jakiś czas temu koleżanka przesłała mi link to sklepu na allegro. Było tam bardzo dużo strasznie tanich kosmetyków, długo zastanawiałam się czy skorzystać z ich oferty, aż w końcu stwierdziłam że zamówię parę rzeczy i przekonam się czy warto
kosmetyki były identyczne jak ze zwykłych drogerii (rossmann, natura), nie zauważyłam żadnej różnicy. Poza tym zawsze można przed zakupem iść np do rossmanna i wypróbować testery ![]()
67 2013-11-11 17:11:41 Ostatnio edytowany przez Olinka (2013-11-11 17:17:09)
Zdarza mi się kupować, głównie ze względu na ceny.
Ale wczesniej zawsze robię rekonesans. Wyszukuję kosmetyki w sieci, np. tu: spam, potem idę do drogerii i oglądam je na żywo i dopiero wtedy zamawiam przez neta.
68 2013-11-12 14:02:15 Ostatnio edytowany przez gosiaq (2013-11-12 14:03:44)
ja wolę przez neta, bo czasem nawet z przesyłką taniej wychodzi, a poza tym nie zawsze mam czas łazić po drogeriach, więc oszczędzam czas. do tej pory było zawsze wszystko w porzadku, wiadomo, że trzeba najpierw wypróbować czegoś, żeby wiedzieć, czy warto, ale to samo się tyczy drogerii, za wyjątkiem testerów/próbek w niektórych przypadkach.
Ja kupuje tylko i wyłącznie w e-sklepach
Przeważnie wychodzi mnie to drożej ale nie muszę nigdzie jeździć i się zastanawiać przed szafą co wziąć,zawsze też sprawdzam ocenę kosmetyku na KWC na wizażu.Wielkim plusem jest to że można znaleźć szeroką gamę marek,kolorów czego na ogół brakuje w stacjonarnych sklepach.
Często kupuję kosmetyki przez internet, ale głównie te naturalne.
No, chyba, że akurat jakąś promocję znajdę.
Tak kupuję kosmetyki przez internet ze tego względu że jest to tańszy zakup. Tylko od sprawdzonych sprzedawców.
Tak kupuję kosmetyki przez internet ze tego względu że jest to tańszy zakup. Tylko od sprawdzonych sprzedawców.
też. Zakupy internetowe wydają się dosyć realną przyszłością. Taniej, szybciej i do domu - szczególnie, jak nie ma się czasu na normalne wyjście do sklepu.
Ja często kupuję kosmetyki przez internet, bo część z nich nie jest dostępna w Polsce ![]()
Ja czasem ogólnie coś kupię przez Internet. Kosmetyki jednak niezbyt często. Wyjątek to np olej do włosów Nami, o którym przeczytałam bardzo dobre opinie (a niestety nie sprawdził się u mnie tak rewelacyjnie, średni jak dla mnie), a teraz zamówiłam pastę do zębów Darbur indyjską, więc tu nie kosmetyk tak do końca, a pielęgnacja. Będę odbierać ją w Warszawie, więc za przesyłkę nie płacę. O niej są rewelacyjne opinie i pomyślałam, że warto spróbować, zwykła pasta czasem podrażnia mi zęby, a ta podobno robi to rzadziej i jest bardziej naturalna. To mi pasuje, bo przerzuciłam się na bardziej naturalne kosmetyki w dużej mierze- np dziecięce, bo na naturalne dla dorosłych mnie nie stać na razie
Nie wykluczam, że zacznę częściej coś zamawiać z kosmetyków przez Internet, ale to raczej wtedy, gdy coś będzie miało rewelacyjne opinie, a gdzie indziej nie będzie dostępne, to zaryzykuje albo coś np przetestuję z drogerii, a przez Internet będzie taniej, to czemu nie ![]()
Ja kupuje i to bardzo czesto, a to dlatego ze ja z kolei szukam profesjonalnych kosmetyków i wiem ze takei dostane w internecie tez w dobrych cenach. Dlatego tam własnie je kupuje.
