Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 570 ]

391

Odp: Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...
Beyondblackie napisał/a:

Ale niestety sprawiacie wrażenie, że z braku pewności siebie, robicie z prowadzenia się kobiety w przeszłości jakiś fetysz, który będzie Wam dodawał "szacun" wśród kolegów, co jest nie tylko dziecinne, ale także głęboko wzbudzające zarówno obrzydzenie, jak i współczucie.

A jakie uczucia twoim zdaniem wzbudza w facecie kobieta która wychodzi z nim na spacer i po drodze mijają trzymając się za ręce: sąsiada z 7 piętra,sąsiada z parteru,faceta pilnującego parkingu,faceta w kiosku,faceta ze sklepu,listonosza,dzielnicowego,męża byłej koleżanki,faceta z kablówki,hydraulika z administracji,barmana z knajpy osiedlowej plus tych trzech z ostatniej imprezy:). Z każdym z nich się przespała.

Zobacz podobne tematy :

392 Ostatnio edytowany przez ego82 (2014-02-12 18:18:03)

Beyondblackie napisał/a:

Ale niestety sprawiacie wrażenie, że z braku pewności siebie, robicie z prowadzenia się kobiety w przeszłości jakiś fetysz, który będzie Wam dodawał "szacun" wśród kolegów, co jest nie tylko dziecinne, ale także głęboko wzbudzające zarówno obrzydzenie, jak i współczucie.

Oj tam, Ty znowu swoje. Dosyć ograniczone masz myślenie. Nie wiesz nawet, co to pewość siebie. Masakra big_smile Mąż Cię pilnował, więc nie był pewny. Czy ja kogoś na siłę trzymam? Tylko po co przekładasz to na innych? Nie wiem, kto tu nie kumaty smile

393 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2014-02-12 18:24:13)

Nie powinno wzbudzać nijakie. Skąd miała wiedzieć pięć czy dziesięć lat temu, że Cię spotka i się w Tobie zakocha? Normalny mężczyzna rozumie, że przeszłość to przeszłość, i tylko jakiś obsesyjny frustrat czy masochista chce się na tym skupiać i tracić na to czas.

Bo liczy się jaki stosunek ma kobieta do Ciebie dziś, a nie co w przeszłości robiła.

Ego, i wypraszam sobie, bo bardzo dobrze wiem co to pewność siebie. I ją posiadam.

394 Ostatnio edytowany przez MarekP (2014-02-12 18:49:51)

Według mnie to nie niska ocena z a zwykłe asekuranctwo czyli tchórzostwo = brak męskości.
A jednak to prawda aleinek ma wiele kont bo opuścił moją wiadomość która jest mu bardzo niewygodna...
W razie czego zgłosiłem swoje spostrzeżenia administracji.

395 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-12 20:43:06)

Najważniejsze, by mimo tego co było umieć stworzyć coś trwałego opartego na zaufaniu:) Bez zbędnej kontroli, zabierania wolności.. Tak.. wolności, ponieważ bycie z kimś nie oznacza  niewolnictwa, całkowitego zatracenia sie dla kogoś i zrezygnowaniu z siebie i swoich pasji ect... Dawanie wolności to oznaka szacunku i zaufania. Zbytnie osaczanie drugiej osoby zwykle jest destrukcyjne, a kiedy dochodzi do tego chorobliwa zazdrość cóż.. wówczas  bardzo trudno znaleźć w sobie pokłady cierpliwości i zrozumienia, by cokolwiek zmienić. O ile na początku, taka zazdrość może nawet łechotać  nasze ego, tak  kiedy  stan ten trwa i się nasila powoduje,że  nie mamy ochoty na kontynuowanie znajomości. Myślę,że wówczas następuje  stopniowe oddalanie się od siebie,a  w konsekwencji może( ale nie musi) doprowadzić do zdrady. To moja subiektywna ocena. Jak każda tutaj:)) zresztą:)

396

zadziałała  niebieska czcionka;)  ... wow zdolniacha ze mnie;))  nie wiem czy tu wolno pisać w kolorze.. zaryzykowałam  musiałam sprawdzić wink

397 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-12 20:43:24)

Basia38 napisał/a:

Najważniejsze, by mimo tego co było umieć stworzyć coś trwałego opartego na zaufaniu:) Bez zbędnej kontroli, zabierania wolności.. Tak.. wolności, ponieważ bycie z kimś nie oznacza  niewolnictwa, całkowitego zatracenia sie dla kogoś i zrezygnowaniu z siebie i swoich pasji ect... Dawanie wolności to oznaka szacunku i zaufania. Zbytnie osaczanie drugiej osoby zwykle jest destrukcyjne, a kiedy dochodzi do tego chorobliwa zazdrość cóż.. wówczas  bardzo trudno znaleźć w sobie pokłady cierpliwości i zrozumienia, by cokolwiek zmienić. O ile na początku, taka zazdrość może nawet łechotać  nasze ego, tak  kiedy  stan ten trwa i się nasila powoduje,że  nie mamy ochoty na kontynuowanie znajomości. Myślę,że wówczas następuje  stopniowe oddalanie się od siebie,a  w konsekwencji może( ale nie musi) doprowadzić do zdrady. To moja subiektywna ocena. Jak każda tutaj:)) zresztą:)

Hahaha, nic nie widać smile  To akurat tyczy się również niektórych kobiet.

398

ego82, a skąd pewność, że mąż będzie wiedział, że jego żona spała właśnie z tymi mężczyznami? Raczej by tego nie wiedział, bo kobieta by mu nazwisk nie podyktowała. Poza tym Twój przykład jest rażąco przesadzony.

399

Basia38 napisał/a:

ech mężczyźni- czy ta wiedza pomoże wam w budowaniu poprawnych relacji z partnerką? Czy wy chcielibyście  być odpytywani  z tego  jak wyglądało wasze życie seksualne wcześniej? Dziecinada..

Ta wiedza pomoże poznać partnerkę, nie miałbym żadnego problemu żeby opowiedzieć o swojej przeszłości bo absolutnie niczego co zrobiłem w swoim życiu się nie wstydzę.

Dam taki przykład.
Ja zawsze bardzo pokojowo kończyłem związki i z reguły utrzymywałem kontakt z byłymi.
Przy okazji odczułem na własnej skórze że dla kobiety sytuacja w której obecny chłopak ma kontakt z byłymi jest niemalże równoznaczny ze zdradą.
Dla mnie to nic dziwnego, potrafię się przyjaźnić i tyle ale kobiety swoje - na pewno wciąż coś czuje, itp.
Jednak ja nikomu w takiej sytuacji nie zarzucałem kompleksów czy strachu o byłą, potrafiłem zrozumieć że kobieta w takiej sytuacji nie czuje się pewnie mimo tego że nie ma absolutnie żadnych podstaw do obaw, tak po prostu jest.
Tobie życzę żebyś wreszcie zrozumiała że dla różnych ludzi różne rzeczy w związku są ważne, dziecinadą jest podejście że skoro dla ciebie przeszłość nie ma znaczenia to dla facetów również nie powinna.

400

Beyondblackie napisał/a:

Nie powinno wzbudzać nijakie.

Nie no jakieś muszą być smile. Co do tego, że nie wiedziała, że się zakocha... nie znam człowieka który nie chciałby zaznać wielkiej miłości smile. A co do przeszłości no to było przecież wczoraj więc się nie liczy. Niestety tak nie ma.

Marek nazywanie brakiem męskości zwykłej rozwagi w moim mniemaniu to trochę przesada smile.

401

Czarna Wilczyca napisał/a:

ego82, a skąd pewność, że mąż będzie wiedział, że jego żona spała właśnie z tymi mężczyznami? Raczej by tego nie wiedział, bo kobieta by mu nazwisk nie podyktowała. Poza tym Twój przykład jest rażąco przesadzony.

To był mój przykład a nie ego82 smile. Tak oczywiście, że przesadzony ale chciałem ukazać między innymi zaciekłym przeciwniczkom alienka i ego, że mówienie o tym, że przeszłość nie ma znaczenia w żadnym przypadku jest nieprawdą. Ile z was dziewczyny odwróciłoby taka sytuację i dumnie przechodziło ze swoim facetem obok sąsiadki z 7 pietra,sąsiadki z parteru,pani z poczty,ekspedientki,policjantki,barmanki itp. Wiem, że kilka z was napisze, że najważniejsze, że on jest teraz ze mną. A inne by na takiego faceta nawet nie spojrzały. Po prostu każdy jest inny.

402

Beyondblackie napisał/a:

Ego, i wypraszam sobie, bo bardzo dobrze wiem co to pewność siebie. I ją posiadam.

