Mam Talent i Kuba Wojewódzki :D - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Mam Talent i Kuba Wojewódzki :D

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 280 ]

131

Odp: Mam Talent i Kuba Wojewódzki :D
a_normalna napisał/a:
fammefatale napisał/a:

A ja nie zauważyłam,żeby tak facetom podobała się Jeszka big_smile

Mój narzeczony powiedział, że Jeszka wg niego, jest po prostu brzydka. Zdziwiło mnie to, bo publika w mam talent szalała na jej punkcie, a Wojewódzi i Prokop piali z zachwytu.
Czasami nie rozumiem facetów wink

A co do wczorajszego odcinka, to ciekawi mnie dlaczego zrezygnował ten co przebrany był za kobieto-mężczyznę. Czy doszedł do wniosku, że nie ma szans, czy coś ze zdrowiem....

Oświadczenie kabaretu Tenor :
"Dziękuję wszystkim, którzy mieli ochotę kibicować nam w programie ?Mam Talent?, jednak w związku z nieznalezieniem kompromisu z producentami programu co do wykonywanego przez nas utworu, jak również treści umowy, zrezygnowaliśmy z udziału w półfinałowym odcinku."

Zobacz podobne tematy :

132

Tak w ogóle, to obstawiam, ze za tydzień będzie walka między Pawłem a Kamilem. A raczej będzie walka między ich rodzinami, przyjaciółmi i fanami wink Ale mam przeczucie, ze Paweł ma większe szanse na wygraną.

133 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-21 22:20:20)

A ja myślę,że między Lisieckim, a Bednarkiem.
Na pewno finał zapowiada się ciekawie big_smile

P.S  I zapomniałam dodać , że moim zdaniem na finał nie zasługuje Kasia Sochacka.

134 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-21 22:29:27)

A ja jestem prawie pewna, że wygra Bednarek. big_smile
A Kasia i Sabina  jakoś niespecjalnie mi się podobają.

135 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-11-21 22:33:04)

A ja sądzę że miejsce w finale powinni zająć Jędrzej, Korolev family, Bracia Kłeczek- akrobaci i duet Kasia i Marcin. smile Chociaż nie, Ci ostatni zajętli to miejsce. big_smile

Co do zwycięzcy to myślę, że będzie to albo Bednarek albo.... Nie mam pojęcia kto...

136

albo ja big_smile hahaha.

Nie no na początku byłam pewna,że wygra Kamil,ale teraz mam wątpliwości.
Magda Welc też jest jedną z moich faworytek,zresztą już się powtarzam big_smile

Ale powiem Wam coś ciekawego.Wygra najlepszy big_smile

137 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-11-21 23:54:44)

Nie najlepszy, tylko ten, kto ma liczniejszą rodzinę i przyjaciół wink

138 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-21 22:49:51)

W takim razie jeśli brać pod uwagę też i promocję(która moim zdaniem odgrywa dużą rolę) to zdecydowanie Kamil wink

139

Tak jest Kamil wygra bo to "ziomek" z moich okolic;)

140 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-22 00:03:26)

hahaha podsumował big_smile

Wspominałam już Kasię Popowską , z poprzedniej edycji. Chyba z 5 razy poryczałam się,oglądając jej występ haha big_smile

http://www.youtube.com/watch?v=PQVOo4DQa88
ale ten cover jeszcze bardziej mi się podoba :  http://www.youtube.com/user/PoppySinger … 7JPwPgcYyk

Co do dzieci,to Connie Talbot(british got talent) wymiata jak dla mnie big_smile

http://www.youtube.com/watch?v=QctmSKQSNoY

Ojj też ryczałam nie raz słuchając tego hehe.

141 Ostatnio edytowany przez tommy88 (2010-11-22 00:35:29)

Fammefatale-Ty bekso:)Z czego tutaj płakać?Pewnie masz inne podejście do muzyki.

Ja muzykę słucham Ty ją czujesz.

