Allegro sprzedawca straszy sądem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Allegro sprzedawca straszy sądem.

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 205 ]

131

Odp: Allegro sprzedawca straszy sądem.

Dzięki NEKTARYNA za słowa otuchy. Lecę za chwilę do rzecznika praw konsumenta z tym właśnie pisemkiem. Tak abym miała 10000000% że nic złego nie zrobiłam, a może ktoś chciałby bliżej się przyjrzeć jego poczynaniom. Mąż mój jedzie w swoich sprawach do US i przy okazji zgłosi bo może pan łaskawca na lewo chachmęci. A Olinka napisała że jest kilka podobnych aukcji ----tak wydaje mi się że to on i ten sam

Zobacz podobne tematy :

132

No Pobieraczek jak znalazł big_smile

133

Nie n o ja  nadal upieram się  przy tym, by złożyć oficjalne zawiadomienie na policji  o próbie oszustwa ..  musza przyjąć zgłoszenie.. nie można pozwolić,by ci sprawcy nadal prężnie działali i czuli się bezkarni:) Ciekawe ile osób już tak nacięli. Aż wejdę na to allegro i poszukam cwaniaka.. smile

134

To samo miałam z PLiKostradą nęknie meilami
Ze juz firma winykacyjna sie mną zajmie
Wysmarowalam meila ze naciągają ludzi ze skierowalam sprawe do sądu,meile sie skonczyly raz dwa
Ten tomi serwis w samej aukcji w błąd wprowadza bo sprzedaje to co na zdjeciu ale opis moze sie różnic itp

135

aa  to jakaś podórbka tak.? Hogo boos?

136

No ale ten zapis mnie uśmiał cyt "TA AUKCJA JEST CHRONIONA - WSZELKIE PRAWA AUTORSKIE ZABRONIONE POD WYSOKĄ KARĄ !!!" hahahhaha  dobry jest   ciekawe jaka to  ta kara:))

137

Warto zapytać smile

138

No w tutule pisze wyprzedaż 85% ale juz nizej pisze ze to nie promocja ani wyprzedaz
Na stronie o mnie tez farmazony wypisane

139

No ale tutaj już sobie liczy za wysyłkę 17 złotych choć sądzę,że poczta taki list może kosztować najwyżej 9,50 ::))
http://allegro.pl/wyprzedaz-85-hogo-boos-100-ml-czarny-klasyk-bcm-i3950203459.html#tabsAnchor   i jak to jest Hugo Boss to ja jestem święta Klara smile)

140

Basia38 napisał/a:

On sprzedaje Hogo Boos w nadziei, ze ktoś nabierze się , że to prawdziwe Hugo Boss (pierwszy rzut oka - nazwa "wygląda" tak samo"). Ale takie sztuczki są niezgodne z prawem. Pisałam już wcześniej, jest na to ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Art. 24. Kto, za pomocą technicznych środków reprodukcji, kopiuje zewnętrzną postać produktu lub tak skopiowany wprowadza do obrotu, stwarzając tym możliwość wprowadzenia klientów w błąd co do tożsamości producenta lub produktu, czym wyrządza poważną szkodę przedsiębiorcy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Myślę, ze on o tym doskonale wie, ale też wie, że allegro nic z tym nie zrobi. A  zapis o chronionej aukcji - masz rację. Bardzo zabawny.

141

Ciekawa jestem skąd on bierze ceny tych przesyłek - przejrzałam sobie inne jego aukcje i tak  za paczkę żąda 30- 40 złotych  jakiś naciągacz straszny. Ktoś tam napisał w  komentarzach,że zapłacił za przesyłkę 21 złotych, a dostał  list ze znaczkami za 6 złotych- czysty interes dla naiwnych smile) haha

142 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-02-12 12:40:43)

Nektaryna napisał/a:
Basia38 napisał/a:

On sprzedaje Hogo Boos w nadziei, ze ktoś nabierze się , że to prawdziwe Hugo Boss (pierwszy rzut oka - nazwa "wygląda" tak samo"). Ale takie sztuczki są niezgodne z prawem. Pisałam już wcześniej, jest na to ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Art. 24. Kto, za pomocą technicznych środków reprodukcji, kopiuje zewnętrzną postać produktu lub tak skopiowany wprowadza do obrotu, stwarzając tym możliwość wprowadzenia klientów w błąd co do tożsamości producenta lub produktu, czym wyrządza poważną szkodę przedsiębiorcy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Myślę, ze on o tym doskonale wie, ale też wie, że allegro nic z tym nie zrobi. A  zapis o chronionej aukcji - masz rację. Bardzo zabawny.

