Krwawienie/Plamienie między miesiączkami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Krwawienie/Plamienie między miesiączkami

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

66

Odp: Krwawienie/Plamienie między miesiączkami

Mam pytanie... po ostatniej miesiączce powinnam wziąć normalnie tabletki ale ja przez przypadek jednego dnia wzięłam 2 i ostawiłam. Po paru dniach wystąpiło u mnie lekkie krwawienie trwające kilka dni. Teraz powinnam dostać okres ( tak jak zawsze) ale zamiast niego wystąpiło lekkie plamienie, którego właściwie nie odczuwam i mam wrażenie, że już minęło. Czy wie ktoś czy to normalne po odstawieniu tabletek?

Zobacz podobne tematy :

67

dziś współżyłam z moim partnerem i zaraz po  stosunku,gdy poszłam do toalety się
załatwić pojawiła się krew - a właściwie lekkie plamienie,dosłownie kropka.
I przez resztę dnia też było takie niewielkie.

Biorę tabletki anty od roku,żadnej nie pominęłam.
Okres powinnam mieć za tydzień.Zostało mi zaledwie kilka tabletek do
końca blistra.
U gina byłam 2 tyg. temu, więc wykluczam nadżerkę i stany zapalne.

Dlaczego tak się dzieje?Miałyście kiedyś tak samo?
Czy to może być ciąża?

Proszę Kobietki,napiszcie coś,bo zwariuję;/

68

Margot idź lepiej do gina i to będzie najlepszym rozwiązaniem...tak to się tylko będziesz niepotrzebnie martwiła;/

69 Ostatnio edytowany przez charlotte (2010-03-29 22:08:23)

Mam 20 lat, stałego partnera od niecałych dwóch lat, od 13 miesięcy biorę tableki (Harmonet) i od jakichś 3 miesiecy na tydzień przez okresem mam plamienia. Przez pierwsze dwa miesiące to były takie dwu trzydnionwe lekkie plamienia, wizytę u lekarza miałam już umówioną więc cierpliwie czekałam (w moim maleńkim miasteczku czeka się 3 do 4 miesięcy na prywatną wizytę ;/). Jednak w tym miesiącu sytuacja się pogorczyła, okres skończył się 11 marca i praktycznie od 22 marca do teraz mam plamienia (kilka dni to było nawet mocne krwawienia z bólami jak przy miesiączce), wizytę u lekrza musiałam przełożyć na 15 kwietnia, ale zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. W każdym razie kobitka w recepcji powiedziała, że pod zadnym pozorem gdy jest krwawienie nie mogę dostać się do pani doktor. Piszę z tego względu iż w wieku 17 lat zostałam mamusią, a wyżej chyba żadna z Was o tym nie wspominała (dodam, że w ciąży miałam cholestazę).
Jestem bardzo zaniepokojona tym bardziej, że i babcia miała problemy (lecz dopiero w wieku 70 lat), mamuśka moja też ma mięśniaki na macicy właśnie się dowiedziała (ma 45 lat) i już się boję co się ze mną dzieje..
Co możecie mi doradzić? Może powinnam się natychmiastowo zgłosić do mojej lekarki?

70

Witam:)
Jestem tu nowa. Mam pytanie, bo wszystkie piszecie o krwawieniach między miesiączkami, ale żadne nie do końca dotyczy mnie, więc postanowiłam, że opiszę mój problem. Mam nadzieję, że któraś z Was ma podobny problem i że mi pomożecie.
A więc tak: W grudniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne(Regulon), brałam je niecałe 2 lata. Po odstawieniu tabletek miałam okres mniej więcej co 30 dni, bo trochę mi się przestawił ale nadal trwa 7dni, od zawsze. Ostatni okres dostałam 17 marca i skończył się 23 marca, z tym że od razu 24 marca dostałam brązowych plamień. Nie są specjalnie obfite, ale są, a to uciążliwe;/. Plamienia te trwają do dziś, czyli już 2 tygodnie sad. Nie wiem co to może być, a wizytę u lekarza mam dopiero 27 kwietnia. Dodam jeszcze, że od 2 miesięcy staramy się z narzeczonym o dzidziusia, choć na razie bez skutecznie. Z góry dziękuję za pomoc smile

