Świetna ta fotka.
131 2025-02-10 17:26:24 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-02-10 17:29:18)
Fajne zdjecie na profiloweczce Julia
Dzieki to moj kot
jea1 napisał/a:Fajne zdjecie na profiloweczce Julia
Dzieki to moj kot
Daj większą fotkę Tu sporo jest kociarzy na forum.
Świetna ta fotka.
Dzieki
Julia life in UK napisał/a:jea1 napisał/a:Fajne zdjecie na profiloweczce Julia
Dzieki to moj kot
Daj większą fotkę
Tu sporo jest kociarzy na forum.
Nie moge dac wieksza, bo mi pisze, ze jest za duze zdjecie .
Jak ma na imię?
To te putania co bywaly w. modlitewnikach??
Tak. Tylko,ze jak pamietam to w moim modlitewniku wiele lat temu przy rachunku sumienia 5 przykazanie to pisalo tylko
-czy nie dreczylem zwierzat i czy dbalem o przyrode
A nikt tego na 50 czesci nie rozbijal jak teraz.
Ludzie jak ja pojdem do tego Nieba przeciez te rachunki sumienia to z tysiac grzechow maja wymienione . Dobrze,ze Koronke odmawiam czasem
138 2025-02-10 18:59:58 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-10 19:00:56)
Jak ma na imię?
Corka mu wymyslila imie Coffee jak kawa ,bo ona chce miec drugiego kota bialego i nazwie go Cream to bedzie mowila pasowac Coffe and Cream . No ja chcialam inaczej nazwać, ale juz normalnie do tego kota po ludzku rozmawiam, zeby nie zdurnial, ze ma dwa rozne imiona. I tak to jest domowy kot,bo nie wyobrazam sobie otworzyc drzwi i sie drzec "Coffee" na caly glos wolajac kota
. A tez domowe koty zyja dluzej.
Czemu, fajne imię. Oryginalne przynajmniej. Już wyobrażam sobie jak stoisz w drzwiach i krzyczysz "Coffee". Wszyscy w Twojej wiosce pomyśleliby, że zapraszasz ich na kawę
140 2025-02-10 19:09:38 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-02-10 19:12:58)
paslawek napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Dzieki to moj kot
Daj większą fotkę
Nie moge dac wieksza, bo mi pisze, ze jest za duze zdjecie
.
W Awatarze tam masz ograniczenie - chodzi mi o fotkę normalnie wklejoną w post .
Czemu, fajne imię. Oryginalne przynajmniej. Już wyobrażam sobie jak stoisz w drzwiach i krzyczysz "Coffee". Wszyscy w Twojej wiosce pomyśleliby, że zapraszasz ich na kawę
no wlasnie,ze na kawe zapraszam
Julia life in UK napisał/a:paslawek napisał/a:Daj większą fotkę
Nie moge dac wieksza, bo mi pisze, ze jest za duze zdjecie
.
W Awatarze tam masz ograniczenie - chodzi mi o fotkę normalnie wklejoną w post .
A jak to sie robi?
paslawek napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Nie moge dac wieksza, bo mi pisze, ze jest za duze zdjecie
.
A jak to sie robi?
Z kopmutera nie można wkleić bezposrednio
trzeba fotką umieścić na jakiejś stronie,w jakimś serwisie typu Zapodaj.pl,Fotosik
albo nawet na fejsbooku
potem klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy czy na touchpadzie rozwijasz menu
przeglądarki i zaznaczasz opcję "kopiuj link do obrazu" albo podobnie
różnie to jest w przeglądarkach.
potem w poście wpisujesz [img]wklejesz tu link do obrazka[/img]
Julia life in UK napisał/a:paslawek napisał/a:W Awatarze tam masz ograniczenie - chodzi mi o fotkę normalnie wklejoną w post .
A jak to sie robi?
