KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 396 ]

66

Odp: KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

No to super.Marilyn.

Czy mamy Cie prosić .

Jak poczytasz sobie spokojnie co i jak to zobaczysz ,że już jest posprzatane w 40+.
Kafejki sa monitorowane ,dziewczyny mądrzejsze , trole pod kontrolą,więc o co chodzi.
Blanki wyszły z worka  itp[ choć moderator napisał itd -ciekawe o co chodzi].
Jak się okazało to było działanie celowe małych ,złych ludzi ,juz prawie ich nie ma.

To ja będac z boku otworzyłam Wam oczy bo  zawsze będe tępiła  głupotę ,kłamstwo i zło.
Nie mam czasu na  Forum ale nie mogłam być obojętna na podłość,to ja zaraz po powrocie lecę a Ty co .

Odpocznij i wracaj .

Zobacz podobne tematy :

67

A sorki .
Marilyn jeśli Ci chodzi o ten kawałek podłogi to ja sie nim podzielę.

68

Zakładasz wątek i sobie idziesz??? :-O

69

Witajcie dziewczyny.Marilin pamietasz,jak kiedys ja mialam ochote zejsc z forum napisalas mi odpocznij i wroc.Teraz te slowa kieruje ja do Ciebie.Nie bylo mnie tu na forum jakis czas,wiec co sie dzialo w 40 ostatnio nie przeczytalam,bo tam jakies posty admin usunal,czy cos takiego.Ale powiem Wam tak,ja tez pamietam chwile,gdy tam zartowalysmy, przekomazalysmy sie..              pozdrawiam.i sorki,ze tak tu wtargnelam.

70

Witam Was serdecznie .
Kora masz racje , a przyjaciół poznaje sie w biedzie i oczywiście w Kawiarence Dorosłych Kobiet.
Blanche no gdzie jesteś ,co z tym odchudzaniem ,co z ortografią ?
Karmina ,gdzie Twoje obrazy ,malowane lub pisane?
Karmela ,Kora ,Koma co u Was słychać ?
Zuzia ,Niteczka i Lida jak Wasze samopoczucie?

71

Jestem, jestem...
Piszę tu i na 40+, a właściwie powinnam zaglądać i do kawiarenki pięćdziesiąt+.
Wiecie co?
Nie mam poczucia wieku. To chyba dobrze? Oczywiście bez przesady, do kołyski nie dam się włożyć;)

Fajnie, że weekend. smile

72

bożenka napisał/a:

Witam Was serdecznie .
Kora masz racje , a przyjaciół poznaje sie w biedzie i oczywiście w Kawiarence Dorosłych Kobiet.
Blanche no gdzie jesteś ,co z tym odchudzaniem ,co z ortografią ?
Karmina ,gdzie Twoje obrazy ,malowane lub pisane?
Karmela ,Kora ,Koma co u Was słychać ?
Zuzia ,Niteczka i Lida jak Wasze samopoczucie?

jestem ,  ,chodz  nie pisze ale czytam.a samopoczucie? czekam na lepsze dni smile

73

Zuzia ,wstawaj czas brać się za siebie.
Jesteś w gronie dorosłych kobiet ,które nie jedno przeżyły.
Jesli masz ochotę napisać nam kilka słów o sobie o swoich problemach z pewnością Ci pomożemy .
Wiedz ,że my także mamy złe dni .

74

Koma a na ile lat wyglądasz .
Twój avatar nie należy raczej do poważnych.

Czy kiedyś czułaś przejście z grupy do grupy wiekowej.

75

Na ile wyglądam? Nie mam pojęcia, na ile, ale podobno na wiele mniej.:))
Ale najważniejsze, że tak się czuję.

76

Koma widzę ,że czujesz się też doskonale .
Przeczytałam Twoje posty i zaczynam być pełna podziwu .

Pa.

77

bożenka napisał/a:

Zuzia ,wstawaj czas brać się za siebie.
Jesteś w gronie dorosłych kobiet ,które nie jedno przeżyły.
Jesli masz ochotę napisać nam kilka słów o sobie o swoich problemach z pewnością Ci pomożemy .
Wiedz ,że my także mamy złe dni .

smile

78

Hej, dziewczyny!

Po przeczytaniu ostatniego postu Marilyn musiałam ochłonąć. Nawet chciałam do niej napisać. W końcu zmądrzałam i doszłam do wniosku, że bez Was czuję się dziwnie i muszę zobaczyć co słychać smile

U mnie się trochę pozmieniało, dużo wrażeń (przyjemnych i niesmacznych). Zamiast pisać pracę, snuję przypuszczenia, gdybam. Może napisze kiedyś o tym. Na razie nie jestem w stanie.

Schudłam 5 kg!

Pozdrawiam smile

79 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-23 09:49:26)

Blanche - wybacz. Przykro mi bardzo, pewnie poczułaś się zawiedziona. Nie gniewaj się, bardzo proszę smile Proszę, zrozum i nie bądź na mnie zła smile

Wiecie co..?! Na konto, które tu zostawiłam napisała jedna kobietka, oraz ...... dwóch facetów !:D:D
Czy głównie faceci czytają kobiece fora ? wink big_smile) No nie ... wink

80

zajrzalam tu dzis.Marilin prawdziwych przyjaciol Ci zycze.Pozdrawiam Was wszystkie.

81

Jestem trochę starsza Marilyn,ale tak potrafiłaś klawo i ciekawie pisać,że z przyjemnością czytałam stary wątek 40+.Dużo też skorzystałam.Teraz tam szaro/buro/warchlakowe big_smile nudy,  a TU PUSTKA sad.
Przyłączę się do Kory-z życzeniami powodzenia.Do spotkania w cyberprzestrzeni!!