Oczywiście  i do tego  opłaty  od czapy zupełnie za przesyłkę hmm

Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim, bo jest to sprzeczne z naszym regulaminem. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji edytuj.
Z góry dziękuję za dostosowanie się do prośby i pozdrawiam, Mod. Olinka

143

Basia38 napisał/a:

Ciekawa jestem skąd on bierze ceny tych przesyłek - przejrzałam sobie inne jego aukcje i tak  za paczkę żąda 30- 40 złotych  jakiś naciągacz straszny. Ktoś tam napisał w  komentarzach,że zapłacił za przesyłkę 21 złotych, a dostał  list ze znaczkami za 6 złotych- czysty interes dla naiwnych smile) haha

Niby sprowadza to z zagranicy i stąd ten koszt. Czyli że każdy jeden flakonik tych pseudo perfum wysyłają mu z tej zagranicy pojedynczo. Absurd goni absurd.

144

..rzeczywiście takie głupoty popisane że żenada....
Ja bym mu zaraz odpisała, cytując jego samego: A po przez barwę nuty zapachowej robiącą wszystko za oryginalnego Faceta. Te Panie Oryginalny Facet czemu sprzedajesz nieoryginały! big_smile
No i: Flakon o pojemności aż 100 ml. - TO NIE PRÓBKA o pojemności 10 lub 20 ml.  - jak nie podróbka to co? Coś w stylu ADISOS zamiast Adidasa?

No i: Z powodu przyjazdu towaru z zagranicy brak możliwości odbioru osobistego, czyli towaru najwyraźniej brak na stanie? A jesli tak, to niezgodne z regulaminem.

TA AUKCJA JEST CHRONIONA - WSZELKIE PRAWA AUTORSKIE ZABRONIONE POD WYSOKĄ KARĄ !!! czyli JAK wysoką?czego się mogę spodziewać? Linczu biczem z kolczugą, krzesła elektrycznego czy focha Sprzedającego?

Cały ten opis jest totalnie nieprofesjonalny- brak w nim nawet NORMALNEGO, prostego języka polskiego.

145

A kto mądry wyjaśni mi punkt 4 jego regulaminu?
4) Również pamiętaj, że zakup po przez opcję " LICYTACJA " może oznaczać błędny zapis w aukcji lub przedmiot może się różnić z opisem aukcji ale nie może on się różnić od zdjęcia umieszczonego na tej aukcji i to Ty Allegrowiczu powinieneś być pewien, że dany przedmiot chcesz kupić. "

146

Poczytałam komentarze wystawione o nim oraz przez niego. Uważam, że to nie jest poważny człowiek.
Zatarczki ma z kilkoma osobami, nie tylko z ewtula i to takie "oficjalne". 3 osoby wyzwał od czarnych owiec i dość emocjonalnie smile
Oto czarna owca wśród Allegrowiczów. Nie potrafiąca odróżnić aukcji typu licytacja od kup teraz i oczywiście problemy z czytaniem ze zrozumieniem. U mnie czarna owca na czarnej liście tak jak być powinno.

UWAGA !!! CZARNA OWCA - Kupuje, a później wmawia, że otrzymała całkowicie co innego. Po próbie polubownego zakończenia sprawy wystawia NEGATYWA, bo chciała chyba drugie całkowicie GRATIS !!! To nie market, że dają 2 w cenie jednego ! ! ! CZARNA LIST

Oto Czarna Owca na Allegro, która na czarną listę wtrafić powinna u każdego

......

147

JESTEM JUŻ I słuchajcie dziewczyny. Rzecznik był w szoku, dopytywał się bardzo intensywnie i opowiadałam mu krok po kroku. Powiedział że nie miałam prawa mu płacić (bo pisało tam - że ugoda dobrowolna ) ale on mnie szantażował i zmuszał do zapłaty. Nie kazał mi nic wpłacać, nie odpisywać nic. Następna sprawa to mąż pokazał dane jego w US i pan sprawdził czy w ogóle prowadzi działalność. I zgadnijcie  ............................ NIE  MA GO NIGDZIE.

