KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 396 ]

261 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-20 15:45:06)

Odp: KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Czy to znaczy, że mieszkasz poza krajem Jesienna?
Ja także dawno nie widziałam żadnej polskiej produkcji, więc w tym zakresie nic nie mogę doradzić.

Idę teraz robić to - co miałam robić wczoraj - włosy malować.
Jutro idę do teatru, więc nie mogę już odkladać tego zabiegu.
Milego popołudnia dziewczyny.
...
O kurcze! Spojrzałam na licznik odwiedzin, mamy 5530 ! To 486 odwiedzin od czasu mojej wczorajszej przedpołudniowej notatki. Co się dzieje..?

Zobacz podobne tematy :

262 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-20 16:28:52)

Dzień dobry .Wynurzam się.

Drogie koleżanki  film "Polowanie na Czerwony Październik" pokazał jak można unikać konfrontacji .
W obliczu zagrożenia trzeba być cicho ,aż złowrogi okręt odpłynie .
Wybór należał do Was .
Nasz harcownik spisał sie na medal ,gratuluję .
Szkoda ,że na naszych wodach.

Oczywiście nie wszyscy widzieli ten film  i oczywiście zaczęło się to co było nieuniknione.
Ale uwaga niektóre okręty są widoczne ,a niektóre jeszcze nie.

Odpłynęły już Basie ,Marysie ,Miry itd, ale przypłynęły zużyte lotniskowce z eskortą.

W obliiczu zagrożenia pełna mobilizacja ,jestem.

Koma -Ty jesteś tu u siebie ,nie musisz nikogo z nas pytać.
Prawie cała zaloga  więc na pokładzie .
Ile osób można zaokretować na jachcie BAWARIA 44 ,CZY NIE BRAKUJE NAM  TU JESZCZE KOGOŚ .
Jesli znasz jakieś fajne żeglarki to może je zaproś.

Witaj  jesienna
Bozenko i jeszcze pytanie zgola intymne. Czy Twoj avatar  celowo nawiazuje do Audrey Hepburn, czy to tylko moje bezpodstawne insynuacje?

Wybacz ale na intymne pytania na forum nie odpowiadam .

http://img20.imageshack.us/img20/9418/65327824.th.png

http://img340.imageshack.us/img340/1898/parishiltonaudreyhepbur.th.jpg

I kto jest kto nie zgadniesz.

Droga Karmino

"W Galerii Blok (ASP, ul. Wojska Polskiego 121) 19 listopada o godz. 13 zostanie otwarta wystawa "Mój pierwszy - mój ostatni obraz". - Bohaterem wystawy, oprócz autorów, jest czas - mówi prof. Włodzimierz Stelmaszczyk prowadzący galerię. - Ośmiu artystów pokazuje najstarszy i najnowszy obraz. Ale to nie jest wystawa zbiorowa, bo te nazwiska na wspólnym pokazie by się nie spotkały. Każdy patrzy w swoją przeszłość i na własny rozwój."

Zobacz jaki wspaniały pomysł.

Wybaczcie . Muszę coś załatwić .

263 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-20 17:58:51)

Nie lubię przemilczeń, niedomówień i od długiego już czasu mam ochotę napisać parę słów.
Nic takiego - tyle tylko, że czytam posty niektórych z moich koleżanek z 40-ek (resztę przewijam, bo mam ograniczony czas - po pierwsze, a po drugie - forum ma być dla mnie okazją do przyjaznej konwersacji).

Skądinąd wiem także, że przynajmniej niektóre z dawnych koleżanek bywają w Dorosłych zobaczyc, co słychać.

MajuKL - jeśli Ty także wpadasz z wizytą to wiedz, że lubiłam z Toba rozmawiać.

Myślę, że w  pewnym momencie obie uniosłyśmy się honorem - pora puścić w niepamięć tamtą sytuację. Wiem, że masz forumowy urlop - ale może nadal zaglądasz i przeczytasz tego posta. Trochę miałam żalu, że mogłyście mieć cień wątpliwości co do moich intencji itp - spotkałam się po raz pierwszy w życiu z atakiem tzw. trolla i nie bardzo potrafiłam odnaleźć się w tamtym momencie, ale przecież i Ty i inne dziewczyny także prawdopodobnie nie miałyście tego rodzaju doświadczeń.

Po prostu chciałam to powiedzieć.

Włosy umalowane, udaję się do kuchni.

264

Zaglądam do kafejki a tu tyle napisane. Znówu mam tyły.

Od rana malowałam , dobrze mi poszło. Pejzaz na dobrej drodze do skończenia. Jakos sobie poradziłam wreszcie.

Podciągnęłam mały obrazek z porzeczkami- chcą kupowac to maluję . z tego będe miała troche kasy.
Trzeba zarobic troche -okulary musze wymienic bo juz za słabe. A wzrok sie męczy, takie szczegóły musze  malować .

Kiedys bywałam na festiwalu w Gdyni, mam znajomego dziennikarza i czasem spotykaliśmy sie właśnie tam . Zapraszal mnie i mojego męza . Miałam okazje spotkac wielu ludzi filmu .
Czasami wymieniłam z kims kilka grzecznościowych zdań przy okazji kiedy mój znajomy z nimi rozmawiał.

No i mogłam porównac jak wyglądaja na żywo.
Szczerze mówiąc zawsze można pojechac do Gdyni w trakcie festiwalu , do hotelu może wejść każdy.

Filmowcy kręca sie po prostu po restauracji i holu hotelowym . albo na nabrzeżu kiedy ładna pogoda. Lub w okolicy teatru.

Ja lubie filmy Jerzego Stuhra . Sa zawsze z jakims przesłaniem .

Do kina to ja musze jechac do Gdyni-20 kilometrów, więc rozumiecie że rzadko bywam.

265 Ostatnio edytowany przez koma5 (2009-11-20 18:31:41)

Dzięki, za miłe słowa:)

Bożenko, żeglujesz??:)

Czekam na "odbiór", jadę na pogaduchy w Bory Tucholskie, piknie tam...

-------------------------
Widzę, Marylin, że masz w stopce słowa Morrisona...
Oglądałam w Warszawie w teatrze muzycznym "Jeźdźca burzy" o Morrisonie, wspaniały spektakl.
Leceeeee....

266

Weszlam, spokojnie przeczytalam,  ciesze sie, ze tornado przeszlo, bo przez chwile myslalam, ze Matriks powraca.

Marilyn, niby proste stwierdzenie, ze jestem poza krajem.
Tylko, ze czasem nie wiem poza ktorym. Z perspektywy spedzonych lat, to chyba jestem w kraju. A ze wspomnien , smakow, zapachow  i to nie tylko tych organoleptycznych, to jednak poza nim.

Koma, to Ty teraz zatapiasz sie w studnie jesiennych barw. Farciara z Ciebie. Jak wrocisz, otrzepiesz sie z lisci, to szepnij slowo, jak bylo.

Milego wieczoru wszystkim!