82 Ostatnio edytowany przez lida47 (2009-10-20 20:34:10)

Marysieńka napisał/a:

Jestem trochę starsza Marilyn,ale tak potrafiłaś klawo i ciekawie pisać,że z przyjemnością czytałam stary wątek 40+.Dużo też skorzystałam.Teraz tam szaro/buro/warchlakowe big_smile nudy,  a TU PUSTKA sad.
Przyłączę się do Kory-z życzeniami powodzenia.Do spotkania w cyberprzestrzeni!!

Cóż, Marysieńko pięknie podsumowałaś wszystkie dziewczyny piszące w 40+.

A ja mimo wszysto myslę inaczej niż Ty.

Pomyslności w spotykaniu samych "nienudnych" znajomych!!!

83

A skąd Ty się tak, Marysieńko, znasz na warchlakach? Mnie by do głowy nie przyszło, że one bidulki tak się w tym chlewiku nudzą...:(
Musi co wiesz o tych maleństwach coś więcej - poopowiadaj o świniach, może kogoś zainteresujesz i już nie będzie tak szaro-buro.
Muzyczkę im włącz...pośpiewaj...Rozwesel świat chlewa!
smile

84

Witajcie dziewczyny.Marysienko powodzenia w poznawaniu samych ciekawych ludzi.Coz ja ,jak i wiekszosc dziewczyn,zajmuje sie domem,a wiec nudnymi zajeciami.coz ale zycie nie jest wieczna zabawa.    Tyle mego zdania.   Dziewczyny,zagladacie tu?Bo pusto cos..

85

lida47 napisał/a:

No to Blanche, pomagaj przy sliwkach i spróbuj innymi oczmi popatrzec na mamę.

Mam 47 lat.Powoli uczę sie obsługi komputera.Jestem"nowa".Nie wiem jak zaprzyjażnic się z Wami.Pomózcie.Jestem cholernie samotna.Zostawił mnie mąz,po miesiącu syn ożenił się.Został mi tylko 16-letni pies.Co robić z wolnym czasem.Zaniedbałam swoje dawne przyjażnie.Pozdrawiam .
AKRIM

86

Myślę,że coś żle klikam.Jeszcze mam problemy ze zrozumieniem  komputera.Przepraszam.AKRIM

87

Marilyn napisał/a:

Zapraszam wszystkie kobiety, kobietki, babki, babeczki etc - do pisania smile

Moje kochane koleżanki, wszystkie osoby, które znam, wszystkie których nie znam - ale chciałabym poznać, i te które tylko czytają -piszcie - to kafejka dla nas. 

Dla światłych, dojrzałych kobiet.
I wolno nam tu wszystko - a co oznacza "wszystko" - wie każda światła kobieta.

Zapraszam, drzwi otwarte smile))

Ps. Nie mam pojęcia, jak tę kafejkę nazwać. Dam jej tytuł dyżurny - bo muszę wpisać temat wątku.

88

Witaj Mira.Cos tu pusto ostatnio..Spokojnie,nauczysz sie obslugi komputera.Czasami,zycie sie tak uklada,ze czlowiek zostaje nagle sam,i musi sie na nowo nauczyc zyc.Dasz rade,mimo,ze nie jest to latwe,ale zapewne uda Ci sie albo odnowic znajomosci,albo zdobyc nowych znajomych.pozdrawiam.

89

Miro, Mirko, Akrim

witaj

weszłaś tu w momencie kiedy to miejsce zastyga i pustoszeje

brak założycielki

i to chyba na dobre

Jeśli chcesz poznać osoby w podobnym do Twojego wieku  i z róznymi problemami zajrzyj do 40+; tam jeszcze tętni życie.

90

lida47 napisał/a:

Cóż, Marysieńko pięknie podsumowałaś wszystkie dziewczyny piszące w 40+.

Podsumowalłam je tak jak trzeba. Teraz widzę kolejne kobiety dość mają przynudzania. Przewaga liczebna marud jednak jest wielka.Ktoś mógłby pomyśleć że skończenie 40 lat = śmierć radości. Otoczenie zostawia ślad na naszej psychice.

91

koma5 napisał/a:

A skąd Ty się tak, Marysieńko, znasz na warchlakach? smile

Ja się nie znam. To któraś z was opowiadała o biednym warchlaku.

92

kora40 napisał/a:

Marysienko powodzenia w poznawaniu samych ciekawych ludzi.Coz ja ,jak i wiekszosc dziewczyn,zajmuje sie domem,a wiec nudnymi zajeciami.coz ale zycie nie jest wieczna zabawa.    Tyle mego zdania.   Dziewczyny,zagladacie tu?Bo pusto cos..

Tobie też powodzenia.Zgadzam się, nudne zajęcia ma każdy,ale nie każdy jest wampirem energetycznym.A tam parę jest.

93 Ostatnio edytowany przez Marysieńka (2009-10-26 14:13:09)

Marilyn napisał/a:

.......
Marysieńko, jeśli faktycznie uważnie nas czytałaś - to powinnaś wiedzieć, że posty w rodzaju tych, które Ty piszesz są dla mnie kłopotliwe i niejednokrotnie wprawiły mnie w konfuzję.
Myślę też, że zadziałały odwrotnie, niż to sobie wyobraziłaś.
Ale to już nie jest ważne.

Smutno mi z tego powodu. Zamiary miałam dobre. Ciekawe co słychać u ciebie. Już raczej się nie dowiem.

