Masturbacja - jak to się robi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Masturbacja - jak to się robi?

Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 657 ]

456

Odp: Masturbacja - jak to się robi?

emu,jezeli nie bylabys podniecona,to orgazm jest niemozliwy.

Zobacz podobne tematy :

457

Intensywność doznań w czasie orgazmu jest wprost proporcjonalny do siły podniecenia.Im mocniejsze tym orgazm silniejszy.

458 Ostatnio edytowany przez marek_uk (2009-07-18 18:15:37)

witam dziewczyny tak to prawda faceci lubia patrzec jak sie kobiety masturbuja ,wiem to po sobie i wtedyja tez to robie.Ostatnio dalem sie namowic na cyberek na kamerze i mi sie to spodobalo,jest podniecajace i sexi ,i ostatnio czesto to robie z kobietami na skype.pozdrawiam Marek

459

kasianr123 napisał/a:

a ja...nie potrafie dojsc smyrając sie, cz pocierając palcami. Jak...zaczynalam( samo wyszlo, nikto mi nie musial mówić, co mam robic, ntura pokierowala, gdy mialam z 10 lat:P, ale regularnie zaczęlo sie od 12-13) to wystarczylo pocieranie lechtaczki palcami. Potem dogodnym miejscem stala sie wanna i ...strumien wody  oraz ćwiczenie fizyczne pod nazwą - nożyce. O rany....pamietam, ze to ostatnie odkrylam na ...w-fie.. Pamietam, ze w-fistka kazala nam robic to jak najdłuzej, a ja przez swoj orgazm musialam skonczyc wczesniej i po raz pierwszy w historii mojego w-f dostalam...4, a nie 5 czy 6 hehehe - zabawna historia. Wracając: strumiem wody, czy to wanna czy prysznic...bierzesz szlaufik i do dzieła:) Jednak...no wlasnie - przez to, ze strumien wody jest dosc mocny teraz totoalnie palce na mnie nie dzialają. A najgorsze jest to, ze gdy robi to facet, to w ogole nic, a nic nie czuje!! Kolejny moj problem to to, ze nogdy nie mialam orgazmu wewnątrzmacicznego. Tylko lechtaczkowy i to...gdy pocierama lechtaczke o penisa - czyli nie przy stosunku, a raczej przy zabawie. CO o tym sądzicie??

witam ,moze cyber sexs ci pomorze proponuje sprobowac pozdrawiam

460 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-07-22 15:50:25)

Witajcie.
każda z was musi sama podjąć decyzje czy odstresować się przez masturbacje czy podjąć decyzje o współżyciu.
Powiem  tak ja z mężem jeśli ktoś z nas nie ma chęci się przytulać to kładziemy się obok siebie i robimy sobie dobrze (ale to nie jest miłość tylko chuć)  i prawie zawsze razem się kochamy
A jak to się robi   .: smile

Zawsze zaczynam od (jak to mój chłop gada) guziczka i na nim kończę:)

Czy któraś z was widziała jak to robi chłop.
czysty sex ja dostaje kopa
siedzi w fotelu i po chwili wystaje mu ze spodenek
jak w seksmisji

Nie pisz posta pod postem, używaj opcji "edytuj" jeśli chcesz coś dodać, lub zmienić.

461

no ale o co chodzi przecież napisałam

462

Nie. Napisałaś 3 posty jeden pod drugim. Edytowałam je w jednego.

463

zarejestrowalem sie specjalnie zeby Wam odpisac smile
Przeczytalem caly temat. Na poczatku niezle się ubawilem z niektorych wypowiedzi myśląc, że to prowokacje. Z biegiem wątkow stwierdziłem jednak, że piszecie tutaj serio o swoich problemach smile

Mam 20 lat.
Swoja przygodę z masturbacją zacząłem w wieku 11 lat.
Dokładnie pamiętam ten dzień.
Oglądając w swoim telewizorze półnagie kobiety nabrałem ochoty na pieszczoty, a przecież w szkole dużo się zawsze mówi za młodu o tych rzeczach, lecz zawsze to była forma żartu.
Zacząłem to robić oglądając śliczne panie w telewizji. Tak się w to wkręciłem, że po pewnym czasie straciłem rozeznanie, kompletnie odleciałem. Straciłem świadomość, leżąc na łóżku. Po jakiś 30 sekundach zrozumiałem dopiero, że to był orgazm.
Z tego miejsca chciałbym uświadomić młodych chlopakow iż nie konieczine orgazm wiąże się z wytryskiem. Na początku kompletnie nic mi tam nie wylatywało. Z biegiem doświadczeń (po jakims roku) zauważyłem mokra wydzieline, której ilość zwiększała się wraz z wiekiem.

