Witam wszystkie 5 dziesiątki te młodsze i te ciut starsze. Wczorajszy dzień miałam bardzo zajęty to i do komputera usiąść nie mogłam. Mam nadzieje ze dzisiejszy bedzie spokojniejszy . Zeby pisać to trzeba mieć o czym najlepiej to odnosić sie do postów poprzednich, ale to jest dosyć trudno jak piszemy tak bez tematowo.
Łodyga podziwiam cie , panicznie boje się wszystkiego co lata i brzęczy
Pytałyscie poprzednio o tą miksture czosnkową czy zrobiłam , owszem tak i zaczynam ja pić choć śmierdzi okrutnie.
piszcie dziewczyny ,miszmasz bardzo dobra ta mikstura ,pisac o wszystkim mozemy,ide do sklepu,pogoda paskudna ,dzisiaj towar przywiezli .........pozdrowienia
393 2009-11-09 10:44:41 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2009-11-09 11:01:15)
Morawa a jaki towar przywieźli i czy będziesz kupować , przyjmować go czy jak? Przepraszam że pytam, ale nie znam was i nie jestem zorientowana w sprawach:)
miszmasz do ciucholandu ,bylam dzisiaj ale wlasciwie nic ciekawego ,w taki dzien wiecej jest jak dzisiaj ,bo w poniedzialki towar nowy ,ludzi tylko duzo ,kupilam torebke ,i torebeczke taka na sylwestra ,brzydko u nas deszcz pada ,jakas zagrypowana jestem,moj jest chory ,ale do pracy poszedl,to normalne ze ja zachoruje ,wirus ??????pozdrawiam ,trzymajcie sie cieplutko
Witajcie dziewczyny
dzięki za dobre slowa - juz lepiej sie czuje i ból jakby mniejszy EE nie ma co sie roztkliwiac nad soba bo i po co ???
Poradzilam sobie z wieloma trudnościami i problemami to co bym miała nie poradzić sobie z jakims niepoważnym bóle ,
Ziemski los to padół łez , cierpienia i problemów taaaaaaaaaam w raju bedziemy mieli sielsko- anielski żywot , Hiiiiiiiiiii
Chyba że któs reflektuje na ciepełko piekiełka ?? hahahaha
Miuszmasz - to calowanie masz z g.lowy - ale sobie narobiłaś ???
Lodyga ?? - czyli jestes taką zapasową pszczółką - Mają ?? co ????
Morawa - torebka sylwestrowa ??
czyli wybierasz si.e pobalować czy tak ?? napisz gdzie .moze mnie zeżre zaZDROŚC HIHIHI
Napiscie dokladnie jak to z tym pylkiem - moze nie musialabym operacjii plastycznej sie poddawac ?? - przeszczep z posladka /tam nie ma zm,arszczekj ????
hihihi .....
i tym optymistycznym akcentem kończę moje dzisiejsze pierwsze
wejscie

P.s
do nie moje dupsko - to obrazek ściągnięty z netu
Zapomnialam napisac o tym powyżej .
397 2009-11-09 19:54:50 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-15 21:51:54)
niu7nia wypinasz sie na nas hi hi
Hiii absolutnie się nie wypięłam na Was ???? no .jakże bym śmiała ??? w ten sposób zachęcać noiwe net-kol do aktywności na forum ???
zaraz by mnie okrzyknięto "kochającą inaczej " hihihiiiiiii
Morawa
to ty światowa net-kobita ??? a co Ty w Tym Paryżewie robiła ???
zwiedzałas ?? czy na zakupach byłaś ??
Dziewczyny wymiotlo - może spełniaja obowiązki małżeńskie ??
albo poza małżenskie hihihiiii
tylko ja bidula sama przy klawiaturce kompusia klikam buuuuuu
Śpią madamy ????
Zycze wobec tego kolorowych lekkich snów . 
