Witajcie kochane :)i dzis znów piekna pogoda,Asia się odezwała i jest super:)Truskaweczko to bardzo miłe dziękuję,kurcze Dorotka znów nam gdzies poleciała-to pewnie zasługa zblizajacej sie wiosny
:):),życze wszystkim miłego i spokojnego dnia,no i oczywiscie zdrówka-omijajcie wirusy
Puk,Puk!!! jejku nikogo nie ma?:(
Jestem właśnie ![]()
Dziękuję i również życzę zdrówka
Co słychać Słoneczko?
U mnie wczoraj nocował mój facet, to wyszło tym razem spontanicznie, wracał z piwka od kolegi, do siebie by dłużej czekał na autobus, do mnie był szybciej. Miał nocować w piątek lub w sobotę, ale nie jest pewne czy będzie mógł, jak tak, to jeszcze raz wtedy zanocuje, czyli za 2-3 dni, a jak nie to chociaż wczoraj zanocował. I tak późno był u mnie, bo o 2:30 w nocy, bo nocny długo jedzie, a on z piwka po 1 w nocy wracał, no ale zawsze coś ![]()
Witam wieczorkiem wszystkich ![]()
Truskaweczko-ciesze sie z Toba ze jesteś szczesliwa,tak dalej w nieskonczonosc,duzo miłosci i wszystkiego naj,najlepszego wam zycze-pamietam swoja młodosc,kiedy sie miało te latka,tez czekałam na kochanego z niecierpliwoscia i chciałam jak najwiecej czasu spedzac z nim,oj,oj to były czasy:):):)
A gdzie reszta dziewczyn?-pozdrawiam was ![]()
Asiu pozdrowienia dla ciebie ![]()
Czesc dziewczyny:)dzis sobota,pewnie jestescie od ranka zagonione i krzatacie sie po domciu,zycze miłego i spokojnego dnia,pozdrawiam wszystkich-duzo słonca ![]()
Dzień dobry i kope lat drogie dziewczyny ;D
Wybaczcie że was tak zaniedbałem strasznie ale ciężki okres życia w pracy miałem...
A jak wasze plany weekendowe ;D??
Witaj Stefanie,no troche cie nie było,ale juz wszystko ok?
Dziewuszki gdzie jestescie?
Hej
Mój facet jednak u mnie dziś nie nocuje, trochę zabalował wczoraj z kolegami i odpoczywa u siebie
No trudno, ostatnio nocował i niech będzie
A co u Ciebie Słoneczko, co u Ciebie Asiu? Pozdrawiam Stefan, miło, że jesteś znowu
W weekend muszę pozałatwiać jeszcze parę spraw, to mniej będę w kafejce, a Ty jakie plany?
Witajcie niedzielnie :)oj nieciekawie ostatnio u nas w kafejce-dziewczynki cos nic nie piszecie ![]()
Truskaweczko to pewnie tesknisz za nim,u mnie jakos leci jutro jestem umówiona na rozmowe o prace,oby mi sie udało,dam znac jak mi poszło,trzymajcie kciuki za mnie.Pogoda nadal dopisuje z czego bardzo sie ciesze,jak słonce swieci ja czuje sie jakbym znów sie narodziła,mam takiego paera do zycia i działania,dzis znów jestem sama-okropna nuda,mozna oszalec,ale co zrobic samo zycie,kochani zycze wam miłego i słonecznego dnia,wpadne puzniej,pozdrawiam was ![]()
U nie w życiu zawodowym jak najlepiej;D praca wre jest jej dużo jestem zalatany pełna aktywność tak jak lubię ;D.
A prywatnie cóż wczoraj jak byłem w swym ukochanym klubie kurde same pary zakochane...;/ no az mnie zaczęła jakaś mała deprecha dopadać;(, Dobrze że jutro znów praca odpocznę od problemów przynajmniej ;D.
