Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 2,151 ]

326

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Patrycja Kornelia do pulmonologa, ponieważ mam astmę od kilkunastu lat i kazała  mi iść teraz na wizytę gin. Ja mam dzień bólu głowy, było duszno, potem burza, teraz ok, ale leżę.

Asienka chciałabym naturalny poród, nie wspominam cesarki ok, tzn. okres po cesarce, bóle i ledwo dawałam radę z dzieckiem. Jeszcze wtedy brałam antybiotyk. Jak przy synku miałam dużo wskazań do cięcia, to na razie jest ok, tylko ta astma.. i pani gin kazała iść do pulmonologa. Gratuluję rocznicy jutrzejszej i życzę duuużo kolejnych smile Ja w tym roku 10 rocznica smile

Dorota to ty na rajd się wybierasz smile Wy organizujecie, ale chyba nie poszalejesz na motorze.

Dobrej nocy!

Kati wypoczywaj i daj znać po obchodzie.

Zobacz podobne tematy :

327

Wyniki wyszły dobrze, jeśli brzuch nie będzie twardy to w czwartek wyjdę ale z zaleceniem brania magnezu, doraźnie no-spy i oczywiście leżeć i wypoczywać i tak do samego rozwiązania, właśnie niedawno rozmawiałam ze swoim lekarzem prowadzącym i w ten sposób mi powiedział, z Małym jest wszystko w porządku, wczoraj miałam robione usg i echo serca malucha i wszystko dobrze wyszło, moje maleństwo waży już prawie dwa kilo smile kawał chłopa nie? smile
Bardzo bym chciała wyjść zanim mąż wróci i spędzić z nim ten czas w domu a nie w szpitalu hmm

328

kati to wspaniale, że już lepiej! na takie wiadomości czekałam!  teraz leż, odpoczywaj i wszystko będzie dobrze! widzisz badania wyszły dobrze, tylko oszczędzać się musisz!  Faktycznie kawał chłopa z tego Twojego Synusia smile ja się może w czwartek dowiem ile  moje Bobo waży. Pisz nam na bieżąco co tam u Ciebie.

Kiniak Ty to też już kawał czasu po ślubie,  a kiedy dokładnie macie rocznicę? 

Głód mnie ściga chyba jakieś jabłuszko wszamię smile

Dobrej nocki!

329

Witam Dziewczyny smile

Kati współczuję pobytu w szpitalu... dla mnie to tylko przestroga, że może w końcu trzeba byłoby wyluzować z pracą...

Asieńka remont z górki salon mi się o niebo bardziej teraz podoba big_smile a na pokoik dziecinny przyjdzie mi jeszcze chwilkę poczekać wink)) ale już się doczekać nie mogę. A mam na imię monika i za 3 dni kończę 29 lat tongue autobiografia swoja:P

Widzę że dziewczyny już z dużym stażem małżeńskim my 1 czerwca będziemy mieć 1 rocznicę big_smile szkoda tylko, że najprawdopodobniej Mąż nie zdąży wrócić z pracy sad no ale odbijemy sobie za to mam nadzieję tydzień później smile

Milej nocki życzę smile

330 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-05-28 11:30:27)

Cześć dziewczyny!

Kati to dobrze, że z małym w ok, oby brzuch nie był twardy, no i jak leżeć musisz, to sobie teraz odpoczniesz. Ty masz termin na początek sierpnia? kawał chłopa faktycznie już smile A co z tymi nogami, puchną dalej, coś mówił lekarz? Jeśli nie masz ciśnienia to chyba ok ?

Asienka kawał czasu po ślubie, a syn ma 9 lat smile 10 rocznicę mamy 30 października smile Wszystkiego dobrego dla Was z okazji dzisiejszej rocznicy ! smile

Misiak jeśli możesz to luzuj z pracą, nie ma co, to tylko kilka miesięcy, a dzidziuś w brzuchu smile
To ty też rocznica niedługo i urodziny. Ja mam w październiku i rocznicę też smile A z mężem na pewno odbijecie to sobie smile

Ja byłam u pulmonologa, zrobiła spirometrię, z astmą w porządku, gorzej zatoki, ale jeśli o astmę chodzi to wskazań do cesarki nie ma póki co:) Jutro do lekarki na ekg serca.

Co porabiacie ?

331

kiniak a dziękuję smile a urodziny to ja też mam w październiku dokładnie 31 smile
dobrze,  że z astmą ok, ekg też dobrze wyjdzie. Kiedy masz urodzinki?

kati pisz co tam Ci więcej lekarz powiedział,  robią Ci jeszcze jakieś badania? wiesz czy wyjdziesz jutro do domku?

misiak to my wszystkie prawie w tym samym wieku smile i zaraz urodzinki masz smile a mąż przyjedzie to sobie podwójnie odbijecie:) 

Ja myślałam,  że dziś w nocy nie wyrobię,  tak mnie skurcze łydek męczyły sad aż do stóp mi te surcze przechodzą i palce mi się wyginają, masowanie tylko na trochę pomaga, muszę chyba do apteki po magnez, tylko nie wiem czy bez zgody lekarza to tak można, kurde jutro mam wizytę,  ale boję się dzisiejszej nocy, że znów będzie to samo.

Ogarnęłam troszkę w domku, a za godzinkę jadę do koleżanki  którą 4 lata w technikum w jednej ławce siedziałam, ona też jest w ciąży więc będziemy miały o czym rozmawiać.

Aaaaa i mam zachciankę na soczystego, pysznego arbuzika ;D

332

Asienka urodziny mam 7 października smile Trochę więcej latek. Ty masz skurcze, ja bóle kręgosłupa, dziś od rana ledwo siedzę, chodzę i leżę.. Jutro wizyta więc zobaczysz czy lekarz zaleci magnez. Arbuza to ja uwielbiam i w takie ciepłe dni zawsze mam ochotę smile

333

Cześć Dziewczyny smile na imię mam Kaśka i mieszkam w UK od prawie 2 lat smile
dołączyłam do tematu ponieważ mam termin na 7 sierpnia,czyli na początku,aktualnie jestem w 30 Tygodniu ciąży smile Jest to moja pierwsza ciąża. Jeżeli ma ktoś jakieś pytania to pytajcie, a ja chętnie odpowiem smile

334

Witaj takajedna18! Termin masz wcześniej niż ja smile Widzę, że synek będzie, Kamilek? Ile masz lat? Jak przechodzisz ciążę?

