infekcje pochwy - brzydki zapach i upławy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » infekcje pochwy - brzydki zapach i upławy

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

131

Odp: infekcje pochwy - brzydki zapach i upławy

Też go stosuje, ale obecnie tylko aby nie robiły sie infekcje smile Multi gyn actigel łagodzi wszelkie podrażnienia pochwy.

Zobacz podobne tematy :

132

Błagam, niech mi ktoś pomoże.
Męczę się z grzybica pochwy już prawie 2 lata, mam tego dość.
Lekarze przepisują mi różne specyfiki, maście, antybiotyki dla mnie i mojego partnera, globulki. Ale to zawsze przed miesiączką wraca. ;(
Łykam tran, witaminę C, żurawinę, lacibios femina, stosuję lactovaginal.. i nic ;(

Help !

133

Hej Dziewczyny, ja znow jestem zwolenniczka naturalnej medycyny( o ile oczywiscie choroba/dolegliwosc da sie leczyc naturalnymi specyfikami.) Co moge Wam polecic to tampony z olejkiem z drzewa rozanego. Potrzebujemy w/w olejek i oliwe jako baze do sporzadzenia roztworu- najlepiej dobrej jakosci oliwa z oliwej, lub jeszcze lepiej olej lniany,lub z orzechow wloskich.
Olejek z drzewa rozanego musi bys 100% naturalny(nie jakis syntetyczny-i tu uwaga nawet w aptekach sprzedaja identyczne z naturalnymi -aromat taki sam , ale wlasciwosci leczniczych zadnych) .
Do kieliszka wlewamy olej i 3-4 kropelki olejku, moczymy w nim tampona na ok, 2-3 minutki, tampon wchlonie ta cala zawartosc kieliszka. Tampona wkladamy na cala noc.Raz -do dwoch razy na tydzien.
Warto!

134

na upławy mam sprawdzone rozwiązanie, lek bez recepty tantum rosa, robi się z niego płukanki i zapalenie szybko mija

135

jak dzieją się takie rzeczy to biorę dostępny bez recepty iladian, bo wspomaga leczenie bakteryjne i grzybicze a ponadto unikam kapieli w wannie, wybieram prysznic i nasiadówki z rumianku, który od zewnątrz łagodzi podrażnienia

136 Ostatnio edytowany przez habrowa (2015-01-29 11:45:02)

z domowych sposobów to radze się zastanowić, czytałam o czosnku i occie jabłkowym. Obydwa stanowczo odradzam!!! to raczej sposób na dodatkowe cierpienie.

137

a czy któraś z Was była na zabiegu laserem MonaLisa Touch? Slyszałam, że na infekcje pomaga

138

A próbowałyście chusteczek do higieny intymnej z kwasem mlekowym? Ja stosowałam firmy efektima pharmacare i moje problemy po tym ustąpiły. Kwas mlekowy działa antybakteryjnie, a dodatkowo  pozwala utrzymać naturalną florę bakteryjną.

139

Jak najbardziej można zacząć od nasiadówki Tantun rosa.
Profilaktyka jest oczywiście najważniejsza, dlatego koniecznie zwróć uwagę na odpowiednią higienę osobistą: podmywanie się w stronę do odbytu a nie odwrotnie, to podstawa. Zwróć uwagę na płyn do higieny intymnej. Polecam Lactacyd, ale bardzo fajna jest też ziaja med. (dostępna w aptekach)

Warto też wzmocnić układ moczowy i rodny oraz w odpowiedni sposób zakwasić środowisko pochwy.
Wspomniany floragyn C  - dopochwowo, to dobry środek ale dobrze go wspomóc bakteriami kwasu mlekowego. Uzupełniać można również  same bakterie i tutaj polecę sanprobi (doustnie) - zwłaszcza, przy nawracających grzybicach dobrze w niego zainwestować (jest dość drogi w porównaniu z innymi tego typu preparatami). Zwłaszcza, jeżeli korzystasz z basenu. Można też od razu działąć szerzej. Tutaj polecę Uro Comfort Plusssza. Ma dużą dawkę bakterii i dodatkowo żurawinę, która bardzo dobrze zakwasza środowisko pochwy i masę ziół, więc działa dwufazowo a do tego możesz sobie wybrać czy chcesz do picia czy do połykania.

jeżeli zakażenia będą nawracać, koniecznie udaj się do lekarza i zrób wymaz a po kuracji, od czasu do czasu stosuj kuracje wzmacniające układ moczowy.

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » infekcje pochwy - brzydki zapach i upławy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024