Paweło napisał/a:U mnie 5w4 obrazoburca raczej wszystko się zgadza
Słynne 5w4
Agatha Christie, Albert Einstein, George Lucas, David Lynch, Samuel Beckett, Stanley Kubrick, Stephen King, Freidrich Nietzsche.Fajnie, jakie znane osobistości
Stephen King np super, lubię go i jego niektóre książki.
U mnie osoby takie mają to samo podobno: Słynne dwójki ze skrzydłem trzy: John Travolta, Madonna, Whitney Houston, Luciano Pavarotti, Danielle Steel, Barry Manilow.
U mnie już nie takie super osobistości, prócz Pavarottiego znany śpiewak operowy hehe.
Karmelowa_truskawko, czasem tak jest, ale jak u mnie wszystko się zgadza praktycznie i tak mam we wszystkich testach, to jednak chyba mogę powiedzieć, że jakąś prawdę o mnie pokazują, nie?
Oczywiście. Jednak to jest tak samo dokładne, jak opisywanie językiem jakiegoś wrażenia - enneagram pokazuje naszą osobowość jedynie w pewnej płaszczyźnie.
Sama, dla eksperymentu, zrobiłam jeszcze raz ten test. I wyszło mi 5w4. Dużo rzeczy się zgadza ale jest jednak parę różnic. Wgl uważam że część pytań jest źle skonstruowanych, sama wiem po sobie że mogę się zmieniać zależnie od sytuacji przyjmować wiele ról - zarówno umiem się podporządkować jak i prowadzić grupę. Albo te pytania z podejmowaniem decyzji. Ja najpierw racjonalnie analizuję a później dopuszczam do głosu emocje. Nie jest tak że coś wykluczam podczas podejmowania decyzji, wszystko jest przecież ważne. Tak samo nie jestem 100% przekonana o swoim introwertyzmie - jak mam nastrój (czyli praktycznie na każdej imprezie) to jestem duszą towarzystwa i dobrze mi z tym. Na co dzień wolę jednak długo przebywać samemu i po prostu myśleć.