335 Ostatnio edytowany przez takajedna18 (2014-05-28 12:37:07)

Kiniak1, a nio smile synuś będzie i kopie jak szalony. Latek mam 19 a 30 lipca będzie 20 smile
Ciąża,hmmm na początku tylko krwotok miałam 2 razy z nosa oczywiście smile a pozatym to nie miałam żadnych dolegliwości takich jak np zgaga i nie mam do tej pory,także się cieszę big_smile raz byłam przeziębiona,to też na początku i źle to przechodziłam... No i jakiś tydzień temu u nas panował jakiś wirus.. Więc dostałam gorączki,ostry ból żołądka i biegunka... Trzymało mnie chyba tydzień. Na szczęście w szpitalu przepisali mi tabletki i już jest wporządku.
Teraz czuję się tylko jak słoń,nie raz zakręci mi się w głowie,ale pozatym to dobrze znoszę ciąże smile
Tak szczerze to myślałam,że nie mam szans na zajście w ciąże,że coś ze mną jest nie tak,lub z moim partnerem... Aż tu nagle 2 kreseczki wymarzone big_smile
A Ty jak przechodzisz ciąże ? Przyznam się ,że nie czytałam tematu od początku,więc nie mam pojęcia dlatego pytam smile wybacz.

336 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-05-28 12:46:09)

takajedna18 gratuluję synusia przede wszystkim smile młoda jesteś, więc dopiero zaczęłaś produkcję dzieci i szybko ujrzałaś 2 kreski na teście smile Ja mam 31 lat, w tym roku kończę 32. Jest to druga ciąża, syn ma 9 lat smile termin mam na ok. 23 sierpnia smile ja czuję się jak słoniowaty słoń, w pierwszej ciąży ważyłam o wiele mniej smile Miałam cesarskie cięcie, teraz nie wiem, na razie jest w porządku, biorę leki na tarczycę, zatoki i mam astmę. Ale na razie jest ok. Staraliśmy się jakiś czas o drugie dziecko, winowajcą była tarczyca. Ale udało się smile Jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości to wymioty, do tej pory mam ale rzadziej i zgaga mnie męczy.Dobrze, że u Ciebie poza przeziębieniem nic, więc oby tak dalej smile Kiedy wizyta u lekarza?

337

Ojj to Gratuluję Tobie z całego serca smile !
Może i szybko zaszłam w ciążę,ale dla mnie ten czas w którym staraliśmy się o dzidziusia był baaaardzo długi,ale to tylko dla mnie i dla mojego partnera. Był to ponad rok (tak myślę)
życzę Tobie wszystkiego dobrego no i tego aby Twój poród odbył się naturalnie smile bo pewnie wolałabyś rodzić naturalnie ?
Jestem ciekawa jak to będzie u mnie.. Co do wyników badań,które miałam robione wszystkie wyszły pozytywnie także się cieszę.
Teraz idę do położnej 4 Czerwca,czyli niedługo smile

338

Cześć dziewczyny
Czuję się dobrze, badań mi już żadnych nie robią, jak to mój tato mówi "leżę na sztukę" smile A tak poważnie to jutro rano będzie mój lekarz to będę się go pytać czy mogę się do wyjścia szykować. Od poniedziałku dwa razy dziennie sprawdzają puls dziecka a mi żadnych badań już nie robią. Codziennie rano i wieczorem dostaję kroplówkę z magnezem i czymś jeszcze, do tego jakieś tabletki rozkurczowe.
Nogi dalej mi puchną, ale przynajmniej po nocy opuchlizna mi schodzi, ciśnienie to mam albo w normie albo za niskie smile nadciśnienia na szczęście nie mam więc jest dobrze.

Witaj takajedna18 smile

339

Witaj taka jedna smile ja mam termin na 4 sierpnia, to mój pierwszy dzidziuś i też tak jak u Ciebie Synek:) wszystko już na przyjście dzidziusia gotowe?

Kati bo to jest tak, że chyba muszą minimum 3 dni trzymać żeby NFZ zapłacił za twój pobyt w szpitalu. Oby Cię jutro wypisali do domciu smile

Kiniak a Ty kiedy się dowiesz kto tam w Twoim  brzuszku się chowa? hehe ja to bym już chyba nie wytrzymała na twoim miejscu smile

Julia co u Ciebie? jak samopoczucie?

Wróciłam od koleżanki i odkupiłam  od niej troszkę ciuszków tz. ona w hurtowni kupowała całe opakowania i ja się złapałam na fajny komplecik taką jakby wypraweczkę po urodzeniu, kilka body na długi rękawek. Muszę teraz pajacyków kupić bo nie mam żadnego.

Lech się ogarnąć bo mąż mnie na kolacje zabiera z okazji rocznicy więc się muszę ogarnąć smile

340

U mnie objadanie się truskawkami dalej trwa tongue Przynajmniej 2x dziennie wcinam.

dorota.f przydarzają mi się już tylko poranne mdłości, ale tu zwykle zjedzenie śniadania pomaga na czym oczywiście cierpią leki co powinny być na czczo brane.

Asienka jasny bez lub jasny brąz. Ten morski jest też fajny no ale chyba zbyt męski smile A szkoła bardzo fajnie smile Ostatnie zajęcia o karmieniu piersią były, co ile przystawiać czy wybudzać, co wolno jeść no i zajęcia z masażu tzn jak mężowie mają nas masować żeby ulżyć w rozmaitych bólach i pomóc się zrelaksować. Dziś mój małżonek zakupił olejek do masażu, więc chyba będzie masował smile
Aaa i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy smile

kati życzę Ci żebyś już jutro opuściła szpital smile Jak się czujesz?

takajedna witaj smile

341

takajedna18 dziękuję, chciałabym rodzić naturalnie, ale zobaczymy co wyjdzie. Badania ok, więc jest dobrze u Ciebie smile

Kati to dobrze z tym ciśnieniem i że opuchlizna schodzi smile Ja jak byłam w szpitalu, to leżałam 3 dni, od środy do piątku.

