KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 396 ]

326

Odp: KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET
jesienna napisał/a:

Jakis czas temu, mignela nam tu ?Barbara5?. Napisala dwa zdania i rozwiala sie , jak sen zloty.

Joliko, no ja sie powaznie juz martwie o Ciebie.  Jednak cos z tymi grzybani?

No właśnie, co z Wami dziewczyny ? A Zuzia to myśli, że jednym zdaniem na tydzień nas zadowoli ?

A ja także mogę się pochwalić umiejętnością robienia na drutach. Co prawda nie miałam natchnienia na dzierganie od dłuższego czasu, ale mam parę własnoręcznie zrobionych śmiesznych czapek, kaszkietów,swererków ażurowych. Ale..prawie ich nie noszę.

Zobacz podobne tematy :

327

Miło mi się  zrobiło,jak mnie wywołałaś Jesienna.Nie było mnie tu długo,jestem chora a najgorsze jest w tym wszystkim,że muszę wychodzić 4 razy na dzień na dwór z psem!!!!A jak Twoja noga????
Nawet nie kładę się do łóżka a mam gorączkę.Grzeję się pod kocem,mam lekarstwa.No i mój kotuś mnie grzeje!!!!Ma czym grzać bo jest grubiutki,to normalne u kastratów.
Pisałyście kiedyś o kolorze włosów.Przemalowałam sobie włosy na brąz,wyszedł mi za ciemny,nie podobam się sobie.Poprzenio malowałam na kasztan i było dobrze.Niepotrzebnie skusiłam się na inny kolor.Teraz na pewno będzie kłopot,bo do jaśniejszego z ciemniejszego nie można wrócić.Naturalne mam mysie,coś takiego jak pisała Kora!!!!
A w jakim mieście w tych Włoszech mieszkasz Jesienna????
Moim marzeniem zawsze było zobaczyć Wenecję i wcześniej odwiedzić Papieża w Rzymie.Teraz wystarczyłaby Wenecja.Może napiszesz,jak ci tam się żyje?Planujesz kiedyś wracać tutaj,a przyjeżdżasz na wakacje?
Lubię czytać posty ale pisać mniej.Koresponduję tylko z synem.Wolę rozmawiać,pisanie nie jest moją mocną stroną.Ale widzę,że Zuzia i Jolik też są milczkami!!!!
Czytałam historię Zuzi i trzymam za nią kciuki.Wam wszystkim też życzę wszystkiego dobrego!!!!

328 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-27 01:10:33)

Barbaro- co za lekkomyslność chodzic po dworzu jak ma sie grypę?
Tylko co z psem?
Współczuję

Ja też chcę do Wenecji!!!!!!!!!!

Mogę tymczasem jechać do Chicago albo do Irlandii.

Tylko te wizy do Usa - to niesprawiedliwe że oni do nas jada jak chca a my do nich za pozwoleniem.

Taki wielki i bogaty kraj - już nas nie potrzebują .Naiwni Polacy myśleli że...............

329 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-27 12:16:31)

Karmino, późno sie położyłaś, jak widzę.

Gotuję obiado-kolację na wieczór i idę do biura. Obawiam się, że prędko dziś z niego nie wyjdę.

Bożenko - wybierasz się na aukcję pamiątek po Audrey Hepburn ?

Atrakcją aukcji ma być ślubna suknia, której A.H. nigdy nie nałożyła. Bo odwołała ślub z Jamesem Hansonem.
Zgodnie z życzeniem A.H. suknię oddano "najpiękniejszej, biednej włoskiej dziewczynie, jaką uda się znaleźć". Obdarowano nią Amabile Altobellę, która suknię założyła, a później latami przechowywała. Na jej trop w 2002 rok wpadła rodzina projektanta kreacji.

Bajkowa historia, prawda dziewczyny ?

Barbaro, a jakiego masz pieska - rasowego czy kundelka. A kot rasy domowej ? Czy innej?

Jesienna, czas szybko wszystko zmienia, co Ci ten staż szkodzi, jesteś nim najmłodsza - ale nie piszesz najmniej - a to bardzo miłe.
Ja też liczę na to, że wkrótce będziesz miała ochotę dać się lepiej poznać, ale wiadomo - musi minąć trochę dni, stron w kafejce - więc nie namawiam.

Dzis raczej na ponowną wizytę nie będę mogła sobie pozwolić - więc miłego dnia !!!

330

Dzień dobry Babeczki.

Miałam przyjemność obejrzeć  ?Rewers? poczekam na Wasze opinie.

? 4 miesiące ,3 tygodnie i 2 dni  ? oglądałam jeszcze w 2007 roku
zaraz po nagrodach ,ale niestety nie mam  miłych wrażeń ,film doskonały
kino w czystej postaci ?jak mówią ,bez fajerwerków nakładów .
Jednak efekt  jest taki ,że mnie przygnębił .
Karmino jeśli go nie widziałaś to może i go nie oglądaj.

Jesienna paczkę z kraju zawsze Ci wyślę bez względu na to gdzie
mieszkasz i wiedz ,że do Fontanny di Trevi  masę grosza wrzuciłam .

Basia marzenia się spełniają -Wenecja jest magicznym  miastem  z
tysiącem uliczek ,kanałów ,mgłą  .
Pięknym Placem i Bazyliką Świętego Marka  życzę Ci tego byś to zobaczyła.

Jesienna czy prace nad zabezpieczeniem Wenecji  są na ukończeniu ,ta
wdzierająca się wszędzie woda  jest   katastrofą nie do pojęcia .
Czy katedra  w Asyżu broni się przed trzęsieniami ziemi .
Może nas zabierz w podróż Twoimi oczyma.

Na aukcję nie idę a historia piękna tylko jak ja potrzebowałam sukni na ślub to nikt mnie nie szukał.
Może nie byłam naj.....................

Lepiej być ładną i biedną ,czy bogatą a brzydką ?

Karmino z tego co czytam to Francja chce nas wyrwać z objęć Wielkiego Brata,mamy od nich alternatywną ofertę obronną ,kto wie .

331

No już się napracowałam !!!

