Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 670 671 672 673 674 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43,616 do 43,680 z 85,597 ]

43,616

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Bulinka kawał superaśny ...  lol

Sponi to ja już zostanę tą Dziunią miastową hiii
mam obrzydzenie do wszystkich pełzających   ..... bleeeee

pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

43,617

hej , jak to jest u mnie jest na zegarku 8:58 a wasze wpisy godz. do przodu ? jestem w europie big_smile

43,618

To ja też dołączę do dziuni,bo nie lubię robali.Jak byłam mała i mi coś usiadło na ręce,to się darłam w niebogłosy.Teraz może się nie drę,ale ble....

43,619

ja do obiadku przygotowywuje , zawsze mam z tym problem bo ci moi chłopcy wszystkiego nie jedza
a ja najlepiej zupy .

43,620

Witam w niedzielę deszczową

Ba-cha 800 tyś?taki domek z bali?ja pierdykam dużo...
Kawusi nie piję już piąty dzień,jejku no ale cały czas mam ten ból żołądka,delikatnie boli idzie wytrzymać ale boje sie wypić,
Kawał bulinko dobry hi hi
Całuski zostawiam

http://i66.tinypic.com/6ro9d4.jpg

43,621

Jesteście oszalałe http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif

A to macie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

http://kawaly.tja.pl/dowcip/7519.jpg

43,622

Basiu a byłas u lekarza .

43,623

Właśnie Basiu,byłaś u lekarza?

Spo kawał dobry.

Elu ja mam to samo w domu,ale z Majką.U nas najlepsze ziemniaki i mięsko.Majka z surówek tylko gotowaną marchewkę,surówkę z marchewki i jabłka albo mizeria.Jak robię coś innego,to muszę małej kombinować.

43,624

Najgorsze sa obiady bo ilez mozna schabowe jesc a en jeden tylko to
jak inne mieso to nie bo zawsze cos nietak
nieraz juz niewiem co na ten obiad ,
jak juz niema co to makaron z jajkiem to jedza wszyscy

43,625

No byłam kazał na diecie być 3 dni to zarłam suchary,ale zaczęłam jeść pomału normalnie i zaczęło mnie boleć,ale kawę unikam,bo jakoś na samą myśl boli mnie żołądek,a robie dzisiaj deser z jabłkami i kurcze nie wiem czy sie skusić?

43,626

dbaj o siebie Basiu

43,627

Dziękuję Eluś będę dbać o siebie.

43,628

bo zdrowie mamy tylko jedno

43,629

Ty również dbaj, jedno mamy,to fakt,u mnie jak dzień co mnie nic nie boli to nie żyję,zawsze mnie coś boli zawsze,mój mąż powiedział że jestem Jeden wielki grzyb,a czemu bo załapałam znowu grzyba,cholera biorę gynalgin , lekarz podejrzewa też ze mam w organizmie grzyba Candida,

43,630

Też chyba ruszę dupe i pójdę wreszcie do normalnego lekarza.Mój rodzinny powiedział jak poprosiłam o skierowanie do specjalisty /bo chodziło mi o rehabilitację /,że na leczenie już za późno,a ja coraz bardziej cierpię.Bolą mnie kolana,cała lewa ręka i kręgosłup zaczyna.
Tak w ogóle to mam dziś chorą duszę.

43,631

to ja juz nie wspomne ale chyba bol plecow to mi jeszcze az tak nie dokuczył bo tez zwlekam z pojsciem do lekarza

43,632 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-11-15 16:54:45)

Dzień doberek wszystkim.

Elu> zamiast schabowego jest sporo innych opcji. Wolicie mięso czerwone czy białe może tez być? To Ci kilka opcji podam.