267 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-21 11:11:43)

Jesienna - sporo nostalgii w Twoim poście każe się domyślać, że od dawna wiedziesz życie poza ojczyzną - ale może się mylę..?
Koma zdaj choć pobieżną relację z pogaduch w B.T.  Ciekawe, czy dopisuje Wam pogoda - nie spojrzałam na mapę pogody tamtego regionu - a u mnie dziś 15'C i słońce.
Tak więc ok. 11- gdy wróci mąż, pojedziemy rowerami na objazd Zalewu Zemborzyckiego.

Bożenka zaproponowała nam niedawno kolorystyczną psychozabawę, a ja dziś zacytuję parę uwag na temat zależności między wyborem gatunku muzyki a osobowością.

Fani soul i dance zbyt pochopnie ujawniają, co myślą.
Wielbiciele soulu mają dystans do siebie oraz są delikatnii towarzyscy.
Wybór jazzu i muzyki klasycznej świadczy o wysokim ilorazie inteligencji,  kreatywności i  poczuciu własnej wartości.
Fani rapu, indie i disco mają liberalne poglądy na temat homoseksualizmu czy życia na "kocią łapę".
Miłosnicy popu i country są bardzo pracowici, ale ci ostatni są bardzo nieśmiali.
Wielbiciele rocka nie łamią prawa częściej niż wielbiciele muzyki klasycznej.
Miłośnicy Eminema najcześciej są wyjątkowo łagodni i nieśmiali.
Najdziwniejsze w badaniach było podobieństwo między miłośnikami muzyki klasycznej i heavy metalu. Jedni i drudzy okazali się sympatyczni, kreatywni i introwertyczni.

No..idę szykować się do wyjazdu.
Miłego dnia i do jutra smile

268

Nie mylisz sie.  Wyjechalam na studia i tak juz zostalo, ale w koncu nikt mnie sila nie zatrzymywal, wiec nie bede marudzic. Tylko przed swietami, gdy pojawiaja sie swiatelka w skolepach i na ulicach ( a z kazdym rokiem coraz wczesniej) , zaczynam snuc teskne dumki.
No, a teraz jade w plener, zobaczyc, czy borsuki nie podkopaly naszego domku w gorach i czy jeze juz sie zadomowily w skladzku na drzewo. Pokustykam po lesie i wroce jak nowa. 

A z muzyka, to trafione na 100%   ;-))

Sympatycznego weekendu wszystkim zycze.

269

Ja czytam co dzieje się na forum !!!!
Już w nie wsiąkłam jak to tu często się określa, dużo też się dowiaduję, jak będą tematy dla mnie to będę częściej pisać.
Nawet próbowałam parę razy coś sklecić ale zawsze rezygnowałam,bo próby wyglądały źle!!!!
Mam nadzieję że i bardziej codzienne sprawy są tu mile widziane????
Mam  czas na własne zainteresowania bo jestem sama, syn mój pracuje za granicą. Nie przyjedzie na święta, już to wiem. Ja nie wyjadę, bo na wyjazdy nie bardzo mnie stać, do tego mam pod opieką moją zwierzęcą gromadkę. Dużo czasu zajmuje mi robienie na drutach. Mam już na kącie parę wydzierganych szali i kolorowy golf z wrabianymi wzorami. Jak wy lubię oglądać filmy i słuchać muzyki. Lubię też jesienne spacery z moim psem.Najwięcej czasu mam w sobotę i w niedzielę i wtedy jak na złość wy nie piszecie i czytać nie ma co!!!!
Napiszcie,czy ze swoimi małymi sprawami można u was gościć.Pozdrawiam.

270

Pewnie że o małych sprawach  mozna u nas pogadac .
Nie przejmuj sie Barbaro że żle wyglądały próby pisania. Ja myśle że przesadzasz, przeciez my tez po prostu piszemy o codzienności , a ja to szczegolnie nie mam zdolnosci do przelewania myśli na papier.

Też tak sklecam jak potrafię , chciałabym lepiej ale cóz -nie można miec wszystkiego.

Robótki na drutach ? dawniej człowiek byl niestety zmuszony do dziergania, nawet lubiłam  szczególnie dla dzieci bo roboty mało. I kamizelke bo tylko dwa kawałki. Plecy i przody.

Zazwyczaj to kończyło sie na plecach i jednym rękawie, potem juz zapału brakowało.

271

Ktoś mógł pomyśleć że się rządzę.Koma,ja nie lubię tylko czarnych charakterów.Chyba żartowałaś z tym ciosem między oczy.Niemiło to byłoby tutaj gdybyśmy sobie na to pozwoliły co się szykowało.Mam nadzieję że gospogyni nie ma za złe wtrącania własnego zdania.
Dziś przytargałam do domu głowę kapusty oraz 3 kg kapusty kiszonej.Gotuję bigos z grzybami i dwoma gatunkami mięsa.Potem część przechowam w słoikach i będę miała od czasu do czasu. Córcia poszła z tatą do kina.Siadłam na chwilę z filiżanką herbaty i biszkoptemi i myślę, jaką Wy herbatę lubicie ? Ja tylko grubą liściastą, parzoną w grubej kamionkowej filiżance. Ona tak długo trzyma ciepło.
Ps.Bogarta pamiętam w Casablance, a jakże.

272

Marylin milo,ze o mnie pamietasz.
Pozdrawiam, na razie tylko czytam,ale moze kiedys.....

273

Wróciłam z "łona przyrody" i wcale nie było jesiennie i kolorowo - ciepło owszem, nawet bardzo, jak na listopad.

Mgliście, wilgotno, rosiście...

...a towarzysko jak zwykle smile))

Jolik, pytasz, jaką herbatę - dobrą czarną, bez tych sztucznych smaczków owocowych, zaparzoną zawsze świeżo gotowaną jeden raz wodą  i tylko w jasnym szkle. Mnie podnieca kolor dobrze sparzonej herbaty - dlatego nie piję w kubkach. Podobnie z kawą.

274

O, jak smakowicie sie zrobilo. Herbata, ciasteczko. Prawdziwa kawiarenka. 
A do tego nowe osoby.

Basiu, pisz, pisz. Przeciez to nie jest sesja ONZ  i przewazaja  tematy lekkie, latwe i przyjemne.

275

:)Witam po weekendzie dziewczyny.
Barbaro - pisz o tym, o czym lubisz. Chętnie porozmawiamy na różne tematy. Ostatnio trochę o kulinariach pisałam, bo jakoś tak mam natchnienie na eksperymenty kulinarne. Wreszcie!;)

jolika napisał/a:

Mam nadzieję że gospogyni nie ma za złe wtrącania własnego zdania.

Żeby było klarownie: absolutnie nie mam za złe Joliko - przeciwnie smile
Zależy mi na tym, by każda z nas reagowała gdy zachodzi taka potrzeba.
Wszystkie jesteśmy odpowiedzialne za tworzenie w kafejce przyjaznego klimatu i każda z nas jest tu współgospodynią.
Chcę, byśmy wpadały tu w wolnych chwilach i rozmawiały na każdy temat - zarówno o sztuce, jak i kulinariach. O żeglarstwie - i o aerobiku. I o tym - o czym nam przyjdzie ochota.

