Lektury Obowiazkowe Grupy Kobiet Kochajacych Za Bardzo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Lektury Obowiazkowe Grupy Kobiet Kochajacych Za Bardzo

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 138 ]

66

Odp: Lektury Obowiazkowe Grupy Kobiet Kochajacych Za Bardzo

Gazia,

to jest poradnik jak robić, żeby zrobić, a się nie narobić:)

Zobacz podobne tematy :

67

Maxi,

daj znać proszę czy doszła poczta ode mnie,

68

Monia, doszła, dzieki. smile

69

Wielkie dzięki doszła !!!!

70

Przepraszam, nie bylo mnie...
Nie wiem, Niekochana czy ma wyslac pakiecik, czy juz sobie poradzilyscie?
No i oczywisci poprosze o poradnik dla leni... myslalam, ze to ja jestem expertem neutral w tej materii, ale skoro juz ktos napisal taki poradnik to ja w takim razie naisze "Jak skutecznie zniechecac ludzi do roboty" zeby inni tez sie lenili big_smile

71

Czy ja również mogę dostać:

Nie zależy mu na tobie
Kobiety, które kochają za bardzo
Toksyczna miłość
Miłość nie rani
Lęk przed bliskością
Czas uzdrowić swoje życie

Z góry serdecznie dziękuję

72

Nika - podaj swój mail :-)

Kochana Niekochana! smile Lub inne Kobietki!
Ja bym bardzo, bardzo prosiła o takie książki:
- Lęk przed bliskością
- Poradnik dla leni
- Cały pakiet nowości od Zazdrości
z góry dziękuję, cmok cmok!

73

Mama.niki wraz z niekochana prosimy Cię o" Czas uzdrowić nasze życie" - nawet w kilku email. Za przesłane ksiazki bardzo dziekuje. Bardzo pomagaja mi w powrocie jak ja to mowie do pionu.

Moje kochane  - a kto ma " Chce być kochana tak jak chce"w pdf.
pozdrawiam Was wszystkie  gorąco

74

Kochane net kobietki, powysyłam wszystko co posiadam ( w tym poradnik dla leni, he, he) tyle, że mogę to zrobić dopiero po pracy. W firmie mamy zablokowane prywatne poczty sad

75 Ostatnio edytowany przez mama.Niki (2010-12-02 13:51:59)

Kochane forumowe Kobietki, książkę "Czas uzdrowić swoje życie" - Przewodnik do pracy nad sobą. Kroki w stronę zdrowienia Dorosłych Dzieci Alkoholików, wysłałam do Epoki i Niekochanej (mam nadzieję, że doszło smile). Ponieważ mój dostęp do internetu jest ograniczony to mam nadzieję, że gdybyście były zainteresowane to Dziewczyny wyślą Wam szybciej niż ja.

76

Dziewczyny, czy może któraś mi przesłać "Czas uzdrowić swoje życie" i  inne w tej tematyce. Z góry dziękuję.
mój adres: kasia123842@wp.pl

77

Kasienka  - wszystko co dostałam od dziewcząt pofrunęło do Ciebie.  Daj znać czy dostałaś.
Może coś się powtarza , ale myślę że to nie kłopot.
Miłej lektury i owocnych przemyśleń

78

Dziewczyny, wysłałam 2 pakieciki od Zazdrości i 3 od mamyNiki do tych z Was, których miałam e-mail. Jeśli do kogoś nie doszło, to piszcie na mojego mail'a. Wyślę szybciutko. Postaram się zrobić porządek w "wirtualnej biblioteczce" i zrobię dokładny spis zawartości - umieszczę w tym wątku.
Mam prośbę o przesłanie na mojego maila "Poradnika dla leni"
Buziaki

79

Niekochana - Poradnik wysłany smile

80

Dzięki, dostałam. Teraz tylko czytać, czytać smile

81

Polecam ksiązkę - Toksyczne słowa - słowna agresja w związkach - Patricia Evans, niestety nie mam w formie elektronicznej,
napiszę Wam tylko jakie są rodzaje słownej agresji:
1. Wycofywanie się;
2. Sprzeciwianie się;
3. Lekceważenie;
4. Słowne ataki ukryte w żartach;
5. Przerywanie i odwracanie uwagi;
6. Oskarżanie i obarczanie winą;
7. Osądzanie i krytykowanie;
8. Trywializowanie;
9. Podważanie opinii;
10.zastraszanie;
11.Wyzywanie;
12.Zapominanie;
13.Rozkazywanie;
14.Zaprzeczanie;
15.Agresywne wybuchy gniewu.

82

OMG! robie prawie wszystko!

