Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,601 do 80,665 z 80,736 ]

80,601

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam serdecznie!

U mnie ranek był deszczowy i zimny oczywiście a teraz jest zachmurzone i słońca raczej w prognozie nie przewidują.
Ja odpoczywam po wczorajszej podróży i spotkaniu rodzinnym. Emocji było dużo. Niektórych osób nie widziałam kilka lat.
Miałam okazję poznać małego Henia (7 tygodni); rodzice szczęśliwi, zakochani w synku i oczywiście przemęczeni opieką.
Maluszek śliczny. Młoda mama też pięknie wygląda.
Bratowa ugościła nas z typowo polską gościnnością.
Dom po przebudowie zyskał na urodzie i funkcjonalności. Jeszcze sporo rzeczy jest do dokończenia ale fajnie, że mogliśmy się spotkać.
Pogoda wczoraj na podróż była sprzyjająca a teraz wiadomo, że dni będą coraz krótsze to w dobrym czasie jeszcze się spotkaliśmy.

Teraz pora wracać do codzienności, trochę spraw księgowych na mnie czeka ale raczej dziś już sobie to daruję.
Chyba z powodu nadmiaru wrażeń  czuję się jakaś oklapnięta hi, hi, hi

Miłego popołudnia życzę:)

Zobacz podobne tematy :

80,602

Teraz już macham z domku.

80,603

Witam wieczorową porą

Cały dzień zimno, zachmurzone, a teraz pada mały deszcz.
W piecu palę, bo nikt by nie usiedział w domu.
Dzisiaj nic nie robiłam, nawet obiad miałam wczorajszy.

Życzę spokojnej nocy

80,604

HEYka DZIEWUSZKI  - witam wtorkowo

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/54925.gif

Taja ten film "Szansa na życie " b. ładny smile

A mnie wyświetlił się film

https://www.youtube.com/watch?v=xfcD8HMdWd8
Tytuł coś mi mówił ?  podobna tematyka - film warty oglądnięcia albo przypomnienia sobie smile

Czytka taki dzień "nic nie robienia " ( nie u Ciebie smile ) jest bardzo potrzebny smile

Markadia i jak na basenie ??? smile

Asterka HENIEK - HENIO - HENRY  smile stare imię
byłaś na parapetówce tak ??  dom całkiem nowy czy wyremontowany ???

Misty no i jak było w tej obleganej restauracji ??
Dawaj smile widokowe fotki smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

80,605 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-09-30 13:43:22)

Czołem Babeczki

Moje wczorajsze spotkanie minęło (jak zwykle) bardzo miło, chociaż mogłoby do niego nie dojść.
Podopieczna mojej koleżanki źle się czuła i Aga wstępnie je odwołała. Jednak potem przyjechały tam córki tej pani i mogła wyrwać się z domu.
Faktycznie, w poniedziałek było mniej ludzi, przede wszystkim kolejki przed wejściem nie było.
Wybrałyśmy stolik przy samej wodzie (ten pusty na zdjęciu) w tle, ale przesiadłyśmy się, bo tam potwornie wiało lol
Z Agnieszką znamy się od kilku lat z grupy internetowej, a nasze pierwsze spotkanie było trzy lata temu i od razu złapałyśmy wspólny vibe

Zdjęcie naszych deserów cool
Na środku tego "jeziorka" jest fontanna, przy której tryskająca woda tworzy tęczę, niestety, nie ujęłam jej na zdjęciu, bo tam siedzieli inni goście.
Na drugim zdjęciu, za plecami kobiety widać zarys słupa wody tej fontanny.

https://scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/553439865_810441551460603_2188870534296457359_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=WyVEd7qZt2UQ7kNvwFUkznw&_nc_oc=AdkBOQcHmgBSWZSd-On9W01vr2Sh2hlsrFVXo5sNwe7bW16aNESjo9mgMb__gMQ7CBl5brerStpm2lmgAkW8CyVb&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ham3-1.xx&oh=03_Q7cD3QFt-YO0ZeLaUJA7xfud1ydcfQ6f6ImGyGbtj7JUejjX2g&oe=6902D074

https://scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/552630656_2083163372214377_4882973151293407534_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=4pG6r7jTVuUQ7kNvwG-Oku_&_nc_oc=Adn9sGpLf4bt1f8fljsz7KF_nwjqg8j8D8xbvZzQza7gXxgVpsnwzru94Ox76HJrOgBEchi-jP6rElkOhOp0FOdp&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ham3-1.xx&oh=03_Q7cD3QGiwksnWKlG-3-x13CfbjlqFQzK5GEbjUdLOFkGqTMgWw&oe=6902E210

80,606

Witam serdecznie i przysiadam z kubkiem aromatycznej kawy.
Do kawy pyszne słodkie "co nieco" jeszcze z rodzinnego spotkania.
Znowu deszcz i zimno, pogoda jakby już był koniec października a nie września.
Szkoda, że tak zimno i mokro....
Mystiq widoki piękne a deser bardzo apetycznie wygląda.

Bachasiu ten rodzinny dom przeszedł bardziej przebudowę niż remont.
Jest dobudowane piętro, tarasy, ogrzewanie podłogowe, garaż z wejściem również z mieszkania....
Ogólnie bajery i elegancja.
Łazienka duża i wygodna bo wcześniej był tylko kącik wydzielony w przedpokoju.
Różnica kolosalna! Cieszę się bardzo, że brat z rodzinką spełnili swoje marzenie i mogą teraz mieszkać w lepszych warunkach.

Dziewczyny, dobrego dnia życzę.

80,607 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-30 08:31:17)

Witajcie smile

Dzisiaj wstałyśmy wcześniej, bo jakoś byłyśmy wyspane, ale piszę jeszcze z łóżka.
Wczoraj całe dopoludnia byłyśmy w terenie, zwiedzałyśmy różne miejsca.
Po powrocie na hotel, poszłyśmy na basen, potem obiadokolacja, po której poszłyśmy jeszcze do klubu na dole hotelu.
Pograliśmy w bilarda, lotki i piłkarzyki.
Potem córe zachciało się jeszcze sauny, a ja siedziałam w jacuzzy.
Fajnie spędziłyśmy dzień  smile

BaChasiu basen jest cudowny, woda przyjemna, są dysze masujące, bicze wodne, a jacuzzy to poprostu bajka.
Można sobie ustawić różne kolorki, a woda jest gorąca.
Chętnie korzystałam, bo tam gdzie jeździmy na basen w Żorach, nie wchodzę do jacuzzy, bo tam trzeba wdrapać się po drabince.
A tu jest ono umieszczone w podłodze, więc jest poręcz, której się trzymam i 1 schodek prosto do wody smile

Mysti fajnie, że spotkanie Ci wypaliło i było udane.
Zazdroszczę tych licznych koleżanek smile

Asterko u Ciebie też się cieszę z rodzinnego spotkania, u nas nie ma takiego zwyczaju i spotykamy się głównie z okazji jakiegoś wesela, albo pogrzebu niestety  hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę pogodnego dnia smile

80,608 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-30 14:52:20)

Czytka Ty i nic nierobienie,to cud. Nie czułaś się dziwnie?

Misti extra widoczek i deserki. Uwielbiam takie klimaty.

Asterko fajne takie spotkania. U mnie z dalszą rodziną,to już chyba na weselach,o ile przyjadą.

Markadia odpoczywaj całą sobą. Należy Ci się po tych przeżyciach.

Bachasiu jesienią to najlepszy kocyk i filmy.