Nie będę się przemęczać ! skoro nie muszę.. już jestem po popołudniowej kawie w domku !
Ale wpadłam tylko na chwilę, niedługo mój kochany mąż wraca i rozpoczynamy wspólny weekend.

Przeczytałam właśnie strrrraszny artykuł - horror w realu - jak horror w filmie "4 m...

http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci … ,id,t.html

Dla uspokojenia nerwów po tych wieściach z Chełma wkleję muzykę, której dziś słuchałam :

http://www.youtube.com/watch?v=WSJ7uWLjOo4   

Miłego weekendu. Pa

332

Łatwy przepis jest na Onecie. Może spróbuję upiec:
http://gotowanie.onet.pl/29006,0,1,cias … zepis.html
Pa smile

333 Ostatnio edytowany przez koma5 (2009-11-27 18:08:07)

Cześć, Dziewczyny:)
Ciasto apetyczne, jestem miłośniczka słodyczy, ale piec nie lubię. Szkoda...Nie wychodzą mi ciasta po prostu, kuchnie tez mam do wymiany, może dlatego...
Wolę robić zimne zakaski, galarety, ryby w różnej postaci...

W Wenecji byłam - wprawdzie tylko 2 dni i pozostał niedosyt, ale główne rzeczy zobaczylam - Plac Św. Marka i okolice, wyspę szkła weneckiego, wyspę cmentarną, rejs Wielkim Kanałem, kolacyjkę z dobrym winem nad kanałem nocą zjadłam, a przedtem lazanię z piwem włoskim za jakies dziwne pieniądze tuż obok Placu...Wenecja jest bardzo droga! Jedno jest pewne - najlepiej oglądać ja nocą. Przygnębiają liszajowatem wilgotne mury...szczur w kanale...

...no i sklepy światowych firm - ze skórą, butami, odzieżą...Wielki swiat!!A ceny????

Gondolą mąż mnie nie zabrał - obojgu nam było szkoda 100 euro za godzinę pływania...romantyzmu brak czy co?;)

Marylin...piękny ten cytat z Morrisona - tylko że akurat jego nie zabił brak miłości, a narkotyki i psychika niezdrowa...Kochała go ta jego zona do obłędu, a on miłość miał gdzieś...

334

Witajcie nocna pora.Raczej powinnam powiediec dobrej nocy...

335 Ostatnio edytowany przez jesienna (2009-12-07 21:00:39)

Barbaro, wychodzisz 4 razy dziennie z psem, gdy masz goraczke? To ile razy go wyprowadzasz, gdy jestes zdrowa? Dobrze, ze moj nie umie czytac, bo zaraz bym inspekcje Greenpeace miala na karku. Nasz pies moze liczyc na wyjscie 3 razy, a ogrod ignoruje zupelnie.

Bozenko, do czego Ty mnie namawiasz ? Wycieczka po Wloszech moimi oczyma? Jakbym sie rozgadala,,, nie wim, czy do emerytury bym skonczyla i ktora z Was by to wytrzymala?
Prace konserwacyjne w Wenecji sa jeszcze zaplanowane na ok. 15 lat. Moim zdaniem, jest to wersja optymistyczna.  Bardzo interesujaco wyglada osuszanie budynkow  i wymiana pali stanowiacych fundament. Odcina sie doplyw wody specjalnymi zaporami, osusza podloze i widac budynek stojacy na smiesznie watlych podporach drewnianych.

Jesli ktos chce zjesc w Wenecji niedrogi posilek, musi pamietac, ze im dalej od pl. Sw. Marka, tym ceny sa nizsze, ze do rachunku oprocz posilku doliczane jest nakrycie, a nawet orkiestra, jesli wystepuje w lokalu, bez wzgledu, czy w danej chwili gra.
Dla mnie to miasto najpiekniej wyglada wiosna, gdy wody laguny opadaja, turystow jest mniej w porownaniu do letniej nawalnicy.
Dla zwolennikow ciecia kosztow jeszcze jedna wskazowka, mozna zakotwiczyc w nowej czesci miasta, a do starego centrum przemieszczac sie autobusem, a potem tramwajem wodnym.
A byla ktoras z Was w okresie karnawalowym?

Moze Barbarze i Karminie przydadza sie te uwagi :-)

Jako ciekawostke napisze jeszcze, ze miedzy Ferrara a Ravenna jest miasteczko  Comacchio, zwane mala Wenecja.

Karmino, mam do Ciebie pytanie. Na tegorocznym  festiwalu Jazz Jantar ma wystepowac Coleman? Dobrze uslyszalam? Czy wiadomo Ci cos na ten temat?

Mialam pisac zupelnie w innych klimatach, a wyszla mi kartka z poradnika malego turysty.

U mnie wczoraj byla burza. A potem powietrze pachnialo zgola wiosennie.

Marilyn, biore Twoj przepis i czekam na relacje z filmu. Bozenka nabrala wody w usta na ten temat.

Milego dnia Wszystkim!! Pa, pa

336

Wiecie, czym mnie zachwycili panowie w Wenecji?

Wyrafinowaną elegancją!

Nie wiem, jak jest gdzie indziej - widziałam jeszcze Sycylię i Wyspy Eolskie, ale to inna bajka - ale Włosi wydają mi się bardziej eleganccy niż Włoszki. Jesienna, mam rację?

337 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-28 20:10:16)

A ja generalnie odniosłam wrażenie, że włoszki są piękne, szczupłe, zadbane - a włosi często lekko puszyści.
Cena rękawiczek, które spodobały mi się w Wenecji do dziś wydaje mi się wygórowana, a wtedy była wręcz szokująca.
Wielki Kanał cały spowity był gęstą mgłą, a plac Św.Marka niestety - nie był zalany wodą - na co liczyłam smile

Koma, nie wiem, w jakich okolicznościach Morrison powiedział zdanie, które cytuję w sygnaturce, ale lubię myśleć o tym w takim znaczeniu, że dla kolejnych generacji fanów pielgrzymujących co roku na Perl La Chez J.M. wciąż żyje.
Odnosiłam to też do do relacji w związkach - czasami ludzie żyją ze sobą bez miłości, wówczas pomimo fizycznej bliskości są dla siebie odlegli, mentalnie rozdzielni .
Napisz, co wywróżyłaś sobie na zabawie Andrzejkowej smile

338 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-29 11:57:16)

witajcie. Dzisiejszy dzien przywital nas deszczem. Siapi , pada mży. ciemno i ponuro. A wczoraj było tak pieknie. Słoneczko dało nam troche światła.