Maju - baaardzo się cieszę, że nas odwiedzasz. Ja nie wytrzymałam długo na urlopie, mam nadzieję, że Ty też nie dasz rady ! A wtedy czekamy z otwartymi ramionami smile
Mam nadzieję, że niedługo.

Ja wczoraj przemokłam niemal do suchej nitki. Wyjechaliśmy przed południem na objazd Zalewu, było pogodnie i ciepło - tak, jak w zapowiedziach meteo. Nie wzięliśmy więc ubrań p/deszczowych..a w drodze powrotnej nagle zrobiło się chmurno i zaczął padać deszcz! sad

Herbatę bardzo lubię. I czarną i zieloną. Czarną - w małych pękatych szklaneczkach, a zieloną w filiżankach, ale z cieniuteńkiej kamionki - na co dzień, a z porcelany - od święta.
Zieloną to lubię taką kupowaną na wagę, zawsze mam parę gatunków  w słoiczkach po miodzie.

Na dziś tyle, bo miałam nieźle napięty grafik w te dwa dni. Dobranoc.

Ps.
Koma - ja wczoraj po teatrze ze szwagierką degustowałam nalewki. Trochę mi też pękała rano głowa.

276 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-23 09:51:30)

Kora, wrzuć choć dwa słowa - bardzo dawno Cię nie ma.

Zobaczcie, co wyprawiają bobry nad Bystrzycą. Jesienna - a Twoje borsuki w czym się specjalizują?

http://img148.imageshack.us/img148/1673/dsc08219.th.jpghttp://img101.imageshack.us/img101/5223/dsc08224p.th.jpg

277

A ja kochane moje profanuję herbatke i lubię tą ze smakami , np. truskawkowa, albo z miodem i wanilia .

Nieraz po  herbacie zdarzały mi sie zawroty głowy i mdłości. Prawie dwa razy zemdlałam. Ale pamietam że nie były bardzo mocne ,tylko bardzo dobrej jakości , chyba miały w sobie dużą zawartośc teiny.

Moja córka przysłała mi kiedys ze Stanów herbatę bezkofeinowa . Tak oni tam to określaja . My mówimy teina a oni kofeina.

278

Witam wszystkie koleżanki.

Nigdy bym nie uwierzyła ,że herbaciane tematy mogą być tak ciekawe.

Pewne gatunki herbaty jak widziałam są uprawiane wysoko w górach i tam następuje jej zbiór i przygotowanie do transportu.
Środkiem lokomocji są muły ,osły i w ich sakwach bagażowych rozpoczyna swą podróż owa herbata.
Pada deszcz jest mokro ,ciepło  osły się pocą - takie warunki sprawiają ,że sakwy zamakają I......
Rozpoczyna się proces fermentacji .

To nic w porównaniu ze szczególnym  gatunkiem kawy ,którego ziarna są zrywane z krzaków przez ptaki ,następnie zjadane i ................
Jako niestrawne pozostają w całości i kawa z takich ziaren to rarytas.

Dziwny jest ten świat.

Zabieram się za czytanie reszty Naszych wiadomości .

Do usłyszenia.

279

I ja witam.
Wróciłam właśnie do domu, zrobiłam sobie kawę i przeglądałam ostatnie strony z kafejki.
Ponownie usmiałam się czytając posta Bożenki z 18-go!
No na pewno mój mąż wolałby rozwód, niż skok ze skoczni narciarskiej, ze spadochronem, albo na bungee! big_smile
Ożenić się ze mną powtórnie - prawdopodobne, a żyć w kolejnym wcieleniu równoczesnie ze mną...(do tego oboje  w ludzkich powłokach) mała szansa na trafienie! big_smile
A co do siarczystego pocałunku (z figurami)  Richarda Geere - to ja także nie chciałabym być tak bezceremonialnie potraktowana. Wcale się nie dziwię, że tamta aktorka poczuła się niekomfortowo. Na pewno też natychmiast przemknął jej przez głowę scenariusz możliwych następstw, zna przecież swój kraj i jego obyczaje.
Chciałabym usłyszeć, jak skomentowałaby to Pani Kazia Szczuka, albo jeszcze lepiej Pani Małgorzata Domagalik.
O tym rzadkim procesie produkcji kawy widziałam  ciekawy program.
Zabieram się za porządki. Jutro przychodzą do mnie dziewczyny na ciasto (i degustację nalewek:) ) - a nie zajmowałam się domem w weekend - to teraz muszę. Pa.

280

Borsuki uszly z zyciem. Nawet nie wiem, czy to one robia podkopy pod moimi ulubionymi modrzewiami. Maz kilka wrzesniowych nocy poswiecil na przylapanie intruza. Zasiadal w fotelu z kieliszeczkiem i czekal. Do tej pory nie wiem, czy tym kieliszkiem chcial rzucic w buszujace zwierzatko, czy wyrazic gest pojednania. Sledztwo sie nie udalo, ale goscie chyba sie przeniesli i modrzewie ocalaly.

Marilyn, Ciebie znad zalewu przepedzil deszcz, bo mialo byc pieknie, a mnie piekna pogoda skocila pobyt poza domem, bo zapowiadali wieczorne opady i maz nie chcial wracac w deszczu.
Oczywiscie nie spadla kropla.

Temat herbaciany jest mi szczegolnie bliski. Do niedawna zdobywalam moje ulubione gatunki z duzym trudem. Mieszkam w kraju kawoszy, gdzie herbata jest traktowana zdecydowanie gorzej, a do tego mozna ja kupic wylacznie w torebkach. Zaskoczyl mnie fakt, ze w sklepach hinduskich, gdzie spodziewalam sie spotkac duzy wybor , byla jedynie herbata granulowana.
A ja tak, jak Jolika: duze liscie i czarna

281

Witajcie dziewczyny.Powiem Wam,ze chcialam napisac do Was ale moj fon nie chcial.Kurcze chyba mi pada,czy co?W miare mozliwosci wejde tu jutro lub pojutrze i nadrobie zaleglosci w pisaniu i czytaniu..Chociaz troche..Teraz spicie,wiec snijcie same piekne sny.

282

Marilyn piekny cytat-dzieki smile

283

Tak sobie myślę.....faktycznie, jak zauważyła Bożenka - ja ciągle albo jeżdżę rowerem, albo na łyżwach, albo biegam do fit-klubu .. (skupię się teraz tylko na tego rodzaju aktywnościach - ale nie zaniedbuję innych ciekawiących mnie dziedzin).
Nie zdarza nam się siedzieć w domu w weekend - nawet, jeśli są to tylko "miejskie wyjścia".
Wydaje mi się, że taka ruchliwość wynika z faktu, że jako 20-30-latka nie miałam wcale czasu dla siebie, a teraz - skoro go mam, to staram się go nie marnować.

