Brak chęci na ponowny związek ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Strony Poprzednia 1 36 37 38

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,406 do 2,434 z 2,434 ]

2,406

Odp: Brak chęci na ponowny związek ?

Julka zależy jaki sprzęt, ale często nawet w aquaparku jest wskazane, że max 90 kg, bo wąsko i się zaklinuje.

Co do autora, tak jak powiedziałam, ja mam wrażenie, iż mężczyźni z pewnym wieku są zmanierowani jak księżniczki, co na pewno utrudnia poznanie. To też tłumaczy dlaczego tak wiele kobiet nie jest zaintersowanych tymi 45+ czy rozwodnikami z uwagi na ich zmanierowane podejście do życia, czym oni nie są.

Zobacz podobne tematy :

2,407 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2025-06-11 12:42:58)

minnie.89 napisał/a:

Julka zależy jaki sprzęt, ale często nawet w aquaparku jest wskazane, że max 90 kg, bo wąsko i się zaklinuje.

Co do autora, tak jak powiedziałam, ja mam wrażenie, iż mężczyźni z pewnym wieku są zmanierowani jak księżniczki, co na pewno utrudnia poznanie. To też tłumaczy dlaczego tak wiele kobiet nie jest zaintersowanych tymi 45+ czy rozwodnikami z uwagi na ich zmanierowane podejście do życia, czym oni nie są.

Gdyby atrakcje dla turystów i mieszkańców miały limity wagowe w granicach 80–90 kg, większość firm najpewniej nie utrzymałaby się na rynku. Żyjemy w społeczeństwie, w którym nadwaga jest normą, a bardzo wiele osób zmaga się z otyłością I lub II stopnia. Takie ograniczenia wykluczałyby ogromną grupę ludzi z korzystania z rozrywek, a to mogłoby doprowadzić do upadku niejednego biznesu.

Jeśli chodzi o to całe „księżniczkowanie”, to mam wrażenie, że w pewnym wieku – często już po czterdziestce, a czasem i wcześniej – ludzie po prostu cenią sobie wygodę i spokój. Nie widzą sensu wchodzenia w związek, który miałby pogorszyć jakość ich życia. Nie mają już presji, nie gonią za relacją za wszelką cenę. Mają swoje wymagania – i to absolutnie naturalne.

Z czasem każdy z nas zdobywa doświadczenie i zaczyna coraz lepiej rozumieć, czego potrzebuje i co mu nie służy. To nie jest „księżniczkowanie”, tylko świadomość siebie. To tak, jakby ktoś zarzucał kobiecie, że ma zbyt wysokie wymagania, bo oczekuje np. szacunku, dojrzałości czy spójnych wartości. A przecież to nie są fanaberie, tylko realne filtry, które pomagają uniknąć rozczarowań.

To, że ktoś nie szuka już związku na siłę, nie oznacza, że jest zmanierowany. Może po prostu lepiej zna swoją wartość i nie chce żyć w półprawdach. Coraz więcej ludzi dostrzega, że samotność w spokoju bywa lepsza niż związek pełen napięć. I to też jest w porządku.

2,408

Kaszpir007 napisał/a:

Pani zmokła na własne życzenie. Tego dnia się nie spotykaliśmy ani nie było planowane spotkanie.
Nie był to żart z jej strony. To pretensje i żal.
Potem po moich wyjaśnieniach był foch "nie ważne" i zero kontaktu z jej strony w tym dniu.
Ja też nie odpowiadałem bo i po co ?

Widzę że to co napisałem jak widzę relację (podobne zaangażowanie w kontakt i rozmowę) to nic sie nie zmieniło. Dalej to ja rozpoczynam rozmowe.

Wcale się nie dziwię że tylu mężczyzn daje sobie spokój z szukaniem kobiety. Żaden normlany facet który ma już doświadczenie i wiedzę nie będzie marnował czasu na jakieś "zdobywanie kobiety"
Raczej poszuka takiej której nie trzeba zdobywać.

Nikt nie lubi marnować czasu.

W komentarzach pojawia się tendencja do odwracania uwagi od istoty sytuacji i przerzucania odpowiedzialności na Kaszpira.