83

Czesc Wam Kochane Kobietki
Chcialam Was prosic, wszystkie razem i kazda z osobna, abyscie podeslaly mi na poczte elektroniczna wszystko co posiadacie. Bede Wam bardzo wdzieczna i z gory dziekuje

84

aga333 napisał/a:

Czesc Wam Kochane Kobietki
Chcialam Was prosic, wszystkie razem i kazda z osobna, abyscie podeslaly mi na poczte elektroniczna wszystko co posiadacie. Bede Wam bardzo wdzieczna i z gory dziekuje

Aga, odbierz pocztę.

85

Czesc Dziewczyny
Czy ja tez moglabym prosic o te ksiazki ktore macie? Bardzo prosze i z gory dziekuje:) gabi163@autograf.pl

86

loczek87 napisał/a:

Czesc Dziewczyny
Czy ja tez moglabym prosic o te ksiazki ktore macie? Bardzo prosze i z gory dziekuje:) gabi163@autograf.pl

Wyślę Ci dzis wieczorem

87

Witam wink
Dopiero co znalazłam to forum... oczywiście nie bez powodu go szukałam ;> Czuje, że mój związek się sypie, facet coś ściemnia a mnie brak sił by przycisnąć go do muru,zaryzykować i postawić wszystko na jedną kartę ;>
Liczę, ze mnie wesprzecie odpowiednią lekturą wink
Z góry bardzo dziękuję za meile z załacznikami w pdf-ie wink

Pozdrawiam!
Aga

Jako nowy użytkownik nie mogę podawać adresu e-mail wink ale chyba sobie poradzicie wink

88

niedostepna.ona napisał/a:

Witam wink
Dopiero co znalazłam to forum... oczywiście nie bez powodu go szukałam ;> Czuje, że mój związek się sypie, facet coś ściemnia a mnie brak sił by przycisnąć go do muru,zaryzykować i postawić wszystko na jedną kartę ;>
Liczę, ze mnie wesprzecie odpowiednią lekturą wink
Z góry bardzo dziękuję za meile z załacznikami w pdf-ie wink

Pozdrawiam!
Aga

Jako nowy użytkownik nie mogę podawać adresu e-mail wink ale chyba sobie poradzicie wink

Napisz na mojego maila, to będę wiedziała, gdzie przesłać/Pzdr

89

Niekochana bardzo dziekuje:) zaraz zabieram sie za czytanie bo moj mezulek olal mnie w najlepsze i poszedl spac wiec mam czas a DDA chyba mnie tez po czesci dotyczy bo od najmlodszych lat pamietam jak rodzice robili imprezy potem byly klotnie rekoczyny i w ogole jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam

90

loczek87 napisał/a:

Niekochana bardzo dziekuje:) zaraz zabieram sie za czytanie bo moj mezulek olal mnie w najlepsze i poszedl spac wiec mam czas a DDA chyba mnie tez po czesci dotyczy bo od najmlodszych lat pamietam jak rodzice robili imprezy potem byly klotnie rekoczyny i w ogole jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam

Proszę bardzo, kochana smile Miłego czytania i mądrych wniosków big_smile

91

Witam:)
Zaczelam czytac ksiazke "dlaczego mezczyzni kochaja zolzy" dobra jest naprawde jezeli chodzi o to nadskakiwanie to w sumie ja raczej tego nie robie ze ma wszystko podane na tacy i jezeli on mnie olewa to w koncu ja tez zaczynam to robic ale strasznie zazdrosna jestem i ciagle chcialabym wiedziec gdzie jest co robi i chcialabym zeby sie zaczal interesowac mna troche a tu nic. Mam nadzieje ze te ksiazki pomoga mi troche chociaz sie zmienic:) bo to jest strasznie meczace. Acha a tak w ogole to jezeli maz mnie olewa to ja jakos nie umiem zabiegac o to zeby zwrocil na mnie uwage bo to dla mnie troche upokarzajace chyba jest. Tez tak macie dziewczyny?

92

Czesc kobietki
Czy moglybyscie podeslac mi "Koniec wspoluzaleznienia" i "Czas uzdrowic swoje zycie" ?
I jeszcze szukam jakiejs dobrej pozycji na temat problemow z emocjami, cos takiego jak "dojrzalosc emocjonalna", skrajne emocje". To nie sa tytuly. Tytulow i pozycji zadnych nie znam.
Z gory dzieki wielkie smile

93

Bea_ napisał/a:

Czesc kobietki
Czy moglybyscie podeslac mi "Koniec wspoluzaleznienia" i "Czas uzdrowic swoje zycie" ?
I jeszcze szukam jakiejs dobrej pozycji na temat problemow z emocjami, cos takiego jak "dojrzalosc emocjonalna", skrajne emocje". To nie sa tytuly. Tytulow i pozycji zadnych nie znam.
Z gory dzieki wielkie smile

"Koniec współuzależnienia" jest na razie niedostępne w wersji elektro. Napisz do mnie na mail'1, to przeslę inne pozycje. Pzdr

94

Kochana Niekochana smile
Dzieki za ksiazeczki. Wszystko doszlo.

