Także się witam ze wszystkimi obecnymi i nieobecnymi Starrowiczami.
13,066 2016-12-30 21:11:00
13,067 2016-12-30 22:18:48 Ostatnio edytowany przez annaJo (2016-12-30 22:24:01)
Dobry wieczór wszystkim
Muzyki żadnej dziś nie zapodam, bo od tygodnia nucę wyłącznie o kotkach, pieskach, kolorowych zabawkach i mroźnej zimie
Edit
Uff, pierwszy raz piszę ze smartfona, zaraz będę warczeć
13,068 2016-12-31 16:41:45
Gospodarzowi i bywalcom kafejki życzę pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku
Oby nadchodzący Rok nie zwiódł nas.
13,069 2016-12-31 21:49:41
Dzieńdobrywieczór wszystkim ostatni raz...
w tym roku...
Dobry wieczór, w przeddzień ostatniego dnia roku.
Przepraszam wszystkich za swoją wczorajszą absencję. Miałem młyn w pracy taki, że wróciłem po 23:00 i tylko miałem siły by rozłożyć wyrko. Ale dzisiaj nadrabiam zaległości...
Także się witam ze wszystkimi obecnymi i nieobecnymi Starrowiczami.
Dobry wieczór wszystkim
Muzyki żadnej dziś nie zapodam, bo od tygodnia nucę wyłącznie o kotkach, pieskach, kolorowych zabawkach i mroźnej zimie
Edit
Uff, pierwszy raz piszę ze smartfona, zaraz będę warczeć
W sumie to nieźle poszło
Gospodarzowi i bywalcom kafejki życzę pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku
![]()
![]()
![]()
Oby nadchodzący Rok nie zwiódł nas.
I ja wszystkim widocznym i niewidocznym składam najszczersze życzenia:
SZCZĘŚLIWSZEGO NOWEGO ROKU!!
13,070 2016-12-31 23:03:21
pstryk.
13,071 2017-01-01 12:42:58
Witam w 2017 roku.
Wszystkim życzę wszelkiej pomyślności.
13,072 2017-01-02 00:35:14 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2017-01-02 00:49:10)
Dobry wieczór, StarrGrupo!
Dziękuję za cały Starrok 2016 i wszystkich kapitalnych ludzi, których poznałam wirtualnie lub osobiście dzięki Forum oraz proszę, aby w Nowym Starroku 2017 nie zabrakło nam okazji do spotkań.
https://youtu.be/3Uo0JAUWijM
Tych, którzy tu bywali, a których już z powodu niemiłościwie panującej Fioletowej Rajtuzy wysłano poza najodleglejsze krańce NetKobiet oraz tych, co mają tu nadal rezerwację stolików, ściskam szczególnie serdecznie i z przytupem, życząc tego, co dla Was najważniejsze.
Pomyślałam, że może warto zrobić taką listę StarrGości, którzy się swą obecnością wpisali życzliwie w istnienie tego miejsca...
Hetman Wielki - Starr
Krakowianka Jedna - Luc,
O'Kruszynka
AnnaJo
Przyszłość
Tunbergia
Excop
Kosmiczny Nick
Cyngli
Renesans
Inka
MajkaSzpilka
Emde
Złata
PaniBaronowa
Lustro
Finding
Dziewan
Sponi
EXTRA_terrestrial
LeisurePainter
Dżdżownick
....
Kto jeszcze tu zawitał? O kim zapomniałam?
13,073 2017-01-02 01:37:46
Auroro daj się Noworocznie wyściskać. Gdziekolwiek jesteś ,na chwilę wyrywam Ciebie z ciepłych ramion ,żeby zobaczyć Twój uśmiech doskonały.Bywaj szczęśliwa .
13,074 2017-01-02 12:02:43 Ostatnio edytowany przez LeisurePainter (2017-01-02 13:35:48)
Witajcie Wszyscy Moi Mili
Dzieńdobram się z Wami w Nowym Roku
Brak czasu u mnie następuje i nijak udaje mi się trafiać do Was częściej.
Składam Wszystkim Naj Naj Naj życzenia (spóźnione) i kciuki trzymam, aż kostki bieleją, aby ten rok był dla Was cudowny.
Moja przestrzeń poszerza się w zastraszającym tempie i tak oprócz Tetri mamy kota przybłędę i Ktosia (ktoś nie jest przybłędą )
dziś z uwagi na to iż otrzymałam wypowiedź w swoim wątku zajrzałam na RFZR czyli najbardziej wybuchowy dział na netkobietach.
Przypominały mi się moje przemyślenia z moich tutaj początków i zastanawiam się nad jedną kwestią, która przewija się często w tematach w tamtym dziale, a mianowicie:
często kobiety zdradzone, porzucone przypisują wiele negatywnych cech kochankom - że sa brzydkie, głupie itd. Myślałam o tym niegdyś dużo i mnie nasunął się taki wniosek, że jeżeli eks odszedł by do brzydszej i głupszej - to jakiego rodzaju ja musiałabym być człowiekiem, aby się na to zdecydował? Nie jestem pewna czy dobrze oddaję słowem swoje myśli. Co o tym sądzicie?
edit. przeczytałam przed chwilą swoją wypowiedź i parsknęłam śmiechem, zawsze gdy mam natłok zajęć nazbyt skrótowo i niespójnie przekazuję myśli, jednak ten zlepek słów jest tak "tragiczny", że postanowiłam zostawić go dla Was w formie oryginalnej
Chciałam się pochwalić, że moja córa zajęła dziś 3 miejsce w konkursie matematycznym czekają nas wielkie lody i uroczysty podwieczorek
Pozdrawiam Was bardzo cieplutko z zaśnieżonej krainy
13,075 2017-01-03 00:00:18
Auroro daj się Noworocznie wyściskać. Gdziekolwiek jesteś ,na chwilę wyrywam Ciebie z ciepłych ramion ,żeby zobaczyć Twój uśmiech doskonały.Bywaj szczęśliwa .