Z relacji Kaszpira wynika, że zaangażowanie emocjonalne było jednostronne. Kontakt był inicjowany wyłącznie przez niego, a po drugiej stronie pojawiała się raczej obojętność niż realna chęć budowania relacji.

Nie chodzi tu o „księżniczkowanie” czy wymaganie adoracji, ale o niedojrzałe szukanie atencji. To osoba dorosła, a nie nastolatka żyjąca TikTokiem – tymczasem jej zachowanie wskazuje na brak emocjonalnej dojrzałości.

Przykład z jazdą rowerem bez sprawdzenia pogody, a potem wyrażaniem pretensji – bez wcześniejszego kontaktu – również może świadczyć o niskim poziomie autorefleksji i trudności w braniu odpowiedzialności za własne decyzje (samotna matka).

Trudno się dziwić, że w takich okolicznościach jest sama. Przy takim podejściu większość mężczyzn po prostu rezygnuje po kilku spotkaniach.

Można odnieść wrażenie, że w jej oczach to otoczenie ma się dopasowywać do niej – bez wzajemności, a taka relacja staje się źródłem napięć, nie porozumienia.

2,409

Farmer napisał/a:

Trudno się dziwić, że w takich okolicznościach jest sama. Przy takim podejściu większość mężczyzn po prostu rezygnuje po kilku spotkaniach.

Można odnieść wrażenie, że w jej oczach to otoczenie ma się dopasowywać do niej – bez wzajemności, a taka relacja staje się źródłem napięć, nie porozumienia.

Podjąłem decyzję, żeby się wycofać. Doszedłem do wniosku, że szkoda mi czasu na relację, w której tylko jedna strona wykazuje zaangażowanie.
Nie mam potrzeby być kołem zamachowym, inicjować każdy kontakt i wciąż zabiegać — zwłaszcza gdy czuję, że między nami nie pojawiło się nic więcej.
Ani z mojej, ani z jej strony. Zabrakło chemii, autentycznego zainteresowania, wspólnego kierunku. Nie dostrzegłem żadnych realnych korzyści czy wartości wynikających z tej relacji.
Zamiast budować coś na siłę, wolę dać sobie przestrzeń na coś, co będzie prawdziwe i wzajemne.
Albo po prostu odpocząć.
I z tym też jest mi dobrze.

2,410

Czytając autora odnoszę wrażenie, że tak szuka potwierdzenia, że jasne lepiej być samu niż byle jakim związku, bo jest chyba dość oczywiste i nikt potwierdzać nie musi.

Potwierdzenia, że jego wymagania są ok, tego trochę nie otrzymał więc już się wycofał.

Potwierdzenia, że ludzie po rozwodach są wycofani i mają do tego prawo, ale racji mu nikt nie przyznał, że jest to długoterminowa tendencja, krótko owszem, ale nie długo.

I co najważniejsze potwierdzenia, że z wiekiem, kiedy się coś ma i to coś to nieruchomość mieszkanie czy dom, bo nie mówimy coś ma czyli akcje udziały i obraca milionami, handluje krypto czy bitcoinami to już nie ma sensu dążyć do czegoś bo nie ma do czego, bo jak już masz dom czy mieszkanie i samochód to na co Ci coś więcej. absolutnie nie mówię pracuj jak wół, ale takie zniechęcenie, jakby takie dobra podstawowe jak dom i samochód to było jedne co można mieć.

2,411

Po przeczytaniu 38 stron akt, poznaniu przeróżnych ludzkich motywacji, kryteriów, wymagan i oczekiwan związanych ze zwiazkiem nastąpił u mnie reset systemu. Komu nikt nie pasuje niech będzie sam a komu wszyscy pasują niech będzie ze wszystkimi

2,412

Bert44 napisał/a:

Po przeczytaniu 38 stron akt, poznaniu przeróżnych ludzkich motywacji, kryteriów, wymagan i oczekiwan związanych ze zwiazkiem nastąpił u mnie reset systemu. Komu nikt nie pasuje niech będzie sam a komu wszyscy pasują niech będzie ze wszystkimi

Dobre

2,413

Kaszpir007 napisał/a:

Dziękuję za troskę …

Max 130kg więc bardzo dużo mi brakuje do max, długość 1400m , prędkość max  65km

No no no, ponad kilometrowa - nieźle. Zazdraszczam smile

2,414

Coś się tu zrobiło smutno, albo mam takie wrażenie.