Bulinka >Nalegaj na zabiegi, zmień lekarza jak nie masz innego wyjścia (ja zmieniałam 3 razy). Mi tez wmawiano, że za późno. Fakt- nie naprostuję sobie kręgosłupa , ale zabiegi chociaż zmniejsza ból, lekarz chyba nie wie jak potrafi boleć... skoro takie pierdoły opowiada. Ja czekam na zabiegi rehabilitacyjne (mam zesztywniające zap. kregosłupa) do lutego i to jest i tak szybko, bo pojechałam do lekarza rehabilitanta specjalnie do innej miejscowości, z powodu krótszych terminów. Tak bym miała dopiero na kwiecień. Straszne to jest!!!

Basiu> ponoć każdy ma candydozę, tylko nie zdaje sobie z tego sprawy, nie bada się. Ja z powodu candydozy ogólnoustrojowej mam specyficzną dietę i nie jem cukru w ogóle pod żadna postacią.  Grzybica organizmu jest odpowiedzialna za 90% naszych chorób. A na ten żołądek kup sobie siemię lniane, ono naprawdę jest lepsze inż wszystkie specyfiki apteczne. Niedocenione cudowne ziarenka wink .

43,633

podaj byle było bez kosci bo glownie o to chodzi

43,634

tak kleik z siemienia lnianego jest dobry , o tym nie pomyslałam

43,635 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-11-15 17:06:48)

Oprócz schabowego : mielone, zrazy, zawijasy (taki dewolaj ze schabu), pieczone w piekarniku mięso (w stylu pieczeni) lub duszone w brytfance, gołąbki, wątróbka, smażona kiełbasa z frytkami.
Z piersi kurczaka lub indyka: dewolaj, sznycel (czyli jak schabowy), mielone drobiowe, smażona lub pieczona pierś, czasem dla urozmaicenia ze serem.

Moze  być makaron z mięsem? Jakieś kasze, ryże? Gęste zupy z mięchem?

43,636

elzbieta47 napisał/a:

tak kleik z siemienia lnianego jest dobry , o tym nie pomyslałam

Mi lekarz zalecił całe ziarenka siemienia, nie mielone. Podobno mielone siemię traci pewne właściwości.
Całe ziarna namoczone maja taki śluz, który przykleja się do ścianek przełyku i żołądka zaklejając miejsca chore np nadżerki. Z kolei mielone siemie tylko spływa do żołądka i zaczyna się trawić.

43,637

całe siemie zalewa sie wrzatkiem i robi sie kleik

43,638

to gotuje akurat gołabki lubia , watrobke tez . rozne sznycle  piersi nadziewane tez

43,639 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-11-15 17:15:17)

To masz co podawać na obiad wink, niech nie wybrzydzają albo sami robią wink. Mój maż się kiedyś opierał przed makaronem, twierdził, że się tym nie naje. Jednak się najada, bo makaron jest z sosem i mięsem mielonym. Sam się czasem pyta, kiedy będzie makaron- gdy mu się ziemniaki przejedzą wink . Myślałam, ze masz na myśli takie mielone siemie zalane wrzątkiem wink. Ponoć jednak się wrzątkiem nie zalewa, tylko ciepłą wodą i czeka pół godziny. Tak mi lekarz mówił i tak robię do dziś... nie wiem dlaczego nie wolno wrzątkiem... .

43,640

po zapazysz własciwosci lecznicze

43,641

elzbieta47 napisał/a:

po zapazysz własciwosci lecznicze

Bardzo możliwe.

Ja w ogóle siemie stosuję w kuchni, czasem do zagęszczania sosów albo musów owocowych. Tylko w  tym przypadku mielę siemie w młynku do kawy. A do celów leczniczych tylko jak mi lekarz kazał; całe ziarenka zalane ciepłą woda.

43,642

wiesz nigdy w kuchni nie probowałam .
kiedys mamie oklady z siemienia robilam na kolano to własnie zalewane całe siemie woda i takie letnie na gaze i oklad na kolano stłuczone

43,643

Taja myślę o zmianie lekarza,ale to się chyba robi na końcu roku jakoś,albo z początku nowego.Właściwie to nie wiem na pewno.