A o tych facetach nie napisałabyś nam co ci maile przysłali?

Ps.Dopiero zobaczyłam że Marlena co tak chwaliła mon61 też jest zbanowana hahaha

Jak byś zajrzała to chociaż o tych mailach napisz, ale mnie zaciekawilaś

94

Witam .
Długo mnie nie było i jak widzę nic nie straciłam ,to dobrze.

Marysieńka o ile mogę Ci pomóc,to daj sobie już spokój z historią ,Twoje uwagi nic nie wnoszą do tej kafejki,jedziemy dalej albo wysiadka.

Lida ja jednak mam nadzieję ,że ta kafejka też znajdzie swoje grono sympatyków.
U Ciebie  w kafejce jak widzę ilośc problemów jest wprost proporcjonalna do liczby uczestników co niestety nie daje szans na polepszenie nastroju ,lub znalezienie pomocy.

Mira jesli dasz nam szansę może Ci pomożemy .

Blanche ,Zuzia ,Kora ,Koma,Lida ,Marysieńka,Karmina ,Niteczka ,Marilyn,Mira-czy coś miłego Was ostatnio spotkało ?

95 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-10-31 21:19:36)

Och.. ta moja impulsywność !
No cóż - kobieta zmienną jest. Przeszło mi smile
Uzupełnię to powiedzeniem, że tylko krowa nie zmienia zdania wink
Tak więc wracam, jeszcze raz przepraszam te z Was - które zawiodły się moim zniknięciem.

96

bożenka napisał/a:

Blanche ,Zuzia ,Kora ,Koma,Lida ,Marysieńka,Karmina ,Niteczka ,Marilyn,Mira-czy coś miłego Was ostatnio spotkało ?

Bożenko, ale ty jesteś wytrwała smile Nigdy się nie zniechęcasz ?
Podziwiam takie osoby. Np. mój mąż jest taki, że jeśli sobie coś założy - to zawsze doprowadzi do końca, ominie lub pokona przeszkody i zrealizuje to - co zamierzył. Co by to było, gdyby był podobny do mnie ..?  - Masakra !!! wink:D

97 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-10-28 14:41:31)

Marilyn napisał/a:

Zapraszam wszystkie kobiety, kobietki, babki, babeczki etc - do pisania smile

Moje kochane koleżanki, wszystkie osoby, które znam, wszystkie których nie znam - ale chciałabym poznać, i te które tylko czytają -piszcie - to kafejka dla nas. 

Dla światłych, dojrzałych kobiet.
I wolno nam tu wszystko - a co oznacza "wszystko" - wie każda światła kobieta.

Zapraszam, drzwi otwarte smile))

Powtarzam zaproszenie smile
A to konie, napotkane podczas jednej z moich ostatnich przejażdżek rowerowych.

http://img94.imageshack.us/img94/6390/dsc07788v.th.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/8414/dsc07794.th.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/9119/dsc07796.th.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/9221/dsc07789x.th.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/2137/dsc07851.th.jpg

Muszę już biec ! Zapowiadałam kiedyś, że ruszę się wreszcie z tej ulubionej kanapy w kafejce i pozaglądam w inne zakątki forum. Tak zrobię - ale niestety nie dziś. Brak czasu.
Pozdrawiam serdecznie smile

98 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-10-29 10:49:37)

Z moich obserwacji wynika, że jesienią i zimą wiecej kobiet szuka właściwego dla siebie forum. Może któraś znajdzie tą kafejkę ?  To proszę o wpisy smile

Blanche - wrócisz? Widzę, że prawie od miesiąca nie ma Cię na forum.
Już wiem - o co chodziło z tym automatycznie działającym słownikiem (chyba).  Jak uruchamiam net z Chromem Googla - to działa, a jak chcę mieć ulubiony pasek Toolbar - to muszę wyłączyć Chrome. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego dwa produkty Google nie są ze sobą kompatybilne.

Zuzia -o Twoich problemach przeczytałam dopiero wczoraj wieczorem - wcześniej nie "wychodziłam" na inne wątki. Od poniedziałku będę miała więcej czasu na wnikliwe przestudiowanie interesujących mnie wątków.

Będę często sprawdzać, czy ktoś tu zagląda. Tymczasem smile

Ps.
Ogladam właśnie wiadomości na TVN24 - dziś dyżur poranny ma Jarosław Kuźniar. Lubicie go ? Ja lubiłam - ale już mi przeszło. Teraz najbardziej lubię Krzysia Górnickiego, a z dziewczyn - Martę Kuligowską. A Wy?
Idę - muszę dziś zrobić coś w sprawie odebranego wczoraj wyniku badań hormonów tarczycy sad wrrrrr..

Karmino - może też zmienisz zdanie? jeśli tu zajrzysz.

99

Dzieeeeeeń    Doooobry  Maaaarilyn.

100

Cześć bożenko big_smile

Wybacz - muszę już biegiem lecieć do lekarza z głupimi wynikami... wrrrrrr
Ale pozdrawiam serdecznie i macham łapką . Pa

101

Wiesz co Marilyn cieszę się ,że jesteś ,konie są piękne .
Mimo jesiennej aury wnoszą tyle radości ,aż chce się żyć.