Czekam na młodą,bo poszła po bilet miesięczny. Na ostatni moment,to teraz w kolejce musi stać.
Nie wiem,czy widziałyście w prognozie,ale na przyszły tydzień jeszcze po 17-18 stopni ma być. Wogóle Wy narzekałyście na pogodę,a u mnie dopiero dziś trochę popaduje co chwilę.

80,609

Dzień dobry

Wczorajszy wieczór zaczął się problemami.
Coś zaczęło się dziać z odpływem u córki na górze.
Tam gdzie stoi piec, zalewało ścianę.
Po 20 przyjechał hydraulik, musiał kuć cement w kotłowni.
Jakieś kolanko pękło, stąd ta woda się lała.
Dobrze, że to tylko z kuchni, bo z łazienki rury idą inną drogą.
Na szczęście pan wszystko miał ze sobą i zrobione od ręki.
Robota na cito, więc zapłata podobna.

Bulinko nic nie robiłam i czułam się bardzo dobrze.

Baśku nawet i mnie się trafił taki dzień bez pracy smile

Mysti dużo masz tych koleżanek i kolegów.

Marka odpoczywaj, bo należy ci się.

Asterko mnóstwo pracy i pieniędzy taka przebudowa.

Byłam dzisiaj w lesie, znalazłam 10 prawdziwków.
Jest bardzo sucho, nie ma grzybów.
Ponadto pilarze wycinają dużo drzew i w tych miejscach nie wolno chodzić.
Pogoda u nas brzydka.

80,610

Czołem Babeczki

Ja nie narzekam na pogodę, bo codziennie jest słonecznie, mimo że czasem wieje.
Właśnie na weekend ma się zmienić hmm
W niedzielę wyjeżdżam do domu, a chciałam choć raz jeszcze do portu pojechać, więc muszę to zrobić jak najszybciej.

Tymczasem stawiam lody wink

https://media.decofire.pl/pub/media/wysiwyg/domowe-lody-kawowe-pyszne.jpg

80,611

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/4/d/47803.gif

Misty pozbierałam z tych lodów ziarenka kawy i kawkę zaparzyłam

Sporo masz tych spotkań internetowych - no powiedz ,że ze mną nie czułaś wspólnych "vibe" smile A napisz inaczej smile
Bo w innym wypadku Cię uduszę lol lol - ja bardzo miło wspominam nasze spotkanko smile

Zdjęcia deserku w knajpie nad wodą fajne smile a jakie smaczne smile

Czytka U Ciebie zawsze "cóś" smile się dzieje

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

80,612 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-01 09:12:15)

Cześć dziewczyny,

Basiu jak jak się cieszę, że masz coraz większe poczucie radości, ostatnio czytając Twoje wpisy odniosłam właśnie takie wrażenie, a jak już dziś napisałaś do Mysti, to się uśmiechnęłam, tak trzymaj smile

Mysti fajne zjadliwe foty, fontanny nie widzę wink

Czytko ciągle coś,

Wczoraj kupiłam koneserskie salami, twarde że można nim zabić, krojąc je nożem  to jakbym drewno cięła, smak jak smak, dupy nie urywa, memlam i memlam je w ustach, popijam kawą i dalej memlam, takie zbite i wysuszone big_smile

80,613 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-01 09:11:33)

dubel wink

80,614

Witajcie smile

Jesteśmy spakowane i do 11 musimy oddać klucze.
Wyjazd byl króciutki, ale warto było smile
Spędziłam ten czas tak jak chciałam, dopoludnia spacery i zwiedzanie, popołudniu wypoczynek w hotelu, tak jak lubię, basen I jacuzzy.
Jedzenie było przepyszne, a wybór taki, że nie wiedziałam co nakładać na talerz.
Odpoczęłam, a o to mi chodziło smile

Pozdrawiam Was serdecznie I życzę miłego dnia smile

80,615

Witam wszystkich serdecznie.

Wpadam na chwilę, bo przychodzi córka na pogawędki. Póki jeszcze ma czas tongue 
Ja dostałam dziś swoje sweterki z Temu. Odsyłam aż 3 sztuki. Tak to jest zamawiać przez internet. Zatrzymałam ten z kwiatami, bo pasuje i nic mu nie dolega.
Torba teatralna świetna, 2 torby dla młodej też wyglądają solidnie.

Każdą z osobna pozdrawiam ślicznie.

80,616

Witam serdecznie!

Ranek był mokry i zimny i jakoś moje samopoczucie też było byle jakie.
Ale już się przejaśnia a mnie udało się załatwić pozytywnie sprawę służbową co zdecydowanie poprawiło mi nastrój.
Marka cieszę się, że miałaś kilka dni takiej fajnej odmiany od codzienności.
Wszyscy tego potrzebujemy.

Dziewczyny, sympatycznego jesiennego dnia życzę!

80,617 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-01 18:00:15)

Jesteśmy już w domku smile

Taja moje paczki z Temu też czekają na mnie już od wczoraj w domu, zaraz je rozpakuję i ocenię, co odesłać, co zostawić lol

Moja córka jutro na 8 jedzie Katowic, potem dopiero we wtorek, a w piątek i poniedziałek ma praktyki, studentom też już skończyła się laba big_smile
Chociaż moja pracowała całe wakacje.

Asterko oj tak, krótki wyjazd, ale trochę odetchnęłam, głowę przewietrzyłam i mogę wracać do obowiązków domowych smile

Edit:
No więc tak:
Buty sportowe, te do których mieliście wątpliwości,  nie są jakieś jakościowo rewelacyjne, ale da się chodzić, muszą mi przetrwać chociaż tą jesień, więc zostawiam smile
Sweterek ładny, mięciutki, zostawiam.
Płaszczyk okropny, to nawet nie jest sztuczna skóra, tylko coś plastikopodobne, w dodatku sztywny, odsyłam hmm
Kozaczki czarne marszczone, za duże i bardzo cienka podeszwa, odsyłam.
Apaszka ładna, miła w dotyku, zostaje smile
Tak więc trzy rzeczy zostają, dwie odsyłam.

Taja a co było nie tak z Twoimi sweterkami?

80,618

Sweter nr 1 dziwny krój, niezgodny z tym co na zdjęciu. Za krótkie rękawki i za szeroki, a na zdjęciu ładnie wytaliowany i rękaw długi.
Sweter nr 2 przysłano jakieś inne gów*o -za przeproszeniem, bo to nie dość że ma wadę fabryczną to jeszcze kolor inny a krojem nawet nie leżało obok mojego zamówionego
Sweter nr 3 mimo zamówionego właściwego rozmiaru (i takowy niby widnieje na metce) to wyraźnie jest numeracja przekłamana. Wąziutki i malutki jakby to był rozmiar XS wink  W życiu bym w niego nie weszła tongue
Zwrot już dokonany, jutro odeślę.

Zgadza się, że studentom skończyła się laba. Moja młoda dowiedziała się, że wprowadzono nowy regulamin. Teraz nie są akceptowane nawet zwolnienia lekarskie. Obecność obowiązkowa w 75%, pod rygorem nie dopuszczenia do egzaminu końcowego. Tolerowane są tylko pogrzeby za okazaniem aktu zgonu. Pani dziekan nawet zanegowała zdarzenia losowe typu złamanie nogi, wypadek itp. Chora kobieta, chora uczelnia. Wykładowcy dostali nakaz obowiązkowego sprawdzania obecności. To kurde podstawówka czy uczelnia??? W dodatku za taki rygor płacą 1200 zł miesięcznie! Biedna ta moja studentka. Obiecałam jej wszelką możliwą pomoc w pisaniu pracy mgr, aby zdała jak najszybciej i miała spokój z tą chorą uczelnią.