400 2009-11-09 23:12:05 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-15 21:52:28)
pozdrawiam
Pytacie się czy jestem zapracowana. I tak i nie. Pracuję w małej gastronomii trzy dni w tygodniu po 12 godz. reszta wolna. Właśnie teraz w poniedziałek siedzimy z mężem w domu. Ja gotuję a On coś tam robi" przy domu", teraz czyści futrynę ze starej farby. Odsłania drewno,bo tak ma być. Powinno to być zrobione już dawno, bo 6 lat tu mieszkamy, a dopiero teraz po starych gospodarzach jest to robione. Ale jak kupuje się stary drewniany domek to trzeba mieć fortunę żeby doprowadzić go do porządku. My jej nie mamy więc wszystko idzie bardzo powoli. Mąż wszystko robi sam.Cały czas mam w środku "małe""lotnisko", ....czyli niewykończone miejsce, gdzie ma być kiedyś w bliżej nieokreślonym czasie ....kominek.....Gastronomię prowadzimy na spółkę z bratem męża. Tak to w skrócie wygląda. Barw szczęścia nie oglądam, M-jak Miłość też nie. Jedyny serial, który lubię to Na dobre i na złe. I jak na niego trafię w niedzielę,... to owszem obejrzę.Lubię programy publicystyczne, historyczne, stare polskie filmy. To tak z grubsza.... Na razie dobranoc,........ chociaż jeszcze się nie wybieram.
ja mam grype zmuszona bede siedziec ,cale noc mnie meczyl potworny kaszel,az klatka piersiowa mnie boli ,a ja lubie barwy szczescia .......ogladam tez brzydule ,wszystkie jakie mozliwe dzienniki ,polityke ,moge sie na pamiec nauczyc bo moj oglada ,i tak to zycie leci ,nie ma ludzi jednakowych ,lodyga o chociaz sie rozerwiesz w pracy ,domek stary ,widocznie tak chcieliscie ,bo na stare lata kupowac chalupe do remontu to ryzyko ,podziwiam ,ja wolalam kupic w bloku 2pokoje ,jeden woli gruszki ,drugi jablka ,wazne ze maz zrobi wszystko sam ,tak jak moj nikomu nie da zarobic.pozdrowienia dziewczyny co u was.......
witam ????????? nikolle nie ma jak tam pylek dziala ,trudno zmuszac kogos do pisania.pozdrawiam
Łodyga [/-
posiadanie swojego domu i ogrodu ma swoje dobre i zle strony .
Dobre - to rozkoszowanie sie większym metrażem
pozwalanie sobie na remont o każdej porze dnia i nocy
bliskośc przyrody ogrodowej dodaje skrzydeł
Złe - jest ogrom prac praktycznie nie do przerobienia zarówno w domu
jak i wokół niego .
Dobrze jak nasz partner potrafi /jak twój/ wiele rzeczy zrobic
sam
[b]Morawa
Nieraz tak bywa .niezależnie od nas .....................??????????????
oczywiscie ze tak zgadzam sie niu7nia,nie mam sily do pisania ide sie klasc .pozdrawiam
Hallo - hallo - i znowu jestem sama , samiutenka - eeee spijcie dobrze 

408 2009-11-10 23:43:54 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-10 23:49:40)
chociaz sie rozerwiesz w pracy ,domek stary ,widocznie tak chcieliscie ,bo na stare lata kupowac chalupe do remontu to ryzyko ,podziwiam ,ja wolalam kupic w bloku 2pokoje...................................................................- takMorawa ...trzeba zgłupieć na stare lata,by ładować się w takie koszty jak się nie ma na to pieniędzy. Ale właśnie mieszkanie w mieście sprzedaliśmy aby kupić moją 2- hektarową "posiadłość". Drugie mieszkanie przeznaczone jest dla syna, który kończy studia. Mieszkanie na wsi to marzenie i spełnienie życiowe mojego męża, który nienawidzi miasta , jego zgiełku i smrodu w lecie. Jak twierdzi- to jest jego sposób na życie.Spotykamy ludzi,którzy przesiedlili się z Kielc w te rejony.- napiszcie mi jak wsadzić zdjęcie do posta to prześlę parę fotek z okolicy
Niu7nie piszesz "zaraz by mnie okrzyknięto "kochającą inaczej " hihihiiiiiii "czyżby brakowało tolerancji ? A jakby taka kochająca inaczej chciała z nami popisać to nie może ?