142

A przestań, jestem wrażliwa na piękno powiedzmy hehehe.
Ale ładnie to nazwałeś,czuję ;]

143

Dla wielbicieli Bednarka wink Piosenka, którą zaśpiewał w Dzień Dobry TVN

http://www.youtube.com/watch?v=j9Wx-sOs … re=related

144 Ostatnio edytowany przez allegra90 (2010-11-22 15:06:03)

Pamietam jak bylam wściekla gdy nie wzieli  Kasi Popowskiej tongue
Magda Welz ma oryginalny,głęboki głos,jej też kibicuje smile
a ta Kasia z tej edycji mi nie przypadła do gustu,byłam za ta Gosią - gimnastyczką.

145 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-22 21:53:36)

a_normalna ja od dawna mam ją na komputerze wink,zanim ta ich płyta wyszła haha.

A ta Gosia przypadkiem nie sepleni? ;)czy tylko mi się tak wydawało..A propos jej występu,w tle leciał cudny utwór :
http://www.youtube.com/watch?v=a9cHAZcxLEQ ale nie wiem czy takiej muzyki słuchacie wink

146

Tak, ona sepleni niczym Tasior wink

147 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-22 22:07:52)

Oj współczuję ludziom z wadami wymowy,masakra.Chociaż to wszystko da się 'naprawić',jeśli w miarę wcześnie się za to zabierze.

P. S  Muszę Wam się pochwalić swoim  wielkim,ale to wielkim 'szczęściem' big_smile . Stwierdziłam(być może niesłusznie),że śpiew grupowy mi niewiele da i zapisałam się na lekcje indywidualne, w środę mam 1.Długo wyczekiwaną.No i nie mogło być za dobrze,dziś mnie przewiało i gardło mnie zaczyna boleć już big_smile Mój współlokator powiedział,że to już pewnie z wrażeń hahahaha,ale niestety nie :)ta pogodaa,masakra

148

Nawet nie zwróciłam na to seplenienie uwagi tongue ale gdyby śpiewała sepleniąc to by było gorzej :] a tak to w końcu dopiero dziewczynka, na pewno rodzice wyślą ją do odpowiednich do tego specjalistów.
fammefatale, życzę zdrowia smile a co do pogody - w tym tygodniu podobno ma byc śnieg...

149

Dzięki wink , ale z tym śniegiem to pocieszyłaś big_smile Nie znoszę Zimy.

Jeszcze tylko w finale brakowałoby sepleniącej wokalistki hahaha.

150

a_normalna napisał/a:

Dla wielbicieli Bednarka wink Piosenka, którą zaśpiewał w Dzień Dobry TVN

http://www.youtube.com/watch?v=j9Wx-sOs … re=related

tutaj to przesadzili z makijazem!!! jak on wyglada buhahaha!! nie zebym sie nabijała bo spoko spiewa ale patrzcie na jego twarz tongue jak mogl pozwolic sobie na to zeby go tak wypudrowali mmasakraaa...:P

151

Do kamer niestety muszą nakładać bardzo dużą ilość pudru, żeby się nie świecili. On nie miał nic do gadania wink

A pamiętacie z pierwszej edycji Mateusza Ziółko? Śpiewał piosenki Queen. On miał niesamowity power i brzmiał prawie dokładnie jak Freddie.

152 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-11-23 15:20:37)

Ja pamiętam. Niesamowity był smile

Co do Bednarka to przyznaję, że troszkę przesadzili z tym przypudrowaniem noska. tongue

153 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-23 20:52:22)

Hehe , a czy tylko dla mnie on dziwnie wymawia słowo dancehall? big_smile

154

teraz to juz nie wiem... chcialam sie wsłuchac i z tego wszystkiego mi sie popyrtało wszystko i sama nie wiem jak powinno sie wymawiac poprawnie haha:D  pozniej zobacze jak mi sie mózg odswiezy wink  ale naprawde ten jego wyglad w dzien dobry tvn... jakos nie moge patrzec na niego jakby inna osoba ;p  a co do piosenki tej to mi jakos sie nie podoba nie wiem czemu ;p

155

Nie skopiuje tu wam dokładnej transkrypcji fonetycznej, ale taka bardzo uproszczona mogłaby brzmieć [denshol].