Z kopmutera nie można wkleić bezposrednio
trzeba fotką umieścić na jakiejś stronie,w jakimś serwisie typu Zapodaj.pl,Fotosik
albo nawet na fejsbooku
potem klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy czy na touchpadzie rozwijasz menu
przeglądarki i zaznaczasz opcję "kopiuj link do obrazu" albo podobnie
różnie to jest w przeglądarkach.
potem w poście wpisujesz [img]wklejesz tu link do obrazka[/img]
Ok dzieki pozniej to jakos zobacze
[quote=Julia life must Anglii
[quote=:D
Niewiem jsk zrobic ten link do zdjecia
Wogole wiecie,ze dostalam od kumpeli ksiazke o zdrowiu tam mam rozne choroby w niej zapisane no i tez porady jak sie z nich wyleczyc. To jak jesteście na cos chorzy to mi piszcie
150 2025-02-10 20:22:04 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-02-10 20:32:17)
Niewiem jsk zrobic ten link do zdjecia
moment
Julia life in UK napisał/a:Niewiem jsk zrobic ten link do zdjecia
moment
Jaki znowu moment kombinuje od pol godziny. Wszystko zaraz tu wysle tylko nie kota
Czy was tez ta glupia isabella banuje(oczywiscie wiem,ze to nie isabella) bo mnie juz od kilku dni.
paslawek napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Niewiem jsk zrobic ten link do zdjecia
moment
Jaki znowu moment kombinuje od pol godziny. Wszystko zaraz tu wysle tylko nie kota
numerów kont nie wklejaj może
mam wyżej na co kliknąć w przeglądarce - ja używam akurat firefoxa,ale to podobnie jest i chrome czy edge
klikasz ten lin zapisuje ci się w "schowku" pamieci tymczasowj a potem wklejesz to
w post pomiędzy czymś takim [img]link ze strony[/img]
Julia life in UK napisał/a:paslawek napisał/a:moment
numerów kont nie wklejaj może
![]()
mam wyżej na co kliknąć w przeglądarce - ja używam akurat firefoxa,ale to podobnie jest i chrome czy edge
klikasz ten lin zapisuje ci się w "schowku" pamieci tymczasowj a potem wklejesz to
w post pomiędzy czymś takim [img]link ze strony[/img]
No ja tu za chwile wszystko wlepie lacznie z numerem konta do banku tylko nie tego kota
Pozniej bede kombinowac z kotem
Co jutro robicie? Ja jutro ide na miasto
Co jutro robicie? Ja jutro ide na miasto
Ja siedzę w domu jak zwykle
Julia life in UK napisał/a:Co jutro robicie? Ja jutro ide na miasto
To idz na dwor moze dziewczyna znajdziesz?
Miklosza napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Co jutro robicie? Ja jutro ide na miasto
A gdzie na miasto idziesz ?
Julia life in UK napisał/a:Miklosza napisał/a:Ja siedzę w domu jak zwykle
Do sklepu i spotkac sie z kumpela
Miklosza napisał/a:Julia life in UK napisał/a:To idz na dwor moze dziewczyna znajdziesz?
Do sklepu i spotkac sie z kumpela
Miłej pogawędki z kumpelą
162 2025-02-11 07:55:14 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-02-11 07:55:39)
Miklosza, Ty też wyjdź na spacer. Przewietrzysz głowę.
Miklosza, Ty też wyjdź na spacer. Przewietrzysz głowę.
Dobry pomysl ja czekam az deszcz przestanie padac
Bylam dzis na miescie, spotkac sie z kumpela, a wy co robiliscie jak mnie tu nie bylo?
165 2025-02-11 22:55:00 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-11 22:55:53)
Nawet rachunek sumienia internauty wymyslili
Czy oszukiwałem innych w Internecie, chcąc przedstawić siebie w lepszym świetle?
• Czy umyślnie kreowałem siebie na lepszego, zdolniejszego, bogatszego, przystojniejszego?
• Czy wywyższałem się prowadząc internetowe rozmowy?
• Czy korzystając z list dyskusyjnych, forum, czatów celowo występowałem przeciw innym ludziom, aby dać upust swojej fałszywej, jedynie internetowej elokwencji?
• Ileż to razy zwabiony pozorną anonimowością w internecie poniżałem, oczerniałem, pogardliwie wypowiadałem się o innych?
• Czy podkreślałem własną osobę, lekceważąc słuchanie i czytanie wypowiedzi innych osób?
• Czy zdarzało mi się nie szanować czyjejś prywatności i przekonań?