Eh... kończę już marudzenie wink 

Dla osób lubiących wzruszenia polecam poniższy film:

Pozdrowionka dla wszystkich

80,619

HEYka DZIEWUSZKI

https://cytatyzycia.pl/wp-content/uploads/2024/12/kartki-czwartek-dzien-pelny-szczescia.webp

Taja no takie dziadostwo w ciuchach z tego TEMU smile

Jakaś nawiedzona ta pani dziekan

Film wpisuję   na listę ??? 

Markadia nie ma jak w domku smile
Też odsyłasz sporo rzeczy smile

Kamoa trzeba być pogodnym smile i cieszyć się drobnostkami ...

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE pozostałe Mychy

80,620 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-10-02 07:42:06)

Czołem Babeczki

Taja-- dobrze, że chociaż jeden sweterek przypasował.

Marka-- ja rozglądałam się za kozakami. Chciałam takie zamszowe, luźne do sukienki.
Właśnie takie wyświetliły mi się na Temu, ale mam obiekcje. Do Temu mam mniej zaufania niż do Shein.

Czytko-- co u ciotki wink  tongue

Ba-Cha napisał/a:

Sporo masz tych spotkań internetowych - no powiedz ,że ze mną nie czułaś wspólnych "vibe" smile A napisz inaczej smile
Bo w innym wypadku Cię uduszę lol lol - ja bardzo miło wspominam nasze spotkanko smile

Oczywiście, że nasze spotkanie było bardzo fajne. Gdybym nie czuła się dobrze, wymyśliłabym jakiś pretekst, żeby wcześniej się urwać lol
Spędziłyśmy razem kilka godzin i cały czas były tematy do rozmów.

Fakt, że mam dużo znajomych. Jak już kiedyś pisałam, zawsze ciągnęło mnie do ludzi, choć często lubię pobyć sama.
Np. na naszych grupowych wyjazdach czasem biorę oddzielną kwaterę, żeby móc się czasem odizolować.
Wielu znajomych mam z różnych etapów mojego życia (szkoła, praca), a w większości (chyba) znajomości internetowe przeniesione w świat realny.
Cóż... takie mamy czasy smile

Pozdrawiam pozostałe Babeczki

I kawkę zostawiam

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/50814.gif

Edit--- była i BaChasia, więc kawa podwójna. A co, na bogato  wink  cool

80,621 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-02 10:13:41)

Witajcie w czwarteczek smile

Słoneczko dzisiaj, muszę wyprać pościel, wyschnie na balkonie smile
Muszę też iść do Biedronki, chyba pójdziemy razem z mężem, bo córka jest w Katowicach, a ja sama nie przyniosę zbyt dużo zakupów.

BaChasiu odsyłam tylko dwie rzeczy, więc nie tak dużo smile

Mysti ja też jednak wolę chyba Shain, niż Temu, mimo, że jest nieco droższe i nie ma aż tylu promocji, jednak mam wrażenie, że rzeczy  z Shain są jednak trochę lepsze jakościowo , bo rzadko kiedy bylam zawiedziona.
Z Temu częściej odsyłam hmm
A takiego typu kozaki, też kupisz na Shain, ja takie kupiłam w zeszłym roku, tyle, że beżowe i są świetne.
Teraz potrzebowałam czarnych, kupilam na Temu, no i się zawiodłam hmm

Taja to Twoja córka uczy się prywatnie, skoro tyle placi za uczelnię?
Bo moja nic nie płaci, a uczelnia nie ma aż takich wymogów i takiego rygoru, to jest UŚ w Katowicach, wydz.humanistyczny.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego dnia smile

80,622

Hej

Markadia> tak, córka uczy się na prywatnej uczelni, bo to jedyna w Polsce, która ma taki kierunek Pedagogiki tańca. Myślę, że czują się bogami mając monopol w kraju. Gdyby mieli konkurencję to by się inaczej zachowywali wink 
Ale podobno ta pani dziekan jest nawiedzona, bo poprzedni pan dziekan to był ponoć złoty człowiek. Tak się córce trafiło, że studiuje w czasie dziekanowania tej baby hmm

Mysti> oprócz sweterka są 3 torby. Tak więc nie jest źle.

Bacha> poruszający był ten ostatni film jaki poleciłaś.

Pozdrowionka dla Was wszystkich, miłego dnia.

80,623

Wyprałam pościel, byłam na zakupach w Biedronce, zbieram naklejki dla wnucząt, w sobotę IM zawiozę i będzie już komplet dla wszystkich trzech maluchów, wybiorą sobie zabawki za te naklejki smile

BaChasiu, Bulinko Wy też zbieracie te naklejki z Biedronki dla wnucząt???

Taja ja już też odesłałam ten plaszcz i buty, w jednej paczce.
Nie straciłam żadnych pieniędzy, bo zawsze biorę płatność za 30 dni i kiedy coś zwracam, wycofują mi tą płatność z listy.
Tak jest najbezpieczniej smile
Co do uczelni, no niestety te prywatne rządzą się swoimi prawami, bo państwowe podlegają jednak pod Ministerstwo i nie mogą sobie pozwolić na robienie tego co Im się podoba.

Słoneczko dzisiaj, na balkonie całkiem jest przyjemnie, oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej smile

Miłego popołudnia Wam życzę smile

80,624

Markadia> też wybieram pełen zwrot w temu. Wyobraź sobie, że weszłam dziś do lumpka i kupiłam 2 kurtki (przejściówki) i sweter za łączną kwotę 50 zł. Sweter ma metkę Shein wink  Ciuchy już suszą się wyprane, abym mogła je jutro założyć big_smile

80,625

HEY

Misty fakt smile gdybyśmy źle się czuły w swoim  towarzystwie - to spotkanko byłoby skrócone smile 

Taja oglądnęłam ten film "Odrobina nieba" b. ładny smile

W Pewexie - jest pełno markowych rzeczy z wszelkich dostępnych portali zakupowych
Wczoraj na nowym towarze - trafiłam oryginalne dżinsy Diesel - wydawały mi się za małe w pasie dla mnie
Nie chciało mi się czekać do przymierzalni - i były dziwnie zapinane na pasku z boku
Mogłam je wziąść na handel - dziś nie było śladu po nich
Jest taki program "Gwiazdy lumpeksów"  - pokazują jak i czego szukać

Pozdrawiam pozostałe Mychy smile

80,626

Dziewczyny ja odkryłam mały lumpek u nas i tam zaopatrzyłam się w kilka czarnych ciuszków, m.in świetne spodnie woskowane z wysokim stanem, nówki, z Reserved, idealnie na mnie leżą, za 18 zł smile
Kupilam tez ciepły sweterek zapinany i kilka innych ciuszków za grosze smile
Ale tylko w tym jednym, bo pozostałe lumpexy u nas są do niczego, albo szmaty, albo drogo hmm
Zaglądam więc czasem do tego jednego, ale ostatnio niczego dla siebie nie znalazłam hmm

80,627

Witam! Jak o zakupach mówicie,to i ja dołożę swoje i córki buty. Dostałam dziś zaległy przelew i od razu nowy. Z tej okazji stwierdziłam, że nie mam butów na Wszystkich Świętych i poszłam po botki heh...,a co tam, są wygodne  Byłam z młodą, więc i Ona dostała nowe buty zimowe. Stare zaczęły się obdzierać.
Zaliczyłyśmy pizzę i do domku.

Naklejki oczywiście zbieramy. Chłopcy mają już ode mnie komplet i od mamusi, więc po jednej maskotce mogą już wybrać. Teraz zbieram na drugą.
Oczy mi się zamykają. Chyba pójdę wcześniej spać.

