Kafejka "Nowa" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 22 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,388 ]

1,236

Odp: Kafejka "Nowa"

Witam ciemną nocką.
Summerko i Wielbicielu,maj się zbliża,a więc Amor zacznie niedługo strzelać z łuku. Tylko patrzeć ,jak trafi w kogoś . Może i Wielbiciel oderwie?! smile

Summerko,wiersza Konstantego G. nie pamiętam i zastanawiam się co to ten "juwelitorg" ?! Muszę poszperać w necie,ale to już jutro,dobrej nocy smile

Zobacz podobne tematy :

1,237

Witam w kafejce! Jaka dziś u nas piękna pogoda się zapowiada. Nie można jej zmarnować:) Marial nie wiem, co to znaczy "Jewelitorg". Początkowo myślałam, że to nazwa miasta w Rosji. Kojarzy mi się z handlem w  szarej strefie. Wszak poeta specjalnie jechał tam do Moskwy po te obrączki.
Wielbicielu jaka szkoda!
Powtórzę swoją fraszkę;
Amor nie pyta, kiedy na niego pora
z łuku wystrzeli, trochę cię poboli
i serce w niewoli

Życzę udanej niedzieli!

Marial, pragnąłbym otrzymać takie miłosne trafienie smile Bardzo...
Summerko, śliczna Twoja fraszka smile

1,239

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję za przemiłą opinię o fraszce. A tak  na marginesie odnośnie tematu miłości, to szkoda, że zaniechałeś opowieści o Miloradzie

Summerka napisał/a:

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję za przemiłą opinię o fraszce. A tak  na marginesie odnośnie tematu miłości, to szkoda, że zaniechałeś opowieści o Miloradzie

Summerko, nie zaniechałem, lecz utknąłem w martwym punkcie smile Na pewno powrócę do niej i kolejne części ukażą się... Rozmyślam nad dalszą akcją.

1,241

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Summerka napisał/a:

Summerko, nie zaniechałem, lecz utknąłem w martwym punkcie smile Na pewno powrócę do niej i kolejne części ukażą się... Rozmyślam nad dalszą akcją.

W takim razie życzę powodzenia!

Summerka napisał/a:
Summerka napisał/a:

W takim razie życzę powodzenia!

Summerko, dziękuję smile U mnie coraz bardziej wiosennie.

1,243

Dobry wieczór smile

marial napisał/a:

Summerko i Wielbicielu,maj się zbliża,a więc Amor zacznie niedługo strzelać z łuku. Tylko patrzeć ,jak trafi w kogoś . Może i Wielbiciel oderwie?! smile

Oczywiście Amor zrobił mi psikusa i zamiast słowa oberwie wpisał oderwie. big_smile Posta edytować już się nie da,więc poprawiam się teraz i tutaj smile

Zainspirowana zbliżającym sie nieuchronnie ślubem mojej bratanicy (11 kwietnia) zrobiłam kolejne kartki  ślubne i ... oddałam do kwiaciarni. Dla mojej bratanicy ,na dodatek chrześnicy (!) muszę jakąś szczególną zrobić. A oto te,które powędrowały w świat smile

http://images68.fotosik.pl/717/ee443a444262ff04m.jpg  http://images70.fotosik.pl/717/785338cd6e801efcm.jpg  http://images68.fotosik.pl/717/f8cbb84fa99a7106m.jpg  http://images67.fotosik.pl/719/1b0aafb74420130cm.jpg

Niestety nie mam kolorowego tuszu i napisy są wydrukowane na czarno hmm

Dzisiaj był u nas piękny dzień. Żurawie już są,dzisiaj powitały nas pięknym klangorem,ale wciąż na niebie widać klucze ptaków: lecą klucze kaczek,klucze gęsi,żurawi i łabędzi. Uwielbiam ten widok,szkoda tylko,że tak wysoko i szybko lecą hmm
W ogrodzie zaczynają kwitnąc krokusy,chwaściorki też pokazują zielone łebki.
Sikorki i mazurki zaczynają zaglądać do budek lęgowych... Wiosna  smile

A my jutro lecimy na południe Polski. Będę bliżej i Summerki i Wielbiciela. smile  Nie wiem jak będzie z netem,ale postaram się czasem zajrzeć.
Pozdrawiam wszystkich i życzę ciepłych,słonecznych dni .

Marial, przepiękne są Twoje kartki ślubne smile Dziękuję za pozdrowienia! Porankami tak ślicznie śpiewają ptaki...

1,245

Witajcie w kafejce! Marial  pomachałam ci wirtualnie, jak przemieszczałaś się na południe:) Akurat trafiłam na stronę, na której widać przelatujące nad Polską samoloty.
Najbardziej mi się podoba kartka numer dwa.
U nas nie ma żurawi, ale krokusy są, jak najbardziej,  i inne kwiaty wiosny także.
Pozdrawiam!