• Czy zaślepiony swoją wyjątkowością ograniczałem swobodę publicznego wyznawania praktyk religijnych?
• Czy potrafiłem dzielić się z innymi przydatnymi i wartościowymi informacjami znalezionymi w sieci?
• Czy zazdroszcząc popularności w Internecie, celowo oczerniałem innych?
• Ileż razy zmieniałem zdanie, ukrywałem własne poglądy, aby zdobyć uznanie, szacunek, aprobatę?
• Czy przebywając pośród osób niewierzących wstydziłem się i ukrywałem swoją wiarę, tylko po to, aby nie zostać odrzucony?
• Czy pragnąłem zdobyć przyjaźnie innych za wszelką cenę, nie zważając tym samym na własną godność?
• Czy moje funkcjonowanie w wirtualnym świecie opierało się na permanentnych oczekiwaniu pochwał ze strony innych?
• Czy próbowałem wydobyć od innych informacje o nich, ich problemach, aby zaspokoić chęć posiadania?
• Czy dążyłem za wszelką cenę do wzrostu popularności mojego bloga, strony internetowej etc.?
• Czy okradałem innych ściągając nielegalnie z Internetu muzykę, filmy, programy?
• Czy używałem nielegalnego oprogramowania?
• Czy pragnąłem czatowej i forumowej popularności?
Wizje bl Katarzyny Emmerich
Rozdział 2 "stworzenie swiata"
Zaraz po prośbie pozostałych chórów anielskich i po poruszeniu Bóstwa widziałam, jak około tarczy cienistej po prawej stronie, ciemna powstała kula. Teraz oczy zwróciłam bardziej ku tej ciemnej kuli na prawo od tarczy cienistej, i zdawało mi się, jakoby się coraz bardziej powiększała; widziałam też jaśniejsze kropki wychodzące z masy i pokrywające ją, a tu i ówdzie występujące w szerszej, jasnej płaszczyźnie; zarazem widziałam postać odgraniczającego się lądu od wody. Potem widziałam na jasnych miejscach poruszenie, jakoby w nich się coś ożywiało. Widziałam też, jak na lądzie wyrastały rośliny, a wśród tych roślin widziałam żywe rojowisko. Ponieważ byłam dzieckiem, więc sądziłam, że te rośliny się poruszały. Dotychczas wszystko było szare, teraz stawało się coraz jaśniejsze, podobne do wschodu słońca. Było tak, jako jest na ziemi nad ranem i jakoby wszystko ze snu się budziło. Wszystko inne z obrazu, zniknęło. Niebo było lazurowe a słońce na nim przechodziło. Widziałam tylko jedną część ziemi oświeconą słońcem a ta część była bardzo piękną, więc sądziłam, że to raj. Wszystkie zmiany na owej ciemnej kuli wydawały mi się jakoby wypływające z owego najwyższego koła Bożego. Kiedy słońce stanęło wyżej, wszystko wyglądało jak nad ranem, gdy się ze snu budzimy; był to pierwszy poranek, o czym żadna nie wiedziała istota. Były jakoby już istniały od wieków, były niewinnymi. Gdy słońce szło wyżej spostrzegłam, że i drzewa i rośliny coraz wyżej wyrastały Woda była jaśniejszą, i świętszą, wszystkie inne kolory były czystsze i jaśniejsze, wszystko było niezmiernie przyjemnym; nie było też żadnego śladu stworzeń takich, jakie są dzisiaj. Wszystkie rośliny, kwiaty i drzewa inaczej wyglądały; teraz wszystko wygląda jakby spustoszone i poprzekręcane, jakby zwyrodniałe. Często patrząc w naszym ogrodzie na rośliny i owoce, które w krajach północnych wydawały mi się wielkie, szlachetne i smaczniejsze, jak np. pomarańcze, myślałam sobie:, czym te nasze owoce są w porównaniu z owocami krajów północnych, tym owoce krajów północnych, a nawet jeszcze gorsze, są w porównaniu z owocami raju. Widziałam też róże białe i czerwone, sądząc, że one oznaczają mękę