Witajcie milutko jakis spiacy dzien
pada deszcz wieje jak w kieleckim
A co u mnie ..... wracam a jak odetchchne
opowiem wam wiecej . pozdrawiam ![]()
Witajcie dziewczyny ![]()
Asiu Ty moje kochane serducho :)pozdrawiam cie cieplutko:)
Dziewczyny a z wami psia kość co?,gdzie sie podziewacie? wiosenna pogoda was chyba odciagneła.
Lucynko,Dorotko i reszta pozdrawiam cieplutko i wracajcie na babskie pogaduchy ![]()
Hej ![]()
Ja jutro widzę się z przyjaciółką,pochodzimy i na trochę do kawiarni na herbatkę lub kawkę idziemy, albo i to i to albo może jakiś koktajl tam wezmę, bo podobno mają dobre), więc to prawda, coraz ładniejsza pogoda nieco odciąga
No, ale ja będę zaglądać, jestem codziennie i tak, nie martwcie się
Stefan, rozumiem, może to wpędzić w taką deprechę. No, ale uszy do góry, bo fajny facet jesteś i tak czuję, że długo Ty nie będziesz sam, tylko nie smutaj ![]()
Słoneczko, no tak, tęsknię za ukochanym, ale daję radę, czas też umiem sobie zorganizować, poza tym codziennie jesteśmy w kontakcie telefonicznym, więc tragedii nie ma ![]()
Asiu, no to koniecznie po przyjeździe zdaj nam relacje ![]()
Truskaweczko jestem sam już ponad 2 lata...
Witajcie Kochani powinnam dobic do was we wtorek. pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Ooo, ale się zasiedziałam..
Idę spać dopiero ![]()
Asiu ok, czekamy na Ciebie ![]()
Stefan, no wiadomo, 2 lata to sporo i jest ciężko, ale też nie bardzo dużo- patrząc na Twój wiek. Nie jesteś stary, nie warto się poddawać dlatego, bo bym powiedziała wręcz, że faceci często poznają kogoś na stałe po 30stce, zwłaszcza w obecnych czasach, jest to całkiem normalne, nie ma się co niepokoić ![]()
Dobranoc ![]()
Witajcie ![]()
Długo mnie nie było, ale siła wyższa
Młody postanowił ćwiczyć rzut laptopem i wczoraj odebraliśmy go z naprawy.
Buziaczki dla wszystkich ![]()
Dzień dobry i kope lat drogie dziewczyny ;D
Wybaczcie że was tak zaniedbałem strasznie ale ciężki okres życia w pracy miałem...A jak wasze plany weekendowe ;D??
A nie nasz kolegów?
Witajcie wieczorem ![]()
Asiu - fajnie, że się odezwałaś. Napisz coś więcej, jak Ci tam jest.
Dorota - mój Młody, mimo że trochę starszy od Twojego też ostatnio uszkodził obudowę swojego laptopa. Nie wiem czy ćwiczył rzuty, ale fakt pozostaje faktem. Trochę poimprezowali na koniec sesji więc może przy okazji (?) się uszkodziło
Już wie, że naprawia na swój koszt.
same pary zakochane...;/ no az mnie zaczęła jakaś mała deprecha dopadać;
Stefan - tylko bez nijakich depresji ![]()
Ty jesteś młody facet przecież.
Pozdrawiam pozostałe bywalczynie ![]()
Cóż kumpli mam, dziś idziemy na wódkę (przynajmniej każdy będzie miał swa połówkę
).
A tka po z a tym niestety dzień ten który chciałem na pace poświecić w wyniku złośliwści losu mam zupłenie wolny no cóż...
Stefan, Walentynki to dzień jak każdy inny. Ja mam faceta, ale dzisiaj w ogóle z nim nie spędziłam dnia, bo chory jest, a też zarazić mnie nie chcę, więc jest u siebie, a ja u siebie. Tak za parę dni pójdziemy do kawiarni w ramach walentynek i tyle
Nie ma co się spinać, spotkaj się z kolegami jak mówisz, to też fajne ![]()
Słoneczko, co tam u Ciebie? Zawsze ja piszę co u mnie, a Ty tak mało piszesz co u Ciebie ![]()
Niedługo będę zmykała spać, dobranoc ![]()
Witajcie Szanowne Dziolchy i Stefano ;p dzis czelkam na fona od pezwoznika i jitro wyruszam do kraju.Lucynko nie bylo latwo ale troszke sie skomplikowala moja sytuacja a kregosluup sie ppgniiewal i musze wrocic.Moj Milusi strasznie przezywa ta rozlake.