Asienka co zrobić, usg mam 23 czerwca dopiero smile Mamy swoje typy, aczkolwiek mam dziecko już i uwierzcie mi obojętne jaka płeć. Najbardziej wkurza mnie jak ktoś pyta a co będzie, tak nagle, a nie- jak się czujesz lub czy wszystko ok ? No ale ja się cieszę smile Kupuje fioletowe i niebieskie smile Zjedz za nas coś dobrego na tej kolacji  i smacznego smile!

Kulka i co można wybudzać dziecko do karmienia? Mój raczej zawsze sam budził się punktualnie, za nic nie przegapiał jedzenia smile

342 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-05-28 19:03:23)

Dziewczyny skoro mamy nowa koleżankę to aktualizacja listy, mogę ?

Mamusie brzuszkowe:

Asienka88- chłopiec
Dorota.f- chłopiec
Kati1989- chłopiec
Patrycja Kornelia- chłopiec
Takajedna18- chłopiec

JuliaUK- dziewczynka
Misiak1234- dziewczynka
Kulka24- dziewczynka
kiniak1- chłopiec, dziewczynka ? smile

To tylko ja nie wiem..? Przy drugim dziecku chyba tak jest- big_smile smile

343

No lekarz po wieczornej wizycie mówił że wykdę w piątek, ale pielęgniarka kazła mi jutro przed wizytą rozmawiać z moim lekarzem prowadzącym, jak zdążę to go zaczepię na ten temat smile Czuję się dobrze tylko spanie gdzieś mnie bardzo bierze i do tego głowa mnie rozbolała. Trzeba iść wziąć prysznic i iść leżeć bo usnę tak jak siedzę smile
A co tam u Was dziewczyny? Jak samopoczucie?

344

kiniak nie tylko można a nawet trzeba, do 6-7tygodnia życia karmić co 3 godziny, jak nie wstanie samo to budzić. I te 3 godziny liczy się od początku karmienia do początku karmienia. Oczywiście mówimy o karmieniu cycem smile Po tych 6-7 tygodniach można w nocy nie wybudzać, ale własnie podobno 95% dzieci się co te 3 godziny budzi.

kati to może się uda smile Pogoda taka marna to może dlatego jesteś senna.

345

Kati dobranoc, zleci i domu smile

Kulka24 pytam, bo mój jak w zegarku ryk na mleko co 2, 2,5 godz, potem 3. A w nocy bardzo długo się budził do jedzenia. Nawet jak miał ponad rok to 2 razy musiał w nocy jeść, nie oszukałam go wodą ani herbatką. Nie wiem jak u was z pogodą, u nas się ochłodziło, była duża burza.

346

No więc ja dla maluszka mam już ciuszki,wózeczek wielofunkcyjny,łóżeczko i takie drobiazgi.
Co do pokoju to ciężko z osobnym dla maluszka narazie,bo mieszkam w domu jednorodzinnym z mama,tata,bratem no i jeszcze ja z moim M,więc trzeba sobie radzić. Malutki musi mieć pokoik narazie z nami smile Pokój jeszcze wykanczamy smile
Dziewczyny a w Polsce po porodzie jeżeli wszystko jest ok to ile trzeba w szpitalu przeleżeć ??

347

Hej

kiniak lista zaktualizowana smile prawie tyle samo chłopców co dziewczynek, czekamy na info co Ty tam nosisz pod serduszkiem.
Najważniejsze żeby dzidzia byłą zdrowa smile

kati jak się dobrze czujesz to męcz tego swojego lekarza niech Cię dziś do domku wypisze. Obiecaj, że będziesz grzecznie leżeć w łóżku i odpoczywać, brać leki.

kulka fajne te zajęcia masz w tej szkole rodzenia, ja niestety nie mam jak chodzić, pisz co tam się jeszcze dowiedziałaś to i my się poduczymy smile bo ja to w tych kwestiach jestem zielona.

takajedna u nas chyba 2 albo 3 dni trzymają w szpitalu jeśli wszystko jest dobrze i wypisują do domku.

mnie coś głowa boli chyba od tej pogody, chłodno się zrobiło i chyba będzie padać bo jakieś chmurki w powietrzu wiszą, ehh
idę chyba się zdrzemnąć bo jakaś nie do życia jestem...

Co u Was?

348 Ostatnio edytowany przez takajedna18 (2014-05-29 11:47:15)

asienka, możliwe że przez pogodę boli Cię głowa sad chyba najlepszym rozwiązaniem będzie się przespać smile
u mnie też nie jest za ładnie od wczoraj tak pochmurno sad cały dzień padało i wiało,a dziś jak narazie tylko zachmurzone niebo.
U mnie w szpitalu z tego co mi mówiono trzymią tylko 2,3 godziny jeżeli wszystko jest wporządku.
Ja dziś czuję się dobrze i wszystko u mnie gra smile A reszta dziewczyn ? Jak się czujecie ? smile co tam u was słychować ?

349

Cześć dziewczyny!

Takajedna18 my to nawet w jednym pokoju jesteśmy z naszym synem i nie ma miejsca.. Nie wiem co będzie jak się dzidziuś urodzi. Jak pisze Asienka chyba 2,3 dni trzymają po porodzie, po cesarce chyba też tyle, ja leżałam 5 dni po cesarce- 9 lat temu. Ty rodzisz u siebie? Tylko 2,3 godziny trzymają?- nieźle.

Asienka cześć! Tak, aby tylko była zdrowa dzidzia. Ja też nie chodzę do szkoły rodzenia. Chłodno i kropi u mnie, też głowa mnie boli, a musiałam jechać do lekarki.

Byłam na ekg, mam tętno wysokie, ale to zawsze tak miałam i dała mi leki na to i do kardiologa mam skierowanie- znowu coś. Nie wiadomo jak będzie z tym przy porodzie.

