Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,237 1,238 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,471 do 80,535 z 80,736 ]

80,471

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

HEY - wpadam z polecajkami z YT

Pierwsze oglądałam ten wywiad "rzeka" o Japonii
Ten pół Polak pół Japończyk - fajnie opowiada o życiu w Japonii
Tytuł jest mylący lol

https://www.youtube.com/watch?v=QxvVZra_JfQ

Zaciekawiona jego osobą poszukałam jego filmiki

Przepis na bigos smile w wydaniu japońskim smile

https://www.youtube.com/watch?v=JcjwYZKD_Ec

Przepis na PIEROGI 
                                      https://www.youtube.com/watch?v=GlyKcvIXz4w

Bardzo fajnie i przyjemnie ogląda się tego chłopaka - i jak zauważyłam ma masę filmików

##################################################################

Czytka dobrze robisz = Nie jesteś na każde zawołanie ciotki - te kuzynki też
Ciekawa jestem decyzji ciotki - bo przecież miejsce w takich ośrodkach nawet jak są prywatne to cud

spadam - zapowiedział się syncio smile

Zobacz podobne tematy :

80,472

Dziewczyny jestem w pracy, więc tylko poczytałam.Słuchajcie mam prośbę jak któraś zna się na przepisach. Wspólnota Mieszkaniowa ,a właściwie zarządca nie wypłacił mi wynagrodzenia. Twierdzi, że mają zablokowane konto i zarząd musi jechać potwierdzić zgodność. Wynagrodzenie powinnam mieć do 7-ego za poprzedni miesiąc zgodnie z umową .Tego samego zarządcy z innej wspólnoty miałam już taką samą sytuację i wtedy czekałam na wynagrodzenie trzy miesiące. Nie mam ochotę na powtórkę z życiorysu. Chcę dać wypowiedzenie i teraz pytanie,czy mogę w tym wypadku dać wypowiedzenie bez okresu wypowiedzenia? Jeżeli któraś z Was się zna,albo może kogoś mądrego zapytać,to proszę,bo ja przez ten maraton nie mam siły i czasu,bo pracuję długo,a nie chcę gafy popełnić.

80,473 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-09-19 12:29:32)

Hej

Markadia> odesłanie nie jest zawsze bezproblemowe. Miałam zdarzenie, że chciałam odesłać spodnie z powodu błędu fabrycznego i dostałam komunikat, że ten przedmiot nie podlega zwrotowi. Podejrzewam, że z powodu niskiej ceny, bo koszt przesyłki przekroczyłby wartość ubrania, ale kasy mi nie zwrócili, bo przecież nie podlega zwrotowi.
A oglądałaś kiedyś filmy o reinkarnacji? Tam są wyjaśnienia takich spraw. Jest nawet historia chłopca, który pamiętał kim był, gdzie mieszkał dokładnie. Gdy pojechano z nim w to miejsce, to znał szczegóły typu gdzie kuchnia, gdzie stał piec, albo mówił gdzie co jest... i szli tam i faktycznie to tam było. Może więc faktycznie mieszkałaś w poprzednim wcieleniu we Włoszech.

Bacha> tak, dopiero zamówiłam. Dam znać jaka ich jakość gdy dotrą. Jednak opinie z PL były dobre. Szkoda, ze tytuł jest mylący, bo mnie właśnie ten aspekt zainteresował lol

Czytko> skoro jest całkowicie zdrowa to po co Was woła? Jeśli jest zdrowa to niech sobie sama radzi i koniec tematu. Eh ta starcza manipulacja tongue  Dobrze, że postawiłyście twarde granice, życzę wytrwania w tym postanowieniu.

Edit z powodu dopisania się Bulinki.
Bulinko> A jak zawarta jest umowa? Czy jest tam punkt mówiący o konsekwencjach z powodu niezapłacenia?  Co mówi umowa z kwestii wypowiedzenia? Tu nasze rady nie pomogą, bo umowa jest kluczem do wszystkiego. Przeczytaj ją uważnie i daj znać co tam widnieje. Zablokowane konto (?) to pewnie mają komornika na koncie.

Pozostałe pozdrawiam i życzę udanego weekendu.

80,474 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-19 13:20:09)

Taja mi jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żebym nie mogła czegoś odesłać, widcznie tak trafiałam, ale widocznie trzeba czytać, czy dany towar przypadkiem nie podlega zwrotowi.
Wiem, że chyba kolczyki i majtki nie podlegają zwrotowi, chociaż stroje kąpielowe można zwracać i nieraz je zwracałam.

Wklejam Wam, co teraz zamówiłam sobie na Temu smile
Mam nadzieję, że nie będę musiała niczego odsyłać smile

https://www.pomniejszacz.pl/files/9577dc88-a70b-405f-9990-a3ee8f.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/8ed4d2e4-1a10-4bd2-90dd-e55098.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/5a66d42b-1f7c-4840-aa5c-19aaf8.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/ea0932bb-cc61-4007-94a0-303c55.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/c41922a4-d49c-404e-a86d-ffccfc.jpg

Kiedy otrzymam przesyłkę, ocenię i napiszę Wam, czy warto było kupić smile

Bulinko nie pomogę w tej kwestii, bo się nie znam hmm

80,475

Taja hi jest tam o tym goleniu smile i na przeróżne tematy jak chodzi o życie w Japonii

Misty Ty i ja chciałybyśmy zwiedzić Japonię - bo o tym gadałyśmy

Markadia ciekawa jestem tych adidasów co zamówiłaś - moim zdaniem będą z dermy smile

Parę rzeczy mam fajnych z TEMU  : plecak - sandałki i  super japonki za 16 zeta - i jedną bluzkę taką na upały O! i super szczoteczki japońskie do zębów
T- shirty do wyrzucenia - Jolce zamówiłam sukienkę to ją wyciepała smile
Taja Ciekawa jestem tych sweterków ???? 

Bulinka nic nie wiem w tym temacie

spadam smile

80,476 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-19 13:47:52)

BaChasiu na takich stronkach, nie licz, że coś będzie z prawdziwej skóry lol
Wszystko jest ze skór ekologcznych, czyli sztucznych, ja już zamawiałam u nich takie buty, tylko, że jasne i jestem z Nich bardzo zadowolona.
Z tym, że ja nigdy nie kupowałam niczego z prawdziwej skóry, nie mam aż takie parcia na to, żeby wydawać kupę kasy, na coś co mi się szybko znudzi tongue
No, ale tak napisałam wyżej, zobaczymy, ocenimy, najwyżej odeślę big_smile

80,477

Ja zamówiłam sobie takie sweterki i mam nadzieję, że zgodnie z opiniami będą ok.
https://i.postimg.cc/5tQ3Rntr/Bez-tytu-u.jpg

Najbardziej obawiam się czy będą pasowały, bo raz pasują mi L, a innym razem M.