Ale powiem wam ze Polacy to Swinie i tylko tyle i az tyle. Pozdrawiam ![]()
Witajcie słonecznie dziewczynki :)dzis sobutka wiec odpoczywam troszke jeszcze, potem robotka w domciu,niewiem czy pisałam,od poniedziałku pracuje wiec mniej czasu na wszystko-praca narazie ok,nawet bardzo i cisze sie oby tak dalej.
Asiu sciskam cie mocno kochana,i was wszystkie kobietki,miłego i spokojnego dnia,do wieczorka,:)
OK Asiu, nie dziwię się, że mąż tęskni, to zawsze trudne dla pary. No, ale zaraz wracasz, współczuję Ci z kręgosłupem.
Słoneczko ok, fajnie, że napisałaś więcej ![]()
U mnie na razie nic nowego, też ściskam Was :*
No i po świeci mafii ;D
w sobotę kiedy to był dzień singla, z rana krew przelałem za ojczyznę a wieczorem pobalowało się na tzw anty walentynkach ;D.
ogólnie udany dzień ;D.
No i po świeci mafii ;D
w sobotę kiedy to był dzień singla, z rana krew przelałem za ojczyznę a wieczorem pobalowało się na tzw anty walentynkach ;D.
ogólnie udany dzień ;D.
No to świetnie
Cieszę się, że dobrze pobalowałeś, że świetnie się bawiłeś ![]()
Witam wszystkich
ale sie rozpisaliscie :)no cóz moze innym razem,spokojnej nocy,pozdrawiam ![]()
hej ![]()
Witajcie
Wpadlam przed senkiem. Jestem jakas nijaka probuuje na nowo wlezsc w nasz klimst.
Wrocilam wczoraj z UK. Juutro do UP
Dobrej nocy zycze i witam nowa kolezanke. pozdrawiam ![]()
Jestem
Wybaczcie, że Was zaniedbałam
Wczoraj zasnęłam gdzieś po 21-22 już, więc wyjątkowo wcześnie jak na mnie, skoro ostatnio zasypiam po 2, a nawet po 3
No a jak byłam wcześniej, to niewiele siedziałam i nie miałam siły pisać za bardzo. No ale już jestem. Słoneczko
co tam u Ciebie? ![]()
Hej Asiu. To normalne, musisz się zaklimatyzować, dopiero co wróciłaś do domu. Miłej nocki Asiu
Ja też witam nową koleżankę ![]()
Witam nową koleżankę;D zawsze jakiś miła odmiana ;D.
Ja tydzień na spokojnie spędzam praca potem bieganie i siłka pod chmurką w parku ;D
A ja wam dziewczyny mija tydzień??
942 2014-02-19 21:29:20 Ostatnio edytowany przez Sloneczko6 (2014-02-19 21:30:46)
Revenge-witam Cie cieplutko,miło ze do nas dołaczyłas ![]()
Stefanku co u ciebie?wpadaj czesciej ,wpadaj i opowiadaj ![]()
Asiu nasza kochana,odrazu razniej z toba ![]()
Truskaweczko chyba musisz zmienic troche ta pore spania-to nie na dłuzsza mete,a co u mnie-pracuje ,leci juz 2 tydzien,praca od 7-15,od pon-piat,jest dobrze ,narazie nie wykozystuja a co bedzie dalej zobaczymy,narazie nie ma co narzekac,praca na cukierni i garmazerce-gastronomia,kolezanki chyba wpozadku,od 1.03.podpisuje umowe,pozdrawiam was cieplutko i zycze kolorowych senków ![]()
Ja nie zamierzam wpadać ja zawsze zachodzę świadomie ;D.