Summerka napisał/a:

Witajcie w kafejce! Marial  pomachałam ci wirtualnie, jak przemieszczałaś się na południe:) Akurat trafiłam na stronę, na której widać przelatujące nad Polską samoloty.
Najbardziej mi się podoba kartka numer dwa.
U nas nie ma żurawi, ale krokusy są, jak najbardziej,  i inne kwiaty wiosny także.
Pozdrawiam!

Summerko, serdecznie pozdrawiam smile Mnie z kolei najbardziej się spodobała kartka nr 3.

1,247

Już jestem w moim " małopolskim" domu i pozdrawiam Was serdecznie.
Summerko,machałam Ci z góry. Lot był spokojny,pogoda ładna,mało chmur pod nami,tylko droga z Krakowa do domu(busem) była jak zwykle koszmarna. Na wejściu do busa powalił mnie jakiś zapach waniliowo-migdałowy. Nienawidzę takich zapachów,zwłaszcza w autobusach,busach czy samochodach.do zapachów doszły zakręty,nierówna jazda kierowcy no i i pod koniec jazdy,już jedna nogą w domu byłam i... eh... Ta moja choroba lokomocyjna.  Dobrze,że byłam zaopatrzona w woreczek  i chusteczki.
Popijam teraz ciepłą herbatkę,w domu zimno,było tylko 11°C ,ale już kaloryfery grzeją,będzie lepiej. smile
Odezwę się jutro,zostawiam buziaki smile smile

1,248 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-03-21 07:38:44)

Dzień dobry   wszystkim zaglądającym:)
Ech, wiosna się zrobiła.
Wczoraj było zaćmienie słońca. Niestety oglądałam je tylko w internecie. Podobno na żywo było bardziej emocjonujące. Cień Księżyca zasłaniający część Słońca inaczej wyglądał niż w necie na zdjęciach. Słońce wyglądało jak "ugryzione". Ponoć w dalekiej przyszłości Księżyc tak się oddali, że zaćmień żadnych ma nie być. Przed zaćmieniem słońce świeciło tak dziwnie i raziło w oczy.

Marial  myślę, że już ciepło  w twoim małopolskim domku. I już się przyzwyczaiłaś?  Co do busów, to pokonywałam nimi drogę, będąc na południu Polski. W różnym stanie były. Jest to chyba tam najpopularniejszy środek lokomocji.

Wielbicielu Lidiji Bacic  poranny śpiew ptaków o świcie  nieźle potrafi wybudzić ze snu:)
Pozdrawiam serdecznie!

Summerka napisał/a:

Dzień dobry   wszystkim zaglądającym:)
Ech, wiosna się zrobiła.
Wczoraj było zaćmienie słońca. Niestety oglądałam je tylko w internecie. Podobno na żywo było bardziej emocjonujące. Cień Księżyca zasłaniający część Słońca inaczej wyglądał niż w necie na zdjęciach. Słońce wyglądało jak "ugryzione". Ponoć w dalekiej przyszłości Księżyc tak się oddali, że zaćmień żadnych ma nie być. Przed zaćmieniem słońce świeciło tak dziwnie i raziło w oczy.

Marial  myślę, że już ciepło  w twoim małopolskim domku. I już się przyzwyczaiłaś?  Co do busów, to pokonywałam nimi drogę, będąc na południu Polski. W różnym stanie były. Jest to chyba tam najpopularniejszy środek lokomocji.

Wielbicielu Lidiji Bacic  poranny śpiew ptaków o świcie  nieźle potrafi wybudzić ze snu:)
Pozdrawiam serdecznie!

Summerko, masz rację. Za to jakie wrażenia przyrodniczo-muzyczne smile
Moje pozdrowienia!

1,250

Witam ponownie! Jak dobrze wstać, skoro świt:) Lubię słuchać trelów kosa o poranku.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę udanej niedzieli!

Summerko, dziękuję za ten filmik smile Śpiew kosa jest jednym z moich ukochanych odgłosów przyrody.
Sympatycznej niedzieli smile

1,252

Tak,  wiosenne śpiewy kosów łączą się u mnie z bardzo romantyczną historią:) Cieszę się, że przypadły komuś do gustu.

1,253 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-03-26 11:36:31)

Witam w kafejce! Zostawiam przekorną wiosenną muzę. Pozostaje życzyć wszystkim zaglądającym udanych wiosennych spotkań.

PS Marial moje hippeastrum przeżyło ziemiórki  i w tym roku właśnie różowy pięknie zakwitł.

1,254

Zdrowych,spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz wesołej zabawy w Lany Poniedziałek życzę wszystkim "Netkafejkowiczom"

http://images67.fotosik.pl/769/1dff9c1a4eabec62.jpg

Marial, dziękuję smile A u mnie leży śnieg...