148

ewtula napisał/a:

Olinka czy zgłosiłaś może mojego prześladowcę-odpisz proszę

Nie zgłaszałam konkretnych sprzedajacych, ale kilka aukcji, na których sprzedawano tego samego rodzaju podróbki. Jedna z nich należy do Twojego prześladowcy. Takiego zgłoszenia może zresztą dokonać każdy, kto zauważy w danej ofercie jakiegokolwiek rodzaju nieprawidłowości.

149

Dzięki OLINKA jak to zgłosić to ja spróbuję

150

Osobiście zapłaciłbym za konsultacje z prawnikiem i ściągnął na niego wszystkie plagi egipskie tj. kontrole urzędowe.

151

Uwierz mariooosh że tego samego bym pragnęła ale jestem płotką. Po 1 policja poradziła nie odpisywać i nie reagować. Po 2 - rzecznik -to samo. Po 3 skarbówka sprawdziła i wiedzą że nie zarejestrowany ALE stwierdzili że nie mają podstaw i że na razie nikomu to nie szkodzi. Nikt nie chce nim się zająć. Jak wspomniałam policjantowi o pobieraczku to powiedział że to nie wiarygodna wiadomość i koniec.Więc on jest bezkarny?

152

ewtula po prostu nie odpisuj mu w ogóle, nie reaguj, a gdy Cię będzie zastraszać, odpisz krótko, że byłaś w tej sprawie na Policji i w skarbówce (to go powinno bardziej przekonać) . I czy nadal jest zaintersowany jałową korespondencją z Tobą.

153

ewtula napisał/a:

Jak wspomniałam policjantowi o pobieraczku to powiedział że to niewiarygodna wiadomość i koniec.Więc on jest bezkarny?

Nie rozumiem. Zasugerowałaś, że to może być ta sama osoba??? Bo jeśli tak, to wyraźnie źle nas zrozumiałaś i nie dziwię się, że policjant w ten sposób zareagował.

Wiesz, z punktu widzenia stróża prawa, Twoja sprawa jest sprawą o niskiej szkodliwości czynu, więc nawet jeśli przyjmie zgłoszenie, to i tak zostanie ono szybko zamknięte.

Aukcję, w której zauważy sie jakieś nieprawidłowości, można zgłosić poprzez formularz ,,Zgłoś naruszenie zasad". Formularz znajduje się po prawej stronie, tuż pod danymi sprzedającego.

154

Sprawa pobieraczka  z tego co wiem toczy sie juz w Prokuraturze. Natomiast oszustwa na Allegro są traktowane poważnie i każde oficjalne zgłoszenie przestępstwa jest wszczynane.. poza tym  Policja  ściśle współpracuje z portalem aukcyjnym, który na jej wniosek udostępnia potrzebne do postępowania dane.. do tego dochodzi współpraca z  bankami  ect .. nie będę wchodzić w szczegóły- ważne jest to, by nie odpuszczać oszustowi.

155

Basiu38, nie do końca tak jest. Owszem, raz zgłosiłam próbę oszustwa na policji, zajęli się sprawą bardzo poważnie, ale też kwota była sporo większa. Allegro po moim zgłoszeniu też zareagowało inaczej niż w przypadku Ewtuli. Nie wiem z czego to wynika. Wiem natomiast, że oszustwo, a próba wyłudzenia, to są dwa zupełnie różne paragrafy.

156

ewtula napisał/a:

Uwierz mariooosh że tego samego bym pragnęła ale jestem płotką.

Konsultacja on-line dużo nie kosztuje, a jak złożysz pisemne zawiadomienia to właściwych instytucji to będą musieli się tym zająć. Na razie robią spychologię. Chociaż jego US pewnie nie odpuściłby sobie takiej okazji...

157

No to gdzie mam iść ???? już mi nawet głupio latać na tą policję bo pomyślą że jaka baba natrętna. co mam dalej robić bo wiem że dalej będzie mnie nękał. Chociaż wszyscy mówią odpuść - to jednak za każdym razem kiedy wchodzę na pocztę serce mi wali jak widzę od kogo. A widzicie że nalicza mi jakieś pieniądze i wprost jest kulturalnie- bezczelno - natarczywo -nachalny.  Niby napisał że nie obowiązkowe ale jak nie wpłacę to kara itd.... itp...

158

Słuchajcie mój mąż dostał od Urzędnika z naszej skarbówki takie oto skróty : C E I D G I :   i tam można sprawdzić czy osoba ma legalną działalność. Z imienia i nazwiska.Może komuś się przyda.