A tka po za tym u mnie póki co bardzo spokojnie w życiu pomijając pracę, która daje mi mnóstwo satysfakcji ;D.
Pozdrawiam wieczorkiem cieplutko Wszystkie Was i Rodzynka.
Obecnie nie mam nastroju na dłuższe pisowanie.
Dobrej nocki życzę.
Hej, chodzi Ci o tę porę spania Słoneczko 2 czy blisko 3 w nocy? No masz rację, bo potem jak widać zmęczona i innego dnia zasypiam po 22
Co może być męczące, prawda?
A u mnie wszystko fajnie, przedwczoraj widziałam się drugi raz z koleżanką z tego forum, allegrą90, już drugi raz się widziałyśmy, blisko siebie mieszkamy
Tak że kogoś z forum znam już
Wczoraj za to widziałam się z taką moją koleżanką, a dzisiaj widziałam się z przyjaciółką
Trzy dni pod rząd towarzyskich świetnych spotkań, także bardzo mnie to cieszy, świetnie
A pojutrze, czyli w piątek odbijamy sobie z moim walentynki i idziemy do kawiarni w Wawie
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia.
Ja na razie posiedzę cichutko....muszę się nadal dostrajać.
Witajcie ![]()
Asiu, witam gorąco
Zdrówka życzę!!! Głowa do góry...spróbowałaś!!!
Wszyscy zapracowani, zabiegani... Mam nadzieję, że wszystkim wszystko się układa dobrze ![]()
Buziaczki!!!
No Dorotko, u mnie dobrze. Jutro jak pisałam jadę z moim do tej kawiarni w Warszawie
Ma dla mnie prezent, ja dla niego też- śmieszne bokserki. Odbijamy sobie walentynki, których nie spędziliśmy razem, bo był chory. Po jego pracy jedziemy, więc dopiero po 18, ale kawiarnia ta tak do 20, więc na godzinkę można wpaść- nam to wystarczy
A pojutrze- w sobotę, chyba ma wolne i może u mnie zanocuje, ale zobaczymy jeszcze ![]()
Asiu, pozdrawiam! ![]()
Witajcie
Asiu, witam gorąco
Zdrówka życzę!!! Głowa do góry...spróbowałaś!!!
Wszyscy zapracowani, zabiegani... Mam nadzieję, że wszystkim wszystko się układa dobrze
Buziaczki!!!
Tak Dorotko
Ale czuję niedosyt , nie wiem co jeszcze. Wypalona a na dodatek to Rząd posadziłabym na miejscu ludzi biednych i na odwrót. Aby szlachta zrozumiała w końcu co to znaczy vegetować
w naszym zakichanym kraju...bo to nie życie jest tylko męka.
Pozdrawiam i Dobrej nocy życzę
Asiu no widzisz, ludzie w rządzie bogaci, więc zazwyczaj to ciężko im sobie pewnie nawet wyobrazić jak to żyć w biedzie. Często myślą tylko o sobie, a nie o tym, by innym było lepiej. Nie powinno tak być oczywiście ![]()
Ja lecę spać, dobranoc ![]()
Witam was moi kochani ![]()
teraz popijam kawke-szkoda ze nie z wami,przy sobocie robótka w domciu ale to po kawusi-dzis troche pospałam,bo w tygodniu od 4 rano na nogach,wiec troszke pospałam.
Asiu doskonale cie rozumie ale jak cie znam jestes silna dziewuszka i dasz rade ,głowa do góry z kazdym dniem bedzie lepiej-wiem ze dasz rade,trzymaj sie serduszko ![]()
Dorotko,Truskaweczko,Lucynko,stefanie i inni,serdecznie was wszystkich pozdrawiam i zycze miłego i słonecznego dnia -do wieczorka,pa ![]()
Witajcie dziewczyny ;d ja po szaleństwie pikowej nocy wreszcie obudzony i zrelaksowany ;D
A jak wam wieczór miną
??
