E tam, to, że kobieta ma 40parę lat, jest w wieku, w którym menopauza jest mocniej możliwa, to nie znaczy, że jak jej gorąco w zimie, że menopauza. Nie przesadzajmy. Czasem po prostu czy to stres czy to jakieś inne przyczyny, jest ich wiele. Tak samo jak młodej kobiecie może być gorąco, a nie musi to oznaczać czegoś poważnego. A zwłaszcza, że niby zimna, a temperatura na plusie, a śnieg był może parę dni, więc gdzie widzicie tę zimę?
Ona dopiero może nadejść, ale oby nie, głupio by było jakby znowu była na Wielkanoc jak bodajże 2 lata temu 
A co do seksu par/małżeństw z 30 letnim stażem, to wiadomo, że teraz to tyle stażu nie mam, póki co 6 i pół lat z chłopakiem. Jednak myślę, że może być atrakcyjny. Jeżeli ludzi łączy uczucie, są dopasowani oprócz tego w seksie, to myślę, że tak. A to, że człowiek się starzeje to normalne, ale nie znaczy, że seks ma być gorszy. Dbać o siebie warto, bo wiadomo też ma to wpływ, ale ogólnie w kochającym się związku to miłość, zwłaszcza po wielu latach będzie mieć jednak większe znaczenie. Nie chodzi by nie dbać o siebie, ale wiadomo, jak zadbana, ale miłości brak, to będzie się psuć tak czy siak. Jak są za to jakieś niedociągnięcia, nie wygląda może już tak dobrze, ale miłość jest, to jest już większa szansa na to, że związek nadal będzie fajny, seks też. Jeżeli druga osoba dba o siebie, a mimo tego przybierze na wadze, nie z powodu lenistwa tylko innych względów, to kochająca osoba zrozumie to. Większość ludzi chyba wie, że nic nie jest pewne, nawet najpiękniejsza osoba może stracić urodę, może być wypadek, jednak kochająca osoba patrzy całościowo na człowieka, więc nie będzie to mieć takiego znaczenia.