GloriaSoul napisał/a:KoralinaJones napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:A po co zaraz wszystko wiedziec negatywnie? Duzo bardziej prawdopodobne jest,ze drugiej zony nie bedzie. A jak bedzie to wg Islamu ma do tego prawo. Ja z kolei mam prawo do rozwodu,gdyby on nie traktowal nas rowno z orzeczeniem o jego winie z konsekwencjami finansowymi wlacznie. Wiec naprawde watpie, ze moj partner zdecyduje sie na poligamie wbrew waszej wyobrazni to nie jest taki raj dla faceta jak wam sie wydaje
O! Czyli Julka po prostu ustawiasz się w życiu. Od razu tak trzeba było pisać
.
No to Julka bierz ten komplet biżuterii złotej i kasę.
Sąsiadka (Pakistanka) mojej znajomej z Anglii dostała 20 000 funtów. Na razie jest pierwszą żoną, mają kilkoro dzieci i jeszcze ona chce dwójkę urodzić do ukończenia 40ki. Żyją na wysokim poziomie, jeżdżą na zagraniczne wczasy 2-3 razy do roku.
Nie wiem czy to dużo czy mało kasy.
Nie wiem ile inne muzułmanki dostają, ile Ty dostaniesz.
Nie będzie raczej problemem znaleźć powód, że on traktuje Cię gorzej niż pierwszą żonę
. Wtedy bierzesz rozwód, występujesz o alimenty.
I następne 20 lat żyjesz jak królowa do pełnoletności dziecka.
Mieszkanie masz, zasiłki jako samotna matka pobierasz.
To prawda. Oczywiscie,ze wezme z mahr zlota bizuterie i pieniadze. W Islamie kobieta ma pelne prawo do takiego zabezpieczenia. Dlatego Bog Milosierny wymyslil poligamie nie tylko dla dobra mezczyzn, ale tez dla dobra kobiet. Wyobraz sobie ja jako druga zona bede miala takie same prawa co pierwsza i kazda inna zona(gdyby takie byly) . A np taka kochanka to bardzo czesto nawet nie wie,ze jej partner ma zone, marnuje sobie przy nim lata zycia, a na koniec facet przyznaje, ze ma zone i dzieci i kop w dooopa i do widzenia. Kobieta zostaje z niczym, wykorzystana seksualnie, bez zadnego zadoscuczynienia ze zmarnowanymi latami zycia. Tak naprawde wielu facetow nie muzulmanow nie zdecydowalo by sie na poligamie,bo przerastala by ich odpowiedzialnosc jaka naklada Koran, dla nich wygodnie miec w domu zone,ktora pod nos postawi obiadek, a na boku liczne kochanki, ktore moga w kazdym momencie swojego zycia kopnac w dooope.