95

Dziewczyny - czy któraś mogłabymi podać  tytuły książek o "psychoptach"
pozdrawiam

96

Epoko - rozwiniesz jakoś pytanie?

97

Niekochana -  chciałabym poczytać trochę o psychice psychopaty i socjopaty - bo wydaje mi się, że mój "były"  - miał taką psychikę. Taką pokręconą. Sama się przerażam, że tego wcześniej nie widziałam - no cóż  - z czasem oczy się otwierają.
Gdyby ktoś  spotkał się z taką literaturą to proszę o jakieś tytuły - a ja sobie ją kupię
pozdrawiam

98

Epoko, polecam Antoniego Kepinskiego... jest autorem ksiazek o zaburzeniach osobowosci, chorobach pschicznych, depresjach etc.
http://z1.przeklej.pl/prze822/891fc63c0 … owosci-doc
Mam sporo jego ksiazek ale niestety w "zapachowej formie" czyli na papierze big_smile

99

Witajcie Kochane, czy moze ktoras z Was ma ksiazki: "Koniec wspoluzalezniena" Melody Beattie oraz "Toksyczne słowa- słowna agresja w zwiazkach" P.Evans ? Bylabym bardzo wdzieczna :* tylko, ze jako nowy uzytkownik nie moge podac swojego meila smile    POZDRAWIAM!

100

anulek22 napisał/a:

Witajcie Kochane, czy moze ktoras z Was ma ksiazki: "Koniec wspoluzalezniena" Melody Beattie oraz "Toksyczne słowa- słowna agresja w zwiazkach" P.Evans ? Bylabym bardzo wdzieczna :* tylko, ze jako nowy uzytkownik nie moge podac swojego meila smile    POZDRAWIAM!

Anulek, napisz na mojego mail'a.

101

Zazdrosc napisał/a:

Epoko, polecam Antoniego Kepinskiego... jest autorem ksiazek o zaburzeniach osobowosci, chorobach pschicznych, depresjach etc.
http://z1.przeklej.pl/prze822/891fc63c0 … owosci-doc
Mam sporo jego ksiazek ale niestety w "zapachowej formie" czyli na papierze big_smile

Dziekuję zazdości - kilka pozycji za kilka dni do mnie przyjdzie

102

Hej dziewczyny-jestem tu nowa i bardzo potrzebuję jakiejś pomocy,bo nie mogę poradzić sobie z zazdrością o mojego męża i mam wrażenie,że on już jest na granicy wytrzymałości...mam ostatnio stany depresyjne,ataki lęków,nie mogę spać i jeść,często płaczę-nawet w pracy często mi się zdarza,że mam łzy w oczach i muszę się powstrzymywać,żeby nie ryczeć sad
Potrzebuję jakiejś literatury,która pomogłaby mi inaczej spojrzeć na siebie,wyjść z tego stanu,która pokazałaby mi,jak sobie poradzić z negatywnymi myślami i lękami.Wiem,że będzie mi ciężko z tego wyjść,bo jestem typem nadwrażliwca,ale bardzo tego chcę,bo nie można żyć tak,żeby ograniczać drugą osobę,a to właśnie do tej pory robiłam - próbowałam kontrolować męża i na siłę szukać jakichś znaków i sytuacji,że mnie zdradza...:-(
Zaczęłam czytać książkę Paula Haucka - "Depresja.Dlaczego powstaj i jak ją przezwyciężać" i bardzo chciałabym przeczytać jego książkę o zazdrości i jak z nią walczyć,ale nie mogę znależć na necie.Może którać z Was ma tą książkę albo jeszcze inne dobre o podobnej tematyce jakichś innych autorów...

Byłabym bardzo wdzięczna za szybką pomoc,bo już nie mogę tak dłużej żyć z tym zadręczaniem się jestem na granicy wytrzymałości psychicznej...