80,628

Czołem Babeczki

Dziś w Niemczech święto- zjednoczenie Niemiec. MOŻE wybiorę się do portu, o ile pogoda będzie ok.
Wczoraj ostatni raz podczas mojego pobytu była pani sprzątająca. Wyściskała mnie na pożegnanie, wycałowała smile
Słyszałam, jak mówiła do mojej podopiecznej, że jak ja jestem, to jest czysto i porządek w domu, inne opiekunki tak nie dbają lol

Aaa, i właśnie kupiłam pościel smile

https://homla.com.pl/media/catalog/product/cache/fce7dc084e101d7c49cbc094df90bd2b/5/9/5906496756696_w.jpg

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/3/d/30338.jpg

80,629

HEYka DZIEWUSZKI

Misty witaj w między czasie - za długo mi się woda na kawę gotowała więc dosiadam do Twojej smile

Pościel ładna smile i tylko pościel sobie kupiłaś na tym wyjeździe ??? nie może być  hi hi
Jakie to miłe ,że ta pani sprzątająca Cię wyciskała

Markadia - Taja zakupy w Pewexie udane - no i małe pieniądze
Ja jestem z tych co lubią "pomacać " smile a najlepiej przymierzyć

Bulinka w Biedrze mało kiedy jestem - no i ja robię malutkie zakupy

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

80,630

Witam w mroźny poranek.
Rano już temperatura minusowa była na termometrze.
Ja coś ostatnio mocno zajęta jestem, różne niespodziewane zajęcia...muszę sie mobilizować.
Dziś mam zamiar kupić zimową kołdrę bo z tej co mam nie jestem zadowolona.
Mysti ja pościel (i nie tylko) lubię w jasnych, pastelowych kolorach.
Jak będę w sklepie to popatrzę, może coś mi wpadnie w oko.
I koniecznie chcę kupić sobie kurtkę zimową z kapturem.
Jestem na etapie poszukiwania. Wy zdecydowanie łatwiej podejmujecie zakupowe decyzje.
Nic nie poradzę, tak mam.

Pozdrawiam i dobrego dnia życzę.

80,631

Dzień dobry

Dzisiaj odwoziłam wnuki do szkoły i przedszkola, bo córka musiała wcześniej pojechać do pracy.
Wczorajszy dzień mocno przeżyłam i płakałam.
Odszedł nasz pies, zaniosłam mu jeść, a on już nie żył.
Ten piesek przyszedł do nas w mrożną zimę 14 lat temu.
Już wtedy pewnie miał kilka lat.
Bardzo mi go brakuje.
Mąż mówi żeby przygarnąć jeszcze jakiegoś, ale ja już chyba nie chcę.
Za mocno przeżywam ich odejście.
Wylałam morze łez, mama również.
Został mi tylko Florek i u córki Lusi- labradorka.

Również zbieram naklejki w biedronce dla dzieci.
A wizyty w lumpkach bardzo lubię.
Czasami upoluję coś fajnego.
Bluzek z tych sklepów mam bardzo dużo.

Mysti każdy się pozna na dobrym człowieku, a ty takim człowiekiem jesteś.

Asterka ja też wolę pościel w jasnych kolorach.

Baśku
ja też muszę dotknąć materiału, bo nie wszystko mi pasuje.
Na zdjęciu wygląda ładnie dana rzecz, a w rzeczywistości to szmata.

Bulinka
fajny zakup dla ciebie i córki.

Marka ostatnio też kupiłam czarny fajny sweterek w lumpexie.
Stan bardzo dobry i cena mała.

Pozdrawiam wszystkie i do potem

80,632

Witajcie w piąteczek smile

Dzisiaj też swieci słoneczko, ale w nocy było mroźno, przeniosłam więc wszystkie moje dipladenie do domu.
W domu stoją już też pomidorki, a zostały mi jeszcze do przeniesienia pelargonie kilka sztuk, myślę, gdzie to wszystko pomieścić: lol

Ja zaczęłam zaglądać do tego lumpka, bo potrzebowałam na już czarnych rzeczy, nie mogłam czekać dwa tygodnie na przesyłkę, a jeszcze bez pewności, że te rzeczy będą dobre.

Pościel ładna, ale ja też wolę jaśniejsze, pastelowe kolory, albo żywsze, ale nie za ciemne.
Nie lubię białej pościeli, nawet jeśli ma jakiś wzór, bo ta biel po kilku praniach szarzeje i pościel nie prezentuje się ładnie.

Czytko bardzo mi przykro z powodu tego pieska sad
Wiem co to znaczy, bo też pożegnałam swoje dwa psy i jednego kota sad
Tulę mocno.

BaChasiu żeby dostać naklejki trzeba mi minimum 45 zł na rachunku, to nie jest jakoś dużo, a niektóre towary nagradzane są dodatkowa naklejką smile
Poza tym, my nie zbieramy sami tych naklejek, bo zbiera córka I teście od córki, więc dość szybko nazbieraliśmy 3 komplety smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

80,633

Czytko-- przykro mi z powodu pieska sad

Ja też zazwyczaj kupowałam jasne pościele, ale w nowej (jasnej) sypialni mam kilka czarnych dodatków, które ładnie pasują i stwierdziłam, że pójdę krok dalej.
Mam już dwa komplety czarno-białe. Jeden jest delikatny- białe tło i delikatne czarne gałązki. Efekt jest jasny.
Drugi jest w czarno-białe pasy, a z drugiej strony czarne grochy na białym tle.
Ta nowa jest najmocniejsza. Bardzo mi się spodobała.
Kupiłam ją przez internet, w Homli.

80,634

Cześć,
w ten piękny słoneczny dzień, u mnie przymroziło do -2, nie przykryłam wieczorem kwiatów, zobaczę póżniej czy są jakieś straty.

Mysti bardzo ładna pościel, podoba mi się i na pewno będzie pasowała do tego co opisałaś.
Czytko bardzo Ci współczuję, ja już też dwa pieski pochowałam sad

80,635

Witam.
Miałam dziś rozmowę z szefową n.t. tego abym w poniedziałki kończyła wcześniej, a odpracowała w inne dni. Z uwagi na zajęcia teatralne, które w tym roku są w inny dzień i o innej godzinie. Szefowa milczała wink Dobrze chociaż, że się zdecydowanie nie sprzeciwiła, bo miałabym większy problem tongue  A że milczenie uznaje się za zgodę więc w poniedziałek urywam się z biura szybciej. Wprawdzie długo potrwa zanim się szefowie przyzwyczają do nowego systemu, będę im musiała przypominać. Cóż... oby do renty/emerytury lol

Czytko> współczuję z powodu pieska.

Mysti> ja gustuję w kolorowych pościelach, ale np.mój mąż wybrał sobie kiedyś czarną w białe baranki i granatową w białe kotwice. Do dziś są to jego ulubione pościele.

Wszystkiego dobrego na weekend życzę, każdej z osobna i wszystkim na raz big_smile

80,636

Znów jestem

Zawsze pod wieczór nosiłam jeść pieskowi.
Dzisiaj nie miałam komu zanieść.
Tyle mi zostało puszek z jedzeniem, Luśka zje.
Nawet nie podchodzę w to miejsce gdzie stoi jego buda, nie patrzę w tym kierunku.

Na dworze zimno, rozpaliłam w piecu, codziennie palę.