I tak nie zrobię już wielu rzeczy wymagających śmiałości i dobrej formy, nad którymi w ogóle nie zastanawiałabym się dawniej. Nie wiadomo skąd pojawiło się u mnie odczucie lęku wysokości - tak więc paru dawnych marzeń już nie zrealizuję. Dzień, w którym sobie to uświadomiłam nie należał do najszczęśliwszych w moim życiu. Może jednak dzięki tamtej konstatacji teraz wiem, że należy się strzeszczać.
Młodsze dziewczyny - jeśli tylko możecie - nigdy nie zwlekajcie ze zrobieniem czegoś, co Wam chodzi po głowie.  Czas biegnie zbyt szybko i niestety - z biegiem lat - jeszcze przyspiesza ! 

Zuzia - prawda, że cytat w sam raz dla Ciebie. Napisz na którym stopniu drabiny aktualnie jesteś. Mam nadzieję, że nadal się wspinasz..?
Kora - spałam dzisiejszej nocy jak dziecko i śniłam, śniłam..

284

Bliska mi osoba niedawno odbyła interesującą, jak pisze na swoim blogu z podróży (właśnie poczytałam) - rozmowę z buddyjskim mnichem. Cytuje tam jedną z 347-miu zasad stylu życia mnicha :
"Nawet jeśli zapomnimy nasze uczynki, one o nas nie zapominają".
Jakie to uniwersalne, prawda ? Chyba w każdej kulturze jest przysłowie, które innymi słowy o tym samym traktuje.

A wiecie, że w moim życiu zawsze..ale to zawsze!! sprawdza się przysłowie, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Tyle razy przeżywałam jakąś kłopotliwą lub nawet ciężkiego kalibru sytuację, martwiłam się, że coś potoczyło się bez mojej woli (albo wbrew niej) w innym kierunku - a koniec końców okazywało się to dla mnie korzystne.

Idę rzucić okiem na inne wątki forum, a za pół godziny zabieram się za obowiązki.
Miłego dnia dziewczyny smile

285 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-24 12:20:04)

Wiecie co ? Coś mi własnie przyszło do głowy. Na razie przeprowadźmy proszę Was bardzo coś w rodzaju badania opinii publicznej smile

Ja po moich forumowych doświadczeniach już nigdy (na szczęście) nie będę tak ufna, jak przedtem. Ale zaczyna mi brakować swobody w wyrażaniu myśli - męczy mnie samocenzura tematów, które są bezpieczne do upubliczniania.

Dziewczyny (te czytające tylko - jeśli znamy się z forum - proszę, też odpowiedzcie), czy poza pisaniem na forum publicznym, miałybyście ochotę pisać w zamkniętym klubie, do którego dołączałyby tylko zaproszone przez Was osoby, a nikt postronny nie mógłby czytać treści Waszych postów ?

Przyznam, że ja tak. Bardzo lubię forum i pisanie na nim w otwartej kafejce i innych wątkach stało się pewnym rytuałem mojej codzienności, ale poza tym - zaczyna mi brakować miejsca do wymiany bardziej prywatnych informacji w gronie znających się osób.
Mamy maile, owszem - ale to nie to samo co swobodna rozmowa w większym gronie, prawda? Co o tym myślicie ?

No, jestem spóźniona przez ten pomysł! Biegnę już - DO JUTRA!

286

Propozycja swietna. Jestem zdecydowanie : za.

287

tak Marilyn cytat jakby dla mnie pisany. a drabina jest bardzo dluga , bylam juz bardzo wysoko,wystarczyla jedna chwila i znowu jestem w polowie, ale dam rade,w koncu  dotre na szczyt tej drabiny. dzieki ze   o mnie pamietasz smile

288

Podoba mi sie pomysl Marylin, zdecydowanie wolalabym pisac w zamknietym gronie.

289 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-24 14:57:30)

Dzień dobry

Marylin napisała:

Przyznam, że ja tak. Bardzo lubię forum i pisanie na nim w otwartej kafejce i innych wątkach stało się pewnym rytuałem mojej codzienności, ale poza tym - zaczyna mi brakować miejsca do wymiany bardziej prywatnych informacji w gronie znających się osób.
Mamy maile, owszem - ale to nie to samo co swobodna rozmowa w większym gronie, prawda? Co o tym myślicie ?

To ja tu ziemię gryzę ,walczę a Ty - i Ty Brutusie ,przeciw mnie.

Zostawcie mnie tu samą ,jasne .Poczytam poezję .
Idę do 40 .

290 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-24 15:07:30)

Witam .

Marylin cieszę się niezmiernie ,że czytasz moje posty .

Zaraz ,zaraz Ty teraz jesteś na dacie 18 listopada czyli tego posta
przeczytasz około 29 listopada .
To tak ma to wyglądać ?
To może łóżka tu sobie wstawcie i śpijcie  a ja będę  całą robotę
odwalać .
Bobry ,borsuki ,wyprowadzki i co jeszcze wymyślicie ?
Czy temat herbaty został już wyczerpany ,czy policzyłyście ile zarobimy
jak Karmina zdradzi nam nazwy tych herbat :

-Nieraz po  herbacie zdarzały mi sie zawroty głowy i mdłości. Prawie dwa razy zemdlałam. Ale pamietam że nie były bardzo mocne ,tylko bardzo dobrej jakości , chyba miały w sobie dużą zawartośc teiny.

Czy widzicie już te pieniądze ? www.herbatadopalacz.com

Czy Jesienna policzyła ile sklepów otworzymy  na jej kontynencie .
-Do niedawna zdobywalam moje ulubione gatunki z duzym trudem.

Muszę zastrzec recepturę  w Urzędzie Patentowym  -herbaty z  prądem tak
mile wspominanej z Zakopanego.
Była to jedyna herbata pita przez moich kolegów , ciekawe dlaczego?
Czy zauważyłyście ,że to kobiety eksperymentują z herbatami ,piją z
owocami ,coś zmieniają ,szukają a te chłopy to ciężko namówić.
Koma nie żegluję ,ale z przyjemnością czytam słucham Waszych ?wodnych
? opowieści .
Niestety nie rozumiem co to znaczy -zalepić pępek ?
Zuzia trzymamy za Ciebie kciuki ,musisz spaść na dno by było od czego się odbić.

Kora ?to jest poświęcenie z tym telefonem ,pełen szacun.

Marylin może wklej to zdjęcie RG bo nasz dialog staje się  dla  innych
babeczek niezrozumiały   Miałam właśnie  dokonać korekty  tego posta.

Karmino co u Ciebie ,prześlemy Ci fotki i nas namalujesz ,ale ładniejsze.

Basia i Jolika prosimy o przepisy świątecznych potraw i wasze opinie.

Jesienna jak uważasz ,ale mogę Ci przesłać na poste restante pakiet
herbat .

291

Maja pamiętam Cię z 40 .
Niezmiernie się cieszę ,że tu zaglądasz.

292 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-24 17:46:37)

Bożenko- napisz wyrażnie czy jesteś przeciwko pomysłowi Marilyn .

Ja moge pisac w takim prywatnym forum ,ale i w takim tez fajnie.

Nie mam wyrobionego zdania.

Takie prywatne fora istnieja na forach Gazety Wyborczej.
Tam trzeba wysłać zgłoszenie  przedstawic sie , czymś się zaprezentowac i czekac czy zostanie sie zaakceptowaną .

