Jestem muzulmanka(moj partner tez) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jestem muzulmanka(moj partner tez)

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 155 z 155 ]

131

Odp: Jestem muzulmanka(moj partner tez)
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Było już o tym mówione, my tego nie musimy rozumieć, więc nie ma sensu tego rozkminiać, im jest dobrze, więc nie potrzebują współczucia. Nie ma to też nic wspólnego z lubieniem siebie.
A już się cieszyłam, że wątków z tym tematem nawet Julka nie wyciąga na wierzch...

Widziałam te dwie kobiety, od razu skojarzyłam z Julką i o ile do tej pory raczej nie zwróciłabym na nie uwagi, to teraz tak. Miałam takie widzimisię, to o tym napisałam. Tak po prostu.

Twoich komentarzy chyba nie rozumiem, bo z jednej strony sama regularnie się w tych wątkach udzielasz, jak choćby przed chwilą, a równocześnie innych strofujesz, że to robią.

No widzisz teraz bedziesz miala wieczna pamiatke o mnie za kazdym razem jak bedziesz widziala pozakrywana muzulmanke to bedziesz o mnie myslala big_smile

Zobacz podobne tematy :

132

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Było już o tym mówione, my tego nie musimy rozumieć, więc nie ma sensu tego rozkminiać, im jest dobrze, więc nie potrzebują współczucia. Nie ma to też nic wspólnego z lubieniem siebie.
A już się cieszyłam, że wątków z tym tematem nawet Julka nie wyciąga na wierzch...

Widziałam te dwie kobiety, od razu skojarzyłam z Julką i o ile do tej pory raczej nie zwróciłabym na nie uwagi, to teraz tak. Miałam takie widzimisię, to o tym napisałam. Tak po prostu.

Twoich komentarzy chyba nie rozumiem, bo z jednej strony sama regularnie się w tych wątkach udzielasz, jak choćby przed chwilą, a równocześnie innych strofujesz, że to robią.

No widzisz teraz bedziesz miala wieczna pamiatke o mnie za kazdym razem jak bedziesz widziala pozakrywana muzulmanke to bedziesz o mnie myslala big_smile

Pozakrywanych muzułmanek  jest całkiem sporo, Priscilla musiałaby o tobie myśleć cały czas, no, bez przesady smile  A ty myślisz o nas jak spotykasz Polki w UK? wink

133

JuliaUK33 napisał/a:

Obawiam się, że tak big_smile
To jest tzw. pamięć kontekstowa wink

134

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Obawiam się, że tak big_smile
To jest tzw. pamięć kontekstowa wink

big_smile ale pewnie w Polsce poki co tak duzo muzulmanek pozakrywanych nie ma. W Anglii ich pelno. Moze beda za niedlugo jak przyjma wiecej tych imigrantow do Polski

135

Coś ty, u nas  nie ma odpowiedniego dla nich socjalu smile  A ciemniejsze wolą korzystać i się odkrywać.

136

Tamiraa napisał/a:

Coś ty, u nas  nie ma odpowiedniego dla nich socjalu smile  A ciemniejsze wolą korzystać i się odkrywać.

To prawda w Polsce za socjal sie nie wyzyje.  Ci imigranci pewnie beda sie starali uciec na zachod, a nie beda mogli nawet z Polski wyjechac, bo ich staz bedzie lapac wg mnie to lamanie praw czlowieka to jakby Korea Polnocna  gdzie ludzie nie moga swobodnie pojechac i poleciec do roznych innych krajow to teraz beda zmuszac ludzi,zeby mieszkali w Polsce, gdzie nie wszyscy chca w niej mieszkac... a co masz na mysli, ze ciemniejsze wola sie odkrywac ?

137

JuliaUK33 napisał/a:

. a co masz na mysli, ze ciemniejsze wola sie odkrywac ?

Widziałam filmiki, na których ciemniejsze muzułmanki były odkryte, tylko chusty albo nawet nie.

138

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

To prawda w Polsce za socjal sie nie wyzyje.  Ci imigranci pewnie beda sie starali uciec na zachod, a nie beda mogli nawet z Polski wyjechac, bo ich staz bedzie lapac wg mnie to lamanie praw czlowieka to jakby Korea Polnocna  gdzie ludzie nie moga swobodnie pojechac i poleciec do roznych innych krajow to teraz beda zmuszac ludzi,zeby mieszkali w Polsce, gdzie nie wszyscy chca w niej mieszkac... a co masz na mysli, ze ciemniejsze wola sie odkrywac ?