Lodyga ale wcześniej czy później będziesz miala i kominek i skończone. U mnie tez długo trwało az nie ktore rzeczy zostały wykończone . A swoja droga zawsze podziwiałam fenomen krótkowidztwa mojego męża , deska taka jaka montują na futrynach drzwiowych przed postawianiem na niej cegieł była chyba z 5 lat przy drzwiach do piwnicy.Chodził i jej nie widział ? Zawsze mnie to zastanawiało, tak długo jej nie zauważał aż go do mycia drzwi nie zagoniłam ,, jak zahaczył ręką o gwoźdź to dopiero oderwał ta deche.Ale to fakt ż ejak potrafia sami zrobić to jest dużo taniej , tylko czy szybciej ?
410 2009-11-11 00:16:46 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2010-01-09 22:30:11)
Łodyga musisz mieć zdjecia z grane na kompie, mozesz z tego programu wgrac na forum to jest bardzo proste.
klikasz na napis "przeglądaj " i wybierasz z jakiego pliku czy gdzie masz te zdjecia ja takie do szybkiego wrzucania wgrywam na pulpit żeby poźniej szybko je sobie usunąć , no wiec jak wybierzesz ktore chcesz wgrywać to klikasz na nie w tym okienku obok napisu przeglądaj pokaże sie kod zdjecia, i klikasz teraz na zielony napis "prześlij teraz" po wgraniu , okaże ci sie zdjęcie i na dole kody do niego , tu na forum trzeba wkleić kod drugi, ten co pisze na fora i panele dyskusyjne , chyba tak
, powodzenia, jakby co pytaj.
Miszmasz jasne tolerancja jest niezbędna na każdym etapie zycia i codzienności .
Łatwiej się zyje tolerując zachowania i przywary drugiejm osoby .
To w pewnym sensie pozwolenie , czy zgoda na inne niz my sami reperezentujemy jakies kanony .
Zeby nie bylo niejasności ja nie należe do "kochają cych inaczej" jak to bardzo delikatnie teraz si.e okrerśla .
I nie przeszkadza mi ani czarny , ni żółty ani muzulmanin czy ewngielik .
Ważne aby byc czlowiekiem i zasługiwac na to miano .
Czekamy na fotki łodyga - slyszysz ??
Wchodze z doskoku bo niestety nie moge wysiedzieć dlugo w jednej pozycjii .no cóż .... zawsze coś sie poplącze w zyciorysie .
Zle spalam w nocy ale jako.ś nie potrafię zdrzemnąc się w ciągu dnia.
No mysle że teraz juz to naprawde Was pożegnam bo przeciez nie będe pisal SAMA DO SIEBIE ???
łODYGA JAK JUZ BEDZIESZ MIALA TEN WYMARZONY KOMINEK to .........
posylam ci fajne zdjęcie ...................
412 2009-11-11 10:46:39 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-15 21:53:40)
powiem ci lodyga ze jesli jestes szczesliwa ,to ok .
doszłam ze zdjęciem do kodów i tu problem ..klikam na kody i nic się nie dzieje, mam kliknąć powyżej ramki?, ale tez nic się nie dzieje a więc nie umiem dalej przesłać
415 2009-11-11 14:09:31 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-11 14:13:03)
IMG]http://i36.tinypic.com/102qn29.jpg[/IMG] - to jest właśnie kod obrazka, który myślałm,że przemieni się w zdjęcie. Napisałaś,żeby przekopiować drugą linijkę i wkleić ją na forum. Zrobiłam to i zdjęcie się nie ukazało. Napisz dokładnie jak to zrobić.
Łodyga
klikasz w kod obrazka i "zamazujesz : go na ciemno "kopiuj "-lewa mysz /przenosisz na pasek -minus u gory ekranu kompa / z tego wychodzisz
w przygotowane wczesniej miejsce przenosisz myszą i klikasz "wklej lewą myszą ." gdzie bCi miga kursor .
Morawa
podsyłam ci dobra naleweczkę na twoje obolale wnętrze ... na zdrowie .
Pogody ducha zycze i dobrej domowej opieki .
Gizelabrano5
Sliczny obrazek - brawo .Bardzo się cieszę - pozdrawiam . 
dzieki niu7nia czy to nie jest spirytus z miodem , nie wazne co ,aby przeszlo ,okropna ta grypa ,nie moge patrzec na monitor bo mam katar ,kaszel ,ale mam sok malinowy ,kiwi bo ma wiecej witaminy c jak cytryna ,ale mam cytryny ,i pije latam do lazienki ,mowie do mojego mam prostate si si ,dbajcie o siebie ,cos nikolle nie ma martwie sie ,odezwij sie?????????????dziewczyny sliczne obrazki pozdrawiam poloze sie ,bo jakos sie mecze pa pa
Morawa
to jest naleweczka na spirytusie zjalowcem z mojego ogrodu
a ta druga zebys miala do wyboru na "cytrynwka " na spirytusie tyle ze nie z moich cytryn hiii tylko sklepowych .