156

Też mi się wydaje,że 'denschol' , ale on inaczej jakoś to wymawia, co do wyglądu to ja na 1 rzut oka nie zauważyłam jakoś,ale fakt może trochę inaczej wygląda hehe.A piosenka... hmm żadna rewelacja w sumie, tekst średni i w ogóle.Mojej koleżance się spodobała, słucha jej ciągle,więc jak kto lubi wink

157

W piosenkach dopuszczana jest przeróżna możliwość wymawianych słów, często trzeba zmienić wymowę, bo ważniejszy jest rytm i rym. Boney M. bardzo często (wręcz komicznie) "przekręca" słowa w swoich piosenkach wink

158

a_normalna napisał/a:

A pamiętacie z pierwszej edycji Mateusza Ziółko? Śpiewał piosenki Queen. On miał niesamowity power i brzmiał prawie dokładnie jak Freddie.

Nie oglądałam 1 edycji,ale teraz wpisałam sobie go w yt i rzeczywiście nieźle,jest strasznie podobny do tego wokalisty Zakopower big_smile

159

denshal - tak sie czyta

160

malinka90 napisał/a:

denshal - tak sie czyta

A, nie tongue [hol] ma być tongue Tam jest długie [o], jak w słówkach for, door, floor wink

161 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-26 00:26:42)

Na bank mówi się denshol,ale on śpiewa jakoś danshal haha, mniejsza o to big_smile

http://www.youtube.com/watch?v=FIX0ooMreHQ , moja dzisiejsza obsesja big_smile

a to nie jest za normalne ahahaha http://www.youtube.com/watch?v=cEP99lFe … re=related

162

Ten to dopiero ma talent;)http://www.youtube.com/watch?v=amFLt3TF … re=related

Koleś zna:Wojewódzkiego,Dode,Pudziana i Majdana WOW!!!
Mógł się do MT zgłosić,finał murowany hahahahaha.

163

Heh nie bardzo wiem,czy to miało być dla jaj, czy na serio?bo jeśli na serio( a obawiam się,że tak) to brak słów normalnie big_smile

I Małysza Adasia też zna big_smile

164

Dobry jest nadaje się,przystojny,inteligentny no i ma kontakty.
Muzyka w sam raz do wiejskiej potańcówki w stodole.

165

Kurcze, ma kontakty a mi ich brak big_smile więc i tak dalej pewnie zajdzie w tym temacie [taki kraj] wink

P.S Odpiszę Ci dziś na maila, może mam wenę big_smile

166

Nie podobał mi się finał i nie podoba mi się, że zwyciężyła Magda. Tyle.

167

Proszę nic dziś do mnie nie mówić, bo dopiero się uspokoiłam hahaha.
Magdę lubiłam,ale nie aż tak ,żeby z Bednarkiem wygrała big_smile! Byłam pewna ,że wygra,nawet konto doładowałam,żeby zagłosować hahaha.
A w ogóle myślałam,że 100 tys to Bednarkowi , a nie Sabinie.

168

A mnie podobał się występ Magdy smile
Myślałam, że Me Myself and I będzie w trójce, ale niestety.

169

A ja tego zespołu nie przepuściłabym nawet do półfinału.
Magda jest niezła to prawda,ale kasa pójdzie do jej rodziców i tyle.Wiem,że nie tylko o pieniądze chodzi big_smile
Już wolałabym ,żeby wygrał Ejzenberg.
Bednareeeeeeeeeeeeek,buu sad

big_smile

170

Jak dla mnie to Kamil dał ciała,myślałem,że będzie lepiej,kurde a dwa smsy wysłałem na niego;).

171

Oglądając ich poprzednie występy myślałam podobnie jak Ty, ale dzisiaj wg mnie naprawdę dobrze się zaprezentowali.
A Bednarek na castingu i w półfinale podobał mi się bardziej niż dziś...

172

Ja to nie przepadam za Bobem Marleyem , więc i ta piosenka mi się średnio spodobała.
Występy na castingach były lepsze o 100razy , później już było coraz gorzej.

173 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-28 00:20:49)

Osobiście nie byłam za Magdą. Jednak ta wygrana w pełni jej się należała. Ma wielki talent, a te pieniądze też jej się przydadzą. smile
Lisek za którym bardzo byłam, zajął tylko trzecie miejsce. Ale to i tak dosyć dobrze. Jego występ baaardzo mi się podobał. big_smile
A Bednarek? Spodziewałam się po nim czegoś zdecydowanie lepszego.Na castingach bardzo mi się spodobał. Ale w finale jego występ mnie nie powalił . I te tańczące dzieci... Porażka.

