Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,241 1,242 1,243

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,731 do 80,736 z 80,736 ]

80,731

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam serdecznie

Miałam problemy z dostępem do internetu, wypróbowałam wszystkie znane mi sposoby aby coś zaradzić i nic.
Ale od czego mamy znajomych i przyjaciół? na szczęście już jest ok i mogę Was poczytać i napisać coś od siebie.
Caffi miło, że jesteś i sporo dobrego się u Ciebie zadziało.
Oszustwa matrymonialne niestety ciągle się dzieją i jakoś ostrzeżenia nie zawsze pomagają.
Moja znajoma dobrych kilka lat temu przez taką miłość straciła mieszkanie.
Ja tradycji obiadowych (i innych) nie przestrzegam a rosołów raczej nie gotuję.
Ale na spotkaniu rodzinnym był i zjadłam i pewnie tak szybko mi się następna okazja nie trafi.
Pogoda nadal jest kiepska to fajnie, że macie rodzinne spotkania urodzinowe i in.
Do mnie też zapowiedziała się znajomy z upieczonym ciastem. Będzie dodatek do herbatki.

Miłej niedzieli wszystkim życzę.

Zobacz podobne tematy :

80,732

Dzień dobry niedzielnie, smile

Miło, że mnie jeszcze pamiętacie, Dziewczyny.

Zastanawiałam się ostatnio nad pytaniem, jaką potrzebę zaspokaja we mnie świat online.

Na pewno potrzebę bycia we wspólnocie, stąd mój comeback do netkafejki. Druga potrzeba to potrzeba SZCZEROŚCI - mam z nią problem taki, że jestem z natury bardzo szczera i ZAWSZE mówię/piszę to, co myślę. Nie każdy to lubi, niestety. Anonimowe forum takie jak to pozwala mi z kolei znaleźć rozmówców, którzy tak jak ja, wyrażają swoje prawdziwe myśli, potrzeby - ukrycie się za nickiem daje poczucie bezpieczeństwa. Dlatego też trochę wypowiadam się w innych tematach - chcę wiedzieć, co ludzie naprawdę myślą na różne tematy i poznać ich potrzeby życiowe.

Piszecie o niedzielnym obiedzie - mój już gotowy. Zrobiłam wcześniej pyszną zupę krem z dyni. Kupiłam wreszcie garnek żeliwny w sklepie HOMLA, w którym będę znów gotować domowe obiady. Skończyło się pomieszkiwanie w pracy, to jest czas na przygotowanie domowych posiłków. Dodam, że garnek jest w pięknym czerwonym kolorze, można go postawić na stole, pięknie się prezentuje. Do zupy dyniowej dodaję odrobinę posiekanej natki pietruszki oraz uprażone pestki dyni. Całość smakuje i wygląda obłędnie. smile

Po południu, a w zasadzie pod wieczór, wybieram się do kina.

Lubię takie spokojne życie i spokojne niedziele.

Jeśli znajdę czas wieczorem, zajrzę do Was jak dawniej i spróbuję coś jeszcze napisać.

Dobrego dnia, Dziewczyny. smile

80,733

HEY

Kamoa - Czytce wyjaśniłaś no i ja dokładniej dowiedziałam się o tych targach ezoterycznych .. smile
"Kącik wiedźmowy " lol dobre

Co do niedzielnego rosołu - to JA nie gotuję
Ale Jolka przeważnie gotuję w niedzielę - taki fest czyli mięcho ze swojskiej kury + wołowe + szyja z indyka + sporo warzyw
Na drugi dzień po ostygnięciu robi się galareta - potem robi zupy pomidorowe - ogórkowe i do słoików
Ma dla dzieci lub Boguś zajada

Misty wszamałabym dzisiaj takiego kotleciora jak jadłam w Krakowie - ten smak za mną chodzi smile do dziś smile

Serniczki - deserki  mniam  mniam  zjadłabym chętnie ... podrzućcie wirtualnie smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE

80,734

Cześć.

Znalazłam godzinkę czasu wolnego, więc wpadałam się przywitać.

Czytko> ja byłam w domu o godz 1.30 wink 

Caffi> miło, że wpadłaś do nas. Domyślam się co miałaś na myśli. Owszem, nadal bawię się w teatr. Mamy za sobą pierwsze organizacyjne zajęcia.

Bulinko> ja nigdy nie mam w niedzielę rosołu wink  Dziś na obiad były resztki podgrzewane z wczoraj tongue  Niedługo idziemy do teściowej na zjadanie resztek z imprezy, więc po co miałam gotować obiad heh.