Ja ostatnio coraz częściej. Jest to chociażby podyktowane tym, że pewne produkty, które chcę dostać zwyczajnie nie są dostępne w drogeriach.
teraz rzadko. Kupowałam często kosmetyki kolorowe, ale miałam kilka razy zastrzeżenia co do jakości więc wolę już nie ryzykować. Moja mama za to kupuje,ale w internetowych aptekach. Są to kosmetyki typu kremy,mleczka itp. Jest zadowolonoa.
Tak, ale tylko we frisco przy okazji robienia większych zakupów
MI SIE zdarza, np puder, ale tak to ole w drogerii
Kiedyś bardzo się bałam zakupów przez internet, ale od jakiegoś czasu kupuje tylko w taki sposób, bo zwykle w sieci jest znacznie taniej:) Jeśli nie jestem pewna danego produktu staram się go znaleźć w drogeriach i jeśli mi się spodoba, to zamawiam przez internet:) Ostatnio zaryzykowałam tak z fluidem Revlon (perfumeriawiki.pl/REVLON-FLUID-COLORSTAY-NORMDRY-NR-180-SAND-BEIGE_k106_p2779_s0.html), którym jestem zachwycona:)
Pozdrawiam!
Często zamawiam kosmetyki firmy Avon czy oriflame przez internet, bo na allegro jest taniej niż w katalogu nawet z przesyłką
Osobiście nie kupuję przez internet ponieważ ze względu na swój wiek dopiero zaczynam przygodę z korzystaniem z internetu. Natomiast moje dzieci bardzo często kupują, szczególnie córki.
Bardzo często robię zakupy online, ale kosmetyków kolorowych, oprócz już znanych i sprawdzonych, przez internet nigdy nie kupuję. Jeśli natomiast chodzi o kosmetyki do pielęgnacji, soczewki, itp. to mam zamówione w tzw. subskrypcji w Supplite ![]()
Bardzo często robię zamówienia z biocosmetics - naturalne kosmetyki. Kwas migdałowy i olejek arganowy, bo są tanie i dobre.
z braku czasu - owszem robię
ale tylko u sprawdzonych sprzedawców, najlepiej jest poczytac opinie, zobaczyc komenatrze wystawione przez innych kupujacych, dokladnie dopytac sie o date waznosci kosmetyku itd
Również kupuję dużo rzeczy przez internet. Najczęściej są to kosmetyki. Ostatnio kupiłam mamie krem na dzień aa revita intensa 60+ mam nadzieję że będzie dobry ![]()
Ja dotychczas bardzo sceptycznie podchodziłam do kwestii zakupów kosmetyków przez internet. Zamawiałam jedynie produkty sprawdzone, ale ostatnio moja koleżanka pokazała mi świetną rzecz na zmarszczki i worki pod oczami. Małe urządzenie z kwasem hialuronowym i wibracjami. Posmarowała mi pod jednym okiem i po kilku minutach kurze łapki i worki zniknęły! Już sobie zamówiłam 1 sztukę:)
Podobno jest jeszcze jakieś urządzenie do całej twarzy, gdzie widać natychmiastowe efekty. Jutro jestem umówiona na prezentację.
Ja kupuję tylko te, które ciężko dostać w stacjonarnych sklepach lub te, które w necie są o wiele tańsze. Na Allegro najczęściej zamawiam produkty Sally Hansen, bo w Superpharmie są mega drogie i perfumy Paris Avenue, bo nie ma ich w większości drogerii, a szkoda!
ja też kupuje w necie tylko te kosmetyki które znam:-)
Też tak mam. Zdarza się cos na promocji. Teraz kupiłam Cetaphil Ultra krem w aptece internetowej bo było promocja.
Brdzo często kupuję przez neta
z wygody i oszczędności, np. mój tusz na necie kosztuje połowę taniej .