103

zazdrosnica2 napisał/a:

Hej dziewczyny-jestem tu nowa i bardzo potrzebuję jakiejś pomocy,bo nie mogę poradzić sobie z zazdrością o mojego męża i mam wrażenie,że on już jest na granicy wytrzymałości...mam ostatnio stany depresyjne,ataki lęków,nie mogę spać i jeść,często płaczę-nawet w pracy często mi się zdarza,że mam łzy w oczach i muszę się powstrzymywać,żeby nie ryczeć sad
Potrzebuję jakiejś literatury,która pomogłaby mi inaczej spojrzeć na siebie,wyjść z tego stanu,która pokazałaby mi,jak sobie poradzić z negatywnymi myślami i lękami.Wiem,że będzie mi ciężko z tego wyjść,bo jestem typem nadwrażliwca,ale bardzo tego chcę,bo nie można żyć tak,żeby ograniczać drugą osobę,a to właśnie do tej pory robiłam - próbowałam kontrolować męża i na siłę szukać jakichś znaków i sytuacji,że mnie zdradza...:-(
Zaczęłam czytać książkę Paula Haucka - "Depresja.Dlaczego powstaj i jak ją przezwyciężać" i bardzo chciałabym przeczytać jego książkę o zazdrości i jak z nią walczyć,ale nie mogę znależć na necie.Może którać z Was ma tą książkę albo jeszcze inne dobre o podobnej tematyce jakichś innych autorów...

Byłabym bardzo wdzięczna za szybką pomoc,bo już nie mogę tak dłużej żyć z tym zadręczaniem się jestem na granicy wytrzymałości psychicznej...

A jakie było Twoje dzieciństwo, jakieś nałogi w rodzinie?

104

Nie,w rodzinie nie mam żadnych nałogów,ale za to wiem,że moja mama też miała skłonności depresyjne i łatwo wpadała w złość i jest typem kontrolera.Z kolei ja byłam zawsze tym dzieckiem środkowym najbardziej zbuntowanym i najbardziej krytykowanym,co spowodowało,że jestem nerwowa.
Mój związek z mężem był zawsze idealny,nigdy nie byłam zazdrosna,nawet jak na początku na odległość się spotykaliśmy.Teraz mamy wspólną koleżankę w pracy,która wobec mnie zachowuje się oschle i czuję się pomijana - nigdy sama do mnie nie zagada,nie napisze itp.,a do mojego męża to by ciągle zagadywała,czasem jakiegoś smsa wyśle "co słychać" - żeby zagadać i stałam się niepewna,bo zawsze byliśmy tylko dla siebie,a tutaj ktoś 3 wlazł z buciorami w nasze życie...
Dlatego chciałam poczytać coś o zazdrości,żeby wiedzieć jak z tym walczyć,żeby nie pytać ciągle męża,czy napisała,czy dzwoniła,o czym gadali itp. Bo on mnie zapewnia,że mnie kocha,że jestem jedyna i nie mam się czego obawiać,ale po ostatnich moich stanach depresyjnych i kolejnych rozmowach o tym samym,czuję że powoli ma już dość.Non stop bym go sprawddzała,kontrolowała,przesłuchiwała,mówiła jak się ma zachowywać itp.,cały czas wmawiam sobie,że coś więcej ich łączy i szukam potwierdzenia zdrady,aż się teraz boję,że moje zachowanie doprowadzi do tego,że on w końcu zacznie mysleć,że skoro i tak go oskarżam i nie ufam mu,to niech w końcu za coś ma te awantury i rzeczywiście skoczy w bok albo jeszcze bardziej zbliży się do tej koleżanki sad

105

Napisz na mojego mail'a, to Ci cos podeślę.

106

Witam dziewczyny!

Po raz pierwszy zajrzałam na to forum w poszukiwaniu książk,która będzie balsamem dla mojej duszy. Właśnie stoje przed podjęciem ważnych sercowych decyzji a w takich sytuacjach chętnie sięgam po "babskie" ksiązki. Widzę,że polecacie sporo pozycji jednak żadnych nie potrafię znaleźć. Czy mogłybyście podesłać mi coś na meila? 

Ze swojej strony polecam ksiązkę " Kuźnia na rozdrożu" właśnie skończyłam jej lekturę, po której jest mi jakoś tak lżej na sercu:) Proszę o jeszcze! smile

"Kuźnia na rozdrożu"...często oszukujemy same siebie, że jesteśmy szczęśliwe.Ale są chwile,kiedy mamy odwagę przyznać się przed sobą, że posłusznie płyniemy z prądem, mimo że rzeka niesie nas nie tam,gdzie byśmy chciały.

107

Napisz na mojego maila, to coś podeślę.

108

Witam dziewczyny

Czytam Wasze posty (jestem tu nowa adres jak mój nick + o2.pl) i widzę, że wszystkie nas łączy jedno - problemy z mężczyznami.