43,644

najlepiej nie kozystac wizyt z lekarza

43,645

Z tego co wiem- lekarza możemy zmieniać o dowolnej porze, tylko, że nie częściej niż raz do roku.
I zgadzam się, że czasem wolę w internecie przeczytać jak sobie poradzić z przypadłością niż iść do lekarza. Mam z nimi same przeboje, najczęściej przykre doświadczenia. W 100% nie ufam żadnemu... taka prawda!

43,646

ach bo ci lekarze to teraz tez konowały jak sie slyszy jak traktuja pacjetow to az włos na glowie sie jezy

43,647

Elu to powiedz jak sobie inaczej pomóc.Ja Ci powiem,że do lekarza idę w ostateczności.Potrzebuję skierowania na rehabilitację,bo jeżdżę z Majką i przy okazji mogłabym przy okazji i z sobą.

43,648

wiem , ze inaczej sie nieda
bo jak musisz  to trzeba isc .
tylko ze dzieje sie corato gozej w słuzbie pacjent sie nie liczy

43,649 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-11-15 20:21:28)

hey kukam 

lol

43,650

tam czuje sie ciepło domowego ogniska

43,651

Łał ale bajera,kurcze w totolotka nie gram,nie ma szans że wygram,a spadku mi nikt nie da,o przepraszam jak zmarła teściowa to musieliśmy sie zrzec,bo długi były,więc....pozostało mi marzyć o domku z bali
tajemnicza 75 wysłałam maila czy dostałaś?

43,652

Ela - no niestety jak to w życiu bywa - nie ma tam już ogniska domowego ....
dlatego tj. do sprzedania

a szkoda .... bo lubiałam tam wpaść na chwilkę .... zapominało się,że to jest tak blisko ode mnie ...

Basia też nie gram w totka - ale mówię zawsze
nie wiadomo co Cię w życiu jeszcze spotka no nie ???? czysta teoria lol
a nóż jakiś spadek z HAmeryki ????    smile     

pozdrawiam wieczornie WSZYŚCIUTKIE  ......

43,653

Dzisiaj w gorszej formie..awaria prysznica mnie dobiła...przysłowiowa kropla co przelewa kielich...
Musiałam źle podłączyć odpływ...trzeba zdemontować prysznic...od nowa wszystko podłączyć...na cito...
Nie mam kasy na fachowca...dlaczego zawsze pod górę...
Spo...nie mam odcisków..raczej zgrubiałe paluchy...ma to swoje zalety...nie czuję tak gorąca i mogę łapać nawet dosyć gorące garki...
Eh..ryczeć mi się chce...tyle roboty...a i tak pewnie pójdę prosić o pomoc przy podłczeniu...jutro do pracy...pojutrze do skarbówki i na nockę..mam powoli dosyć

43,654

dobranoc kobitki mykam do spania

niewiem czy zdaze obejzec rolnik szuka zony

43,655

Mamusia wyśpij się z tym jutro będziesz miała wiecej siły.Czego Ci oczywiście życzę.

Eluś dobrych snów.

43,656

Poproszę o miksturę, po zażyciu której zdołam wszystko dobrze widzieć i tym samym słusznie interpretować...

Ładnie upraszam...

Mamuś może poszukaj schematu instrukcji w necie. Może przez nieuwagę pominęłaś jakąś uszczelkę.
Aha... Przed demontażem rób zdjęcia etapami. To pomaga przy poprawkach.

Dobranoc Wszystkim...

43,657

Hej ... hej ... w poniedziałkowy poranek ..........
Smacznej kawusi

43,658 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-11-16 08:03:03)

Hey Ela i Dziewuszki    http://imgup.pl/di/QL4P/92259528497388441603.jpg

http://imgup.pl/di/51HB/d3893794b5ca.jpg
                                                                                        która ???? pierdyknie naoczną caffe ???? smile

http://imgup.pl/di/K6T6/12241385-10153851458942994-6186187842960345107-n.jpg

http://imgup.pl/di/9NYQSF4U/175349-o-tak-kociaku.gif >>> lol

43,659

http://www.pozytywniej.pl/upload/b06411a74f24ef8bae4450c962a613795615.jpg

43,660

u nas mglist poniedzialek
a ja do miasteczka sie wybieram

43,661

http://estetyka.net/wp-content/uploads/2015/10/kawa.jpg

Dzień dobry bardzo...