2,415

złoto napisał/a:

Każdy się zważył big_smile

2,416

paslawek napisał/a:
złoto napisał/a:

Zważył na poważnie, z tego co czytam.

2,417

paslawek napisał/a:
złoto napisał/a:

big_smile

2,418

Puk Puk, odświeżam temat. Pusto, co tak wszyscy wyjechali już na wakacje?

2,419

złoto napisał/a:

2,420

paslawek napisał/a:
złoto napisał/a:

Wstąpili do harcerstwa.

2,421

Haaaalo potrzebuje jakiejs kontrowersyjnej wypowiedzi nie mam sie jak wymadrzac

2,422 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-06-24 17:52:53)

Bert44 napisał/a:

A to pech - peszek big_smile
Wypowiedź UseraNew o pomidorach z cebulą z majonezem i o buziaczkach na takim oddechu po spożyciu,w innym wątku Julki, jest wybitnie kontrowersyjna
może to Tobie wystarczy ?

2,423

paslawek napisał/a:
Bert44 napisał/a:

A to pech - peszek big_smile
Wypowiedź UseraNew o pomidorach z cebulą z majonezem i o buziaczkach na takim oddechu po spożyciu,w innym wątku Julki, jest wybitnie kontrowersyjna
może to Tobie wystarczy ?

Chyba sie skusze

2,424

Bert44 napisał/a:

Drugi co mu się nudzi big_smile Za robotę się weźcie smile

2,425 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-06-24 18:15:46)

wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

robota to gupota , z resztą jest po robocie
relaks tongue

2,426

wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Zastanawiam sie nad klasztorem...

2,427

Bert44 napisał/a:
wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Kto z kim przestaje takim się staje… Nie pomyślałabym, że tobie taka śmieciowa „rozrywka” na forum w głowie.
A tak na poważnie, wspominałeś coś że masz jakiś ciężki czas, to może załóż swój wątek do pogadania.

2,428

Bert44 napisał/a:
wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Ależ toż to jawna prowokacja big_smile tongue.

2,429 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-06-24 19:51:25)

wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:
wieka napisał/a:

Kto z kim przestaje takim się staje… Nie pomyślałabym, że tobie taka śmieciowa „rozrywka” na forum w głowie.
A tak na poważnie, wspominałeś coś że masz jakiś ciężki czas, to może załóż swój wątek do pogadania.

Dobra masz racje smile Komenda wroc wygłupiłem sie nie zasmiecam

Na pogadanie jeszce nie jestem gotow...

2,430

wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Kto z kim przestaje takim się staje…

To po lodach na greckiej śmietanie staje ...................................................................................................................się zimno tongue

2,431

złoto napisał/a:

Ja nie tak dawno z wyjazdu wróciłem.

Nie miałem czasu myśleć o temacie, bo fajniejsze rzeczy do roboty były

2,432

taktyczny komentarz do obserwacji wątku wink

2,433

Kaszpir007 napisał/a:
złoto napisał/a:

Zdradzisz gdzie byleś i jakie to śą fajniejsze rzeczy od forum?

2,434

złoto napisał/a:
Kaszpir007 napisał/a:
złoto napisał/a:

Zdradzisz gdzie byleś i jakie to śą fajniejsze rzeczy od forum?

Albania, Czarnogóra, Macedonia i Kosowo.

Wyjazd dość aktywny. Pierwszy raz spróbowałem lotu paralotnia, zjazd tyrolka w największym kanionie w Europie , rafting w tym samym kanionie , treking po górach w Albanii.

Więc jak widzisz ciekawsze rzeczy niż forum.

Niektóre atrakcje mnie wciągnęły i już myślę o innym raftingu i o zaliczeniu najdłuższej i najszybszej tyrolki na świecie w ZEA.

Zajęłem się sobą i swoimi zainteresowaniami i szczerze mówiąc przestało mi zależeć na związku. To znaczy nie zakończyłem poszukiwań ale wiem że nic na siłę

Posty [ 2,406 do 2,434 z 2,434 ]

Strony Poprzednia 1 36 37 38

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024