Kochane -ja juz na pewno nie pojade do Wenecji . Nie mam złudzen . ale przyjemnie tak sobie pomarzyc .
Kuszą mnie te malarskie plenery. Może namalowałabym jakieś arcydzielo? ha ha ha . Zartuje .

Jesienno - nie mam pjecia kto wystąpi  na festiwalu Jazzz Jantar, Nie iteresowałam sie , przyznam . Kilka lat temu chcielismy iśc z mężem na koncert Stańki w teatrze w Gdyni podczas Gdyńskiego festiwalu, ale jeden bilet kosztował 80 zł. Zrezygnowaliśmy.

Zreszta znana jest historia kidy Stańko wyszedł na jakims koncrcie na estrade i powiedział że nie zagra- bo organizator mu nie zapłacil .
A co mieli powiedziec ludzie którzy zapłacili za bilety? To troche bufon, w końcu zarabia dzięki temu że ktos kupuje jego płyty i chodzi na jego koncerty. Spróbował by funkcjonowac bez jakiego kolwiek zaineresowania ludzi jego muzyką .

Pa - pozdrawiam - rozjaśnia sie na dworze-jakaś przerwa w chmurach.

Sprawdziłam -juz po festiwalu. odbył się w listopadzie.

339

Dzien doooobry,  poniedzialek, wiec pewnie porwal Was nowy tydzien.

Ja jade skontrolowac noge. Wczoraj postanowilam zignorowac fakt zmniejszonej sprawnosci  i przeholowalam ze spacerem.

Komo, pozostaje niezmiennie pod urokiem elegancji tutejszych mezczyzn, ich radosci zycia i zdecydowanego braku kompleksow.  Nawet przy nadwadze uwazaja, ze sa naj.., dotyczy to takze kobiet, ktore bez wewnetrznych oporow wbijaja na siebie sexy wdzianko corki.

Karmino, sama powinnam poszperac w Internecie i poczytac informacje na temat Festiwalu, a nie zadawac Ci zadania domowe.
Tak rozemocjonowala mnie wiadomosc o wystepie Colemana, ze pedem pobieglam  do Ciebie, jako zrodla wiedzy wszelakiej. Dzieki.
Zirytowal mnie fakt, ze w ?Kulturze? mowia o wydarzeniach minionych w czasie przyszlym.

Barbaro, czy choroba odpuszcza?  Trzymam kciuki.

Marilyn, jak film? Nic nie piszesz, czyzby wrazenie bylo tak silne, ze az slow zabraklo?

pa

340 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-30 12:01:59)

Witam smile

Patrzcie.. jutro już zaczyna się grudzień, jak ten czas szybko biegnie.
Bardzo lubię, jak mi zima szybko mija, ale nie podoba mi się, że latem kalejdoskop jeszcze szybciej się kręci.

Jesienna, napisz, czy długo będą Cię ograniczać tym gipsem. Jak Ty tą nogę złamałaś ?

Polecam Wam z czystym sumieniem - obejrzyjcie "Rewers".
Rewelacyjne żeńskie trio - w tym kreacja Buzek, bardzo wiarygodna, naturalna wręcz.
I idealny !! w swojej roli M.Dorociński.
Nie ukrywam, w czasie seansu przeżyłam zaskoczenie zwrotem akcji.
Więcej nie napiszę, by nie popsuć Wam przyjemności oglądania.

A przed seansem wyłowiłam sobie z reklam zapowiedź komedii z Meryl Streep, Alekiem Baldwinem i Steve'em Martinem. Wybiorę się na pewno po porcję śmiechu. Tytuł (chyba) "To skomplikowane".

Miłego dnia smile

Ps. Na "Rewersie" prawie nie było odżywiającej się w trakcie oglądania filmu publiczności.
Nie mogę znieść odgłosów chrupania kukurydzy i okropnego zapachu w kinie. Prawie się udało!

341

Witam.

Tak Rewers jest filmem ,który można polecić .
Mnie szalenie ucieszyło to ,że znalazłam dla Karminy naszego ,polskiego Bogarta.
Karmino będziesz pod wrażeniem.

Jesienna zobaczy co straciła emigrując.

Co mnie zmartwiło to końcówka ,spodziewałam się więcej ,a tak to prawie Mała Moskwa.

A teraz sprawy ważne.

342

Lekko wiało.
Dzień dobry Babeczki.
Są takie chwile ,w których trzeba podjąć ważne decyzje .
I ta chwila  właśnie nastała  .
Moja obecność w Waszym towarzystwie dobiegła końca .
?Nie mówię żegnaj lecz do widzenia?.

Bardzo Wam dziękuję za to ,że byłyście ,za Wasz uśmiech i emocje.
Mam nadzieję ,że  Wasza fregata pozwoli wam żeglować po wielu wodach  .

Marylin jesteś jak piękny ,kolorowy motyl  ,który przyciąga barwą swych
skrzydeł ,zarówno przyjaciół jak i wrogów  - Życzę Ci by przyjaciele
byli z Tobą  również w niepogodę .

Karmino  swą wrażliwość pokazujesz w malowanych obrazach ,słuchanej
muzyce  i  głębi serca. Wiedz jedno ,że nie znamy historii innych niż
dokonane  wybory. Sądze ,że szczęście masz przy sobie  .

Jesienna mam nadzieje ,że jesteś Jesienną  i  wniesiesz dużo kolorów .

Koma żałuję ,że razem nie popływamy ,czego poznałyśmy się tak
późno .

Zuzia ,mój profil ,e-mail na forum jest aktualny .Czasem są takie chwile w
życiu  ,że wydaje mu się ,iż jest sam i  bez wyjścia  .Ja Ci zawszę
pomogę .
Kora ,Basia ,Jolika życzę Wam szczęścia .

Blanche gdzie jesteś ,może otworzymy  razem Kawiarenkę Mądrych Kobiet
mąż mówi ,że to absurd .
To może jemu otworzę Kawiarenkę Kochanych Mężów ,co.