43,662

ja juz po kawce bo musze jechac , az mi sie niechce . rowerek pod tyłek i w dluga
http://www.motokobiety.pl/archiwum/galeria/Rower/horsey01.jpg

43,663

hej wszystkim , ranne ptaszki jesteście smile takamamuś... nie przejmuj się , złośliwość rzeczy martwych ,  u mnie też dziś fachowcy są awaria ciepłej H2O , pozakręcali wszystko  a teraz odkręcają wszystko , na dworze pada/leje deszcz  , oni tam i z powrotem mam w domu bajoro , na dodatek moja psina coś nie domaga sad   Ba-Cha najfajniejsze te dwa kotki  , też bym chciała być tak smyrana big_smile

43,664

Hej ,u mnie też pogoda barowa,dzisiaj bedę sprzątać tak porządnie,bo ostatnimi czasy miałam lenia i sie troszkę zapuściłam,syn ma urlop to mi pomoże,ściskam Was wszystkie mocno i cieplutko.

43,665 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-11-16 17:01:42)

Basia1973 napisał/a:

tajemnicza 75 wysłałam maila czy dostałaś?

Dostałam ale najpierw Ci odpisałam, że nie wink. Zapomniałam, ze przy logowaniu podałam innego maila i nie zaglądałam tam dość długo. Taka gapa ze mnie.

43,666

Dzień doberek smile

Powoli zaczynam pakowanko wink

http://www.dwapluscztery.pl/wp-content/uploads/2015/07/Pakowanienawakacje1.jpg

Pozdrawiam wszystkich bez wyliczanki tongue

43,667

Podpisałam umowę na sprzątanie,ale tą mniejszą.Dojdzie więc parę groszy.Ta większa oferta nie przeszła.Niestety 50 gr za m kw. to u nas za dużo.Przykre,ale prawdziwe.
Jutro jedziemy z Majką do kontroli.Przed nami 120 km w jedną stronę.Jedziemy dopiero na 16-stą,więc mała idzie rano do szkoły i prosto ze szkoły jedziemy.Mam nadzieję,że usłyszę pozytywne wieści.

43,668

Hejka Dziewuszki. Tak Was czytam i czytam i sama nic mądrego nie mogę napisać.
Pisałyście o marzeniach ... ja mam tylko jedno ... spokój w domu. Teraz właśnie cieszę się ze spokoju. Jestem sama w domu bo tyran trafił do szpitala. Straciłam dzisiaj wiarę w człowieka. Szef tyrana wyżył się na mnie za jego zachowanie. Upokorzył mnie że nie wiedziałam jak się zachować, jak się bronić i jak zwykle spuściłam głowę i kuliłam się przyjmując te razy na siebie. Nie miałam już siły nawet się bronić. Kopał leżącego. To początek końca już i całe szczęście. Będę teraz parła do przodu. Nie mam już litości. Chcę żeby mnie ktoś dzisiaj dobił.

43,669

Meg> nie znam Twojej sytuacji, dlatego dziś Cię wirtualnie przytulam, ale jeśli masz ochotę możesz opowiedzieć o Twoim położeniu. Zapytam naiwnie: Dlaczego nie opuścisz tyrana? Nie zasługujesz na takie traktowanie, masz prawo do szczęścia!

43,670

Meg tulę.