Cóż, moim zdaniem nie za bardzo, wiesz, i jestem tego pewien smile

403

A inne by na takiego faceta nawet nie spojrzały. Po prostu każdy jest inny.

Właśnie w tym tkwi problem. Że niektórzy panowie zamiast powiedzieć, że po prostu nie chcieliby być z taką kobietą, wolą takie kobiety obrażać.

404

Ego, jestem pewna siebie, więc mi zwisa i powiewa co facet w necie myśli o mojej przeszłości big_smile

A to, że nie mam żadnych kompleksów odzwierciedla się w tym, że ani mi zależy z kim mój mężczyzna spał, ani nigdy nie skrywałam przed nim swoich byłych partnerów. Co więcej, z kilkoma się ciągle koleguję i jakoś on nie ma z tym problemu.

405

Bo sa męzczyźni przez duże m i tzw spanerzy macho według mnei to my męzczyźni częściej mamy zawyżone wymagania w stosunku do tego co chcemy dać w zamian.
Czarna wilczyca ma rację, takie zachowanie tylko świadczy o partnerze i raczej niezbyt dobrze.
Tu już nie chodiz o gusta a raczej jakieś kompleksy i próba zaimponowania kumplom, widzę że dla ciebie dziewczyna ma być sprowadzona do wizytówki dla kumpli, służki oraz seksu.
@ego82 człowieku masz za duże ego to szkodzi w relacjach damsko-męskich przez wile kobiet jesteś już skreślony na wstępie.
@aleinekpl pewnie jemu chodzi o najnowsze posty z porpzedniej strony znalazłem to Wczoraj 18:52:37, Wczoraj 19:37:13 Wczoraj 22:45:28.
@zwykłyfacet tu masz w większości rację ale zważ że z doświadczenia wiem że takich kobiet jest raczej nie dużo i najczęsciej są to kobiety źle doświadczone po zdradzie, bądź lepiej sytuowane.
Podobnie jest z nami osobiście nie znam w moim środowisku nikogo z takim obłudnym podejściem jak ego82 oraz alienekpl.
@Trickster o tobie mam znacznie lepsze zdanie ponieważ oceniasz partnerki pod swoim kontem to mi się podoba ponieważ jest to zdecydowanie uczciwsze podejscie.
Ja radze wam próbować z takimi partnerkami tylko po prostu baczniej im się przyglądać ianczej stracicie szansę na znalezienie swojej drugiej połówki.

406

Beyondblackie napisał/a:

Ego, jestem pewna siebie, więc mi zwisa i powiewa co facet w necie myśli o mojej przeszłości big_smile

A to, że nie mam żadnych kompleksów odzwierciedla się w tym, że ani mi zależy z kim mój mężczyzna spał, ani nigdy nie skrywałam przed nim swoich byłych partnerów. Co więcej, z kilkoma się ciągle koleguję i jakoś on nie ma z tym problemu.

Facet nie ma problemów z tym, że kolegujesz się z byłymi, bo jest pewny siebie, ufa tobie i wie, że nie zrobisz nic głupiego, a poza tym wie, że na kobietach nie zaczyna i nie kończy się świat. To doskonałe podejście. Gratuluję takiego faceta.

407 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-13 16:13:34)

Beyondblackie napisał/a:

Drodzy Panowie, ten wątek tak naprawdę nie jest o kobietach, ale o Waszych kompleksach i poczuciu zagrożenia.

Ja nie wiem , płyta Ci się zacieła? Zatrzymałaś się tylko na jednym? Naprawde ten Twój były czy tam obecne nie wiem utkwił Ci w głowie.

zwykły facet napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Drodzy Panowie, ten wątek tak naprawdę nie jest o kobietach, ale o Waszych kompleksach i poczuciu zagrożenia.

Ten wątek jest o tym, że pewne osoby inaczej podchodzą do pewnych spraw smile. Z czego to wynika nie wiem i nie chce mi się zastanawiać nad tym. Czy wychowanie,czy religia,czy podwórko czy rodzice czy cokolwiek innego. Jeśli chodzi o kompleksy i brak poczucia wartości jest to też jeden z czynników u niektórych osób uprawiania seksu z byle kim. I teraz zależy na kogo trafisz. Tak naprawdę najważniejsze jest dobrać się według własnych przekonań bez kłamstw i budowania mitów wokół siebie. To czy ktoś miał 5-10-15 nie ma znaczenia. Większe znaczenie dla mnie ma dlaczego?I tu kobieta która po prostu lubi seks jest ok ale ta która przez problemy w swojej głowie szuka gdzieś poprzez seks podniesienia samooceny,ego itp. każdy który się trafi pójdzie z nim do łóżka. Czy to poczucie zagrożenia? Pewnie tak. Czułbym się zagrożony, że taka kobieta nie jest w stanie stworzyć normalnego związku nie dlatego, że przespała się z 5-10-15 tylko dlatego, że ma problemy sama ze sobą. A tego nie da się zmienić zakładając pas cnoty przyszłej małżonce smile.

Małe sportosowanie , podając cyfry nie miałem namyśli tutaj matematyki typu że jak przekroczy magiczną 3 lub magiczną 5 to już jest w tej gorszej grupie. Nie , to był tylko przykład jak wyżej każdy to ocenia indywidualnie. Mnie bardziej interesuje z jakiego powodu i jaka przerwa między jednym a drugim związkiem bo samo to dużo mówi. No i to w jaki sposób kobieta rozmawia o tych swoich , jeśli kłamie czy próbuje ukryć co nie co to wiadomo że się wstydzi lub ma coś na sumieniu. Natomiast nie zaakceptuje nigdy zabawy tj idę do łożka z kimś bo mi się podoba i mam ochotę , to już zmienia całość niezależnie ilu tych facetów było

Mussuka napisał/a:

Liczba partnerow nie swiadczy o niczym ale sam stosunek do seksu tak: albo jest sie swiadomym i dojrzalym i samemu decyduje kiedy i z kim i dlaczego ide do lozka (wlacznie z przewidywaniem konsekwencji po obu stronach) albo zatrzymuje sie na etapie szkolnym i traktuje seks jako zabawe i gre na punkty.

Każdy decyzje na temat przespania się z kimś podejmuje świadomie tak mniemam a przynajmniej powinien , czyli jest świadomy konsekwencji z tym związanych. Niemniej facet poznając kobietę i dowiadając się o jej przeszłości nie musi jej akceptować i ma do tego święte prawo. Z tego prawa np ja korzystam.

ego82 napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Dla mnie nie ma znaczenia z kim, kiedy, i z jaką ilością mój facet spał. Interesuje mnie jedynie to jaki jest dziś i jaki jest jego stosunek do mnie i do naszego związku. Nie porównuję się do jego byłych partnerek, bo mam tyle pewności siebie i jego, że mi to na nic potrzebne.

Miejcie poglądy jakie się Wam podoba, Panowie, ale z życiowego doświadczenia, pozwolę sobie wyrazić opinię, że obsesja na punkcie seksualnej przeszłości partnerki/partnera jest zwykle współzależna wzrastająco do niskiego poczucia wartości własnej. Bo, powiedzmy sobie prawdę, w przypadku Alienka czy Ego, to jest obsesja, tak jakby przysłowiowa "d**a Maryny" stanowiła o wartości kobiety.

I tu się mylisz, moja droga smile Nigdzie nie pisałem czy i jakie to ma dla mnie znaczenie. Staram się patrzeć obiektywnie. No i oczywiście, ważnym jest, co kobieta ma w głowie, jaką jest osobą etc. Zawsze liczy się całokształt, dobra wspólna relacja, dopasowanie. I było przed chwilą powiedziane, że liczy się do tego stosunek, powody itd., bo to, że komuś się nie uda, czy trafi na "frajera", w żaden sposób jej nie skreśla. Są też inne, ważniejsze rzeczy smile

Twoje doświadczenie natomiast to mąż, który Cię kontrolował na każdym kroku z powodu jego niskiego poczucia wartości. I stąd, między innymi, ta obsesja na punkcie frustratów i ich poczucia wartości smile

Jak już kolega słusznie stwierdził , Twoje doświadczenie to Twój mąż... Kontrola na każdym kroku to efekt zaborczości , nadmiernej zazdrości i niskiego poczucia wartości. Oceniasz wszystkich facetów przez pryzmat swojego męża...

MarekP napisał/a:

Według mnie to nie niska ocena z a zwykłe asekuranctwo czyli tchórzostwo = brak męskości.
A jednak to prawda aleinek ma wiele kont bo opuścił moją wiadomość która jest mu bardzo niewygodna...
W razie czego zgłosiłem swoje spostrzeżenia administracji.