80,478

Taja bardzo ładne sweterki, a ten ostatni, no, no bardzo elegancki i nietypowy smile
Ale od razu zwróciłam uwagę na trzeci od lewej, ten różowy, otóż to nie jest tkanina sweterkowa, tylko taka bardziej przypominająca polar i niestety to się mechaci po jakimś czasie hmm
Miałam z tego getry, bluzkę i mam jeszcze spódnicę.
Nosiło się to fajnie, bo jest to miękki i ciepły materiał, no ale na pewno Ci się to zmechaci na piersiach i pod pachami hmm

Co do rozmarówki, to nikt chyba nie ma tak, że pasuje mu tylko i wyłącznie 1 rozmiar.
Ja ogólnie noszę L, ale górę czasem kupuję XL, a dół M, ale jak trzeba to i w S się wcisnę lol

80,479

Markadia> gdy się zmechaci użyję golarki do ubrań i jakoś to będzie, byle sweterki pasowały big_smile

80,480 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-19 20:39:47)

Taja w umowie nie ma nic o konsekwencjach z niezapłacenia. Umowa może być wypowiedziana z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia.Jest też informacja kiedy mnie mogą rozwiązać umowę bez wypowiedzenia.
Z tym zablokowaniem konta,to mówi, że chodzi o jakieś potwierdzenie zgodności przez osoby z zarządu.

80,481

Bulinko> a co ma Ci powiedzieć, że komornik? Mój szef też nigdy nie mówi nikomu, że ma blokadę z powodu komornika, tylko wymyśla inne wymówki.  Ale to nieistotne w tej sprawie, bo to i tak nic u Ciebie nie zmieni. Rozliczasz się z nimi na podstawie faktury-tak? To masz dwa rozwiązania:
1. rozwiązujesz umowę zgodnie z tym co napisane czyli jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia (jeśli napisane jest, że obie strony mogą rozwiązać)
2. Wystawiasz wezwanie do zapłaty, wysyłasz je poleconym albo zanosisz osobiście i prosisz o pokwitowanie kopii. Wezwanie możesz dać na okres 3 dni (liczą się robocze). Jeśli się nie wywiążą w tym czasie, to wystawiasz "ostateczne wezwanie" też na 3 dni i tak samo wysyłasz poleconym lub niech potwierdzą kopie. Potem masz prawo złożyć pozew do e-sądu. Łatwo i szybko się składa.

Myślę, że Tobie będzie bardziej odpowiadać pierwsze rozwiązanie, bo i tak chciałaś to rzucić w cholerę i iść na umowę o pracę.
Powodzenia

80,482

Czołem Babeczki

Wczoraj miałam fajne popołudnie z koleżanką smile

Bulinko-- Musiałabyś popytać jakiegoś biegłego, żeby samej sobie nie narobić kłopotów. Można online, sama kiedyś korzystałam. Koszt kilkudziesięciu zł, a miałam wszystko profesjonalnie wyjaśnione. My możemy Ci tutaj dobrze radzić, a wiadomo, jak działa prawo.

Czytko-- córka zamieszkała z chłopakiem. Razem mają teraz trzy koty big_smile
To było główne zmartwienie przed podjęciem tej decyzji- jak koty siebie przyjmą. Wygląda na to, że zaakceptowały się nawzajem.
Z kolegą mam cały czas kontakt, choć relacja ma teraz trochę luźniejszy charakter.

Kamoa-- jak się udało spotkanie? Ile Was było?

Taja-- fajne sweterki, ciekawa jestem ich jakości.
Ja z racji zimnolubienia mam mało swetrów, chyba 2-3 na ciężkie mrozy lol

Marka-- ja też całe skórzane buty rzadko kupuję, jednak te adidasy z Temu baaardzo sztucznie wyglądają.
Kiedyś kupiłam po taniości coś podobnego, ale stacjonarnie i poszły buty do kosza. Tak potwornie mi się w nich nogi pociły, że aż obrzydliwie mokre były.
Nie krytykuję Twoich wyborów, bo sama czasem kupuję tańsze, ale z butów już się wyleczyłam.

BaChasia-- dużo miejsc chciałybyśmy zwiedzić lol

Asterko-- kiedyś lubiłam takie luźne, przewiewne bluzeczki, nawet chyba mam w szafie, bo dobry gatunek i szkoda mi wyrzucić.

Widzę już BaChasię, więc zaraz będzie kawka smile

80,483 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-09-20 07:53:38)

HEYka DZIEWUSZKI

https://gifyagusi.pl/img/2020/12/12/obrazek-gif/sobota/Du%C5%BCy%20kubek%20kawy%20na%20sobotni%20poranek.gif

Taja ciekawa jestem jakości tych sweterków
Ja takich obcisłych i przylegających do ciała nie noszę
Ten ostatni - może byłby dla mnie   może ??? smile

Ja wczoraj podeszłam nową kurtkę beżową z Reserved - kupiłam za 50 zeta na nowym towarze w Pewexie smile
taką ledwo zasłaniającą tyłek

Markadia buty ze skóry są porządne
Ja też w tym Władku - kupiłam adidasy w Big-Starze za 49.99 - skusiła mnie cena - wiadomo, że to imitacja skóry
Nie moje kolory - bo czarno białe ale oki smile

Wczoraj było ciepełko - dziś jeszcze cieplej ma być - ostatnie takie ciepłe dni

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

O! Misty witaj lol

O! pykłam fotkę tej kurtki

https://scontent.fgdn1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/551884843_2304140850032445_8171755758685013082_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=UF2Z1yFN1O8Q7kNvwH1Gpe5&_nc_oc=Adlp25cRTDJkwokM3omfnHRUpjJD6CF6VgJdIn0XVyfMcpLojWpqWxbEPmBZKoihS2A&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fgdn1-1.fna&oh=03_Q7cD3QF1XQwMYuHHJWKbIO5qe0QoWvQwAmSlfbVaTsAykn5bbg&oe=68F5CC21

80,484 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-20 08:38:17)

Bachasiu kurteczka jest świetna. Tak właśnie w moim guście. Do pracy wolę dłuższe jeszcze. Mam taką jedną.Kupiłam za grosze na wyprzedaży w Lidlu.
Co do butów,to czekam na czas gdy będę mogła założyć te zimowe botki hi...hi...