Witajcie
Ja na chwilę, dzisiaj mało byłam na forum, tak innymi rzeczami akurat dzisiaj się zajmowałam. A co tam u Was? Stefan, cieszę się, że u Ciebie ok. A teraz idę spać dopiero, bo fajny horror oglądałam- "La casa deli fin the los tiempos"/inaczej "The House Of The End Times". Słoneczko, dzięki za pozdrowienia i również Ciebie pozdrawiam, dzień się skończył, więc życzę miłej nocki, a jutro miłej niedzieli
Dobranoc kochani
Buziaki dla Was ![]()
Czesc Wam moi kochani :)cos mało piszecie,przepraszam ale mam nadzieje ze sie nienarzucam.
Co u was słychac i jak spedzacie dzis dzien?,u mnie narazie ok,wpadne pozniej,jade teraz do mojej babuni,pozdrawiam wszystkich i zycze słonecznego i miłego dnia,sciskam was,pa ![]()
Słoneczko udanej wizyty ![]()
Jeśli chodzi o moje plany na dziś, to leniuchowanie i "sprzątanie" kompa (;. Nie wiem jak u Was, ale u mnie bezchmurne niebo, słońce grzeje. Chyba przejdę niebawem na wiosenny płaszcz. Ubolewam oczywiście nad tym, iż nie ma zimy - w końcu to moja ulubiona pora, ale co zrobić. Cieszę się tym, co mam ![]()
Pozdrawiam.
Witajcie ![]()
Ja dziś leniuchowałam na całego...ale i przemyśliwałam co jak z czym.... ugryzść.
We wtorek do UP , bo już rejestru dokonałam ale niestety zasiłek dopiero za 3 miesiące i krew człowieka zalewa że tak jest u nas. Witaj Suzan wśród nas już nie wiem czy Cię witałam ![]()
W głowie mam mętlik , głowa pełna różnych myśli....
Pozdrawiam
Słoneczko, nie narzucasz się, no co Ty
Po prostu czasem i ja mam zajęcia jakieś, coś muszę zrobić albo ogólnie rzadziej zaglądam, raz a to spotkanie z chłopakiem, a to włączę jakiś film i nie siedzę na forum. Różne rzeczy
Jednak jak mogę to piszę i pamiętam o Was
Miłego spotkania z babunią ![]()
Ja dzisiaj mam dni kobiece, więc sporo leżałam, ból był duży- zazwyczaj tak mam, więc wzięłam dwa ibupromy max naraz.
O tak, Asiu, beznadziejnie z tyn u nas jest. Jednak, postaraj się podejść teraz do tego pozytywnie, choć wiem.. to bardzo trudne. Nie chcę po prostu, byś była smutna.
Witajcie Agniesiu Moniś Dorotko Stefano
i oczywiście Suzan i jeśli kogoś pominęłam sorki.
Moniś chyba nic na leszpe się nie zmieni...co jedynie w beznadziejnych sytuacjach w końcu są jakieś wyjścia...czy wyjście...i mam nadzieję że się podniosę....
Witajcie ![]()
Asiu - jak Ci się wiedzie?
Napisz coś więcej (jeśli chcesz) o Twoim pobycie.
Pozdrawiam wszystkich pozostałych.
Witajcie moi kochani serdecznie :)Pobyt wczorajszy u babuni udany-cieszyła sie z wizyty jak małe dziecko-bardzo ja kocham,ja niedawno wruciłam do domciu,troche odpoczne i praca w domu,kochani nie mam juz tyle czasu co wczesniej,ale myslami jestem z wami,spokojnego wieczorku,pozdrawiam cieplutko wszystkich bez wyjatków ![]()
Dziękuję za miłe powitanie (; Jak Wam wieczór mija? Ja nie tak dawno wróciłam z zajęć i ledwo żyję. ![]()
Lucynko chyba zapomniałam Cię wymienić w pozdrowieniach sorki , jestem jakaś taka śnięta.
No cóż jechałam 30 godzin na miejsce do owej osady przy niewielkim miasteczku.