1,256 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-04 13:20:46)

Pogodnych świąt Wielkanocy!

1,257

Witam w opustoszałej kafejce.

1,258

Summerko,witaj. smile wcale nie jest tak pusto jak myślimy. Czasem gdzieś ktoś w kąciku przysiada i sprawdza czy żyjemy. wink
A ja żyję i mam się całkiem,całkiem. smile. Odpoczywam po białych i zimnych  Świętach Wielkanocnych.
Dzisiaj jeszcze prószy śnieg,ale podobno idzie ciepełko.
W sobotę mam wesele chrześnicy i wiele dałabym za to,żeby nie musieć iść . Nienawidzę takich imprez. Chciałabym,żeby już była niedziela.
Summerko,muszę Ci powiedzieć... Mam nadzieję,że przeczytają to też inni,że jestem bardzo zła na różnych telefonicznych sprzedawców. Jak to się szumnie nazywa na telemarketerów.
Moja mama ma 94 lata. Nie ma tygodnia,żeby ktoś nie wydzwaniał do niej i namawiał ją na coś. To jest baaaaardzo nie w porządku.  Oferuje sie nagrody,niższe o 5 zł rachunki za prąd,za telefon,kołdry,garnki,degustacje bigosu.... Długo by tutaj wymieniać.
Nie muszę dodawać,że wciąż ktos puka do drzwi z nową umową na telefon itp.
Wrrr.... Jestem zła. I postanowiłam,że ja też będę upierdliwa. Jak tylko ktoś do mnie dzwoni,to słucham cierpliwie,słucham,udaję zainteresowanie,niech się ten ktoś produkuje,a ja na koniec dziękuję.
No to pogadałam. sobie w kafejce przy kawusi. Tyle mojego smile

Szalonego tygodnia życzę i zapraszam do dyskusji.

1,259

Witaj! Ja mam 90-letnią ciotkę. U niej to tak wygląda, że zastrzegła sobie swój numer. A jak ktoś dzwoni, to pojawia się informacja głosowa, jaki to numer. Ale nie wszyscy tak mogą mieć.
W ogóle to jedna  z twarzy naszej rzeczywistości. Wolno kogoś  nagabywać, nieważne o co, czy to telefonicznie czy osobiście. Od jakiegoś czasu na ławeczce przysiaduje pewien pan w sile wieku, można powiedzieć, a wyglądający niczym prawdziwy zbój Madej. Zaczepia kobiety, prosząc o parę groszy  na jedzenie. Jest tak niewiarygodny przy tym, ale można się przestraszyć wyglądu. I  nie wygląda na zagłodzonego nic, a nic. Bywa to denerwujące, bo ile razy idę na pocztę, jestem narażona  na takie zaczepki.  Czasem wydaje mi się, że oni też mają swoje rewiry, jak ci, którzy przeszukują śmietniki.

1,260

Summerko,właśnie wróciłam od mamy,piętro niżej. Akurat rozmawiała przez telefon,tym razemz kobietą wyznania Świadków Jehowy. Jak się wkurzylam!!! Już raz jej powiedziałam,żeby nie dzwoniła,a dzisiaj to już postraszyłam policją. I nie wiem,czy nie zgłoszę tego. Moja mama juz pewnych rzeczy nie rozumie,jest naiwna i łatwowierna. Zaprasza do siebie,opowiada dużo o sobie... Eh ta starość.. Smutna,smutna i jeszcze raz smutna.
Summerko,ja żebrzącym nie daję. Ani grosza! Już gdzieś o tym pisałam. Jest tylu oszustów!
Powiem tak: byłam kiedyś,przed laty w takiej sytuacji,że nie miałam na chleb. Wstydziłam się komukolwiek o tym powiedzieć. Płakałam rzewnymi łzami,gdy dziecko mnie prosiło o banana...  Nikt o mojej sytuacji nie wiedział. Jakoś sobie poradziłam.
Dzisiaj z perspektywy czasu ,moich obserwacji wiem,że ci co najbardziej narzekają na biedę i nędzę,to wcale tak źle im nie jest.
Mam kolegę,ktory pracuje w banku. On kiedyś mi otworzył oczy: " gdybyś wiedziała ile oni przynoszą pieniędzy na zamianę,drobne na papierowe,to byłabyś w szoku".

Tak więc wszystkich z karteczkami typu dziecko chore,żona sparaliżowana nie wpuszczam do domu ,a w panie i panów z puszkami "dla dziecka chorego" też nie wierzę.

A z przyjemniejszych rzeczy... słońce za oknem smile

1,261

Witam w kafejce!  Tak z przyjemniejszych rzeczy oprócz słońca, pochwalę się, że wreszcie zakupiłam sobie sukienkę na wiadomą uroczystość. Udało mi się upomnieć się o przecenę. Mogę śmiało powiedzieć, że sukienkę upolowałam, bo chodziłam za nią dość długo. Pozostaje sprawa skomponowania biżuterii. Teraz nosi się chyba etno?  nie jestem pewna.
Starsi od nas ludzie, którzy przeżyli wojnę, nie rozumieją dzisiejszych czasów.