Bardzo chciałabym poczytać książki, o których wspominacie.

Czy mogę prosić o przesłanie w wersji elektronicznej książek:

Chcę być kochana tak jak chcę.
Być kobietą i nie zwariować
Nie bój się życia
i inne jeśli możecie się podzielić ;-)

Z góry dziękuję

109

Witam drogie dziewczyny!

I ja jestem tu nowa, chociaż przeczesuje fora z podobną tematyką od dawna. Należę do kobiet, które nosiły swojego mężczyznę na rękach i cierpiały bo nie doceniał, odrzucał, nie dawał w zamian nic.. Miałam dość i tak trafiłam na książke: "Kobiety, które kochają za bardzo" R. Norwood, później był "Szantaż emocjonalny". Oj, niezłego gagatka mam w domu i teraz mam tego świadomość. Jeżeli byłybyście i dla mnie tak kochane, to bardzo chciałabym otrzymać książki w wersji elektronicznej.

Chcę się edukować, edukować i jeszcze raz edukować, bo teraz zaczynam cokolwiek z tego rozumieć.
Pozdrawiam!!!

110

Iolanthe napisał/a:

Witam drogie dziewczyny!

I ja jestem tu nowa, chociaż przeczesuje fora z podobną tematyką od dawna. Należę do kobiet, które nosiły swojego mężczyznę na rękach i cierpiały bo nie doceniał, odrzucał, nie dawał w zamian nic.. Miałam dość i tak trafiłam na książke: "Kobiety, które kochają za bardzo" R. Norwood, później był "Szantaż emocjonalny". Oj, niezłego gagatka mam w domu i teraz mam tego świadomość. Jeżeli byłybyście i dla mnie tak kochane, to bardzo chciałabym otrzymać książki w wersji elektronicznej.

Chcę się edukować, edukować i jeszcze raz edukować, bo teraz zaczynam cokolwiek z tego rozumieć.
Pozdrawiam!!!

Napisz na mojego maila, to coś podeślę.

111 Ostatnio edytowany przez Zazdrosc (2011-05-07 15:55:05)

http://sensus.pl/okladki/125x163/wstret.jpg
Jay Carter
"Wstrętni mężczyźni. Jak nie pozwolić im się dłużej ranić bez zniżania się do ich poziomu "
Wydawnictwo HELION, 2007

"Wstrętni mężczyźni tworzą tak liczną grupę indywiduów, że musiał powstać poradnik pomagający radzić sobie z nimi i wyzwolić się spod ich destruktywnego wpływu. Autorem tego ważnego podręcznika nie jest jednak żadna wojująca feministka, lecz mężczyzna - doktor psychologii znający problem od podszewki, bo z własnej praktyki zawodowej. Znajdź najlepszy sposób na oswojenie trudnego mężczyzny lub uwolnienie się od niego! Ukróć jego męczącą potrzebę kontroli. Nie pozwól, by wyładowywał na Tobie swoje frustracje i obniżał Twoją samoocenę. Przemoc fizyczna i psychiczna to pewien sposób na życie, ale nie musisz go tolerować. (...) "

"Portret mężczyzny - we wnętrzu

* Sprawdź, co kieruje wstrętnymi mężczyznami
* Nie pozwól sobą manipulować
* Połóż kres kłamstwom i poniżaniu
* Spraw, by Cię dostrzegano i podziwiano

Nie wierz nigdy mężczyźnie, bo to cukierek maczany w truciźnie - mawiały nasze babki. Szkoda, że jest w tym aż tak dużo prawdy. Wstrętny facet, który codziennie zatruwa Twoje życie, może kryć się w osobie męża, ojca, szefa czy przyjaciela. Wstrętni mężczyźni tworzą tak liczną grupę indywiduów, że musiał powstać poradnik pomagający radzić sobie z nimi i wyzwolić się spod ich destruktywnego wpływu. Autorem tego ważnego podręcznika nie jest jednak żadna wojująca feministka, lecz mężczyzna - doktor psychologii znający problem od podszewki, bo z własnej praktyki zawodowej.

Znajdź najlepszy sposób na oswojenie trudnego mężczyzny lub uwolnienie się od niego! Ukróć jego męczącą potrzebę kontroli. Nie pozwól, by wyładowywał na Tobie swoje frustracje i obniżał Twoją samoocenę. Przemoc fizyczna i psychiczna to pewien sposób na życie, ale nie musisz go tolerować. Bądź silna i niebezpieczna!

A jeśli jesteś facetem, który chce się zmienić - to książka napisana również dla Ciebie.