Okazało się że jest to Camp , czyli Agencja ma swoje domki i Wany czyli busy
dowożące ludzi do pracy. Dojechałam na sobotę około , godz 11 byłam już w pokoju
i zajęłam swoje łóżko szafkę.... przyjechała koleżanka,a właściwie jej siostra i opowiedziała co z czym i do czego. W niedzielę można było odpocząć po podróży... natomiast w poniedziaałek dokonaliśmy rejestracji i dostałam umowę... w ciągu następnych dni zamiast dowodu dostaliśmy coś podobnego jak dowód , bo zdjęcie nam zrobiła na miejscu i przypisano numer Camp. Dowód zatrzymano aby nie zginął a był do wglądu Szefa tej agencji.
Pózniej zrobiono nam coś podobnego do karty z numerem , aby dostać się do pracy przy kwiatach.
We wtorek pojechałam do pierwszej pracy czyli do fabryki gdzie zajmowano się obróbką warzyw takich jak ziemniaki,marchew i chyba buraki cukrowe. Droga z Campu do Fabryki wynosiła 1 godz i 30 może 40 min. Tutaj torbę ze śniadaniem zostawia się plecak czy też torbę ze śniadaniem i poszliśmy na halę. Tam w małym pokoiku był przydział fartuchów noży rękawic , a wcześniej gumowcy.I tak naubierani udaliśmy się na halę gdzie znajdowały się ziemniaki.......
Zaprowadzono nas w miejsce , w którym każdy pracownik miał robić to co do niego należało.
Na początek było to oczyszczanie obranych ziemniaków, które wyskakiwały z bębna i leciały na taśmę z obrotowymi belami , nie wiem jak to fachowo się nazywa. Przechodząc dalej , właśnie miałam wybierać te złe i odcinać nożem to co było czarne. Ziemniaki szły do kąpieli , a potem układały się jakby na schodkach ruchomych... przejeżdżając na dalszą obróbkę.....
Tak robiłam to ,mając 3 przerwy 10, 15 i 30 min. Praca była do godz 17.30 Jeszcze na zakończenie poszłyśmy na halę obok aby posprzątać ją z wody i odpadów. Wychodząc na przerwy trzeba było ściągać wszystko a potem na nowo zakładać. Fartuszek biały , niebieski , gumowce, nałokietniki i rękawice białe a potem niebieskie. Na przerwy wychodziło się do pomieszczenia podobnego do samochodu z campingiem... gdzie były stoły krzesła czajniki i maszyny na napoje i batony. To był pierwszy długi dzień pracy....
A gdzie was posiało? jej normalnie cisza....
nie cisza, nie cisza ![]()
czytam i wspominam moje dzieje
napisałam Ci o swoich początkach w mailu
z tym dowodem....nie daj się nigdy więcej wrobić w ten sposób
dowody zatrzymywane są w takich obozach pracy po to żeby przywiązać pracowników do tego miejsca, wiadomo bez dowodu nie uciekniesz
a słyszałam już i o takich przypadkach, ze nabrali kredytów albo nawywijali inne rzeczy na takie zatrzymane dowody
teraz już dużo trudniej takie rzeczy zrobić wiec pewnie z Twoim tego nie zrobili ale nie rozstawaj się z nim nigdy więcej,
wyjątkiem są instytucje państwowe ale nigdy przenigdy nie zostawiaj dowodu w agencji
nie cisza, nie cisza
czytam i wspominam moje dzieje
napisałam Ci o swoich początkach w mailu
z tym dowodem....nie daj się nigdy więcej wrobić w ten sposób
dowody zatrzymywane są w takich obozach pracy po to żeby przywiązać pracowników do tego miejsca, wiadomo bez dowodu nie uciekniesz
a słyszałam już i o takich przypadkach, ze nabrali kredytów albo nawywijali inne rzeczy na takie zatrzymane dowody
teraz już dużo trudniej takie rzeczy zrobić wiec pewnie z Twoim tego nie zrobili ale nie rozstawaj się z nim nigdy więcej,
wyjątkiem są instytucje państwowe ale nigdy przenigdy nie zostawiaj dowodu w agencji
Nie mam doświadczenia w tej materii, ale też o tym słyszałam. Lepiej tego nie robić, bo niebezpieczne.