Summerka napisał/a:

Witam w kafejce!  Tak z przyjemniejszych rzeczy oprócz słońca, pochwalę się, że wreszcie zakupiłam sobie sukienkę na wiadomą uroczystość. Udało mi się upomnieć się o przecenę. Mogę śmiało powiedzieć, że sukienkę upolowałam, bo chodziłam za nią dość długo. Pozostaje sprawa skomponowania biżuterii. Teraz nosi się chyba etno?  nie jestem pewna.

Summerko, gratuluję udanego zakupu sukienki smile

1,263

Summerka napisał/a:

Dziękuję bardzo. To mnie utwierdza w przekonaniu, że uporem i cierpliwością można osiągnąć cel. Pewnie to samo tyczy się innych dziedzin. A co u Ciebie dobrego  Wielbicielu Lidiji Bacic? Ostatnio mało Cię tutaj.

Summerka napisał/a:
Summerka napisał/a:

Dziękuję bardzo. To mnie utwierdza w przekonaniu, że uporem i cierpliwością można osiągnąć cel. Pewnie to samo tyczy się innych dziedzin. A co u Ciebie dobrego  Wielbicielu Lidiji Bacic? Ostatnio mało Cię tutaj.

Summerko, mało mnie, ale o kafejce "Nowej" nie zapominam i nie zapomnę smile Wróciłem do miejsca pracy, w którym kiedyś działałem. Bardzo tęsknię za ukochaną Chorwacją i samotnie bez strzały Kupidyna w sercu podziwiam budzące się wiosenne życie.

1,265

Witajcie w kafejce! Tak Marial, pamiętam niejaki pan Zez  oraz pani O'kruszynka  bywają tu mentalnie:) Pozostali bywalcy pewnie zapracowani. A ja pozwoliłam sobie zajrzeć na Twój blog. Zobaczyłam, że wiosenne kwiaty już są.

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję za odpowiedź.Cieszę się, że pracujesz. Wiosna staje się już coraz piękniejsza. U mnie pojawiły się pachnące fiołkowe dywaniki. A już coraz częściej złocą się krzaczki forsycji.  Wśród ptaków pracowite wiosenne zamieszanie. A co do strzały Kupidyna, to powiem, że ten psotnik gdzieś  sobie fruwa i trzeba mu dać szansę. O tej porze roku pewnie ma  tak dużo zajęć, że strzał w kołczanie mogło mu zabraknąć Czy zaplanowałeś już wyjazd w swoje ukochane strony?

Pozdrawiam wszystkich bardzo wiosennie!

Summerka napisał/a:

Witajcie w kafejce! Tak Marial, pamiętam niejaki pan Zez  oraz pani O'kruszynka  bywają tu mentalnie:) Pozostali bywalcy pewnie zapracowani. A ja pozwoliłam sobie zajrzeć na Twój blog. Zobaczyłam, że wiosenne kwiaty już są.

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję za odpowiedź.Cieszę się, że pracujesz. Wiosna staje się już coraz piękniejsza. U mnie pojawiły się pachnące fiołkowe dywaniki. A już coraz częściej złocą się krzaczki forsycji.  Wśród ptaków pracowite wiosenne zamieszanie. A co do strzały Kupidyna, to powiem, że ten psotnik gdzieś  sobie fruwa i trzeba mu dać szansę. O tej porze roku pewnie ma  tak dużo zajęć, że strzał w kołczanie mogło mu zabraknąć Czy zaplanowałeś już wyjazd w swoje ukochane strony?

Pozdrawiam wszystkich bardzo wiosennie!

Summerko, dziękuję za ciepłe słowa smile Jeszcze nie zaplanowałem wyjazdu, mam nadzieję, że w tym roku ujrzę magiczną Chorwację smile

1,267 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-11 18:23:10)

Witajcie! Ufff! Wreszcie skończyłam sprzątanie. Czy wy też tak macie, że jak chcecie trochę zaoszczędzić, to sypią się niespodziewane awarie? Ja już myślę  o tym,że w poniedziałek trzeba będzie zamówić fachowca.

Wielbicielu Lidiji Bacic i tego Ci życzę:)
Marial pisałaś kiedyś, że nie ma kto podlewać u Ciebie kwiatów, kiedy Cię nie ma. A wypróbowałaś podkładki nawadniające i szklane kule? Tak sobie pytam przy okazji nadanego tematu:)
Miłej soboty wszystkim!

https://www.youtube.com/watch?v=XSnlET8RuQQ

Summerka napisał/a:

Witajcie! Ufff! Wreszcie skończyłam sprzątanie. Czy wy też tak macie, że jak chcecie trochę zaoszczędzić, to sypią się niespodziewane awarie? Ja już myślę  o tym,że w poniedziałek trzeba będzie zamówić fachowca.

