Przyszła rozwódka chcę się przywitać :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Przyszła rozwódka chcę się przywitać :)

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 83 z 83 ]

66

Odp: Przyszła rozwódka chcę się przywitać :)

Chyba rzeczywiście boję się odsłonić,pokazać jak mi zależy żeby w razie straty mniej bolało.Zawsze starałam się być samodzielna,niezależna taka co sama sobie z wszystkim poradzi.

Zobacz podobne tematy :

67

smile goska_np jesteś zosia samosia? Znam to aż za dobrze... to niestety jest toksyczne... Ty z pewnością lubisz gdy widzisz że druga osoba Cię potrzebuje, ale sama wysyłasz odwrotny sygnał - sama sobie poradzę. Z czasem druga osoba zaczyna się czuć w takim związku nie potrzebna...

68

witam drogie panie i kto tu jest niezdecydowany jak czytam tylko kilku z was wypowiedzi to ja gdybym byl na waszym miejscu kopa w tylek i spadaj facet a uogulnianie i wrzucanie do jednego worka chorych na depresje jest bardzo nie miejscu powodzenia wam wszystkim i nie zycze koszmaru depresji i samotnosci bo wolabym chorowac na ebole i raka w ostatnim stadium niz byc samotnym dzieki spokojnego poranka

69

Witaj wacek234 nie uogólniam, nie czuj się urażony. W jego przypadku depresja była ciągłą wymówką i usprawiedliwieniem dla wszystkich świństw, które mi robił. Bardzo wygodnie... Życzę byś nigdy nie zachorował na ebole/raka ale też byś nigdy nie czuł się samotny.

70

Wczoraj poszłam po poradę prawną. Wniosek już miałam napisany, prawniczka po przeczytaniu stwierdziła, że na pierwszej rozprawie dostanę rozwód. Z formalnego punktu widzenia, rozwód jest łatwiejszy niż zawarcie związku małżeńskiego... piszesz wniosek, wysyłasz pocztą, sąd przysyła do ciebie informacje o dacie rozprawy i stawiasz się odpowiedniego dnia, koniec. Zgoła odmiennie wygląda to z  emocjonalnego punktu widzenia, przed ślubem nikt się nie waha, a przed rozwodem tysiące bitew w głowie stoczonych... Teraz muszę szybciutko wysłać, to jest szansa, że rozprawa odbędzie się jeszcze przed wakacjami, bo jak nie to z uwagi na okres urlopowy sprawa  bardzo odwlecze się. Trzymajcie kciuki!

71

lili_82 napisał/a:

Wczoraj poszłam po poradę prawną. Wniosek już miałam napisany, prawniczka po przeczytaniu stwierdziła, że na pierwszej rozprawie dostanę rozwód. Z formalnego punktu widzenia, rozwód jest łatwiejszy niż zawarcie związku małżeńskiego... piszesz wniosek, wysyłasz pocztą, sąd przysyła do ciebie informacje o dacie rozprawy i stawiasz się odpowiedniego dnia, koniec. Zgoła odmiennie wygląda to z  emocjonalnego punktu widzenia, przed ślubem nikt się nie waha, a przed rozwodem tysiące bitew w głowie stoczonych... Teraz muszę szybciutko wysłać, to jest szansa, że rozprawa odbędzie się jeszcze przed wakacjami, bo jak nie to z uwagi na okres urlopowy sprawa  bardzo odwlecze się. Trzymajcie kciuki!

Trzymam kciuki za szybki termin! Sama sprawa niestety tez nie jest niczym przyjemnym...

72

Witajcie, za moment będą po rozwodzie, temat w sam raz jak dla mnie.
Jestem z Krakowa.

73

Cześć bozka_krakow, ja za trochę ponad tydzień odwiedzam przyjaciół w Krakowie:) czekam z niecierpliwością na Twoją relację ze sprawy (wszyscy straszą, że to takie trudne... ehh) i oczywiście trzymam kciuki, żeby było to jak najmniej traumatyczne przeżycie dla Ciebie!

Napisałam do ex, że składam wniosek i proszę, żeby pokrył połowę kosztów rozprawy. Ciekawe czy odpisze... albo oleje mnie, co jest bardziej w jego stylu...

74

lili_82 napisał/a:

Cześć bozka_krakow, ja za trochę ponad tydzień odwiedzam przyjaciół w Krakowie:) czekam z niecierpliwością na Twoją relację ze sprawy (wszyscy straszą, że to takie trudne... ehh) i oczywiście trzymam kciuki, żeby było to jak najmniej traumatyczne przeżycie dla Ciebie!