Misti,a masz jakiegoś biegłego sprawdzonego w internecie?
Co do tej córki,to przypomina mi się jak moja siostra zamieszkała w bloku z dwoma pieskami,które Jej się oszczeniły i mieszkała ze wszystkimi długi czas. To były kundelki więc ciężko było się pozbyć.

Taja chyba zrobię tak jak mówisz, chociaż mi głównie zależało, żeby tą wspólnotę rzucić z tego powodu z dnia na dzień.Ja po prostu fizycznie nie daję rady, a tu jeszcze nie płacą. Moja Pani prawdopodobnie postanowiła ciągnąć L4 dopóki się da. Chociaż zapewne ma powód,bo kręgosłup i przepuchlina,to dłuższa sprawa do leczenia.

Dziewczyny wybaczcie, że w tygodniu się nie odnoszę. Naprawdę zmęczenie jest ogromne. Będę jeszcze dzwonić w sprawie jednej Wspólnoty,w której dałam już wypowiedzenie w zeszłym miesiącu,ale tam jest dwa miesiące wypowiedzenia,czy dałoby się to skrócić.W tym tygodniu dam kolejne dwa wypowiedzenia i zostaną mi trzy. I tu mam problem,bo wciąż nie mogę się zdecydować. Jeszcze ten brak czasu uniemożliwia mi szukanie etatu.
Przepraszam wogóle, że Was tak zadręczam,ale nie mam się przed kim wygadać,a Wy tu zawsze parę słów powzięcie i jakoś idzie dalej.
Niestety wychodzi na to, że jak się nic nie zmieni,to jeszcze miesiąc będę ciągnąć ten maraton.

80,485

Witajcie sobotnio smile

U mnie słoneczko i bardzo cieplło, myślę, jak wykorzystać taki piękny dzień smile
Wczoraj od 11 do 17.30 robiłam soki, wyszło 19 słoików.
Dzisiaj mam już luz smile
Będę chciała zajechać do taty, bo jutro jedzie na tydzień na Słowację, więc nie będziemy się widzieć, dzwonić też raczej nie będziemy, bo tam w górach słabo z zasiegiem hmm

Co do tych czarnych butów, to potrzebowałam jakichś ciemnych sportowych, bo mam buty, ale białe z beżem, a chciałam czarne,  będą mi służyły głównie do chodzenia z psem, bo na miasto inaczej się ubieram.
Co do jakości, zobaczymy, najwyżej odeślę tongue

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

80,486

Cześć dziewczyny,

Bulinko z mojej strony dołączam do wpisu Tajemki, w moim przypadku to 2 punkt, dwa ponaglenia i rachunek do adwokata, ten wystawia pismo przed sądowe, u nas nigdy nie doszło do sprawy sądowej, bo gdyby doszło, bo tamta strona i tak by była na przegranej pozycji, obciążona dodatkowymi nie małymi kosztami, po wezwaniu zawsze płacili.
Chcesz zrezygnować i pójść na etat, to masz okazję, rzucić wypowiedzenie, masz taką możliwość z natychmiastowym skutkiem ??

Mysti pewnie że się udało, mięśnie brzucha i szczęki od śmiechu aż zesztywniały big_smile myśmy nie rozmawiały a kwiczały big_smile dwóch sąsiadów, wieczorem pod pretekstem spacerku, przeszło się obok mojej posesji, by sprawdzić co się dzieje big_smile  taras i okna były otwarte, to i słychać było śmiech kwiczący. Wspomnienia o latach szkolnych, o pierwszych okresach, miłościach, nauczycielach, czynach, dyskotekach, chłopakach, itd.  nocy zabrakło smile

80,487

Dzień dobry

U nas też przepiękna pogoda.
My przygotowujemy pole do siewu.
Sianie nawozów, bronowanie, agregatowanie- mnóstwo pracy.
Może dzisiaj jakiś areał zasiejemy.

Kurteczka Basi piękna.
Taju bluzeczki bardzo ładne.
Marka twoje zamówienie też bardzo mi się podoba.
Bulinko w niczym ci nie pomogę, bo na przepisach się nie znam.
Nie zanudzasz nas, bo komu masz się wyżalić jak nie nam.
Po to tutaj jesteśmy.
Mysti dziękuję ci bardzo za odpowiedż.
Kamoa najważniejsze, że spotkanie bardzo udane.
Bardzo się dziewczyny zmieniły ?
Ile to już lat od skończenia podstawówki ?

80,488 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-20 14:09:46)

Markadia narobiłaś się z tymi owocami ,ale jaka radość będzie zimą.

Kamoa no właśnie nie wiem,czy mogę tak zrobić i rzucić to z natychmiastowym skutkiem.

Czytka,to co będziecie teraz siać?
Dziękuję za zrozumienie.

Lecę na cmentarz pozmieniać baterie w lampkach przy pięciu grobach,bo tyle ich mam teraz.
Ugotowałam z rana bigos ze słodkiej kapusty,bo mi się zachciało. Jutro z okazji odpustu przyjeżdżają synowie, więc włożyłam Im w słoiki,a część włożę do zamrażalnika. Młoda ma urodziny w październiku. Jutro robię 3 rodzaje mięsa,bigos,kalafior w bułce i ziemniaki dla chętnych. Młoda robi Kinder kantry,starsza jabłecznik,a ja zrobiłam wszystkim dzieciom galaretki heh...

80,489

Byłyśmy na zakupach i kupiłam córce piękny długi, czarny płaszcz, z ekoskórki, jest mięciutki i miły w dotyku, mam nadzieję, że trochę w nim pochodzi.
Kosztował 230 zł i jest to już poniekąd prezent urodzinowy ode mnie, bo córka za trzy tygodnie kończy 22 lata.
Marzyła o takim płaszczu, weszłyśmy do sklepu Haus i akurat były takie, więc kupiłam Jej, skoro tak o tym marzyła, ale dostanie go dopiero za 3 tygodnie tongue
Zjadłyśmy w galerii pizze, bo nie chciało mi się dzisiaj gotować, a mąż zjadł sobie kartacze, mieliśmy zamrożone w domu.
Zaraz wybieramy się do taty, a potem podskoczymy do mamy na cmentarz.