Ty to chyba z choinki się urwałeś albo gimnazjum jeszcze nie skończyłeś. Twoje posty w ogóle są z kosmosu...

Basia38 napisał/a:

Zgadzam się w pełni z tym postem.

Może od tych mężczyzn ? smile

A inne by na takiego faceta nawet nie spojrzały. Po prostu każdy jest inny.

Właśnie w tym tkwi problem. Że niektórzy panowie zamiast powiedzieć, że po prostu nie chcieliby być z taką kobietą, wolą takie kobiety obrażać.

Wyczuwam aluzje smile forum jest od tego by właśnie swoje zdanie umieszczać , nikogo osobiście nie obrażam i nie mam nic sobie do zarzucenia.

Klaus napisał/a:

Bo sa męzczyźni przez duże m i tzw spanerzy macho według mnei to my męzczyźni częściej mamy zawyżone wymagania w stosunku do tego co chcemy dać w zamian.
Czarna wilczyca ma rację, takie zachowanie tylko świadczy o partnerze i raczej niezbyt dobrze.
Tu już nie chodiz o gusta a raczej jakieś kompleksy i próba zaimponowania kumplom, widzę że dla ciebie dziewczyna ma być sprowadzona do wizytówki dla kumpli, służki oraz seksu.
@ego82 człowieku masz za duże ego to szkodzi w relacjach damsko-męskich przez wile kobiet jesteś już skreślony na wstępie.
@aleinekpl pewnie jemu chodzi o najnowsze posty z porpzedniej strony znalazłem to Wczoraj 18:52:37, Wczoraj 19:37:13 Wczoraj 22:45:28.
@zwykłyfacet tu masz w większości rację ale zważ że z doświadczenia wiem że takich kobiet jest raczej nie dużo i najczęsciej są to kobiety źle doświadczone po zdradzie, bądź lepiej sytuowane.
Podobnie jest z nami osobiście nie znam w moim środowisku nikogo z takim obłudnym podejściem jak ego82 oraz alienekpl.
@Trickster o tobie mam znacznie lepsze zdanie ponieważ oceniasz partnerki pod swoim kontem to mi się podoba ponieważ jest to zdecydowanie uczciwsze podejscie.
Ja radze wam próbować z takimi partnerkami tylko po prostu baczniej im się przyglądać ianczej stracicie szansę na znalezienie swojej drugiej połówki.

Skąd Ty takie wiadomości czerpiesz???

Remi napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Facet nie ma problemów z tym, że kolegujesz się z byłymi, bo jest pewny siebie, ufa tobie i wie, że nie zrobisz nic głupiego, a poza tym wie, że na kobietach nie zaczyna i nie kończy się świat. To doskonałe podejście. Gratuluję takiego faceta.

Facet nie ma żadnych problemów i wcale bym się nie zdziwił jak się okaże że obraca jeszcze dwie koleżanki. smile Jesteś po prostu mu obojętna , nadmierna zazdrość jest męcząca , ale jednak zazdrość to część miłości. Jeśli nie jesteś ani trochę zazdrosna o faceta albo on o Ciebie to jest Ci obojętny. Bo zaufanie to jedno , a zazdrość to drugie... nie mylić z przywiązaniem

A potem facet mi nie okazuje uczuć , nie widać po nim że zależy mu na mnie smile

408 Ostatnio edytowany przez X77 (2014-02-17 19:14:24)

I znowu pojawiło się te odwieczne pytanie:

Dlaczego facet sobie może zaliczać kobiety i jest OK, a kobieta nie może chodzić do łóżka z kim chce, bo zaraz zostaje wyzwana od puszczalskich?

Odpowiedź na przyzwolenie społeczne przeszłości seksualnej mężczyzn i jego brak w przypadku kobiet - przynajmniej te w ciągu ostatnich 25 lat - jest prosta. Mianowicie z 2 powodów:

1. Spora większość facetów na (przynajmniej swoje życiowe partnerki) woli kobiety bez przeszłości seksualnej. Zresztą sporo o tym autor tematu opisał, więc nie będę się dalej o tym rozpisywał. Stąd właśnie bierze się brak przyzwolenia społecznego na przeszłość seksualną kobiet.

2. W przypadku kobiet jest inaczej. Miażdżąca większość kobiet woli koniecznie doświadczonych facetów - nawet więcej - wręcz unika prawiczków, zwłaszcza tych w "późnym" wieku. Widząc takiego od razu szufladkuje do nieudaczników/nie mającego potrzeb/(tu wstaw dowolne negatywne określenie). Obecnie bardziej wstyd jest dla faceta być prawiczkiem niż dla kobiety bycie "wyzwoloną seksualnie". W porównaniu do facetów szukających dziewicy, to spotkanie kobiety która konsekwentnie wymagałaby dziewictwa to jak trafienie w szóstkę w totolotku. To przede wszystkim stąd właśnie się bierze społeczne przyzwolenie na bujną przeszłość seksualną facetów.

----------------------------------------

Co to wątku to brawa dla autora za to iż klarownie, rzeczowo wszystko jasno opisał i w sporej większości się z nim zgadzam.
Zaś z części(nie czytałem wszystkich) odpowiedzi jasno wynika iż brak rzeczowych argumentów skutkuje chamskim atakiem na autora. To nawet zabawne jest atakowanie kogoś na podstawie pierwszego i ostatniego akapitu, to jest nic innego, jak popisywanie się własną tępotą i głupotą.
Nawet pojawiły się 1-2 osoby które już jasno w innych wątkach udowodniły jak bardzo są fałszywe i nie wart zaufania.

Ja już coraz mniej się przejmuję przeszłością seksualną kobiet... głównie dlatego że sam już ją (wreszcie) mam i to jaką "niechlubną"... ale co mnie to obchodzi, ważne abym ja miał z tego jakąś przyjemność.
Aczkolwiek nadal rozumem wrażliwych, romantycznych prawiczków. Wizyty w agencjach towarzyskich jednak nie pozbawiły mnie empatii smile

409

Wtedy mnie to gryzło od jakiegoś czasu, więc chciałem wywołać dyskusję i zrzucić to z siebie. Leżał mi na sercu los facetów, którzy mieli to nieszczęście by będąc istotą wrażliwą trafić na kobietę niewrażliwą, która po latach hulaszczego życia zaczęła kombinować jak tu tego wrażliwego wciągnąć w związek małżeński. Uważam, że takie wykalkulowane i niekierowane uczuciami zachowanie jest nie fair. Mianowicie, rozkochiwanie tej drugiej strony bez własnego emocjonalnego zaangażowania, ukrywanie swojej przeszłości przed kimś kto chciałby ją poznać (chociażby po to by ją przetrawić), czy presja na ślub za wszelką cenę. Oczywiście nie wszystkie kobiety, które miały wielu partnerów postępują w podobny sposób. Toteż te, które cenią sobie prawdę oraz wartości i uczucia tej drugiej strony najmocniej przepraszam. Ludzka psychika ma tę wadę, że zbyt szybko uogólnia. No i te emocje.

410 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-25 13:40:09)

Bo życie jest nie fair , dlatego najlepiej poznawać kobietę z tą mniej bogatą przeszłością smile Oczywiście nie można być naiwnym i jeśli kłamię na temat przeszłości to przeważnie dosyć szybko wychodzi głupia sytuacja , a wtedy zapala się czerwona lampka tongue

Dziwny nacisk na ślub , dziecko no też nie jest do końca ok i może zastanawiać. Ja generalnie te Panny z wielką bogatą przeszłością seksualną omijam szerokim łukiem , albo po prostu się nimi bawię ( oczywiście bez seksu ) bo na tyle zasługują. Jak na razie wychodzi to na dobre.

Natomiast do związku biorę pod uwagę te które jednak coś sobą reprezentują nie tylko pod względem wyglądu czy charakteru , ale również przeszłości seksualnej. Decyduje w sumie całość.

Mam taki przypadek właśnie z EX , chce byśmy odnowili związek po przerwie iluś lat. Gdy byłem z nią byla dziewicą , myślałem że to już będzie ona  , cóż los był okrutny i okazało się że ma pstro w głowie gdy zobaczyłem co wyprawia to wręcz zakończyłem ten związek...

Miała tam kilku facetów w ciągu paru lat , każdy ją potraktował odpowiednio. Wiem bo mam z nią kontakt. No i postanowiła że chciała by zacząć od nowa , że zrozumiała itp. Oczywiście jak to kobiety zrozumiała gdy już jest za późno , teraz mnie więcej w niej odpycha niż przyciąga i raczej nic z tego nie będzie.