174 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-28 00:26:21)

Jak to Wojewódzki powiedział 'młodzież' z monaru ahahah big_smile

Widać było,że się zestresował nieźle,zresztą się nie dziwię.

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/2 … 69_500.jpg wink

175

Martyna masz rację,Lisiecki bardzo dobrze wypadł dzisiaj.
Dzwoniłem do kumpa przed chwilą,to mówił,że puby w Brzegu pozapełniane były przed MT,Bednarek dostał pewnie sporo smsów,ale zabrakło.

176

A ja się zawiodłam kolejny raz na Polskiej publiczności.. :]
W ogóle wiecie co jakaś taka mnie refleksja naszła ,że chory kraj mamy.

177 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-28 00:44:42)

Ale idiota wymyślił tego demota. Myślę, że nie chodzi o litość. Dziewczynka naprawdę ma talent, ma piękny głos i super śpiewa. Ta wygrana naprawdę jej się należała.

fammefatale napisał/a:

A ja się zawiodłam kolejny raz na Polskiej publiczności.. :]
W ogóle wiecie co jakaś taka mnie refleksja naszła ,że chory kraj mamy

Rozwiń to big_smile

178

fammefatale napisał/a:

W ogóle wiecie co jakaś taka mnie refleksja naszła ,że chory kraj mamy.

Why?

P.S.

Odpiszę Ci dzisiaj.

179

Że chory kraj mamy to chyba nie muszę mówić dlaczego wink
Ale w tej chwili chodziło mi głównie o gusta muzyczne,choć podobno o nich się nie dyskutuje;)
Wszystko pięknie ,ładnie,dziewczyna ma talent ( nie śmiałabym zaprzeczyć),potrafi wzruszyć swoim występem i w ogóle.
Tylko mnie zastanawia jedna rzecz,czy wygrana w Mam Talent powinna pójść na budowanie domu ? Może przesadzam , bo to kwestia indywidualna na co kto przeznaczy pieniądze,ale (wiem,że to głupie),ale ciągle mam wrażenie,że mimo,iż ta dziewczyna jest utalentowana , to jak to się mówi : Z tej mąki chleba nie będzie.
Polacy wolą słuchać lekkich , prostych piosenek,melodyjnych i w ogóle,ale jak już ktoś wyjdzie się z czymś innym, to nie ma w tym kraju większych szans.Baaaaaaaardzo chciałabym wierzyć w to,że Kamil coś osiągnie w tym kraju i ,że zarazi wszystkich na nowo swoją muzyką,ale to chyba nie w Polsce z reggae? sad
W Polsce się słucha popu.
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia , dlaczego tyle osób było za Bednarkiem , a on nie wygrał ? big_smile

Może przesadzam , bo się zbulwersowałam dziś , nie wiem big_smile

P.S odpisz,odpisz,pobulwersujemy się razem,czy nie ? big_smile

180 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-28 01:04:49)

Fammefatale, wydaje mi się, że nie patrzysz obiektywnie.
Podoba Ci się Bednarek, a że nie wygrał to czepiasz się Magdy.
Przepraszam, może się mylę, ale mam takie wrażenie.

Z tą wygraną to jest sprawa indywidualna. Magda marzy o domu, to przeznaczy go na ten cel. Ktoś inny ma inne marzenia, to przeznaczyłby na coś innego. Tak więc wydaje mi się, że nie powinniśmy komentować na co pójdzie wygrana MT bo to jest Magdy sprawa.

A co do Bednarka, to niby był taki super, ale smsów jednak zabrakło.
Tak samo ktoś może powiedzieć, że po co Kamil pchał się do MT.
Ma swój zespół, z którym daje koncerty, ma swoich fanów, to mógłby sobie odpuścić program.