Miłego popołudnia Wam życzę smile

80,490

HEYka

uffffff jak gorąco zwłaszcza w słońcu - byłam się przejść

Bulinka - Czytka senks smile   szczerze ???    lol  MNIE też ta kurtka się podoba
fajna będzie na jesienne szarugi

Bulinka zrobisz tak , żeby dla Ciebie było najlepiej ...
Przecież wiesz ,że nie przynudzasz no co Ty lol

Markadia jutro na spokojnie zrób fotkę tego płaszczyka
Zobaczymy w czym chadza młodzież ?  smile
Jak znam życie jak tylko pogoda się spinkoli - to dasz jej wcześniej smile

Kamoa - fajne spotkanko smile

Kupiłam sobie w LIDLU : chia nasionka szałwi hiszpańskiej  - jecie takie dziwadło ??? smile

80,491

Czołem Babeczki

U mnie letnia pogoda.Wybrałam się do centrum troszkę połazić nad rzeką. Wyjątkowo nie do portu tongue

Bulinko--- ja korzystałam z tej strony

https://www.prawnicy-online.pl/

Opisujesz swój problem. Po krótkim czasie kontaktuje się z Tobą prawnik, specjalizujący się w danym zakresie. Uiszczasz opłatę i dostajesz dostęp do panelu, na którym korespondujesz z tym prawnikiem.

BaChasiu --- lubię deserki z nasionami chia smile

80,492

Witam wieczorkiem

Ależ był dziś piękny dzień!!! Pogoda wspaniała ale też miałam super spotkanie plenerowe w miłym gronie.
Lato pięknie się z nami żegna. Wystroiłam się w nową bluzeczkę, fajnie się w niej czuję.
Bluzka w rzeczywistości ładniej się prezentuje niż na zdjęciu.
Materiał w dotyku jest jak żorżeta. Dziewczyny, ja też preferuję bawełnę ale ze względu na urodę tej bluzki nie mogłam się oprzeć.
A jak już pisałam, mnie rzadko coś wpada w oko tak zdecydowanie, że chciałabym to mieć.
Bachasia jako wegetarianka uzywam w swoim menu oczywiscie też nasiona chia.
Tajka sweterki super! Ten ostatni przepiękny ale raczej na bardzo szczupłą i wysoką osobę.

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich! Dobrej nocy.

80,493

BaChasiu akurat tak się składa, że starsza córka chciała, żeby Jej wysłać fotkę tego płaszcza, więc mam zrobioną smile
Płaszcz jak płaszcz, też bym taki nosiła i nawet zamówiłam na Temu tylko krótszy.
Ale ten córki, na pewno jest lepszej jakości, niż będzie ten mój.

https://www.pomniejszacz.pl/files/1887825b-9baa-4e9f-9a48-7de5d3.jpg

80,494 Ostatnio edytowany przez alfreda (2025-09-20 22:11:32)

Dobry wieczór !!!!
Miło mi  Czytko i Basiu ,że pamietacie mnie i tak miło mnie przywitałyście.
Witam również nowe kolezanki.Wielka szkoda ,że kafejki
przestały istnieć .Wiele fajnych dziewczyn poznałam w naszej kafejce
i choć sama też się wyłamałam to do dzisiaj utrzymuję kontakty z dwiema koleżankami.
    Wszystko pozapominałam , wstawiać obrazki ,piosenki !!!
Zyczę miłego wieczoru!!!!!:)

80,495

HEYka DZIEWUSZKI

Jak to bywa w niedzielę u mnie - wczas się wybudziłam 

https://twojekarteczki.pl/wp-content/uploads/2022/03/Polish_20220312_214646020.jpg

Markadia Twoja córcia ubiera się na czarno  tak ??
Jak dla niej to płaszczyk oki

Alfreda pisz nam tu migusiem z jakimi Mychami utrzymujesz nadal kontakt ??? lol  odpiszesz albo i nie smile

Wszystko Ci poprzypominamy - fotki z netu : [img]skopiowanyadresobrazu[/img]
Z You- Tuba podobnie  : [youtube]kopiujeszadreszpaskadanej stronki[/youtube]  i wszystko jasne smile

Misty - Asterka te nasiona można na różne sposoby jeść
Prawie codziennie trzę sobie jabłko+ marchewka + kapkę oliwy + ziarnka słonecznika smile to mogę do tego dodać te nasionka ???
Chyba tak ???

80,496

Witam!
Bachasiu nie próbowałam tych nasion chia, ale sporo czytałam o nich pozytywnego.

Markadia chciałam kiedyś taki długi płaszcz zimowy,ale zawsze mi nie po drodze. Będę obserwować,ale u mnie tej mody chyba nie ma,bo jakoś nie kojarzę tych płaszczyków. Z tym, że mnie osobiście się podoba.

Asterka fajna pogoda wczoraj i fajna będzie dzisiaj. Ponoć na tym koniec.

Alfreda fajnie, że wróciłaś.Przysiądź z nami.

Misti dziękuję za adres.

Wstałam dziś wcześniej. Muszę ogarnąć kuchnię i wziąć się za gotowanie. Z dziećmi nie idę na tasze. Dołożę Im do zabawek. Córka się z Nimi wybiera i wujkowie,czyli moi synowie. Oboje są chrzestnymi.

80,497 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-21 12:22:00)

Witajcie Was niedzielnie smile

U mnie słoneczko i ciepło, ale pewnie znowu nie wykorzystam tak pięknego dnia, bo córka dzisiaj pracuje na 11.30, a sama gdzieś dalej się nie wybiorę, co najwyżej wyjdę na dłuższy spacer z psem.

BaChasiu moja córka nie ubiera się tylko na czarno, ubiera różne kolory.
Ma też taki długi płaszcz beżowy, ale z materiału, a chciała też właśnie czarny, skórzany, bo Jej koleżanka ze studiów ma taki i bardzo Jej się spodobał.
A dlaczego Ci przyszło do głowy, że jak czarny płaszcz, to musi ubierać się na czarno, bo ja też zamówiłam, czarny,  skórzany płaszczyk, co nie znaczy, że muszę ubierać się na czarno lol
Chociaż teraz akurat jestem w żałobie, to noszę czarne ciuchy, ale kiedyś przestanę.