* Rozpoznanie przeciwnika
* Ich motywacje i punkty widzenia.
* Typy wstrętnych mężczyzn.
* Sposoby na odparcie ataków słownych.
* Rozpoznawanie kłamstw.
* Radzenie sobie z przemocą fizyczną.
* Efektywna konfrontacja.
* Zmienić ich - czy to możliwe?

Odkryj piękno w swojej bestii"

a tu znalazlam pdf dostepny w internecie:
http://www.structum.pl/czytelnia/Wstretni-mezczyzni-Jak-nie-pozwolic-im-sie-dluzej-ranic-bez-znizania-sie-do-ich-poziomu.pdf

112 Ostatnio edytowany przez Tarantella (2011-05-24 20:03:28)

ZEBRANY SPIS LEKTUR OBOWIĄZKOWYCH:

Eugenia Herzyk ? ?Nałóg kochania?
Robin Norwood  - "Kobiety, które kochają za bardzo"
Beattie Melody ? ?Koniec współuzależnienia?
Pia  Melody - ?Toksyczna miłość i jak sie z niej wyzwolić?
Howard M. Halpern - "Uzależnienie od partnera - jak skutecznie wyzwolić się z sideł toksycznej miłości?"
Patricia Evans ? ?Toksyczne słowa - słowna agresja w związkach?
Susan Forward, Craig Buck  - "Toksyczne namiętności"
Susan Forward - ?Gdy mój partner łże jak pies?
Susan Forward, Donna Frazier - ?Sposób na kłamcę?
Susan Forward ? ?Szantaż emocjonalny?
Susan Forward ? ?Toksyczni rodzice?
David Burns ? ?Radość życia?
Robert Allen-Mensa - ?Poznaj swoja osobowość?
Daniel Goleman - ?Inteligencja emocjonalna w praktyce?
Wojciech Eichelberger - ?Zdradzony przez ojca?
Wojciech Eichelberger - ?Ciało i dusza?
Sondra Ray - ?Zasługuję na miłość?
Sondra Ray - ?Związki miłości?
Sondra Ray - ?Tajemnica doskonałego związku?
Katarzyna Miller, Ewa Konarowska - ?Chcę być kochana tak jak chcę?
Marcin Pietraszek - ?Dlaczego warto pokochać siebie?
Veronica Ray - "Jak być sobą. Dobre życie bez uzależnień"
Abraham Twerski ? ?Uzależnione myślenie?
Dodziuk Anna ? ?Pokochać siebie?
pod red. Piotra Żaka ? ?Gdzie sie podziało moje dzieciństwo? (DDA)
Timmen L. Cermak, Jacques Rutzky ? ?Czas uzdrowić swoje życie. Przewodnik do pracy nad sobą . Kroki w stronę zdrowienia Dorosłych Dzieci Alkoholików?
Julia Sokol ? ?Mężczyźni którzy nie potrafią kochać?
Martin Baxendale - ?Twój mężczyzna. Instrukcja obsługi?
Prior Robin, O'Connor Joseph ? ?NLP i związki. Proste strategie poprawiające relacje w związku?
Sujak Elżbieta ? ?ABC psychologii komunikacji?
Janet Wojtitz - ?Lek przed bliskością - jak pokonać dystans w związku?
Janet Woititz ? ?Dorosłe dzieci alkoholików?
Ruiz don Miguel ? ?Ścieżka miłości?
Steven Carter ? ?Sztuka budowania związków?
Colin Tipping ? ?Radykalne wybaczanie?
Bradshaw John ? ?Toksyczny wstyd?
James Dobson ? ?Miłość potrzebuje stanowczości?
Alice Miller ? ?Mury milczenia. Cena wyparcia urazów dzieciństwa?
Greg Behrendt, Liz Tuccillo ? ?Nie zależy mu na tobie?
Kelvin Leman ? ?wychować dziecko i nie oszaleć?
Antoni Kępinski - "Z psychopatologii życia seksualnego", ?Zaburzenia osobowości?
John Powell ? ?Chce powiedzieć Ci kim jestem? (zasady komunikacji)
Alice Miller ? ?Bunt ciała? (skutki psychologiczne maltretowania dzieci)
Arnold Mindell ? ?Praca nad samym sobą? (autoterapia)
Anna Gabriela - ?Jak powiedzieć NIE chłopakowi? (dla mam nastolatek)
Jill Burrett ? ?Rodzicielstwo po rozwodzie?
Ann Caron -  ?Matki i córki?
John Eldredge ? ?Dzikie serce? (tajemnice męskiej duszy)
Michał Dziurdzik - ?Oblicza zdrady?
Jay Carter ? ?Wstrętni mężczyźni?
Lisa Steadman - ?Rozstanie ? pierwszy dzień twojego lepszego życia?
Marcin Popowski i Iwona L. Konieczna - ?Porady na zdrady?
Eric Berne ? ?W co grają ludzie?? (psychologia stosunków międzyludzkich)
poradnik Centrum Praw Kobiet "Jeśli chcesz się rozwieść".