181 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-28 01:40:08)

Ale ja co do Magdy się wypowiedziałam,że też ją lubię i podoba mi się jej głos,dojrzały jak na swój wiek. Mi nie chodzi o nią absolutnie.
Mi chodzi o ludzi,którzy wybierają mniej wymagającą muzykę , ciągle to samo , nic nowego się na scenie muzycznej od lat nie dzieje.Żadnego powiewu świeżości, nic tylko pop i pop w kółko.
I to mnie najbardziej denerwuje.

Kamil poszedł do programu,żeby przed wydaniem płyty zrobić reklamę zespołowi , co mu się udało oczywiście wink

http://mamtalent.plejada.pl/forum.html? … AwMS5qcw==!!!

Nie wiem czy to poważnie traktować big_smile

182 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-28 01:54:24)

Oj tam mi się wydaje, że to jest szukanie dziury w całym.
Nie wygrał,bo miał za mało smsów. Ciekawe po co ktoś miałby specjalnie zablokować,aby nie przychodziły smsy na Bednarka?

Edit: Tak czytam te komentarze na forum mam talent i piszą, że był smutny bo wiedział, że nie wygra.
Też zauważyłam, że nie cieszył się jak na poprzednich występach.
No nie wiem, może faktycznie coś w tym jest, jakiś przekręt. Tylko po co?
I dlaczego na korzyść Magdy, a nie np. na... Liska ? big_smile

Na stronie MT jest sonda, kto powinien wygrać.
Najwięcej, ponad 50% głosów miał Bednarek
potem Magda, następnie Lisek big_smile
No to trochę dziwne, że Magda wygrała.
No sama już nie wiem..

183

A wiesz co mi wstyd, że ja poddaje się temu wszechpanującemu szaleństwu big_smile, ale mi się to wszystko kupy nie trzyma big_smile

http://mamtalent.plejada.pl/40775,wideo … detal.html

Zwróć tutaj uwagę na minę Bednarka,kiedy ogłaszali wyniki,kto będzie w tej trójce. Pokręcił głową :]
Teraz pewnie połowa będzie się doszukiwać niewiadomo czego w zwykłych gestach,ale jakoś tak jego zachowanie jest dziwne,nie wiem.Myślałam na początku ,że to stres , ale chyba zestresowany człowiek tak nie wygląda.

Kurczę , a jak faktycznie to jedna wielka ściema?Telewizji nie można brać na serio, tam pewnie tyle przekrętów,że głowa mała big_smile

Nie wiem dlaczego na korzyść Magdy,tego Ci nie powiem.

Zwariowałam już,czy mało mi brakuje ? big_smile

184

Dla mnie też było wielkim zaskoczeniem,że wygrała Magda.
Nie wiem czy pamiętasz, jak kilka dni temu pisałam, że jestem pewna że wygra Bednarek. Byłam tego pewna.
Widziałam jego minę i brak uśmiechu, który pojawiał się na wcześniejszych występach.
W ogóle jego zachowanie jak stał na środku z Magdą i Liskiem.
Do kamery nie patrzył w ogóle, tylko w ziemię.
Szkoda mi go trochę, bo byłam pewna, że wygra i faktycznie miał takie poparcie,że aż dziwne że nie wygrał.

Ale widzę na forum MT że dużo ludzi się zbulwersowało i jeżdżą po Magdzie,np;

zaplakana niemota wziela widzow na litosc, mochery zaglosowaly hahahahaha. Kamil, jestes quurwa gwiazda i masz mega talent. trzymaj sie, to ty powinienes wygrac. mysle ze moze nie wszystkie smsy zdazyly splynac czy jakies przeklamanie nastapilo bo ta dziewczynka ma mniej niz przecietny glos... no ale ladnie mowi o tym jaka to jest biedna, cwana jest.

O a ktoś nawet napisał :

To jest ustawione !!!
Znam osobe, która zna dziewczyne która występowała w półfinałach i mówiła, żeby nawet na nią nie glosować bo to jest ustawione.

Może to jest usprawiedliwienie dla Bednarka, a może faktycznie przekręcili tak,żeby nie wygrał. Tylko jaki mieli w tym cel?