O herbatce jeszcze napisze , ale teraz lece na zebranie mojego Stowarzyszenia.

Jak wróce to popisze . pa

293

Karmino, to znaczy, ze co?  Imie, nazwisko, a potem zajac z kapelusza, albo polykanie nozy? Cos w tym stylu?
Mam nadzieje , ze Marilyn miala cos innego na mysli.
Mnie pomysl spodobal sie, bo tu ciagle czuje oddech kogos, kto nagle powie:  cokolwiek powiesz, moge uzyc przeciwko?.?.

Bozenko, wzruszonam do glebi propozycja.  Wracasz mi wiare w bezinteresownosc  czlowieka. 
Od dzisiaj licze na Ciebie.
No chyba, ze poszlas  czytac wiersze i Twoja pamiec uleci na wyzsze poklady doznan.

294

Niestety nie rozumiem co to znaczy -zalepić pępek ?

Hihihiiii...Normalnie, przylepić plaster:))

Nie robiłam tego nigdy, śmieszy mnie ten pomysł, ale mówią, że pomaga. Lidka zresztą go stosuje u dzieciaków w czasie wycieczki autokarowej.

295

Witajcie .Co do herbat,to ogolnie malo ich pijam,wiecej kawy,i mam gust herbaciany zmienny,to znaczy etapami nachodzi mnie na rozne gatunki.Co jest stale,to to ze zadnych nie slodze .Marilin super,ze udalo Ci sie przespac cala noc.Ja to juz ostatnio zasypiam nad ranem,smiech.  Co do zamknietej kafejki dostepnej tylko dla wybranych osob powiem tak wiem ,ze takie fora zamkniete sa.

296

Milego spokojnego wieczoru Wam zycze

297

Marilyn napisał/a:

Wiecie co ? Coś mi własnie przyszło do głowy. ....

Dziewczyny (te czytające tylko - jeśli znamy się z forum - proszę, też odpowiedzcie), czy poza pisaniem na forum publicznym, miałybyście ochotę pisać w zamkniętym klubie, do którego dołączałyby tylko zaproszone przez Was osoby, a nikt postronny nie mógłby czytać treści Waszych postów ?

CZYSTE POWIETRZE DLA ROZMÓW! JESTEM ZA!!!

298 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-24 22:55:31)

O, Lida ! . Fajnie że wpadłaś na ploteczki. Zastanawiałam sie czy to ty , bo bez awatara.
Gdzie go posiałaś?.

Co do herbatki to była normalna herbata ,nawet niezbyt mocna, /jasna była/ ale pewnie miała swoja moc. Zrobiła mi ja sąsiadka w małej slicznej filiżance. Jak ja wypiłam to po chwili poczułam sie jakbym za chwile miała zemdlec .
Nie wiem czy zemdlałyście kiedys ?,
Ja wielokrotnie i powiem wam że to paskudne uczucie. Dziwne zawroty głowy ,ogarniająca słabośc i mdłości.

Ledwo doszłam do domu. Położyłam sie i pomału jakos przeszło.

Jesienno: tak właśnie z tym forum było: zanim wpisałam pierwszy post do Net kobiet, szukałam coś dlasiebie. Na forum gazety wyborczej znalazłam rózne tematyczne fora.

Troche pisałam  na takim o malarstwie ale powiedzieli żebym sie nie szarogęsiła bo nie mam tam nic do powiedzenia. Wyobrażacie sobie ?
No to poszłam . I wtedy chciałam wpisac sie do forum dla kobiet około pięcdziesiątki .
Napisałam tak jak sobie życzyli : jakies dane o sobie i cos tam jeszcze /nie pamietam/ .wysłałam zgłoszenie ale w ogole nie raczyli odpowiedziec .

Tylko opisałam wam jak to wyglądało. Dla informacji.

Jesienna - my właściwie nie wiemy gdzie ty mieszkasz .
Napisz -.

299 Ostatnio edytowany przez Tamara985 (2009-11-25 00:44:02)

Marilyn napisał/a:

Wiecie co ? Coś mi własnie przyszło do głowy. Na razie przeprowadźmy proszę Was bardzo coś w rodzaju badania opinii publicznej smile

Ja po moich forumowych doświadczeniach już nigdy (na szczęście) nie będę tak ufna, jak przedtem. Ale zaczyna mi brakować swobody w wyrażaniu myśli - męczy mnie samocenzura tematów, które są bezpieczne do upubliczniania.

A co z tymi mniej znanymi -na bruk Marilyn wszystkie które znasz mają E-mail więc dlaczego nie robisz badania tą drogą wiesz jak czują się dziewczyny gdy czytają takiego posta te które są nowe .Po takiej herbatce w kafejce mogą długo dochodzić do Siebie .

Nie rozumiesz że takie posty wręcz odstraszają a nie przyciągają ale wybacz Ty tu królujesz i masz do tego prawo. To tylko Moja refleksja (Po przeczytaniu tego co napisałaś to jak Państwo Feudalne)
---------------------------
Pozdrawiam Tamara
P.S
Przepraszam że tak wtargnęłam w waszą prywatność nie pytając czy mogę wejść ale post Mnie do tego zainspirował.

300 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-25 01:04:07)

Tamaro - tak ostatecznie możesz wypowiadać się w kafejce w której na stałe piszesz.

Dlaczego u nas?????? nie rozumiem tego.

Nie jestem przeciwna pomysłowi Marilyn.

301 Ostatnio edytowany przez Tamara985 (2009-11-25 01:55:39)

Karmino50 masz rację nie powinnam wypowiadać się w waszej kafejce :

A dlaczego? napisze Ci tak: gdybyś była nowa i załamana błądząca i szukająca swego miejsca na ziemi i odpowiedzi na swoje pytania ,to przeglądasz wszystko i chcesz być  wszędzie tam gdzie masz nadzieję znaleźć te odp,by poczuć się lepiej oderwać się od codzienności .A tu kubeł zimnej wody .Stop wejście z karnetem za anonsem jednej z użytkowniczek.Więc poczułam się tak:(nie obraź się)Nie dla psa kiełbasa.

Ja wiem ze znacie się długo zdobywacie do Siebie zaufanie i nie wszyscy wszystko mają wiedzieć .
I chcecie stworzyć coś w rodzaju klubu .Ale My Młode stażem na forum musimy zdobyć zaufanie tego klubu by tam wejść i wcale nie chcę  wpychać się z buciorami na siłę . Do tego służą E-mail by się umawiać ,skromnie powiedzieć nie robić nam przykrości .
---------------------
Tamara

302

Karmino, wniosek jest jeden. Zapisalas sie na forum dla malarzy pokojowych i stad ten przytyk o szarogesieniu. Tak to jest, gdy sie nie czyta wizytowek na drzwiach.
Akcesu wstapienia do 50-tek nawet nie skomentuje.  Na zdjeciu gora 30.
PS Z kraju Leonarda i makaronu mnie do Was przywialo.

Tamaro, uswiadomilas mi, co mnie czeka. Ja przy Tobie bezbronne niemowle jestem i zrozumialam, ze wykopia mnie, oj wykopia, bo zadnych znajomosci nie mam i forumowy statusik slabiutki.

