Wiekszosc Chrzescijan nie przeczytalo,ani nawet nie czyta Biblii. Wiekszosc Chrzescijan po stwierdzeniu"ze Jezus MA BOGA" a nie Jezus JEST Bogiem nie moze w to uwierzyc i jest tym zaskoczona.
Jezus powiedzial "sluchaj Izraelu Bog jest naszym Bogiem Jedynym"(Marka 12:29).
Jezus NIE powiedzial "sluchaj Izraelu Bog jest naszym Bogiem, a ja jestem Jego Synem Bozym" albo "sluchaj Izraelu ja i Bog jestesmy waszym Bogiem "
Jezus wyraznie zaznaczyl, ze MA Boga mowiac "NASZYM"
Jezus spojrzal w Niebo i modlil sie. Stwierdzil "ze Bog jest Jedynym prawdziwy Bogiem". To stwierdzenie przekresla Trojce Swieta. Jezus rzekl "oto jest zycie wieczne,aby uwierzyli w Ciebie Jedynego Boga i w Jezusa Chrystusa, ktorego poslales"(Jana 17:3)
Muzulmanie rozumieja te slowa doskonale. Jezus stwierdzil, ze Bog jest Jedyny, a on jako prorok zostal poslany przez Boga do Izraela. Wiara w Jezusa polegala na tym, ze Izrael mial zachowac nauki Jezusa,aby dostac sie do raju.
W Marka 10:18 Jezus pyta "dlaczego nazywasz mnie dobrym?. Nikt nie jest dobry oprocz Boga"
Jezus powiedzial "ide do Boga mojego i Boga waszego. Do Ojca mojego i Ojca waszego" (Jana 20:17).
Jesus na oskarzenia o bluznierstwo mowi do uczonych sam o sobie "czlowiek,ktory mowi wam prawde uslyszana od Boga"(Jana 8:40)
Jesus sam siebie nazywa czlowiekiem I przyznaje po raz kolejny ,ze MA BOGA,a nie ze JEST BOGIEM
Piotr apostol przemawiajac do tlumu po Zeslaniu Ducha Swietego "sluchajcie mezowie Izraela ten Jezus z Nazaretu CZLOWIEK poslany od Boga, ktory moca Boza czynil rozne cuda" (dzieje apostolskie 2:22).
Koran Jezus mowi o sobie " Przyszedlem dac znak od Waszego Pana. Z woli Boga ulepie wam z gliny ptaka i tchne w niego zycie tak,ze stanie sie prawdziwy. Uzdrowie slepych, tredowatych i ozywie martwych-wszystko to z woli Boga"
Jezus w Biblii " nic sam z siebie nie moge uczynic,wszystko co czynie,czynie z woli Tego,ktory mnie poslal "
Dodatkowo Piotr po Zeslaniu Ducha Swietego stwerdza "ze Jezus jest SLUGA Boga". Piotr mowi " Bog Abrahama, Izaaka i Jakuba Bog naszych przodkow uwielbil swojego SLUGE Jezusa Chrystusa"
Gdy Piotr nazwal Jezusa Synem Bozym Jezus zabronil mu tego rozpowiadac(to bylo jeszcze zanim Duch Swiety wstapil na apostolow) . Po zeslaniu Ducha Swietego Piotr nazywa Jezusa czlowiekiem i sluga Boga
Jesus modlil sie cala noc do Boga. Jak Bog moze sie modlic do siebie?