Wielbicielu Lidiji Bacic i tego Ci życzę:)
Marial pisałaś kiedyś, że nie ma kto podlewać u Ciebie kwiatów, kiedy Cię nie ma. A wypróbowałaś podkładki nawadniające i szklane kule? Tak sobie pytam przy okazji nadanego tematu:)
Miłej soboty wszystkim!

https://www.youtube.com/watch?v=XSnlET8RuQQ

Summerko, moje serdeczne podziękowania smile W przyrodzie panuje wielkie poruszenie wiosenne.

1,269 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-14 22:24:16)

Witam! No to teraz żartobliwie o wiośnie.

Summerko, wiosna obok lata jest moją ulubioną porą roku smile

1,271

Witam! Wiosna w górach pewnie jest prześliczna. Zdarzyło mi się przed laty pojechać w okolice dolin tatrzańskich. Inna roślinność inny klimat! I słońce, które inaczej operuje niż u nas.
Zapach rozkwitających drzew owocowych jest wszechobecny. Zakwitły delikatne magnolie i wyglądają niczym ogromne  różowe motyle osiadłe na  gałązkach. Niestety zimno i wieje wiatr. Czekam aż rozkwitnie krzew migdałowca posadzony kilkadziesiąt metrów  dalej. 
Pozdrawiam!

1,272

Dzień dobry smile 
Summerko,Twoje opisy wiosny czytam jak najpiękniejszą poezję smile
U mnie dzisiaj zimno i tak ma by przez najbliższe dni. a tutejsza wiosna nie ma nic wspólnego z Twoimi opisami: na pierwszy rzut oka widzę kopcące kominy. Ludzie palą w piecach,bo za oknem tylko 5 st. C.
We wtorek wyjeżdżamy na Kaszuby,ale już planuję powrót w maju . Muszę tylko pozałatwiać kontrolne badania, bo mam terminy (TK brzucha i mammografia), no i potem wizyta u mojej onkolog.
Jestem zawalona robotą, spore miałam zamówienie na kolczyki,teraz na kartki... oj,czasem palec boli od skręcania hmm   Ale fajnie,że komuś się podobają moje wyroby smile

Pora obiadowa,więc zmykam do kuchni.
Miłego weekendowania smile

Summerka napisał/a:

Witam! Wiosna w górach pewnie jest prześliczna. Zdarzyło mi się przed laty pojechać w okolice dolin tatrzańskich. Inna roślinność inny klimat! I słońce, które inaczej operuje niż u nas.
Zapach rozkwitających drzew owocowych jest wszechobecny. Zakwitły delikatne magnolie i wyglądają niczym ogromne  różowe motyle osiadłe na  gałązkach. Niestety zimno i wieje wiatr. Czekam aż rozkwitnie krzew migdałowca posadzony kilkadziesiąt metrów  dalej. 
Pozdrawiam!

Summerko, zgadza się, jest urokliwie. Choć dziś powiało u mnie chłodem. Na Czantorii wciąż leżą duże śniegowe płaty.
Serdeczne pozdrowienia smile

1,274

Marial cieszę się, że znalazłaś czas mimo nawału pracy. A Twoje prace- powtarzam kolejny raz - są naprawdę zachwycające. Mam nadzieję, że wszystkie twoje kontrolne  badania wyjdą dobrze.  Przypomniałaś mi, że malownicze opisy przyrody snuła DobraBaba
(Ciekawe, co u niej słychać?)

Wielbicielu Lidiji Bacic na Czantorii to chyba  jeszcze długo poleży ten śnieg?
U mnie na krótko  śnieg z deszczem, śnieg i coś w rodzaju  lodowej kaszki. Nawet zdawało mi się, że słyszałam słabe odgłosy burzy. Taki zgrzyt pogodowy z kwitnącymi drzewami.  Kwiecień plecień...:) Zupełnie jak w wierszu u Leopolda Staffa:

Zawrót głowy, słońce-chmura,
Deszcz-pogoda, kwiecień życia,
Serce jasne - twarz ponura,
Droga w kwiatach - gest rozbicia.

Summerko, wygląda na to, iż poleży do końca kwietnia/początków maja?
Sympatycznej niedzieli smile

1,276 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-20 07:28:27)

Witam wszystkich zimnym porankiem kwietniowym!
Wielbicielu Lidiji Bacic Typowe chyba dla gór wrażenie, że śnieg leży w  wyższych partiach gór podczas, gdy w dolinach wiosna. Kiedy byłam latem nad Morskim Okiem, to jeszcze dało się zauważyć lodowe płaty  w górach.
Dziękuję za życzenia.