Chciałbym także poradzić nie zapalonym w boju zdobywaczom skarbów wink jak zacząć jeśli nie macie pojęcia.
Znajdzcie jakies zdjęcie chlopaka/dziewczyny która waszym zdaniem jest pociągająca. Patrzcie się w nie i wyobrażajcie pieszczoty jednoczesnie sprawiając sobie przyjemność.

Co do tego co ktoś wspomniał wczesniej.
CZY MASTURBACJA TO GRZECH?

nie ma czegoś takiego jak grzech. Pomyślcie. Czy jakieś plemiona w afryce które nie chodzą do kościoła bo go nie mają i mają swoje obrzędy (dziewczynki mają dzieci w wieku 15 lat) są skazane od razu na piekłó?

nie ma czegos takiego jak niebo i piekło a cały Bóg jest po prostu Słońcem, które tak zobrazowali nam ludzie (poeci) przez wieki wieków.

polecam ten film:

Zeitgeist

znajdziecie go na video google

on ukaże Wam całą bajkę jaką wpajali nam rodzice na temat Boga i religii.

Pozdrawiam

464

Witam Was i dziewczyny zwracam się do was z prośbą.
jestem facetem i mam duży problem, przeglądałem neta i szukałem jakiejś pomocy, uznałem, że tu będzie idealnie się wypowiedzieć, bo dużo profesjonalistek-Was,dziewczyn tutaj jest.
Sprawa wygląda następującą jestem z dziewczyną od kilku lat, i od kilku lat nie wiem jak się zabrać do tego by mogła normalnie osiągać orgazm. czasami mi głupio jak Ona nie może dojść i po prostu sam nie kończę.
Chce od razu zaznaczyć, że miałem inną partnerkę i nie miałem problemu z doprowadzeniem jej do orgazmu, nawet 4-6(i nie udawała) a czasami nawet ok 8  razy podczas jednej nocy. tak samo jak palcami, językiem. teraz zaś staram przejść się samego siebie by z teraźniejszą kobietą, którą bardzo mocno kocham doprowadzić do orgazmu.
zaręczam, że nie jestem oschły zimny i nie uczuciowy  każdą chwilę z Nią chce zamienić w niezapomniany moment. nie jedna romantczna noc świece, wino, włoska kuchnia masaż długie gry wstępne itp etc mógłbym tak wypisywać i wypisywać ale nie w tym rzecz.
Rozmawiamy na ten temat mówi, że się podnieca zresztą sam to wyczuwam kiedy jest tam taaak wilgotno, ale na tym się kończy jest przyjemnie czasami bardzo, ale słowo bardzo nie zastępuję wciąż słowa orgazm.
Oboje mamy po 21 lat
Tak naprawdę jej orgazmy można zliczyć na 1 ręce.
i na prawdę nie wiem co robić, bo czuję się odpowiedzialny i winny za to, że nie jestem dość zaradny...
W imieniu miłości i przyjemności proszę Was dziewczyny może nie tylko wink o pomoc i fachową radę !!!
Co mogę robić więcej?
Co ona może powinna robić?

Próbowaliśmy także z tym żeby sama sobie sprawiła przyjemność i znalazła te miejsca które działają na nią najbardziej, a sytuacja się powtarza mówi że robi się wilgotno itp ale dalej jakoś nie idzie...
pozdrawiam
Alf ^^

465

Napewno powinniście być maksymalnie odprężeni...
Musicie zapomnieć o wszystkich problemach i sie wyluzować.Dlatego najpierw proponuję np. wino,świece i te sprawy.
Potem powinieneś zastosować coś takiego jak mój facet.On atakuje mnie całą pocałunkami.Całuje mnie w usta,uda,szyję,brzuch,ucho.Robi to przy róznych stopniach nacisku i  miejsca wybiera losowo,zbym nie mogla przewidziec gdzie mnie pocałuje.To naprawdę bardzo podnieca i zanimpocałuje mnie "tam"ja już mam ochotę krzyczeć...:)
Jeśli i to zawiedzie to polecam żele durexa.A szczegolnie VERY CHERRY,który niesamowicie rozgrzewa:)
Zyczę Ci powodzenia:)

466

ooo jeszcze nie miałem okazji z tym durex'em muszę w tym kierunku;) ale świece, pocałunki itp to jest też sprawdzone podnieca ale nie dochodzi... buuu sad

467

Myślę,że cały pic w tym,żeby to wszystko połączyć...Przecież na jedno wspaniłe wspomnienie składa się tysiąc elementow.
Proponuję wybrać Ci luźny dzień,żebyście niczym się nie martwili,zrobić tai romantyczny wieczorek,może skuś się zrobienie jej masażu,potem atakuj jej całe ciało pocałunkami...Będzie baaardzo podniecona.jeślipozniej zastosujesz ten zel napewno bedzie krzyczała z rozkoszy:)

