Też stawiam na suplementacje, na odżywienie od wewnątrz. Kiedyś miałam spory problem z wypadającymi włosami, bałam się, że to coś z hormonami, ale robiłam badania i wszystko wyszło w normie, więc lekarka poleciła mi zmiany w diecie plus jakieś tabletki z witaminami i minerałami. Kupiłam sobie Bio silicę max i włosy w końcu trzymają się głowy, na szczotce zostaje ich coraz mniej, także polecam (jeśli problemem nie są hormony) ![]()
Ja miałam podobny problem, od zawsze miałam bardzo gęste włosy ze skłonnością do puszenia się, przez trzy lata sobie włosy zapuszczałam bo chciałam mieć długie aż do pasa skończyło sie tym że zaczęły mi strasznie wypadać i jakoś bardzo wolno rosły choć podcinałam końcówki co jakiś czas, w końcu dałam sobie spokój i ściełam do ramion i od razu o wiele mniej mi wypada, ale niestety ciągle coś tam wypada jak myje głowe ;(
Mi dermatolog powiedział że jeśli przyczyną wypadania włosów nie jest choroba skóry ani hormony to trzeba jeść dużo jajek, mięsa zwłaszcza wątróbki.
Jeżeli to faktycznie wina testosteronu to zwykle preparaty niewiele tu pomogą. Powinnaś spróbować uregulowac hormony ale nie zadnymi antykoncepcyjnymi lekami tylko ziołami. Pokrzywa jest bardzo dobra na wiele dolegliwości a ponadto spróbuj szyszki chmielu jako napar do picia i wcierkę.
Kobietom ktorym nadmiernie wypadaja wlosy nie powinno sie robic przedluzania wlosow
71 2015-07-17 02:24:15 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-07-17 02:25:03)
Kobietom ktorym nadmiernie wypadaja wlosy nie powinno sie robic przedluzania wlosow
Słuszna uwaga, przedłużanie włosów potrafi osłabić nawet silne włosy, o słabych nie wspominając.
Pomijam że osoba która to napisała to klasyczny spamer, wszystkie posty to reklamy.
72 2015-08-27 11:32:06 Ostatnio edytowany przez YES-woman (2015-08-27 11:32:21)
Idź do lekarza, poproś o badania - przynajmniej na poziom witaminy D3 i na hormony tarczycy, zresztą niech lekarz zadecyduje, co jeszcze warto byłoby zlecić. Mnie przy niedoborze witaminy D włosy leciały podobnie, po miesiącu jej przyjmowania wszystko wróciło do normy.
Witam! Jestem na etapie robienia badań, na razie zrobiona tarczyca i z nią wszystko OK. Nie wiem, jak u mnie z witaminą D, ale może zaczęłabym sama ją stosować. Czy mogłabyś polecić mi witaminę D, tzn. z jakiej firmy Tobie pomogła.
Ja właśnie przechodzę kurację aplicortem E i jestem na etapie linienia, włosy lecą mi garściami, setki włosów dziennie, etap ten trochę trwa, będę pięknie wyglądała jak pójdę do szkoły ![]()
Z tego co wiem to olej z wiesiołka też bardzo dobrze działa na włosy, paznokcie ![]()
ale to zalezy od przyczyny - jesli masz genetyczny problem z wypadaniem wlosow to taki olej na wiele sie nie zda
Mi zaczęły niedawno wypadać... myslę że to przez to lato, słońce itp. Ale chciałabym żebyjuz wszystko wróciło do normy! Jak im pomóc? W aptece polecono mi lotion Vitapil, znacie go? polecacie?
Ja również mam niezdiagnozowane jeszcze nadmierne wypadanie włosów.
Ogólnie włosy mam osłabione, myślałam że to tarczyca - ale wynik jednak prawidłowy!
Szukam dalej, zrobiłam już masę badań, niestety włosy mam słabsze niż kiedyć a mam dopiero 25 lat!
Teraz żeby zachować wygląd korzystam codziennie z dopinek, wpinam na klipsikach taśmy i przynajmniej koleżanki z pracy nie widzą różnicy.
Korzystam z Glamour clip on z beauty for you.
Przynajmniej można używać ich wielokrotnie, tylko warto o włosy odpowiednio zadbać, myć, czesać!
Liczę że w tym temacie coś podpowiecie i napiszecie, co w końcu u Was wykazali. Nie chcę stracić moich włosów!
Mi zaczęły niedawno wypadać... myslę że to przez to lato, słońce itp. Ale chciałabym żebyjuz wszystko wróciło do normy! Jak im pomóc? W aptece polecono mi lotion Vitapil, znacie go? polecacie?
jest ok. Mi pomógł, to taka wcierka w skóre głowy, dobrze stymuluje wzrost nowych włosów, bez skutków ubocznych:) ja wcześniej ratowałam sie takimi tabletkami z dużą dawką biotyny (nazwa podobna;)) i zdecydowanie dla mnie to byo za duzo, bo popsułam sobie cerę i długo nie mogłam dać sobie rady z trądzikiem, wypryskami itp. Wniosek z tego taki, że nie ma co! Trzeba czasu węc spokojnie i na pewno ten lotion pomoże.