Nasiona Chia jadłam kiedyś w deserze w kawiarni, dobre to było smile

Bulinko u nas te plaszcze byly w Sinsay, ten kupiłam w House, też w galerii, widywałam na mieście dziewczyny w takich płaszczach.

Alfreda może napisz coś o sobie, bo My Cię nie znamy, a chciałybyśmy poznać nową koleżankę smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pięknego dnia smile

80,498

HEY

Dospałam sobie - teraz chlipię 2 kawkę

Markadia - jak idę w stronę szkoły średniej - to jak młodzież wychodzi
to w kolorach ubrań dominuje czarny smile  ... szary i biały
Niektórzy starsi  chodzą ubrani tylko na czarno ... i na niektórych podoba mi się
Za to ja nie lubię tego koloru
Bratanek w swoim sklepie ma  tylko te kolory  - najwięcej czarnego smile  i ten kolor dominuje od lat lol

Bulinka te nasionka rzuciły mi się w oczy - coś tam wcześniej czytałam właśnie o ich dobroczynnym działaniu smile

Dziś pogoda będzie podobna do wczorajszej - umówiłam się już z Jolką - pójdziemy do starego miasta

Miłej niedzieli życzę smile

80,499 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2025-09-21 10:24:46)

Dosiadam z niedzielną kawą i witam się w każdą stronę. smile
Również postaram się wykorzystać piękną pogodę i wyskoczę na grzyby.
Mamy kolejny raz przetasowania w pracy.Zaczyna mnie ta niespójność w zarządzaniu i ciągłe burze do opanowywania bardzo męczyć. A jak dochodzi do tego zbyt mała ilość ludzi to robi się nieciekawie. Odpoczywam przez kilka dni psychicznie od tego dymu i gównoburz.
Dobrej niedzieli Dziewczyny. smile

80,500

BaChasiu moja córka szkołę średnią skończyła 3 lata temu big_smile
Ubiera się w różne kolory, czasem cała na czarno, czasem na różowo, różnie smile
Ja też nie lubiłam czarnego koloru, dlatego teraz, kiedy mam żałobę, musiałam sobie kupić jakieś ubrania, bo w szafie nie miałam niczego czarnego hmm
Ale powiem Ci, że teraz jakoś przyzwyczaiłam się do tego koloru i nawet nie najgorzej w nim wyglądam, przy moich bardzo jasnych włosach, nie jest źle smile

Mamuśka życzę Ci udanego grzybobrania smile
Mój tato też ma zamiar pochodzić po lasach na tej Słowacji, ciekawe czy przywiezie jakieś grzyby.

80,501

Czołem Babeczki

Ależ u mnie strasznie wieje!
A rano obudził mnie potworny skurcz w nodze. Nie pamiętam, kiedy coś takiego mi się przytrafiło.
Regularnie zażywam magnez i potas, i takie "atrakcje" mnie omijały....  aż do dzisiaj  roll

Moja córka ubiera się na czarno, ale ona ogólnie preferuje styl gotycki.
Interesująco wyglądała nasza wspólna szafa- połowa czarna (jej) i druga część mocno kolorowa (moja) lol

Grzybów nie zbieram, bo po pierwsze- nie znam się na nich, nie potrafię ich wyszukiwać w runie leśnym.
Po drugie- nie przepadam za grzybami. Owszem, czasem zjem jakiś sos, czy zupę grzybową, albo dodatek w kapuście lub bigosie, ale żebym je bardzo lubiła, to nie mogę powiedzieć.

80,502

U mnie po imprezie. Dzieci zadowolone z zabawek. Jeden syn pojechał już w trasę,a drugi z dziewczyną do kina. W trasę dopiero we wtorek.Spakowałam naczynia do zmywarki i odpoczywam.

80,503

Hej

Dziwne, ale wczoraj napisałam post i widzę, że go nie ma???? Hmmm jak to się stało?

Cóż... powtórzę to więc...

Bulinko> skoro i tak chciałaś pozbyć się tej wspólnoty to rozwiąż umowę, pod warunkiem, że nie ma tam kruczków i jest napisane w umowie o możliwości rozwiązania przez obie strony bez konsekwencji.

Mysti> ja jako zmarźluch mam sporo swetrów na zimę.

Asterko> ja jestem szczupła i wysoka, a czy sweter będzie ładnie leżał to się przekonam wink 

Córka z narzeczonym byli u nas na obiedzie. Potem ja i mąż byliśmy na długim spacerze, bo pogoda była piękna, letnia, bezwietrzna. A rzadko się u nas zdarza pogoda bez wiatru lol

Przeczytałam Wasze wpisy, nie mam jednak nic ciekawego do napisania.
Pozdrawiam każdą z osobna i życzę dobrego wieczoru oraz udanego nowego tygodnia.

80,504

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQarEefw6zHmzcqRX-bUUfTzadsvH814Hqc1w&s

Wczoraj była piękna pogoda - wracałam ok. 19 stej - ubrana na letniaka i było całkiem fajnie
W TV pokazywali tłumy nad morzem - takiego ciepełka w sezonie nie było smile
W górach podobnie

No to wypowiedziałam się na temat pogody i koniec - nie mam nic do napisania smile

80,505

Witajcie w nowym tygodniu smile

U mnie dzisiaj już więcej chmur na niebie, ale popołudniu ma być więcej słońca smile
Od jutra zmiana pogody, mam nadzieję, że jednak potem pogoda się poprawi i w Szyrku będziemy miały dobrą pogodę.

BaChasiu mój tato wczoraj dzwonił już ze Słowacji i mówil, że też tłumy ludzi na termach, do kasy długa kolejka.
Już od granicy widział mnóstwo samochodów, podążających w kierunku Oravic, ludzie korzystają z pięknej pogody smile

I tak jak Ty, póki co nie mam nic więcej do powiedzenia, bo dzionek dopiero się zaczął big_smile

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę pięknego dnia smile

80,506

Dosiadam i witam się na razie bez kawy smile
Grzybki pozbierane, zjedzone, przemyślenia poczynione.
Wracam do domku z wyjazdu.
Po południu planuję popracować porządkowo w obejściu. Zrobił się zbyt duży bałagan. smile
Dobrego dnia smile

80,507

Cześć,

Pozdrawiam kafejkę, miłego dnia życzę smile

80,508

Ależ pięknie lato się z nami żegna. Dziś u mnie kolejny słoneczny i upalny dzień.
Spędziłam sporo czasu w plenerze aby nacieszyć się jeszcze ciepełkiem bo od jutra zdecydowane pogorszenie pogody.
Koleżanka zaproponowała wspólne wyjście do społecznej kafejki, miałyśmy omówić tam spotkania Klubu Zdrowia a tu niespodzianka....w poniedziałki kafejka nieczynna.
Zupełnie wyleciało nam to z pamięci.
Mam już prezenty na niedzielne rodzinne spotkanie.
Jutro spotkanie z fryzjerką żeby rodziny nie wystraszyć hi, hi, hi

A teraz już spokojne popołudnie; oglądam kolejny raz nasz serial Wiedźmy na YT.
Jakby to polecam.