Zostawiam garść kwietniowych przysłów.
Gdy kwiecień chmurny, a maj z wiatrami, rok żyzny przed nami.
Wczesne kaczki z żurawiami, znakiem wiosny z ciepłami.

Mokre dni kwietnia zazwyczaj wróżą, że w lecie będzie owoców dużo.
Za kwietniem ciepłym idzie maj chłodny.

Chodzisz na Marka bez koszuli, w maju kożuchem się otulisz.

I romantycznie:
Kwiatek
Dni nasze jak dni motylka,
Życiem wschód, śmiercią południe;
Lepsza w kwietniu jedna chwilka
Niż w jesieni całe grudnie.
Adam Mickiewicz

1,277

Witam i pozdrawiam z podróży. Jesteśmy w Krakowie,w oczekiwaniu na nocny pociąg do Gdyni siedzimy w Galerii. Ja jestem po dużej porcji lodów, chcę wpaść jeszcze do Empiku.
Czeka nas długa noc.
Do "zobaczenia" na. Kaszubach smile

1,278 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-21 22:50:19)

Marial cieszę się, że się odezwałaś. Lody w takie zimno?:) A może w Krakowie cieplej? :)Bardzo długa ta podróż. Ciekawa jestem , które miejsca lubisz najbardziej.  Ja gdybym miał wybrać miejsce zamieszkania w Polsce, to miałabym duży problem, bo tyle jest urokliwych  zakątków. .. Szczęśliwej podróży!
A może jeszcze coś do posłuchania  na dobranoc?

1,279

Witam! To znowu ja.Zapowiada się dziś wspaniała pogoda. Słońce świeci od rana. Jeszcze utrzymuje się lekka mgła.  Pisałam o migdałowcu. Już rozkwitł.

Summerko, a w moim ogródku powolutku otwierają się pąki kwiatowe magnolii.
Udanego weekendu smile smile

1,281 Ostatnio edytowany przez marial (2015-04-24 17:38:27)

Summerka napisał/a:

Marial cieszę się, że się odezwałaś. Lody w takie zimno?:) A może w Krakowie cieplej? :)Bardzo długa ta podróż. Ciekawa jestem , które miejsca lubisz najbardziej.  Ja gdybym miał wybrać miejsce zamieszkania w Polsce, to miałabym duży problem, bo tyle jest urokliwych  zakątków. .. Szczęśliwej podróży!
A może jeszcze coś do posłuchania  na dobranoc?

Summerko,ile razy jestem w Galerii Krakowskiej moja chęć i pokusa na lody jest tak olbrzymia,że wydałabym ostatni grosz na lody 4D i to nie zważając na pogodę. Są przepyszne. Wzięłam tylko 3  gałki: delicje,truskawka +grapefruit.Zawsze lubiłam lody,ale nie każdej firmy. Lubie jeszcze lody od Grycanek ,zwłaszcza bakaliowe.  A przed chwilą z braku lodów rozmroziłam truskawki,zmieszałam z jogurtem greckim i udawałam ,że jem lody big_smile

Pytasz  Summerko gdzie chciałabym mieszkać... Kiedyś,przed laty wydawało mi się ,że to w Krakowie jestem zakochana. Dzisiaj nie mam tam czym oddycha,duszę się spalinami. I chociaż uwielbiam spacery po Krakowie po zmroku,to jednak wolę wieś. I to najlepiej taką,żeby była z dala od ludzi,od gwaru i hałasu. Lubię ciszę i spokój. Nie  jestem typem imprezowicza,więc do ludzi mnie nie ciągnie. Ale ciągnie mnie natomiast za moją miłością: gdzie on tam ja... smile

U nas na Kaszubach dzisiaj było chłodno. Byłam w mieście Kościerzyna na zakupach  i zmarzłam. A biegałam troszkę po sklepach,zwłaszcza papierniczych i... przypomniała mi się nasz Dobra Baba,która kiedyś pisała o "chorobie Miecia" . Chyba jej się nabawiłam i to mam już najcięższe stadium. Bo wciąż coś wypatrzę w papierniczych,jakiś dziurkach,jakieś papiery kreatywne,to znowu półperełki... i wciąż chcę mieć i mieć jak najwięcej. Oj,ciężko ze mną hmm 

Summerko,jutro  "wiadomy" Dzień u Ciebie. Życzę dużo miłości,szacunku wobec siebie i wspaniałych dni w całym życiu dla Pary Młodej. 
Fajnie,że ta nasza kafejka "Nowa" jeszcze istnieje. Czasem można się tu rozgadać i wygadać. Dziękuję,że ktoś tu jeszcze zagląda i mnie czyta. smile Pozdrawiam wszystkich smile

Ciepłego wiosennego weekendu !