Jak reszta? Julia gdzie ty znowu, Dorota jak na rajdzie?

350

Kiniak1,nie wiem jak w Polsce z wyborem,ale tutaj jest tak,że jeżeli chcesz możesz rodzić w domu,ale oczywiście przy położnej smile
a co do czasu pobytu w szpitalu to jak czujesz się lepiej i oni nie mają żadnych zastrzeżeń to możesz wyjść po 2,3 godzinkach.
Po cesarce nie mam pojęcia ile,ale napewno dłużej.

351

Wszedzie inaczej, ale jeśli nie trzeba siedzieć w szpitalu to ok. Ja tam wole posiedzieć i dowiedziec się wszystkiego o dziecku. Co porabiacie, znowu cos wcisnelam i nie mam znaku zapytania i uśmiechu.

352

Ja już po wizycie, było meeega szybko tz. dał mi skierowanie na morfologię i mocz bo musi sprawdzić czy te bakterie się wypłukały i za tydzień na kontrolę mam. Wtedy usg będę miała,  a myślałam,  że dziś sobie dzidziusia podejrzę, no nic muszę jeszcze trochę poczekać.
Na skurcze łydek to kazał mi magnez łykać i też pić wodę z magnezem.

Kiniak to ze swoimi rodzicami mieszkasz? w bloku czy w domu? nie martw się może u kardiologa wszystko dobrze wyjdzie.

kati jak tam jutro do domku? mężuś już w domu?

misiak co u Ciebie? znów zapracowana?

takajedna w sumie to nawet fajnie, że w domu można rodzić, ale w szpitalu jakby coś się złego działo to mają potrzebne sprzęty.

Mnie znów coś głowa boli ehhh leżę już w łóżku bo nie mam siły jakaś zmeczona jestem, załącze tv na jakiś serial a potem spać. 

Buziaki

353

Asienka ja mocz i morfologie tez często robię, to dobrze, że masz badania i za tydzień kolejna wizyta więc podejrzysz dzidzię smile Z moim pulsem nic kardiolog nie wymyśli, jest wysoki od dawna i tak mam, oby tylko nic przy porodzie nie było. Tak, mieszkam z rodzicami w bloku. My mamy jeden pokój mały.

Ja dziś oglądam Przyjaciółki- ostatni odcinek.

354

Asieńka u mnie z pracą jak zawsze. Coraz bardziej zastanawiam się co robię bo boję się troszkę o zdrowie Małej smile
a tak pozatym mam mega duży kłopot z psiakiem i jego kleszczami;/ co 2 dzień mi łapie kudłacz wszystko. Dziś mu kupiłam jakąś obrożę podobno bardzo dobrą i tu zonk... w domu czytam ulotkę a tam pisze żeby dzieci przy nim nie było i teraz nie wiem co robić sad nie chcę zaszkodzić Dzieciątku a z drugiej strony nie wiem co robić z psiakiem lubimy się razem bawić i wogóle smile doradźcie coś proszę...
A tak pozatym to w miarę u mnie ok smile a jak u Was kupno wózków i wogóle??
aaaa zapomniałam się pochwalić, że wczoraj dostałam od Koleżanki 2 duże reklamówki ciuszków takich na roczną dziewczynkę tongue

355

Ja też wolę w szpitalu rodzić smile a co do usg to Ja już niestety nie będę miała sad szkoda,że maluśkiego zobacze dopiero po urodzeniu...
misiak1234,super ze dostałaś ciuszki smile
co do kupna wózków to Ja już mam wózek,narazie stoi zapakowany,bo nie ma narazie gdzie go postawić smile
Kiniak1,Ja tam najbardziej oglądać lubię pierwsza miłość. Ogląda ktoś jeszcze ??

356

Witam tak apropo takajedna w naszym wątku smile
a jakiej firmy zakupiłaś wózek? Wogóle samą gondolę czy wielofunkcyjny 3 w 1? Ja chyba będę wolała 3 w 1 ale boję się, że jeśli coś jest o wszystkiego to jest o niczego? Co myślicie?
Dziewczyny które mają urządzone już pokoiki dla dziecka może pochwalicie się zdjęciami? smile ja już się nie mogę doczekać na urządzanie naszego i na narodziny Małej big_smile albo jak to Mąż mówi Małego Misiaka wink) hihihi

357

Dzień dobry!

Misiak ja też mam psa, tzn. mama, ale mieszkamy z rodzicami. Wózek mam po synku, gondola i spacerówka, także to mi odpada, a łóżeczka i fotelika jeszcze nie.  Nie wiem co psem doradzić, też się bawię z nim, nie mamy dla niego obroży na kleszcze.

Takajedna18 ja też czasem oglądam pierwszą miłość. Jeszcze Na Wspólnej i M jak miłość smile Ale wszystko się kończy na okres wakacji. Dziś deszczowo. Na dzień dziecka w Krakowie jakieś atrakcje, w tamtym roku lało też i wzięłam synka tylko na pizzę.  A w poniedziałek wyjeżdża na zielona szkołę, także będę sama cały tydzień, bez dziecka i męża.

358

Cześć

Misiak ja kupiłam wózek firmy Bebetto model Luca wózek 2 w 1 (gondola plus spacerówka) a fotelik dokupiliśmy z firmy maxi cosi.
Ogólnie wózków jest baaaardzo dużo i żaden nie będzie idealny, ja wiedziałam, że chce 4 kołowy i to koła koniecznie pompowane.

Z tymi wózkami to jest tak, że jak ma dużą  gondolę to znów spacerówka jest gorsza, jeden jest cięższy drugi lżejszy, jeden ma duży kosz na zakupy, drugi lepszą amortyzację, a jeszcze  inny mało miejsca po złożeniu zajmuje w aucie itd. ideału nie ma więc nie ma też co przepłacać szczególnie za te markowe wózki.
Musisz się zastanowić co dla Ciebie jest najważniejsze, bo na np. ja nie muszę wózka wnosić po schodach, a jak ktoś mieszka w bloku bez windy to ciężar wózka ma znaczenie.
Ja się początkowo napalilam na wózek firmy x lander, ale w rzeczywistości wcale mi się nie spodobał.