Zniechęcenie też czasami niestety mnie ogarnia lecz w słusznej sprawie walczę do końca.
A wytrwałości nauczył mnie właśnie mąż ,nigdy niczego nie osiągniemy bez wytrwałości , umiejętności pokonywania przeszkód i radzenia sobie z problemami.
My kobiety nie jesteśmy tak mocne ,w młodości uczy tego sport ,trening,rywalizacja ,wygrana- to wystarczy przełożyć na życie z zachowaniem zasad fer play i jest ok.
Podziwiam alpinistów ,tam nie ma kompromisów ,tam jest czysto ,tam trzeba być wytrwalym ,uczciwym i piekielnie mocnym .
Jak widzę Te nasze dziewczyny ,jak walczą z górami ,to jestem z nich dumna.

No ale wracamy na ziemię i mamy to co mamy.
Polityka -dno
Moralność -dno

O ile polityczne komentarze czytałam na forum to nie zauważyłam opinii w temacie -Polańskiego .
Czego nikt z nas tego  tematu nie porusza?
Nie rozumiem ,przecież to nasza sprawa ,kobiet.
Czy Te autorytety moralne ,broniące Tego człowieka nie mają dzieci ,córek ,jak można Go bronić.
Litwa ma bohatera [ mojego zresztą też]-Kedysa ,który sam wymierzył sprawiedliwość , a my kraj katolicki ,z takimi wartościami  gloryfikujemy pedofila ,no nie .

TVN 24 oglądam sporadycznie ,ale doceniam ich profesjonalizm i palikotomanię.

Ostatnia moja uwaga -kafejka jest mocno oglądana i należy sie spodziewać licznych odwiedzin -cioteczek .......... rad nie dajmy się [w ciąg dziesięciu minut od Twojego wejścia do kafejki mamy 12 odwiedzin 2699-2711]

Blanche pewnie broni pracę ,musimy poczekać .

Pozdrawiam i czekam na  Twoje ,Wasze opinie.

102

bożenka napisał/a:

........../../nigdy niczego nie osiągniemy bez wytrwałości , umiejętności pokonywania przeszkód i radzenia sobie z problemami.
.

Normalnie jakbym mojego męża słyszała !!! To część jego frazy ! wink:D

Wiesz co..swego czasu bardzo intrygowały mnie Twoje posty.
Ale dałam sobie spokój z domysłami... można się czasami nieźle zapętlić. A wracając do tematów, które poruszyłaś:   ja jestem bliska niemal bałwochwalczego podziwu wink:D dla kobiet-alpinistek (facetów zresztą też).
Gdy czytam lub oglądam sprawozdania z ich ekspedycji - robi to na mnie takie wrażenie !!! że przestaję się uśmiechać i z pełną szacunku uwagą kibicuję.. Przy czym potrafię sobie  wyobrazić wspinaczkę na Tien-Szan czy inny Mount Everest.. ale pod warunkiem - że byłoby tam co najmniej +10'C. !!
Właśnie staram się sobie przypomnieć, jak nazywa się jedna z naszych młodych i pięknych alpinistek.. ładna blondynka, delikatnej budowy..kurcze !! na razie nie pamiętam.

Poruszyłaś kontrowersyjny ostatnio temat Polańskiego. No właśnie -to ciekawe jak tuzy naszego życia artystycznego usprawiedliwiają winę szkalując ofiarę. Ale po większości "stowarzyszonego środowiska" można było się tego spodziewać.
Oni zawsze się organizują w takich razach - jak np.lekarze - w przypadku błędu lekarskiego popełnionego przez kolegę po fachu.
Idę do męża - umówiliśmy się na seans filmowy.
Pozdrawiam serdecznie. smile

Hej, dziewczyny, kobiety, laski, babki - piszcie!

103

bożenka napisał/a:

Blanche pewnie broni pracę ,musimy poczekać .

No to czekamy.

Pośpiewałam dziś w samochodzie (powyłam sobie raczej...), leciało to:
http://www.youtube.com/watch?v=phSmxfpQG1k  , pamiętacie?
- niezłe, ale wolę bez wizji wink

a w domu często ostatnio słucham tego pięknego numeru :
http://www.youtube.com/watch?v=xwv-DxOPhSc

Ponawiam zaproszenie : kobietki piszcie smile

104

Witam,dziś jestem tylko przelotem, w tych dniach mam sporo obowiązków.

Ta piękna ,młoda  alpejka to zapewne Kinga Baranowska,super dziewczyna .
Podobno wiara przenosi góry a Ona wiarą zdobywa góry ,ma 160 wzrostu i wagę 50 kg ,czy dasz wirę ,że Ona ma 31 lat,jak dalej tak będzie wygladała to idę w góry.

Muzyka to mnie zaskoczyła , najpierw ciężka nuta z naszej młodości no a potem poezja ,ale z młodosci mojej babci.Piękne kawałki.

Z tymi dziewczynami to nie przesadzaj ,przyjdą jak przyjdzie ich czas .
Zobacz co dzieje się obok tam jest już dziwnie.
Bardzo polubiłam  z tych aktywnych Lidke ,Majkę ,Komę,Mon,Alę ,ale jak One dadzą sobie tam radę to nie wiem.
Może powstanie trzecia kafejka.

Jest jeszcze jeden sposób .
W regulaminie forum zrobić zastrzeżenie ,że w ciągu minuty można publikować tylko jeden post ,jak sądzisz.
Ja sama mam taki plan dnia ,który stosuję od lat z powodzeniem ,w którym czas na zabawę przed komputerem ograniczam do określonych godzin,dzięki temu jak sądzę nic nie tracę z życia.

Do uslyszenia w przyszłym tygodniu .