159

ewtula napisał/a:

Słuchajcie mój mąż dostał od Urzędnika z naszej skarbówki takie oto skróty : C E I D G I :   i tam można sprawdzić czy osoba ma legalną działalność. Z imienia i nazwiska.Może komuś się przyda.

Po imieniu i nazwisku trudno to jednoznacznie określić. Poza tym nie wiem czy już przenieśli wszystko. Do niedawna korzystałem z CEIDG w pracy i nie zawsze działało tak jak trzeba.

160

ktoś ma jakiegoś POMYSŁA na oszusta

161

napisz mu że zakładasz sprawę za nękanie wink

162

Catwomen podała Ci na talerzu najprostszy przepis na oszusta. Wystarczy rady wprowadzić w życie smile

Catwoman napisał/a:

ewtula po prostu nie odpisuj mu w ogóle, nie reaguj, a gdy Cię będzie zastraszać, odpisz krótko, że byłaś w tej sprawie na Policji i w skarbówce (to go powinno bardziej przekonać) . I czy nadal jest zaintersowany jałową korespondencją z Tobą.

163

Tak zrobię,  dzięki wszystkim.

164

To znowu ja, otóż mój gnębiciel nie odpuszcza dziś mi wysłał następne pismo oto ono:                                            Uprzejmie zawiadamiamy, że w dniu jutrzejszym mija Pani termin spłaty zobowiązania.

Terminem nazywamy saldo księgowe w naszym banku ale zawsze bierzemy pod uwagę potwierdzenie dokonania płatności w przypadku gdy termin ten wypada w dni wolne jak np. sobota czy niedziela. W przypadku dokonania spłaty zadłużenia w dzień wolny prosimy o przesłanie do nas potwierdzenia dokonania płatności.

Informujemy, że działamy na podstawie:

Art. 509 § 1. Wierzyciel może bez zgody dłużnika przenieść wierzytelność na osobę trzecią, chyba że sprzeciwiałoby się to ustawie, zastrzeżeniu umownemu albo właściwości zobowiązania.
§ 2. Wraz z wierzytelnością przechodzą na nabywcę wszelkie związane z nią prawa, w szczególności roszczenie o zaległe odsetki.

W związku z powyższym prosimy bezpodstawnie nas nie oskarżać (nękanie), ponieważ możemy wyciągnąć z Pani twierdzenia skutki prawne. Każda osoba, podmiot gdy oskarża inną osobę, podmiot musi posiadać dowód na podstawie, którego oskarża tą osobę lub ten podmiot. W przeciwnym bądź razie osoba ta lub ten podmiot może żądać zadość uczynienie za obrazę lub\i oczernienie oraz może powiadomić organy ścigania o popełnieniu przestępstwa z art. 234 dotyczącego Fałszywych oskarżeń, a za ten czyn osoba ta lub ten podmiot podlega grzywnie wynoszącej do 15 000,00zł., karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
-- o:  A to moja odpowiedz do niego:                                                                                                                 Proszę nigdy więcej do mnie nie wysyłać  bzdur bo wszyscy wiemy że to pogróżki jałowe. Byłam na policji oraz u rzecznika  i jeśli pan uważa  że jestem panu coś dłużna  popełniłam coś ca co jestem ukarana proszę mi wysłać pocztą a właściwie nie pan a windykator zawiadomienie z podpisem i pieczątką. A  potem będziemy się osądzać.A ponadto proszę pana US  we Wrocławiu ma pana firmę czy sklep zarejestrowaną. Bo raczej nie wie --prawda?. Więc czekam na pocztę bo e-mail już nie będzie odczytywany i brany na serio. żegnam.

165

@ewtula, moim zdaniem, żeby była wierzytelność to musi być nakaz zapłaty z sądu. Nie sądzę, żeby na tym etapie mógł cokolwiek scedować. Jak przekaże innemu podmiotowi Twoje dane to sam podpadnie pod paragraf...

166

Dług można sprzedać. Aby jednak miało to sens, to sprzedaje się go za kwotę niższą niż zobowiązanie - dzięki temu sprzedający ma płynność finansową, a druga strona może na transakcji zarobić. Biorąc jednak pod uwagę, o jak "ogromnych" kwotach jest w tym przypadku mowa, byłoby to po prostu zabawne.
Wyrok sądowy musi zapaść, aby można było wykonać egzekucję komorniczą.