468

hehe wszystko się zgadza tzn. ja się nie stresuję i 'ponoć' ona też... ale czuję, że chciała by bardzo przeżyć. ale może kamufluje to, że niczym się nie stresuje. sam nie wiem. ale uwierz wszystko robię tak jak piszesz tylko bez żelu wink

469 Ostatnio edytowany przez PurBlanca <3 (2009-08-04 23:11:21)

No więc spróbuj zelu.Są dostępne rózne.Ja stosowałam kiedyś niebieski ale to zwykly lubrykant ktory daje poslizg.
A czerwony very cherry cudownie pachnie,swietnie rozgrzewa i jest ekstra.Wyzwala taki dreszczyk emocji:D
Gwarantuję,że jeśli połączysz to wszystko suces murowany.

Myślę,że ona mimo wszystko zbytnio się spina,mimo że Ci o tym nie mówi,nie okazuje.Nie zawsze możemy dojść.
Mój facet nazywa takie dni"czarnymi".

470

ajj na pewno spróbuję!

zapraszam także inne dziewczyny do rozmowy jedna dobra rada już jest. może jeszcze coś się znajdzie wink bo jak to mówią w 'kupie' moc wink

dzięki PurBlanca  smile :*

471

Pewnie stresuje się samym faktem, że nie może osiągnąć pełnej satysfakcji. Dlatego najlepiej nie nastawiać się tylko na cel (orgazm), ale po prostu cieszyć sobą, bliskością. Jesteście ze sobą długo, więc pewnie próbowaliście 'wszystkiego', ale może jakieś nowe pozycje? seks oralny? Moje zdanie jest takie, że dobrze by było gdyby najpierw nauczyła się sama sobie sprawiać przyjemność. Właśnie poprzez masturbację. Może stymulacja łechtaczki strumieniem wody z prysznica? u mnie zawsze działa;) powodzenia

472

Nie ma za co i koniecznie pamiętaj,żeby nam się pochwalić czy wypaliło:)

473

w końcu normalne forum gdzie są normalne dziewczyny smile

474

Miło nam:)
Alf,opowiadaj czy coś już ruszyło.

475

hehe no niestety nie mogę wiecej na razie nic powiedzieć, bo ma miłość siedzi za granicą i dopiero pod koniec miesiąca będę mógł wam opowiedzieć czy zaczynają skutkować wasze rady dziewczyny wink

476

Będziemy więc cierpliwie czekać i trzymać kciuki:)

477

Jeśli teraz nie macie możliwości bycia razem, to tym bardziej nich Twa Miłość spróbuje 'popracować' sama nad sobą. Tylko nic na siłę, a będzie sukces. trzymam kciuki:)
Przyszło mi też do głowy, że może za szybko się poddajecie, może Ona potrzebuje więcej czasu (jeśli jest podniecona i wszystko idzie we właściwym kierunku...). Ale biorąc pod uwagę fakt jak bardzo Ci zależy, to chyba nie to. pozdrawiam

478

Moim zdaniem najlepsze jest zwykłe pocieranie łechtaczki palcem wskazującym o którym już była mowa. Znajoma mowiła że ujeżdża poduszki... Że niby lepiej niż z facetem. Próbowałam. BEZ SENSU!!!

479

stancie nago, wtul sie w jej plecy, całuj namiętnie szyję, kark, uszy i masuj calę ciało dłońmi powoli zbliżając się do tych stron tam na dole smile delikatnie wodź palcami po wewnetrznej stronie ud itp. odkryj jej najwrażliwasze punkty jak to jej nie rozgrzeje to biedaczka musi miec jakis problem wiekszy.

480

Alf wiem w czym jest problem bo mialam taki sam! Twoja kobieta za bardzo myśli o tym żeby dojść, za bardzo jej na tym zależy, jak przestanie myślać za każdym razem "eh gdzie ten orgazm" to wkońcu dojdzie, wiem że to nie łatwe, ale wkońcu da radę zobaczysz:D

481

Witam! Mam 20 lat i jeszcze nie odbyłam swojego pierwszego stusunku. Od ok 2 lat się masturbuje. Tak jak u innych, u mnie to takze samo przyszło! Nie robie tego codziennie ale zawsze w miesiącu jest taki moment, w którym mam na to ochote. Czy myslicie, ze jestem juz uzależniona od tego i ze mogę mieć problemy w przyszłych stosunkach z mężczyznami??