105

Witajcie.Marilin fajnie,ze jestes.   Ilez to razy ja mialam ochote,zejsc z forum calkowicie,ale wciaz tu jestem.   Bozenko pytasz,czy ostatnio nie spotkalo mnie nic milego?Zaczelam szukac pozytywow,i olerka w tym tyg.naprawde same niezbyt ciekawe wiesci.Postanowilam w wekend potrzasnac soba,i choc troche przywrocic pozytywne myslenie.Trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam

106

kora40 napisał/a:

Postanowilam w wekend potrzasnac soba,i choc troche przywrocic pozytywne myslenie.Trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam

smile Witaj kora. Miło Cię widzieć!
Nie potrząsaj sobą - tylko spraw sobie coś miłego, dobrego .. W każdym razie ja pomyslę o Tobie ciepło. O pozytywne myslenie..czasem nie jest łatwo..ale kciuki będę trzymać. Jeśli zechcesz - napisz o tym więcej. Choć wiem - że ciężko Cię do tego namówić. A nadal piszesz z telefonu ?
Będę w poniedziałek (może zajrzę w niedzielę wieczorem). Pa

107 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-10-31 21:23:16)

bożenka napisał/a:

Witam,dziś jestem tylko przelotem, w tych dniach mam sporo obowiązków.

Ta piękna ,młoda  alpejka to zapewne Kinga Baranowska,super dziewczyna .
../.../..
Muzyka to mnie zaskoczyła , najpierw ciężka nuta z naszej młodości no a potem poezja ,ale z młodosci mojej babci.Piękne kawałki.

Z tymi dziewczynami to nie przesadzaj ,przyjdą jak przyjdzie ich czas .
../.../..
Bardzo polubiłam  z tych aktywnych Lidke ,Majkę ,Komę,Mon,Alę ,.../.../

Do uslyszenia w przyszłym tygodniu .

TAK! właśnie o Kindze Baranowskiej myslałam! Ta moja pamięć!

Jeśli chodzi o muzykę - to faktycznie mam eklektyczne upodobania. Niektóre z nich niezmienne - np. Billie Holiday z końca kariery, tj. z lat 50-tych. Po niedzieli znajdę jakis link i wkleję. Własnie próbowałam odszukać coś najulubieńszego - ale na szybko - nie udało się -:).

Rozumiem Twój brak czasu - nie musisz tłumaczyć.
Na gości w kafejce będę czekać bez "spinania się". Wszak NIE o ich liczbę idzie, a na pewno - NIE o ilość postów !!! (Spojrzałam dziś na inny wątek ..brr)

Nigdzie mi się nie spieszy - poza tym - teraz czytam i piszę również w innych tematach.

Temat: "czas w necie" - przestrzegam limitu - zarówno w sensie ilości, jak i pory. Bo nie chcę tu siedzieć, gdy do dyspozycji na żywo mam męża big_smile lub innych .. po godzinach pracy.  [edytuję - bo strasznie durnie zabrzmiało wink:D - inni w sensie - inni ludzie! - zwykle koleżanki lub siostry !!!]jenyyy, idę wreszcie !!! 
(Chyba...że mamy w domu "dym" - zdarza się czasem - właśnie w takich okolicznościach znalazłam  to forum).A weekendy staramy się spędzać we dwoje - najczęściej bardzo aktywnie.

Dla chętnych zostawię otwarty kredens - mam mnóstwo gatunków zielonej herbaty. Zapas kawy także uzupełniam.

Tak więc - życzę czytającym te słowa (skoro jak spostrzegłaś, tyle mam tu wejść) miłego weekendu ! smile

Ps.
Post na minutę ??? To i tak zbyt wiele!:)))

108 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-10-31 21:46:36)

bożenka napisał/a:

Bardzo polubiłam  z tych aktywnych Lidke ,Majkę ,Komę,Mon,Alę ,ale jak One dadzą sobie tam radę to nie wiem.

Uff..zapomniałam, jeszcze o tym chciałam..
Mnie dobrze się pisało z trzema pierwszymi dziewczynami z wymienionych przez Ciebie.
...
Wklejam jeden ze starych kawałków The Cure.
http://www.youtube.com/watch?v=P4SZhumb … re=related

Przejrzałam właśnie wpisy w kafejce od deski do deski - także wprowadziłam odrobinę ładu.

109

hej Wam.Marilin ,tak nadal pisze z telefonu.lol.Dzieki za trzymanie kciukow ,nastroj ciut lepszy.Zastosowalam moja stara metode,na kartce po prawej stronie napisalam negatywy,po lewej pozytywy .Potem zaczelam rozmyslac sobie jak owe negatywy zaczac rozwiazywac.Wiadomo,zlotego srodka nie znalazlam,ale juz na plus jest to,ze chociaz mam juz zarys planu,co w najblizszym czasie zmienic.Pierwszy krok ,nie zamykam sie przed ludzmi,bo przyznam sie szczerze,ze mialam taka ochote.

110

Bozenko jeden post na minute,to i tak duzo.Ja czesto pisze post pod postem,bo wykorzystuje,chwile,gdy fon mnie wpuszcza na net.Wczoraj i dzisiaj jakby sie wsciekl ten fon  rozlanczal co rusz.Trzymajcie sie cieplo.pa

111 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-02 11:20:36)

Ale my się mamy koro z tym spaniem. Ja ciągle "ćwiczę" jakieś środki ułatwiające zasypianie, a Ty - ciągle (też) "włóczysz się po nocach". 
Dobrze, że czujesz się już na tyle zorganizowana, by zapanować nad swoim nastrojem. Może to etap odbicia smile?  Nie izoluj się, to najgorsze rozwiązanie. A tych pozytywów na liście było więcej - tak?