Ciekawe co nią kieruje strach? Straciła na wartości ? Bo raczej w jej miłość to nie wierzę smile

A wynik tego wszystkiego jest taki że za wcześnie się w związki wchodzi bo już w wieku 18 lat albo i wcześniej kiedy ma się pstro w głowie , a powinno rozpoczynać się w wieku około 30 lat kiedy człowiek jest dojrzały do tego zarówno jedna jak i druga strona. Oczywiście są wyjątki , gdzie osoby wcześniej dojrzewają , a inni jeszcze później. Ale wiek nastoletni to jednak za wcześnie.

A co dziewczyny do tego popycha ? środowisko w około , no bo jak można być dziewicą w wieku 25 lat. No przecież nikt mnie wtedy nie chce , jaka jestem brzydka itp itd... ehh

411

Ja i mój mąż mieliśmy przed sobą wielu partnerów a jesteśmy ze sobą długo i jest fajnie.alienekpl ty masz chyba jakąś obsesję.A znajdz sobie taką bez przeszłości i powodzenia.Ktoś ci broni. Gdyby mnie facet spytał o moich partnerów  byłych to bym go wyśmiała.Moja przeszłość to moja sprawa i mogę coś powiedzieć jak chcę.To samo mój partner .Przeczytałam cały wątek,te wpisy o  rozepchanej pochwie itp. pfuj,obrzydlistwo.Naprawdę coś z wami nie tak.

412

niki71 napisał/a:

Ja i mój mąż mieliśmy przed sobą wielu partnerów a jesteśmy ze sobą długo i jest fajnie.alienekpl ty masz chyba jakąś obsesję.A znajdz sobie taką bez przeszłości i powodzenia.Ktoś ci broni. Gdyby mnie facet spytał o moich partnerów  byłych to bym go wyśmiała.Moja przeszłość to moja sprawa i mogę coś powiedzieć jak chcę.To samo mój partner .Przeczytałam cały wątek,te wpisy o  rozepchanej pochwie itp. pfuj,obrzydlistwo.Naprawdę coś z wami nie tak.

Nie rozumiesz , nie chodzi o powodzenie. Bo powodzenie jest wręcz fajnie odbierane dla faceta który z nią jest bo działa na jego ego , a o szanowanie siebie i jednak niedopuszczanie każdego zalotnika do siebie smile Bo np mam ochotę tongue

Nie chodzi o to by nie miała przeszłości bo jeśli ją ma to jednak szczera rozmowa by załatwiła wszystko , wtedy np ja dokonuje wyboru czy akceptuje to czy też zakańczam i tyle , w drugą stronę to samo.

Cóż dopasowanie , Tobie i Twojemu facetowi widocznie odpowiada to. Jest wiele tego typu par smile No ale 90% z nich żyją potem obok siebie lub się rozstają , ranią , krzywdzą etc.

Kwestia rozepchanej pochwy , no wybacz prawda jest taka a nie inna. Widać nie akceptujesz tego więc lepiej pomijać. A czemu faceci wolą ciasne ? tongue Albo lepszy tekst "jak się wchodzi w nią to jak w studnie nic nie czuć" smile Ja wiem że to może nie być miłe dla Pań ale tak wygląda to z drugiej strony.

No ale to jest wynik decyzji , po których ponosi się konsekwencje jak i resztę życia.

Twoje życie to Twoja sprawa i to Ty decydujesz o czym powiesz , tyle że ukrywanie prawdy również ma swoje konsekwencje. Dlatego lepiej jest mówić prawdę oczywiście jeśli zależy na losach związku. Być może coś ze mną nie tak bo nie akceptuje tego co jest obecnie wręcz chore ( kłamstwa , ukrywanie przesłości ). Promowany seks , myślenie o sobie , o swoich potrzebach itp. Dlatego są faceci którzy wolą być sami niż być z kimś by być dla seksu , są tacy którym to pasuje tu jedna , tam druga żyć nie umierać po co się angażować uczuciowo i dbać o dziewczynę jak można się bawić i nie ponosić żadnej odpowiedzialności tym samym stukać ją i kilka innych.

Dlatego teraz odpowiedzialność schodzi na drugi plan.

413

alienekpl napisał/a:

Kwestia rozepchanej pochwy , no wybacz prawda jest taka a nie inna. Widać nie akceptujesz tego więc lepiej pomijać. A czemu faceci wolą ciasne ? tongue Albo lepszy tekst "jak się wchodzi w nią to jak w studnie nic nie czuć" smile Ja wiem że to może nie być miłe dla Pań ale tak wygląda to z drugiej strony.

To dotyczy tez Twojej ewentualnej swietej nie..liwej zony, ktora przykladowo czworke dzieciakow Ci urodzi? Juz pisalam wczesniej gdzies - Ty masz nierowno pod kopula i to mocno nierowno, jesli TA czesc czlowieczenstwa w kobiecie stanowi dla Ciebie o jej wartosci i poszanowaniu. Chyba z dmuchana lala, co miesiac nowa, skonczysz swoje kawalerskie, wkrotce starokawalerskie, zycie. Pamietaj, zeby towar sprawdzic na zawartosc lycry przed zakupem.

414 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-25 14:37:05)

Mussuka napisał/a:
alienekpl napisał/a:

To dotyczy tez Twojej ewentualnej swietej nie..liwej zony, ktora przykladowo czworke dzieciakow Ci urodzi? Juz pisalam wczesniej gdzies - Ty masz nierowno pod kopula i to mocno nierowno, jesli TA czesc czlowieczenstwa w kobiecie stanowi dla Ciebie o jej wartosci i poszanowaniu. Chyba z dmuchana lala, co miesiac nowa, skonczysz swoje kawalerskie, wkrotce starokawalerskie, zycie. Pamietaj, zeby towar sprawdzic na zawartosc lycry przed zakupem.

Wyciągasz coś z kontekstu co ugryzło i się tego czepiasz. I love it!

A co dla Ciebie oznacza szanowanie siebie ? Jestem bardzo ciekawy , czy pójście do łóżka z byle kim to jest szacunek do siebie? Nie sądze , a jeśli tak to "Panie do Towarzystwa" również szanują siebie , ale czemu nazywane są brzydko ? Czemu są takie negowane , przecież to nie jest wyznacznik tego o czym piszesz. A one tylko tym pracują? To oznacza że się nie szanują?

Masażystki erotyczne też szanują siebie , a nawet do stosunku nie dochodzi przeważnie. Więc czemu są traktowane jak są ? Hmm smile Czemu kobiety się burzą na temat tego typu pracy przy facetach?

Ale to ja mam nierówno pod kopułą smile

415

alienekpl napisał/a:
Mussuka napisał/a:
alienekpl napisał/a:

A co dla Ciebie oznacza szanowanie siebie ? Jestem bardzo ciekawy , czy pójście do łóżka z byle kim to jest szacunek do siebie? Nie sądze , a jeśli tak to "Panie do Towarzystwa" również szanują siebie , ale czemu nazywane są brzydko ? Czemu są takie negowane , przecież to nie jest wyznacznik tego o czym piszesz. A one tylko tym pracują? To oznacza że się nie szanują?

w tym wlasnie rzecz, ze z byle kim nie chadzam ani nie chadzalam do lozka, a swoich kochankow wybieralam JA (za obopolnym porozumieniem stron oczywiscie), a nie lazlam jak owca na rzez biernie do czyjegos wyra, bo sie komus tak zachcialo. A dlaczego do 30-tki w wianuszku nie pomykalam? A bo mialam takie widzimisie, temperament i mlodziencze buzujace hormony. Co, mialam sobie z tym cymesem do emerytury poczekac, jakby mi sie ksiaze na bialym koniku nie trafil? Wtedy na pewno kobiety zyskuja na atrakcyjnosci:)

Mam pare takich "szanujacych sie" kolezanek z przeszlosci, dzis juz powazne panie, niestety niektore nadal z wiankiem. Smutne, zawiedzione, zgorzkniale i klna pod nosem, ze jak byl jeszcze czas i okazja, to one ten zwoj roslinny dla tego jedynego, wymarzonego, niepowtarzalnego i na pewno wartego tego czekania, trzymaly. Trzymaly, czekaly i sie nie doczekaly. Panowie byli, przychodzili, odchodzili..do tych mniej sznujacych sie, z nimi rodziny zalozyli i dzieci maja apanie szanujace sie koty teraz karmia. Dzis moga sobie na aukcji wianuszki wystawiac, chetnych nie ma.