482

jeśli robisz to zgodnie z potrzebami organizmu to wątpię aby było to uzależnienie, gorzej gdybyś nie umiała oprzeć się pokusie gdziekolwiek jesteś i w ogóle nie było by mowy by tego nie zrobić...
ja mimo że mam partnera to robię to raz na dwa tygodnie góra dwa, i nie jestem uzależniona wink

483

Cześć!
Słuchajcie drogie panie, masturbacja jest przyjemnością, ale największą przyjemnoscią dla samotnego mężczyzny jest masturbacja z dziewczyną, nie koniecznie mówimy tu o seksie, ale o masturbacji mężczyzny i kobiety, iedy nawzajem się podniecają smile

484 Ostatnio edytowany przez Galicjanin (2009-09-15 17:27:36)

inkus, chyba masz na myśli petting. Czyli to coś między masturbacją a seksem. smile

EDIT:

inkus napisał/a:

ale największą przyjemnoscią dla samotnego mężczyzny jest masturbacja z dziewczyną

Właśnie zauważyłem pewną logiczną nieścisłość big_smile No chyba że chodzi o dmuchaną... ;]

485

Aczkolwiek nie koniecznie, ponieważ nie musi to być związek

486

Lady D20 napisał/a:

Czy myslicie, ze jestem juz uzależniona od tego i ze mogę mieć problemy w przyszłych stosunkach z mężczyznami??

Czy jesteś uzależniona, możesz tylko sama stwierdzić. Ale osobiście bardzo wątpię w uzależnienie w Twoim przypadku smile
A jeśli chodzi o późniejsze kontakty seksualne z partnerem, to wręcz przeciwnie - masturbacja raczej pomaga. Poprzez sprawianie sobie przyjemności w ten sposób poznajesz swoje ciało i swoje reakcje, a co najważniejsze - uczysz się, jak najłatwiej doprowadzić się (czy w przyszłości: jak najłatwiej zostać doprowadzoną przez faceta) do orgazmu. Practice makes perfect wink

487

Mam pytanie wink Od pewnego czasu się masturbuję, wymyślam to coraz bardziej ciekawe sposoby big_smile
Ale dzisiaj zauważyłam że uleciało mi troche krwi. A nie robiłam jakichś ekstremalnych rzeczy...
Czy do niebezpieczne? Możliwe, że naderwałam błonę?

488

Możliwe, że naderwałaś błonę, jeśli wkładałaś np. kilka palców do pochwy, możliwe też że się zadrapałaś paznokciem. Jeszcze innym wytłumaczeniem może być, że krwawienie nie było związane z masturbacją i to zbieg okoliczności, np. miałaś krwawienie owulacyjne. Przyczyn może być wiele, ale jeśli to się będzie powtarzać, najlepiej idź do lekarza.

489

Witam, mam 22 lata i masturbuje sie od miesiaca ale jeszcze nie uprawiałam seksu z facetem. Jest mi przyjemnie gdy tylko dotykam i pieszcze moja łechtaczke ale gdy wkładam palec do pochwy to nie czuje przyjemnosci. nie wiem czy przy zblizeniu z chłopakiem bede wogóle czuła jakas przyjemnosc i to jest mój problem. pomocy

490

Podobno większość kobiet tak ma, nie przejmuj się. Spróbuj np. prawie doprowadzić się poprzez stymulację łechtaczki, a będąc już bardzo podnieconą, tuż przed orgazmem, zmień "technikę" i stymuluj pochwę. Spróbuj znaleźć punkt G (to takie wybrzuszenie na górnej - kiedy leżysz na plecach - ściance pochwy, mniej więcej na głębokości połowy, może 3/4 palca), to najwrażliwsze miejsce w naszej pochwie. Możesz również wsunąć dwa palce zamiast jednego, wtedy powinnaś czuć więcej smile

491 Ostatnio edytowany przez noelle87 (2009-10-01 16:15:10)

A wiecie co można nawet zrobić to w prysznicu lub wannie.
Kładziecie się z nogami do góry w brodziku lub wannie i wystawiacie swoje intymne miejsce.
Włączacie wodę, najlepiej żeby kran był dość wysoko smile
No i jest smile
To jest chyba najprostszy sposób.
Polecam

492

Przeniesiony post Cukrowa99:

cukrowa99 napisał/a:

Jestem z chłopakiem od dwóch miesięcy, ale nie planujemy nic więcej i nie schodzimy poniżej pasa..
ostatnio coraz częściej zaczęłam się masturbować, nawet 3 razy w ciągu nocy.. czy to normalne?
bardzo mnie to podnieca, ale nie zamierzam uprawiać seksu.
prosze o odopwiedź, pozdrawiam.