185 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-28 03:15:07)

Faktycznie obrażanie Magdy też nie jest normalnie , to chyba w ogóle zresztą nie wymaga komentarza ;-)

Jego zachowanie właśnie mnie też zdziwiło, na pewno zrobił się jakiś smutny i tak jakby czymś poirytowany i na pewno było widać,że chce aby jak najszybciej ogłosili wyniki i nie gadali. Powiedziałabym znowu,że to przez stres,ale mi się nie wydaje no wink
Też byłam pewna,że wygra.Tyle było hałasu ,że Kamil powinien wygrać , tyle poparcia w necie dla niego, a tu nic.
Już prędzej spodziewałabym się,że Lisiecki wygra ,ale ,że Magda? nawet tego nie brałam pod uwagę!
Może to też jest tak,że wszyscy w internecie tak szaleli za tym Bednarkiem a jak przyszło co do czego to nie głosowali,ale też mi się nie wydaje big_smile
Ale jaki mieliby w tym cel i dlaczego akurat Magda, nie mam zielonego pojęcia.
Dziwne,dziwne i jeszcze raz dziwne!

P.S Czytałam sobie na różnych stronach i ludzi też zastanawia mina i zachowanie Kamila, więc nie jesteśmy jedyne wink

No no można powiedzieć,że nie dałam się zwariować,wcale a wcale hahaha. big_smile

186 Ostatnio edytowany przez allegra90 (2010-11-28 13:42:46)

A ja powiem tak: hip hip hurra big_smile
A teraz objaśnie tongue
Po obejrzeniu castingów byłam zdecydowanie za Magdą, jako jedna z naprawde niewielu wokalistek potrafiła bardzo mnie poruszyć. Całej rodzinie pokazywałam jej występ i zaangażowałam się jakby to była moja siostra ;P

Po półfinale czułam niedosyt,piosenka jej nie pasowała,choć i tak na nią zagłosowalam. Potem przerzuciłam się na Piotrka Lisieckiego smile a głównie na jego rywalizację z Kamilem Bednarkiem,myślałam że to oni dwaj będą się liczyć. Ale po wczorajszym finale... Powiem wam, że wg mnie obaj nie wypadli na miare swoich możliwości. Piotrek fajnie, ale bez fajerwerków a Kamil wg mnie znacznie slabiej niż w pólfinale a jego zespół wyglądal (nie obrażając nikogo) jakby się urwal z parady równości. Za to Magda... Wydała mi się, mimo tej lekko tandetnej sukienki, tak dojrzała w porównaniu do występujacego przed nia Bednarka. A w tej piosence pokazała jaki ma głos. Znów mnie oczarowała. I pieniążki sa jej jak najbardziej potrzebne. To piękne,że chce je wydać na dom, skrzypce a nie na jakieś pierdoły.

Przypomnę, że mam talent oglądaja nie tylko młodzi ludzie. Mój tata wręcz się śmiał z występu Bednarka a Magda bardzo mu przypadła do gustu. Ona może podobać się ludziom w każdym wieku a Bednarek trafia tylko to pewnej grupy ludzi. Dlatego wygrała. I baardzo dobrze big_smile

A zachowanie Kamila - czy to nie oczywiste,że ktoś kogo wystep w internecie ogląda tyle milionów ludzi staje się pewny siebie? Zbyt pewny? Był przekonany,że wygra a gdy się okazało, że tak nie jest to musiał być niesamowicie zaskoczony.

Chciałam jeszcze dodać - wysyłałam smsa na Magde i Piotrka (z innych telefonów). Znacznie dłużej czekałam na smsa zwrotnego 'od Magdy'. Co pokazuje,że dużo osób na nią musiało glosować.

187

Jak dla mnie Magda wypadła b. słabo. Dosłownie zżarła ją trema. Cały czas grała na emocjach - bo oni pieniędzy nie mają, bo ona by kupiła dom za te pieniądze, bo tyle pieniędzy wydali na podróż na casting, bo ona dzieckiem jest (i oczka kota ze Shreka).... nie lubię czegoś takiego.
Lisiecki wypadł koszmarnie. "Mameja" bez charakteru, piosenka mu nie wyszła. Rozczarował mnie Paweł, bo w półfinale dał super czadu, a tutaj był zdenerwowany i trochę bez tej ikry. Bednarek poszedł na luzaka i w sumie ze wszystkich najbardziej podobał mi się jego występ. No, jeszcze UDS mieli dobry układ i nie zgadzam się z Chylińską w jej ocenie.