71

Witam
mam problem już od duższego czasu z tymi plamieniami między miesiączkami byłam nawet u lekarza przepisałał mi lekarstwa i przeszło przynajmniej tak mi się wydawało bo nie miałam ich przez 3 miesiące w czasie których brałam tabletki anty teraz przestałam i po okresie dostałam brązowych plamień. nie są obfite ale każdego dnia wystepują. nie mam pojęcia co może byc tego przyczyną, Z góry dziękuję za pomoc

72

czesc. mam problem i nie wiem co z nim zrobic... ostatnio "zabawiałam sie z chlopakiem" i podczas tego zaczełam krwawić... nie wiem dlaczego, okres powinnam miec pozniej wiec to nie od tego. Te krwawienia miałam chwilowe i jak oddawałam mocz... na drugi dzien krecilo mi sie w glowie i bylo mi niedobrze ale juz nie krwawilam.  czy moze wiecie cos na ten temat ??

73

Czy ktoś pomoże?

1) W jedym wątku pisałam już że mam biorę tabletki już 3 miesiące, dziś skończyłam 3-cie opakowanie.  Wszystko jest ok tylko okres dostaję przed zrobieniem 7-dniowej przerwy, po 1-szym opakowaniu aż tydzień wczesniej, ale stopniowo sie to zmniejsza bo np. teraz dostałam tylko 1 dzień wcześniej. Moze mój organizm się przyzwyczaja...? Problem tkwi w tym, że raz wziełam lek obniżający działanie tabletek a następnego dnia uprawiałam sex, czy możliwe jest, że mogę być w ciąży mimo,że dostałam okres? Nie chodzi mi o extremalne przypadki, tylko czy krwawienie przy braniu tabletek polega na tym samym co bez nich? Czy to oznacza że ciąża jest niemożliwa?
2) Pytanie 2: Czy konieczne jest zrobienie przerwy 7-dniowej między opakowaniami? Chodzi o to że mam zaplanowane wakacje, dzisiaj dostałam okres i przedemną 7 dni krwawienia, a jutro wyjeżdżam. Czy mogę w ogole nie zrobić przerwyi dopiero zrobić po całym blistrze? Czy mam po powrocie z wakacji odstawic, zrobic 7 dni przerwy i kontynuować pozostałe 14 tabletek? Wolałabym nie robić w tym miesiącu w ogole przerwy, bo boje sie pomyłki później, ale nie wiem czy tak mozna i czy jest to zdrowe.

74

1. Nie dostajesz okresu tylko sztuczne krwawienie z odstawienia. Przed przepisaniem tabletek miałaś robione m.in badania hormonalne?
2. Znane są przypadki ciąż pomimo krwawienie z odstawienia ale ja osobiście nie znam nikogo takiego. Tak wiec odpowiedz nie jest podytkowana doświadczeniem czy namacalnym przykładem.
3. Wazne jest kiedy ( w którym tygodniu) zostało osłabione działanie tabletki. O tym w ulotce.
4. Krwawienie w przerwie to nie okres. Właśnie po to zazywasz tabletki aby nie mieć okresu a tym samym wyleiminować naturalny cykl. I o tym w ulotce.
5. Pytanie nr2 juz nieaktualne bo i tak jestes na wakacjach.

75

Dzięk iza odpowiedź Wiktoria wink
Z tego co pisziesz ciąża jest mało możliwa, bo mimo że to nie jest prawdziwy okres, a tylko sztuczne krwawienie, to jednk ono wystapiło, więc hamowanie owulacji następowało poprawnie, tak wnioskuje... Po drugie właśnei nie miałam robionego badanai hormonalnego, bo pani ginekolog stwierdziłą że to mój pierwszy srodek, jestem bardzo młoda i przepisuje coś co z pewnością bedzie  dobre dla młodej pcozątkujacej dziewczyny, czyli Yasminelle.
Po trzecie obniżające działanei tabletki nastąpiło pod koniec 2 tygodnia, czyli mniejwięcej w środku.
A co do drugiego pytania, to chętnei się jednak dowiem na pryszłosć wink
Dzięki jeszcze raz

76

Hej.wiem że może nie na temat , ale mam pytanie , czy was przy owulacji też tak bardzo boli brzuch???

