkę i nie chodować kałduna na piwsku. A czy ma np skórę jak pupa niemowlaka czy taką smaganą przez słońce i wiatr nie ma znaczenia.

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy mężczyźni poszukują kobiet przede wszystkim ładnych?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024