Co do pieska to za bardzo nie pomogę,  prawdę mówiąc to nie jestem miłośniczką zwierząt,  ogólnie mi nie przeszkadzają, pod warunkiem, że nie wchodzą do domu - u nas jest chyba 5 psów i z 7 kotów (mieszkam na wsi), zapytaj może swojego gina co on na to. U weterynarza może kup jakiś środek w sprayu i zaaplikuj na psiaka  może coś pomoże. A wogóle od czego on te kleszcze tak łapie?  Chodzicie na spacery do lasu? Może przy domu masz jakieś drzewa które lubią kleszcze? poczytaj w necie.

Nie mam jeszcze łóżeczka dla bobaska więc nie mam się czym chwalić,  ale jak już wszystko będzie to się pochwalę smile

Takajedna ja to oglądam barwy szczęścia jak nie przegapie i na dobre i na złe smile szkoda, ze już usg nie będziesz miała,  ja chodzę na Nfz i tu też niby tylko 3 usg przysługują,  ale lekarz robił mi chyba już ze 4 plus prywatnie byłam i mam zdjęcie w 4D fajna sprawa smile

kiniak jak samopoczucie? kiedy do tego kardiologa idziesz?

kati jak tam? w domciu już?

dorotka jak po rajdzie?

A właśnie jakie łóżeczko  kupić takie zwykłe drewniane czy lepiej te turystyczne?

359

Witam! czy możecie napisać jak to wygląda u was z pomiarami usg? czy dzieci są w normach tygodniowych?

360

misiak ja mam dwa psy tez wlochate i byl wiecznie problem. Jedna nawet babeszjozy dostala po kropelkach tak zachwalanych przez lekarzy. Obecnie stosujemy taki szampon do rozcieczania woda na pchly i kleszcze i obroze. Odpukac zadna lokatorow nie ma od 2 lat. Normalnie je glaszcze tylko potem rece myje.

361

Znalazłam linka,więc oto mój wózek smile wybrałam kolor czerwony,bo wtedy nie wiedziałam płci dzidziusia.
http://www.altrak24.com/aukcje/_newtemplate/piko/en/1.jpg  5 w jednym i nawet spacerówka smile a łóżeczko mam koloru niebieskiego i to chyba jest właśnie takie turystyczne. Można je składać i mi takie odpowiada.
Rurka z kremem chodzi Ci o rozmiar dzidziusia ? Ostatnio dowiedziałam się ,że mój bobas jest troszeczke za duży,ale to nic nie szkodzi,a mianowicie miał wtedy 30cm z tego co mi mówiła.

362

Asienka a dziękuję, dobrze, choć ociężale, ciężko mi z łóżka wstawać i pomału chodzę. A ty jak ? do kardiologa jestem umówiona na 18 czerwca. Ja dla synka miałam łóżeczko drewniane i turystyczne- bo dostałam (kojec)- bardzo się przydawało jak wyjeżdżaliśmy i w późniejszym czasie. Będę musiała kupić zwykłe jakoś w lipcu.

Rurka z kremem cześć! Na usg pomiary w normie, choć małe dziecko, brzuszek miało mały jak o tydzień później, ale lekarka powiedziała że tak często jest i jest w normie, że synka nie miałam dużego więc to dziecko też nie będzie. Ale w normie. Co u Ciebie?

Takajedna18 wózek fajny, 5 w 1,czyli gondola, spacerówka, fotelik, nosidełko? i co jeszcze? Ja się nie znam smile

363

u mnie każdy z pomiarów jest o tydzień za mały, dzidzia symetryczna, ale wymiarowo ciągle o tydzień za mała, w 29 tygodniu waga 1160

364

Rurka z kremem tydzień to chyba nie dużo, może ciąża jest o tydzień młodsza, a co lekarz mówi?  To twój ginekolog najlepiej będzie wiedział, prowadzi ciążę.  Nie wiem ile dziecko powinno ważyć w tym tygodniu. Moje w 23 tygodniu ważyło niecałe 550 g.

365

Rurka z kremem nie zamartwiaj się! aż spojrzałam z ciekawości na swój wydruk z usg i ja też mam tak, że np. usg w 29w 5d  tydzień ciąży a wymiar odpowiada 30w 4d, inny wymiar 30w 0d itd myślę, że skoro lekarz nic nie mówił to wszystko się mieści w normach.
Jak mi robił te usg to powiedział, że  wszystko jest bardzo dobrze i ja mu wierzę, a co twój gin powiedział?
A waga na usg to często przekłamuje szczególnie pod koniec ciąży. Poza tym każde dziecko się indywidualnie rozwija więc jeśli się martwisz to porozmawiaj z ginem. 

Jak twoje samopoczucie? jak znosisz ciąże? zaglądaj tu do nas smile zapraszamy 

takajedna no właśnie skoro gin mówi, żeby się nie martwić to po co siebie i dzidziusia stresować, poza tym usg służy tylko do wstępnego określenia wymiarów, wagi dziecka nie można mu ufać na 100% wiadomo są lepsze i gorsze sprzęty, ale skoro lekarz mówi że jest ok to trzeba się tego trzymać. Wózek fajny smile i jeszcze czerwony hehe to mój ulubiony kolorek ja swój mam w kolorze szarym bo czerwony był z jakąś domieszką innego i taki cieniowany wychodził i nie podobał mi się. Co tam masz w  zestawie? gondola, spacerówka, nosidełko, fotelik i śpiworek?

kiniak ja stawiam chyba na te normalne łóżeczko, póki co nie zamierzam gdzieś w wakacje wyjeżdżać bo jako niedoświadczona mamusia boję się jak sobie dam radę z maluszkiem.

A i mam nową fazę na nektarynki big_smile

366

Asienka ma rację co do usg, mi też tak pisze, tzn. np. jeden tydzień mniej. W dniu cesarki zrobili mi usg, z którego wynikało, że syn waży ok 2,400 g, 2 godziny później jak był na świecie, okazało się, że ma 2,700 g smile Jeśli chodzi o ten kojec to przydał się u teściowej- często jeździmy.