A jakby tak do pracy poszły, to coś by się stało?

139

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A jakby tak do pracy poszły, to coś by się stało?

Nic by sie nie stalo duzo imigrantow chce pracowac albo studiowac

140

JuliaUK33 napisał/a:

Większość nie pracuje i nie chce pracować.

Według stanu na 31 grudnia 2023 r. populacja cudzoziemców pracujących w gospodarce narodowej i wykonujących pracę na podstawie umów cywilnoprawnych w Polsce liczyła ponad 1 mln osób - podaje GUS w najnowszym raporcie

W Polsce łączną liczbę imigrantów można szacować na ok. 3,5-4 mln, z czego 60-75% stanowią Ukraińcy. Zwłaszcza ostatnie lata z wojną na Ukrainie przyniosły znaczący trend wzrostowy imigracji przy jednoczesnym (powolnym) spadku emigracji, wynika z raportu Warsaw Enterprise Institute (WEI) pt. "Migracje: niewykorzystana (na razie) szansa Polski".

Czyli pracuje jeden na czterech. To mało. Nawet po uwzględnieniu demografii.

141

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Większość nie pracuje i nie chce pracować.

Według stanu na 31 grudnia 2023 r. populacja cudzoziemców pracujących w gospodarce narodowej i wykonujących pracę na podstawie umów cywilnoprawnych w Polsce liczyła ponad 1 mln osób - podaje GUS w najnowszym raporcie

W Polsce łączną liczbę imigrantów można szacować na ok. 3,5-4 mln, z czego 60-75% stanowią Ukraińcy. Zwłaszcza ostatnie lata z wojną na Ukrainie przyniosły znaczący trend wzrostowy imigracji przy jednoczesnym (powolnym) spadku emigracji, wynika z raportu Warsaw Enterprise Institute (WEI) pt. "Migracje: niewykorzystana (na razie) szansa Polski".

Czyli pracuje jeden na czterech. To mało. Nawet po uwzględnieniu demografii.

To ciekawe, ze wiekszosc nie chce pracowac skoro w Anglii prawie na kazdym stanowisku pracy widze muzulmanow. A w Polsce beda zmuszeni pracowac, bo nie wyzyja z polskiego socjala. Ja znam duzo muzulmanow, ktorzy pracuja I muzulmanek zreszta tez z tym,ze w Islamie facet MUSI pracowac ,a kobieta ma wybor

142

Nie pracują. Dlatego UK i zachodnia Europa ma tak ogromne problemy z imigrantami, zamieszkami, falą agresji itp.

143 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-24 11:56:15)

Jack Sparrow napisał/a:

Nie pracują. Dlatego UK i zachodnia Europa ma tak ogromne problemy z imigrantami, zamieszkami, falą agresji itp.

Ale to ja mieszkam w Anglii od 12 lat i to ja wiem lepiej, bo na wlasne oczy widze wielu pracujacych muzulmanow i muzulmanek zreszta tez.  Mojej corki nauczycielka to muzulmanka,  ja jadac do lekarza na kolejne USG widzialam lekarza muzulmanow, w moim urzedzie pracy pracuja muzulmanki,wiele sklepow spozywczych i z ubraniami to biznes prowadzony przez muzulmanow,  widze muzulmanow nawet w policji, po prostu wszedzie w salonach pieknosci pracuja muzulmanki itp takze skad Ci sie wzielo, ze muzulmanie siedza tylko na zasilku to niewiem? Owszem wiele kobiet muzulmanek nie pracuje,bo nie musi, a te co pracuja mialy po prostu wybor pojsc do pracy,bo tak chcialy np sie rozwijac,ale to NIE znaczy,ze nikt z muzulmanow nie chodzi do pracy

144

JuliaUK33 napisał/a:

Ale to ja mieszkam w Anglii od 12 lat i to ja wiem lepiej, bo na wlasne oczy widze wielu pracujacych muzulmanow i muzulmanek zreszta tez.