Byłam pewna, że Bednarek wygra, ale moja mama cały czas powtarzała, że na internecie czytała mnóstwo komentarzy i wszyscy mówili, ze Magda wygra, a Bednarek będzie drugi i miała rację.

Przynajmniej w końcu zrobią program tylko dla śpiewaków, tylko pewnie tym samym skończą z innymi talentami.

188

allegra90 napisał/a:

Przypomnę, że mam talent oglądaja nie tylko młodzi ludzie. Mój tata wręcz się śmiał z występu Bednarka a Magda bardzo mu przypadła do gustu. Ona może podobać się ludziom w każdym wieku a Bednarek trafia tylko to pewnej grupy ludzi. Dlatego wygrała. I baardzo dobrze big_smile

A zachowanie Kamila - czy to nie oczywiste,że ktoś kogo wystep w internecie ogląda tyle milionów ludzi staje się pewny siebie? Zbyt pewny? Był przekonany,że wygra a gdy się okazało, że tak nie jest to musiał być niesamowicie zaskoczony.

I tu Cię zaskoczę , bo nie tylko młodym ludziom podobał się Kamil.Moja mama z ciotką też mu kibicowały wink,zresztą na fb Mam Talent wypowiadały się też osoby starsze,więc z tym raczej nie trafiłaś.

Napisałam wcześniej,że nie jego reakcja po ogłoszeniu wyników mnie zaskoczyła,ale przed i to nie wyglądało na stres i na pewno nie wyglądał wtedy na osobę ,która jest pewna swojej wygranej.

a_normalna ma rację , Magda trochę chyba chciała wzbudzić litość ludzi przez to gadanie o budowaniu domu itd ,co jej się zresztą udało. Nie wiem czy zauważyliście też jej sztuczne uśmieszki,akurat w półfinale ,gdzie pewnie dorwał się do niej sztab specjalistów,więc nic dziwnego.
Kamil moim zdaniem nie próbował tam na siłę wzbudzić czyjejś sympatii i wcale , a wcale nie wydał mi się zbyt pewny siebie.

Wracając do Magdy,weszłam wczoraj na czat z nią po programie i na pytanie dlaczego wybiera piosenki Edyty Geppert , odpowiedziała mniej więcej coś takiego : " Lubię jej dojrzałe teksty o życiu" ..Niech mi ktoś powie ,że to pisała 12latka big_smile
I że osoby w tym wieku rozumieją teksty takich artystów big_smile.

Tak czy inaczej ja dałabym ją na 3 miejsce,zaraz po Kamilu I Pawle.

189 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-11-28 18:26:53)

Ja od razu zauważyłam, że Kamil zaraz po swoim występie był dziwinie smutny, zamyślony. Hmm i cieszy mnie to, że nie jestem sama w moich spostrzeżeniach. big_smile

Wg mnie pownien wygrać Kamil choć co prawda jego występ z castingu i półfinału były lepsze niż ten. Me Myself and I też ciekawie wystąpili, coś innego, ale jednak Kamil to Kamil. big_smile

A co do wystepu UDS to w trakcie pokazu ich układu dało się zauważyć, że niektóre fragmenty mieli z poprzednich występów. Mnie nie zaszokowali.

Natomiast co do Lisieckiego to zgadzam się z opinią a_normalnej. wink

190 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-28 18:42:36)

No mi się żaden występ specjalnie nie podobał, Magdy jeszcze nie był najgorszy,ale zirytowała mnie już tym wyborem piosenki,tzn producenci mnie zirytowali big_smile.
Ja rozumiem,że ona nie będzie przecież tam śpiewała 'ogórek ogórek ogórek,zielony ma garniturek' , ale też sięgać po tak poważne teksty w tym wieku, to dla mnie przesada. Ja bardzo lubię piosenki Edyty Geppert,same w sobie są poruszające,a co dopiero,kiedy śpiewa je dziewczynka z takim głosem. Ale litości , 12 letnia dziewczyna śpiewa, jak to ona kocha życie , jeszcze żeby to życie znała.
Wiecie co mnie jeszcze zirytowało big_smile Występ tych tancerzy Ani i Jacka.Pomylili się to trudno , ale po co to pokazali?mogli improwizować , przecież i tak nie znamy tego układu.Może to stres tak zadziałał,ale podobno są profesjonalistami, jeżdżą na mistrzostwa itd. Kiedy jury ich zmotywowało do dalszego występu,to tańczyli dalej. I później Agnieszka mówi,że najważniejsze,iż się  nie poddali itd. W sumie rozumiem,chciała pocieszyć okej,ale gdyby ich nie motywowała,to z pewnością zakończyliby ten występ.