Ciotka jest trudna we współżyciu z innymi osobami.
Zapomina to co powiedziała, a potem twierdzi, że nie mówiła.
Chciałaby siedzieć z nią cały dzień, a przecież każda z nas ma swoją rodzinę.
Jutro do niej nie jadę, nie będę słuchać setny raz tego samego.
Ma dobrze, bo jest nas do opieki 4 osoby, ale ciotka tego nie docenia.
Gdybym o wszystkim wam pisała to trudno by wam było w to uwierzyć.
Moja matka to anioł, ciotka to jej przeciwieństwo.
To nie tylko ja tak mówię.

80,637 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-03 19:51:39)

Byłam dzisiaj z córką w kinie, bo rozdawali wejściówki na seans "Przepiękne" jest to
film, który opowiada historię sześciu kobiet. "Opowieść o wyzwaniach, marzeniach, odwadze"
Jest to akcja skierowana wyłącznie dla kobiet, finansowana przez Budżet obywatelski, w ramach walki z rakiem piersi.
Rozdano dzisiaj 170 wejściówek, załapałyśmy się na szczęście, chociaż kolejka była spora smile
Film odbędzie się 15.10 i proszą, żeby mieć na sobie coś różowego, w związku z tą akcją profilaktyki raka piersi.
A na godzinę przed seansem, przed kinem będą rozłożone jakieś stoiska z atrakcjami dla kobiet.

A jutro jadę na tą mammografię, na festyn zdrowia w Zabrzu, trzymajcie za mnie kciuki smile
Będę się widziała z wnukami, dam im te naklejki i mam też dla nich po drobnym upominku ze Szczyrku smile

Czytko wiem jak jest Ci ciężko, bo sama przez to przechodziłam dwukrotnie.
Ale pomyśl, że już ten piesek się nie męczy, bo pisałaś kiedyś, że jest już stary i chory sad

Taja ja kupuję pościele po dwa takie same komplety, bo mamy  łóżko małżeńskie, ale śpimy pod dwoma kołdrami, więc nie chcę, żeby każdy miał pościel z innej parafii big_smile
Kolory raczej pastelowe, chociaż mam też taką kupioną w zeszłym roku, szarą w czerwony i czarny wzór, bardzo ją lubię.

Miłego wieczoru życzę smile

80,638

Witam!
Moja pościel była kiedyś bardzo kolorowa. Jak córce zrobiłam pokój biało,szaro, niebieski,to i taką pościel zaczęłam kupować.Jak zaczęłam narzekać, że mam starą pościel, to dzieci na Dzień Matki kupiły mi cztery komplety pościeli szaro,niebieskie i tak zostało. Jestem z nich bardzo zadowolona.
Czytka współczuję pieska. Też mamy w domu małego starego i nie wiem co będzie jak odejdzie. Córka chyba to odchoruje,bo jest bardzo przywiązana.

Dziś mam imprezkę podwójnych urodzin. Córka nie odprawiała 30-stych ze względu na remonty i przeprowadzkę. Teraz razem z zięciem robią podwójne urodziny. Tort będzie dwukolorowy.

80,639

HEYka DZIEWUSZKI

https://gifyagusi.pl/img/2019/05/15/zyczenia/na-sobote/pi%C4%99knej%20soboty%20%C5%BCycz%C4%99%20i%20zapraszam%20na%20porann%C4%85%20kaw%C4%99.gif

HEY BULINKA smile

Markadia co to jest w dzisiejszych cenach : 45 zeta smile
Bywam w Biedronce czasami - spory kawałek mam do przejścia
Kupuję tam gdzie mam bliżej - najczęściej w Lidlu - Netto - Lewiatanie - w kiosku warzywnym
Wędlinę kupuję tylko z Liszek - na targu mają stoisko - tam kolejka jest zawsze
Raz w tygodniu idę na większe zakupy  spożywcze

Czytka szkoda psiaczka hmm 

Taja - Asterka - Kamoa - Misty buziaczki jak i pozdrawiam czytające Mychy smile

80,640

Czołem Babeczki

Ja w Polsce mam blisko do Biedronki i Polomarketu.
Chodzę tam, bo dalej nie zawsze mi się chce, zwłaszcza wracać z zakupami.
W Biedronce irytują mnie te legendarne palety w przejściu. I promocje, z których mi trudno skorzystać- po co mi jednej kilka opakowań czegoś tam, a to jest niezbędne do uzyskania ewentualnej zniżki.

Marka-- jestem ciekawa Twoich wrażeń z mammografii- czy taki diabeł straszny, jak czytałaś w sieci... wink

U mnie dziś leje i wieje (tak prognozowali), a popołudniu mam spotkanie w centrum roll Kurczę, pogoda mnie zniechęca, ale to jedyna okazja roll

80,641

Witam

Baśku pięknie podana kawa, akurat piję swoją.

Mysti u nas zimno, ale pogodnie.
To prawda co piszesz, w biedronce wciąż na przejściach stoją palety.

Bulinka baw się dobrze na urodzinach córki i zięcia.
Wszystkiego najlepszego dla Nich z tej okazji.

Marka masz rację, piesek mocno już był chory.
Trzymam kciuki za badanie.

Kama u nas dzisiaj kilka stopni na plusie, nawet słońce świeci.

Taju wielka łaska ze strony szefostwa jeśli w poniedziałek wyjdziesz wcześniej.
A przecież odpracujesz te godziny w inne dni.

Moja córka teraz przez ten usunięty ząb cały czas zwalnia się, jedzie na zabiegi, do dentysty
i szef nigdy jej nie odmówił.
Zawsze nawet sam mówi córce, aby jechała do domu, bo widzi że ona żle się czuje.

80,642

Witajcie sobotnio smile

U mnie słonecznie, ale zimno, potem ma być ok 14 stopni, więc nie jest źle.
Zaraz jedziemy na festyn zdrowia do Zabrza, boję się tej mammografię, no ale juz nie mogę się wycofać yikes

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

80,643 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-04 09:33:48)

Cześć dziewczyny,

Czytko córa dalej ma problem z tym wyrwanym ? no nie złe bagno lekarz narobił, ja bym zaczęła dokumentację zbierać, oj oj ...
Marka nie bój się, porody były chyba gorsze.
Mysti masz rację, z tymi wielosztukami i tym zagraceniem, mało tego ludzie potrafią grzebać i przekładać kartony w warzywami czy owocami by na samym dnie wybrać jedną paprykę czy jabłko, to samo w lodówkach .
Baśku jak istniało jeszcze tesco, to była lada mięsna i tam wyroby lisieckie, jedną taką grubszą kiełbasę zawsze kupowałam, jak jej ubywało to miła pani zawsze mi zostawiała pod ladą, kiedy nie przyszłam zawsze miałam, teraz ta pani jest moją koleżanką big_smile
Asterko kołdrę cieplusią już masz ?

80,644

Bachasiu masz rację, co to dziś 45 zł. Moim zdaniem najdroższe jest jedzenie.

Misti ja kupuję w tych promocjach z długą datą ważności i to co używam na codzień.

Markadia myślę, że to nie jest taki wielki ból, który byłby nie do wytrzymania. Dasz radę!

Czytka, Kamoa ma rację niech córka zbiera dokumenty. Dla mnie to coś było nie tak robione. Przecież po operacjach człowiek mniej cierpi.

Kupiłam córce fajną kartkę na 30-stkę. Piszę Wam, bo może wykorzystacie. Są na niej najważniejsze wydarzenia z tego roku, gdy się urodziła, hity muzyczne, filmy,które wyszły. Włożę Jej pieniążek i gotowe. Zbiera na odkurzacz z myjką podłogową. Zięciowi też kupiłam kartkę dla budowlańca, pomyliłam z wykończeniowcem,ale pasuje.Tylko tam nie ma życzeń. Muszę coś fajnego wymyśleć.