Też kiedyś stosowałam seboradin i bardzo poprawił kondycję moich włosów. Oprócz tego może powinnaś zainwestować w supelementy diety? Brałam kiedyś skrzypowitę i bardzo wzmocniły się paznokcie jak i włosy ![]()
Mi też ostatnio wypadają zastraszające ilości, z niecały miesiąc temu farbowalam... używam dwoch odżywek, ale chyba jeszcze kupie sobie tę pokrzywę bo jestem przerażona...
jeśli chcesz wzmocnić włosy to zacznij zdrowiej się odżywiać - jedz więcej owoców i warzyw i zainwestuj w jakąś wzmacniającą kurację do włosów - kup sobie wzmacniający szampon, możesz wypróbować Radical (tylko uważaj, bo ja po dłuższym stosowaniu zauważyłam łupież) albo Senso Duo - mam go od miesiąca i jestem wprost zachwycona rezultatami, kupiłam go w Londynie za 35£, ale w Internecie mozna go kupić znacznie taniej, nie dość, że włosy przestały mi wypadać, to na dodatek pojawiło się mnóstwo nowych włosów ![]()
Mi jak wypadają zazwyczaj robię zawsze to samo: przez jakiś czas oszczędzam je czyli nie maluję, nie prostuję, nie suszę, biorę skrzyp i stosuje szampon i żel dermena. I pomaga, sama dermena jest super i pomaga już po jednej butelce. Czasem używam ją profilaktycznie. Jeśli to nie pomoże to idź do dermatologa, może to wina hormonów (włosy mogą wypadać przy chorobach tarczycy - zbadaj tsh) lub problemów skóry.
83 2015-11-05 10:07:19 Ostatnio edytowany przez ulstylka (2015-11-05 10:11:25)
Żadne odżywki dostępne w sklepach tu nie pomogą. Przede wszystkim należy udać się do lekarza, zniwelować do minimum stres. Powinnaś iść do apteki i kupić maskę Wax jest taka dla osób z wypadającymi włosami po chemioterapii. Używa jej się 1-2 razy w tygodniu. Należy nałożyć ją na umyte włosy i założyć foliowy czepek po czym przez 5 minut podgrzewać suszarką. Na koniec zdjąć czepek i wypłukać włosy w nieco chłodniejszej wodzie. A jeśli to nie pomoże są takie zabiegi (Mezoterapia)gdzie w skórę głowy wstrzykuje się mix witaminowy który odżywia cebulki włosów, polecane są dla osób z dużymi ubytkami włosów.
Kupcie biotebal i żelazo Acti-Globin w tabletkach , to pomaga. Mi pomogło a włosy tez wypadały mi garściami, biotebal biorę prawie miesiąc i widze dużą poprawe, wypada ich o połowe mniej. Poczytajcie sobie w necie o tym biotebalu, ma same pozytywne opinie.
a czy Twoj fryzjer zaproponował Ci kurację w swoim salonie? taką która odbudowuje mostki dwusiarczkowe, z Replex.. Moje włosy już po jednej kuracji stały się mocniejsze i błyszczące.
86 2017-12-13 10:34:51 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-12-13 12:05:45)
Stres też wpływa na tempo wypadania włosów. Więc nie denerwuj się tak. Sama miałam podobnie. Zaczęło się niewinnie, potem było widać coraz większe prześwity, zakola... można było się załamać. Zaczęłam stosować [spam]. W pierwszym tygodniu stosowania włosy przestały wypadać, a po miesiącu zaczęły rosnąć nowe ![]()
Teraz nie mam prześwitów, nie mam zakoli ![]()
Jak mi włosy zaczęły wypadać, to próbowałam różnych wcierek, suplementów diety, ale niestety nic to nie dawało. Pomogło dopiero jak sobie zrobiłam kilkumiesięczną kurację lekiem biotebal z biotyną. Włosy przestały wypadać i są teraz znacznie zdrowsze
88 2019-05-28 10:32:15 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-05-28 10:38:32)
Najlepszym wyjściem byłaby wizyta u trychologa, w każdym razie mi pomogły ampułki spam od Kosswell Polska. Jest to profesjonalny kosmetyk, który pozwala skutecznie walczyć ze zmianami powodującymi wypadanie włosów. Jego aktywne składniki poprawiają mikrokrążenie skóry głowy i stymulują aktywność komórkową u nasady włosów, zwiększając ilość włosów w okresie wzrostu i zmniejszając liczbę strat w fazie wypadania. Zycze miłego dnia ![]()
Kiedyś mi wypadały włosy, dopiero po kilku miesiącach przestały wypadać, próbowałam takiego preparatu Seboradin Ampułki Forte przeciw wypadaniu.
90 2020-03-31 16:15:19 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-04-04 21:33:07)
Hej rzeczywiście strasznie Ci wypadają. Mi też tak wypadły i chodziłam po lekarzach endokrynologach itd. Jedna mi powiedziała że gruba jestem i to przez złe odżywianie. Być może ale szukałam rozwiązania problemu A nie wytykania mojich wad. Teraz łykam tabletki, i widzę że mi odrastaja więc się cieszę. Wydalam na nie sporo ale farmaceutyka mi mówiła że to nowość i ma bardzo dobre opinie więc spróbowałam. Dziwna nazwa spam ale czytałam w necie dobre opinie. Spróbuję jeszcze się przebadać jak kinie korona bo przychodnie zamknięte.
Witaj. Jeśli masz nadal problem z wypadaniem włosów a Twoim celem jest je odzyskać to napisz do mnie