493

A ja mam ogólnie problem, ponieważ nie odczuwam żadnej przyjemności z dotykania łechtaczki. To znaczy, coś czuję, ale to nie jest TO... Co ze mną nie tak? sad

494

A na pewno dotykasz w dobrym miejscu? wink
Może spróbuj prysznicem? Albo kup malutki wibrator...

495

Wielkie dzięki za wszelkie udzielone odpowiedzi na mojego posta smile

496

Pomóżcie jak to się robi? Probowałam ale nie wychodzi. Możecie mi opowiedzieć cos dokładniej z jakimis szczegółami?

497

Skoro nie wiesz jak to się robi i pytasz o takie rzeczy, to znaczy że tak naprawdę nie masz potrzeby tego robić. Więc nie rób wink

498

Ja tez wlasnie nie wiem jak sie masturbowac aby byla duza przyjemnosc..?

499

Post przeniesiony:

karolina007 napisał/a:

pomóżcie mi jak sie masturbowac, bo nie wiem czy to boli czy nie.

500

yvette napisał/a:

Post przeniesiony:

karolina007 napisał/a:

pomóżcie mi jak sie masturbowac, bo nie wiem czy to boli czy nie.

A nie wystarczy przeczytać ten wątek od początku? Troche więcej inicjatywy...

a czy w trakcie masturbacji mozna uszkodzić błonę dziewiczą? jak i kiedy?

502

Można, jeśli do tego celu używasz dość dużych (grubych) przedmiotów lub wkładasz kilka palców i robisz to mocno i intensywnie. Żeby nie było - przez same pieszczoty łechtaczki błony raczej nie da się uszkodzić wink
Ale tak na dobrą sprawę podobno błonkę można przerwać nawet podczas jazdy na rowerze (pewnie na wertepach tongue) lub ćwiczeń rozciągających. Wiadomo, że nie błona czyni z Ciebie dziewicę. Można jej nie mieć i być dziewicą, jak i można ją mieć, a dziewicą nie być.

503

zastanawiałam się czy już mogę się bawić ale nie jestem pewna jak to jest?słyszałam że wiek tu nie ma znaczenia...

504

Witam.
Masturbuję się już od kilku lat, lecz nigdy nie odbyła stosunku z mężczyzną.
Mam wargi sromowe, to znaczy że już nie jestem dziewicą?
Czy u dziewic nie widać warg sromowych?
Pomocy, bo nie wiem czy przerwałam sobie błonę dziewiczą.

505

O matko dziewczyno, ile Ty masz lat? Wargi sromowe się posiada niezależnie od tego czy jest się dziewicą czy nie.

506

Nie byłam pewna. Nie pamiętam czy kiedyś je miała. I bałam się że to przez masturbowanie się, mogłam naruszyć błonę. Więc jak to właściwie jest, jak można sprawdzić czy się jest dziewicą ?

507

Nie możesz sama sprawdzić, ginekolog może Ci powiedzieć, zresztą najwyższa pora chyba się do niego wybrać, skoro nie masz elementarnej wiedzy na temat własnego ciała. Poproś lekarza, żeby opowiedział Ci o Twojej anatomii. I powtórz biologię z poziomu gimnazjum, bo na lekcjach jak widać spałaś, a książki pewnie gryzły (chyba, że jeszcze jesteś w podstawówce).

508

Klaudiia20 napisał/a:

Witam.
Masturbuję się już od kilku lat, lecz nigdy nie odbyła stosunku z mężczyzną.
Mam wargi sromowe, to znaczy że już nie jestem dziewicą?
Czy u dziewic nie widać warg sromowych?
Pomocy, bo nie wiem czy przerwałam sobie błonę dziewiczą.

Przeczytałem się i nieźle się ubawiłem wink

509

Nie chodzę do podstawówki, ale do gimnazjum smile.  Anatomie już miałam, ale nauczycielka nie opisała dokładnie zmian zachodzących u dziewczyn w okresie dojrzewania. Z tego co dzisiaj wyczytałam, to wewnętrzne (mniejsze, choć nie koniecznie) wargi sromowe, w okresie dojrzewania się powiększają, i mogą być większe od zewnętrznych warg. Moje ciało się zmienia, stąd ta panika. A mamy nie mogłam o to zapytać, bo masturbacja to dla mnie krępujący temat.

510

post przeniesiony

xXxTrudkAxXx napisał/a:

Mam mały problem z masturbacją...nie wiem czy dochodze to jest taka jak by chęć doznania a jak juz niby doznam to mnie odzuca to mnie martwi moze zle to robie ? Pomocy!