43,671

wlasnie wrocilam ze szpitala psychiatrycznego, syn został...
poczucie jakiejs wewnetrznej porazki, kleski....ze nie moge mu pomoc

43,672

Dziękuję dziewczyny za przytulenie. Taja swoją historię opisywałam już dużo wcześniej. Nie mogę odejść bo nie mam dokąd. To skomplikowane. Te cholerne kredyty związały mnie całkowicie z tym domem ale myślę że już nie długo ten koszmar się skończy.
Soniu wbrew pozorom wiem co czujesz ... też kiedyś miałam tak samo. Ja mogłam odpuścić ... Ty nie możesz bo to Twoje dziecko. Trzymaj się Kochana. Wiem jak Ci trudno.

43,673

Jeju bardzo Wam kochane współczuję bardzo,nie wiecie jak ja to przeżywam z Wami,tak bardzo bym chciała mieć czarodziejską różdżkę i za pyknięciem wszystko poszło by w zapomnienie i szczęście Was by nie opuszczało,ale bedzie taki dzień pamiętajcie o tym,ściskam mocno Was i jestem z Wami -Dobranoc

43,674

Alika tylko nie pogub , sie no i czekamy w Polsce ..

43,675

Nie mogłam wczoraj wejść na netki.Strona mi się nie wyświetlała.Tęskniłam więc do dziś.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.Soniu trzymam kciuki,żeby synowi jak najszybciej się poprawiło.Silna jesteś i mądra,dasz radę.

43,676 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-11-17 08:33:07)

hey hey Dziewuszki
witaj Bulinka .... a caffa gdzie ???? he ????

no to zapraszam  http://imgup.pl/di/X2CN/i295.gif

Sonia szpital psychiatryczny nie jest taki zły .... jak ludzie sobie wyobrażają ...
wyciszą Syncia - ustawią z lekami i będzie Oki smile

Meg kurcze z tymi kredytami to tak jest - w teraźniejszych czasach najwięcej te zobowiązania ludzi łączą hmm
ale dlaczego dałaś po SOBIE ??? jechać temu szefowi ????
trza było wiązankę pieprzną strzelić .... bo co on ma do Ciebie ??? smile

Alika miłego powrotu do PL ....
a dziadek jak reaguje ???? jak wyjeżdżasz ???? smile

Kamoa tamten gif ... rzeczywiście był uroczy lol 

http://imgup.pl/di/XM5U/28rp6kg.gif

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ...

43,677 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-11-17 08:24:16)

bulinka_1969 napisał/a:

Nie mogłam wczoraj wejść na netki.Strona mi się nie wyświetlała.

Ja również miałam ten problem wieczorem. Pewnie strona przeciążona. Przez chwilę pomyślałam o jakimś ataku hakerskim. E... nie.

Soniu wiem, że czujesz niemoc. Ostatnimi czasy na śniadanie i porą wieczorną czuję zawzięty smak bezsilności. I nic z tym nie jestem w stanie zrobić. Moje zamartwianie się niczego nie zmienia. Noszę w sobie jedynie poczucie porażki.

Ty Kochanie pozwól by inni zajęli się Twoim synem. Nie jesteś w stanie nad wszystkim zapanować. Nikt nie jest...

Alika wracaj bezpiecznie i zapowiedz wszystkim w tamtym kraju by opiekowali się naszą Weronką

Dzień dobry Wszystkim...

Meg Ciebie ściskam najmocniej. Czy możemy temu patałachowi nakopać? Bo się z lekka zdenerwowałam sad

43,678

Sponi - witaj .... lol

iiiiii tam porażka ..... NIKT nie jest idealny .... 

propozycja na jesienne dni   http://imgup.pl/di/L3C9/media4.jpg

i od razu lepiej lol

43,679

Dziewczyny witajcie.
Dziekuje kazdej z osobna za dobre slowo.
Jutro mam sprawe w sadzie, w tym tyg dwa egzaminy i chory dzieciak...

za duzo

43,680

dzien dobry ......
Soniu dasz rade my kobity nie damy sie

Posty [ 43,616 do 43,680 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 670 671 672 673 674 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024