Kosciol Katolicki jest Kosciolem Boga - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Kosciol Katolicki jest Kosciolem Boga

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 151 z 151 ]

131

Odp: Kosciol Katolicki jest Kosciolem Boga
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Ja pisalam o Kosciele Katolickim spowiedz przy ksiedzu jest za ciezkie grzechy,a w kosciele jak kazdy mowi publicznie na poczatku Mszy "zgrzeszylem mysla,mowa itp" to w myslach przeprasza Boga za lekkie grzechy. Ewangelickie niewiem czy maja spowiedz te co ja znalam od znajomych NIE mialy

Ale przecież mowa była o ewangelikach i w odpowiedzi na post o ewangelikach napisałaś to, co zacytowałam.
W ten sposób robisz tylko zamieszanie.

Ja NIE czytam zazwyczaj wszystkich postow nade mna, bo by za duzo czasu zajelo

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-14 01:09:54)

New Me napisał/a:

Ja NIE czytam zazwyczaj wszystkich postow nade mna, bo by za duzo czasu zajelo

Wszystkich? Wystarczyło przeczytać tylko ten post, na który odpowiadałaś. Tam kilka razy padło określenie "Kościół Ewangelicki", "ewangelicy".

Swoją drogą komentujesz prawie każdy post - z sensem czy bez sensu, na temat czy poza nim, czyli po to tylko, żeby wrzucić swoje trzy grosze, ale komentujesz, więc jak to możliwe??

133 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-01-14 22:15:23)

Jeśli nawet ktoś pozostaje wierzący, to decyduje się na odejście od KK, czyli zostaje antyklerykałem. Niby można powiedzieć, że wszędzie trafiają się "czarne owce", ale cały smrodek związany z działalnością KK już jest powodem, dla którego można się do niego zniechęcić, delikatnie mówiąc...
Gdyby tak np. kapłanów katolickich nie obowiązywał celibat, przez co mieliby niejako oficjalny "dostęp" do pewnych życiowych atrakcji, być może nie zdarzałyby się tak często przypadki bulwersujące opinię publiczną. Czasami wystarczy drobna iskra, aby się zapaliło..

134

bagienni_k napisał/a:

Gdyby tak np. kapłanów katolickich nie obowiązywał celibat, przez co mieliby niejako oficjalny "dostęp" do pewnych życiowych atrakcji, być może nie zdarzałyby się tak często przypadki bulwersujące opinię publiczną. Czasami wystarczy drobna iskra, aby zbulwersować otoczenie..

W materiale, do którego wkleiłam link, ten temat jest dosyć dobrze opisany. Omówiono m.in. cały mechanizm pedofilii wśród księży. Naprawdę polecam uwadze.

135

Priscilla napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Gdyby tak np. kapłanów katolickich nie obowiązywał celibat, przez co mieliby niejako oficjalny "dostęp" do pewnych życiowych atrakcji, być może nie zdarzałyby się tak często przypadki bulwersujące opinię publiczną. Czasami wystarczy drobna iskra, aby zbulwersować otoczenie..

W materiale, do którego wkleiłam link, ten temat jest dosyć dobrze opisany. Omówiono m.in. cały mechanizm pedofilii wśród księży. Naprawdę polecam uwadze.

To,ze pedofilia jest wsrod ksiezy to ja sie zgadzam, natomiast wiele   ksiezy jest normalnych. 
Tak   wogole to ciekawe dlaczego ludzie opuszczaja wiare katolicka jak slysza o jakims ksieze pedofilu, a np nie opuszczaja ateizmu i zaczynaja wierzyc w Boga,kiedy jakis ateista skrzywdzi dziecko,bo tez tacy sa i byli, tyle ,ze media o nich nie mowia. Tak samo jak jacys pastorzy w protestanckich kosciolow kogos krzywdza to jakos ludzie nie przestala byc protestantami
Wiele katolikow to do kosciola chyba chodzi dla ksiedza, ze jak ksiadz dobry to oni chodza, a jak zly to oni nie chodza. A sie dla Boga i dla siebie samego chodzi do kosciola, a nie dla ksiedza.

136 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-14 23:09:11)

New Me napisał/a:

Tak   wogole to ciekawe dlaczego ludzie opuszczaja wiare katolicka jak slysza o jakims ksieze pedofilu, a np nie opuszczaja ateizmu i zaczynaja wierzyc w Boga,kiedy jakis ateista skrzywdzi dziecko,bo tez tacy sa i byli, tyle ,ze media o nich nie mowia.

To jest bez sensu, co napisałaś.

137 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-15 00:08:23)

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Tak   wogole to ciekawe dlaczego ludzie opuszczaja wiare katolicka jak slysza o jakims ksieze pedofilu, a np nie opuszczaja ateizmu i zaczynaja wierzyc w Boga,kiedy jakis ateista skrzywdzi dziecko,bo tez tacy sa i byli, tyle ,ze media o nich nie mowia.

Dlaczego bez sensu?
Wiele Katolikow przestaje praktykowac wiare, a nawet od niej odchodzi, gdy dowiaduja sie o ksieze pedofilu,  wiec czemu atesci nie odejda od ateizmu w podobnym przypadku?