Pańską i zbawienie. Także widziałam drzewa palmowe i wielkie, szerokie drzewa, rzucające cień na wzór dachu. Zanim widziałam słońce, wszystko wydawało mi się małym na ziemi, potem większym, a wreszcie bardzo wielkim. Drzewa nie stały gęsto. Z każdego rodzaju roślin, przynajmniej większych, widziałam tylko jedne, a widziałam, że stały osobno, jak na zagonach w ogrodzie, podzielone na gatunki. Zresztą wszystko było zielone, a tak czyste i w takim porządku, że wcale nie przypominało, iż tutaj ręka ludzka czyściła i porządkowała. Pomyślałam sobie, jakże to wszystko piękne, bo jeszcze żadnych nie ma ludzi! Nie było jeszcze grzechu ani zburzenia. Tutaj wszystko zdrowe i święte; tutaj nic jeszcze nie sporządzane; tutaj wszystko czyste, chociaż nie czyszczone. Płaszczyzna, którą widziałam, była lekko pagórkowatą i roślinami pokrytą; w środku było źródło, z którego wypływały rzeki na wszystkie strony, a z tych rzek niektóre znowu jedna w drugą wpływały, W tych rzekach spostrzegłam najpierw ruch i żyjące zwierzęta; potem widziałam, jak te zwierzęta tu i ówdzie z pomiędzy krzewów, jakoby ze snu się budząc, wyglądały. Były oswojone i zupełnie inne, aniżeli dzisiaj; nawet w porównaniu do dzisiejszych zwierząt były jak ludzie: czyste, szlachetne, szybkie, miłe i łagodne. Trudno wypowiedzieć, jakimi były. Największej części zwierząt nie znałam. Widziałam słonia, jelenia,wielbłąda, a przede wszystkim nosorożca, którego także w arce widziałam, gdzie mianowicie był miłym i łagodnym. Był krótszym od konia, tak że głowa jego była bardziej zaokrąglona. Nie widziałam żadnych małp, żadnych owadów i brzydkich zwierząt; myślałam sobie zawsze, że one są karą za grzechy. Widziałam wiele ptaków i słyszałam najmilszy tychże śpiew, jako nad ranem zwykle się słyszy; nie słyszałam jednak, iżby które zwierzę ryczało; nie widziałam też żadnego ptaka drapieżnego.
Nauki o modlitwie:
1. Wielu ludzi zwraca się do Boga z prośbą o cud uzdrowienia. Można modlić się o tę łaskę na wiele różnych sposobów. Są specjalne msze święte z modlitwą o uzdrowienie, ale nie mniej skuteczna jest zwykła, codzienna czy niedzielna msza święta. Modlitwę o cud uzdrowienia można odmawiać też w domu
Dzisiaj jest piekny dzien, mam dzis wiecej energii,dobrze sie czuje, wolnosc jest cudowna, mam czas wolny dla siebie. A wam jak mija dzien? Mam nadzieje, ze bedziecie miec dobry dzien
169 2025-02-12 11:29:48 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 11:30:24)
"Ojcze nasz", nazywane także Modlitwą Pańską, to najstarsza i najważniejsza modlitwa chrześcijan. Według Nowego Testamentu, swoim uczniom przekazał ją Jezus. Ojcowie Kościoła stawiali ją jako wzór modlitwy chrześcijańskiej
•ide posprzatac u siebie na biurku, bo sie syf narobil i tak mi to zajmie ok 2 minut czasu a wy w pracy juz jestescie?
Różaniec jest obok Mszy świętej najpotężniejszą modlitwą
• sobie mysle i sie zastanawiam co dzis ciekawego bede mogla zrobic. A wy jakie dzis macie plany?
171 2025-02-12 11:59:41 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 11:59:49)
Do Anioła Stróża (modlitwa)
bądź moim doradcą, abym nie zboczył z dobrej drogi życia, pomóż mi powstać, gdy upadnę, dodawaj odwagi. Proszę także Byś w porę podsuwał mi dobre myśli i pragnienia, których spełnienie będzie podobało się Bogu i będzie przynosiło pożytek ludziom.
