Barbaro, wychodzisz 4 razy dziennie z psem, gdy masz goraczke? To ile razy go wyprowadzasz, gdy jestes zdrowa? Dobrze, ze moj nie umie czytac, bo zaraz bym inspekcje Greenpeace miala na karku. Nasz pies moze liczyc na wyjscie 3 razy, a ogrod ignoruje zupelnie.
Bozenko, do czego Ty mnie namawiasz ? Wycieczka po Wloszech moimi oczyma? Jakbym sie rozgadala,,, nie wim, czy do emerytury bym skonczyla i ktora z Was by to wytrzymala?
Prace konserwacyjne w Wenecji sa jeszcze zaplanowane na ok. 15 lat. Moim zdaniem, jest to wersja optymistyczna. Bardzo interesujaco wyglada osuszanie budynkow i wymiana pali stanowiacych fundament. Odcina sie doplyw wody specjalnymi zaporami, osusza podloze i widac budynek stojacy na smiesznie watlych podporach drewnianych.
Jesli ktos chce zjesc w Wenecji niedrogi posilek, musi pamietac, ze im dalej od pl. Sw. Marka, tym ceny sa nizsze, ze do rachunku oprocz posilku doliczane jest nakrycie, a nawet orkiestra, jesli wystepuje w lokalu, bez wzgledu, czy w danej chwili gra.
Dla mnie to miasto najpiekniej wyglada wiosna, gdy wody laguny opadaja, turystow jest mniej w porownaniu do letniej nawalnicy.
Dla zwolennikow ciecia kosztow jeszcze jedna wskazowka, mozna zakotwiczyc w nowej czesci miasta, a do starego centrum przemieszczac sie autobusem, a potem tramwajem wodnym.
A byla ktoras z Was w okresie karnawalowym?
Moze Barbarze i Karminie przydadza sie te uwagi :-)
Jako ciekawostke napisze jeszcze, ze miedzy Ferrara a Ravenna jest miasteczko Comacchio, zwane mala Wenecja.
Karmino, mam do Ciebie pytanie. Na tegorocznym festiwalu Jazz Jantar ma wystepowac Coleman? Dobrze uslyszalam? Czy wiadomo Ci cos na ten temat?
Mialam pisac zupelnie w innych klimatach, a wyszla mi kartka z poradnika malego turysty.
U mnie wczoraj byla burza. A potem powietrze pachnialo zgola wiosennie.
Marilyn, biore Twoj przepis i czekam na relacje z filmu. Bozenka nabrala wody w usta na ten temat.
Milego dnia Wszystkim!! Pa, pa