Jedno pytanie do Boga - jakie? :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jedno pytanie do Boga - jakie? :)

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: Jedno pytanie do Boga - jakie? :)
artdaga napisał/a:

Moje pytanie  bylo by pełne rozgoryczenia...dlaczego zabrał mi Mame/duzo za wczesnie/ i zostałam tu sama??

każdy spotkał się z zagadnieniem śmierci wielu też tak jak ty straciła bliskich im osób.ja do 17 roku życia nic o śmierci nie wiedziałem nawet nie słyszałem.jednak pewnego dnia mata mojego kolegi który umarł poprosiła mnie abym uczestniczył w pogrzebie mało tego ja miałem nosić trumne.nie potrafiłem odmówić.to było pierwszy raz jak zapoznałem się z śmiercią.oczywiście wiele jest  w filmach jak ludzie giną czy umierają ale nigdy o tym nie pamiętałem,po prostu cieszyłem się życiem.po jakimś czasie po wielu latach umarła mi babcia a wcześniej dziadek bardzo za nimi tęsknię i teraz żałuję że nie byłem im bardziej pomocny. kiedyś gdy  pracowałem w niemczech na wakacjach szedłem ulicą padał deszcz w koszu byłą kolorowa gazeta prawie otwarta,otworzyłem ją i  dowiedziałem się że księżna dajana umarła.nie wiem czemu ale bardzo płakałem.ostatnio to mój ojciec umarł  potem wujek.czuję się jakby obcięto mi dłonie..

ostatnio wiele rozmyślam o smierci.prubuję to połączyć z Bogiem dawcą życia i śmierci.jak to jest że tyle dzieci umiera nie posmakowawszy życia i tak myślę że jest w tym jakiś cel właśnie aby człowiek odziedziczył ciało a potem umarł.być może ci którzy  od nas odchodzą są bardziej tam potrzebni.jestem  z tobą w smutku ale pocieszam się abyś odczułą spokój i się nie zamartwiała:)

Zobacz podobne tematy :

67

ja mam masę pytań do Boga i chciałabym najbardziej się dowiedzieć czemu dinozaury wyginęły i czy aby na pewno nie były w arce Noego. Smok w biblii to Dinozaur na obecny czas smile

68

ja nie potępiam ludzi wierzących, ponieważ uważam, ze pozbawiając kogo wiary moze stworzyc sie luka,  ktorej jesli niczym nie zastąpimy mozemy doprowadzic człowieka do depresji. Jednak denerwują mnie osoby, ktore myślą, ze jesli wątpie w Boga to bede potepiona na wieki. Człowiek żyjący w buszy, do ktorego zadna wiara nie dotarła, ale ktory był dobrym człwiekiem bedzie potępiony? Jeśli ktoś powie, ze nie, bo miał prawo nie wiedziec to czy to znaczy, ze ja bede potępiona, bo miałam mozliwość uwierzyc ale tego nie zrobiłam? A co jesli mam w sobie wadliwy gen i po prostu genetycznie nie jestem w stanie uwierzyc? Tez bede potepiona pomimo tego, ze zyje zgodnie z własnym sumieniem? A jeśli przez całe zycie pragne uwierzyc, ale zwyczajnie nie potrafie, to co ze mną bedzie? Piekło na wieki? sad smuteczek...

Moim zdaniem gdybym była przepełniona wiarą moje zycie stałoby sie łatwiejsze. fajnie wierzyc, ze gdzies tam daleko jest miejsce, gdzie se bede zyła na wieki w dobrobycie, jesli bede tu na Ziemi dobra. I wiem, ze jestem w stanie uwierzyc w Absolut, ale juz na pewno nie w zadną religię... Bo tyle mozliwoci, a ktora jest najlepsza?

pozdrawiam big_smile

69

Ojciecpiotr napisał/a:

Może spróbujmy rozwinąć temat.
Jaka kara powinna spotkać Boga za to co złego wyrządził ludziom?

To nie BOG wyrzadza ludziom krzywde-Ludzie Ludziom ten los  zgotowali..
Bóg dał nAM wolną wole

70 Ostatnio edytowany przez magnolia686886 (2013-12-20 04:03:19)

Jedno pytanie?

Jakim jestes creatorem i OJCEM.
Wykreowales cos tak mizernego jak czlowiek.
A potem skazales Twojego Syna na haniebna smierc na drzewie krzyza,zeby odkupic grzechy tych,ktorych stworzyles. 

Jak boze wyjasnisz,ze bedac wszechmogacym ,kreujesz cos tak slabiutkiego jak czlowiek?

A potem-skazujesz swojego Syna,zeby odkupil ludzkie grzechy przez swoja smierc?

Gdzie tu jest milosierdzie i dobro?

Milosierdzie wzgledem "kiepskiej kreacji" vs  milosc do Syna?

Kogo Boze kochasz bardziej?

Nieudany produkt Twojej kreatywnosci,czy Twojego Syna?

I o to chce Cie zapytac.

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jedno pytanie do Boga - jakie? :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024