Lido 47, szukaj Swojego zielonego, bo takie zoltodzioby, jak ja maja problemy z identyfikacja.

Koro 40,  wiesz, ze sa takie zamkniete kluby, ale co o nich myslisz?

Joliko,  czemu zamilklas? Mam nadzieje, ze grzyby do bigosu byly sprawdzone. Nie strasz mnie i wracaj.

Ale odwaznie sobie popisalam, to wszystko po to, zebyscie mnie na ten bruk?..
No i jakis dziwny humor od dwoch dni mnie dopadl. Za duzo herbaty, za duzo.

303 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-25 11:49:57)

Tamara985 napisał/a:

Ja wiem ze znacie się długo zdobywacie do Siebie zaufanie i nie wszyscy wszystko mają wiedzieć .
............../.../...........................
skromnie powiedzieć nie robić nam przykrości .
---------------------
Tamara

Tamaro - ja, aby nie sprawiać sobie przykrosci nie czytam niektórych postów lub nawet całych wątków.

A pierwsze z zacytowanych zdań - to jest właśnie klucz.
Poznawanie nowych osób na forum, tak samo jak w życiu realnym - wymaga czasu i różnorodnych doświadczeń.

Jestem na forum od ponad roku, a dopiero niedawno nabrałam śmiałości by założyć swój wątek, jednak skoro już to zrobiłam - to własnie po to - by nie konsultować tematyki poruszanej w postach z licznymi uczestniczkami forum.

Jeśli chcesz ustalać własne zasady, to chyba także musisz pomyśleć o odrębnym wątku.

Uważam, że to właściwe miejsce na wymianę informacji nie wymagających prywatności (wygodniesze o wiele niż mail - bo przecież nie można urządzić "konferencji międzymailowej wink)

304

Sonda przeprowadzona smile - wnioski prześlę do redakcji Netkobiet - jednak nie dziś, bo po wczorajszym wieczorze ciężko myślę i piszę nieskładnie.

Nasze forum stale się rozwija,z biegiem czasu otrzymujemy do dyspozycji nowe gadżety, opcje - na pewno doczekamy w przyszłości i kafejek prywatnych. 

To będzie konieczne - bo forum jest coraz popularniejsze nie tylko wsród zwykłych użytkowniczek - ale też ma coraz więcej trolli - albo jednego - ale nieźle nakręconego.

Wejście do kafejek mogłoby być obwarowane reklamowymi wrotami - wilk byłby syty i owca cała.

jesienna napisał/a:

Karmino, wniosek jest jeden. Zapisalas sie na forum dla malarzy pokojowych i stad ten przytyk o szarogesieniu. Tak to jest, gdy sie nie czyta wizytowek na drzwiach.

big_smile:D:D

305 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-25 11:56:01)

Ja sobie wyobrażam że ten zmknięty klubik byłby tylko dodatkiem do obecnej kawiarenki.
Jestem pewna że Marilyn tak to sobie wyobrażała.

Więc nie widze problemu .

Jesienna + zazdroszcze ci tych wloskich widokow i ciepla.
mam awarie klawiatury nie dziala klawisz alt.

Na jaki bruk , nasza droga jesienna dziewczno,  oj chyba za duzo tej herbaty za duzo +i to chyba z duchem.

Awarie mam potezna chzba nie popisze. sorry

306

karmina50 napisał/a:

Co do herbatki to była normalna herbata ,nawet niezbyt mocna, /jasna była/ ale pewnie miała swoja moc. Zrobiła mi ja sąsiadka w małej slicznej filiżance. Jak ja wypiłam to po chwili poczułam sie jakbym za chwile miała zemdlec .
Nie wiem czy zemdlałyście kiedys ?,
........./.../...............
Jesienno: tak właśnie z tym forum było: zanim wpisałam pierwszy post do Net kobiet, szukałam coś dlasiebie. Na forum gazety wyborczej znalazłam rózne tematyczne fora.

Karmino, może sąsiadka czymś Ci tą herbatkę doprawiła wink
Ja kiedyś zemdlałam, na początku ciąży - zakręciło mi się w głowie i zanim zdążyłam jakkolwiek zareagować - "film mi się urwał" - a obudziłam się z głową na kolanach pani z pogotowia. Właśnie szykowali się, by zapakować mnie na nosze i zabrać ze sobą!

Patrz - jak podobnie wszystko się toczy. Ja też w tym samym czasie mniej wiecej, w którym trafiłam na nasze forum - poszukiwałam i przeglądałam różne portale. Na jednym nawet utworzyłam profil - ale krótko potem znalazłam Netkobiet i dopiero tu poczułam się wygodnie. A gdyby nie tamta wędrówka - to nie wiedziałabym nawet o prywatnych kafejkach czy klubach.

307

karmina50 napisał/a:

Ja sobie wyobrażam że ten zmknięty klubik byłby tylko dodatkiem do obecnej kawiarenki.
Jestem pewna że Marilyn tak to sobie wyobrażała.

No jasne - przecież napisałam - że "poza pisaniem na forum otwartym", czy coś w tym stylu. Na razie kończymy temat. Muszę wyjść na godzinkę i jak wrócę puszczę Ci maila Karmino. Papa

308 Ostatnio edytowany przez Tamara985 (2009-11-25 13:20:49)

Marilyn napisał/a:
Tamara985 napisał/a:

............../.../...........................
skromnie powiedzieć nie robić nam przykrości .
---------------------
Tamara

Tamaro - ja, aby nie sprawiać sobie przykrosci nie czytam niektórych postów lub nawet całych wątków.

A pierwsze z zacytowanych zdań - to jest właśnie klucz.
Poznawanie nowych osób na forum, tak samo jak w życiu realnym - wymaga czasu i różnorodnych doświadczeń.

Jestem na forum od ponad roku, a dopiero niedawno nabrałam śmiałości by założyć swój wątek, jednak skoro już to zrobiłam - to własnie po to - by nie konsultować tematyki poruszanej w postach z licznymi uczestniczkami forum.

Jeśli chcesz ustalać własne zasady, to chyba także musisz pomyśleć o odrębnym wątku.

Uważam, że to właściwe miejsce na wymianę informacji nie wymagających prywatności (wygodniesze o wiele niż mail - bo przecież nie można urządzić "konferencji międzymailowej wink)

Marylin wiem dokładnie że to klucz ale nie uważasz że z werbowanie użytkowniczek do klubu powinno odbywać się przez pocztę wszak zależy Ci na prywatności i nie dopuszczasz osób z poza "ścisłego grona"a konwersacja no cóż jest jeszcze GG i tam można prowadzić ploteczki ile tylko dusza zapragnie.

Marylin zasady są już ustalone patrz:REGULAMIN

Własny wątek tak jak najbardziej ale kawiarenki nie(na to trzeba mieć czas) wole być wolnym strzelcem piszę już w 40 chyba że wszystkie zwerbujesz  do klubu i zostaniemy z Julią 24 same  bo (jej tez nie lubisz prawda)już  chyba o to chodzi .Nie muszę dowartościowywać się w ten sposób.