Tunbergio – Kwiecie Złoty o platkach w kształcie serca : - )))
Wtulam się w Ciebie cała i zbieram nawet najdrobniejszy z okruchów Twej serdeczności.
Przechodzę jakąś transformację.
W sensie i zawodowym i osobistym.
Rozwala się cała moja wszechziemia. Ufam tylko, że dzieje się tak po to, aby powstały archipelagi normalności i spokoju.
Jako aurora wierzę w magnetyzm dusz, idei, słów : -)
I taką energią chciałabym się podzielić. Nie tyle noworocznie, bo powszechnie wiadomo, że kalendarz i jego liczne modyfikacje, jakie od wieków zmieniały jego formę, poddają w wątpliwość ów celebrowany tak hucznie moment przejścia Starego w Nowy Rok. A jeśli dobrze pamiętam, to samo Sylwestrowe szaleństwo wzięło się od jednego z papieży o tym imieniu i obchodzenie jego święta, było próbą wyparcia jakiegoś pogańskiego obrządku. Dlatego nie tyle noworocznie, ale całorocznie chucham i dmucham na Ciebie Tunbergio, byś kwitła w Twym Człowieczeństwie i aby ten świat był Ci przychylny i miał barwy portugalskiego nieba…
A oto muzyczka w Twoim ulubionym narzeczu ; -))) https://youtu.be/1C9mWN8vKHQ
13,076 2017-01-03 00:40:41 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2017-01-03 00:48:48)
[...]
często kobiety zdradzone, porzucone przypisują wiele negatywnych cech kochankom - że sa brzydkie, głupie itd. Myślałam o tym niegdyś dużo i mnie nasunął się taki wniosek, że jeżeli eks odszedł by do brzydszej i głupszej - to jakiego rodzaju ja musiałabym być człowiekiem, aby się na to zdecydował? Nie jestem pewna czy dobrze oddaję słowem swoje myśli. Co o tym sądzicie?
Leisure Painter,
Chcę Ci napisać, że szóstym zmysłem, wyczuwam w Tobie fantastyczną Osobę o przebogatej przestrzeni intelektualnej, charakterologicznej, estetycznej...
Tematyka zdrad jest mi obca, ale wydaje mi się, że to, o czym piszesz, jest jedynie afektywną reakcją osoby zdradzonej, defensywą, instynktem samozachowawczym, rozpaczliwą próbą ocalenia własnej godności, w jednej z najtrudniejszych sytuacji życiowych. Z punktu widzenia logiki, nie ma najmniejszego sensu porównywanie cech osób stojących na dwóch odległych krańcach zdrady, gdyż nie prowadzi to do żadnych wniosków i nie niesie odpowiedzi na pytanie "Dlaczego?".
Spójrz na zdjęcia księżnej Diany i Camilli Parker Bowles...
Istota zdrady polega bowiem na czymś innym...
13,077 2017-01-03 01:16:41 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2017-01-03 01:18:39)
Tunbergia napisał/a:Auroro daj się Noworocznie wyściskać. Gdziekolwiek jesteś ,na chwilę wyrywam Ciebie z ciepłych ramion ,żeby zobaczyć Twój uśmiech doskonały.Bywaj szczęśliwa .
Tunbergio – Kwiecie Złoty o platkach w kształcie serca : - )))
Wtulam się w Ciebie cała i zbieram nawet najdrobniejszy z okruchów Twej serdeczności.
Rozwala się cała moja wszechziemia. Ufam tylko, że dzieje się tak po to, aby powstały archipelagi normalności i spokoju.Jako aurora wierzę w magnetyzm dusz, idei, słów : -)
I taką energią chciałabym się podzielić. Nie tyle noworocznie, bo powszechnie wiadomo, że kalendarz i jego liczne modyfikacje, jakie od wieków zmieniały jego formę, poddają w wątpliwość ów celebrowany tak hucznie moment przejścia Starego w Nowy Rok. A jeśli dobrze pamiętam, to samo Sylwestrowe szaleństwo wzięło się od jednego z papieży o tym imieniu i obchodzenie jego święta, było próbą wyparcia jakiegoś pogańskiego obrządku. Dlatego nie tyle noworocznie, ale całorocznie chucham i dmucham na Ciebie Tunbergio, byś kwitła w Twym Człowieczeństwie i aby ten świat był Ci przychylny i miał barwy portugalskiego nieba…
A oto muzyczka w Twoim ulubionym narzeczu ; -))) https://youtu.be/1C9mWN8vKHQ
Auroro najpiękniej jak potrafię dziękuję za obfitość podarunków . Zachłanna jestem i wdzięczna. Przytulam ,słucham i myślami wracam do wymarzonej krainy szczęśliwości.
Uśmiecham się na myśl ,że Twoje archipelagi normalności i spokoju nabierają realnych kształtów .Na podarowanym skrawku nieba zawieszę dla Ciebie wszystkie dobra tego świata.
13,078 2017-01-03 12:43:26
Dzień dobry Starrówko.