Swoją drogą cała sprawa rozbija się o produkt wartości 1 zł (słownie: jeden złoty) a urosła do sprawy wielkiej rangi. I wciąż rośnie...

167

O właśnie a najlepsze to to że ze 20 minut po wysłaniu mu e-maila dostałam z ukrytego numeru telefon. Pan z drugiej strony poinformował mnie o tym że rozmowa jest nagrywana i że mój nr wygrał maszynkę szwajcarską zupełnie za darmo. Zapytałam go gdzie haczyk - pan roześmiał się i jeszcze raz wspomniał że rozmowa jest nagrywana i że tylko mam zapłacić za przesyłkę 19,99 ale nie listonoszce. Przesyłka ta będzie wrzucona do skrzynki a ja mam 2 tyg na zapłatę. Oczywiście powiedziałam że ja nie chcę ale pan nalegał i zachwalał że powiedziałam mu żeby zadzwonił za 1 godz, to będą moje córki może one zechcą. ale na ten moment nie chcę. Dodam że pan był bardzo uprzejmy i przesłał pozdrowienia ---i tu mnie tknęło że to mój prześladowca, chce mnie wrobić w inny sposób. CO MYŚLICIE?. Teraz jak zadzwoni to też nagram rozmowę.

168

Wiem OLINKA- ale jak wchodzę na pocztę to po prostu mam takiego stracha że po prostu depresji dostanę  i o... mam nową wiadomość na poczcie i już mnie w gardle ściska.

169

Ewtula, aby rozmowa mogła być nagrywana, to musiałabyś wyrazić na to zgodę, jeśli pan o to nie zapytał i nie uzyskał aprobaty, to złamał prawo.

170 Ostatnio edytowany przez ewtula (2014-02-14 18:23:24)

O nic mnie nie pytał  tylko 2 x poinformował że jest nagrywana. Wydaje mi się że po moim e-mailu, stwierdził że tak się nie da mnie udupić ,to znajdę inny sposób. A może jest  Więcej

PROSZĘ JAK KTOŚ SIĘ NA TYM ZNA TO CO TO ZNACZY?Bo właśnie taki był temat,nagłówek od niego
Sprawa nr. 654-2014t

171 Ostatnio edytowany przez Nektaryna (2014-02-14 19:00:08)

ewtula napisał/a:

PROSZĘ JAK KTOŚ SIĘ NA TYM ZNA TO CO TO ZNACZY?Bo właśnie taki był temat,nagłówek od niego
Sprawa nr. 654-2014t

Oj Ewtula, ale wnikasz w te jego wypociny. Sam sobie wymyślił ten numer. Cytowałaś go " Zawiadamiamy, iż w dniu: 11-II-2014 roku przejmujemy Pana/i zadłużenie (...) nadajemy mu indywidualny numer: 654-2014, którym prosimy się posługiwać pisząc lub spłacając zadłużenie."
Nadał tytuł, aby nadać powagę sprawie.  Tak samo jak do art. 234 dotyczącego Fałszywych oskarżeń dośpiewał sobie kwotę grzywny 15 000,00zł aby Cię bardziej wystraszyć. W tym artykule nie ma nic o wysokości grzywny.

A zobacz sobie, dostał kolejnego negatywa. Skontaktuj sie z tą osobą, pewnie też jej będzie zatruwał zycie.

172

Wnikam -Nektarynko słodka, bo ciągle mnie czymś przybije i mam taki lęk choć wszyscy mi mówią że to blef. Ale jednak dotyczy to mnie i jak widzę od niego wiadomośc to mi słabo się robi. A może ktoś wie jak wpisać go na czarną listę, żeby nie kontaktował się ze mną?. Zapomniałam wam napisać że dostałam wiadomość od allegro i również nie kazali brać poważnie jego gróźb no i że mogę wpisać go na czarną listę.. A konta nie mogą mu zablokować.

173

ewtula napisał/a:

Wnikam -Nektarynko słodka, bo ciągle mnie czymś przybije i mam taki lęk choć wszyscy mi mówią że to blef. Ale jednak dotyczy to mnie i jak widzę od niego wiadomośc to mi słabo się robi. A może ktoś wie jak wpisać go na czarną listę, żeby nie kontaktował się ze mną?. Zapomniałam wam napisać że dostałam wiadomość od allegro i również nie kazali brać poważnie jego gróźb no i że mogę wpisać go na czarną listę.. A konta nie mogą mu zablokować.