Z imprez kulturalnych wielkiego formatu w Łodzi to polecam
?????????????.

Oczywiście ,otwarcie IKEA.
Pa.

Pamiętajcie kokieterii nie potrzebuję .
Pomyślnych wiatrów .
P.s.

Za porażkę  uznaję brak odpowiedzi co to znaczy ??zalepić pępek?

Jak mnie jeszcze ruszy to wybaczcie ,ale ?Jeśli sprawa honoru jestem do
usług?-Intermarche reklama

218535

343

Odchodzisz? Widocznie masz taką potrzebę...
Trzymaj się.

Za porażkę  uznaję brak odpowiedzi co to znaczy ??zalepić pępek?

Chyba niedokładnie czytasz - napisałam: zakleić plastrem:)))

344

Bozenko, wpadlas jak to jest w Twoim zwyczju, z daleka machajac do nas Swoja parasolka. Przysiadlas na krzesle. Pomyslalam: jak zwykle zabiegana, pewnie powie kilka zdan, rzuci dykteryjke i pobiegnie.
No i prawie sie nie pomylilam. Prawie!
Jasne, ze rozumiem, szanuje Twoja decyzje, co nie zmienia faktu, ze jest mi zal i jakas gula rosnie w gardle. Nic nie poradze, ze z wiekim robie sie sentymentalna i coraz gorzej znosze rozstania. Zwlaszcza z ludzmi, z ktorymi czuje sie dobrze.
Napisals ?do widzenia?, wiec mam nadzieje, ze uslysze charakterystyczne stukanie pantofelkow, bez wzgledu na czas i miejsce w ktorym to nastapi.

345

Dawno tutaj nie zagladałam,

jesienny wiatr przyniósł do mnie wiadomość, że Bożenka, bardzo ważny duch tej kafejki mówi "do widzenia".
Wpadam więc pomachać jej z oddali.

Równie kolorowych pobytów w innych miejscach.
Na pewno długo pozostajesz w pamięci ludzi z ktorymi się stykasz (sposób nieistotny).
W mojej pozostaniesz także.
Pomyślnych wiatrów Bożenko!

346

I stało się ! sad
Ostatnio nie mogłam się pozbyć myśli, że za chwilę Bożenko pożegnasz się z nami.

Mam wrażenie, że przygotowywałaś nas do tego momentu, że chciałaś, byśmy wychwyciły przekaz - dzięki czemu oswoiłam się już z tą myślą i tylko dlatego nie będę teraz ryczała, choć przyznam, że oczy mi wilgotnieją.

smile Bardzo dziekuję .. za wszystko !

347 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 14:36:38)

Dziewczyny, nie roztkliwiajmy się, bo Bożenka powie, że kokietujemy.

A macie takie samo wrażenie jak ja - że Ona będzie do nas zawijać i sprawdzać siłę wiatru, liczbę jednostek z obcą banderą w okolicy i takie tam..?

Musimy dopisać sobie w nazwie kafejki przymiotnik "mądre" - i będę się upierała przy tym, że także druga część zdania o absurdach - nie jest absurdalna smile

Dla ocieplenia atmosfery po potężnym ciosie (wiem, wiem - strateg nie będzie sobie tu siedział i o herbatach opowiadał), wklejam zdjęcie z zimy ubiegłego roku - tytuł sesji "Wieczór w domu".

http://img217.imageshack.us/img217/5969/dsc00082rg.jpghttp://img217.imageshack.us/img217/dsc00082rg.jpg/1/w640.png

348 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-01 11:48:16)

lida47 napisał/a:

Dawno tutaj nie zagladałam,

To dla Ciebie dodatkowe zdjęcie.

http://img218.imageshack.us/img218/8233/dsc00267el.th.jpg

Na którą Ty miałaś dziś do szkoły? Przyzwyczaiłam się, że jeśli jesteś na forum rano - to po 5-tej smile

Pa dziewczyny smile

349

Marilyn, rozpalilas ogien w kominku i pobieglas, a kto ma drwa dorzucac?

Chyba ja.
Swoja wedrowka niedzielna skutecznie oddalilam termin zdjecia gipsu. Teraz bede unieruchomiona do 21 grudnia.  Swiateczny wyjazd na narty moge miedzy bajki wlozyc, no po prostu rewelacja!
Zapytalas, gdzie zlamalam noge. Spadlam z rusztowania, ale murarzem nie jestem ;-)

Chyba dzisisj nie tryskam humorem i energia.

350

Bożenko: rozmowy z tobą to była wielka przyjemność .
Dokąd sie wyprowadziłas , a może z daleka będziesz nas obserwowac ?

351

jesienna napisał/a:

Marilyn, rozpalilas ogien w kominku i pobieglas, a kto ma drwa dorzucac?

........./.../...........Chyba dzisisj nie tryskam humorem i energia.

No każda z nas, która tu zajrzy niech dorzuci polano smile
Ja też nie mam dziś energetycznego dnia. Nie spałam dobrze dziś w nocy, w konsekwencji czego zmieniłam plany na dziś. Po prostu brakuje mi energii do działania. Dobrze, że mogę pozwolić sobie na luksus zmieniania planów w dowolnym momencie.

Poza tym jeszcze nie przeżyłam odejścia Bożenki choć je akceptuję i rozumiem.

Jesienna, masz aparat fotograficzny ? Może wkleiłabyś nam jakieś zdjęcia z Twojej włoskiej rzeczywistości ?

352

karmina50 napisał/a:

Bożenko: rozmowy z tobą to była wielka przyjemność .
Dokąd sie wyprowadziłas , a może z daleka będziesz nas obserwowac ?

Liczę na to, że będzie, a pamiętając że jest blondynką ..  :

Co oznacza dla blondynki termin "bezpieczny seks"?
- Dokładne zamknięcie drzwi samochodu.

Dwie blondynki przeglądają kalendarz:
- Zobacz! Jutro jest Maksymiliana. Znamy jakiegoś Maxa?
- Tak, Ibuproma.

353

WITAJCIE.Udalo mi sie wejsc na net,a tu wiesc,ze Bozenka opuscila kafejke..

354

Witajcie.