Nie bo mnie to skręca z bólu  , rano kół tylko jajnik a teraz to strasznie boli podbrzusze sad:(

77

Mam nadzieję że pytanie zamieszczam w odpowiednim temacie jeśli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Od jakiegoś czasu zdarza mi się plamienie po okresie tak mniej więcej tydzień po, bardzo słabe i właściwie niezauważalne, Jednak martwi mnie to iż moje miesiączki stają się coraz bardziej bolesne oraz fakt, że wieczorami bolą mnie chyba jajniki, ale tylko wtedy gdy leżę na boku...

w tej chwili nie zażywam żadnych tabletek anty ani antybiotyków stres też raczej odpada...

78

Witam, mam pytanie:
Niedawno wspolzylam z moim chlopakiem. Niby wszystko bylo okej i nie podejrzewalam, ze mogę byc w ciazy, ale zdarzylo sie to dzien przed planowanym okresem, ktory dostalam z jednodniowym opoznieniem. Trwal on jedynie 4 dni ibyl bardzo slaby(jak nigdy dotad) a po jakims tygodniu zobaczylam niewielkie plamy krwi na majtkach... czy to maga byc objawy ciązy? dodam, ze ostatnio duzo pije alkoholu, nie biore zadnych tabletek i nie mam zadnych innych objawow ciazy...

79

Zrób test ciążowy i będziesz spokojniejsza wink One są dosyć pewne wink

80

Wita, 24 listopada dostałam okresu wszytsko było normalnie , miesiączka trwała 5 dni. Po dwóch dniach od zakończenia pojawiło się niewielkie krwawienie które trwa do dziś. Co to może oznaczać?

81

najlepiej idź od razu do lekarza.., tutaj możemy tylko przypuszczać a lekarz i zbada i przeprowadzi odpowiedni wywiad z Tobą.. powodzenia i zdrowia życzę.

82

witacie kobietki:) pisze bo mam problem a zawsze moge na was liczyc, jestescie niezawodne:) a wiec tak. Uzywam tabletek YAZ i ostatnio sobie minelam 4biale tabletki i zaczelam nowe opakowanie bo nie chcialam miec okresu na Sylwestra. I w zeszla sobote(8sty.) wspolzylam ze swoim facetem i od niedzieli rana splywa ze mnie taka bronzowawa wydzielina. nie raz juz sobie okres przesuwalam bo mialam imprezy,wczasy i niechcialam miec okresu wiec sobie go minelam i nigdy mi sie tak nie robilo zeby taka wydzielina bronzowa ze mnie schodzila. moze to byc spowodowane cofnieciem okresu??i pod czas wspolzycia cos mi sie tam w srodku poruszylo i stad ta wydzielina bronzowa????i przez ta wydzieline zaczely mnie po bolewac od czasu do czasu jajniki wlasnie od tej niedzieli.pomozcie,doradzcie  z gory dzieki:) czekam na odp

83

Również miałam ten sam problem...lekarz powiedział, ze może to być przyczyna tabletek. smile

84

Hej dziewczyny, mam pewien problem. Biore tabletki antykoncepcyjne od 2 lat, lek nazywa się microgynon. W sobotę 27.03 dostałam plamienia, trwało to tak mniej więcej do 30.03 i wyglądało to tak jak bym dostała okresu. Przez pare dni miałam bóle brzucha takie jak przy miesiączce. 30.03 wieczorem miałam zawroty głowy, a 01.04 i 02.04 wieczorem mnie mdliło. 02.04 znów dostałam plamienia. Co może być tego przyczyną??? Pomóżcie.

85

młoda17, widocznie tabletki przestały Ci trzymac cykl. Udaj się do ginekoologa, bo być może bedzie potrzebna zmiana tabletek. Jeśli tabletki brałaś regularnie i zgodnie z ulotką, to w ciąży nie jesteś.