•kot mi szafke usyfil musze posprzatac, ten kot jest jeszcze mlody i glupi wszedzie skacze no w miejscu nie usiedzi
Jeśli patrzysz w chmury i widzisz w nich kształt przypominający anioła, to również znak od boskiego opiekuna. W ten sposób Anioł Stróż przypomina o swojej obecności i o tym, że możesz liczyć na jego pomoc. Bardzo ważnym znakiem od Anioła Stróża jest tęcza bez deszczu
•po kocie posprzatany syf na szafce, w pokoju tez
173 2025-02-12 12:23:54 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 12:24:08)
Kiedy aniołowie są blisko, niektórzy eksperci twierdzą, że możesz poczuć chłodny powiew, spadek temperatury w pomieszczeniu lub poczuć ciepłą, kochającą obecność w pobliżu . Niektórzy doświadczyli dzwonienia w uszach lub mrowienia na czubku głowy, co ich zdaniem jest oznaką, że aniołowie próbują się komunikować.
• ide pocwiczyc kilka minut, bo niewiem co robic. A te mrowienie na glowie to ja czesto mam jak sie modle, to mysle ze to moze byc moj Aniol Stroz
Ja wam juz duzo o Chrzescjanskim Katolickim Zyciu napisalam, mysle, ze wystarczajaco-reszty mozecie sie sami dowiedziec w internecie np na stronie Adonai.pl macie piekny rachunek sumienia-zycie wedlug niego to droga do Nieba i sukcesu w zyciu, na stronie Milosierdzie Boze macie Koronke do Milosierdzia Bozego,swiadectwa innych ludzi, Dzienniczek sw Siostry Faustyny, na stronie dolina modlitwy macie spis roznych modlitw w roznych potrzebach, na stronie odkrywamy Hildegarde macie porady zdrowotne i przepisy wg diety sw Hildegardy. Tak was zostawiam z moimi naukami Kosciola Katolickiego.
°ide z forum i niedlugo wracam
175 2025-02-12 13:18:24 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-02-12 13:20:13)
Już czas na drugą kawę. Albo herbatę.
Już czas na drugą kawę. Albo herbatę.
Ja nie pije kawy nie moge przy hipoglikemii, herbaty tez juz nie pije ,bo zrezygnowałam z cukru, a gorzkiej nie lubie... tak sobie mysle,ze kocham porzadek-uporzadkowalam dzisiaj biurko i tak super sie czuje jak mam wszystko na miejscu poukladane.
Czy tez rano czasem wam sie nie chce wstac z lozka? Mnie czesto niewiem czemu, ale duzo to wina zimna. Zima mam okropnego lenia i szczerze zmuszam sie do roznych czynnosci. Nie znosze zimna, bo to mnie spowalnia. W inne pory roku jestem duzo bardziej aktywna, a tak jak mam gdzies wyjsc to czesto mnie sie nie chce w zime przez ten mroz. Wogole bym chciala, zeby zimy wogole nie bylo a tylko byla na Boze Narodzenie, zeby byla swiateczna atmosfera, a pozniej znow byla wiosna, lato i jesien.
Tu pisze na forum pozniej cos bede robic ja pierdziele to zimno mnie wykonczy niby grzeje w mieszkaniu ,a dalej mi zimno
Wlasnie sie pomodlilam, kocham sie modlic. Modlitwa duzo pomaga
180 2025-02-12 15:08:25 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 15:08:41)
W koncu pocwiczylam kilka minut i mam teraz wiecej energii znowu, ale zimno okropnie. Ja nie znosze zimy. Dzien mnie sie fajnie zaczal, a pozniej nic mnie sie robic nie chcialo przez to zimno. A moze ja mam jakas powazna chorobe,ze nie mam na nic energii. Zobacze jak bedzie wiosna, jak nie przelezie to ide do lekarza, a jak przelezie tzn, ze to od zimna nic mnie sie nie chce robic
Napisalam sobie liste zadan do wykonania moze mnie to zmotywuje.
Wiecie byl tu temat o medytacji i pisalam w nim ,ze medytacja jest zla, ale Chrzescijanska medytacja jest dobra i wlasnie sobie medytowalam wyobrazajac sobie piekno stworzenia swiata. Wiecie co sobie medytowalam piekny poranek, gdzie ptaszki spiewaja, jest zielona mloda trawa, slonce jest wysoko na niebie, motylki fruwaja przy kwiatach, zwierzeta sobie spokojnie spaceruja a wszystko to w swietle Boga piekny obraz az mnie sie oczu nie chcialo otwierac
Ja dopiero teraz sniadanie jadlam o tej porze . Wam tez sie czesto nie chce rano jesc? Mi tak zazwyczaj dopiero po poludniu wlasnie jem pierwszy posilek
184 2025-02-12 15:41:03 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2025-02-12 15:41:13)
to przy hipoglikemii kawy nie pijesz, ale śniadanie jesz dopiero około 15?
to przy hipoglikemii kawy nie pijesz, ale śniadanie jesz dopiero około 15?