416

Mussuka napisał/a:
alienekpl napisał/a:
Mussuka napisał/a:

w tym wlasnie rzecz, ze z byle kim nie chadzam ani nie chadzalam do lozka, a swoich kochankow wybieralam JA (za obopolnym porozumieniem stron oczywiscie), a nie lazlam jak owca na rzez biernie do czyjegos wyra, bo sie komus tak zachcialo. A dlaczego do 30-tki w wianuszku nie pomykalam? A bo mialam takie widzimisie, temperament i mlodziencze buzujace hormony. Co, mialam sobie z tym cymesem do emerytury poczekac, jakby mi sie ksiaze na bialym koniku nie trafil? Wtedy na pewno kobiety zyskuja na atrakcyjnosci:)

Mam pare takich "szanujacych sie" kolezanek z przeszlosci, dzis juz powazne panie, niestety niektore nadal z wiankiem. Smutne, zawiedzione, zgorzkniale i klna pod nosem, ze jak byl jeszcze czas i okazja, to one ten zwoj roslinny dla tego jedynego, wymarzonego, niepowtarzalnego i na pewno wartego tego czekania, trzymaly. Trzymaly, czekaly i sie nie doczekaly. Panowie byli, przychodzili, odchodzili..do tych mniej sznujacych sie, z nimi rodziny zalozyli i dzieci maja apanie szanujace sie koty teraz karmia. Dzis moga sobie na aukcji wianuszki wystawiac, chetnych nie ma.

To że sobie szalałaś to Twoja sprawa , nie oznacza to że się szanowałaś. Bo to że wybierałaś sobie kochanków niczego nie zmienia , oni również wybierali Ciebie. Sęk w tym że każdy dostał co chciał i do widzenia. No i właśnie tu jest ten pośpiech , robiłaś to bo liczyła się zabawa , zatem skoro liczy się zabawa to nie mniej pretensji jak faceci również się bawią... Bo liczy się zabawa , stukanie na prawo i lewo zaliczanie chętnych. Bo chętnych w obecnych czasach nie brakuje , dziewczyny same się ładują do łóżka co jest chore , gdzie to zdobywanie ? Nie ma , jest gotowiec. Niczym kobieta do towarzystwa , ale lepiej bo tamta chce kasę , a reszta no cóż sama tego chcę i to za darmo smile rewelacja.

To już wiem czemu tak Cię uderzył tamten post. smile

No więc po co facet ma się starać o kobietę , utrzymywać dom , brać na siebie odpowiedzialność itp itd. Skoro i tak dostaje wszystko co chce od "koleżanek" które mają ochotę... Można sobie dosłownie zmieniać bez jakiś tam wyrzutów czy wydawania kasy. Mam wrażenie że zamiast się rozwijać to się cofamy , niczym liczy się tylko jedno popęd i nasze potrzeby. Natomiast wartości poszły w niepamięć , a szanowanie siebie jest zupełnie mylone wręcz usprawiedliwiane. Równie tak samo mówią o sobie Panie do Towarzystwa , szanuje się ale tylko taka moja praca jest co zrobić bo mam ciężką sytuacje...

Daj spokój chore... To jest świadoma decyzja i konsekwencje.

Chętnie poznałbym te koleżanki o ile byłyby w moim wieku.
Dziś poważne Panie , może i nie latały na prawo i lewo ale też nie mają nic na sumieniu. Że nie trafiły , no cóż jak się czeka no to można sobie czekać , jednak wychodzę z założenia żeby po prostu poznawać , kolegować się zwiększać ilość znajomych. W końcu się trafi. Ale nie popieram od razu wskakiwania do łóżka , lecz najpierw poznania jaki jest , jak się zachowuje i czy nam odpowiada. By nie brać kota w worku. A jeśli się już decydujemy na związek to jednak walczyć o niego , chyba że nie ma szans... Po prostu zbyt szybko i tyle , dlatego mówię że pośpiech to jednak na szkodę.

PS

Nigdzie nie powiedziałem że musi być dziewicą i czekać z tym do 30 , ale że w wieku 18 lat to jednak za wcześnie , dziewczyny poważnieją i myślą poważniej o związkach w późniejszym wieku , nie mówiąc już o męskiej części społeczeństwa bo my jeszcze później.

417

Alienek, Ty masz naprawdę spaczone poczucie rzeczywistości. Wg Ciebie, to jak kobieta życia używa, to każdemu się do wyra pcha, a potem jest zdziwiona, że była jednonocną przygodą, jakby ograniczona umysłowo była. Przyjmij do wiadomości, że można świadomie mieć z kimś krótki romans, bez zobowiązań. I jest to uczciwe, nikt nikomu nie obiecuje gruszek na wierzbie, a ludzie się sobą cieszą i nawet mogą zostać w przyjacielskich stosunkach później. I brak szacunku do siebie nic nie ma z tym wspólnego, wręcz przeciwnie. Miałam taki romans kilka lat temu, zanim za byłego męża poznałam, i do dziś jestem z facetem w kontakcie koleżeńskim raz na jakiś czas, bo się normalnie lubimy jako LUDZIE. Ja mam partnera, on ma narzeczoną, i jakoś nikt na tym romansie z przeszłości nie ucierpiał.

Ty masz problem gościu, bo dla Ciebie kobieta to nie człowiek, ale wagina.

418

Beyondblackie napisał/a:

Alienek, Ty masz naprawdę spaczone poczucie rzeczywistości. Wg Ciebie, to jak kobieta życia używa, to każdemu się do wyra pcha, a potem jest zdziwiona, że była jednonocną przygodą, jakby ograniczona umysłowo była. Przyjmij do wiadomości, że można świadomie mieć z kimś krótki romans, bez zobowiązań. I jest to uczciwe, nikt nikomu nie obiecuje gruszek na wierzbie, a ludzie się sobą cieszą i nawet mogą zostać w przyjacielskich stosunkach później. I brak szacunku do siebie nic nie ma z tym wspólnego, wręcz przeciwnie. Miałam taki romans kilka lat temu, zanim za byłego męża poznałam, i do dziś jestem z facetem w kontakcie koleżeńskim raz na jakiś czas, bo się normalnie lubimy jako LUDZIE. Ja mam partnera, on ma narzeczoną, i jakoś nikt na tym romansie z przeszłości nie ucierpiał.

Ty masz problem gościu, bo dla Ciebie kobieta to nie człowiek, ale wagina.

Aha , czyli dla mnie to wagina. Faktycznie że nie chcę jej zaliczyć więc dla mnie to nie człowiek tylko wagina. Pięknie smile a myślałem że odwrotnie?

TY i Twój mąż jesteście siebie warci , mówisz to co chcesz powiedzieć...

Jest to uczciwe o ile decydują się na to dwie osoby , ale konsekwencje ponosi każda osobno... Zmienia postać rzeczy kiedy jedna lub druga strona kłamie. Dlatego też przeszłośc ma znaczenie , poznajesz przeszłość partnera/partnerki jego wartości i dokonujesz wyboru czy Ci to odpowiada czy też nie... Bo masz do tego prawo , a przy kłamstwach dowiadujesz się o faktach często po...

419 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2014-02-25 15:43:14)

alienekpl napisał/a:

Nigdzie nie powiedziałem że musi być dziewicą i czekać z tym do 30 , ale że w wieku 18 lat to jednak za wcześnie , dziewczyny poważnieją i myślą poważniej o związkach w późniejszym wieku , nie mówiąc już o męskiej części społeczeństwa bo my jeszcze później.

cala reszta to jakies majaki ze sredniowiecza wiec olewam, ale ten tekst mnie zastanowil. Ty wiesz moze w jakim wieku wydawano kiedys panny za maz i w jakim wieku nadal sie je wydaje w wielu krajach? A wiesz moze tez DLACZEGO?

Ty tak w ogole to z jakichs karmelitow bosych uciekles czy jak? Niby taki swietoszkowaty a TYLE doglebnych informacji o kobietach lekkich obyczajow ma, zupelnie jakby Cie ten temat w dziwny sposob..fascynowal:)

Te panie sznujace sie kochaniutki w Twoim wieku juz nie sa, a byly, niestety przegapily swoje najlepsze lata:) I na pewno nie maja NIC na swoim ..ehem "sumieniu", w przeciwienstwie do reszty nas puszczalskich. Ech, nawet nie wiedza ile stracily:)) dla takich chwil i uniesien naprawde warto zyc:)

420 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2014-02-25 15:48:35)

Ależ nikt nikomu nie kłamał. Bo nie trzeba było. Przy Tobie kobita miałaby usta zasznurowane i guzik byś się dowiedział- nie ma tak wielu masochistek, które by chciały być poniżane. Najlepiej jak własnoręcznie każdą będziesz sprawdzał z latarką i rozwieraczem pochwy.