Rozwala się cała moja wszechziemia. Ufam tylko, że dzieje się tak po to, aby powstały archipelagi normalności i spokoju.
Niech moc będzie z Tobą.
Chciałam się pochwalić, że moja córa zajęła dziś 3 miejsce w konkursie matematycznym
Wielkie gratulacje dla córki i dumnej mamy.
13,079 2017-01-03 21:07:36 Ostatnio edytowany przez starr (2017-01-03 21:09:55)
Dzieńdobrywieczór wszystkim Najserdeczniejsze życzenia spełnienia wszystkich marzeń i pragnień w Nowym Roku!
Dziękuję za cały Starrok 2016 i wszystkich kapitalnych ludzi, których poznałam wirtualnie lub osobiście dzięki Forum oraz proszę, aby w Nowym Starroku 2017 nie zabrakło nam okazji do spotkań.
https://youtu.be/3Uo0JAUWijMTych, którzy tu bywali, a których już z powodu niemiłościwie panującej Fioletowej Rajtuzy wysłano poza najodleglejsze krańce NetKobiet oraz tych, co mają tu nadal rezerwację stolików, ściskam szczególnie serdecznie i z przytupem, życząc tego, co dla Was najważniejsze.
Pomyślałam, że może warto zrobić taką listę StarrGości, którzy się swą obecnością wpisali życzliwie w istnienie tego miejsca...
Hetman Wielki - Starr
Krakowianka Jedna - Luc,
O'Kruszynka
AnnaJo
Przyszłość
Tunbergia
Excop
Kosmiczny Nick
Cyngli
Renesans
Inka
MajkaSzpilka
Emde
Złata
PaniBaronowa
Lustro
Finding
Dziewan
Sponi
EXTRA_terrestrial
LeisurePainter
Dżdżownick
....Kto jeszcze tu zawitał? O kim zapomniałam?
Przewinąłem pierwsze trzydzieści pięć stron... Było tu naprawdę dużo gości i większość bywała częściej niż jeden raz:
Sluuu
Piotr Introwertyk
Scarlet6
Zielony Domek
Ewelina L
Tarcza
Olinka
MegaPola69
Archerro
Weronka44
Krejzolka82
DeM
Antena
Canon50
Arcymiś
Żyworódka
Czarna Kotka
New-Bee
Biel
Tata Muminka
Lilly25
Wandeczka
Hekaterine
Monia1920
Fenix
Piotr74
Amarek
Madowa
BasienkaTT
Mikada
BeataLuiza
A nade wszystko pamiętam, że też bywała tu Elle88...
13,080 2017-01-04 02:35:02
Uśmiecham się na myśl ,że Twoje archipelagi normalności i spokoju nabierają realnych kształtów .Na podarowanym skrawku nieba zawieszę dla Ciebie wszystkie dobra tego świata.
Uśmiech odwdzięczam, choć te nowe lądy to dopiero ulegająca znaczącym przeobrażeniom Terra wyjątkowo Incognita i dużo jeszcze wody upłynie w Wiśle i Renie, zanim ją w pełni ukształtują procesy geomorfologiczne ; -))))
Gdzie spędzasz ten świąteczny czas, Tunbergio?
Niech moc będzie z Tobą.
Ważne, abyś Ty była ze mną, Lucyndo Wawelska... ; -)))))))))))
Przewinąłem pierwsze trzydzieści pięć stron... Było tu naprawdę dużo gości i większość bywała częściej niż jeden raz [...]
No tośmy niezłą inwentaryzację zrobili.
Skoro 35 stron za Tobą, to jeszcze tylko ze 300 i będziemy mieli pełen skład. ; -)))
A nade wszystko pamiętam, że też bywała tu Elle88...
A przy okazji, co się z nią dzieje?
13,081 2017-01-04 11:03:26 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2017-01-04 11:19:11)
aurora borealis
Gdzie spędzasz ten świąteczny czas, Tunbergio?
Auroro, święta i Nowy Rok spędziłam w gronie przyjaciół w Hamburgu. Staram się zająć myśli w tym szczególnym czasie .Rodzinne święta kilka lat temu przerwała moja osobista tragedia. Umierała Mama, odbierałam ją ze szpitala w Wigilię i były to najsmutniejsze święta jakie przyszło mi spędzieć. W ubiegłym roku z synem wybraliśmy się w tym czasie do Pragi ,przy okazji zajrzeliśmy do kilku miejsc . Praga jest piękna , ale to Karlowe Wary skradły moje serce. 21 stycznia przypada kolejna rocznica śmierci wracam do Torunia ,wcześniej pogoszczę u synów w Warszawie.
Hamburg jak zwykle deszczowy , na przekór pogodzie pozdrawiam słonecznie.
Ukłony dla Starrowiczów
Starr zostawiłam e-mailowy ślad
13,082 2017-01-05 09:37:35 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2017-01-05 09:42:26)
Starrowicze,
Na Nowy Rok życzę Wam spełnienia marzeń, szczęścia, miłośći, zdrowia i wszelkiej pomyślności
Wpadłam na razie tylko na chwilę, żeby Wam "pożyczyć" na Nowy Rok, gdyż spędziłam okres noworoczny poza siecią. Ale zdążyłam rozpalić w kominku, zaparzyć świeżą kawę, a na kominku czeka gorąca herbata z malinami i cieplutkie bułeczki z wszelakimi dodatkami. Częstujecie się
Do zobaczenia nieco później.