No to Asiu ciężko miałaś. A mnie nie było, bo oglądałam "Krainę lodu", genialna animacja jak dla mnie, 10/10, jedna z najlepszych moim zdaniem z animacji ![]()
Asiu piszesz tak, że pewnie jeszcze ciąg dalszy nastąpi. Napisz, napisz, może będzie Ci lżej. Domyślam się, że tak było ciężko. A w jakim państwie to było? No bo zapomniałam.
Słoneczko, pozdrawiam Cię, cieszę się, że miło spędziłaś czas u babci
To banalne, ale o babcie warto dbać ![]()
Witajcie o jak miło ![]()
Agniesia zapracowana wpada przelotem
Ale ważne że listę podpisuje ![]()
O Ivory tutaj super
A widzisz tego nie wiedziałam...a tam ponoć to norma
że dysponuje się podobnymi dyskietkami jako dowód...ponoć żeby nie zginął.
Moniś to widzę interesujący film skoro taka ocena.
Ivory no tak nam kazali... nie oddali od razu dopiero jak zgłosiłam że rezygnuję.
I tak jestem w plecy bo za niedzielę mi nie oddali od razu , tylko miała odebrać
koleżanka no ale nawet nie miała czasu aby Wesbech zajechać i pobrać i mi wysłać
tak samo jak i moje papiery.Za te dwa tygodnie.
967 2014-02-26 16:44:09 Ostatnio edytowany przez 8kh3 (2014-02-26 16:44:29)
Witajcie w ten słoneczny dzionek
Mam nadzieję, że u Was też jest tak pięknie jak u mnie ![]()
Buziaczki ![]()
Witajcie moi kochani
alez dzis był piekny dzien.Ja dzis oczka laserowałam u lekarza,wiec miałam wolne,jutro bede ponczusie robic w pracy i w domku.
Dorotka super ze wpadłas-cauje i pozdrawiam ![]()
Asiu kochana co u ciebie po przyjezdzie ?Ide teraz do kumpeli na kawusie bo juz wieki sie nie widziałysmy Pozdrawiam was cieplutko ![]()
No czesc kochani wpadłam jeszcze na chwile,ale nikogo nie ma ![]()
dobry wieczór wszystkim obecnym i nieobecnym ![]()
Wpadłam sprawdzić listę obecności i co widzę super że wpadłyście we w końcu ![]()
Życzę Wam dobrej nocki i kolorowych senków. Agniesiu moją historię z wypadu
na wyspę spisuje tutaj........ można sobie poczytać:)
Dorotko dobrze że jesteś... tak u mnie też piękny już trzeci dzień. ![]()
Agniesiu.... czyżby ten tego ten pieczesz ciasta? we w pracy? ![]()
Lucynko mam nadzieję że czytasz....
:*
Ivory wpada również super ![]()
Pa do dzisiaj już w sumie..... ![]()
Hej ![]()
Asiu, tak bardzo interesujący, dzisiaj też oglądałam "Ósmoklasiści nie płaczą" i jemu tak samo jak "Krainie lodu" daję 10/10. Bardzo wzruszający, ryczałam jak głupia pod koniec, teraz jak myślę o tym filmie, to też się łezka kręci. Wspaniały, ale lepiej właśnie mieć paczkę chusteczek, ja byłam w nią zaopatrzona oczywiście.
Asiu, napisz dalsze relacje z pobytu na wyspie, bo pewnie coś jeszcze się działo.
Suzan, zapomniałam się przywitać
Miło mi
Napiszesz coś o sobie? Ja jestem Monika jakby co, to możesz też tak pisać Monia czy Monia czy tam truskaweczka- jak chcesz
Każda z Was zresztą może mnie nazywać imieniem lub nickiem, wedle uznania.
No wykąpałam się, w wannie jak zwykle długo posiedziałam
Idę spać niedługo, bo pora późna mocno
Dobranoc ![]()
Witajcie milusio ![]()
Gdzie jesteście czyżby w kuchni przy stolnicy? ![]()
Położyłam się pózno i zmęczona.... a wstałam dosyć wcześnie bo około 10.