Napisałam do ex, że składam wniosek i proszę, żeby pokrył połowę kosztów rozprawy. Ciekawe czy odpisze... albo oleje mnie, co jest bardziej w jego stylu...

Sąd mnie nie obciążył kosztami rozwodu! Mimo iz o to nie wnioskowałam smile Po prostu babka wiedziała że drań mnie porzuca bez mrugnięcia okiem i co? Trzy stówki do przodu!

75

Miło widzieć na forum ludzi z tak odległych miejsc. Białystok pozdrawia!

76

Cześć dziewczyny,

ex się odezwał i ... on się nie zgadza na rozwód! No żesz kurza twarz! Od dwóch lat on chce odejść, a teraz gdy ja podjęłam decyzję to on się nie zgadza (bo to nie jego wina, że jest chory). On chce (to też śmieszne - on jeszcze ma czelność czegoś chcieć), żebym poczekała do końca czerwca. Mam dosyć... znów jestem kłębkiem nerwów...

77

lili_82 napisał/a:

Cześć dziewczyny,

ex się odezwał i ... on się nie zgadza na rozwód! No żesz kurza twarz! Od dwóch lat on chce odejść, a teraz gdy ja podjęłam decyzję to on się nie zgadza (bo to nie jego wina, że jest chory). On chce (to też śmieszne - on jeszcze ma czelność czegoś chcieć), żebym poczekała do końca czerwca. Mam dosyć... znów jestem kłębkiem nerwów...

NIe macie dzieci - rozwiedź się bez orzekania....

78 Ostatnio edytowany przez Purple_Rain (2015-02-23 18:47:34)

lili współczuję Ci. Najgorsze jest takie poczucie zawieszenia. Wiem, że łatwo powiedzieć : "nie denerwuj się ", ale przecież wiesz, że nerwy nie zmienią sytuacji. Nie daj sobie ukraść tej siły.

79 Ostatnio edytowany przez lili_82 (2015-02-25 12:24:31)

Marmolada1984 ja i tak myślałam o rozwodzie bez orzekania o winie, ale nawet w tym przypadku ex jest w stanie skutecznie utrudnić mi rozwód, np. przez nieodebranie pozwu. Może też zwyczajnie przedłużyć ten koszmar przez niestawienie się na rozprawie. Tego wolałabym uniknąć. To wszystko i tak jest wyjątkowo trudne, nie chce dodatkowych komplikacji, nie mam na to siły (jeszcze).

80

No i jestem rozwódką, bez orzekania o winie i z opieka naprzemienną dla dzieci - no zobaczymy co życie przyniesie

81

bozka_krakow nie pozostaje mi nic innego jak gorąco pogratulować! Jak wyglądała sprawa? Było ciężko, łzy, zwątpienie itp?

82

Sprawa trwała ok 3 lata, zachowanie byłego - obrzydliwe - nawet gadać mi się nie chce - może kiedyś, szarpałam się przed każdą rozprawą (terminy były co 4 miesiące-też niefajnie). W końcu facet był tak dobity szarpaniną (ja też ale szłam trwardo wg wytyczonej ścieżki) że zaczął odpuszczać - adwokatki pomiędzy sobą ustalały szczegóły - jakoś poszło. Dopiero dzisiaj do mnie dociera bo wczoraj to byłam zakręcona jak wieczko od słoika. Nareszcie mam spokój, a właściwie jeszcze miesiąc a będę miała zupełnie.
Jeśli ktoś potrzebuje szczegółów albo porady po prostu - zapraszam na priv - na pewno odpiszę.

83

lili_82 napisał/a:

Marmolada1984 ja i tak myślałam o rozwodzie bez orzekania o winie, ale nawet w tym przypadku ex jest w stanie skutecznie utrudnić mi rozwód, np. przez nieodebranie pozwu. Może też zwyczajnie przedłużyć ten koszmar przez niestawienie się na rozprawie. Tego wolałabym uniknąć. To wszystko i tak jest wyjątkowo trudne, nie chce dodatkowych komplikacji, nie mam na to siły (jeszcze).

Co prawda to prawda - utrudniać można, ale nie ma czegoś takiego jak nieodebranie pozwu. Przesyłkę niepodjetą w ciągu 14 dni uważa się za doręczoną.

Później moze unikac rozpraw ale będzie płacić grzywnę. Najlepiej się jednak dogadać.

Posty [ 66 do 83 z 83 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Przyszła rozwódka chcę się przywitać :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024