Wczoraj po powrocie do domu rozgrzewałam się w wannie z pianą i przeglądałam zaległą prasę. Piątkowy numer Wyborczej był interesujący - niemal od deski do deski ciekawe artykuły. Np. o tym, że w USA przestępstwa wywołane homofobią będą odtąd ścigane tak samo - jak przestępstwa powodowane nienawiścią rasową, etniczną czy religijną. Ciekawa jestem, jak ten fakt skomentował nasz prezydent wink

Wkleję  też niesamowitą fotkę z Polityki:

http://img511.imageshack.us/img511/8241/dsc08084.th.jpg

Dołożę fotki z wczorajszego spaceru na działce:

http://img265.imageshack.us/img265/7691/dsc080612.th.jpghttp://img405.imageshack.us/img405/4660/dsc08054.th.jpghttp://img142.imageshack.us/img142/2551/dsc08056.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/7969/dsc08058.th.jpghttp://img265.imageshack.us/img265/2986/dsc08032.th.jpg

112

Witam:)
Trochę chyba się znacie, choć kafejka jeszcze nie ma dużo wpisów. Można Was odwiedzać mam nadzieję ? Jak najbardziej, jestem dorosła - nawet za bardzo! tak mi się ostatnio myśli.  Może przez te ciężkie noce - też mi się narobiło ze snem!
O Polańskim myślę, że jest zwykłą tchórzliwą świnią i tyle.
Ps. Jaka ładna jesień na tych zdjęciach.

113

Witaj Marilin.Widze,ze obie jestesmy na bakier ze snem.Co do pozytywow na owej kartce,moze nie bylo ich zbyt wiele,ale byl jeden najwazniejszy,mam zrozumienie ze strony partnera,i dziecko ktore nie moze ogladac mamy w zlym nastroju ,bo atmosfera nietaka w domu odbija sie na rodzinie.To juz wyszly dwa pozytywy.Dzis udalo mi sie zalatwic jedna urzedowa sprawe z dobrym efektem,wiec kolejny pozytyw.   Dzis umowilam sie z kolezanka,na babskie plotki,bo mowiac szczerze od 2 miesiecy sie z Nia spotykalysmy i spotkac nie moglysmy.Bo ja ciagle gdzies biegalam,zalatwialam czasu nie mialam.Koniec marudzenia.         Fotki fajne,jak sie tak na nie patrzy,robi sie cieplej ,ma sie wrazenie,ze jest piekna jesien,choc za oknem dzis zimno. Szkoda,ze z telefonu,nie da sie tu wstawic fotek.             Trzymajcie sie cieplo dziewczyny.Pa

114

Witajcie Kora ,Marilyn ,witaj  Jolika.

I tak powolutku ,powolutku kafejka się zaludnia .
Kora nie wiedzialam,że uczestniczysz w forum za pośrednictwem telefonu .
Jest mi,nam szczególnie miło ,że ten czas znalazłaś i dla tej kafeji ,że chciało Ci się wspierać Marilyn nawet z telefonu .
Przeczytałam część Twoich postów i widzę ,że można od Ciebie wiele się nauczyć z pewnością zasługujesz na miano Dorosłej Kobiety.
Super ucinasz te swoje marudzenia -"Koniec marudzenia" choć nawet nie zaczęłaś.
Wyczytałam,że swoje przeszłaś  i to widać po Twoich wyważonych postach ,podejściu do życia .
Trzymaj się i pisz tyle ile chcesz postów na minutę.

Jolika jak powiesz mężowi ,że uczestniczysz w dyskusji na forum Dorosłych Kobiet nie będzie go to interesowało i nie będzie tego sprawdzał.
Co on tu wyczyta dla siebie  ,nic.

Temat Polańskiego dziś znowu wraca za sprawą  propozycji wysokiej kaucji .
Mam nadzieję ,że Szwajcaria jej nie przyjmie,dziwie się jak tacy wielcy ludzie są jednak tak mali .

Marilyn znowu te ładne zdjecia ,jak Ty to robisz ,gdzie Ty bywasz .
Czy swiat wokół nas jest tak piękny i wystarczy tylko przystanąć.
Wezmę chyba sobie urlop .

Do zobaczenia .

115

Dzień dobry,
Zajrzałam do kafejki i widze że Marilyn wróciła . Bardzo się cieszę , kawkę z wami wypiję, pogadam.

Marilyn, miło cie znów widziec  .
Dobrze że są takie miejsca gdzie sie zastaje starych przyjaciól.

116 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-03 10:56:39)

Kaaarmino!!! Nie masz pojęcia jak się cieszę! że także wróciłaś na forum smile
Znowu zaczynamy prawie od początku. Fajnie.
Zdecydowałaś się na te prywatne korepetycje, czy nie?

Jolika smile Witaj serdecznie !

Mam nadzieję, że nie jesteś w targecie byłej koalicji rządowej wink:D - to na pewno się dogadamy smile To niby żart, ale nie do końca... bo jeszcze nie udało mi się znaleźć płaszczyzny porozumienia z ich zwolennikami - mają całkiem inną mentalność.

Też nie śpisz ? To jakaś plaga. A byłaś z tym u lekarza? Ładnie wpisałaś się  w forumowym "poznajmy się", ale jak tajemniczo!
Faktycznie, dziewczyny z tej kafejki znają się już z klikania na tym forum, ale właśnie prowadzimy nabór wink:D

Kora - ja nie robię nigdy takich list właśnie dlatego - że moje PLUSY SĄ TAK MOCNE, że nie wiem ile niwelują minusów - ale wiele. Widzę, że Ty masz wielki plus w tej samej dziedzinie - co ja.
Rozerwałaś się trochę na babskich plotach? Spotkałyście się "na mieście" czy w domu? Ja idę w miasto na ploty w piątek.