Miłego popołudnia życzę.

80,509

Witam wszystkie, a zarazem pozdrawiam.
Nie mam wiele do powiedzenia. Spać się chce, do pracy wstać ciężko było, dzień jakiś taki nijaki... niby ładnie, a jednak smętnie hmm

80,510 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-22 16:58:02)

Dziewczyny mam pytanie smile
Czy któraś robiła sobie mammografię???
Bo mam okazję zrobić za darmo to badanie, a nigdy jeszcze nie robiłam i się trochę boję, bo słyszałam, że może ono być bolesne hmm
A jakie są Wasze odczucia, te ktore były na takim badaniu, proszę o opinię smile

80,511

Tak, ja robiłam dwukrotnie mammografie. Podobno im większy biust, tym mniej bolesne jest to badanie. Choć wiadomo, że wiele zależy od wrażliwości na ból. Ja niestety mam małe piersi i są siłą wyciągane, aby było co zmiażdżyć wink

80,512

Witam!
Nie wiedziałam, że mammografia może być bolesna. Też nie robiłam.
Pogoda wyraźnie się zmieniła. Wogóle miałam ciężki poranek. Jakbym komuś opowiedziała,to powiedziałby, że początki depresji. Jednak potem wykonałam telefon i dowiedziałam się, że mogę skrócić ten okres wypowiedzenia w jednej wspólnocie. Tylko muszę napisać prośbę.Także od pierwszego będę miała o jedną mniej. Jutro może ogarnę dwa wypowiedzenia,a nad tymi trzema się zastanawiam jeszcze.

80,513

Czołem Babeczki

Kurczę, dzisiaj był tutaj kominiarz, żeby sprawdzić piec grzewczy. Ocenił, że wszystko w porządku...teraz byłam w łazience, chciałam się umyć, a tu leci prawie zimna woda yikes
Teraz już nic z tym nie zrobimy, nie wiem, czy coś tam pokręcił, czy jaki czort...nie znam się na tym.

Marka-- z odczuciami przy mammografii jest tak, jak przy ablacji wink  jedni mają nieprzyjemne, wręcz bolesne przeżycia, inni mniej.
Mammografia nie jest taka straszna, badanie trwa chwilę, a profilaktyka jest bardzo ważna.
Nie jest to przyjemne, przede wszystkim (moim zdaniem) stoisz mocno wygięta, by biust cały "wszedł" między te płytki, które dodatkowo je trochę ściskają.
Trochę śmieszne porównanie, ale może Ci to pomoże sobie to zwizualizować. Wyobraź sobie płytki sandwicha (nie gorącego! lol ) , pomiędzy które wchodzi właśnie badana część i górna pokrywa je dociska, by zostały na miejscu. Da się przeżyć smile

80,514 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-22 21:11:36)

Taja zmiażdżyć??? yikes
Ja mam biust spory, a słyszałam, że gorzej jest przy małych piersiach, no ale i tak jestem pełna obaw sad

Mysti ale bolało, czy nie bolało, no bo ja jestem dość wrażliwa na ból, a czytałam takie opisy, że normalnie jestem przeraźona yikes
Czytałam nawet, że niektóre osoby byly bliskie omdlenia z bólu yikes
Płytki sandwicha lol

Wiem, że profilaktyka jest bardzo ważna, a teraz kiedy nie tak dawno, moja mama zmarła na raka, bo za późno był wykryty, powinnam bardziej o siebie zadbać, no ale boję się tego badania i nie wiem czy się na nie zdecyduję hmm
Dlatego Was pytam, jakie są odczucia, takie prawdziwe, a nie opisane gdzieś na stronach medycznych.

Miłego wieczoru życzę smile

80,515

Mysti> świetnie obrazowo to wyjaśniłaś. Dlatego kobieta z większym biustem nie ma takich odczuć jak z małym. Bo może swoje cycki spokojnie wyłożyć na urządzenie, a ja ze swoim biustem muszę kombinować, i jak się ten sanwich zaciśnie to tam prawie nie ma cycka lol

80,516

Markadia napisał/a:

Mysti ale bolało, czy nie bolało

Tak, można napisać, że bolało. Nie jest to jednak aż taki ból, żeby zemdleć. Zdaję sobie sprawę, że każdy ma inną tolerancję bólu, ale bez przesady.
Spróbuj sobie maksymalnie wyciągnąć pierś i położyć np. na stole. Z góry czymś dociśnij...książką np. Ale nie miażdżąc, tylko tak, żeby tę pierś unieruchomić, żeby się nie wyślizgiwała. Czujesz ucisk krawędzi przy pasze, pod piersią i ten nacisk z góry.

Markadia napisał/a:

teraz kiedy nie tak dawno, moja mama zmarła na raka, bo za późno był wykryty, powinnam bardziej o siebie zadbać, no ale boję się tego badania i nie wiem czy się na nie zdecyduję hmm

Nawet tak nie mów, bo Cię opieprzę!
Nie rozpisywałam się tutaj na temat mojej Mamy, bo wtedy jeszcze tutaj nie pisałam.
Miałam bardzo podobną historię do Twojej, tyle że u mnie trwało to kilka dni, dokładnie 5.
Mama w poniedziałek trafiła do szpitala z innego powodu. W czwartek w nocy dostała ataku, po którym już nie odzyskała przytomności, odeszła w sobotę nad ranem.
Badania wykazały rozsianą chorobę nowotworową. Zmiany były już wszędzie, a zaczęło się od piersi.
NIGDY na nic się nie skarżyła, do dziś nie wiem, czy coś wiedziała, a nie chciała powiedzieć, czy nie była tego świadoma.
Wcześnie wykryty nowotwór można opanować, a ja nie chcę moim dzieciom fundować takich przeżyć.
I ten ból, a raczej dyskomfort badania to najmniejszy problem.