U nas też pracuje sporo ukraińców. I co z tego, skoro nie stanowią oni większości swojej populacji? UK od wielu, wielu jak jest multinarodowa więc to nie powinno cię dziwić. Ale najlepiej po ty widać jaki obrazek sobie wypracowali muzułmanie w UK:

https://www.arabnews.com/node/2010971/world

145

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ale to ja mieszkam w Anglii od 12 lat i to ja wiem lepiej, bo na wlasne oczy widze wielu pracujacych muzulmanow i muzulmanek zreszta tez.

U nas też pracuje sporo ukraińców. I co z tego, skoro nie stanowią oni większości swojej populacji? UK od wielu, wielu jak jest multinarodowa więc to nie powinno cię dziwić. Ale najlepiej po ty widać jaki obrazek sobie wypracowali muzułmanie w UK:

Niewiem co oni wymyslaja, bo ja znam mase muzulmanow i I muzulmanek zyjacych z nie muzulmanami w przyjazni.

146

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Niewiem co oni wymyslaja, bo ja znam mase muzulmanow i I muzulmanek zyjacych z nie muzulmanami w przyjazni.

Nie bez przyczyny podałem ci linka 'arab news'. Żeby nie było, że stronniczy czy coś. Jak widzisz, sami muzułmanie przyznają, że w UK się ich nie lubi i nastroje są dość radykalnie negatywne. Zapracowali sobie.

147

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nie bez przyczyny podałem ci linka 'arab news'. Żeby nie było, że stronniczy czy coś. Jak widzisz, sami muzułmanie przyznają, że w UK się ich nie lubi i nastroje są dość radykalnie negatywne. Zapracowali sobie.

Ja nigdy nie mialam problemow z muzulmanami a w Arab News to wiesz,ze nie tylko Araby pracuja big_smile

148

JuliaUK33 napisał/a:
bbasia napisał/a:

Julka, a co zrobisz jak twój Senegalczyk weźmie sobie drugą żonę? A może już ma wink  Wszak w islamie nie jest to zabronione...

Nie ma drugiej zony. Jak wezmie to ma do tego prawo. Tyle, ze za prawem ida tez obowiazki, a wiec wg Koranu musi wszystkie zony
1. Traktowac rowno
2. Musi go przede wszystkim na to stac. Jak zalozmy, ze za kilka lat on sobie wezmie druga zone i I bedzie mial z nia dziecko to on nie ma zadnego prawa ode mnie wymagac finansowego ani jakiekolwiek wsparcia dla tej drugiej zony i ich dziecka... takze bardzo maly % muzulmanow zyje w zwiazku poligamiczny, bo czesto obowiazki ich przerastaja. Natomiast tak on ma do tego prawo. Biorac pod uwage dzisiejsze standardy zyciowe, ze przy jednym dziecku trzeba zapierdzielac to dla faceta muzulmanina brac sobie wiecej zon niz jedna to samobojstwo finansowe i psychiczne wykonczenie sie, bo na faceta spada 100% odpowiedzialnosc za utrzymanie wszystkich zon i ich dzieci.  W Islamie jak kobieta idzie do pracy to NIE musi wogole sie dokladac do budzetu domowego,tylko ma pieniadze z wyplaty dla siebie.

Polecam przeczytać to i kilka kolejnych wypowiedzi Julki w tym wątku odnośnie drugiej zony jej przyszłego męża.
Miało nie być drugiej żony przynajmniej kilka lat a dziwnym trafem to sama Julka zostanie druga żoną w odstępie dwóch tygodni po jego pierwszym ślubie.

149

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
bbasia napisał/a:

Julka, a co zrobisz jak twój Senegalczyk weźmie sobie drugą żonę? A może już ma wink  Wszak w islamie nie jest to zabronione...