Swieci slonce, jest wiec nadzieja na zastrzyk optymizmu. W koncu sezon narciarski nie zajac?.

Marilyn, myslalam o zdjeciach, ale musze sie uporac z technika. Moj laptop obrazil sie na Internet, podsiadam wiec computer corki.
Poza tym wczytuje sie w procedure wklejania fotek i mam pewne klopoty z przyswajaniem .

Milego dnia wszystkim, moze pozniej uda mi sie wpasc i wrzucic polano.

355 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-02 10:56:39)

Jesienna, w jakim wieku masz córeczkę ?
Przekleję Ci szczegółowe instrukcje - każdy po ich przeczytaniu zaczął wklejać zdjęcia.
Lida pisała coś o hostingu w języku polskim - nie znam tej strony.
Jeździsz na nartach ? Masz tam idealne warunki, a od kiedy Twoja noga będzie gotowa do sezonu ?
.....
Proszę:

to instrukcja opisowa dla totalnych laików.

http://www.imageshack.us/ 

Jak otworzysz Imageshackklikasz w pustą linijkę w CZARNEJ ramce
otwiera się okno z zawartością Twojego komputera
wybierasz plik, w którym przechowujsz zdjęcia
wybierasz zdjęcie i potwiedzasz klawiszem "otwórz" w prawym, dolnym rogu okna
Teraz dane tej fotki widzisz w tej samej linijce, o której pisałam poprzednio (tylko zmieniła wygląd)
Klikasz w klawisz :start upload! - obwiedziony na pomarańczowo
czekasz do czasu, aż prześle zdjęcie
zobaczysz je razem z trzema czy czterema linkami
podświetlasz jeden z nich i klikasz :kopiuj (ja biorę ten drugi lub trzeci "for forums")
idziesz na forum i klikasz: wklej
podczas wklejania widzisz adres zdjęcia
po zaakceptowaniu posta - na forum widać zdjęcie

Pytaj, jeśli będziesz miała wątpliwości smile

356 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-02 20:04:46)

kora40 napisał/a:

WITAJCIE.Udalo mi sie wejsc na net,a tu wiesc,ze Bozenka opuscila kafejke..

No właśnie Kora - martwimy się, czy bez niej starczy nam weny.

Idę gotować fasolową, potem szykuję się do wyjścia. Mam dziś auto - muszę to należycie wykorzystać.

Pa.
....

big_smile jak ładnie się komponuje słowo "wena" ze słowem "fasola", prawda ?

357 Ostatnio edytowany przez lida47 (2009-12-02 11:05:22)

Hej!
Wklejam linka do edycji zdjęć w j.polskim
http://pl.tinypic.com/?t=postupload

Jeśli będzie zainteresowanie (i potrzeba oczywiście) to dodam informacje.

Osobiście mam zawsze ból okrutny, gdyż nie rozumiem instrukcji po angielsku i działam wtedy po omacku
(przypomniało mi się jak robiłam pierwsze kroki z komputerem i syn mnie felezował: "nie bój się mamcia, klikaj, klikaj niczego nie zepsujesz; i to klikanie zostało mi do dziś)
lub korzystam z pomocy koleżanek, jak ta Marylin podana powyżej. wink

358 Ostatnio edytowany przez jesienna (2009-12-02 11:46:47)

Nie udalo sie, sprobuje pozniej, spokojniej :-(

359

Twój syn ma dobre podejście Lido - powtarzam to każdemu - kto boi się kliknąć w cokolwiek. Własnie trzeba klikać i klikać. Od byle kliknięcia nie popsuje się komputer, a bez tego nie można się przecież nauczyć.

Na pewno się uda Jesienna. Spokojnie potrenuj w wolnym czasie.

Zobaczcie, jak obecnie wyglada Wenecja !

http://wiadomosci.onet.pl/138059,21,0,pokaz.html   

Idę się robić na bóstwo ! i wychodzę. Miłego dnia dziewczyny.

360

Hop, hop Lido, potrzeba jest ogromna, wiec dodawaj informacje, bo wiosna mnie zastanie na tych eksperymentach.
Zastosowalam sie krok po kroku do instrukcji Marilyn, potem poszlam za rada Twojego syna i klikalam, az echo szlo i dalej kompletny ignorant jestem.
Na pocieszenie dodam, ze z angielskim sobie radze, ale jak widac mnie ta znajomosc nie pomaga.

Marilyn, ta Wenecja, to chyba archiwalne zdjecie.

361

Zdjęcia z Wenecj niestety nie archiwalne. Zajrzyj do netu.

Zaraz postaram sie pomóc ze zdjęciami.

362 Ostatnio edytowany przez lida47 (2009-12-14 15:51:48)

Zrobiłam próbę, by wszystko sobie przypomniec i zaraz napiszę co i jak.

Hej!
Wklejam linka do edycji zdjęć w j.polskim
http://pl.tinypic.com/?t=postupload

http://i49.tinypic.com/4hsg36.jpg

1. Otwierasz podany link i klikasz w pasku obok słowa Plik.
2. Jak już w okienku miga kursor klikasz na przeglądaj i wtedy jest pora na wybór zdjęcia, które chcesz wstawić.
3. Wiem, że niektóre osoby tu mają problew, warto więc już wczesniej wybrać zdjęcie i umieścić jego kody na pulpicie.
4. Klikasz na kod wybranego zdjęcia i jak zauważysz, że pojawi się obok słowa plik naciskasz zielony przycisk: Przeslij teraz.
5. Czekasz cierpliwie aż zdjęcie pojawi Ci się w nowym oknie.
6. W tym oknie musisz skopiować kod dla forów -jest on drugi od góry.
7. Kopiować umiesz, ale tak na wszelki wypadek: klikasz by zaznaczyć, potem wciskasz klawisze Ctrl c
8. Wchodzisz na forum i w poście klikasz Ctrl v.
9. Po przekierowaniu widzisz zdjęcie.

Czekam!
Jak się nie uda, to zastanowię się nad zmianą zawodu. wink

363

http://i47.tinypic.com/11gmzqd.jpg

364

Lido !!! Nie zmieniaj zawodu, jestes czlowiekiem na wlasciwym miejscu.