Bożenko - dziś zobaczyłam zdjęcia szwajcarskiej willi Polańskiego - w której chciałby być monitorowany - big_smile Dobrze, że nie żąda osadzenia go w wieży zamkowej.
Ale ładnie napisałaś...tak chyba jest, trzeba czasem zwolnić biegu, bo są barwne miejsca wokół nas - ale ciągle zajęte obowiązkami  zapominamy o świecie. Ja też zapomniałam - przypomniałam sobie na szczęście .....bo wszystko do nas wraca - dobro lub zło - którym obdarzyliśmy innych - ale czas "zabiegany,spracowany"- nie chce wrócić cholerka!!! Więc teraz rozglądam się bacznie.

Byłam właśnie u okulisty. Zostanę okularnicą. Dostałam zalecenie noszenia  okularów jak najczęściej (takich do dali) - muszę więc wybrać się wkrótce na poszukiwania ładnych oprawek.  Do tej pory używałam tylko szkieł do czytania książek, gazet itp - teraz będę miała w użyciu dwie moce! Jeszcze do tego okulista wyrwał mi dwie rzęsy!;) Krzywo rosły.

Wkleję Wam dowcipy z Kuby.W. : 
Jak umierają szare komórki blondynki?
-W samotności !

Co robi blondynka gdy wstaje rano?
- Ubiera się i idzie do domu.

117

Witajcie.JOLIKA hej.Karmina fajnie,ze zajrzalas.Marilin jak to sie mowi,kazdy ma swoje sposoby na gorsze dni,ja akurat jeden z nich to listy o ktorych wspominalam.Sposob sposobem,wazne ze jest juz o niebo lepiej.            Bozenko,polubilam to forum,i zagladam tu,juz moje dziecko sie nawet smieje,ze mama pilnuje by miec telefon naladowany,i tylko sie nieraz zastanawia co ja tak klikam.smiech.  Co do spotkania,z kolezanka,pozartowalysmy,posmialysmy sie przy kawie,ciachu,w domu.Ale juz sobie obiecalysmy,ze nastepne spotkanie bedzie na miescie..Lece teraz po moje dziecie do szkoly,jak czas pozwoli wdrepne potem,bo juz praktycznie powinnam wychodzic z domu.Do potem dziewczyny,albo jutra.pa

118

Witam .
Moje drogie koleżanki czy zdajecie sobie sprawę,że jak dalej utrzymamy takie tempo to za rok będzie nas w kafejce 365.

Witaj Karmino.

Marilyn te dowcipy o blondynkach to jednak przesada.
Ja jestem blondynką.

119

Witajcie.

Marilyn wczoraj byłaś u lekarza ,tak.
Wiem nawet po co :

Lekarz radzi pacjentce:

-Zalecam pani częste kąpiele ,dożo ruchu na świeżym powietrzu i bardzo prosze ubierać się ciepło.

Po powrocie do domu pacjentka relacjunuje męzowi:

-Lekarz polecił mi pojechać na tydzień na Bermudy ,później w Alpy na narty....Ach !

I upierał się jeszcze ,żebyś mi kupił futro.

To jesteśmy kwita?

Karmina jak spadnie śnieg i znajdziesz czas zrób zdjęcia plaz ,morza ,wydm -prosimy.
Ewentualnie możesz to wszystko namalować i nam pokazać.

Mam nadzieję ,że jutro pokaże się Blanche ,może juz jako Pani mgr.

120

Bożenko- do jakiej prehistorii musiałaś sięgnąc żeby się dowiedziec że mieszkam nad morzem?

Pisałam o tym chyba jeszcze zimą ubiegłego roku.

Podziwiam wytrwałość szperacza.
Morze zimą ?- piekielnie zimno , od samego patrzenia trzęsie człowiekiem .

Bardzo rzadko nadmorskie tereny zachęcaja do spacerów- chyba że doczekamy sie zimą śniegu i słoneczka.

121

bożenka napisał/a:

To jesteśmy kwita?

No przecież nie będę się samobiczować Bożenko wink jestem brunetką.
Kwita, kwita...... - właściwie to nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa ...:)
Też myślałam o obronie pracy Blanche. Chciałabym, żeby wróciła i opowiedziała nam o niej.
Jolika,Kora -  a  jakiego koloru macie włosy ?
Karmina, jak już o tym mowa (straaaasznie dawno o tym rozmawiałyśmy), Ty mi się kojarzysz z kasztanem lub mahoniem. Przypomnij mi proszę.
Ale na pewno pamiętam jaki robisz makijaż. Ja mam już ten problem co Ty z malowaniem rzęs.
Jutro idę do kosmetyczki - wreszcieeeeee! 
Widziałam Twoją martwą naturę z owocami.Ale!!! Śliwki bym wcięła - takie apetyczne:)

122

Ja juz farbuje włosy- niestety zaczynaja siwieć . Ciemny kasztan - rzeczywiście , albo taki troche mahoń .

Oj , nie napiszę zbyt dużo. Lecze uparte przeziębienie od chyba dwóch tygodni .
Słabo mi sie mysli. Grypa jednak osłabia szare komórki.

Podczytam jeszcze jeżeli coś napiszecie.
Dopiero kilka minut po dziewiętnastej, czas mi sie koszmarnie dłuzy. Zmiana czasu na zimowy jest dobijająca. Nie widać końca wieczoru.