80,517 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-22 21:51:20)

Dziewczyny dziękuję za Wasze wpisy, chyba zdecyduję się na to badanie, tym bardziej, że to moja córka mnie namawia.
Ona pracuje w pewnej fundacji, która organizuje festyn, związany z profilaktyką raka, piesi u kobiet i prostaty u mężczyzn.
I wszyscy pracownicy mają za darmo te badania i każdy może zaprosić jedną osobę z rodziny, czy znajomego na to badanie.
Będzie to 4 października w Zabrzu i córka mi zadzwoniła, czy poddałabym się takiemu badaniu.
No i jak ja mam Jej odmówić, wiedząc, co przeżywaliśmy z moją mamą a Jej babcią sad
Pojadę i zrobię tą mammografię, jakoś przeżyję.

Mysti to jest szok, osoba wyglądająca na całkiem zdrową idzie na badania I niedługo potem umiera, bo się okazuje, że była śmiertelnie chora, to jest coś strasznegoi, ja do tej pory nie mogę w to uwierzyć, że nie było żadnych symptomów choroby
U mojej mamy to był miesiąc, u Twojej kilka dni, szok i niedowierzanie...jak yikes

80,518

Czołem Babeczki

https://thumbs.dreamstime.com/b/wtorkowa-kawa-z-pozdrowieniami-na-br%C4%85zowym-drewnianym-stole-witaj-wtorek-fili%C5%BCank%C4%85-kawy-latte-i-%C5%82y%C5%BCeczk%C4%85-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-240798374.jpg

80,519

HEYka DZIEWUSZKI

Misty lol dosiadam do Twojej kawci - senks smile

Markadia też nie robiłam mammografii - przy malutkim cycku jak mój wskazane jest usg

No temat na czasie hmm
Jolka robiła teraz to badanie  - wykazało jakiś "guz"
2 lata temu był na 8 czegoś tam - była na usg i potem była u onkologa - okazało się ,że nic strasznego
Teraz ten "guz" urósł na 20 czegoś tam - i ma  pilnie zrobić USG ( bo jest bardziej obrazowe ) w przyszłym tygodniu ma onkologa
U jej MAMi zaczęło się od raka piersi hmm

Jest nawet jakieś przysłowię " więcej tego stękacza ? narzekacza ? niż .... "  dalej nie pamiętam

80,520

Tak, to prawda, że USG jest bardzo skuteczne, zwłaszcza u młodszych kobiet, które mają gęstszą tkankę gruczołową.
Warto te badania naprzemiennie robić. Często przychodnie robią takie darmowe badania.

80,521

Misty okropne to ,że w 5 dni Twoja MAMi zakończyła żywot hmm hmm w 5 dni hmm

Ja muszę przejść się do lekarki rodzinnej  niech mi da na USG flaków i jakąś morfologię

Właśnie mam za zadanie - zarejestrować syna ( jest w pracy ) do lekarza z bólem gardła - jak na razie - nie da się dodzwonić wrrr

80,522

Cześć dziewczyny,

Posyłam wszystkim pozytywną energię, bądżcie optymistkami, pozytywnie myślcie a wszystko będzie dobrze.

80,523 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-23 10:43:08)

Witajcie w 1 dzień jesieni smile

No i stało się, lato definitywnie odeszło sad
U mnie pochmurno i nad ranem padało.
W nocy często się budziłam i teraz jestem niewyspana hmm
Powiem dzisiaj córce, że zrobię tą mammografię, pod warunkiem, że młodsza córka bedzie miała wolne i mnie do tego Zabrza zawiezie, bo zapomniałam wczoraj, że Ona przecież pracuje.
Jeszcze nie ma grafika na październik, bo najpierw musi mieć plan zajeć ze studiów.
Ja mam piersi spore, no i wiadomo, że nie są już takie jędrne, jak u młodych kobiet, a wczoraj wyczytałam takie zdanie, które mnie rozbawiło, że im większy "naleśnik" tym mniej bolesne badanie lol

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę miłego dzionka smile

80,524

Dzień dobry

Marka mammografię miałam robioną już kilka razy.
Absolutnie nie ma się czego bać.
Czujesz tylko lekki docisk, gdy płytka dociska pierś.
Badanie trwa chwilę.
Powtarzam ci jeszcze raz : to nic strasznego, ani bolesnego.
Badanie robię co dwa lata, do naszej gminy przyjeżdża mammobus.
Przysyłają smsa i trzeba się telefonicznie zarejestrować na dany dzień i godzinę.

Wczoraj cały dzień sialiśmy zboże.
Udało się nam zasiać duży areał, ale jeszcze nie wszystko.
W nocy padał deszcz i dzisiaj mam wolny dzień.
Byłam na dużych zakupach do domu.
Ścięłam również włosy i zaraz czuję się lepiej.

Bulinka pytałaś co siejemy : w tym roku pszenżyto ozime o krótkiej słomie.
To jest jedna, jedyna odmiana o bardzo krótkiej słomie.
Szukaliśmy tej odmiany wszędzie.
Znależliśmy dość daleko .
To materiał kwalifikowany, zaprawiany, gotowy do siewu.
Jestem ciekawa tej odmiany, bardzo ciekawa.

Rano nie miałam czasu wypić kawy, dopiero teraz zaparzyłam.

Pozdrawiam

80,525 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2025-09-23 12:34:59)

Dwukrotnie wyświetlił się post.

https://tse3.mm.bing.net/th/id/OIP.61uyBxao51j1TNhgsAAUIwHaEu?rs=1&pid=ImgDetMain&o=7&rm=3

80,526

Hejka

Markadia> no błagam.... mammografia to pikuś w porównaniu z gastroskopią na żywca czy kolonoskopią. Po prostu przez chwilkę uciskają Ci pierś i to wszystko wink  A zgodnie z tym co mówią i co przeczytałaś, że im większa pierś tym mniej boli (albo wcale). Może się okazać, że Ciebie nie będzie bolało, a jedynie poczujesz ucisk.

Ja dziś ogłosiłam strajk i nie robię obiadu. Kupię kurczaka z rożna i surówkę, a jedynie pokroje w talarki przygotowane wczoraj ziemniaki, a potem wrzucę frytki do "frajera".