A mojego byłego męża nie obrażaj.

421

ależ pełno w tym temacie facetów ;-)
Ja się cieszę, że mam przeszłość seksualną nie dużą , nie małą, bo wiem czego chcę w seksie i dzięki temu mogę dać więcej z siebie mojemu partnerowi.

422

A jak już znajdziesz swoją świątobliwą żonę to w razie w zafunduj jej cesarkę w prywatnej klinice.Bo podobno poród siłami natury strasznie rozciąga pochwę.I będziesz się czuł jakby była DUŻO używana.

423

niki71 napisał/a:

A jak już znajdziesz swoją świątobliwą żonę to w razie w zafunduj jej cesarkę w prywatnej klinice.Bo podobno poród siłami natury strasznie rozciąga pochwę.I będziesz się czuł jakby była DUŻO używana.

Protestuję!
Rodziłam i wciąż ciasno, ach ciasno smile

424

Mussuka napisał/a:

.... a panie szanujace sie koty teraz karmia. Dzis moga sobie na aukcji wianuszki wystawiac, chetnych nie ma.

Mussu...masz cos do kotów ?

big_smile big_smile big_smile

425

Mussuka napisał/a:
alienekpl napisał/a:

cala reszta to jakies majaki ze sredniowiecza wiec olewam, ale ten tekst mnie zastanowil. Ty wiesz moze w jakim wieku wydawano kiedys panny za maz i w jakim wieku nadal sie je wydaje w wielu krajach? A wiesz moze tez DLACZEGO?

Ty tak w ogole to z jakichs karmelitow bosych uciekles czy jak? Niby taki swietoszkowaty a TYLE doglebnych informacji o kobietach lekkich obyczajow ma, zupelnie jakby Cie ten temat w dziwny sposob..fascynowal:)

Te panie sznujace sie kochaniutki w Twoim wieku juz nie sa, a byly, niestety przegapily swoje najlepsze lata:) I na pewno nie maja NIC na swoim ..ehem "sumieniu", w przeciwienstwie do reszty nas puszczalskich. Ech, nawet nie wiedza ile stracily:)) dla takich chwil i uniesien naprawde warto zyc:)

To co się działo w średniowieczu też nie popieram... Mianowicie kobiety traktowano jak niewolnice , a to są wolne istoty tak samo jak i my mają prawo wyboru.

Po prostu mam wartości którymi się kieruje i nie żałuje. Miałem kilka związków to informacji również sporo , poza tym nie ignorowałem swoich dziewczyn , starałem wiedzieć jak najwięcej by móc własnie sprostać wymaganiom. Doskonale zdaje sobie sprawę czego kobieta oczekuje... Na co zwraca uwagę... Co robi wrażenie a co nie. Efekt ? Spotykałem się po prostu. Poznałem naprawdę sporo ale to nie znaczy że spałem bo to już jest różnica. Myślę że rezygnacja przed zdobyciem jest na miejscu bo na tym polega poznawanie by móc wybrać czy nam to odpowiada.

Przegapiły bo nie poznawały , a nie bo nie wskakiwały do łóżka a to jest diametralna różnica. Czy żeby poznać faceta trzeba mu lecieć do wyra? Takie teraz jest motto ?

Beyondblackie napisał/a:

Ależ nikt nikomu nie kłamał. Bo nie trzeba było. Przy Tobie kobita miałaby usta zasznurowane i guzik byś się dowiedział- nie ma tak wielu masochistek, które by chciały być poniżane. Najlepiej jak własnoręcznie każdą będziesz sprawdzał z latarką i rozwieraczem pochwy.

A mojego byłego męża nie obrażaj.

A to dziwne smile bo żadna nie miała , a gdyby miała to już bym sobie taką odpuścił smile wartości to podstawa nie wiem czy czytałaś.

Co do Twojego męża sam się obraża , ja nie muszę...

sluuu napisał/a:

ależ pełno w tym temacie facetów ;-)
Ja się cieszę, że mam przeszłość seksualną nie dużą , nie małą, bo wiem czego chcę w seksie i dzięki temu mogę dać więcej z siebie mojemu partnerowi.

Tu nic złego w tym nie ma , chyba że to były przelotne znajomości typu ja mam ochotę Ty też to chodź do łożka... Będę bardziej doświadczona. Generalnie każda kobieta może dać facetowi dużo przyjemności pod warunkiem że ma chęci i temat seksu nie jest dla niej tematem tabu.

niki71 napisał/a:

Nie porównuj ciązy , bo decydując się na dziecko facet odpowiedzialny wie z czym to się wiąże i jest przekonany że to właściwa kobieta , co za tym idzie ma zamiar to pielęgnować , a o żonę się troszczyć. To jest już zupełnie co innego.

426

Te pierdołowate, jednostronne gadki nadal tutaj trwają? A to dobre. lol

427 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2014-02-25 16:55:54)

alienekpl napisał/a:

Przegapiły bo nie poznawały , a nie bo nie wskakiwały do łóżka a to jest diametralna różnica. Czy żeby poznać faceta trzeba mu lecieć do wyra? Takie teraz jest motto ?

A Ty musisz popadać ze skrajności w skrajność?

428

Alienekpl. to nie rozepchane kobiety są problemem, tylko małe wacki ich facetów. Jak ktoś ma nie pana Wacka ale Wacusia, to będzie narzekał jakie to dzisiejsze kobiety rozpustne i tylko dziewica daje jakieś wrażenia. Ewentualnie zmniejszyć częstotliwość zabawy z własną rączką, powinno pomóc w odczuwaniu wrażeń w razie napotkania kobiety. Oczywiście panowie łączący małego Wacusia z nadużywaniem rączki mogą mieć szczególny problem, który rzecz jasna najłatwiej zracjonalizować wadami spotykanych kobiet (lub realniej wyobrażanych sobie).

429

Snake napisał/a:

Alienekpl. to nie rozepchane kobiety są problemem, tylko małe wacki ich facetów. Jak ktoś ma nie pana Wacka ale Wacusia, to będzie narzekał jakie to dzisiejsze kobiety rozpustne i tylko dziewica daje jakieś wrażenia. Ewentualnie zmniejszyć częstotliwość zabawy z własną rączką, powinno pomóc w odczuwaniu wrażeń w razie napotkania kobiety. Oczywiście panowie łączący małego Wacusia z nadużywaniem rączki mogą mieć szczególny problem, który rzecz jasna najłatwiej zracjonalizować wadami spotykanych kobiet (lub realniej wyobrażanych sobie).

Niekoniecznie , no jeśli się przyjmuje x wacków to tak własnie potem to wygląda. Niemniej chyba również nie tylko facet słabiej odczuwa. Nie tylko dziewica , bo po paru związkach nie ma praktycznie różnicy ale po parunastu no to już jest.

Rączka nie ma tu nic do rzeczy.

430

Smiech na sali big_smile

Naprawdę, brawa dla Snakea (z którym rzadko się zgadzam), bo utrafił w dziesiątkę. Faceci z kompleksami wymyślają sobie wyimaginowanych wrogów, by zamaskować własne braki.

431

Beyondblackie napisał/a:

Smiech na sali big_smile

Naprawdę, brawa dla Snakea (z którym rzadko się zgadzam), bo utrafił w dziesiątkę. Faceci z kompleksami wymyślają sobie wyimaginowanych wrogów, by zamaskować własne braki.

Czyli sugerujesz że mam kompleksy ? smile ok smile

Nie chodzi o długość bo długość już poruszałem i nic się nie zmienia jeśli będzie dłuższy czy minimalne tyle cm ile potrzeba , natomiast średnica , tak ma wpływ smile Co Wy macie z tymi długościami? tongue że to rusza facetów to ja się dziwię...

432

Beyondblackie napisał/a:

Smiech na sali big_smile

Otóż,strzał w dziesiątkę! I dlatego lepiej gdy facet jest doświadczony a ona nie. Bo nie daj Boże porówna go z poprzednikami,bo tamten był lepszym kochankiem bo miał większego.Lepiej mieć w łóżku ciele które jeszcze nic nie widziało i nie kuma.Może da się  jej wmówić że jestem super nie zauważy braków. Oto cała filozofia.Ja tym razem zgadzam się jak nigdy z tym co napisał Snake.
Alienekpl.traktujesz kobiety jak dziury i tylko masz problem  ilu do niej wpuściła.Żadna szanująca się kobita nie pozwoli się tak traktować.
I jeszcze jedno,skąd wiesz że 90% związków w których kobieta miała wielu partnerów jest nieudanych i "żyją obok siebie".Co, latałeś po ulicy i sondaż jakiś robiłeś czy badania? Jak nie to wytłumacz skąd to wiesz.