86

młoda17 napisał/a:

Hej dziewczyny, mam pewien problem. Biore tabletki antykoncepcyjne od 2 lat, lek nazywa się microgynon. W sobotę 27.03 dostałam plamienia, trwało to tak mniej więcej do 30.03 i wyglądało to tak jak bym dostała okresu. Przez pare dni miałam bóle brzucha takie jak przy miesiączce. 30.03 wieczorem miałam zawroty głowy, a 01.04 i 02.04 wieczorem mnie mdliło. 02.04 znów dostałam plamienia. Co może być tego przyczyną??? Pomóżcie.

Plamienia masz z powodu zbyt małej ilości hormonów, czyli potrzebujesz tabletek o troszkę większej dawce.
Jeśli brałaś normalnie tabletki to jesteś zabezpieczona.
Musisz iść do lekarza,zmieni Ci tabletki i wszystko będzie dobrze.

Mnie też tabletki w którymś momencie nie 'trzymały' w ryzach okresu i już 2 razy miałam przez to zmieniane tabletki,ale teraz wszystko jest w porządku.Pozdrawiam.

87

hej kobietki:)
ja mam podobny problem:( od 10 dni biorę tabletki microgynon21 .5 dni temu skończył mi się okres.a dzis pojawiło sie plamienie( bardziej takie brudzenie) nie wiem dlaczego tak się dzieje:( dodam ,że miałam roczną przerwę w braniu tabletek. czy te plamienie wynika z tego,ze organizm na nowo musi się "przyzwyczaić"??

88

mozesz miec plamienia nawet przez 2 opakowania - tak,tak,organizm na nowo musi przyzwyczaic sie do tabletek.
Gydyby trwalo dluzej,to musisz isc do lekarza.Pozdrawiam.

89

Juliette

dzięki bardzo:) bo juz sie troche martwiłam.

90

Nie ma za co,jesteśmy tu po to,aby sobie pomagać wink
Gdyby przy 3 opakowaniu plamienia nie ustąpiły,to zalecana jest wizyta u lekarza.
Pozdrawiam Julia.

91

Dołączam się do wątku z moim problemem pt. Plamienie po laparoskopii

Nie wiem czy to normalne czy nie i nie wiem czy zawracać głowę ginekologowi.

Otóż 29 kwietnia miałam laparoskopię. Dnia 2 maja dostałam normalny ale nieterminowy okres. Trwał on jak to u mnie 7 dni. Gin powiedział mi, że mój okres może się opóźnić, albo przyspieszyć. Sprostuję, że okres skończył mi się dnia 9 maja. A dzisiaj dostałam niewielkie brunatne plamienie. czyli tydzień po okresie. Trochę się boję, bo takie plamienie też tydzień po okresie dostałam przed tym jak wykryto u mnie torbiel. Co robić? Czy to normalne?

92

cześć. mam problem.. cykl u mnie trwa zwykle 36-38 dni, nie biore tabletek anty. w 24 dniu cyklu czyli wczoraj pojawiły mi się brązowe plamienia a później krwawienia.. zazwyczaj mam bolesny okres, a przynajmniej 1 i 2 dzień, a teraz nic..

93 Ostatnio edytowany przez koszmarek1992 (2011-07-19 19:29:51)

Hej.
Niedawno uprawiałam sex z moim chłopakiem. On został we mnie kiedy dochodził. Zdarzyło się to 2 dni po miesiączce. od tego momentu mam dziwne plamienia ( trwa to już tydzień ), wyglądają jak te po miesiączkowe, ale nigdy nie trwały one tak długo (zazwyczaj do 3 dni góra ).
Czy może to być jeden z objawów ciąży?
Błagam pomóżcie!!!

PS. nie biorę żadnych tabletek anty. i nigdy nie brałam...

94

Objaw ciąży raczej nie, ale być może - objaw zaburzeń hormonalnych. Wybierz się do ginekologa, tylko on powie Ci co jest przyczyną krwawienia.

95

niedawno miałam okres i jakieś 5 dni po nim przez 4-5 dni plamienie, nieduże wystarczy wkładka i zawsze po południu. Co to może być? napewno w ciąży nie jestem bo miałam 3 cykle wcześniej normalne bardzo obfite. Podczas tych krwawień pobolewał mnie w dole brzuch. Co to moz być?