Relacja z imprezy. Było naprawdę fantastycznie. Wzruszająco, sympatycznie, rodzinnie. Teściowa się chyba nigdy nie nawzruszała tyle co wczoraj w ciągu kilku godzin  lol 
Młodzież pięknie udekorowała salę, zrobiła ściankę i wspomnieniowe ścinki zdjęć rodzinnych. Mąż przygotował przemówienie na początek, oczywiście pomogła mu sztuczna inteligencja heh. Pewnie dlatego było takie wzruszenie jubilatki i gości, bo dobrze napisane. Ja przemówienie podsumowałam krótkim podziękowaniem za przybycie i życzeniami świetnej zabawy itp. Przed tortem było kolejne wzruszenie - czyli przemówienie wnuków i prawnuków. Kwiaty, robiony własnoręcznie przez wnuków album i wspólne zdjęcia z jubilatką. Teściowa tańczyła, bawiła się jak nigdy. Wyglądała i zachowywała się jakby odmłodniała o dobre 10 lat lol
Powiem Wam szczerze, że taka imprezka jest o niebo lepsza niż 18tka czy wesele. Kameralne grono, sami krewni i bliscy... to wszystko sprzyjało wyjątkowości tej uroczystości.
Taką mam tylko refleksje... szkoda, że o mojej matce jako mamie i babci nie można powiedzieć tyle miłych i pięknych słów co o mojej teściowej. Że wspomnienia z nią nie są tak urocze i wzruszające. Smuci mnie to i tak zwyczajnie po ludzku mi przykro sad  Eh...

Pozdrawiam każdą z osobna i życzę udanego wieczoru. Pa pa

80,735

Dziewczyny moja rodzinka się już rozeszła. Jestem śpiąca, więc już nic nie napiszę. Idę zaraz spać.

80,736

Cześć,

Obiecałam, że zajrzę wieczorem i chcę dotrzymać słowa.

Sama jestem jakaś zakochana chyba, bo pomyliłam dziś kina. Miałam ochotę obejrzeć konkretny film i jakoś tak z automatu pojechałam na Chmielną do kina Atlantic, gdzie byłam kilka razy ostatnio. A mój film był w kinie Muranów przy Metrze Ratusz Aresenał. Nie są to na szczęście duże odległości, więc zdążyłam dojechać na seans na czas. Wybieram kina studyjne, mają swój klimat, mam jakąś nostalgię do nich, wolę je niż multipleksy. Zawsze lubiłam chodzić do kina - dla singielki jest to idealne miejsce na spędzenie spokojnego niedzielnego popołudnia (oczywiście poza własnym domem, który jest moją twierdzą). Lubię duży ekran po prostu od czasu do czasu. Film zaczął mi się podobać w połowie. Znalazłam w nim ODPOWIEDŹ dla siebie dla pewnej sytuacji. Nie jest to czas stracony zatem. Obejrzałam też zwiastun innego filmu i chyba się jutro też wybiorę do tego kina - bilety w poniedziałki kosztują tylko 19 zł. Skorzystam z wolności jaką daje urlop w dzień powszedni.

Nie wiem czy wspominałam, ale stałam się "szczęśliwą posiadaczką" air fryera - dla mnie to zakup na medal. Zaoszczędzam czas przede wszystkim. I jestem kreatywna w przygotowywaniu ZDROWYCH i PROSTYCH posiłków. Nie ukrywam, że bardzo pomaga mi w tym CHAT GPT - wiem, jakie mam składniki w domu albo na co mam ochotę i ten wynalazek tworzy fajny przepis. Najważniejsze, że nie stoję w garach, a jednocześnie zdrowo się odżywiam. Nie wiem jakie będą koszty prądu, ale to nie ma znaczenia. Liczy się to, że gotuję, bo chcę i mogę i sprawia mi to przyjemność.

Udało mi się dziś zdążyć na nocny autobus, przez co zaoszczędziłam na przejeździe taksówką z taryfą niedzielną do 3-ciej strefy. Zdążyłam na przesiadkę, bo biegłam, żeby złapać ten drugi. Z dumą oświadczam, że bez zadyszki! big_smile

Tyle trywialnych spraw do przeklikania. big_smile

A z tą moją przyjaciółką to poważna sprawa. sad Nie będę jednak dziś tego tematu rozwijać.

Dobrej nocy!

Posty [ 80,731 do 80,736 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,241 1,242 1,243

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024