367

Ja dowiedziałam się tylko o tym,że dzidziuś ma 30cm yikes
Co do wózka to jest wszystko w zestawie co jest pokazane na zdjęciu,do tego parasolka była.

368

Cześć dziewczyny
Wczoraj miałam kiepski internet i dlatego mnie nie było, wczoraj była mowa że wychodzę dopiero w poniedziałek a dzisiaj lekarz mi powiedział że jutro już moge wyjść i już dzisiaj dostałam wypis więc nawet jakby chcieli to mnie nawet siłą mnie tu nie zatrzymają smile
Mąż już jest w domu od wczoraj od rana. Do domu mogę iść ale oczywiście z zaleceniem leżenia i nie przemęczania się jeśli już coś mam zamiar robić.
Pogoda dzisiaj tutaj byle jaka to i się nic nie chce. Tak więc jutro idę do domciu smile:):)

Ja będę kupowała łóżeczko drewniane nie turystyczne, jakoś nie bardzo mi się podobają te turystyczne łóżeczka.

369

Jestem jestem babeczki ale naprawdę nie mam weny na pisanie:( Dzień też za krótki eh
Na dodatek Lilly mi przedwczoraj spadła na placu zabaw i rozcięła sobie wargę sad a ja wykonując gwałtowny ruch podnosząc ją zafundowałam sobie niezły ból i do wieczora leżałam wystraszona sad Tomas się na mnie wkurzył za to, że na siebie nie uważam i że nie postępuję tak jak mnie prosi, narażając na dodatek małą:( T był na wyjeżdzie i gdy się dowiedział od swojej mamy to wrócił bo oczywiście teściowa się poskarżyła, że jej wnusi samej na spacery nie daję tongue i zamiast odpoczywać to sama wszystko przy niej robię z noszeniem włącznie hmm I tak zostałam opierniczona przez ślubnego

Obiecuję, że wrzucę kilka widoczków z Grecji ale z mojego telefonu które osobiście udało mi się zrobić:)Nie są to ładnej jakości zdjęcia i często robione w "locie" hehe bo mój T te swoje dzieła chce pozaznaczać czy coś i nie pozwala mi na razie  wrzucać na neta.Zresztą on to w ogóle nie lubi gdy cokolwiek wstawiam i często były zgrzyty z tego powodu .Ale mniejsza z tym...

370

Te zdjęcia zrobiłam z auta smile
http://static.pokazywarka.pl/i/2969744/775633/corfu.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2969744/338093/corfu3.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2969744/284813/corfu4.jpg

371

kati no to świetnie! to odpoczywaj i się nie przemęczaj! wiadomo, że w domu najlepiej!  ja już chyba upatrzyłam łóżeczko na allegro właśnie drewniane, muszę tylko z mężem skonsultować.

Julia przykro mi sad szkoda Twojej Lilly mocno sobie rozcięła tę wargę? długo płakała? wiesz Twój mąż ma trochę racji musisz się oszczędzać, a dźwiganie nie jest wskazane więc się nie dziw, że Cię opierniczył. Ja wiem że matka najlepiej zajmie się dzieckiem, ale daj się czasem teściowej wykazać. A w ogóle jak się czujesz?

A ja się dziś nudzę, mój mąż pojechał na wieczór, a raczej 3 dniowy zjazd kawalerski big_smile i wraca w niedziele, a ja jutro wybywam na wieczór panieński, ale będzie na spokojnie bo przyszła panna młoda też jest w ciąży, co nie znaczy, że będzie nudno o nieeeeeee smile

Dobrej nocki!

372 Ostatnio edytowany przez Julia UK (2014-05-30 21:05:53)

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/227924/corfu5.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/314769/port.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/451468/port1.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/369645/port5.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/339621/port9.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2979784/783638/port7.jpg

373 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-06-01 09:27:09)

Cześć dziewczyny :)
Coś tu się cicho zrobiło. Ja od wczoraj jestem w domu, w końcu. Niedawno wyprawiłam męża z powrotem za granicę i znowu zostałam sama :/
U mnie dzisiaj pogoda byle jaka a myślałam że będzie w miarę względna bo mam chęć na wieeelkie lody :)
Ja już chyba mam całą wyprawkę dla maluszka, przestraszył mnie ten pobyt w szpitalu i stwierdziłam że muszę wykorzystać że mąż w domu i pokupiliśmy resztę rzeczy no i z allegro mi przyszły zakupy, brakuje mi tylko smoczków, ale to już kropla w morzu :) A i Mały w końcu ma wybrane imię (chyba) :) Igor albo Hubert, podoba się ? :)

Julia piękne widoki, tylko pozazdrościć takich wakacji :) U mnie już nie ma mowy o jakichkolwiek wakacjach przez ten szpital, wczoraj na ten temat z mężem rozmawiałam i boi się żebym znowu w szpitalu nie wylądowała. Zostają mi wakacje na łóżku, ewentualnie na leżaku pod drzewem jak będzie ciepło :)
Asienka ja łóżeczko będę chyba kupować używane bo nie dość że można znaleźć z całym kompletem, są tańsze a do tego niektóre wyglądają jak nowe, więc wydaje mi się że nie ma sensu pchać kasę w nowe które kosztują z całym wyposażeniem dość sporo.

Co u Was dziewczyny? Jak samopoczucie? Maleństwa dokazują? Bo mój od kilku dni to jakby wogóle nie chodził spać :)

374 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-06-01 09:34:32)

Wiecie może jak dodać tu zdjęcie? smile Nie mogę nigdzie doczytać co i jak smile

375

Witajcie smile

Julia też chcę takie wakacje! przepiekne widoki! tylko pozazdrościć,  może kiedyś uda się nam pojechać do Grecji.
Jak Lilly? 

kati tak myślałam, że mężem zajęta jesteś,  ale faktycznie na krótko przyjechał.
Co do imienia to Igor był moim faworytem i bardzo mi się podoba, ale mojemu mężowi nie i musieliśmy szukać dalej i obstalo przy Michałku. Ja też chyba w tym tygodniu zbiore się i po zamawiam rzeczy na allegro. Tak jak piszesz nigdy nic nie wiadomo jak to z tym zdrowiem do końca jest i lepiej się wcześniej przygotować. 