511

Przeczytajcie to, proszę! Możecie to wprowadzić w życie lub zignorować, ale ja przynajmniej będę wiedzieć, że  próbowałam.
Bóg was kocha! Dlaczego Go tak krzywdzicie? Pan Jezus umarł za was na krzyżu, a wy dokładacie Mu jeszcze cierpień. On tak bardzo was kocha! ,, Nie ma bowiem większej miłości od tej, jeśli ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich ''. MASTURBACJA  JEST  GRZECHEM!!! Zejdźcie z tej złej drogi, póki jeszcze nie jest za późno. Bo nikt z nas nie wie, kiedy Pan po nas przybędzie. Ja nie jestem po to, aby was oceniać, bo to należy do Boga. Wszyscy będziemy sądzeni. Ja zostałam posłana, aby was ostrzec.
Nie marnujcie tego wspaniałego daru seksualności, który każdy z nas otrzymał właśnie od Boga i który jest przeznaczony dla dwojga: mężczyzny i kobiety w sakramencie małżeństwa. Jeśli ktoś będzie o tym chciał porozmawiać, to jestem do dyspozycji. Wystarczy napisać. Będę się za was modlić.

Tu jest jeszcze świadectwo człowieka mającego taki sam problem jak wy.
witam, chiałem krótko napisać swoje świadectwo, generalnie miałem mega problem z pornografią i masturbacją ciągneło się to za mną kilka dobrych lat. jestem studentem psychologii i próbowałem różnych technik psychologicznych aby pozbyć się tego zniewolenia ale bez skutku. Przez pornografię obraz kobiety w mojej głowie bardzo się wykrzywił, moje relacje z dziewczyną i koleżankami były chore, Każda kobieta była dla mnie obiektem seksualnym i grzeszyłem z Nią w myślach i tak byłem zniewolony przez wiele lat i chodziłem do spowiedzi cały czas z tym samym grzechem bez zmian. Teraz wiem że to było zniewoolenie duchowe bo byłem bałwochwalcom i oddawałem cześć nie Jezusowi co spowodowało że dałem dostęp diabłu i on kontrolował moją seksualność, ale wtedy poznałem moc żywego Boga odrzuciłem wszystkie bałwany i przyjełem Jezusa i pewien człowiek pomodlił się nademną i zostałem całkowicie uwolniony. To był dla mnie szok że ja próbowałem tak wielu metod przez tyle lat bez skutku a tu człowiek pomodlił się nademną w Imieniu Jezusa i poprostu nie mam wogóle problemu z pornografią masturbacją, Teraz mam już narzeczoną i relacje jakie mam z Nią i z innymi kobietami są o niebo lepsze poprostu wrócił do mnie obraz kobiety jaki Bóg stworzył. Także wolność jest w Jezusie i kluczem dla mnie było odrzucenie bałwanów. Mineło około 2 lat odkąd nie mam problemu z pornografią i masturbacją, Dziękuje Jezusowi że mnie uwolnił!!!

,,modlitwa o czystość"
Następnie odmawamy dziesiątke różańca. Przy każdych słowach Święta Maryjo Matko Boża ...dodajemy 1 cnotę poniżej:
Módlmy się: Boże Ty przez wieki Niepokalalne Poczęcie Najśw. Dziewicy przygotowałeś swojemu Synowi godne mieszkanie i na mocy zasług przewidzianej śmierci Chrystusa zachowałeś ją od wszelkiej zmazy daj nam za jeje przyczyną dojść do Ciebie bez grzechu. Przez Chrystusa Pana ...

Najświętsza Panno z pierwszym dnia brzaskiem
Zwracam się ku Tobie westchnienie moje
Ty coś odziana światłości blaskiem
Zwróc ku mnie oczy łaskawe Twoje

Tyś Matką sercem mi ukochaną
Strzeż każdej chwili życia mojego
Spraw by me czyny w obliczu Pana
Były godnymi łask Syna Twego

Przy Twoim Sercu niechaj bezpiecznie
Kwitnie lilija mej niewinności
Od nieprzyjaciół broń mnie skutecznie
Bądź moją matką tu i wieczności

Wszystkich mi drogich polecam Tobie
Daj całe życie przeżyć w miłości
Gdy ciało moje legnie w grobie
Umieść mnie Matko w wiecznej radości.

1. Najczystsza
2. Najroztropniejsza
3. Najpokorniejsza
4. Najwierniejsza
5. Najpobożniejsza
6. Najposłuszniejsza
7. Najuboższa
8. Najcierpliwsza
9. Najmiłosierniejsza
10. Najboleśniejsza

módl się za nami grzesznymi.....
Chwała Ojcu....
Módlmy się: Boże Ty przez wieki Niepokalalne Poczęcie Najśw. Dziewicy przygotowałeś swojemu Synowi godne mieszkanie i na mocy zasług przewidzianej śmierci Chrystusa zachowałeś ją od wszelkiej zmazy daj nam za jeje przyczyną dojść do Ciebie bez grzechu. Przez Chrystusa Pana ...