80,645

HEY

tiaaa to prawda z  tymi promocjami z zamian za kupowanie 2 czy nawet 4 sztuk  a może 10 !   ???? wrrr

Odpoczywam smile do południa miałam maraton w kuchni
Już od dawna nie piekę - ale dzisiaj musiałam synowi upiec na poczęstunek imieninowy w pracy
Zrobiłam wielką "Chatkę Baby Jagi " z kg sera - jeszcze tylko zrobię polewę  ale to potem
Upiekłam ciasta takie kruche + śliwy na to ubita piana - jedno większe dla niego i malutką foremkę dla mnie  a co ?? smile
No nie będę taka skąpa i dam IM do domu smile połowę

Bulinka ojjj dzisiaj by mi się przydał taki odkurzacz z funkcją mycia - fajna sprawa jak pokazują w reklamie
Raz : jest drogi  Dwa : nie mam gdzie trzymać

Czytka córcia jeździ na zabiegi do tego samego dentysty ????
Co ??? jej robią ???

Kamoa w jednym sklepie na osiedlu bywa szynka z Liszek
Tam na targu gdzie chodzę - to są jeszcze 3 kioski ze swojskimi wyrobami
Na próbę kupowałam w nich - no lol ale wolę postać w kolejce - by to było smaczne
Produkty pachną swojszczyzną a boczek wędzony  to mają przepyszny
Zawsze na pypcia kupię sobie do chleba indyka z galarecie mniam albo pasztet z królika = miodzio
Kiełbachę kupuje : lisiecką wieprzową - wolę parę plasterków a zjeść ze smakiem ..
Wędliny w sklepach są za słone - przynajmniej ja mam takie odczucie smile

Misty spakowana jesteś ??? smile

Pozdrawiam pozostałe lol

No nic biorę się za powierzchnie płaskie - potem wybiorę do Lidla

80,646

Cześć
Upiekłam dziś ciasto eksperyment. Moje odkrycie to mąka bambusowa. Wyczytałam o jej właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Zobaczymy jakie ciasto mi wyszło, gdy ostygnie lol

Markadia> my tez śpimy pod dwoma kompletami pościeli. Mi jednak zupełnie nie przeszkadza, że on śpi pod swoją a ja pod swoją. Zresztą różnimy się wymaganiami więc i tak by nic z tego nie wyszło wink  Mi wiecznie zimno i uwielbiam flanelowe pościele, a maż wręcz przeciwnie-wiecznie mu za ciepło. Nie dał bym rady we flanelowej. Poza tym -jak mawia mój mąż- w nocy i tak jest ciemno i nie widać lol
Nie ma się czego bać, mammografia to naprawdę pikuś w porównaniu z gastroskopią i kolonoskopią (zwłaszcza mając duży biust).

Czytko> u nas w pracy mamy w poniedziałki największy zapierdziel. Czasem nawet zostawałam dłużej by wszystko ogarnąć. To jednak jest łaska wink  hmm

Miłego weekendu życzę każdej z osobna.

80,647 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-04 19:38:25)

Witajcie wieczorkiem smile

Wróciłam, przeżyłam i powiem tak: STRACH MA WIELKIE OCZY big_smile
Miałam zrobione 4 zdjęcia tym mammografem, najpierw z przodu, każda pierś osobno i to nie bolało, bardziej czułam mocne ciągnięcie skóry od góry i spodu, niż ból.
Trochę gorsze były zdjęcia bokiem, pachy i boku piersi, bo trzeba było stanąć w dziwnej pozycji, co mi sprawiało trudność i ciągle ta babka mnie poprawiała hmm
I tu już czułam mocniejszy dyskomfort od pachy, ale to trwa tak króciutko, że bez problemu da się przeżyć wink
Kiedy wyszłam, dostałam w nagrodę świetny balsam do ciała, na naturalnych składnikach, nie jakąś próbkę, tylko normalna, duża tubka smile
Jestem zadowolona i szczęśliwa, że się zdecydowałam, a właściwie zostałam zmuszona, przez córkę na to badanie lol
Teraz czekać do 2 tygodni na wyniki i tu trochę się boję, żeby mi tam coś niepokojącego nie wyszło hmm

Tak, że dziewczyny, te które nie miały mammografii, nie bójcie się, badajcie piersi, jeśli będziecie. miały taką okazję smile

Ogólnie festyn bardzo udany, pogoda dopisała, zrobiłyśmy sobie badanie cukru, spirometrię, badanie rodzaju cery.
Za te badania dostałyśmy w prezencie syropy na odporność, mamy ich teraz 3 sztuki big_smile
No a przede wszystkim widziałam się z wnukami, właściwie to cały festyn spędziły z nami, bo córka była poniekąd w pracy i tylko zaglądała do nas smile

Taja my nie ścielimy na dzień łóżka, więc ta pościel leży i w dzień, mam co prawda narzutę, ale nie zawsze chcę mi się ją nakladać.

Co do mąki, to moim odkryciem, dzięki córce, jest mąka orkiszowa, niby pszenna, jasna, ale bez glutenu smile
Poleciłam ją też  mamie, bo miała problem z glutenem, więc  mogła wrócić do swoich ulubionych potraw, dzięki tej mące, z których wcześniej zrezygnowała ze względu na gluten, np naleśników.

Miłego wieczoru życzę smile

80,648

Markadia> ja na orkiszowej bazuję od lat. Ale przecież orkisz ma gluten (poczytaj w necie). Chyba, że kupujesz typowo bezglutenową ze znaczkiem listka. Bezglutenowe mąki to np. kukurydziana, ziemniaczana, bambusowa, jaglana, gryczana, ryżowa, migdałowa. Z tych wszystkich mąk zrobisz naleśniki, placki, ciasta.
A widzisz... osoby z dużym biustem nie mają problemu. Mnie boli gdy wyciągają mi cycki na siłę by było co zmiażdżyć tongue wink

80,649

Taja faktycznie, teraz przeczytałam, że mąka orkiszowa zawiera gluten, ale w takim razie dlaczego córce powiedzieli, żeby jadła mąkę orkiszową zamiast zwykłejj pszennej???
No i moja mama, nie mogla jeść niczego z glutenem, bo miala bóle brzucha, odbijanie i biegunki, a po mące orkiszowej mówiła, że nic Jej nie jest i cieszyła się, że Jej o tej mące powiedziałam, hmmm dziwne.
Może orkiszowa, ma tego glutenu mniej?

Co do tej mammografii, ja mam biust spory, miseczka D, a w chińskiej rozmiarowce, bywało, że E, tyle że pod biustem mam stosunkowo mało, dlatego często trudno dobrać mi biustonosz hmm
A w tym wieku, ten biust już jest dość miękki, więc wywaliłam cycka na tą dolną płytkę, babka przycisła go tą górną i za moment było po wszystkim big_smile
Dyskomfort był, ale nie mogę go określić jako ból.

80,650

Czołem Babeczki

Obudziłam się dzisiaj krótko po 5, Reisefieber mnie dopadł lol
Wstałam, dopakowałam do walizki rzeczy, których jeszcze do teraz używałam.
Wrzuciłam pościel i ręczniki do prania, a teraz kawka.