Oszczędzaj sily na walkę z chorobą a nie siedz przed kompem . Zdrowiej i wracaj do nas - czekamy ..
Tym razem pośle Ci cos na poprawienie nastroju .....gimnastyka dla panów..
Jestem jakaś tępa, bo zatrzymuję się na tym,że ściągam ze swojej galerii zdjęcie, mam go na tym programie do wysyłki i teraz powinnam jakoś zaznaczyć ,że jest do przeniesienia do forum i jak mam na to kliknąć, na ten pasek , kod obrazka mi się nie ukazuje. Niestety mąż nie chce mi pomóc. Ja nie mam żadnego minusa na pasku muszę mieć rozpisane krok po kroku. Czy to jest ten kod, który wkleiłam powyżej??? Ja myślałam ,że on się zamieni w zdjęcie jak dam polecenie kopiuj-wklej a mnie przeniosło po prostu "treść".Pomóżcie...... traktujcie mnie jak dyletanta......
422 2009-11-11 19:36:11 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-11 20:25:09)
IMG]http://i36.tinypic.com/2j68gee.jpg[/IMG] znowu to samo przenosi mi się zdjęcie w postaci "treści"kodu... dochodze do momentu przesłania zdjęcia i nic nie mogę dalej pchnąć, kombinuję ...... i NIC ciągle przenoszę kod, jak klikam na zdjęcie to nie mogę go skopiować
Lodyga - a lyknij ze sobie moich naleweczek to od razu Ci szare komorki rozjasni ......napisalam ci wczesniej wszystko .krok po kroczku ....
jestes tam ??? odezwij sie to Cie poprowadze ....
witam serdecznie wszystkie panie, moze niech kazda z nas da jakas propozycje co mozemy robic w te dlugie wieczory? Jak spedzacie wolny czas?
oglądałam Katyń- Wajdy. Bardzo dobrze zrobiony film. Stwierdziłam,że żyjemy w Raju. Witam Wanda 50. Ja różnie w długie wieczory zazwyczaj , niestety oglądam tv, piszę niestety,bo to nie jest jakaś intelektualna praca, tylko przeżuta i wypluta papka.Jutro idę na trzy dni do pracy. Wyjedziemy o 9,00 a wrócimy o 22.00 . Wówczas nie włączam nawet komputera. Muszę nakarmić psy i koty i jak to mawia mój mąż ... jego na końcu. Niunia7- brakuje mi tylko końcówki w co mam kliknąć aby to zdjęcie przenieść. Już opuszczam komputer, bo małżonek ma swoje godziny. Do następnego spotkania Dobranoc
426 2009-11-12 11:07:16 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:19:27)
w
Witajcie w poświąteczny czwartek
pada , ponuro to w końcu listopad .
I znowu nie ma nikogo - zmykam
Pozdrawiam
428 2009-11-12 13:36:41 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-15 21:54:32)
pozdrawiam

431 2009-11-12 20:56:45 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:20:11)
A
432 2009-11-12 23:54:05 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:20:47)
N
pomalutku wszystko sobie porobisz wazne ,ze masz swoje ,oj ty nerwusku ,ja tez sie tak nieraz wkurzam ,teraz nie mam,glosu w sluchawkach ,kamerka nie dziala ,a moj synus nie ma czasu ,a zreszto mam grype dzwonil mowilam zeby wnunia nie zachorowala ,oni i rodzice ,i tak w prrzedszkolu dzieci choruja ,i mala tez raz chodzi raz nie ,pozdrawiam wszystkie cieplutko pa pa .kaszel mnie meczy
434 2009-11-12 23:58:54 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:21:28)
M
435 2009-11-13 00:16:11 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2010-01-09 22:32:00)
Nicolle to bardzo dobra wiadomość , działa nie musisz kupować nowego , korzystać z uprzejmości sąsiadki :)A gadulca moze stąd pobierz nie powinnaś mieć kłopotów
http://www.softmania.eu/program-1708-no … zAodTUzApQ
łodyga dalej masz problem ze zdjęciami może taki obrazkowy kurs ci coś rozjaśni , krok pierwszy to juz znasz a krok drugi to jak juz jest zdjęcie wgrane klikasz lewym na linijce z kodem , zaznacza się na czarno , nie zabierając kursowa z tego kody klikasz prawym klawiszem i kopiuj i już jest skopiowane
Jakby co to pytaj , pytaj będziemy w miarę umiejętności wyjaśniać .