P.S. Czy u Was też tak strasznie wieje?
13,083 2017-01-05 10:39:46 Ostatnio edytowany przez Excop (2017-01-05 10:42:11)
Dzień dobry!
Starrowicze,
Na Nowy Rok życzę Wam spełnienia marzeń, szczęścia, miłośći, zdrowia i wszelkiej pomyślności
Wpadłam na razie tylko na chwilę, żeby Wam "pożyczyć" na Nowy Rok, gdyż spędziłam okres noworoczny poza siecią. Ale zdążyłam rozpalić w kominku, zaparzyć świeżą kawę, a na kominku czeka gorąca herbata z malinami i cieplutkie bułeczki z wszelakimi dodatkami. Częstujecie się
Do zobaczenia nieco później.P.S. Czy u Was też tak strasznie wieje?
Witaj, Przyszłości.
Dziękuję w imieniu własnym za życzenia noworoczne i takimi samymi się rewanżuję.
Gorące bułeczki, to jest to!
U mnie wiało kilka dni, do wczoraj.
Śniegu do kostek na razie, ale zanosi się na jeszcze.
Choć teraz słoneczko rządzi w niskiej temperaturze.
13,084 2017-01-05 22:19:40
Dzieńdobrywieczór wszystkim
/.../
starr napisał/a:Przewinąłem pierwsze trzydzieści pięć stron... Było tu naprawdę dużo gości i większość bywała częściej niż jeden raz [...]
No tośmy niezłą inwentaryzację zrobili.
Skoro 35 stron za Tobą, to jeszcze tylko ze 300 i będziemy mieli pełen skład. ; -)))starr napisał/a:A nade wszystko pamiętam, że też bywała tu Elle88...
A przy okazji, co się z nią dzieje?
Zaraz się za to wezmę i przewinę ile się da... A przy nicku Elle88 widnieją nieładne fioletowe rajtuzy i napis: zbanowany...
/.../
Starr zostawiłam e-mailowy ślad
Dziękuję, zaraz zajrzę
Starrowicze,
Do zobaczenia nieco później.P.S. Czy u Was też tak strasznie wieje?
Serdecznie dziękuję za życzenia. Ja również życzę Tobie szczęśliwszego Nowego Roku
Bułeczki co prawda wystygły, ale i tak są doskonałe do wieczornej kawy.
Dzień dobry!
/.../U mnie wiało kilka dni, do wczoraj.
Widać taka sama pogoda wszędzie. Byłem wczoraj w Brzydgoszczy i nawet nie było zimno od temperatury, ale od silnego wiatru. Powrót był już z mokrym śniegiem, a dzisiaj rano mróz zmusił do skrobania lodu z szyb samochodu...
13,085 2017-01-05 22:29:15 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2017-01-05 22:37:30)
Starr ,służbowo zahaczasz o Brzydgoszcz ?
Jestem z Torunia, chociaż mieszkam od kilkunastu lat w Bydgoszczy .Niestety Toruń z Bydgoszczą od zawsze w konflikcie.
13,086 2017-01-05 22:59:25
Starr ,służbowo zahaczasz o Brzydgoszcz ?
Jestem z Torunia, chociaż mieszkam od kilkunastu lat w Bydgoszczy .Niestety Toruń z Bydgoszczą od zawsze w konflikcie.
Dokładnie tak, służbowo biorę udział w projekcie upiększania i ożywienia wiślanego nadbrzeża w Fordonie. Moje wizyty są obowiązkowe i w okresach mniej więcej co sześć tygodni i odbywają się u inwestora.
13,087 2017-01-06 01:21:35
13,088 2017-01-06 01:34:39
Bry wieczór...
Byłem wczoraj w Brzydgoszczy (...)
Nadal Cię nosi po Polsce.
Braciszku - mało Cię ostatnio w Starrówce
LeisurePainter - co tak skromniutko?
13,089 2017-01-06 17:31:54 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2017-01-06 17:35:19)
https://youtu.be/3Uo0JAUWijMTych, którzy tu bywali, a których już z powodu niemiłościwie panującej Fioletowej Rajtuzy wysłano poza najodleglejsze krańce NetKobiet oraz tych, co mają tu nadal rezerwację stolików, ściskam szczególnie serdecznie i z przytupem, życząc tego, co dla Was najważniejsze.
Hetman Wielki - Starr
Krakowianka Jedna - Luc,
O'Kruszynka, AnnaJo, Przyszłość, Tunbergia, Excop, Kosmiczny Nick, Cyngli, Renesans, Inka, MajkaSzpilka, Emde, Złata, PaniBaronowa, Lustro, Finding, Dziewan, Sponi, EXTRA_terrestrial, LeisurePainter, Dżdżownick
Dzień dobry Hm, przyznaję, że to miłe wrażenie, gdy widzi się na takiej liście, chociaż jestem zaskoczony, bo mój wkład w tutejszą atmosferę jest dosyć malutki. By się jakoś odwdzięczyć, wyszperam trochę ładnej muzyki. Może Wam się też spodoba?
13,090 2017-01-06 20:30:46 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2017-01-06 20:32:00)
Dobry Wieczór
Jak dobrze, że jesteście
Wpadam zdyszana z nadzieją, że tu jesteście i będę mogła wśród Was odrobinę zwolnić i nabrać dystansu, bo wiecie: nie miała baba problemu, to poszła na studia
Włączam muzykę, która doskonale pasuje do obecnej aury i zabieram się do czytania tego, co ostatnio napisaliście:
13,091 2017-01-06 20:43:43
Braciszku - mało Cię ostatnio w Starrówce
Dobry wieczór!