Wczoraj mimo niepogody miałam bardzo miły dzień.
Spotkanie z koleżanką (nową wink ) w centrum udane.
Gdy wróciłam do domu, przyjechała córka mojej podopiecznej i mówi do mnie "Nie zapomniałam".
Myślałam, że ogólnie chodzi jej o mój dzisiejszy wyjazd, zrobiło mi się miło.
A ona podaje mi prezent- perfumy, których ona używa. Byłam nimi zafascynowana w zeszłym roku, jak tu byłam, ale trochę za drogie dla mnie wink
No i takie właśnie perfumy mi kupiła na pożegnanie, plus wręczyła "tradycyjną" kopertę z podziękowaniem słownym i finansowym.
Wieczorem z kolei miałam spotkanie online z dwoma kolegami, uśmialiśmy się do łez. Siedzieliśmy prawie do 1, a i tak dzisiaj tak wcześnie się obudziłam roll

Bus ma być po mnie około 19-20, jeszcze będą dzwonić z potwierdzeniem.

Marka-- opisując badanie przytoczyłaś praktycznie moje słowa lol

Mąkę orkiszową używam od lat, pisałam też o tym przy okazji. Jest zdrowsza od tradycyjnej pszennej, jest łatwiejsza do trawienia. Być może dlatego Twoja mama lepiej ją tolerowała niż zwykłą.

https://i.pinimg.com/originals/9c/d1/7d/9cd17d35eb5abfef44e22a5b1e091294.gif

80,651

Witam!
I ja przy kawce już siedzę.

Bachasiu te szynki na kanapki ze sklepu dla mnie teraz są niejadalne. Ty mówisz, że są za słone. Dla mnie smakują sztucznością. Ja jem z młodą tylko konkretną kiełbasę drobiową i czasem żywiecką. Na kanapki daję ser ,pasztet, pomidor, ogórek. Drobiową biorę tylko do pracy. Kiedyś pisałam o prawdziwej szynce, którą kupuję ok 25 km ode mnie. Od śmierci męża tam nie byłam.

Taja i jak wyszło to ciasto?

Markadia i widzisz, trzeba słuchać koleżanek,a nie w stresie żyć hi...hi...

Misti Ty mi tu szybciej przesuwasz kalendarz. Dopiero jechałaś,a już wracasz. Szczęśliwej podróży.

80,652

HEYka DZIEWUSZKI dosiadam do kawci - senks smile

Misty warto być dobrym człowiekiem  smile  - perfumki jakiej marki dostałaś ??? tak pytam smile
Po urlopie będziesz tam wracać ??  tak ??

Taja mąkę orkiszową właśnie skończyłam  a tą bananową gdzie kupiłaś ??? - ciekawa jestem
No i jak ciasto wyszło ???

Bulinka szynka lisiecka - jedyna w sklepie jest jadalna i smaczna - moja bratowa ją kupuje
Jest tylko w jednym sklepie - na moim osiedlu

Markadia i po bólu  a jakby coś wykryli to i tak trzeba zrobić usg

Miłej niedzieli WSZYŚCIUTKIM bez wyliczanki

80,653

Bachasiu tylko zastanawiam się,czy ta szynka lisiecka może być od różnych producentów?
Głodna się zrobiłam. Idę zrobić sobie śniadanko.

80,654

Witajcie niedzielnie smile

U mnie słoneczko, podobna temperatura jak wczoraj, ale na dzisiaj nie mam planów wyjściowych, jedynie na spacer z psem wyjdę.

Mysti możliwe, że orkiszowa mąka jest łatwiej strawna, skoro mama po niej nie miala takich dolegliwości, jak po mące zwyklej pszennej.
Córka tez Jej używa, bo ma niższy indeks glikemiczny.
Co do mammografi, widocznie miałyśmy takie same odczucia, skoro opisałam je w taki sam sposób jak Ty smile

BaChasiu ja mam nadzieję, że nic mi nie wynajdą i żadne USG nie będzie potrzebne roll

Bulinko ja nie czuję sztuczności, w wędlinach, ale niektóre są dla mnie za słone, tak jak Basia napisała.
Za drobiowymi nie przepadam, są dla mnie z kolei za mdłe, ale córka je lubi, więc kupujemy.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego niedzieli smile

80,655

Dzień dobry

Wczoraj byliśmy z mężem u jego siostry i szwagra, wróciliśmy póżno.
Dzisiaj obudziłam się po 8.

Mysti piękny prezent, widać, że jesteś tam lubiana.

Marka mówiłam, że nie ma się czego bać.
Miałam mammografię już kilka razy.

Baśku córka nie chodzi do tego dentysty, gdzie usuwała ten ząb.
Na samym początku była tam jeden raz.
Teraz chodzi do innego .
Ta dentystka aplikuje jej antybiotyk w ten suchy zębodół.
Dodatkowo chodzi do takiego terapeuty, bo ma uszkodzony nerw trójdzielny.
W związku z tym ma okropne bóle, nie czuje brody, ust i żuchwy po tej stronie
usuniętego zęba.
To straszne co ona przeżywa.
Codziennie jedzie albo do dentysty, albo do tego terapeuty.
Ten pan robi jej masaże ręcznie w środku buzi i na zewnątrz.
Oraz tym laserem pobudza te miejsca, gdzie ona nie czuje.

Bulinko tak, córka zbiera papiery i chyba zdecyduje się
założyć sprawę.
Nie mówiąc o okropnym bólu córka wydaje codziennie mnóstwo pieniędzy.
A pojechała usuwać ten ząb do najlepszej kliniki.
Okazuje się, że klinika jest najlepsza tylko w kasowaniu pieniędzy.

80,656 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-05 11:04:49)

Cześć dziewczyny,

Mi z tych mąk nic nie wychodzi, czasem zagęszczę zupę czy sos, jak już coś upiekę, a to już musi być święto ludu, to kupuję mąkę pszenną i wychodzi piknie.
W ogóle to nie jadam mącznych rzeczy, od czasu do czasu grzeszę skuszę się.

Mysti bardzo miłe to, uznanie twojej pracy, co to za jakie ?
Marka a widzisz, i po co ten stres.
Czytko to straszne, ja się dziwię, a miała robione trójwymiarowe obrazowanie ? tomografię stożkową, kliniki to mają, to jest taki obrotowy rentgen, gdzie widać szczegółowo anatomię całej jamy, to są szczegółowe informacje o strukturach szczęki, otaczających ją tkanek, dokładnie można wtedy ocenić i zaplanować leczenie,  wiem bo miałam to robione przed rwaniem, lekarz mi to pokazywał i objaśniał mi to.

80,657

Czytko to straszne, co Twoja córka przeżywa po usunięciu tego zęba sad
Moja młodsza też narzeka na ból, przy wyrzynaniu się ósemek, szczególnie jedna ją boli, bo jakby zatrzymała się w wyrzynaniu hmm
I też myśli o usunięciu tych zębów mądrości, ale po tym co tu piszesz, mam wątpliwości, czy powinna to robić hmm

Kamoa stres związany z tym badaniem minął, podobno miałam banana na twarzy, jak wychodziłam z tego mammobusa, córka mi tak powiedziała big_smile
Ale teraz z kolei mam stresa, bo do 2 tygodni będą wyniki, mają przyjść do domu, a jak będzie coś niepokojącego zadzwonią szybciej yikes

Co do mąki, to z orkiszowej wszystko mi wychodzi, z tym, że ciasta nie są tak puszyste jak z pszennej, więc raczej do ciast jej nie używam.

80,658

Markadia,a jadłaś kiedyś swojską szynkę,że nie czujesz sztuczności. Trochę może to źle ujęłam.Oni szpikują te szynki jakimiś ulepszaczami i nie wiem czym jeszcze. Ja to wszystko wyczuwam.

Kamoa ja wogóle nie u używam innej mąki,tylko pszenną, no i ziemniaczaną. Nie czuję się wogóle do nich przekonana.

Czytka naprawdę biedna tą Twoja córka. Powinna przynajmniej starać się o cały zwrot kosztów.