96

Witam. Mam problem 3 dni przed miesiaczką miałam plamienie, i powinnam wczoraj dostac okresa a nei dostałam mam chłopaka i sie masturbolaiśmy czy jest możliwość że jestem w ciąży?
Prosze o szybką odpowiedź dziękuje . ; )

97

Cześc.
Pisze w takiej sprawie... chyba mocno nietypowej ;/
Tabletki biorę od 2 lat i bardzo rzadko zdarza mi sie, ze pominąc. Jakieś 2-3 razy. Od samego początku było tak, że okres był już na kilka dni przed odstawieniem. Bagatelizowałam to na poczatku, bo myslałam, że organizm przyzwyczaja się. W końcu wybrałam się do gin. i powiedziała mi, że to normalne i wiele kobiet tak ma i żyję z tym dalej do teraz. Jednak ostatnio w tamtym miesiącu pominęłam jedną tabletkę i od tego czasu mam okres, który trwa do dziś! Mówiąc prościej, okres trwa od jednego do drugiego cyklu, jakies 30 dni już, codziennie plamienie. Postanowiłam poczekac do nastepnego cyklu, zrobic przerwę i jak okres nadal bedzie to musze naciskac na szybszą wizytę u gin.
Co o tym myslicie? Jak naczytałam się o tych chorobach to trochę się przestraszyłam ;(
Dzięki z góry

98

Zapomniałam jeszcze dodac, że nie zrobiłam żadnej przerwy między 2 opakowaniami. Czyli biore już tabletki 21x2 bez żadnej przerwy

99

HEj mam 20 lat i  od września mam nieregularne krwawienia pomiędzy miesiączkami. Tabletki (mercilon) biorę rok i 3 miesiące, nie zapominając o żadnej.Mam stałego partnera od 2 lat. Krwawienia trwają około paru godzin dziennie,( dzis np zaczęły sie wieczorem, gdzie ostatnie miałam 2 dni temu). I zazwyczaj około 2 tyg przed miesiączką.Prosze pomóżcie, bo wizyte mam dopiero na marzec, a chciałabym sie dowiedzieć czy jest coś, zeby to złagodzić.

100

Witam:) mam pewien problem... 10 stycznia dostałam okres i zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne ale wraz z końcem okresu czyli 15 stycznia wzięłam ostatnią tabletkę z powodu bardzo złego samopoczucia. Niestety po dwóch dniach znowu zaczęłam krwawić i nie wiem czym to jest spowodowane. Czuje się tak jakbym znowu miała miesiączkę, czyli mam lekkie bóle brzucha i piersi. Trwa to już 2 dzień i nie wiem co robić. Czy może to być spowodowane odstawieniem tabletek ? Nie współżyłam z partnerem ale uprawialiśmy petting , chociaż bardzo się pilnowaliśmy czy możliwe jest to, że jestem w ciąży? Proszę o pomoc smile

101

Delicious napisał/a:

Tym razem mam antybiotyk Duracef. Substancja czynna - cefadroksyl. Jeanne tu się zna na tym, więc pytanie do Niej smile
Jak z tabletkami anty? Obniża?
W tej grupie, które wypisałaś wcześniej tego nie ma, ale szukając w necie tylko zgłupiałam, bo raz jest napisane, że te antybiotyki mają wpływ na działanie tabletek, a raz, że nie.

/
Hej .mam` problem po odstawieniu pigułek mam plamienia ciemnobrunatne to nie okres co robić lekarz mówi że przekwitam.chyba nie ten wiek chyba trzeba zmienić lekarza?

102

Witam. Opisze raz jeszcze moj problem. Napisalam o nim w innym chyba dziale. A wiec mialam okres ok 17 stycznia z mojego wyliczenia wynika ze powinnam dostac 19 lutego, mam co 34 dni. A dzis rano zauwazylam plamienie, teraz juz nic nie leci. Ale sie martwie. Wspolzyje z moim facetem od dawna bez zabezpieczenia, wiec zawsze jest ryzko zajscia w ciaze wiec tragedii by nie bylo bo jestesmy tego swiadomi. Ale troszke sie martwie ze sie cos dzieje ze mna nie ciekawego. Czytalam troszke ze byc moze na okres tak mam, ale 2 tyg przed planowanym okresem bym dostala ? Gdzie indziej ze moze ciaza, ale w ciazy krew ? A jeszcze gdzie indziej ze poronilam samoistnie. Ja juz sama nie wiem co mam o tym myslec. Pomozcie ! Wiem wizyta u lekarza by pomogla ale ja nie mam jak teraz isc, pracuje i na bank nie dostane wolnego a prywatnie nie mam kasy, wyplate dopiero w piatek dostane.