A TROLEM nie jetem po prostu wiem jakie były Moje początki na innych portalach jak przeczytałam takie właśnie posty to  lol wynik: :lol:dużo ludzi w ten sposób uciekło a portal ma się rozwijać a nie dołować .

Nie zaśmiecam już Twoich konwersacji .Chyba na bruk  big_smile i big_smile wynik: big_smile  Tamara

309

Witaj Karmino ,witajcie babeczki  i Lideczki.

Proszę nie brać mojej osoby w Waszych planach i decyzjach, to Wy
tworzyłyście klimat 40 ,Dorosłych i jak widać to nie koniec.
Nie jest to kokieteria z mojej strony bo i jej nie potrzebuję ,ale  nie mam
w  temacie zamkniętego forum nic do gadania.
To jest Wasza sprawa i jak widzę jesteście ZA.
Ja jestem Waszym gościem i jak pozwolicie to nadal nim będę ,nie mogę
brać na siebie odpowiedzialności  za   nowe formy ,mam za mało czasu by
stać się aktywnym uczestnikiem Waszych rozmów.
Zupełnie co innego jak idziemy na barykady ,w takich wypadkach to jestem
jak Joanna d^Arc .
Rozumiem Wasze stanowisko ,Wasze rozgoryczenie ,Wasze obawy ,ale każdy z
nas szuka tu czegoś innego  .
Mnie forum daje możliwość poznania wielu Waszych  opinii ,myśli
,problemów  i  rozwiązań .
Czasami jak odmiennych od mojego światopoglądu ,przyzwyczajeń .
To jest to co mnie tu wciągało .Różnorodność.
Przykro mi to tracić .Co będzie jak Marylin wyjedzie ,Karmina będzie
malować  ,Lida z Komą popłyną ,Zuzia spadnie ,Jesienną ugryzie borsuk ,Majka
otworzy kolejny fitness- no i zostanę ja ,Jolika ,Basia i Kora z
telefonem.
Nagadamy się ,że ooo????????..o ile ktoś nie zrezygnuje
.To  są moje obawy ,czy sami nie zgasimy światła.
Widzę ,że załoga w komplecie to róbcie tak jak uważacie  .
Szkoda Emigrantki ?zaimponowała mi swoją postawą  ,może i ją
zaproście.
Tamara wysnuwa błędne wnioski ,ale ma takie prawo.

310 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-25 14:04:54)

Tamara985 napisał/a:

.... wole być wolnym strzelcem piszę już w 40 chyba że wszystkie zwerbujesz  do klubu i zostaniemy z Julią 24 same  bo (jej tez nie lubisz prawda)już  chyba o to chodzi .

Tamaro, niepotrzebnie napisałaś "też" w zdaniu o lubieniu/nie lubieniu.
Co do jego pierwszej części : każda z nas ma wolną wolę - Ty wolisz to, a ja tamto smile I po co ta dyskusja ?
No i ostatni raz przypomnię - pisałam "poza pisaniem na forum publicznym".
Z mojej strony to koniec tłumaczenia kwestii.
Pozdrawiam.

311

Witajcie dziewczyny.Poczytalam co napisalyscie,a co do prywatnych zamknietych kafejek sa tego zapewne plusy jak i minusy.No coz,ale zeby sie na dany temat wypowiadac trzeba miec o nim jakies pojecie wieksze,a ze go nie mam wiec nie bede sie zbytnio rozwodzic na ten temat.Milego dnia Wam zycze.

312 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-25 14:15:12)

bożenka napisał/a:

To  są moje obawy ,czy sami nie zgasimy światła.
Widzę ,że załoga w komplecie to róbcie tak jak uważacie  .
Szkoda Emigrantki ?zaimponowała mi swoją postawą  ,może i ją
zaproście.
Tamara wysnuwa błędne wnioski ,ale ma takie prawo.

Bożenko, to jest nasze forum i nie zamierzamy przeprowadzać ze wszystkimi manatkami.
O Emigrantce też myślę, przykro mi, że taka fajna babeczka odeszła.
A Ty jesteś niezastąpiona "do bitki.." i nie tylko.

A jedna z odwiedzajacych mnie wczoraj koleżanek ma na imię Bożena - jak powiedziałam mężowi, że na nalewkę i ciacho zaprosiłam do nas Bożenkę i .. - to mojego męża wyprostowało niczym strunę i zamurowało na chwilę - bo na Twoje imię reaguje z dużym (podejrzanie wielkim..?) zainteresowaniem. No ..tak jak mowiłam - przestanę mu Ciebie cytować, za bardzo jesteś interesująca !

I Tobie Koro miłego dnia !

Ja mam dziś złą formę. Na razie !

313 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-25 14:18:06)

Droga Tamaro jestes tu mile widzianym gościem i oczywiście masz prawo do swojej opinii,którą szanuję.
Winnaś natomiast uszanować prawo gospodarza do własnych poczynań.
Cenię Cię za bezkompromisowość w ostatnich wypadkach i "głosowaniu",pytałaś kiedyś czy jesteś Dorosła ?
Tak, taka postawa świadczy o dorosłości .

Natomiast nie widziałaś może jeszcze wszystkich wypadków na forum ,to one dają nam nauczkę ,to one ucza ostrożności.
Jak reagujesz gdy zostajesz oszukana ,obrażona .
Tutaj takie sytuacje miały miejsce i ja to rozumiem ,że ktoś chce ich unikać w przyszłości,chce znaleźć prawdziwych przyjaciół .
Czy przyjaźnisz się z każdą napotkaną osobą ?
Czy kazdej osobie mówisz o swoich tajemnicach ?
Nie,nie,nie.

Czy chcesz miec przyjaciół ?
Tak,tak,tak.

Zapewniam Cię ,że każda uczciwa osoba znajdzie w tym gronie  miejsce dla siebie.

A propos z tymi herbatami ten biznes to ja wymyśliłam.

314 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-26 13:57:07)

Marylin pozdrów męża .Pa.
2185

315

Lidka co to znaczy "zalepić pępek"

316

bożenka napisał/a:

Marylin pozdrów męża .Pa.

...no wypadałoby, bym powiedziala :"niechętnie" - bo taka jakaś zazdrość..? się we mnie budzi..?
ale pomimo tego powiem : chętnie pozdrowię ! smile Ucieszy się, bo też Cię lubi.

No, idę, 
Na razie !

317 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-25 14:47:23)

Przypomniałam sobie - prosilaś Bożenko o ponowne wklejenie fotki ilustrującej wydarzenie - to ta:

http://chandrakantha.com/articles/indian_music/filmi_sangeet/media/2007_Shetty_Gere.jpg

Marilyn napisał/a:

...........
A co do siarczystego pocałunku (z figurami)  Richarda Geere - to ja także nie chciałabym być tak bezceremonialnie potraktowana. Wcale się nie dziwię, że tamta aktorka poczuła się niekomfortowo. Na pewno też natychmiast przemknął jej przez głowę scenariusz możliwych następstw, zna przecież swój kraj i jego obyczaje.
Chciałabym usłyszeć, jak skomentowałaby to Pani Kazia Szczuka, albo jeszcze lepiej Pani Małgorzata Domagalik.