Dla Wszystkich zainteresowanych podroza do Wenecji podstawiam statek, ktory wlasnie stoi przy nabrzezu tego miasta.

Jeszcze wczoraj wieczorem stan wody na Piazza San Marco wynosil 32 cm. Dlatego pytalam, czy zdjecie archwalne.

Marilyn, nie moglam wkleic przez strone podana przez Ciebie, bo antywirus blokowal mi wejscie.

365 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-02 20:05:51)

Braaawo Jesienna ! Szybko poszło - jak widzę. Dobrze, że Lida była na miejscu smile

To teraz prosimy o więcej zdjęć smile

Jesienna, ciekawi mnie, czy przy wyborze loginu kierowałaś się swoimi upodobaniami do pór roku, do kolorów jesieni, czy może datą urodzenia, a  może  tym, że jesienią do nas dołączyłaś ?
Tak sobie myslę o tym, bo wiesz ..? Jeśli miałabym kierując się kryteriami czterech pór roku wybrać sobie nick - to na pewno nazywałabym się Wiosenna big_smile. 
[Choć teraz (po dzisiejszej wizycie u lekarza) to do mojego nastroju pasuje nawet zimowa!]
Lida też bardzo lubi jesień, więc pewnie wybrałaby ją w nazwie - tak? (Dobrze, że Twój kot wrócił na miejsce).
A pozostałe dziewczyny ?

Dostałam link do tego wzruszającego filmiku pocztą mailową - obejrzyjcie, warto :

http://www.youtube.com/watch?v=g0G9vDKc … eature=fvw   sad

A do kabaretów w kulturze dokleję zaraz  Ahmeda-Martwego Terrorystę.
Jeśli jeszcze nie znacie, a chcecie się pośmiać - to obejrzyjcie, ale wtedy, gdy będziecie miały dłuższą chwilę wolnego czasu.

Ps.
Widziałyście okładkę "Wprost" z La Toyą Ibisz ?

366 Ostatnio edytowany przez lida47 (2009-12-02 20:23:53)

Hej!
Kiwi widziałam i słuchałam,
chyba nawet od Ciebie miałam...

"Wprost" -coz, nie wychodze z domu teraz.
Ale kiedyś męski sprzedawca w Ruchu bardzo dziwił się, ze kobieta a kupuje "Wprost" i "Politykę".

A co do por roku:
myslałam o Tobie jako wiośnie i lecie w pełni rozkwitu!

A o sobie -późne lato i pełnia jesieni! A czasem nawet ta jesienna szaruga!

Jesienną pozdrawiam jeszcze jesienią!

367 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-02 20:50:33)

My mamy pranumeratę na Wprost i Politykę  smile Wyjmuję ze skrzynki.
A okładkę na pewno zobaczysz w necie.
Chyba się już położę. Miałam nieprzyjemne popołudnie. Papa
Ps.
A Ty też idź się wygodnie położyć i kurować jak należy !

368

Witajcie,nastroj od dluzszego czasu to ja raczej mam zimowy.. a co do jesieni ,,zlota jesien,,to jest to.Dobrej nocy.Pa Wam

369

Cieplego dnia dziewczyny Wam zycze..Mimo zimna na dworze.

370 Ostatnio edytowany przez jesienna (2009-12-03 11:54:57)

Witajcie.

W statusie  ? tylko sympatia?, a faktycznie uzalezniam sie coraz bardziej.  Sama siebie zaskoczylam.

Widze, ze statek pusty, pewnie zadna z Was nie ma czasu na podroze. Ciekawe, czy bardzo bysmy byly zaskoczone  widzac sie wzajemnie?

Marilyn, chyba wszystkie wymienione przez Ciebie powody sprawily, ze weszlam do Was jako Jesienna.
Blizej mi do kolorystyki i klimatu tej pory roku. Czasami nawet z przyjemnoscia snuje sie z psem w czasie mgly, gdy krople spadaja mi na nos, ale to sa tylko chwile, jak mowi Wasowski : ?smuteczek nieduzy, melancholijka malenka?.
O tej porze roku nie bronie sie tez przed upalem, otwieram szeroko okiennice, nie slysze szumu wlaczonej klimatyzacji.

No, ale widze, ze takze avatar Lidy zmienil szate na jesienna .

Idac tym tropem, postaram sie wkleic zdjecie z niezwyklego miasteczka o nazwie Grazzano Visconti. Nazwa nieprzypadkowa. Kiedys ta miejscowosc nalezala do rodziny rezysera, nie wiem, jak jest dzisiaj, ale palac jest ich wlasnoscia nadal. Klimat tego miejsca przypomina filmowe dekoracje.

No i nici. Zadna strona do wklejania zdjec nie chce sie otworzyc. Te zmagania z komputerem obnizaja moje poczucie wartosci.

Lido, a jak uzyskujesz mniejszy format?

Marilyn, szepnij jak dzisiaj samopoczucie?

Ide sie dowartosciowac. Nie wiem jak dlugo to potrwa wink

371 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-03 12:59:57)

Cześć dziewczyny smile

Dziś wpadłam tylko na chwilkę, uśmiechnąć się do Was i powiedzieć, że będę przez resztę dnia zapracowana.
Już trochę odtajałam, ale spędziłam dziś tyle czasu w placówkach służby zdrowia - że...przemilczę, co mam na końcu języka.
Liczę na Ciebie Jesienna, mam nadzieję, że to długo nie potrwa smile

Pozdrawiam, pa

372

Do jesiennej:

jak otworzysz znany Ci już program zauważ hasło ROZMIAR - rozwiń menu i wybierz rozmiar zdjęcia.
Czekam, aż coś wkleisz znowu.

Byłam w Wenecji kilka lat temu. Ciekawe czy woda trochę opadła?

Czytałam, że duże problemy maja tam teraz koty, moje ukochane zwierzeta.
A avatar faktycznie szarugo jesienny.

A pogoda za oknem taka, że aż się wiosnę czuje. Słońce szaleje! I tylko za okna się brać!!!
...ale, ale powtorzę za Komą: "brzydki obraz pokazują, niech zostana brudne!"
No i na chorobowym nie można...