Wczoraj zachciało mi się ogórków ze śmietaną i oczywiście zjadłam,  ale mój Synek chyba ich  baaaardzo nie lubi bo wylądowały w kibelku. Muszę sobie zapamiętać i nie  jeść ogórków bo to już nie pierwszy raz więc mam nauczkę.
Po tych wymiotach to się martwiłam czy z dzieckiem wszystko dobrze, ale kopał tak jak zwykle i się uspokoiłam.

Ogólnie to o 5 rano wróciłam z wieczoru panieńskiego smile hehe fajnie było na spokojnie, bez szaleństw,  myślałam nawet, że gdzies około 1 będę zmęczona i będę chciała jechać do domu, ale gdzie tam, takiego powera miałam, że spokojnie do 5 posiedziałam smile nawet nie wiedziałam kiedy mi ten czas tak zleciał. 

Kulka czytalam na Nadziei, że jestes w szpitalu, oby wszystko było dobrze i wracaj szybko do domku.

A reszta Babeczek jak tam? piszcie co u Was? jak samopoczucie?

A Naszym Dzieciaczkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka smile

Buziaki

376

kati obrazek możesz dodać jak go wrzucisz na jakąś stronkę np. imageshack.com czy fotosik lub jeszcze coś innego i wtedy Ci link wygeneruje i wstawiasz tylko gotowy ten link.
Pod spodem tam gdzie piszesz posta  masz taką jakby zakładkę BBCode jak na to klikniesz to otworzy Ci się nowe okno i masz wszystko opisane jak wstawić fotkę, jakby co to pisz postaram się pomóc.

377 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-06-01 10:24:47)

Asienka ja do reszty zakupów się zmotywowałam przez ten szpital, bo lekarz powiedział że mam się oszczędzać a jak sie nie dostosuje to nastepnym razem moge na porodówce wylądować a nie na ginekologii, więc w razie "W" wole mieć wszystko przygotowane, na tygodniu mam zamiar poprzenosić do sypialni ciuszki małego bo jeszcze są w drugim pokoju. Ogólnie to brakuje mi już chyba tylko smoczka. Z allegro szczerze mówiąc to dla małego pokupiłam przynajmniej połowę rzeczy, wychodzi taniej i są sprzedawcy u których można kupić niemal wszystko, to i koszt przesyłki ogólnie wychodzi taniej.

A oto zdjęcie z ostatniego usg smile Mój maleńki śpioszek smile
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb150d235503dd3d.html

378

Widzę, że sobie poradziłaś smile ale fajniusi ten Twój Synek smile ja swojego też mam zdjęcia, ale na tel, muszę poczekać,  aż mąż wróci i mi zgra na kompa to dodam i dodam też odrazu z brzuszkiem.
Kati jak Ci lekarz kazał się oszczędzać to tak rób! odpoczywaj dużo, bo to naprawdę jest ważne, nie chesz chyba za wcześnie urodzić. A możesz polecić jakiegoś sprzedawcę/ów na allegro co mają na rzeczy dla dzidziusia i/lub mamy, bo wolę kogoś poleconego. Jak nie chcesz tu to możesz mi na maila wysłać.

Aaa i Misiak WYBACZ spóźnione,  ale najlepsze życzenia urodzinowe, dużo zdrowka, Miłości i  kopniaczków od Dzidziusia i szczęśliwego rozwiązania!

379

Zależy co Ci potrzeba bo ja kupowałam tylko takie można powiedzieć "szczegóły" typu: pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe, flanela-ceratka, butelki itp. ale podeślę Ci linka na maila bo moim zdaniem sprzedawca ma dość dużo rzeczy przydatnych dla maluszka, co do butelek to osobiście mogę Ci polecić butelki firmy Tommy Tippie. A dla mam są tam majtki poporodowe podkłady itp., osobiście sprzedawce polecam, co prawda kurier za pobraniem trochę kosztuje ale chcąc kupować na kilku aukcjach to i tak na jedno by wyszło cenowo.
A do zaleceń lekarza to oczywiście nie mam zamiaru przed porodem wylądować znowu w szpitalu i dostosuję się do tego, no ale chcąc nie chcąc sama zostałam i będę musiała jakoś powoli wszystko ogarnąć, miejsce na ciuchy dla syna, poprać ciuszki no i poprasować i właśnie dlatego chcę powoli zacząć to robić teraz żeby później wszystkiego na raz nie robić.
Ja narazie zdjęcia brzuszka nie mam bo aparat został u rodziców a z tel kiepskie zdjęcia wychodzą, ale jak tylko odbiorę aparat to napewno coś wstawię smile

380

A no lezakujemy w szpitalu ale juz jutro do domu powinnysmy isc. Na szczescie nic sie nie stalo, tylko duzo stresu i podobnie jak kati na gwalt zaczelismy konczyc wyprawke, bo to nigdy nic nie wiadomo.

Na Nadzie dziewczyny polecaja uzytkownika : flaming24 tez skorzystalam z jego oferty i bardzo zadowolona jestem:-) Ma naprawde mnostwo rzeczy w normalnych cenach, pewnie pare groszy tansze zawsze by sie cos znalazlo.

381

kati a dawaj tego linka smile właśnie o takie rzeczy mi chodzi i dziękuję za sugestie w sprawie butelki, właśnie czytałam w necie jakie butelki najlepsze dla dzidziusia i  te z TT chwalili, a powiedz mi jeszcze jaką najlepiej pojemność kupić 150 ml wystarczy  chyba na początek? czy odrazu większą? nie zamierzam kupować nie wiadomo ile tych butelek  bo nie wiem czy dana firma Synkowi podpasuje, ale ze 2 butelki to muszę mieć.

kulka dziękuje popatrzę co on sprzedaje smile Tobie i Córce życzę zdrówka i wyjścia jutro do domku.