Marial, dziękuję za pozdrowienia smile Przed chwilą przeczytałem o ważnym jutrzejszym dniu dla Summerki. W związku z tym w kafejce "Nowej" pojawi się jakaś niespodzianka muzyczna. Muszę przyszykować coś naprawdę magicznego smile

1,283

Marial bardzo Ci dziękuję za życzenia:)
Wielbicielu Lidiji Bacic jakiego koloru  są magnolie w Twoim ogródku? Dziękuję pięknie za pomysł  magicznej piosenki i za pamięć.
Życzę Wam  cudownego  weekendu w otoczeniu wspaniałej wiosennej przyrody i w miłym towarzystwie.

Summerka napisał/a:

Marial bardzo Ci dziękuję za życzenia:)
Wielbicielu Lidiji Bacic jakiego koloru  są magnolie w Twoim ogródku? Dziękuję pięknie za pomysł  magicznej piosenki i za pamięć.
Życzę Wam  cudownego  weekendu w otoczeniu wspaniałej wiosennej przyrody i w miłym towarzystwie.

Summerko, mam jedną magnolię. Jej kwiaty są koloru jasnofioletowego. Dziękuję za sympatyczne życzenia weekendowe smile
Dla Ciebie piosenka:

1,285

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję Ci za muzyczną  dedykację. To było wzruszające.

Summerka napisał/a:

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję Ci za muzyczną  dedykację. To było wzruszające.

Summerko, bardzo mi miło smile

1,287

Witam w kafejce. Właśnie usiadłam sobie przy herbatce, żeby poczytać, co się na forum dzieje.
Marial, jeśli pozwolisz, to chciałabym zamówić u Ciebie ślubną kartkę z życzeniami. Okazało się, że nie dopełniłam pewnych formalności. Lepiej późno niż wcale. Kartka ma być umieszczona w ślubnym albumie.  Będę wdzięczna, jeśli się odezwiesz.
Od jakiegoś czasu na pocztę elektroniczną dostaję jakiś obcojęzyczny spam. Czy ktoś wie, co zrobić, żeby go zablokować?

Dobrej nocy!

1,288 Ostatnio edytowany przez marial (2015-04-28 20:39:33)

Summerka napisał/a:

Witam w kafejce. Właśnie usiadłam sobie przy herbatce, żeby poczytać, co się na forum dzieje.
Marial, jeśli pozwolisz, to chciałabym zamówić u Ciebie ślubną kartkę z życzeniami. Okazało się, że nie dopełniłam pewnych formalności. Lepiej późno niż wcale. Kartka ma być umieszczona w ślubnym albumie.  Będę wdzięczna, jeśli się odezwiesz.
Od jakiegoś czasu na pocztę elektroniczną dostaję jakiś obcojęzyczny spam. Czy ktoś wie, co zrobić, żeby go zablokować?

Dobrej nocy!

Summerko,ja króciutko,bo w tej chwili nie mam czasu za dużo. Byłaby to dla mnie ogromna przyjemność,gdybym mogła obdarować Cię karteczką. Napisz szybciutko,jaka kolorystyka interesowałaby Cię i jaki napis : czy tylko coś w stylu "W Dniu Ślubu" czy dodać imiona i datę?
W  tej chwili mam takie karteczki,ale jutro oddaję do kwiaciarni. Zdjęcia zrobiłam w pospiechu,więc są takie jakie wida hmm Jeżeli Ci się któraś spodoba,to zatrzymam:

http://images70.fotosik.pl/841/46271c9783d8e84am.jpg  http://images70.fotosik.pl/841/688c9ee6d94b7d2em.jpg  http://images68.fotosik.pl/842/0bcb7dd7234889d6m.jpg  http://images69.fotosik.pl/842/00ec0d4ca5f63ba3m.jpg  http://images66.fotosik.pl/842/52e88f9ec7f19d2am.jpg

Summerko,przejrzyj jeszcze te na blogu,jak ktoraś wpadnie Ci w oko,to taką zrobię wink

Byłam dzisiaj w Centrum Onkologii,miałam mammografię (wszystko ok) i TK jamy brzusznej,wynik za ok.3 tyg. Trzymajcie kciuki smile

Wielbicielu,pozdrawiam. smile W wolnej chwili zerkam do gniazda bocianów w Ustroniu. One znowu jakieś wielkie folie znoszą do gniazda. sad 

Trzymajcie się,nie dajcie się burzom i ulewom (u nas na razie spokój) ,ja zmykam do pracy.

Marial, dziękuję za pozdrowienia i trzymam kciuki smile Prześliczne są Twoje dzieła!

1,290 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-04-29 22:34:14)

Dobry wieczór w kafejce! Dziękuję Marial. Wybieram numer dwa i poproszę  o taką właśnie:) Trzymam za ciebie mocno kciuki. Nie martw się. Na pewno będzie dobrze.
U nas mocno powiało, a teraz jest bardzo zimno. Chyba zimni ogrodnicy się zbliżają:) Jeszcze trochę poczytam i czas dokończyć dzień.
Dobrej nocy!