Niestety bol większy od senności - niby ma drzejszy góra ???
Wstalam bo mysli się kotluja ,zazylam dwa ketanole po ktorych juz zaczął żołądek bolec - poczekam jak zaczną . tabletki działąc .
dzisiaj piątek 13 listopada - brrrrrr lepiej nie neychodzic z domu
Nomen - omen ........ czary--mary .........
Zycze wszystkim bardzo milego szcęsliwego dnia 
Czy jesteśmy przesądni ?? - może podyskutujemy ??
Moje zdanie juz znacie
witam was serdecznie
nie ma to jak poranna kawunia i forum.
Wedlug mnie jestesmy przesadni i to bardzo , wystarczy popatrzec na reakcje ludzi gdy przechodzi kolo nich np kominiarz. kazdy z nas szuka po kryjomu guzika ![]()
439 2009-11-13 11:34:17 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:22:17)
W
440 2009-11-13 15:49:06 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:22:43)
H
441 2009-11-13 18:20:11 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2010-01-09 22:39:56)
Witam jestem , jestem zaglądam nawet, ale tak trudno wstrzelić się z czymś miedzy posty osób które piszą
442 2009-11-13 19:03:25 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:23:30)
C
444 2009-11-13 19:33:48 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:24:03)
W
miszmasz - każda z nas jest nowa bo przeciez dopiero od kilku dni tak naprawdę ożywiamy naszą kafejkę w parę osób .
Piszemy o takim normalnym zyciu ,jego trudach i przeciwnościach losowych ./To tak jakkbyśmy rozmawiały z koleżanką przy kawce albo lapce wina .
A może masz jakiś temat ??- chęnie porozmnawiamy
U mnie piekna pogoda - dzisiaj slonecznie , b ez opadów i nawet ciepło jak na listopd . .
446 2009-11-13 21:47:10 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:24:36)
m
447 2009-11-13 23:19:37 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2009-11-13 23:21:54)
Nicolle moze tu znajdziesz filmy które ci zginęly?
http://filmio.pl/
448 2009-11-14 00:20:35 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-15 21:55:37)
czesc dziewczyny jestem ,bo ogladam domino ,a kaszel mnie meczy .
czesc
dziewczyny musimy chyba zaczac pisac na jakies tematy zeby ozywic to nasze forum. Na poczatek moze niech kazda z nas opisze najwspanialsze wydarzenie ze swojego zycia, co wy na to ?
450 2009-11-14 11:55:54 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:26:09)
M
no skoro chcesz wiedziec to pisze. Otoz samotnie mieszkam z corka, wiode spokojne zycie, a raczej w pewnym stopniu monotonne. Probuje zmienic troche swoje zycie by stalo sie weselsze moze troche bardziej ekscytujace. Mam nadzieje ze wy mi moje drogie w tym jakos pomozecie. Ze bedac na tym forum i uczestniczac w rozmowach poczuje sie lepiej.
wanda50+malenka napewno sie rozweselisz albo wkurzysz tak jak ja ,nie moge pokazac zadnego obrazka ,a niu7nia umie juz sie stresuje ,ale pozytywnie ,bo ona fajna dziewczyna ,cos trzeba pisac ,mamy problemy ,rozne zdrowotne ,seksualne np ja jestem chora mam grype a mysle o takich sprawach ,lasuje sie mozg hi hi trzymajmy sie razem to bedzie dobrze,nawet jak sie wkurzymy na siebie ,to sie przeprosimy ,i na tym polega frajda topiku .pozdrowienia dziewczynki ,posciel biore z balkonu bo slonce znika.
453 2009-11-14 13:57:54 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:26:56)
J
455 2009-11-14 17:24:12 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 22:27:27)
P