Pozdrowionka dla każdej z osobna i miłego popołudnia.

80,527

Czytko i Taja bardzo dziękuję za pozytywne wpisy odnośnie mammografii smile
Jestem już na nią zdecydowana, teraz tylko kwestia tego, czy córka bedzie miała wolne i mnie zawiezie do tego Zabrza.
A jeśli nie, to i tak sobie zrobię te badanie, jestem już w tym wieku, że i tak kwalifikuję się do bezpłatnej mammografię, a u nas też czasem są akcje z mammobusami.

Taja kolonoskopii nigdy nie miałam, ale miałam gastroskopię na żywca i nigdy więcej yikes

80,528

HEY

Taja jak przygotowujesz ziemniaki do opieczenia we "frajerze" ????

Do Przychodni dzwoniłam ze 40 minut 
Pierwsze : "wszyscy konsultanci są zajęci - jesteś pierwszy "   poczekałam na melodyjce potem był sygnał i PYK wybiło mnie
Za drogim razem byłam TRZECIA - odpuściłam
Za trzecim razem byłam DRUGA smile poczekałam i w końcu się dodzwoniłam
Syn ma anginę

Czytka ależ Wy się narobicie - jesienny obrazek b. ładny smile

Markadia   z tym "naleśnikiem" dobre lol lol

Kamoa w tych czasach trzeba myśleć optymistycznie smile

Do południa - słuchałam sobie tego podcastu - ciekawy temat  - też zdrowotny

https://www.youtube.com/watch?v=eZWXDXMPdXk

Tytuł jak zwykle krzykliwy - mądre porady na wstydliwy temat

80,529

Witam jesiennie

Pogoda zmieniła się radykalnie, wczoraj letni skwar, dziś deszcz i chłód.
Wstawiłam do mieszkania papryki i pietruszkę. Paprykę mam w tym roku wyjątkowo dorodną ale jeszcze zielona.
Myślę, że w cieple mieszkania będzie mieć lepsze warunki do dojrzewania.
Markadia aż trudno mi uwierzyć, że nie miałaś nigdy mammografii. To badanie jest raczej łatwo dostępne i powiedziałabym, że jest raczej niezbyt przyjemne niż bolesne.
Skorzystaj bez obaw.
A ja ogólnie jestem w dołku; bliska znajoma ma ostatnio sporo problemów ze zdrowiem i niestety wszystko wskazuje na to co najgorsze.
Jest dziś w szpitalu onkologicznym, lekarze mają zdecydować co dalej. Jakie leczenie zastosować.

80,530 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-09-23 15:05:02)

Bacha> "naleśnik" to tylko przy dużych piersiach, przy małych to raczej mały placek lol
Ziemniaki robię na różne sposoby. Jeśli zostały mi z poprzedniego dnia to obsypuję je pieprzem, papryką, ziołami i pryskam olejem. Do frajera i podpiekam. Jeśli mam surowe ziemniaki to pokroję w talarki lub na frytki, wycieram papierowym ręcznikiem, pryskam olejem, mieszam i do frajera. W trakcie pieczenia mieszam kilka razy.

Asterko> przykro mi z powodu koleżanki sad

Jeśli jesteśmy przy temacie profilaktyki to nie wiem czy wiecie, ale zamiast programu "profilaktyka 40+", jest teraz "bilans osób dorosłych". Zapisałam się już i za mc mam badanie krwi i moczu. Nie wiem co wchodzi w to badanie krwi, liczę na cholesterol, glukozę i inne tego typu, a nie tylko ob i morf wink  Przekonam się jak wykonam tongue

Pozdrowionka przesyłam każdej z osobna.

80,531 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-23 16:12:46)

Asterko przecież nie tylko ja nigdy nie robiłam mammografii, bo BaChasia i Bulinka też napisały, że jeszcze nigdy nie robiły tego badania, a są starsze ode mnie tongue
I nie wiem czemu Cię to tak dziwi, bo ja zawsze pisałam, że nie jestem osobą, która chętnie chodzi do lekarza i robi sobie badania, bez wyraźnej potrzeby.
Ostatnio miałam różne badania w związku z moimi operacjami bioder, teraz chodzę do lekarza tylko po leki.
Wiem, że w moim wieku powinnam badać się profilaktycznie, ale do tej pory tego nie robiłam, bo strasznie nie lubię chodzić po lekarzach, kiedy nie mam potrzeby  roll

80,532

Witam!
Też należę do tych,co nie lubią lekarzy. Niestety moje ciśnienie zmusza mnie do chodzenia do lekarza,co trzy miesiące. Lekarz mi wypisuje leków na trzy miesiące.
Z przeziębieniem nigdy nie chodzę. Idę jak muszę.
Nie wiem,czy wiecie,ale szykuje nam się piękna, ciepła jesień. Przynajmniej tak ma być w najbliższych dniach. Fajnie,bo czasem jesień się zaczyna i trzeba zimowe kurtki ubierać.

80,533 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-23 18:17:13)

A ja jeszcze bardziej Wy, anty lekarz, anty farmaceutyki, nie szczepienna, nie prześwietlenna, wiem że powiecie nieodpowiedzialna idiotka do maksa, ja dbam o siebie i o innych inaczej, jak mam umrzeć to najlepiej na raz, szybka śmierć to dobra śmierć.

Wyjątki też mam np; naderwania ścięgien, uraz,

80,534

Bulinko bardzo się cieszę z tej nadchodzącej,  pięknej pogody, bo w tą niedzielę jadę z córką do Szczyrku, do tego hotelu z basenem.
Chcę maxymalnie wykorzystać te 3 dni w górach smile

Co do lekarzy, to ja chodzę po leki co dwa miesiące, bo tak mi wypisuje ortopeda.
W październiku mam tez psychiatrę, chcę, żeby pomógł mi odstawić te leki opioidowe.
Bez potrzeby nie chodzę.

80,535

HEYka DZIEWUSZKI

https://i.pinimg.com/736x/23/50/46/235046e9f7b8c221a5f30bde33ee151e.jpg

O! jaki piękniutki poranek typowo jesienny wrrr 
Deszczyk kropi i jest ciemno smile

Taja jak czytam testujesz "frajera" na całego smile 

Kamoa - Bulinka najlepiej po konowałach smile nie chodzić

Asterka no i ??? ta koleżanka została na leczenie w tym szpitalu ???

Posty [ 80,471 do 80,535 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,237 1,238 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024