Ewa Siarkiewicz -" Kuźnia na rozdrożu" (beletrystyka - pogodna powieść o życiu współczesnych kobiet)

Książki i artykuły ze strony www.kobieceserca.pl (dział ?Książki? i ?Czytelnia?)

113

Hello kobietki!
Ja również zwracam się z wielką prośbą o przesłanie jakiejś lektury, zainteresowały mnie pakieciki od mama.Niki, Zazdrosna. Ale wszystko mile widziane. Muszę jakoś poradzić sobie w tak ciężkim dla mnie okresie jakim jest kryzys małżeński, i jak dotrzeć do upartego chłopa. Dziękuje Wam bardzo z góry.
Jestem nowa więc nie mogę zamieścić adresu email

114

Napisz na mojego maila.

115

dziękuję niekochana72

116

Cześć dziewczyny jestem tu nowa:)
Bardzo się ciesze że tu trafiłam:)
Czy możecie mi przesłąć książeczki które macie na e-maila ?:):)

wioletta _ wojcik (małpa)o2 . pl

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam:)

Wiola

117

violka_1990 napisał/a:

Cześć dziewczyny jestem tu nowa:)
Bardzo się ciesze że tu trafiłam:)
Czy możecie mi przesłąć książeczki które macie na e-maila ?:):)

wioletta _ wojcik (małpa)o2 . pl

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam:)

Wiola

Napisz na mojego maila.

118

Witam,jestem tu pierwszy raz-kiedyś musi być ten pierwszy raz;)
mam kilka pozycji:
Dorosłe dzieci alkoholików ? Woititz
Mądre kobiety-glupie postępowanie ?Cowan,Kinder
Jeśli miłość jest grą, 10 zasad budowania trwałych związków- Carter-Scott
Toksyczne związki-Melody
Malżeństwo na lodzie-Woititz
Gdy runą mury milczenia-Miller

Bardzo proszę na meila przesłać mi inne - z góry dziękuję;)

119

okidoka napisał/a:

Witam,jestem tu pierwszy raz-kiedyś musi być ten pierwszy raz;)
mam kilka pozycji:
Dorosłe dzieci alkoholików ? Woititz
Mądre kobiety-glupie postępowanie ?Cowan,Kinder
Jeśli miłość jest grą, 10 zasad budowania trwałych związków- Carter-Scott
Toksyczne związki-Melody
Malżeństwo na lodzie-Woititz
Gdy runą mury milczenia-Miller

Bardzo proszę na meila przesłać mi inne - z góry dziękuję;)

Napisz na mojego maila, to przeslę.

120 Ostatnio edytowany przez Adzia152 (2011-10-30 12:45:32)

Serdecznie witam smile

Żyję od 3 lat w koszmarze. Chce się uwolnić a przede wszystkim podbudować się emocjonalnie. Jestem tu nowa przez przypadek weszłam na wasze forum i chciała bym bardzo was prosić żebyście mi podesłały na e-maila jakieś lektorki które by mi pomogły smile Bardzo bym była wdzięczna :)Najbardziej by mnie interesowała książka "Rozstanie. Pierwszy dzień Twojego lepszego życia!" jak by ktoś miał w wersji elektronicznej to bardzo bym prosiła o przesłanie:)

121

Witajcie!
Wiem, że odkopałam stary temat, nie wiem, czy jeszcze ktoś tutaj zagląda...
Szukałam w Internecie książki K. Miller "Chcę być kochana, tak jak chcę", niestety bezskutecznie; dodatkowo- nie mogę jej znaleźć w żadnej księgarni sad Dobra rzecz- znalazłam te forum. smile
Właśnie zakończyłam pewien trudny związek (wcale nie był długi, ale za to trudny i naładowany różnymi emocjami i barierami). Co zauważyłam? Zawsze powtarzam ten sam schemat: mała dziewczynka, która czeka na mężczyznę, który stanie się dla niej całym światem, będzie nią kierował, za nią decydował, za nią myślał i za nią żył... A to wszystko, niestety, wyciągnięte z rodzinnego domu.
Chcę wreszcie stanąć na nogi, zatroszczyć się o siebie, swoją wartość i pewność, zrozumieć i dojść do tego, jak powinien wyglądać mój związek z (przyszłym) mężczyznom.
Czy możecie polecić i podesłać mi jakieś odpowiednie książki mailowo?
Byłabym wdzięczna (szczególnie za K. Miller, jeśli ktokolwiek posiada)

122 Ostatnio edytowany przez BOozenkaaa (2012-02-27 18:52:50)

Witam, mam prośbe wink Jesli moglybyscie, proszę prześlijcie mi wsyztskie ksiażki jakie macie.. Pozdrawiam wink
Moj mail Bozen-ka_1@o2.pl

123

Witam!