103

Cisowianko, plamienie może być objawem owulacji. Owulacja występuje 2 tygodnie przed miesiączką - pasuje idealnie smile

Samoistne poronienie to raczej nie jest. Na tym etapie ewentualna ciąża "poroniłaby się" w czasie krwawienia miesiączkowego. Zresztą - skąd miałaby ta ciąża się wziąć skoro poprzedni okres miałaś normalnie a teraz właśnie jesteś dopiero w okolicach owulacji?

Jeśli nie masz innych niepokojących objawów - nie sądzę, żebyś miała powody do niepokoju.

104

Bardzo dziekuje za dobre slowo smile a juz zaczelam sie martwic. Fakt faktem okres mialam ok ale wspolzyje z moim facetem regularnie wiec zajscie w ciaze jest prawdopodobne.

105

Przepraszam ze pisze post pod postem ale korzystam z tel i tak jest mi latwiej. Nigdy przedtem nie mialam krwi pomiedzy miesiaczkami, troszke mnie brzuch bolal wczoraj ale dzis juz chyba nie, mam czysciutka wkladke - nic nie polecialo przez noc. Dziewczyny sugeruje ze powinnam wykonac test ze byc moze jestem w ciazy, kocham sie z Factem bez zabezpieczenia tzw wyjmuje przed ale wiadomo ryzyko zajscia w ciaze jest i to spore ale tego sie nie obawiam bo liczymy na to ze kiedys wpadniemy w ten sposob wiec tragedii by nie bylo - mysle ze nawet bysmy sie ucieszyli z tego powodu.

106

Znow wkrawie, leci troszke tej krwi. Eh i sama nie wiem co sie dzieje i troszke brzuch boli.

107

Mam problem ponieważ pojawiło się u mnie krwawienie między okresami. Najpierw okresu dostałam z prawie 2-tygodniowym opóźnieniem(31 marca), co raczej było spodowane dość stresowym czasem w moim życiu. Pierwsze krwawienie pojawiło się po stosunku po miesiączce(mój chłopak używa prezerwatyw podczas stosunku) i wzięłam je po prostu za jakieś otarcie po stosunku ale dziś znów się pojawiło. Nie mam większych dolegliwości, tylko czasem lekko boli mnie podbrzusze. Dodam jeszcze, że 3 miesiące temu byłam u ginekologa na kompleksowych badaniach(usg, krew, mocz itp) i nie zauważył żadnych niepokojących zmian, jednak mimo tego martwię się tym trochę. Proszę o poradę, będę naprawdę wdzięczna

108

ja natomiast mam coś takiego
ostatnio pojawiły sie straszne upławy bardzo mi to przeszkadzało brudziły bieliznę mam je od kilku moze 3 trzech dni dziś zatem pojawiło się krwawienie, myślałam ze to miesiączka ale dziwnie bo nie czuje się jak byłaby faktycznie misiączką , nie czuje bólu gdzie zawsze pierwsze dni bywaly nie do wytrzymania do tego krwawienie nie jest obfite a raczej bardzo małe w dodatku miesiączki dotychczas były regularne a jesli nie to spoźnione max do 4 dni ale nigdy przed czasem

109

Witajcie
Mam taki problem,ze od 15 dni mam plamienie.  To nie jest intensywne..pojawiło mi się ono tydz. Po okresie l.Nie jest to krew tylko brazowate plamy.Przy zblizeniu dopiero pojawia sie krew.I teraz moje zapytanie jaki to może być powodemoże takiego długiego lekkiego krwawienia ??? Jestem teraz za granicą i nie mam możliwości iście do lekarza .

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Krwawienie/Plamienie między miesiączkami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024