512

posłana napisał/a:

Przeczytajcie to, proszę! Możecie to wprowadzić w życie lub zignorować, ale ja przynajmniej będę wiedzieć, że  próbowałam.
Bóg was kocha! Dlaczego Go tak krzywdzicie? Pan Jezus umarł za was na krzyżu, a wy dokładacie Mu jeszcze cierpień. On tak bardzo was kocha! ,, Nie ma bowiem większej miłości od tej, jeśli ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich ''. MASTURBACJA  JEST  GRZECHEM!!! Zejdźcie z tej złej drogi, póki jeszcze nie jest za późno. Bo nikt z nas nie wie, kiedy Pan po nas przybędzie. Ja nie jestem po to, aby was oceniać, bo to należy do Boga. Wszyscy będziemy sądzeni. Ja zostałam posłana, aby was ostrzec.
Nie marnujcie tego wspaniałego daru seksualności, który każdy z nas otrzymał właśnie od Boga i który jest przeznaczony dla dwojga: mężczyzny i kobiety w sakramencie małżeństwa. Jeśli ktoś będzie o tym chciał porozmawiać, to jestem do dyspozycji. Wystarczy napisać. Będę się za was modlić.

Tu jest jeszcze świadectwo człowieka mającego taki sam problem jak wy.
witam, chiałem krótko napisać swoje świadectwo, generalnie miałem mega problem z pornografią i masturbacją ciągneło się to za mną kilka dobrych lat. jestem studentem psychologii i próbowałem różnych technik psychologicznych aby pozbyć się tego zniewolenia ale bez skutku. Przez pornografię obraz kobiety w mojej głowie bardzo się wykrzywił, moje relacje z dziewczyną i koleżankami były chore, Każda kobieta była dla mnie obiektem seksualnym i grzeszyłem z Nią w myślach i tak byłem zniewolony przez wiele lat i chodziłem do spowiedzi cały czas z tym samym grzechem bez zmian. Teraz wiem że to było zniewoolenie duchowe bo byłem bałwochwalcom i oddawałem cześć nie Jezusowi co spowodowało że dałem dostęp diabłu i on kontrolował moją seksualność, ale wtedy poznałem moc żywego Boga odrzuciłem wszystkie bałwany i przyjełem Jezusa i pewien człowiek pomodlił się nademną i zostałem całkowicie uwolniony. To był dla mnie szok że ja próbowałem tak wielu metod przez tyle lat bez skutku a tu człowiek pomodlił się nademną w Imieniu Jezusa i poprostu nie mam wogóle problemu z pornografią masturbacją, Teraz mam już narzeczoną i relacje jakie mam z Nią i z innymi kobietami są o niebo lepsze poprostu wrócił do mnie obraz kobiety jaki Bóg stworzył. Także wolność jest w Jezusie i kluczem dla mnie było odrzucenie bałwanów. Mineło około 2 lat odkąd nie mam problemu z pornografią i masturbacją, Dziękuje Jezusowi że mnie uwolnił!!!

,,modlitwa o czystość"
Następnie odmawamy dziesiątke różańca. Przy każdych słowach Święta Maryjo Matko Boża ...dodajemy 1 cnotę poniżej:

Najświętsza Panno z pierwszym dnia brzaskiem
Zwracam się ku Tobie westchnienie moje
Ty coś odziana światłości blaskiem
Zwróc ku mnie oczy łaskawe Twoje

Tyś Matką sercem mi ukochaną
Strzeż każdej chwili życia mojego
Spraw by me czyny w obliczu Pana
Były godnymi łask Syna Twego

Przy Twoim Sercu niechaj bezpiecznie
Kwitnie lilija mej niewinności
Od nieprzyjaciół broń mnie skutecznie
Bądź moją matką tu i wieczności

Wszystkich mi drogich polecam Tobie
Daj całe życie przeżyć w miłości
Gdy ciało moje legnie w grobie
Umieść mnie Matko w wiecznej radości.

1. Najczystsza
2. Najroztropniejsza
3. Najpokorniejsza
4. Najwierniejsza
5. Najpobożniejsza
6. Najposłuszniejsza
7. Najuboższa
8. Najcierpliwsza
9. Najmiłosierniejsza
10. Najboleśniejsza

módl się za nami grzesznymi.....
Chwała Ojcu....

Jak mnie to drażni, kiedy ktoś próbuje na siłę narzucać innym w co mają wierzyć i co mają robić...

513

Ta pani to raczej powinna być zamknięta w zakładzie psychiatrycznym - najlepiej z kategorycznym zakazem korzystania z internetu.