373

Dla polepszenia samopoczucia kupilam sobie gustowny drobiazg jubilerski.
Marilyn powinnas cos o tym wiedziec. Wszak slowa, ze diamenty sa najlepszym przyjacielem kobiety,  wyszly z ust malej, uroczej blondynki.
Ja, az tak zdolowana nie bylam, zeby brylantem sie ratowac, ale zawsze przyjemne sa takie chwile egoizmu.

Lido, ogromnie sie ciesze, ze wspierasz moja edukacje w dziedzinie informatyki. A jeszcze bardziej, ze czekasz na moje zdjecia. Nie wiem kiedy ponowie proby, bo nie chce doprowadzic rodziny do bankructwa w przypadku kolejnych niepowodzen.
Los kotow w Wenecji jest mi zupelnie nieznany. Czy chodzi tu o wzbierajacy stan wody, czy jakies inne szykany je spotykaja?
Tez ogromnie lubie te zwierzatka. Nawet mamy jednego rezydenta w naszym ogrodku. Niestety nie moge go przygarnac z powodu rasistowskich uprzedzen naszego psa. Kupilismy wiec bude, wymoscilismy cieplym materacykiem i kot rozgoscil sie zadowolony.
Dopiero dzisiaj przeczytalam komentarz Twojego kioskarza dotyczacy kupowania ?Wprost? przez kobiety. Rozumiem, ze on jest intelektualnie ?sprawny inaczej?.

Marilyn widzialam okladke z Ibiszem, nawet wiem, ze chce pozwac tygodnik, ale jestem ciemna, jak tabaka w rogu. O co chodzi?

A gdzie jest Karmina?   Czerwonousta Dziewczyno odezwij sie !

Ide energetyzujacej herbatki sie napic. Pa, pa

374

Lido - mozesz sprawdzic maila ?

Jeszcze tego by brakowało, żebys się teraz za okna brała, z tą Twoją dolegliwością. Choć wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś za moment, jak trochę Ci sie polepszy złapała się za nie - wszak na Śląsku o wiele częściej myje się okna, co rusz tu o tym czytam i podziwiam taką pracowitość.
Ja je myję tylko wtedy, gdy temperatura za oknem jest przyjazna dla takiego zmarzlucha jak ja. Powinnam mieszkać w bardziej przyjaznym klimacie - np. tam, gdzie osiadła Jesienna.

375

http://kobieta.interia.pl/tylko-u-nas/p … 01914,5937

jak to bylo Karmino? Temat do przemyslenia?

376 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-03 18:25:05)

Taaak Jesienna - tego rodzaju drobiazgi na pewno są w stanie zmienić samopoczucie na lepsze smile  A wiesz - w życiu nie kupiłam sobie sama żadnej biżuterii.  Ale w końcu to Ty  przecież najlepiej wiesz, co masz ochotę na sobie nosić.
A Ibisz jest (podobno) prekursorem męskich operacji plastycznych w PL i różne plotkarskie programy i pisma ostatno sobie z niego dworują. Wprost często ma zaskakujące, śmiałe okładki - ale tą tabloidopodobną jestem trochę zdziwiona.

Lubisz P.Coelho? Mnie się wydaje, że on napisał tak naprawdę tylko jedną książkę, a reszta - to tylko kopie tej jedynej.
Ty na herbatkę - a ja do kuchni - grzać obiad, bo mąż juz w drodze,
Pa

377

bożenka napisał/a:

Witajcie drogie koleżanki.

.
Podziwiam takie osoby  ,które wykorzystuja swoje możliwości ,które podejmują ryzyko .

Wiele z Nas nigdy ich nie wykorzysta  ponieważ poczucie strachu ,zwątpienia -nie pozwala Nam na podjęcie nie tylko ryzyka ,ale jakiegokolwiek działania .
A cena jaką płacimy to drastycznie zubożone życie.
Ja staram się nie zostać zakładniczką swoich lęków i obaw więc szukam tez towarzystwa takich osób.
To tyle
Pa.

Nie lubie, ale tak mi sie skojarzylo

378 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-03 22:47:55)

"Diabeł znikł, rozczarowany. Zostawił mężczyznę i próbował straszyć słabszych ludzi."

Teraz miałam czas, by przeczytać całość tekstu. Bardzo podoba mi się ta puenta. smile

A propos biżuterii - ja najbardziej lubię bransoletki. I to nie tylko te ze szlachetnych kruszców, ale także letnie, kolorowe, plastikowe. 
Lubię zakładać obrączkę w komplecie z zegarkiem, ale rzadko ostatnio noszę kolczyki lub klipsy. A pierścionki i naszyjniki to już tylko na szczególne okazje.
I natychmiast, jak wchodzę do domu muszę z siebie zdjąć wszystkie ozdoby - bo zaraz po zamknięciu drzwi, zaczynają mnie uwierać smile
...
Ps. Dla tych z Was, które rozczuliła determinacja, z jaką nielot kiwi realizuje marzenie o lataniu znalazłam optymistyczną wersję zakończenia.  (No i ta jego śmiałość i rozmach - też się kojarzą z cytatem z Bożenki - prawda ?)
http://www.youtube.com/watch?v=T2SnDB_o … re=related

Dobranoc smile

379

Jesienno- tekst brzmiał-,, materiał do przemyślenia ,,

je generalnie nie lubie literatury latynoamerykańskiej . Dawniej przeczytałam kilka i zupełnie mi nie leżało. Obce jak z kosmosu.

Uwielbiałam Wańkowicza - przeczytałam jego dwa tomy,, Karafki ,,.I prawie całą reszte .
I Kapuścińskiego- tez w całóści.

U nas dzisiaj już przymrozki , mgły jakies i chłodno. Grudzien .