138

New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dlaczego bez sensu?
Wiele Katolikow przestaje praktykowac wiare, a nawet od niej odchodzi, gdy dowiaduja sie o ksieze pedofilu,  wiec czemu atesci nie odejda od ateizmu w podobnym przypadku?

A gdzie ci ateiści mają odejść?

139

New Me napisał/a:

Dlaczego bez sensu?

Jeśli coś jest nielogiczne, to jest bez sensu, a w tym, co napisałaś, zwłaszcza poprzednio, czyli kiedy dziwiłaś się, że ateiści w zderzeniu ze świadomością czynów pedofilskich nie zwracają się do Boga - nie ma za grosz logiki.

140

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dlaczego bez sensu?

Jeśli coś jest nielogiczne, to jest bez sensu, a w tym, co napisałaś, zwłaszcza poprzednio, czyli kiedy dziwiłaś się, że ateiści w zderzeniu ze świadomością czynów pedofilskich nie zwracają się do Boga - nie ma za grosz logiki.

Oczywiscie, ze mam. Ty nie rozumiesz o co mi chodzilo i tyle

141

New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dlaczego bez sensu?

ZŁOTO big_smile

142

bagienni_k napisał/a:

Jeśli nawet ktoś pozostaje wierzący, to decyduje się na odejście od KK, czyli zostaje antyklerykałem.

Wierzący, który odchodzi od KK to 'wierzący niepraktykujący'.

Antyklerykał, to po prostu ktoś, kto jest przeciwko instytucji KK, ale nie ma to żadnego związku z wiarą bądź jej brakiem.

143

Jack Sparrow napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Jeśli nawet ktoś pozostaje wierzący, to decyduje się na odejście od KK, czyli zostaje antyklerykałem.

Wierzący, który odchodzi od KK to 'wierzący niepraktykujący'.

Antyklerykał, to po prostu ktoś, kto jest przeciwko instytucji KK, ale nie ma to żadnego związku z wiarą bądź jej brakiem.

Nie ma czegos takiego jak wierzacy niepraktykujacy to jest nielogiczne.  Jak mozna wierzyc tylko slowami, a nie praktykowac wiary? Ja wiem,ze ludzie sobie rozne rzeczy wymyslaja, ale to bez sensu jest

144

Jest mnóstwo ludzi wierzących a niepraktykujących.
Wierzą w to, ze Bóg istnieje, że stworzył świat, ale nie chodzą do kościoła, nie przyjmują sakramentów, modlą się po swojemu, swoimi słowami, nie przestrzegają nakazów obowiązujących katolików pod karą grzechu.

145

New Me napisał/a:

Nie ma czegos takiego jak wierzacy niepraktykujacy to jest nielogiczne.  Jak mozna wierzyc tylko slowami, a nie praktykowac wiary? Ja wiem,ze ludzie sobie rozne rzeczy wymyslaja, ale to bez sensu jest

Normalnie - po prostu nie chodzą do kościoła. Ot i wszystko.

Bez sensu to jest to co pisałaś chwilę wcześniej o odchodzeniu od ateizmu. LOL.

146

Jack Sparrow napisał/a:
New Me napisał/a:

Normalnie - po prostu nie chodzą do kościoła. Ot i wszystko.

Bez sensu to jest to co pisałaś chwilę wcześniej o odchodzeniu od ateizmu. LOL.

Czemu bez sensu? Dla mnie ma sens. Bez sensu to jest wierzyc a nie praktykowac wiary

147

Jack Sparrow napisał/a:

ZŁOTO big_smile

To już brylanty:

New Me napisał/a:

lol

148

Priscilla napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

ZŁOTO big_smile

To już brylanty:

New Me napisał/a:

lol

Nie rozumiecie i tyle.  Juz nie chce mnie sie tlumaczyc. W kazdym badz razie ciesze sie,ze rzad nie ma prawa zabronic dzieciom spowiedzi u ksiezy i, ze nieletni nie beda umierac w ciezkich grzechach przez ich glupote

149 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-15 14:04:07)

New Me napisał/a:

Nie rozumiecie i tyle.  Juz nie chce mnie sie tlumaczyc.

Masz rację, nie tłumacz, bo to było po prostu głupie (sorry, ale taka prawda) i jeszcze bardziej się pogrążysz.

150

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Nie rozumiecie i tyle.  Juz nie chce mnie sie tlumaczyc.

Masz rację, nie tłumacz, bo to było po prostu głupie (sorry, ale taka prawda) i jeszcze bardziej się pogrążysz.

Nie bylo glupie, ale ja nie mam zamiaru przez 20 stron wam to tlumaczyc, bo mam wazniejsze tematy

151

New Me napisał/a:

Dzisiaj Wielki Dzien !
I Uroczystosc Wszystkich...

W Biblii-instrukcji życia w ekosystemie, nie ma instytucji religijnej. Natomiast są zbory chrześcijańskie.

Posty [ 131 do 151 z 151 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Kosciol Katolicki jest Kosciolem Boga

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024