Niektórzy narzekali na wokalistów,ale jak się okazało to  tancerze się najmniej popisali wink

Wracając do Kamila, to nie tylko my to zauważyłyśmy London ;)dziwny był,fakt.

191

S

fammefatale napisał/a:

Wracając do Kamila, to nie tylko my to zauważyłyśmy London ;)dziwny był,fakt.

No właśnie widziałam na kilku forach.
W takich programach telewizyjnych dużo rzeczy jest poustawianych. Jak dzieciaki z Shock Dance byli w polfinale to uczyli się na pamięć tekstu co mają odpowiadać jury. Wiem z zaufanych źródeł. wink
Z resztą w takich komercyjnych programach to chyba normalne, że większość sytuacji jest z uprzedzeniem ukartowana.
Występ Ani i Jacka bardzo mi się podobał tylko szkoda właśnie, mogli kontynuować od razu i coś zaimprowizować. Za to uważam, że 100 tysięcy powinien dostać Kamil a nie Sabina, której występ jakoś szczególnie na mnie nie podziałał. tongue

192

Mnie to zbulwersowało nieźle big_smile. Bo tak , Magda 1 miejsce,Kamil 2 , a Piotrek 3 ,a  tu nagle wyskakuje taka Jeszka i zgarnia 100tys. , nagroda specjalna haha. A przepraszam 2 i 3 miejsce to już nic ?
Nie przepadałam za tym Lisieckim , ale już chyba wolałabym,żeby on wygrał,przynajmniej wydałby płytę , aj :-)

193

Jeszka dostała te 100 tys od Apartu, więc obstawiam, że pewnie będzie ich twarzą albo coś w ten deseń, mieli prawo dać tą nagrodę komu chcieli.
Mojej mamie też podobał się Kamil ale chodziło mi bardziej o jego styl i regge - nie do każdego trafia. A piosenki Geppert sa raczej uniwersalne a Magda jest taka prosta (w dobrym znaczeniu) czym wzbudza sympatię. Chyba nie powiecie,że w eliminacjach jej emocje,łzy i radość były wyreżyserowane. W finale byly podobne ale jakby do kwadratu ;p
Co do Magdy  - uważam,że jest naprawde dojrzała jak na swój wiek. I wcale nie wyglądała na sztuczną, co najwyżej zestresowaną.
Poza tym- mile zaskoczyła mnie Kasia i Me,Myself and I, którzy mieli chyba swój najlepszy wystep w finale.

194

No nie do każdego trafia też Edyta Geppert.

Ja już pisałam jakiś czas temu,że oglądając występ Magdy z castingu się poryczałam wink,wtedy były emocje ,ale niestety z biegiem czasu ten program zrobił się coraz bardziej wyreżyserowany i 'ubarwiony' ,w jej późniejszych występach nie ruszyło już mnie zupełnie nic.
Jej finałowy występ moim zdaniem był najsłabszy z dotychczasowych.A w ogóle czemu miała służyć gadka rodziców o tym,że sporo zainwestowali w ten wyjazd do Warszawy, o biednym domu itd ?
Sorry , ale tu się nie trzeba za dużo zastanawiać.

195

Ale to chyba ktoś zacytował? Nie pamiętam kto.
Skoro do wygrania były pieniądze i chyba każdemu zadawali pytania co z nimi zrobią. Magdzie akurat jest potrzebny nowy dom,więc mowiła o nowym domu,co w tym złego? Że mogła budzić współczucie? Paweł jest niewidomy i też mógł,Me Myself and I pomagają chorym dzieciom - też ludzi mogło to poruszyć.

Posty [ 131 do 195 z 280 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Mam Talent i Kuba Wojewódzki :D

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024