Natomiast kosmetyki kolorowe wolę w sklepie, by zobaczyć kolor
Bardzo często kupuję kosmetyki przez internet, głównie ze względu na to, że nie lubię tego, że kosmetyki w sklepach są często otwierane i "sprawdzane"
Zdążyłam więc już sprawdzić całą masę sklepów z allegro na czele. Obecnie testuję Supplite i jestem pozytywnie zaskoczona. Wysyłka co miesiąc, możliwość edytowania zamówienia w każdej chwili i zawsze można ich poprosić o dodanie nowego produktu do sklepu. Jak dla mnie wszystko na plus, a do tego znalazłam tam rewelacyjną odżywkę do moich wiecznie splątanych włosów ![]()
93 2014-06-02 13:28:19 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-06-02 14:26:58)
tak, kupuje bo taniej szybciej i czesto nie mozna dostac takich jak chce np czystych naturalnych zwlaszcza w malym miescie
mam swoje ulubione i sprawdzone miejsca jak sklep spam
94 2014-07-14 19:16:39 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-07-14 19:24:51)
Bardzo często kupuję kosmetyki przez internet, korzystam z promocji, a takze doradztwa fachowców ze sklepu
, mogę spokojnie poczytać o kosmetykach, zastanowić się. Polecam wszystkim kochającym kosmetyki i nie tylko
spam. Duży wybór a i ceny przystępne, bo kosmetyki przeznaczone dla profesjonalnych gabinetów kosmetycznych, a więc wydajne ![]()
Kiedyś kupowałam na Allegro i zamawiał w Avon, ale po jakimś czasie, zrezygnowałam na rzecz apteki internetowej. Generalnie stwierdzam, ze było warto. Kosmetyki są tańsze i oszczędzam równiez czas. Poza tym kupując w aptece, mam pewność, że kosmetyki będą dobre. A wy korzystacie z aptek internetowych?
Również często kupuję kosmetyki w internecie, przede wszystkim produkty do pielęgnacji twarzy i włosów. Zazwyczaj zakupy robię w aptekach internetowych, gdzie mają co jakiś czas promocje na różne produkty:)
97 2014-07-21 12:37:29 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-07 11:23:37)
A macie jakieś sprawdzone apteki? Podobno spam jest bardzo tania, tylko trochę się boję, że jak dojdą koszty przesyłki to na jedno wyjdzie. Ale poszperałam trochę na ich stronie i faktycznie niektóre leki/suplementy/kosmetyki są dużo tańsze niż w stacjonarnych aptekach. Generalnie chyba bardziej opłaca się robić zakupy online (zwłaszcza, kiedy chcemy kupić więcej). Tylko ubrań nie mogłabym tak kupować ![]()
Ja również kupuję internetowo, głównie kosmetyki kolorowe i akcesoria (podkłady, pędzle, gąbki), apteczne kremy, perfumy od sprawdzonych sprzedawców na portalu na "A"
oraz na stronach z kosmetykami typu "DIY". Lubie tak, ponieważ zaoszczędzam czas, lepsze ceny w porównaniu do stacjonarnych sklepów- pracowałam w większości drogerii, więc jako takie porównanie mam
(no chyba, że trafi się na jakieś promocje 30-60%). Stacjonarnie kupuje balsamy, żele pod prysznic, szampony itp., bo raczej nie ma większych różnic w cenach. Co do porównania jakości kosmetyków w sklepie stacjonarnym i internetowym, to kupując od sprawdzonych sprzedawców nie widzę różnicy, no może trochę na niekorzyść dla stacjonarnych są podkłady: otwierane nagminnie oryginalnych opakowań zamiast testerów przez klientki
(a wierzcie lub nie nie da się tego upilnować, pod tym kątem cieszę się, że pracuje teraz w innej branży), rozwarstwianie się - wysoka temperatura od lamp w szafach z kosmetykami niestety nie jest zbyt korzystna. Uważam też na maskary, ponieważ również wiele pań ręka świeżbi aby otworzyć i sobie sprawdzić,powietrze do środka się dostaje i po maskarze, a sprzedawcy w wielu drogeriach nie dostają produktów zafoliowanych, więc też ciężko upilnować. Zawsze są oczywiście dwie strony monety- w internecie trzeba uważać na podróby
Ale bądź co bądź preferuję taką formę zakupów.
99 2014-07-23 10:57:58 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-07-23 11:36:56)
Nigdy nie miałam zadnych problemów, od dawna kupuję na allegro np ubrania w sklepie SPAM ( swoją drogą posiadają super rzeczy) i jakoś nigdy nic mi sie nie przytrafiło.
Też często kupuję w Internecie. Ostatnio korzystam z naturalnych kosmetyków marki taovital. Mogę polecić, naprawdę skuteczne.