Piątek dziś, święto niegdyś zapomniane.
Trzech Króli (królów może?).
Do tego dnia choinka u mnie stoi.
Rzadziej bywam, Siostrzyczko, bo i nowych kłopotów przybyło.
Dziś jednak, jestem.
Mam nadzieję, ze i Siostrzyczka z tej wielkiej wiochy na Mazowszu, odezwie się dzisiaj.
13,092 2017-01-06 20:55:20
LeisurePainter napisał/a:[...]
często kobiety zdradzone, porzucone przypisują wiele negatywnych cech kochankom - że sa brzydkie, głupie itd. Myślałam o tym niegdyś dużo i mnie nasunął się taki wniosek, że jeżeli eks odszedł by do brzydszej i głupszej - to jakiego rodzaju ja musiałabym być człowiekiem, aby się na to zdecydował? Nie jestem pewna czy dobrze oddaję słowem swoje myśli. Co o tym sądzicie?Leisure Painter,
Chcę Ci napisać, że szóstym zmysłem, wyczuwam w Tobie fantastyczną Osobę o przebogatej przestrzeni intelektualnej, charakterologicznej, estetycznej...
Tematyka zdrad jest mi obca, ale wydaje mi się, że to, o czym piszesz, jest jedynie afektywną reakcją osoby zdradzonej, defensywą, instynktem samozachowawczym, rozpaczliwą próbą ocalenia własnej godności, w jednej z najtrudniejszych sytuacji życiowych. Z punktu widzenia logiki, nie ma najmniejszego sensu porównywanie cech osób stojących na dwóch odległych krańcach zdrady, gdyż nie prowadzi to do żadnych wniosków i nie niesie odpowiedzi na pytanie "Dlaczego?".
Spójrz na zdjęcia księżnej Diany i Camilli Parker Bowles...
Istota zdrady polega bowiem na czymś innym...
Podepnę się pod postem Aurory, bo myślę podobnie :-)
Porównywanie siebie z innymi z reguły służy podtrzymaniu samooceny, a już szczególnie, gdy ta samoocena jest zagrożona.
Wybór osoby do porównań w przypadku zdrady wydaje się nieprzypadkowy i pewnie wybór porównywanych cech jest taki, żeby porównanie wypadło pomyślnie. Ale czy to właśnie o te cechy w zdradzie chodzi to już można mieć szereg wątpliwości i obiekcji. Nie tędy droga według mnie, ale przecież do wniosków dochodzi się przez sprawdzanie, weryfikowanie i odrzucanie róznych mysli, założeń, hipotez
13,093 2017-01-06 21:06:34
Najserdeczniejsze życzenia spełnienia wszystkich marzeń i pragnień w Nowym Roku!
aurora borealis napisał/a:Dobry wieczór, StarrGrupo!
Hetman Wielki - Starr
Krakowianka Jedna - Luc,
O'Kruszynka
AnnaJo
Przyszłość
Tunbergia
Excop
Kosmiczny Nick
Cyngli
Renesans
Inka
MajkaSzpilka
Emde
Złata
PaniBaronowa
Lustro
Finding
Dziewan
Sponi
EXTRA_terrestrial
LeisurePainter
Dżdżownick
Przewinąłem pierwsze trzydzieści pięć stron... Było tu naprawdę dużo gości i większość bywała częściej niż jeden raz:
Sluuu
Piotr Introwertyk
Scarlet6
Zielony Domek
Ewelina L
Tarcza
Olinka
MegaPola69
Archerro
Weronka44
Krejzolka82
DeM
Antena
Canon50
Arcymiś
Żyworódka
Czarna Kotka
New-Bee
Biel
Tata Muminka
Lilly25
Wandeczka
Hekaterine
Monia1920
Fenix
Piotr74
Amarek
Madowa
BasienkaTT
Mikada
BeataLuizaA nade wszystko pamiętam, że też bywała tu Elle88...
Aż mi się łza w oku zakręciła.
Przypomniałam sobie nie tylko wiele osób, kryjących się pod wymienionymi nickami, ale także bardzo ciekawy, przepełniony różnorakimi emocjami okres w moim życiu. Tyle się od tamtego czasu zmieniło. Niesamowite.
Ciekawa jestem bardzo co się dzieje u niektórych z nich. Jak się miewa ET i czy krąży gdzieś po bezdrożach internetu? Wiem, że Elle została zbanowana, ale jak ona to przyjęła, bo przecież działała tu na forum długo i aktywnie pomagając wielu osobom. Ciekawe co u Madowej, jak się dalej potoczyły jej losy.
13,094 2017-01-06 21:17:10 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2017-01-06 21:19:41)
U mnie wiało kilka dni, do wczoraj.
Excop,
Chciałabym kiedyś zobaczyć Twoje zacisze. Czasami zastanawiam się, gdzie i jak żyjesz. Wyobrażam sobie niewielki dom na skraju lasu i Ciebie zaglądającego do tegoż lasu tak często, jak to tylko możliwe. Widzę jak przechadzasz się po leśnych zakątkach i ostępach. Wydajesz mi się taki niezależny od tzw. "cywilizacji" pełnej zgiełku, pośpiechu i chaosu. Sama nie wiem już, czy to Twoje życie sobie tak wyobrażam, czy to tylko mnie się marzy takie oderwanie ;-))
13,095 2017-01-06 22:03:39 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2017-01-06 23:31:29)
Witam zbiorowo Starrowiczów
Po przeczytaniu postów , w którym znalazła się lista kafejkowiczów pomyślałam ,że gdyby przyszło nam, każdemu z osobna przygotować portret osób tu goszczących, byłoby wiele niespodzianek. Ile trafień ?