380

Dzien dobry, czy ktoras ogladala wczoraj film ?Noc na Ziemi?, Jarmuscha? 
5 nowelek rozgrywajacych sie w roznych miastach swiata w taksowkach ?
Jeden z epizodow dotyczyl Rzymu, a kierowce gral Roberto Benigni.
Dla mnie rewelacja.
Nie opisze tego fragmentu, bo moze widzialyscie film, ale dorzuce moje doswiadczenie, gdy jechalam lata temu pierwszy raz rzymska taksowka.
Nie byla to zbyt odlegla trasa, ale niestety w czasie godzin szczytu. Kierowca zdazyl opowiedziec mi zycie swoje i rodziny do piatego pokolenia, podjal decyzje o rozwodzie z zona i zawarciu zwiazku ze mna. Po drodze, gdy stalismy w korkach, wypil kawe w barze, zostawiajac samochod na rondzie, zlamal wszystkie mozliwe przepisy, rzucil mi setki komplementow, a na koniec doliczyl za kazdy po 100 lirow do rachunku.

Ja tez nie lubie literatury latynoamerykanskiej. Przez lata myslalam, ze jakas ulomna jestem z tego powodu, a tu prosze?.

Slonecznego dnia.

Marilyn napisał/a:

"Ps. Dla tych z Was, które rozczuliła determinacja, z jaką nielot kiwi realizuje marzenie o lataniu znalazłam optymistyczną wersję zakończenia.  (No i ta jego śmiałość i rozmach - też się kojarzą z cytatem z Bożenki - prawda ?)
http://www.youtube.com/watch?v=T2SnDB_o … re=related
Dobranoc smile

I tak sie zostaje klasykiem forum wink

381

Witam smile w mglisty u mnie poranek.
Nie będzie mnie przez weekend - więc zajrzałam na chwilę, by o tym uprzedzić i życzyć miłego odpoczynku.
Pa

382

Nie oglądałam filmu. Wróciłam skonana z Gdańska ,ale chyba na jakis odległym kanale?
Ja mało oglądam telwizji -wstyd sie przyznac ale tylko niektóre seriale- zasze wciągaja mnie takie codzienne historie.
Czasami znajde jakis fajny film- np. niedawno był,, Maratończyk ,, z Dustinem Hoffmanem.
Dzisiaj w filmach tylko stereotypowe intrygi i duzo wybuchów. i efektów spacjalnych.
Nie chce mi sie tego oglądac .

Ach -jakie to cudowne-przejażdzka po Rzymie.
A ja siedze tu gdzie mieszkam i taka zasiedziała jestem . Czasami tylko do Gdańska lub do Gdyni....

383

Karmino, to chyba dziala zasada "wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma", bo mnie gdy wspominasz o Trojmiescie, cos w srodku gniecie. A gdy napisalas, ze "Zak" zostal przeniesieony, zal mi sie zrobilo.
Zdarlam tam kilka par butow tanczac z przystojnym ......, ale dosc wspomnien.

Kultura ten film emitowala.

384

http://i50.tinypic.com/10gehja.jpg

Lido z dedykacja dla Ciebie. Grazzano Visconti, o ktorym wspominalam wczesniej.

385

Skąd wiedziałaś,  ze mnie oczaruje?

Jestem przeniesiona w przeszłość marzeniami...Dzieki!

386

Mnie sie też podoba.

387

Jesienna...:)
Teraz lepiej będzie mi sie opowiadało bajki mojej wnuczce Wiki.
Dzięki.

388

http://i48.tinypic.com/30tt0nb.jpg

A to wlasnie jest skromna rezydencja rodziny Viscontich. Milych snow Wiki smile

389 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-12-07 21:34:19)

Jesienna - przepiękne fotografie nam wkleiłaś.
Jak na nie popatrzyłam, przypomniało mi się, że pewien niemiecki folozof nazwał architekturę zastygłą muzyką w przestrzeni.
Na Twoich zdjęciach jeszcze pobrzmiewa.

A opowieść o rzymskiej przejażdżce taksówką - gotowy scenariusz kolejnej noweli ! 
Ja także nie widziałam tego filmu.

Pokażę Wam dziś mały wycinek z mojej kolekcji pocztówek.

http://img37.imageshack.us/img37/8274/dsc08300u.jpghttp://img37.imageshack.us/img37/dsc08300u.jpg/1/w578.pnghttp://img33.imageshack.us/img33/6096/dsc08292y.jpg[url=http://g.imageshack.us/img33/dsc08292y.jpg/1/]http://img33.imageshack.us/img33/dsc08292y.jpg/1/w800.png[/url

390

Zaledwie parę osób regularnie tu pisało - ale codzienne wiele czytających odwiedza kafejkę, więc napiszę parę słów wyjaśnienia, zanim wyślę maila do administaracji forum.
Otóż okazało się, że brak mi czasu na prowadzenie kafejki. Jest to jednak pewnego rodzaju zobowiązanie, wymagające codziennego odwiedzania tego miejsca niezależnie od okoliczności.

Żadna z aktywnie piszących tu kobiet nie sprzeciwia się zamknieciu kafejki - niniejszym więc zwracam się z prośbą do administracji forum o odpięcie jej z listy netkafejek.
Dodam, że nie żegnam się z forum i  nadal będę czytać ciekawe posty w wolnym czasie, oraz pisać w wątkach tematycznych.

Trudno mi napisać tego posta, Bożenka w niezwykły sposób bez słów rozumiała moje intencje (i nie tylko moje),  wielokrotnie pomagała mi w trudnych momentach na forum  pozwolę sobie tym razem z premedytacją wykorzystać jej sformułowania, aby ułatwić sobie zadanie.

bożenka napisał/a:

...../../  to Wy tworzyłyście klimat 40 ,Dorosłych i jak widać to nie koniec.

smile Tak - to nie jest koniec, w żadnym ze znaczeń.

bożenka napisał/a:

...../
Widzę ,że załoga w komplecie to róbcie tak jak uważacie  .
Szkoda Emigrantki ?zaimponowała mi swoją postawą  ,może i ją
zaproście.

Jesteśmy już po zaokrętowaniu. Jednak jeśli Emigrantka, albo Blanche, (gdyby kiedyś zajrzała), Kora, którą znamy od zarania zechciały z nami pożeglować - wystarczy kontakt za pośrednictwem forum.

Bardzo dziekuję administracji forum za pomoc w utrzymywaniu u nas ładu i miłej atmosfery smile

Dziękuję wszystkim dziewczynom goszczącym w kafejce - bardzo miło spędziłam z Wami czas smile

Do zobaczenia na różnych wątkach tematycznych smile

Posty [ 326 do 390 z 396 ]

Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024