Imprezka wczoraj była extra. Wesoło było do pierwszej w nocy. Ja oczywiście zmyłam się wcześniej,bo nie mogę długo na krześle wysiedzieć,ale też się ubawiłam.

80,659 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-10-05 14:35:40)

Czołem Babeczki

Przed chwilą dzwonił kierowca, że będzie u mnie około 17-18, wcześniej niż myślałam.
To dobrze, bo najgorsze to czekanie.
Przed południem pojechałam z córką podopiecznej na cmentarz, na grób tego mojego podopiecznego- jej ojca.
Wspominałyśmy go i ten wspólny czas, zakręciła się łezka w oku....

Czytko-- straszne, co Twoja córka przeżywa.

Perfumy nazywają się Orpheon Diptyque, są specyficzne, niszowe. Ja lubię takie zapachy.
Kamoa-- znasz?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5ObCUhTjGCcYCdxToqfMt4fag4daov2UwGw&s

80,660

Hejka.

Markadia> bo orkisz jest zdrowsza, ma więcej witamin i minerałów oraz prozdrowotnych właściwości i jest odporna na pestycydy. Dzięki temu nie pochłania oprysków itp. Ma tyle samo glutenu. A jeśli Twoja mama lepiej się po niej czuje, to może dolegliwości nie były spowodowane glutenem, a alergią na pewne zboża lub problemami z trawieniem. Albo to efekt placebo wink
To prawda, że orkisz jest dość twardą mąką albo cięższą wagowo (nie wiem jak to nazwać), bo wypieki wychodzą bardziej zbite.

Bulinko> ciasto udane. Takie wyjątkowo miękkie i puszyste. Z przyjemnością będę używać tej mąki. Tylko będę zwracać uwagę by nie była z Chin tongue

Bacha> nie bananową a bambusową wink  Kupiłam na allegro od razu dużą ilość bo się bardziej opłacało. Produkcja krajowa. A ciasto udane. Takie wyjątkowo miękkie i puszyste.

Kamoa> mi tez z początku nie wychodziło z innych mąk, ale się naumiałam lol  Trzeba czytać n.t. każdej maki, bo czasem wystarczy nieco zmienić proporcje. Np. ta bambusowa jest chłonna i można dać jej mniej. Też miałam robione badanie jakie opisujesz. Dopiero wtedy wykryto anomalie w zębie: wykryto trzeci zagięty korzeń, który wychodził z jednego z korzeni. Był jakby odnogą z korzenia i źródłem moich problemów z jamą ustną.

Czytko> współczuję kłopotów i cierpienia córki. Życzę wszystkiego dobrego.

Pozostałe Netki pozdrawiam serdecznie, a każdej z osobna życzę miłego popołudnia

80,661 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-10-05 19:04:55)

Witam wieczorkiem

U mnie wysyp różnych spraw i jakoś trudno mi wszystko ogarnąć.
Ale to co nie zrobiłam dziś zostawiam na jutro....
Marka super, że masz już mammografię za sobą. Już wiesz, że da się to przeżyć.
Nie stresuj się oczekiwaniem na wynik, na pewno będzie wszystko ok.
A przy okazji chciałam zachęcić do okresowych kontroli wzroku.
Tu zmiany następują powoli i często sami nie orientujemy się, że coś jest nie tak.
Warto sprawdzać. Mnie podczas ostatniej wizyty okulistka powiedziała, że mam początki zaćmy.
Zaleciła jakieś krople aby powstrzymać rozwój, ale dobrze, że wiem jaka jest sytuacja.
Dziewczyny, mam we wtorek komisję w sprawie świadczenia wspierającego.
Ciekawe jaki będzie efekt. Niedawno znajoma z dużymi ograniczeniami otrzymała 53 pkty, czyli nic jej się nie należy.
Szok! Jest naprawdę w trudnej sytuacji.
Czytko współczuję bardzo córce i oczywiście Wam bo też przecież to przeżywacie.
Wycierpi się biedna.
Kamoa kołdrę oczywiście kupiłam i dziwię się, że dopiero teraz.... osoby niezdecydowane tak mają hi, hi, hi
Tajka mąki bambusowej nie używałam, muszę poczytać.
A co do orkiszu to oczywiście polecam bo to zdrowsza odmiana pszenicy.
Kupuję czasem chleb orkiszowy.

Serdeczności dla wszystkich. Miłego wieczoru życzę.

80,662 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-05 20:21:43)

Mysti nie znam tych perfum, większość niszowych ma specyficzną perfumę, na pewno są piękne, umiesz opisać jak układają się na Tobie ?   zobaczę czy gdzieś Orpheona można na żywo powąchać, zaciekawiłaś mnie.
Ja teraz na jesień kupiłam słodki perfum, choć bardzo lubię ciężkie, Hermes Ambre Narguile, unisex, normalnie mnie omotał, ma coś z arabskiego kadzidła, jabłka, cynamon.

80,663

Czołem Babeczki

Melduję się z domu, byłam na miejscu tuż przed 5.
Zdążyłam już się rozpakować, zaraz pójdę na małe zakupy, bo lodówka pusta.
Żal, że kot mnie nie witał, jak zawsze sad

Do potem smile

80,664

HEYka DZIEWUSZKI

https://bilalmania.com/images/cards/2024/01/gify-na-poniedzialek20.gif

Misty witaj w domciu

Dowiadujemy się tutaj na cafejce różnych rzeczy  - tak jak np. perfumy niszowe ??? smile

Kamoa perfumki arabskie są piękniutkie i trwałe - ponoć mają ten "ogon"
Kiedyś koleżanka przywiozła sobie z Dubaju - tam była przeważająca nutka jaśminu  - zapach uroczy i trwały smile

Jolka kiedyś gadała z facetem w perfumerii - żeby zamówić trzeba dać zadatku tysiąc zeta to sprowadzi..
Chodzi o takie w malutkiej fiolce - nie są w psiukaczu tylko opuszkiem palca się nakłada - one są  "tłuste "

Kończy mi się zapach z drogerii "Blase" - kiedyś to one były dostępne tylko w Pewexie - te teraźniejsze nie są tak trwałe
Ponoć każda woda perfumowana pachnie na każdej osobie inaczej - jest zależność tego PH skóry

Taja mąka bambusowa ...  faktycznie NIE bananowa lol

Asterka będziemy jutro trzymać kciuki

Markadia - Bulinka - Czytka buźka jak i zostawiam pozdrowionka dla WSZYŚCIUTKICH smile

80,665 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-06 09:07:37)

Cześć dziewczyny,

Wstałam dziś bardzo wcześnie, i zamiast pracować to słuchałam podcastów, ostatnio to moja słabość, szczególnie o podświadomości i tym podobne, złodzieje czasu, cóż tak jest smile

Basienko znam Blase, też kiedyś kochałam i używałam, był też niebotyczny Masumi, tamtejszy czas i zapachy tkwią mi w łepetynie, teraz już na syntetycznej ambrze, choć podobny zapach to jednak nie to. Arabskie mają to coś, specyficzne, trzeba je lubić, układają się tak jak napisałaś na każdym inaczej, dla mnie amore, a mojej siostrze siano big_smile
Zamawiam z Izraela esencję kwiatową, jak dla mnie mega mega piękne, po kąpieli na gołym rozgrzanym ciele, układają się tak pięknym zapachem że chciało by się "chwilo trwaj i trwaj" , otulam się miękkim szlafrokiem, kielonek szampana, wtulenie w fotel, muzyka solfeżowa na podświadomość w Hz, z ręką na sercu, mówię  Wam, dosłownie odpływam.....

Posty [ 80,601 do 80,665 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024