Ja również kupuje przez internet bo jest dużo taniej i wygodniej
poza tym bardzo często znajduję promocje których normalnie w sklepie nie uraczę.
kupuje i to czesto, np kiedys avonu bo o 30 czasem 50 % taniej, niz z katalogu i od sprawdzonych sprzedawcow na allegro lub w sklepach, kupuje tylko markowe produkty np. Estien, Avon, Ziaja,
hej,
Zwykle kupuję sama w drogeriach jednak zdarzyło mi się zamówić. Były to kosmetyki dobrej firmy więc jak najbardziej spełniały swoje zadanie.
Tak
)
Kosmetyki do makijażu sa dużo tańsze np na allegro, dlatego jak sie wie dokładnie jaki kosmetyk i jaki odcień, to na pewno bardziej opłaca się zamówić przez internet ![]()
106 2014-09-11 11:13:17 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-09-11 11:56:01)
Ja kupuję naturalne kosmetyki na niedozwolony link i bardzo sobie chwalę. Skuteczne i co najważniejsze bez tych wszystkich składników chemicznych, parabenów, itp.
Ja jakoś nie kupuję kosmetyków przez Internet, wolę pójść i kupić w drogerii Sekret Urody. Nie chce jeszcze dodatkowo płacić za przesyłkę.
Coraz częściej e-sklepy fundują swoim klientom darmowe przesyłki. Miałam tak kiedy kupowałam sukienkę z kolekcji sugarfree. Oby stało to się regułą, wtedy zakupy w necie będą nieporównywalnie tańsze.
Przez internet kupuję zazwyczaj kosmetyki które już znam, a są po prostu tańsze.
109 2014-09-23 23:03:22 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-07 11:24:22)
Podobnie jak wiele innych rzeczy, kosmetyki także zdarza mi się kupować przez internet, szczególnie te sprawdzone, gdzie nie jest to już moje pierwsze opakowanie, wtedy nie ma ryzyka. Kupuję na spam oraz w aptekach internetowych, a także czasem w sklepach internetowych konkretnych marek, głównie polskich firm.
110 2014-09-25 13:39:04 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-07 11:19:35)
O! To super, że nie jestem sama. Ja właśnie kupuję na spam i zakupy internetowe sobie bardzo chwalę. Kosmetyki przychodzą na czas, są dobrej jakości i co najważniejsze, nie przepłacam. Czasem, nawet zaoszczędzam ładną sumkę. Którą wydaję na zgadnijcie, co? Nie, nie kosmetyki
Na baletki. Mam fioła na punkcie tych butów. FIOŁA!
Takze, ogólnie rzecz ujmując zdecydowanie polecić mogę takie zakupy. W końcu zyjemy w XXI wieku. ![]()
Ja raczej boje się kupować przez internet, zwłaszcza markowych kosmetyków, boje się kupić kota w worku. Wole iść do sklepu i wtedy mam pewność, że jest to taki kosmetyk jak chciałam. A w sklepach internetowych opis i fotka nie zawsze oddają rzeczywistość.
112 2014-10-07 09:43:45 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-07 11:18:35)
Nie jest tak źle. Naprawdę. Ja na początku tez sceptycznie podchodziłam do kupowania w necie. Ale spróbowałam i tak juz zostało. Jakościowo wszystko super, czas przesyłki naprawdę szybki a co najlepsze, to to, ze oszczędza się całkiem sporo. Udało mi się dzięki takim zakupom zaoszczędzić na piękną parę butów
I leki i kosmetyki są duzo tańsze. Przynajmniej spam, gdzie ja kupuję. Niekiedy róznica na jednym opakowaniu np. Ibupromu to, w porównaniu z innymi aptekami, równiez stacjonarnymi, nawet 10/15 zł!!! Serio, sprawdź sama ![]()
113 2014-10-07 11:12:41 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-07 11:17:40)
Ja często kupuję w Internecie, ostatnio kupiłam tutaj olej arganowy kosmetyczny spam
Nie nie kupuję, ale mogłabym jedynie z aptek, bo innym sklepom nie ufam. Zresztą pod domem mam dermoaptekę, w pobliżu sklepy kosmetyczne, więc wolę na miejscu w sklepie kupić, zawsze można pogadać, jakieś dodatkowo próbki dostać.