1,291 Ostatnio edytowany przez marial (2015-04-30 22:58:21)

Ja znowu wpadłam jak po ogień. Od rana biegam: najpierw UP,podpisać listę, potem ogród,teraz kuchnia,ale w tej gonitwie znalazłam czas dla Ciebie Summerko. Gołąbek poleciał.
Wpadnę wieczorem na dłużej
Pozdrawiam Cię i ... "naszego" Wielbiciela też smile

Obiecałam,więc jestem. smile. Udało się jeszcze post edytowć.
Zapowiada się zimna noc. Posadziłam do małych doniczek ogorki i musiałam przynieść do domu. Sama nie wiem,po co ja to sadzę. Przy naszym przemieszczania się  co chwilę z północy na południe i z powrotem wciąż są zaniedbane kwiaty i warzywa.
Zobaczymy jak to będzie,ale przyjemnie było dzisiaj poplewić i jednak grządki przygotować.
W ramach eksperymentu  wsadzilam nasionka dyni piżmowej. Ciekawa jestem czy uda się coś wyhodować.
Mam ochotę wsadzić na próbę jednego batata czy też patata. Nie wiem która nazwa właściwa.
Często kupuję w Biedronce i bardzo mi smakują.
A dla miłośników awokado podszepnę,że dzisiaj w Tesco kupowałam je taniutko,bo po 1.99.
Natomiast w delikatesach Centrum za 1 szt. chcieli 5,99. SZOK!!!

Po tych moich warzywnych opowieściach mowię dobranoc i gaszę światło. smile

1,292

Witam pierwszomajowo!

Marial  ja nie mam tych dylematów ogródkowych  z bardzo prozaicznego powodu czyli braku ogrodu. Patatów nie kosztowałam, a awokado rzadko używam, ale masz rację, bardzo tanie bywa. Zdumiewa mnie też taniość brokułów przy  znacznie droższych kalafiorach. No, i pojawiła się już młoda kapusta.  Tyle z nowinek warzywnych:)Wiosenny chłód daje mi się trochę we znaki. Brrr.... Zimny maj!

Marial, podziękowania smile
Maj po chorwacku to svibanj.
Summerko i Marial, udanej majówki!

1,294 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-05-03 10:24:34)

Witam w kafejce!

Dziś zebrało mi się na wspominki i muzyczne prezenty:)

. Oto ulubiona piosenka DobrejBaby. Może wrócisz do nas, choćby na chwilkę?

A Marial  dedykuję  "Dom wschodzącego słońca". Może w którymś  domu zagościsz na dłużej?

Dla Wielbiciela Lidiji Bacic. A może się spodoba?

A dla siebie w nieustannym  poszukiwaniu uśmiechu, niemłoda melodia,  a jakże na czasie:)

Pozdrawiam i życzę pięknego dnia!

Summerko, dziękuję smile smile Bardzo lubię Eleni i dobrze znam ten utwór. Tak więc spodobało się smile
Dla Ciebie:

1,296

Summerko, dziękuję smile smile Bardzo lubię Eleni i dobrze znam ten utwór. Tak więc spodobało się smile
Dla Ciebie:

Cieszę się, że trafiłam w gust.

Dziękuję pięknie za nutki  dla mnie. Wysłuchałam z przyjemnością:)

Summerko, miło mi smile Utwór ten rozsławił na cały świat, legendarny Nat King Cole.

1,298 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-05-04 21:56:28)

A wkleję, co mi tam!:) Zresztą podobno "Summerka rymować musi, bo inaczej się udusi":) Najwyżej odstraszę  kogoś.

Dlaczego maj jest naj...?

Szpacze  przeboje  przed świtem,
Budzą się  pąki  jabłoni.
Wiosna  majowym   rytmem
Wbiega  z  piwonią  w  dłoni   

i jeszcze stosowny obrazek z netu:)

http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/2886/piwonia-drzewiasta_17309_6.jpeg

1,299

Witam ponownie w kafejce! 
Marial dziękuję Ci za przepiękne kartki. Nie spodziewałam się, że będą takie przestrzenne i takie inne, bo na zdjęciach tego nie widać. Jestem zachwycona pomysłem i  bardzo starannym wykonaniem. W rzeczywistości kartki są o wiele ciekawsze niż oglądane  w necie. Ile trzeba mieć talentu, by je stworzyć! Na niektórych  przyjęciach weselnych  są takie zwyczaje, że uczestnicząc w uroczystościach, wręcza się młodej parze karty ze ślubnymi życzeniami (oprócz prezentu). U mnie  można  nabyć w sklepach  karty na tę okazję, ale takich, jak Twoje nie widziałam.

Pozdrawiam wszystkich wiosennie!

Summerko, prześliczny Twój wiersz o moim ukochanym miesiącu smile

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,388 ]

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 22 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024