Pozdrawiam cieplutko mimo minusów za oknem. U mnie zimno , śniegu ani śladu, inaczej niż nad Wisłą.
13,096 2017-01-06 22:12:13
pstryk.
13,097 2017-01-06 22:18:48
Witajcie Starrowicze.
Trzech Króli (królów może?).
Na pewno nie Sześciu
Do tego dnia choinka u mnie stoi.
Może stać do 2 lutego.
Byle nie stała (tak jak u mojej kumpelki onegdaj - do maja.
bo i nowych kłopotów przybyło.
Mam nadzieję, że dasz sobie radę.
Mam nadzieję, ze i Siostrzyczka z tej wielkiej wiochy na Mazowszu, odezwie się dzisiaj.
Braciszku, pomyliłeś mnie z naszą drugą siostrą. Moja wiocha w Małopolsce leży :-)))
13,098 2017-01-06 22:21:31
Witaj Okruszynko.
nie miała baba problemu, to poszła na studia
Powiedz jakie, jeśli to nie tajemnica.
13,099 2017-01-06 22:29:49
Dobry wieczór Luc i Wszyscy.
13,100 2017-01-06 22:30:12
,że gdyby przyszło nam każdemu z osobna przygotować portret osób tu goszczących byłoby wiele niespodzianek. Ile trafień ?
Myślę, że co do niektórych nie byłoby niespodzianek
Dżdżownick znowu wynalazłeś kawałek, którego nie znałam. Z czymś/kimś mi się kojarzy, ale nie wiem z czym.
Dziękuję.
13,101 2017-01-06 22:41:33 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2017-01-06 22:57:23)
Tunbergia napisał/a:,że gdyby przyszło nam każdemu z osobna przygotować portret osób tu goszczących byłoby wiele niespodzianek. Ile trafień ?
Myślę, że co do niektórych nie byłoby niespodzianek
Dżdżownick znowu wynalazłeś kawałek, którego nie znałam. Z czymś/kimś mi się kojarzy, ale nie wiem z czym.
Dziękuję.
Luc ,dlatego napisałam o trafieniach również. Często nasze wyobrażenie szczególnie to fizyczne o drugiej osobie mocno mija się z rzeczywistością.
13,102 2017-01-06 22:47:45 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-06 22:48:50)
Luc ,dlatego napisałam o trafieniach również. Często nasze wyobrażenie szczególnie to fizyczne o drugiej osobie mocno mija się z rzeczywistością.
Jeśli chodzi o fizyczne wyobrażenia, to niektórzy w ogóle nie mieliby z niektórymi problemu - znamy swoje facjaty
Niektórzy się już nawet spotkali w realu, czego im zazdroszczę.
A co do tego "niefizycznego" wyobrażenia, to zapewne różnie mogłoby być.
13,103 2017-01-06 22:49:10
Tak to jest, jak w pracy w czwartek rzuci ktoś hasło: "Piąteczek, piątunio dzisiaj!"
No, po prostu zapomniałem, że to dzisiaj nie sobota.
Stacja meteo Saska Kępa melduje: przez cały dzień było -12. Teraz chyba -16. Zachmurzenia brak... Będzie zimno. A jak u Was?
/.../
Dzień dobryHm, przyznaję, że to miłe wrażenie, gdy widzi się na takiej liście, chociaż jestem zaskoczony, bo mój wkład w tutejszą atmosferę jest dosyć malutki. By się jakoś odwdzięczyć, wyszperam trochę ładnej muzyki. Może Wam się też spodoba?
A znasz przysłowie, że ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka? każdy ma tu swój wkład
Dobry Wieczór
Jak dobrze, że jesteście
Wpadam zdyszana z nadzieją, że tu jesteście i będę mogła wśród Was odrobinę zwolnić i nabrać dystansu, bo wiecie: nie miała baba problemu, to poszła na studiaWłączam muzykę, która doskonale pasuje do obecnej aury i zabieram się do czytania tego, co ostatnio napisaliście:
Jak dobrze, że pomimo tylu zajęć Masz czas by tu zajrzeć Niech zgadnę co to za studia... hmmm... pewnie ma coś wspólnego z ekonomią... Zgadłem?
/.../
Dobry wieczór!
/.../ bo i nowych kłopotów przybyło./.../
Nowy Rok, nowe kłopoty... Nie ma takich kłopotów których nie da się pokonać. Na spokojnie tylko trzeba podejść do tematu...
/.../
Aż mi się łza w oku zakręciła.
Przypomniałam sobie nie tylko wiele osób, kryjących się pod wymienionymi nickami, ale także bardzo ciekawy, przepełniony różnorakimi emocjami okres w moim życiu. Tyle się od tamtego czasu zmieniło. Niesamowite.
Ciekawa jestem bardzo co się dzieje u niektórych z nich. Jak się miewa ET i czy krąży gdzieś po bezdrożach internetu? Wiem, że Elle została zbanowana, ale jak ona to przyjęła, bo przecież działała tu na forum długo i aktywnie pomagając wielu osobom. Ciekawe co u Madowej, jak się dalej potoczyły jej losy.