Ja kupuję przez internet, czasem można kupić coś o wiele taniej. Jednak jeżeli już kupuję to tylko i wyłącznie od dobrych sprzedawców.
zgadzam się z malaczarna11, jak kupować to tylko od stałych sprzedawców lub tych którzy mają dobre opinie.
a ceny jednak sa znacznie nizsze ciekawa jestem z czego to wynika
ale warto tak kupowac ![]()
wielu producentów kosmetyków ma już swoje sklepy online, więc i wygoda i można się załapać na jakiś rabat, albo gratis. ja ostatnio kupowałam masło do ciała i w paczce były próbki innych kosmetyków ![]()
Jasne że tak, w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko się kupuję przez internet. Choćby takie rzeczy z alledrogo, czy nawet zakupy spożywcze .
Znak naszych czasów,zapracowanych ludzi czy wygoda? ![]()
Jest kilka stron z których można bezpiecznie kupować, korzystam też ze strony tołpy ![]()
Ja zazwyczaj kupuje przez internet te kosmetyki, które już mam sprawdzone. Biorę więc ten sam produkt za lepszą cenę. Bardzo rzadko mi się zdarza coś kupić aby testować na sobie od zera ale kilka razy kupiłam polecone przez innych specyfiki - z efektami było różnie.
122 2015-01-27 14:58:24 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-27 18:52:25)
Kupuje kosmetyki na necie, ale w sprawdzonym miejscu. Uważam, że spam ma dobre rzeczy i w przystępnej cenie.
Pewnie, że tak. Jak się ma sprawdzony sklep, to czemu nie? Ja polecam beautikon. com, mają świetne produkty, w tym kosmetyki azjatyckie. Nigdy nie miałam problemów, zamówienia zawsze docierają na czas. Poza tym duży wybór produktów i rozsądne ceny.
Ja mam pozytywne
Kupuje często maskę do włosów, bo w sklepach znajdę tylko w Hebe i to za 80 zł, a na Allegro moją maskę L'oreal znajdę czasem dużo taniej. Kupuje też kremy, bo mam cerę naczynkową i muszę stosować Biodermę, a w aptekach stacjonarnie jest drogo. Szukam gdzie najtaniej - np. własnie na Allegro albo Okazje.info czy mam taką swoją aptekę w mieście, gdzie maja też sprzedaż online. Ale czasami tam nie ma.
Za to nie kupiłabym raczej podkładu, tuszu etc. to są rzeczy, które muszę sama wybrać i sprawdzić testery.
Kosmetyki do pielęgnacji bez problemu kupuję w internecie. Ale tak zwaną kolorówkę to już nie, chyba że znam konkretnie numer koloru pomadki czy lakieru do paznokci. Ale nic nowego nie da się kupić, bo jednak monitor strasznie przekłamuje kolory, więc trzeba iść do sklepu.
ja zamawiam tylko te produkty, które już miałam i wiem jakie są i jak działają, ale nowości wolę sama sprawdzić na żywo:)
tak , zawsze zamawiam kredki do oczu i lakiery z Rimmela . Nie mówię o trefnych podróbkach, tylko wiele drogerii prowadzi teraz sklepy również Internetowe. Zamawiam też tusze i chyba raz zamówiłam puder , ale okazał sie zbyt ciemny dlatego, jezeli chodzi o twarz wolę jednak kupić normalnie w sklepie.
Kiedyś moimi ulubionymi kosmetykami były kosmetyki z Yves Rocher, przysyłali mi do domu formularze z nowymi kosmetykami do wyboru, ja mogłam sobie wszystkie kosmetyki przejrzeć i się zastanowić co chcę zamówić, bo byłam stałą klientką, teraz jakoś wolę kupować w zwykłym sklepie, nieraz ceny są niższe niż w sklepie internetowym i bardziej się to opłaca.
Ja zazwyczaj kupuje kosmetyki, które znam, wiec nie ma obwaw, ze cos moze byc nie tak
raz sie skusiłąm na nieznany krem i na szczescie mi przypasowłą, ale zazwyczaj staram sie nie kupowac kota w worku
Ja wolę wybrać się do ziko dermo bo zawsze moge skonsultować się z obsługa jeśli nie jestem pewna jakiegoś kosmetyku