433

Alienek, dajesz tylko wizytówkę własnym ograniczeniom (żeby nie nazwać to dosadniej).

434 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-26 00:23:32)

niki71 napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Smiech na sali big_smile

Otóż,strzał w dziesiątkę! I dlatego lepiej gdy facet jest doświadczony a ona nie. Bo nie daj Boże porówna go z poprzednikami,bo tamten był lepszym kochankiem bo miał większego.Lepiej mieć w łóżku ciele które jeszcze nic nie widziało i nie kuma.Może da się  jej wmówić że jestem super nie zauważy braków. Oto cała filozofia.Ja tym razem zgadzam się jak nigdy z tym co napisał Snake.
Alienekpl.traktujesz kobiety jak dziury i tylko masz problem  ilu do niej wpuściła.Żadna szanująca się kobita nie pozwoli się tak traktować.
I jeszcze jedno,skąd wiesz że 90% związków w których kobieta miała wielu partnerów jest nieudanych i "żyją obok siebie".Co, latałeś po ulicy i sondaż jakiś robiłeś czy badania? Jak nie to wytłumacz skąd to wiesz.

Jej co za bzdury , od kiedy to długośc decyduje o jakości współżycia jezu... Co Ty gadasz? Czyli jak ma super długiego to będzie Ci się super współżyło? A ja myślę że będziesz czuła ból. Gratuluje.

Skoro tak uważasz to nie będę Cię wyprowadzał z błędu.

Co do związków mam sporo znajomych...

Beyondblackie napisał/a:

Alienek, dajesz tylko wizytówkę własnym ograniczeniom (żeby nie nazwać to dosadniej).

Tak mam małego smile) przyznaje się big_smile ja nie wiem czy to jakieś próbowanie wmówić czegoś czego nie ma na siłę ? smile Już gdzieś wspominałem że na swoje przyrodzenie nie narzekam , ba jestem zadowolony... Spełnia swoją rolę jest w górnej granicy normy ... Już zaspokojone ? smile

Ja mówiłem o jednym a Wy o drugim , takie odwracanie kota ogonem smile idealnie to Wam wychodzi tongue

435

Nikt kota ogonem nie musi odwracać bo po prostu bzdury głosisz, oparte wyłącznie na własnych kompleksach. Co widać z odległości kilometra.

Daj se spokój, rycerzyku. Ludzie się z Ciebie śmieją.

436

Beyondblackie napisał/a:

Nikt kota ogonem nie musi odwracać bo po prostu bzdury głosisz, oparte wyłącznie na własnych kompleksach. Co widać z odległości kilometra.

Daj se spokój, rycerzyku. Ludzie się z Ciebie śmieją.

A Ty dalej swoje , też Cię lubie smile

Dobranoc.

437 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2014-02-26 10:51:58)

alienekpl napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Smiech na sali big_smile

Czyli sugerujesz że mam kompleksy ? smile ok smile

Nie chodzi o długość bo długość już poruszałem i nic się nie zmienia jeśli będzie dłuższy czy minimalne tyle cm ile potrzeba , natomiast średnica , tak ma wpływ smile Co Wy macie z tymi długościami? tongue że to rusza facetów to ja się dziwię...

Nie łudź sie Alienek....i długość, ma znaczenie, i średnica...:)
A przede wszystkim i ponad wszystko znaczenie ma, czy facetowi nie brakuje piątej klepki.

U Ciebie może być z tym problem.

Inna sprawa....czyli jeśli kilku Twoim znajomym związki się rozpadły, to daje Ci prawo twierdzić, że tak się dzieje z ponad 90 % związków w ogóle?
A skąd wiesz, ilu partnerów miały te kobiety? czyżby się Tobie zwierzały?
Wątpię.

Bardzo naciągane te Twoje wywody.

438 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2014-02-26 10:57:47)

alienekpl napisał/a:
Snake napisał/a:

Niekoniecznie , no jeśli się przyjmuje x wacków to tak własnie potem to wygląda. Niemniej chyba również nie tylko facet słabiej odczuwa. Nie tylko dziewica , bo po paru związkach nie ma praktycznie różnicy ale po parunastu no to już jest.

Ha, znawca sie odezwal:)) Czlowieku, albo Ty masz niesamowite doswiadczenie z kobietami w wieku balzakowskim i po przebiegu jak socjalistyczna Lada albo idziesz w kierunku pedofili albo g..fno wiesz o budowie kobiety. Pochwa to nie stara gumka w gaciach babci Frani i ma te cudowna wlasciwosc, ze sie nawet po wielu praniach nie rozciaga jak nam tu opisujesz.

Majac za soba xxx wackow oraz dwojke dzieci nie narzekam ani ja ani moj obecny partner (4 lata tak sie ze mna meczy wiec chyba mu dobrze, bo w kajdany do kaloryferu nie przypielam) na brak doznan cielesnych. Z tego wniosek, ze albo ja z jakiegos super materialu jestem wykonana co to na sprezystosci nie traci albo nie na przecietnego wacka ale na Waclawa Wielkiego trafilam:). Tak czy owak, oboje dziekujemy za Twoj wklad w nasza lepsza samoocene:))

439

Wacław Wielki big_smile big_smile

Leżę i kwiczę big_smile

440

moniaCo napisał/a:

Leżę i kwiczę big_smile

Ja tez..prawie zawsze po zgaszeniu lampki nocnej;) Wstydu zadnego, normalnie sodoma i gomora. I oboje lubimy te klimaty.

Ale o ile wiem, tez nie narzekasz:)

441

Mussuka napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Leżę i kwiczę big_smile

Ja tez..prawie zawsze po zgaszeniu lampki nocnej;) Wstydu zadnego, normalnie sodoma i gomora. I oboje lubimy te klimaty.

Ale o ile wiem, tez nie narzekasz:)

No nie narzekam smile
A lampke lubie mieć włączoną, żeby sobie pooglądać Wacława Teżniemałego big_smile

442

Ojej... to jest never ending story XD

Alienek swoje, dziewczyny swoje smile Przecież z 500 stron temu było już ustalone, że ta przeciętna wielkość penisa jest przeciętna, ergo - ilość partnerów nie ma wielkiego wpływu na rozepchanie "dziury", albowiem większość penisów było/jest takiej samej wielkości, więc nie było czym rozpychać.

I powtarzam - i grubość i długość MA znaczenie smile Tylko mnie znowu nie uświadamiał, co ja czuje i co ja powinnam czuć big_smile

443 Ostatnio edytowany przez ego82 (2014-02-26 14:58:42)

Teo napisał/a:

I powtarzam - i grubość i długość MA znaczenie smile Tylko mnie znowu nie uświadamiał, co ja czuje i co ja powinnam czuć big_smile

Jaka długość MA znaczenie? Bo przeciętna pochwa ma zaledwie 5-6 cm długości, co prawda podczas stosunku wydłuża się mniej więcej dwukrotnie, ale to oznacza, że penis o długości  zaledwie 12 cm w takim przypadku wypełni ją w całości, a przecież 12 cm, to jest przeciętna długość penisa we wzwodzie. Większy penis w takich wypadkach spowoduje dysproporcje i problemy podczas współżycia i facet może stwierdzić, że kobieta ma za małą pochwę. Dlatego takie gadanie jest bezsensu.

444

ego82 napisał/a:
Teo napisał/a:

Jaka długość MA znaczenie? Bo przeciętna pochwa ma zaledwie 5-6 cm długości, co prawda podczas stosunku wydłuża się mniej więcej dwukrotnie, ale to oznacza, że penis o długości  zaledwie 12 cm w takim przypadku wypełni ją w całości, a przecież 12 cm, to jest przeciętna długość penisa we wzwodzie. Większy penis w takich wypadkach spowoduje dysproporcje i problemy podczas współżycia i facet może stwierdzić, że kobieta ma za małą pochwę. Dlatego takie gadanie jest bezsensu.

no to zeby bylo jasne JAKA dlugosc ma znaczenie - od przecietnej nieco wzwyz. Niestety to prawda, ze ani za duzo ani za malo nie jest opcja idealna dla kobiety, skoro juz tak geometrycznie do tego podchodzimy.