Fakt troszkę poleżałam i teraz też odpoczywam czy też budzę się.
Ja mam pieczenie z głowy

Zapraszam choć wirtualnie i smacznego ![]()
Opowieści z wyspy

Powrót ponad godzinę na Camp , było już ciemno jak dotarliśmy na miejsce.
Musiałam ponad godzinkę poleżeć aby złapać siły i iść do łazienki w celu
umycia itp. Potem przegryzłam co nieco, popisałam z moim Milusiem aż do
zaśnięcia. Jak się okazało , pomimo trudności zasięgu internetu , obiecano
że będzie to u mnie w miejscu gdzie stało łóżko był najlepszy zasięg. ![]()
To było plusem,bo kontakt z lodówką .... był po drugiej stronie , gdzie
spała ta "nieszczęsna" para . Przez to że tam akurat mieli dojście zawsze i wszędzie
człowiek nie mógł swobodnie podpinać telefon do załadowania. Starałam się to robić
zaraz po pracy,aby mieć w dzień naładowany .... a zależało mi na kontaktach na gg
bo wtedy nic nie płaciłam. Kartę angielską zakupiła nam koleżanka więc to było z głowy.
W pracy i tak nie można było mieć przy sobie fonów więc zostawialiśmy w szafkach pod kluczem. Widząc że inni jednak wożą ze sobą , nosiłam ją wyłączoną w kieszeni,a na przerwach załączałam aby napisać choć kilka słów. Prąd w pokojach był na karty , po wyżej
kontaktu wisiał przełącznik z wejściem na karty za 1 F , które wbijało się aby zapalić prąd.
Bo ogólne oświetlenie w pokojach było gratis. Dobijające było to że jak panie które zajmowały się myciem łazienek i toalet , po odkażeniu i umyciu zamykały je na kilka godzin...
zdarzało się i tak że jak przyjechało się po pracy to nadal była zamknięta. Dostęp do wc....wrrr. Nie dawały nawet przejść po korytarzu........ zastępczo o ile już otwierały , było wc w drugiej części budynku od strony wejścia do sali z TV . Nikt nie mógł interweniować bo owe sprzątaczki miały kogoś w kierownictwie..... więc nic nie dałaby skarga,a te panie są narodowości węgierskiej.
Poniżej jeszcze kilka fotek z Promu .... to zdjęcia z drogi powrotnej , prom inny jak w drodze na wyspy. jak wszystkie będę miała to wstawię tamten. I co dziwne na tym nie mieliśmy za free dostępu do netu.A do Anglii z Francji tak....

Ciekawe opowieści. Ładnie na tym promie.
Jak pączki?
Ja zjadłam 2 pączki. U nas gorzej finansowo, więc tu dla mamy, tu dla taty, dla babci co przychodzi do nas jeszcze, więc w końcu mogłam tylko zjeść dwa, więcej nie było. No, ale może jutro też będą i wtedy zjem z trzy lub cztery, zazwyczaj tyle jem w tłusty czwartek, dzisiaj nie zjadłam, to może jutro tyle zjem
Kiedyś, ale to dawno najwięcej zjadłam z 8 lub 10, ale to było głupie, jakieś wyzwanie chyba z koleżankami
Głupie, że tak dużo wtedy na siłę, no ale to dawno ![]()
A pączki jadłam z marmoladą i cukrem pudrem ![]()

Ja zjadłam wczoraj 3 dzisiaj dwa...domowe własne i smakowały innym.
jutro kilku gości że tak powiem... w ramach pomocy do rozplanowania
kuchniowego, więc załapią się na pączki. ![]()
Co do rywalizacji... to akurat nie było u mnie raczej czegoś takiego.
Jedynie co to w Szkole... jak zwykle dominacja kto mógł zjeść więcej bo
na to miał.... jak to bywa między młodzieżą... ![]()
Za chwilkę lecę do mycia i odpoczywam ![]()
Dobrej nocki Dziołchy kolorowych senków.:P