ona87 napisał/a:a macie jakieś sprawdzone marki z bielizną? bo podobno triumf to raczej przereklamowana firma, jeśli chodzi o jakość...
Zdecydowanie przereklamowana 
Na mniejsze biusty polecam mierzyć (kolejność nieprzypadkowa ale oczywiście subiektywna
) Ewa Michalak, Onlyher, Audelle, Parfait by Affinitas, Change , niektóre modele Charnosa czy Comeximu też się fajnie sprawdzają.
Freya i Fauve, ale te w krojach half cup, plunge usztywniany i longline (ich balkonetki się najczęściej z mniejszymi biustami nie lubią).
Cleo - całkiem sporo modeli potrafi fajnie leżeć.
Ogólnie świetną marką jest też Masquerade, ale ciężko przewidzieć jaki ich model się na mniejszym biuście sprawdzi (chyba, że to sprawdzony już krój jak np. Antoinette, którą na pewno mogę polecić).
Z popularnych Esotiq, ale to jak już trochę innych pomierzysz, poczytasz o dopasowaniu, bo o fachową pomoc brafitterską u nich bywa trudno (ale może tylko ja miałam dwukrotnego pecha...) i trzeba samej wiedzieć, kiedy coś nie gra i dlaczego 
Ogólnie jak pójdziesz do dobrego sklepu to brafitterka będzie wiedziała, jakie kroje mają szanse się na Tobie sprawdzić, więc nie będziesz mierzyła jak leci wszystkiego w danym rozmiarze, tylko wybrane firmy/modele