Pilnie szukam e-booków Paula Haucka, ma ktoś? Pozdrawiam!:)

124

Dziewczyny, mój wieloletni partner mnie zdradził, zawalił mi się świat... a to dlatego, że pozwolilam aby jego życie było dla mnie ważniejsze niż moje własne. Właściwie zorientowałam sie teraz, że bez niego nie mam nic, ciagle robiłam DOBROWOLNIE wszystko z myślą o nim i dla niego, on bardzo tego żałuje, sam sie przyznał i prosi o wybaczenie. Oczywiście wybaczyłam ale kiedyś miałam depresje i czuje, ze to powraca, bardzo schudłam, mam ciągle lęki i ataki paniki i bardzo zle się czuje i psychicznie i fizycznie. Bardzo Was prosze o wsparcie i ebooki na mojego maila... musze coś ze sobą zrobić i się jakoś podnieść... czuję się dnem i nic nie wartą osobą. Jestem taka miękka....
mój mail to mesciette małpa gmail kropka com
Będę bardzo bardzo wdzięczna dobrym ludziom :*:*:*

125

Cześć dziewczyny. Wiem, że od ostatnich postow minęły już ponad dwa lata, ale czy jeżeli ktoraś z Was miałaby chwilke i zerknęła to mogłabym bardzo mocno poprosić o wyslanie2 książek :
Nie zależy mu na Tobie
Kobiety, które kochają za bardzo
Byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ potrzebuje jakiejkolwiek pomocy.
Z tego co widzę to żadna z Was nie posiada:
Chce być kochana tak jak chcę
Ale mam nadzieję, że będę w stanie ją kupić w niedalekiej przyszłości.
Email : mania_tcz(małpa)op.pl
jeszcze raz dzięki

126

Witajcie dziewczyny.Jestem tu nowa .Szukam w internecie różnych rad na temat tego jak zrozumieć mężczyznę,wiem już że popełniłam wiele błędów ,myślałam że bardzo dobrze znam swojego męża i że wiem dobrze jak do Niego dotrzeć ale okazuję się że nie wiedziałam nic.Jest bardzo zle ,chyba oszaleję.Proszę jeśli ktoś tu jeszcze zagląda o przesłanie mi jakiejś mądrej lektury.Wiem że gdy zrozumie pewne dziwne dla mnie, zachowania mojego męża,będzie mi łatwiej.I że będziemy jeszcze szczęśliwi.

127

Dziewczyny, jestem tu nowa, odświeżam wątek. Te osoby, które tu jeszcze zaglądają proszę o wsparcie i wysłanie mi w pdf czy innych wersjach elektronicznych wszystkich tych książek którymi się tu wymieniałyście. Co kto ma, bardzo proszę, bo jestem dopiero na początku tej drogi którą wy przeszłyście juz pewnie, sądząc po tym że większość wpisów jest z 2010 roku.
Moj e-mail: ania-r4(małpa)gazeta.pl

Wielkie dzięki dobrym duszom

Ania

128

Cześć Wszystkim Kobietkom KZB smile Na forum też jestem nowa. W końcu stwierdziłam, że miło będzie pogadać z kimś kto wie co przechodzę. Długo się broniłam, ale trudno jest rozmawiać o tych wszystkich problemach z osobami, które nie wiedzą do końca o co chodzi i nie mogą (chociaż chcą), wesprzeć tak jak Wy smile
Aniu mam nadzieję, że w jakiś sposób obudzimy to forum na nowo smile

Marys smile

129

LaLoba, Maryslbn, na forum istnieje bardzo rozbudowany wątek dotyczący kobiet tzw. kochających za bardzo: http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=17705

130

Ja czytam tylko papierowe wersje książek a te niestety są droższe:( Jedyny sposób, to sprzedać stare, niepotrzebne już książki i zrobić miejsce na nowe. Oczywiście są książki, które na zawsze zostaną na mojej półce. Resztę sprzedaję do skupszop.

Posty [ 66 do 130 z 138 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Lektury Obowiazkowe Grupy Kobiet Kochajacych Za Bardzo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024