Wytocz mu spór w moje konto jest po lewej strony dział spory transakcyjne daj nowy spór i voila.

174

Już 1 spór trwa i właśnie teraz o niego mnie szantażuje. To można mu zrobić jeszcze jeden?

175

Ewtula... czy Ty masz jakąś manię prześladowczą? Zaraz tego faceta w lodówce znajdziesz..
Poza tym, zrobiłaś aferę o głupie 21 złotych, które mogłaś zapłacić i mieć spokój.
Teraz jęczysz, bo spokoju nie masz. Po co Ci to było? Następnym razem czytaj aukcję, zanim klikniesz bezmyślnie ''kup teraz''.

176

hola hola zapędziłaś się chyba nie tu gdzie trzeba. Nie znasz tematu- a widzę, że do powiedzenia( nie na temat) masz.  W woli ścisłości, to twoim zdaniem za co mam mu zapłacić? .za to że sporu nie wycofałam? bo raz mu zapłaciłam 7 zł za ? nie wiem sama ale zapłaciłam żeby się odczepił. A on dalej ciągnie. w zmowie z nim jesteś czy co?

177

ewtula daj na wstrzymanie!! Napisałaś mu to bądź konsekwentna!! Inaczej on pomyśli, że się go boisz.
To po pierwsze. Po drugie zarówno Tobie jak i wszystkim przy okazji czytającym radziłabym w ogóle nie odbierać telefonów z nieznanych numerów- sama tego nie praktykuję i jest mi z tym świetnie. Czemu? A np. temu, że koleżance mojej teściowej za takie odebranie, gdzie właściwie nikt się nie odzywał przyszło do zapłacenia 30 zł. Tak również naciągają ludzi.

178

@ewtula, problem w tym, że trochę się zamotałaś. Zdecyduj się na coś i bądź konsekwentna. Najpierw licytujesz, później rezygnujesz, nie chcesz nic mu płacić po czym za chwilę płacisz za ugodę, ale nie wycofujesz sporu, teraz miałaś go zignorować, ale wdajesz się w te przepychanki itp., a to do niczego nie prowadzi.

179

Może to i tak wygląda ale on mnie wykańcza psychicznie i dopiero znów mi napisał:
Odnośnie Pani pisma odpowiadać nie musimy ale informujemy, że pisma, które Pani otrzymuje nie są to "pogróżki jałowe" i prosimy nie wymyślać. Wizyta na Policji jak i Rzecznika odgrywała by wielką rolę ale z tego co Pani pisze wynika, iż Pani tam nie była lub nie zrozumiała Pani przesłania tych Osób. My na Panią nie nakładamy kary lecz chcemy uzyskać kwotę zgodną z umowy, która została zawarta na serwisie aukcyjnym Allegro i z powodu, iż aukcja miała charakter internetowy (zawarcie umowy było po przez internet) nie musimy do Pani wysyłać listów drogą tradycyjną. A jeśli chodzi o nasze działania to zapraszam do U.S. pełna nazwa firmy to:
My swoje stanowisko w sprawie podtrzymujemy, a Pani dalsze konsekwencje zna.

180

Wydaje mi się, że wyczuł w wiadomościach, które pisałaś do niego strach, niepokój i zdenerwowanie. I mimo, ze chciałaś wypaść na pewną siebie, wyszło całkiem inaczej. A radzą Ci wszyscy - i na forum i z allegro - nie odpisuj.

181

Mąż mój chce nagłośnić sprawę dalej gdzieś np do telewizji. Może ktoś wie jak i gdzie.

182 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-02-14 22:08:47)

ewtula napisał/a:

hola hola zapędziłaś się chyba nie tu gdzie trzeba. Nie znasz tematu- a widzę, że do powiedzenia( nie na temat) masz.  W woli ścisłości, to twoim zdaniem za co mam mu zapłacić? .za to że sporu nie wycofałam? bo raz mu zapłaciłam 7 zł za ? nie wiem sama ale zapłaciłam żeby się odczepił. A on dalej ciągnie. w zmowie z nim jesteś czy co?

Przede wszystkim spasuj, dobrze? Zmowę, to Ty masz pod kopułką chyba.
Temat przeczytałam cały i gdybyś na początku zapłaciła za kupiony przedmiot, to by nie było tego całego bajzlu.
Poza tym, jesteś totalnie niekonsekwentna. Masz problem z tym facetem z własnej winy.