Możemy zrobić tak: ponieważ mój jest jawny, a nie zalogowani nie widzą adresów mailowych, ja napiszę swój i będę robił za skrzynkę kontaktową Jesli ktoś ze zbanowanych ma ochotę złapać kontakt z aktywnym uczestnikiem starrkafejki, proszę śmiało pisać:
starrgates@gmail.com
pstryk.
odpstryk
13,104 2017-01-06 22:49:25
Okruszynko - jak życie?
13,105 2017-01-06 22:52:57
Witaj piątkowo Szefie.
Stacja meteo Saska Kępa melduje: przez cały dzień było -12. Teraz chyba -16. Zachmurzenia brak... Będzie zimno. A jak u Was?
Pobiegłam do okna - jest - 14.
Tam gdzie jutro jadę ma być w nocy nawet dwa razy tyle.
13,106 2017-01-06 23:00:15
Luc... tak jak w moim ostatnim mailu... także ten..
jedziesz do januszów jakiś? bo u mnie tyle właśnie na minusie
13,107 2017-01-06 23:03:18
Luc... tak jak w moim ostatnim mailu... także ten..
Zaczął się Nowy Rok.
Może będzie łaskawszy?
Bardzo, bardzo Ci życzę.
jedziesz do januszów jakiś? bo u mnie tyle właśnie na minusie
Do Januszów!
W samo serce Bieszczad.
13,108 2017-01-06 23:05:42
Witaj piątkowo Szefie.
starr napisał/a:Stacja meteo Saska Kępa melduje: przez cały dzień było -12. Teraz chyba -16. Zachmurzenia brak... Będzie zimno. A jak u Was?
Pobiegłam do okna - jest - 14.
Tam gdzie jutro jadę ma być w nocy nawet dwa razy tyle.
U mnie nieźle , tylko -5
13,109 2017-01-06 23:07:34
U mnie nieźle , tylko -5
To całkiem znośnie.
Nie lubię mrozów...
13,110 2017-01-06 23:08:58
Odłączam się na jakiś czas - muszę się spakować.
Jeszcze zaglądnę.
13,111 2017-01-06 23:17:02
Aaaaah w samo serce! no to się napakuj swetrów i innych włóczek. Ma być słońce, ale za szybą mrozu. Udanego wyjazdu:)
dobrej nocy Wam wszystkim.
pstryk
13,112 2017-01-07 00:11:27
Aaaaah w samo serce! no to się napakuj swetrów i innych włóczek. Ma być słońce, ale za szybą mrozu. Udanego wyjazdu:)
dobrej nocy Wam wszystkim.
pstryk
Zapakowałam.
Pstryk Okruszku.
13,113 2017-01-07 00:40:13 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2017-01-07 00:42:25)
Królewski wieczór Państwu!
Dziś jestem tylko "przelotnym opadem", bo w ten przedłużony weekend mam przeprowadzkę, ale jak skończę to............. drżyjcie narody! ; -)))))
Wszystkim powracającym oraz wyjeżdżającym życzę szerokich pługów śnieżnych!
13,114 2017-01-07 00:53:43
Witaj Siostro Wazowa.
w ten przedłużony weekend mam przeprowadzkę, ale jak skończę to............. drżyjcie narody! ; -)))))
Nie trzymaj mnie w niepewności - dokąd się przeprowadzasz???
13,115 2017-01-07 01:24:00
Witaj Siostro Wazowa.
aurora borealis napisał/a:w ten przedłużony weekend mam przeprowadzkę, ale jak skończę to............. drżyjcie narody! ; -)))))
Nie trzymaj mnie w niepewności - dokąd się przeprowadzasz???
Witaj Bieszczadzka!
Póki co, przeprowadzam się do magazynu... ; -)))
Zabrałam z mojej starej fabryki przynajmniej z sześćset książek i tonę innych materiałów, a nie wiem jeszcze gdzie będzie mój nowy zakład... : -(((
13,116 2017-01-07 02:24:35
Póki co, przeprowadzam się do magazynu... ; -)))
Zabrałam z mojej starej fabryki przynajmniej z sześćset książek i tonę innych materiałów, a nie wiem jeszcze gdzie będzie mój nowy zakład... : -(((
Droga Siostro.
Bardzo tajemniczo.
Cokolwiek to jednak znaczy - powodzenia w nowych podbojach.
13,117 2017-01-09 10:29:48
Witam Was
Zaglądam na chwilkę
Może mnie od tej zimy jakaś grypa dopadnie to spokojnie będę mogła poczytać wszystko w kafejce i napisać wypowiedź dłuższą niż etykieta od ketchupu
Pogoda u mnie jest przepiękna, pies szczęśliwy, dzieci mniej, bo śnieg się nie lepi.
Myślę o Was.
Zostawiam gorąca kawę i herbatę na śniadanie, a do tego jajecznica z pomidorami oraz świeże bułeczki.
13,118 2017-01-09 17:36:29 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2017-01-09 17:43:10)
Dzień Dobry Wszystkim na nowy tydzień
Zostawiam gorąca kawę i herbatę na śniadanie, a do tego jajecznica z pomidorami oraz świeże bułeczki.
Zanim tu dotarłam, to napoje wystygły , no i ktoś zjadł całą jajecznicę
Jak dobrze, że pomimo tylu zajęć Masz czas by tu zajrzeć
Niech zgadnę co to za studia... hmmm... pewnie ma coś wspólnego z ekonomią... Zgadłem?