445 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-28 23:52:05)

Ja znam wiele kobiet które też na to zwracają uwagę ponieważ boją się być w przyszłości zdradzone, dla mnie osobiście takie podejście jest niemęskie  raczej dziecinada tchórzostwo asekurantyzm. Męskość polega na umiejętności podjęcia ryzyka, wychodzeniem naprzeciw problemów a nie uciekanie od nich. 
A co do twojej teorii jest wręcz odwrotnie i niedługo sam się o tym przekonasz...
link usunięty

446

http://www.quickmeme.com/img/10/10090ccc4321cad9161f8aa1ac76616e0fa2fe8e71d532183021437ab3bc192a.jpg

447

ego82 napisał/a:
Teo napisał/a:

O! Kolejny, który będzie mnie uświadamiał w anatomii... >.< Jesu... ręce opadają...

448 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2014-02-26 20:51:29)

Tak to jak wiedza na temat kobiet jest....teoretyczno-paranoidalna big_smile

449

Beyondblackie napisał/a:

Tak to jest jak wiedza na temat kobiet jest....teoretyczno-paranoidalna big_smile

big_smile big_smile "Lubie to" big_smile

450 Ostatnio edytowany przez ego82 (2014-02-26 17:56:53)

Teo napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Tak to jest jak wiedza na temat kobiet jest....teoretyczno-paranoidalna big_smile

big_smile big_smile "Lubie to" big_smile

Wiedza na temat kobiet takich jak TY... jest właściwie żadna, wybryki natury też się zdarzają tongue

Jak głupoty wypisujesz, to trzeba sprostować, bo to śmieszne, że potrafisz wypowiadać się w imieniu milionów kobiet.

I kto tu niby uświadamia czy i jakie długość ma znaczenie? Przestań uświadamiać mnie, to ja przestanę Ciebie. Proste.

A to co wypisujcie, jest po prostu strasznie na niskim poziomie... jak skrzywdzone w przeszłości dzieci w piaskownicy...

451

Hahaha smile czekałem aż dezwą się te najbardziej doświadczone skaczące na bok Panny big_smile

Zatem do rzeczy drogie Panie smile

Mussuka napisał/a:
alienekpl napisał/a:
Snake napisał/a:

Ha, znawca sie odezwal:)) Czlowieku, albo Ty masz niesamowite doswiadczenie z kobietami w wieku balzakowskim i po przebiegu jak socjalistyczna Lada albo idziesz w kierunku pedofili albo g..fno wiesz o budowie kobiety. Pochwa to nie stara gumka w gaciach babci Frani i ma te cudowna wlasciwosc, ze sie nawet po wielu praniach nie rozciaga jak nam tu opisujesz.

Majac za soba xxx wackow oraz dwojke dzieci nie narzekam ani ja ani moj obecny partner (4 lata tak sie ze mna meczy wiec chyba mu dobrze, bo w kajdany do kaloryferu nie przypielam) na brak doznan cielesnych. Z tego wniosek, ze albo ja z jakiegos super materialu jestem wykonana co to na sprezystosci nie traci albo nie na przecietnego wacka ale na Waclawa Wielkiego trafilam:). Tak czy owak, oboje dziekujemy za Twoj wklad w nasza lepsza samoocene:))

Wiem więcej o kobietach niż Ty o facetach smile ale żeby nie było że rzucam słowa na wiatr.

Zaczynając od budowy , wystarczająco dużo się tym interesowałem , dzięki temu celnie trafiam w odpowiednie punkty i jestem wstanie spełnić wymagania kobiet w tej kwestii , bo nie na wacku wszystko w końcu się opiera.

Rozumiem że drugi akapit jest podbudowywaniem siebie , chodź prawda jest zupełnie inna ok. Podbudowałaś się , a teraz sprowadzę Cię z chmurek.

cytuje

"Wagina podlega zmianom, niestety, również z powodu nadmiernej ilości kontaktów seksualnych, a także na skutek porodu odbywającego się siłami natury. Na jej kształt mogą mieć też wpływ różne schorzenia ginekologiczne, jak również penetracja z nieodpowiednimi lub zbyt dużymi przedmiotami podczas, na przykład, masturbacji. Wszystkie wymienione czynniki w bezpośredni sposób przyczyniają się do rozszerzenie zarówno mięśni pochwy, jak i jej wewnętrznych ścian."

Wypowiada się ginekolog , zatem drogie Panie zanim się zaczniecie mądrzyć zalecam zapoznanie się z własnym ciałem bo pojęcia nie macie o własnym a co dopiero o faceta ciele.

Experymenty mają znaczenie i to spore , mięśnie jednak się rozluzniają , a faktem jest to że czym mniej kobieta ma za sobą tym ciaśniejsza pochwę. Facet z dużym wackiem rozpycha Ci ją , a zmieniając potem na faceta z mniejszym wackiem nie będziesz odczuwała przyjemności zarówno Ty jak i on... Chodź go pokochałaś...

Nabijanie i brak merytorycznej rozmowy tylko świadczy o waszej inteligencji.

Twój facet jest tylko z Tobą 4 lata i chyba nie miał porównania , ciasna nie ma sobie równych chyba pora to zaakceptować. Jeśli jest rozsądny nie sądze by Ci powiedział że wchodzi jak w studnie smile

ego82 napisał/a:
Teo napisał/a:

I tu kolega słusznie ujął fakt którego już nie muszę ujmować , zgadza się co do rzeczy. Zatem drogie Panie penis 18+ cm już obija mocno tylną część wiem to z doświadczenia:) Do punktu G który jest stymulowany podczas stosunku jest raptem jakieś 7 cm.

Długość penisa ma tylko jedno znaczenie , pozycje. Ma plusy i minusy , zatem długi może być stosowany w płytkich pozycjach , ale w głebokich będzie boleć. W przypadku średnicy to już jest inna bajka czym większa średnica tym większe czucie i brak luzów. Jeśli natomiast średnica po poprzednim jest mniejsza to niestety będa luzy , a przyczym wychodzi powietrze i niekomfortowe dla Was piardnięcie z pipki.

Więc proszę nie mów mi że nie znam kobiecego ciała , bo je miałem okazje wielokrotnie poznać po to by zwiększyć możliwość doznań , jeśli komuś zależy by druga osoba czuła się jak w niebie to interesuje się i kombinuje wręcz wykazuje własną inicjatywę.

No i teraz Panie doświadczone wychodzi jakie macie wspaniałe pojęcie smile

452 Ostatnio edytowany przez Teo (2014-02-26 19:31:15)

alienekpl napisał/a:

Hahaha smile czekałem aż dezwą się te najbardziej doświadczone skaczące na bok Panny big_smile

Czy Ty mnie właśnie, alienek obraziłeś? Stwierdzając, że jestem puszczalską panną?

I jeszcze takie pytanie : Skoro długość NIE ma znaczenia, to po co się panowie tak strasznie o to wykłócają? XD

453 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2014-02-26 20:40:53)

Teo napisał/a:
alienekpl napisał/a:

Czy Ty mnie właśnie, alienek obraziłeś? Stwierdzając, że jestem puszczalską panną?

I jeszcze takie pytanie : Skoro długość NIE ma znaczenia, to po co się panowie tak strasznie o to wykłócają? XD

Również poczułam się obrażona, bo nigdy w życiu nie zrobiłam skoku w bok. A że miałam więcej niż jednego partnera, czyni mnie puszczalską?

Aha....alienek...skoro WIELOKROTNIE miałeś do czynienia z kobiecym ciałem ( zakładam, że w praktyce, a nie na filmach porno i w świerszczykach), to również zasilasz szeregi tzw.puszczalskich.

454

moniaCo napisał/a:
Teo napisał/a:
alienekpl napisał/a:

Również poczułam się obrażona, bo nigdy w życiu nie zrobiłam skoku w bok. A że miałam więcej niż jednego partnera, czyni mnie puszczalską?

Oczywiście, że tak!!! No jeszcze tego nie zrozumiałaś, Ty marna istoto?! Puszczałaś się jak w Gomorze zapewne! A Twa pochwa rozepchana jest tak, że czołg by wjechał!!!!! SPOŁŃŃŃŃŃŃŃ !!! big_smile

455

Teo napisał/a:
moniaCo napisał/a:
Teo napisał/a:

Oczywiście, że tak!!! No jeszcze tego nie zrozumiałaś, Ty marna istoto?! Puszczałaś się jak w Gomorze zapewne! A Twa pochwa rozepchana jest tak, że czołg by wjechał!!!!! SPOŁŃŃŃŃŃŃŃ !!! big_smile

No to mnie cholera uświadomiłaś....na szczęście echo sie jeszcze ne odzywa, jak sobie pod prysznicem podśpiewuję smile

Posty [ 391 do 455 z 570 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024