123 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-04 09:24:32)

Dziś wpadłam tylko dać głos. Spieszę się, mam spora listę spraw na mieście, potem kosmetyczka i wizyta u babci.
Miłego dnia. smile

124

Witajcie drogie koleżanki.

Tak Karmino każdej  z Nas czytałam posty ,starałam się je zrozumieć  i poznać autorów.
Nie miałabym śmiałości pisać do Was bez tej odrobiny informacji.
Wstyd ale przegapiłam sposób pisania z telefonu -Kory.
Przepraszam.
Ale wiem ,że Kora bardzo lubi kawę ,swojego synka i daje sobie radę .
Nigdy nie uczestniczyła też w sporach  na forum,jest bezkonfliktowa i ponad to.

Na Ciebie czekałyśmy  i czekałyśmy ,ale już jestes.
Zauważyłam Twoja aktywność w 50+   i juz wiedziałam ,że znajdziesz czas i dla tej kafejki.
Bardzo się cieszę.
Wiesz jak sobie uzmysłowiłam nigdy nie byłam i właściwie nie widziałam morza ,plaż zimą.
To niesamowite co dla Ciebie jest na wyciagnięcie ręki ,oczywiste dla mnie i pewnie wielu z Nas tak obce.
Zima na obrazach to zawsze choinka ,chatka ,gwiazdka , sanie ,śnieg to banalne ale miłe i takie świateczne.
Lubię  J.Chełmońskiego ,podziwiam jego obrazy i bardzo mnie ucieszyło jak zamiesciłaś jego pracę "Przedwiośnie" ,ale takiej srogiej zimy jak w jego obrazie "Kuropatwy" to nie widziałam.
Od samego patrzenia jest mi zimno.Brrr.
Podziwiam takie osoby jak Ty ,które wykorzystuja swoje możliwości ,które podejmują ryzyko .

Wiele z Nas nigdy ich nie wykorzysta  ponieważ poczucie strachu ,zwątpienia -nie pozwala Nam na podjęcie nie tylko ryzyka ,ale jakiegokolwiek działania .
A cena jaką płacimy to drastycznie zubożone życie.
Ja staram się nie zostać zakładniczką swoich lęków i obaw więc szukam tez towarzystwa takich osób.
To tyle .

Pewnie wszystkie farbujemy już włosy ,ale po co ?

By być pięknymi .

Pa.

125

Ja nie wiem czy dam radę tak dobrze Was poznać, bo forum wielkie, a ja nowa, malutka haha
To Kora pisze z telefonu? Nie wiedziałam, że tak można. To musi być super telefon.
Czy Karmina umie malować ? Czy zawodowo maluje? Jak można zobaczyć te śliwki ?
Do komputera nie mogę się w domu dopchać, bo mamy taki pokomunijny córki, już bardzo stary i ciągle okupowany. A i w pracy kłopot.  Ja robię na drutach i trochę wyszywam. Zrobiłam już tej jesieni sweter wzorem z wachlarzami, teraz robię szal. Pozdrowienia.:)

126 Ostatnio edytowany przez karmina50 (2009-11-04 12:51:16)

http://moje-morze.pl/

Może najlepiej zajrzyjcie pod ten link.
Galeria zdjęc prezentuje tez zimowy Bałtyk.

http://malarka.pinger.pl/

Sliwki sa tutaj. na moim blogu.

127

Karmina no nie mogę wyjść z podziwu.

Polna droga - to jest z moich snów.
Prezentujesz nam taką gamę malarstwa ,że trudno dać wiarę ,że maluje to jedna osoba.
Czekam na nasze dziewczyny i ich komentarze.

128

Ufff..! Wróciłam. Wreszcie.
Ale taka jestem padnięta - że powczytuję się jutro. smile
Ps. Za to jakie zabójcze oprawki sobie zamówiłam !!!! Wow!
Miłych snów.

129 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-05 11:26:07)

bożenka napisał/a:

Polna droga - to jest z moich snów.

Bożenka - to może Ty zdrzemnęłaś się na hamaku "na mojej wsi" ?;)  Karmina jakby namalowała jedną z moich letnich tras rowerowych smile

Ale rozwinęłyście wczoraj piękny wątek.
A  Chełmońskiego "Orka" i "Lecą bociany"  wisiały w mojej klasie 1 - 3 w podstawówce. Zdarzało mi się zamiast słuchać Pani - analizować znój i smętek - były hipnotyzująco pierwszoplanowe.

Dołożę więc dzisiaj od siebie: z nurtów malarstwa szczególnie lubię impresjonizm i postimpresjonizm. Nie tylko - ale najbardziej - głównie ze względu na technikę (cudne przeplatanie kolorów, wzajemne przenikanie się światła z cieniem).
Postaram się wkleić fotki paru ulubionych obrazów :

Nie wyszło - to dopiszę - mieli tu "zawisnąć" Degas i Monet - ale nie wyszło - ponowię próbę potem smile

Dodam coś z naszej Młodej Polski - to pewnie nie tylko przeze mnie najbardziej ulubiony obraz O.Boznańskiej.

http://www.zwoje-scrolls.com/zwoje40/bozn01.jpg

130 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-05 11:19:57)

Niestety - umiejętności zabrakło sad  Dotychczas wklejałam tylko zdjęcia).
Dziś jeszcze wrócę. Miłego dnia smile

Posty [ 66 do 130 z 396 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » KAWIARENKA DOROSŁYCH KOBIET

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024