Do jutra. Pa

318

Jesienna - idę z mężem na "Rewers" w niedzielę. Ty już obejrzałaś, czy jeszcze nie miałaś okazji?  Właśnie zarezerwowałam bilety w Multikinie.
Wiecie, że na niedzielny seans bilety normalne kosztują 20 zł/szt, a w środku tygodnia 18 zł ?
A wczoraj wieczorem obejrzelismy na DVD film, który zwyciężył w 2007 roku w Cannes : "4 miesiace,3 tygodnie i 2 dni". Widziałyście ? trzymający w napięciu film o przerażającej tajemnicy dwóch studentek w rumuńskiej rzeczywistości.  Uffff

Dziś u mnie piękne słońce - a ja mam wolny dzień, więc zaraz zaplanuję jakieś wyjście lub wyjazd - trzeba skorzystać z pogody. Może pojadę do babci ?
Na razie dziewczyny.

http://www.youtube.com/watch?v=_tNSp7MaADM

Moja kochana Billie Holiday, a Wy na pewno poznacie Waszych ulubionych muzyków.
Miłego dnia.

319

Jasne, ze nie ogladalam. Bo i gdzie? Dopiero, gdy na DVD sie ukaze, bede miala taka mozliwosc.
Koniecznie napisz o Swoich wrazeniach.

Karmino, dzisiaj widokow nie mam zadnych, wszystkie zasnula gesta mgla.

A mnie poprowadzilo dzisiaj w ta strone. Nie wiem, czy juz moge?

http://www.youtube.com/watch?v=iufnjX_EMjc

Moge!!! No, to ja Wam teraz pokaze! Ale na razie ide napic sie herbaty.

Milego dnia sloneczne szczesciary.

320

Witajcie .Zrobilam sobie kawe,i wdreplam do Was na chwilke.Mam dzis troche bieganiny.a checi do niej malo,smiech.Marilin nie widzialam tego filmu,o ktorym piszesz.A szkoda.

321

Do potem dziewczyny,albo jutra.

322 Ostatnio edytowany przez bożenka (2009-11-27 13:23:23)

Lekko wiało ,ale cóż.

Dziś jestem zła  , zła jak cholera .
Jaka jest Wasza opinia o planowanym zwolnieniu Polańskiego  ?
Czy za 3 mln euro można kupić sobie wolność  ,czy sądzicie ,że On nie
ucieknie ?
A może mieli rację ,że to stary i  już inny człowiek ?

Kiedyś czytałam o reklamacji w biurze podróży wyjazdu  do Szwajcarii z
powodu niezgodności z katalogiem  będącym ofertą  .
W katalogu krowy były fioletowe ?Milki.
Dziwny jest ten świat.

Jesienna to tyle Nas trzymałaś w napięciu - ja już planowałam wakacje
na brazylijskiej plaży karnawał w Rio ,wyprawę do Mato Grosso a tu co
,makaron .
Trudno. Ale charakter masz legionisty .
Wyznaczmy kogo kolej do zbanowania  i niech walczy ,to prawie jak rosyjska
ruletka.

Wybaczcie.

323

Tzn. Nie widzialam ?Rewersu? .?4 miesiace?. ? i owszem.  Kilka tygodni przed jego obejrzeniem spedzilam dwa dni w Bukareszcie i ogladajac projekcje, ciagle mialam w pamieci smuntek tego miasta. Bylo to dodatkowym pesymistycznym elementem.
Desperacja dziewczyny i scenografia towarzyszaca temu wydarzeniu dla mnie byla dowodem na to, jak bardzo pojecie wolnosci wyboru jest utopijne i jak godnosc czlowieka zalezy od uwarunkowan prawnych danego kraju.

A Polanski?  Chyba zaraz sie zagotuje.
Nie wiem, czy on jest winny, czy nie, ale to nie jego popularnosc i zaslugi powinny decydowac o rozstrzygnieciach prawnych.
A komentarze tutejszej, sexistowskiej telewizji sa po prostu zenujace, gdy je slysze to rodzi sie we mnie walczaca feministka.

Bozenko, nawet nie wiesz jak mi przykro, ze sie zawiodlas, ale przez mysl mi nie przyszlo wzbudzac Twoje nadzieje. Rozumiem, ze w tej sytuacji przyobiecana herbatka moge sie udlawic!?

324 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-26 17:35:45)

Ktoś musi pomyśleć nad konstrukcją VIP-owskiej obroży - bo taka zwykła to nie baaaardzo.

Sąd twierdzi, że nadal istnieje ryzyko ucieczki P. a jednocześnie wyraża nadzieję, że jako odpowiedzialny ojciec i mąż tego nie uczyni.  Bardzo dziwne uzasadnienie.

Podobno z upływem lat stał się "innym człowiekiem" niż ten, który dopuścił się gwałtu na 13-letniej dziewczynce.
Myślałam, że z wiekiem przybyło mu doświadczeń życiowych, ale pozostał tym samym Romanem Polańskim, a tu ... zamieniony ?

Można by zacząć dyskusję na temat zasadności wszystkich wieloletnich wyroków wobec tego. A co z sumującymi się wyrokami w parawodawstwie amerykańskim ?.

Bożenko - od czasów "Łowcy jeleni" wiem, że nie zniosłabym rosyjskiej ruletki. Wolałabym od razu pełny bębenek.
Raczej nie dam rady.

Muszę się zbierać.

Wkleję jeszcze dwa z pierwszych utworów z płyty "Brand New Day" Stinga.

Moja kolejna stara i stała miłość.

http://www.youtube.com/watch?v=zcigPwiCgx8     

http://www.youtube.com/watch?v=lAPZZcYd … re=related

Ps.
Mnie przygnębiająca rzeczywistość z filmu "4 miesiące..." przypomniała okropne hotele z paniami etażowymi za wschodnią granicą w latach 90-tych. Bylismy w przepięknym Soczi - w jednym miejscu morze, góry i las - bajecznie !! Ale o hotelach i restauracjach z tamtych lat ciiiii

325

To ja jeszcze z innej beczki.

Jakis czas temu, mignela nam tu ?Barbara5?. Napisala dwa zdania i rozwiala sie , jak sen zloty.

Barbaro, jesli bywasz w tej kafejce i zastanawiasz sie, co napisac, a wszystkie wymyslone przez Ciebie zdania wydaja sie malo interesujace, to nie brnij w tym kierunku, tylko siadaj i  pisz, co Ci w duszy gra.
Mozemy pogadac o psie, swetrach i o tym, co u Twojego syna.
Nie czekaj, az bedziesz miala pretekst do pojawienia sie tutaj z tortem imieninowym.
No chyba, ze znalazlas inny wygodny kacik.
Oczywiscie, zachecam Cie, bo nie chce byc tu najmlodsza stazem ;-)

Joliko, no ja sie powaznie juz martwie o Ciebie.  Jednak cos z tymi grzybani?

Posty [ 261 do 325 z 396 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024