A tak serio, co Ty chcesz nagłaśniać, skoro sama jesteś sobie winna? Tylko Cię wyśmieją.

Marioooosh, masz sto procent racji.

183

Ewtula daj sobie spokoj
Przestan reagowac na meile
Poczta nic ci nie przyszlo przeciez
Olej goscia i tyle
I na przyszlosc zastanow sie zanim zalicytujesz

184

Marioosh jak inni mają rację i są bardzo inteligentni. Piszą i doradzają za co im bardzo dziękuję. Dziękuję im za wsparcie i ludzkość. Czego tobie brak CYNICZNA i nie musisz pokazywać jaka jesteś cyniczna. I nie wchodź  tu więcej i nie pisz swoich złośliwości i wrednych postów, bo mądrością nie grzeszysz,a takich pustych osób nie muszę znosić.

185

Temat wątku jest jasno określony, proszę o merytoryczną dyskusję i przeniesienie personalnych utarczek poza teren forum.
Dziękuję i pozdrawiam.

186 Ostatnio edytowany przez mortisha (2014-02-14 23:27:05)

ewtula napisał/a:

.....................................
-- o:  A to moja odpowiedz do niego:                                                                                                                 Proszę nigdy więcej do mnie nie wysyłać  bzdur bo wszyscy wiemy że to pogróżki jałowe. Byłam na policji oraz u rzecznika  i jeśli pan uważa  że jestem panu coś dłużna  popełniłam coś ca co jestem ukarana proszę mi wysłać pocztą a właściwie nie pan a windykator zawiadomienie z podpisem i pieczątką. A  potem będziemy się osądzać.A ponadto proszę pana US  we Wrocławiu ma pana firmę czy sklep zarejestrowaną. Bo raczej nie wie --prawda?. Więc czekam na pocztę bo e-mail już nie będzie odczytywany i brany na serio. żegnam.

I na tym zakoncz jakąkolwiek dyskusje . Przestan juz tak konkretnie bawic sie w odbijanie pileczki, bo im dluzje bedziesz wciągac sie w zabawe w  berka tym  dluzej będziesz dostawac maila z tego typu pierdoolami
Napisalas jasny przekaz ,że jakiekolwiek wiadomosci bez pieczatki i podpisu a tym bardziej  formą poczty elektronicznej  mozna o kant tylka potrzaskac i skoncz w koncu te przepychanki od slowka do slowka.
Od tej pory brak odezwu z twojej strony,w przeciwnym razie sama sie nakrecasz i odbiorca wyczuwac bedzie twoj strach i niepokój  mając z tego satysfakcje . STOP

Nektaryna napisał/a:

Wydaje mi się, że wyczuł w wiadomościach, które pisałaś do niego strach, niepokój i zdenerwowanie. I mimo, ze chciałaś wypaść na pewną siebie, wyszło całkiem inaczej. A radzą Ci wszyscy - i na forum i z allegro - nie odpisuj.

DOKŁADNIE ,dokladnie .Tak samo mysle . Ewtula albo posluchasz porad tutejszych i zalecen policji, allegro  ,albo dzialaj po swojemu  jeśli taką masz wole i nie pros o rady, do ktorych ustosunkowac ci sie trudno . Bo cóż wiecej mozna napiasac ?

187

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM  ZA DOBRE RADY I POZDRAWIAM

188 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-15 09:08:40)

Post nie na temat.

189

No i chwała Bogu mamy zakończenie sporu big_smile .... zaakcentowane niebieskim....wielokropkiem big_smile

190

Ktoś wcześniej mądrze zauważył: trafił swój na swego:)

191 Ostatnio edytowany przez czasymira (2014-02-16 09:44:01)

Cześć Ewtula. Tak trochę nie rozumiem Cię. Napisałaś że kupujesz u niego jeden perfum, po czym kupujesz jednak trzy i jesteś nagle, bez wyjścia...
krok po kroku opisz jak to było...bo. np . ja chce kupić kilo ryżu, okazja za 1 zł....skoro okazja to wezmę dwa kilo...za 2 zł.....nie, skoro tak tanio to wezmę za 3 zł......halo halo...ale koszty przesyłki się zwiększą...no tak bo będzie 3 kilogramy , a kilogram za paczkę u mnie jest 9 zł 50 gr....może po kolei  w punktach opisz jak to było.