Tak, bo ja mam hipoglikemie reaktywna i jak robie dluzsze przerwy od jedzenia to nie mam spadku cukrow tak szybko. Tak zauwazylam mi lekarz kazal jesc co 3 godziny a mnie to pogarszalo, weszlam na strone na Facebooku na hipoglikemia support i napisalam to a kilka osob mi poradzilo, zeby zrobic cos w rodzaju postu max 1-2 posilkow i tak jem i jest duzo lepiej. Cukier mi tez spada ,ale rzadko juz. Slodyczy tez juz nie jem
jakich konkretnie??
Napisalam sobie liste zadan do wykonania moze mnie to zmotywuje.
jakich konkretnie??
Julia life in UK napisał/a:Napisalam sobie liste zadan do wykonania moze mnie to zmotywuje.
Ile chce pieniedzy oszczedzic, rozpis diety zeby mi cukier nie zlecial na 3 dni, co mam kupic na prezent kumpeli no pozniej moze jeszcze cos dopisze
Ja kupilam ksiazke Beaty Pawlikowskiej "najwieksze klamstwa naszej cywilizacji" i zaczelam ja czytac. Otworzylam na dowolnej stronie i bylo o bialym ryzu, ze jest niezdrowy. Wogole mam zamiar cala ksiazke przeczytac w niedlugim czasie, tez o cukrze troche czytalam
189 2025-02-12 16:26:52 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 16:27:47)
Wlasnie ogladalam na you tube pierogi z kimchi to jest taki vlog Polki co mieszka w Korei Poludniowej. Ja lubie te dziewczyne, fajna jest. Wlasnie ogladalam przepis jak robila z dzieckiem ciastka z matcha i wyszly zielone i sobie pomyslalam, ze przeciez ludzie moga jesc zdrowe desery, ktore mozna zrobic z naturalnych skladnikow, zamiast latac kupowac gotowe slodycze i desery napakowane bialym cukrem i sama chemia np taki przepis wymyslilam na zdrowy deser mrozone banany zblendowac w mikserze razem z naturalnym jogurtem lub jogurtem roslinnym do tego dodac troche miodu lub melasy i ma sie gotowy deser lodowy. Ja w wakacje dla corki robilam taki deser i dobry byl slodki i nie trzeba bylo cukru dawac.
Wlasnie z kumpela pisalam dobrze, ze sie ma przyjaciolki, bo bym chyba w depresje wpadla przez te durna zime
Przeczytalam wiecej ksiazki B. Pawlikowskiej o tym,ze weganskie i eko rzeczy nie sa zawsze zdrowe. Super to opisuje. Chyba kupie wiecej jej ksiazek
Wlasnie sluchalam podcast kryminalny na you tube a pozniej sie bede nakrecac, ze cos złego sie stanie
Wlasnie z dworu wrocilam ktos mi ukradl kosz na smieci serio szukalam czy nie ma pod domami sasiadow nie znalazlam. Co te ludzie maja we lbach proznie jakas zeby juz nawet kosze krasc
194 2025-02-12 19:23:28 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-12 19:23:43)
Dzis juz nic mnie sie nie chce robic. Ta zima mnie wykonczy . Nie wyobrażam sobie mieszkac gdzies gdzie ciagle jest zima. Ludzie jak to mi zabiera energie do dzialania,bo motywacje to ja mam i bardzo chce cos robic,ale to cholerne zimno mnie blokuje. Mieszkanie ogrzewam dalej mi zimno.
Może zacznij częściej ćwiczyć w domu i medytować. Obejrzyj w na YT metody relaksacji Jacobsona i Schultza. Poza tym obecna pogoda wyjątkowo zniechęca do wszystkiego a nie zachęca.