514

Ja nie chcę wam niczego narzucać. Jeśli tak to zabrzmiało to przepraszam. Chciałam wam tylko uświadomić, że Bóg was kocha i bardzo Mu na was zależy. Po prostu serce mnie tak zabolało, czytając wasze wypowiedzi, że musiałam coś napisać. Macie wolną wolę (pamiętajcie, że to też jest prezent od Boga) i możecie wybierać. Piszę to dla wszystkich. Być może kogoś z was ruszy sumienie. Znam wiele różnych stron, które mogą wam wiele uświadomić, ale jako początkująca, nie mogę podawać adresów. Jeśli ktoś by chciał te adresy albo pogadać to piszcie na mojego maila. Na razie polecam książkę ,, Trafiona przez piorun ". To oparta na faktach historia kobiety, w którą trafił piorun. Wydawało się , że nie przeżyje. Pan zabrał jej duszę i pokazywał jak wygląda niebo i piekło. Ona tam wszystko opisuje. Całe nasze życie zapisane jest w Księdze Życia. Dużo osób się za nią modliło i Bóg dał jej drugą szansę. Kiedy jej dusza powracała do ciała, czuła ogromny ból. Proszę przeczytajcie to. Modlitwa może tak wiele. Dlatego ja także będę się za was modlić. Wiedzcie, że Bóg jest miłosierny i jest w stanie wam wybaczyć, ale wy także musicie tego chcieć. Bóg was kocha!

515

Kim ja jestem... powiedz mi Boże... Ty, wzywasz mnie po imieniu, mówisz mi "Pójdź za Mną, a uczynię ciebie rybaka ludzi"... ale Panie...ja jestem chyba zbyt grzeszna, aby móc łowić ludzi dla Ciebie... czy mnie takiego grzesznika ktoś posłucha... zrozumie... usłyszy to, co ja chcę powiedzieć...? Panie... boje się tego...nic nie potrafię.... Jestem przecież nikim....

516

Bóg po to nam dał seksualność byśmy mogli z niej korzystać. Mimo wszystko przykazania nie mówią wprost: nie masturbuj się. Wszystko zależy od interpretacji. A poza tym, każdy z nas ma wybór i nie można nikogo nawrócić na siłę.

Co do tematu: kupiłam sobie wibrator i stwierdzam, że jest naprawdę fajnym urządzeniem. Polecam.

517

w porównaniu seksu i masturbacji jakie widzicie plusy i minusy???

518

Oki, ja wiem jak to się robi, ale, że tak powiem z powodów innych, staram się unikać- z tym że jak mam dni płodne to bardzo mi się chce... Czy wtedy sobie ulegacie?Jak to jet z tą samokontrolą?

519 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-05-13 19:24:05)

lazarotti - no wiesz, porównywać takie dwie totalnie odmienne rzeczy wink Wiadomo, że plusem seksu jest bliskość drugiej osoby i wszelkie "atrakcje" dla zmysłów, jakie się z tym wiążą, a plusem masturbacji jest to, że to szybki sposób na ulżenie sobie, zawsze skuteczny i szybki. To trochę tak, jakby porównywać plusy i minusy domowego obiadu i szybkiego lunchu w McDonald's. Wiadomo co wygrywa.

marita - a po co samokontrola w tym przypadku? Nie wiem, może Ty jesteś wierząca, jeśli tak to ok - ja nie jestem i nie widzę powodów, dla których miałabym sobie nie "ulegać" (choć zwykle długo się namawiać nie muszę wink). Robię to tak często, jak mam ochotę i nie bawię się w żadną "samokontrolę".

520

Plusy masturbacji:
- niepotrzebny do tego facet
- wibratora nie trzeba karmić, nie jest zmęczony, nie boli go głowa
- można sobie dowolnie wybrać rozmiar, kształt, wygląd zabawek
- można sobie dobrać taki rodzaj dotyku, na który ma się akurat ochotę
- nie potrzeba zacisznego miejsca - wystarczy np kołderka

Minusy:
- wszystko trzeba zrobić samodzielnie
- ani własna rączka ani wibrator nie przytuli
- nie szepnie nic zbereźnego do uszka
- wibratorowi nie błyszczą się oczka z rozkoszy, nie można poczuć jak szybko mu bije serce
- do wibratora nie umiem przywiązać się uczuciowo ani emocjonalnie, do własnych palców jestem bardzo przywiązana, ale to nie to samo co do kochanego faceta

Generalnie preferuję żywe męskie mięsko. Słyszałam kiedyś takie porównanie: można sobie samemu zrobić kanapkę, ale o ileż przyjemniej jest jeśli tę kanapkę zrobi ktoś inny...

Posty [ 456 do 520 z 657 ]

Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Masturbacja - jak to się robi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024