Nie zgadłeś
Ekonomia to były pierwsze studia, które skończyłam, a obecnie to już trzeci kierunek (obok kilku podyplomówek i kursów), który studiuję. Tym razem jest to psychologia. Tak się wkręciłam w zawiłości funkcjonowania ludzkiej psychiki, że postanowiłam nadać temu zainteresowaniu skonkretyzowaną formę. Okazuje się, że psychologia to całkiem ścisła nauka, dobrze umocowana empirycznie. Początkowo planowałam w przyszłym roku rozpoczęcie kolejnego kierunku studiów, związanego bardziej z czuciem niż, jak to ma miejsce w przypadku psychologii, z intelektem. Jednak te obecne studia są już dla mnie tak bardzo absorbujące, że przesuwam plan o rok
Przyszłość napisał/a:nie miała baba problemu, to poszła na studia
Powiedz jakie, jeśli to nie tajemnica.
luc,
Zmagam się po prostu z permanentnym brakiem czasu. Pozwoliłam sobie na tygodniowy wyjazd noworoczny, a po powrocie przed weekendowymi zajęciami musiałam napisać/ukończyć 2 eseje, przygotować 2 prezentacje zamykające projekt i eksperyment a na dodatek przygotować się do 2 kolokwiów. Dobrze, że miałam wolny cały ponoworoczny tydzień
Ale bym się nudziła gdyby nie te "problematyczne" studia
Myślę o Was.
Też myślę o Tobie.
I o innych, obecnych i nieobecnych.
Pozdrawiam zza "szyby"
13,119 2017-01-10 21:57:36
Dobry wieczór. Mam pizze. Dymiącą i smaczną. I Wam przyniosłam.
Zimno. Co rano zamarzają mi końcówki wszelakie. Już niedługo wiosna!
Luc jak było w SamymSercu?
13,120 2017-01-10 22:30:30
Dobry wieczór. Mam pizze. Dymiącą i smaczną. I Wam przyniosłam.
Zimno. Co rano zamarzają mi końcówki wszelakie. Już niedługo wiosna!/.../
Niedługo wiosna, a ja z katarem... mrozy wirusów chyba nie wymroziły doszczętnie i gdzieś takowe się schowały i zaatakowały mój organ węchowy... Zapachu pizzy nie poczułem, ale lubię, to chętnie z oferty skorzystam...
Muzycznie się zrewanżuję:
13,121 2017-01-12 14:27:48 Ostatnio edytowany przez Excop (2017-01-12 14:32:14)
Excop napisał/a:Mam nadzieję, ze i Siostrzyczka z tej wielkiej wiochy na Mazowszu, odezwie się dzisiaj.
Braciszku, pomyliłeś mnie z naszą drugą siostrą. Moja wiocha w Małopolsce leży :-)))
Dzień dobry!
Kochana Luc, nie pomyliłem Cię z Aurorką, zapewniam.
Pisząc o wielkiej wiosze na Mazowszu, skąd nasza Zorza pochodzi, miałem na względzie Twój dowcip o diagnozie medyka względem Zygmusia. Tego katolickiego Szweda z tej wysokiej, acz cienkiej w średnicy, kolumny.
Wcześniej nie odpowiedziałem, bo infekcji jakiejś dostał mój telefon.
Pozdrawiam raz jeszcze.
13,122 2017-01-13 18:26:18
Witaj Starrówko.
Luc jak było w SamymSercu?
Pięknie, bajkowo, lecz bardzo zimno, w nocy -28, co zaowocowało tygodniowym pobytem w łóżku. Nadal leżę, ale jest już w miarę OK.
Kochana Luc, nie pomyliłem Cię z Aurorką, zapewniam.
Pisząc o wielkiej wiosze na Mazowszu, skąd nasza Zorza pochodzi, miałem na względzie Twój dowcip o diagnozie medyka względem Zygmusia. Tego katolickiego Szweda z tej wysokiej, acz cienkiej w średnicy, kolumny.
Kumam Braciszku.
13,123 2017-01-13 21:02:52
Nadejszła dwudziesta
13,124 2017-01-13 21:40:20
Ktoś ma ochotę na spaghetti?
13,125 2017-01-13 21:54:03
Bry wieczór Szefie.
Zabawny filmik.
13,126 2017-01-13 22:05:46 Ostatnio edytowany przez starr (2017-01-13 22:06:44)
Bry wieczór Szefie.
Zabawny filmik.
Witaj luc
Mam nadzieję, że przewiało Gród Kraka i smog już nie straszy. Warsiawka też zakosztowała tej przyjemności, ale przyszedł przeciąg i przeciągnął smoga
A filmik spodobał mi się i postanowiłem go wrzucić... wszak nie tylko muzyką człowiek żyje
13,127 2017-01-13 22:06:59
pstryk.
13,128 2017-01-13 22:08:19
pstryk.
Witaj O'Kruszku
Jeszcze słuchasz trójki?
13,129 2017-01-13 22:18:32
Mam nadzieję, że przewiało Gród Kraka i smog już nie straszy. Warsiawka też zakosztowała tej przyjemności, ale przyszedł przeciąg i przeciągnął smoga
Podobno przewiało. Ja nosa nie wystawiłam z chaty od poniedziałku.
O'kruszynko witaj.
13,130 2017-01-13 22:19:39
słucham właśnie, słucham.
ale się trochę zbulwersowałam tam poniżej w działach, a że ogólnie wczoraj i dziś dopuściłam do siebie za dużo zła, to życzę wam Dobrej Nocy i uciekam pod kołdrę.
pstryk.