A mąż ze mną przysiadł do komputera  i zamowiliśmy łóżeczko z materacem i przewijakiem, 2 komplety  pościeli i rożek dla dzidziusia, hehe już się nie mogę doczekać, aż przyjdą te zakupy.

Jutro idę na badanka tz.morfologię i mocz, bo w czwartek kontrolna wizyta, mam nadzieje, że się pozbyłam tych bakterii z moczu.

Dobrej nocki!

382

Dziękuję Asieńka za życzenia smile) ja dziś doła złapałam bo się z Mamą pokłóciłam a Męża nie ma nadal więc sobie poryczałam trochę... no ale czasami tak bywa... ważne, że już niedługo wraca i spędzimy troszkę czasu ze sobą. Jutro mam nadzieję podjadę z Mama do paru sklepów pooglądać wózki tak się mniej więcej zorientować co i jak i dlaczego... żeby z Mężem mieć mniej więcej naświetlone co mi się podoba itd.... i stwierdziłam że może już parę drobnych rzeczy zacznę kupować żeby nie wszytko na raz bo później będzie bardziej bolało tongue
miłej nocki |Dziewczynki smile)

383

asienka ja kupilam tez butelke z TT pojemnosc 260ml bo maluch bedzie potrzebowal coraz wiecej pic i ta 150 moze na dlugo nie starczyc, a potem tylko smoczek mozesz wymieniac :-) Druga mamy z avent 150 ale to dostalam. Wlasnie u tego sprzedawcy kupilam butelke, smoczki, pieluchy tetrowe, termometr, becik, podklady dla mnie, wkladki laktacyjne i takie drobiazgi:-) Nie widzialam jeszcze osobiscie ale maz mowi ze wszystko jest w porzadku:-)

384

Asienka linka wysłałam Ci na maila smile ja kupiłam dwie butelki 150 i 260, dobre są z tym czujnikiem ale są sporo droższe i siostra mi odradziła kupowania takich bo nie można jej używać bez czujnika bo przecieka bokiem. Te bez czujnika są nie drogie i maja fajny i dobry kształt więc są wygodne. Mogę Ci też podpowiedzieć że pielucho-ceratki są też przydatne, szczególnie przed i po kąpieli jak maluch jest bez pampersa smile
Dziewczyny a co Wy jeszcze kupujecie dla maluszka? Ja niby mam już wszystko ale wolę się upewnić, może akurat coś podpowiecie smile
Chodzi mi o rzeczy takie higieniczne, bo butelki mam, a smoczki mam zamówione, więc z takich rzeczy chyba nic więcej nic mi się nie przyda narazie.

Kulka a co tam się stało że i Ty w szpitalu się znalazłaś?

385

kati jechalam tramwajem, oczywiscie nie bylo miejsc siedzacych no i tramwaj gwaltownie zachamowal a ja wbilam sie brzuchem w porecz no i mala nie chciala sie ruszac, no i lekarz kazal jechac na ip i zrobic usg no i zostawili mnie na obserwacji, na szczescie nic sie nie stalo.

386

Kulka to dobrze że wszystko w porządku, wypuścili Cię już do domu? Powrotu do zdrowia życzę smile

387

Hej

Kati właśnie zastanawiałam się nad tą z tym czujnikiem, ale kupię chyba taką bez skoro twoja siostra nie poleca.
Sama nie wiem co jeszcze z tej wyprawki higienicznej dla dzidziusia bo ja się dopiero zabieram, a takie właśnie podkładki- ceratki dostałam od cioci i faktycznie fajne są i przydadzą się też przy przebieraniu. Z pewnością też kupię pieluszki flanelowe takie kolorowe.

kulka szybkiego powrotu do zdrowia i do domku!

U mnie pogoda deszczowa i nic się nie chce.

Misiak jak tam po wycieczce do sklepu? upatrzyłaś jakiś wózek?

A gdzie reszta mamusiek?  kiniak, dorotka, patrycja, taka jedna co u Was?

388

Ja kupiłam już flanelowe są bardzo przyjemne w dotyku w sam raz dla delikatnej skóry maleństwa. A ta butelka z czujnikiem jest dobra tylko właśnie ma tą wadę że później nie można jej używać bez czujnika, dobra jest też ta firma TT  dlatego że miarka się nie ściera tak jak w butelkach Lovi.
Ja mam już kupionych sporo rzeczy ale dalej n ie wiem czy napewno mam wszystko, żeby później się nie okazało że muszę w ostatniej chwili dokupić coś.

389

kati na mojej liście z tych niezbędnych rzeczy które muszą być jak mała sie urodzi :
- wózek z fotelikiem
- wanienka
- 2 okrycia kąpielowe z kapturkiem
- butelka
- smoczek
- nożyczki lub cążki do paznokci
- szczotka do wlosków
- przewijak
- mata kąpielowa
-termometr kąpielowy
-termometr zwykły (do czoła, ucha, otoczenia)
- gaziki jałowe
- waciki dla niemowląt
- patyczki kometyczne
- aspirator do nosa
- sól fizjologiczna
- oliwka
- emolient
- pieluchy tetrowe 10 szt
- pieluchy flanelowe 5 szt
- masć na odparzenia
- nawilżane chusteczki
- pampersy
- pielucho ceratki do przewijania
- ceratka na materacyk
- śpiworek x2
- prześcieradła z gumką
- becik/ rożek
- łóżeczko
- materacyk
- poduszka do karmienia
- staniki do karmienia
- wkladki laktacyjne/ muszle laktacyjne
- koszule do karmienia
- masc na brodawki z lanoliną
- nakładki na sutki
- podpaski poporodowe 2 paczki
- podkłady na łózko 5 szt
- majtki poprodowe jednorazowe

390

Kulka Twoja lista jest baardzo długa smile ale jak ją przejrzałam to okazała się przydatna bo zapomniałam kompletnie o aspiratorze do noska, gazikach i nakładkach. Resztę już na szczęście mam, nawet w pampersy dla malucha się już zaopatrzyłam smile

Posty [ 326 do 390 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024