192

Tak kupiłam a raczej wygrałam licytację 1 sztuki za 1 zł koszt 1 buteleczki za przesyłkę 20 zł. Napisałam zaraz do niego czy jak bym kupiła jeszcze 2 butelki  to jaki byłby koszt wysyłki. Napisał 60 zł. Nie uważasz że zbyt wysoki?. Dlatego znowu do niego napisałam że przepraszam ale rezygnuję z zakupów u pana ze względu wysokich kosztów. I tu mnie pewnie zechcesz zaatakować,że liczyłam jak ty na przykładzie swojego ryżu. Liczyłam na koszt mniejszy. I tu pan zaczął mnie straszyć sądem i td. Naliczał odsetki . Na początku 6 zł kazał sobie wpłacić jako UGODA. po 2 dniach 7 i wpłaciłam żeby dał mi już spokój i sprawa zakończona. Ale pan zażądał wycofania sporu-i tu podał termin- nie wycofałam sporu, więc pan te 7 zł jak opisał wycofał i naliczył już 23 zł. Oczywiście oświadczył że sprawę przejął windykator. Do wczoraj miałam zapłacić te 23 zł ale nie zapłaciłam i nie mam zamiaru. ALLEGRO poinformowało mnie że nie ma prawa niczego mi naliczać i żeby nie brać poważnie jego gróźb.    Zresztą nie tylko Allegro ale byłam z tymi jego e-mailami na policji i u rzecznika, i nie kazali w ogóle z nim prowadzić negocjacji a na komisariat mam iść jeszcze raz jak dalej się posunie.    Wiem że na przykładzie swojego ryżu chcesz pokazać mi wagą. Tak ja to wiem że mógł powiedzieć powiedzmy około 30-35 ale nie 60. Ja kiedyś wstawiłam na allegro bluzkę od 1 zł.  a przesyłkę wyższą 12 zł to pani napisała czy jak kupi 4 rzeczy jaka będzie przesyłka - napisałam jej że 1 te 12 zł. A jeśli bym dała cenę 60 to by mnie zlinczowano.

193 Ostatnio edytowany przez lena812 (2014-02-16 10:42:04)

ewtula napisał/a:

Napisałam zaraz do niego czy jak bym kupiła jeszcze 2 butelki  to jaki byłby koszt wysyłki. Napisał 60 zł. Nie uważasz że zbyt wysoki?. Dlatego znowu do niego napisałam że przepraszam ale rezygnuję z zakupów u pana ze względu wysokich kosztów.

zrezygnowałaś z tej jednej buteleczki,czy z trzech,bo ja też już się gubię w tym co piszesz
wylicytowałaś perfumy za złotówkę,chyba widziałąś ile wysyłka kosztuje, dodatkowo pisze w aukcji na jakich zasadach się ona odbywa
nie prościej było zapłacić te 21 zł za te perfumy i wysyłkę i mieć spokój?
fakt perfumy nie oryginalne,ale to przecież widać z daleka

194

ZREZYGNOWAŁAM Z TEJ ZAKUPIONEJ 1 . A nie czytałam wcześniej bo nawet nie było na to czasu. Ja tak spontanicznie z nudów kliknęłam na kończące się i wyskoczyły mi te perfumy i do końca była 1 minuta więc bez zastanowienia zalicytowałam i dopiero po  fakcie weszłam do niego no i poczytałam napisałam o koszt i już reszta poleciała

195 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-02-16 12:59:57)

ewtula napisał/a:

ZREZYGNOWAŁAM Z TEJ ZAKUPIONEJ 1 . A nie czytałam wcześniej bo nawet nie było na to czasu. Ja tak spontanicznie z nudów kliknęłam na kończące się i wyskoczyły mi te perfumy i do końca była 1 minuta więc bez zastanowienia zalicytowałam i dopiero po  fakcie weszłam do niego no i poczytałam napisałam o koszt i już reszta poleciała

I właśnie dlatego jesteś sama sobie winna.
Kupiłaś jedną buteleczkę, trzeba było za nią zapłacić i tyle.

Koszt przesyłki widniał opisany jak byk. A facet nie ma obowiązku iść Ci na rękę i sprzedać trzy produkty za jeden koszt przesyłki.
Możesz się na mnie wściekać i pisać, że jestem wredna, ale taka jest prawda.

Pozdrawiam.

Posty [ 131 do 195 z 205 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Allegro sprzedawca straszy sądem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024