Nie ma drugiej zony. Jak wezmie to ma do tego prawo. Tyle, ze za prawem ida tez obowiazki, a wiec wg Koranu musi wszystkie zony
1. Traktowac rowno
2. Musi go przede wszystkim na to stac. Jak zalozmy, ze za kilka lat on sobie wezmie druga zone i I bedzie mial z nia dziecko to on nie ma zadnego prawa ode mnie wymagac finansowego ani jakiekolwiek wsparcia dla tej drugiej zony i ich dziecka... takze bardzo maly % muzulmanow zyje w zwiazku poligamiczny, bo czesto obowiazki ich przerastaja. Natomiast tak on ma do tego prawo. Biorac pod uwage dzisiejsze standardy zyciowe, ze przy jednym dziecku trzeba zapierdzielac to dla faceta muzulmanina brac sobie wiecej zon niz jedna to samobojstwo finansowe i psychiczne wykonczenie sie, bo na faceta spada 100% odpowiedzialnosc za utrzymanie wszystkich zon i ich dzieci.  W Islamie jak kobieta idzie do pracy to NIE musi wogole sie dokladac do budzetu domowego,tylko ma pieniadze z wyplaty dla siebie.

Polecam przeczytać to i kilka kolejnych wypowiedzi Julki w tym wątku odnośnie drugiej zony jej przyszłego męża.
Miało nie być drugiej żony przynajmniej kilka lat a dziwnym trafem to sama Julka zostanie druga żoną w odstępie dwóch tygodni po jego pierwszym ślubie.

Moj partner nigdy mi nie powiedzial "ze nie bedzie mial zony drugiej " tylko ja tak myslalam, a to jest roznica

150

KoralinaJones napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

To mówisz, że dokładanie to byłby największy problem, a jak dokładać się nie trzeba, to już nawet druga żona może być? big_smile

A po co zaraz wszystko wiedziec negatywnie? Duzo bardziej prawdopodobne jest,ze drugiej zony nie bedzie. A jak bedzie to wg Islamu ma do tego prawo. Ja z kolei mam prawo do rozwodu,gdyby on nie traktowal nas rowno z orzeczeniem o jego winie z konsekwencjami finansowymi wlacznie.  Wiec naprawde watpie, ze moj partner zdecyduje sie na poligamie wbrew waszej wyobrazni to nie jest taki raj dla faceta jak wam sie wydaje

O! Czyli Julka po prostu ustawiasz się w życiu. Od razu tak trzeba było pisać big_smile tongue.

No to Julka bierz ten komplet biżuterii złotej i kasę.
Sąsiadka (Pakistanka) mojej znajomej z Anglii dostała 20 000 funtów. Na razie jest pierwszą żoną, mają kilkoro dzieci i jeszcze ona chce dwójkę urodzić do ukończenia 40ki. Żyją na wysokim poziomie, jeżdżą na zagraniczne wczasy 2-3 razy do roku.
Nie wiem czy to dużo czy mało kasy.
Nie wiem ile inne muzułmanki dostają, ile Ty dostaniesz.
Nie będzie raczej problemem znaleźć powód, że on traktuje Cię gorzej niż pierwszą żonę
. Wtedy bierzesz rozwód, występujesz o alimenty.
I następne 20 lat żyjesz jak królowa do pełnoletności dziecka.
Mieszkanie masz, zasiłki jako samotna matka pobierasz.

151

GloriaSoul napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A po co zaraz wszystko wiedziec negatywnie? Duzo bardziej prawdopodobne jest,ze drugiej zony nie bedzie. A jak bedzie to wg Islamu ma do tego prawo. Ja z kolei mam prawo do rozwodu,gdyby on nie traktowal nas rowno z orzeczeniem o jego winie z konsekwencjami finansowymi wlacznie.  Wiec naprawde watpie, ze moj partner zdecyduje sie na poligamie wbrew waszej wyobrazni to nie jest taki raj dla faceta jak wam sie wydaje

O! Czyli Julka po prostu ustawiasz się w życiu. Od razu tak trzeba było pisać big_smile tongue.

No to Julka bierz ten komplet biżuterii złotej i kasę.
Sąsiadka (Pakistanka) mojej znajomej z Anglii dostała 20 000 funtów. Na razie jest pierwszą żoną, mają kilkoro dzieci i jeszcze ona chce dwójkę urodzić do ukończenia 40ki. Żyją na wysokim poziomie, jeżdżą na zagraniczne wczasy 2-3 razy do roku.
Nie wiem czy to dużo czy mało kasy.
Nie wiem ile inne muzułmanki dostają, ile Ty dostaniesz.
Nie będzie raczej problemem znaleźć powód, że on traktuje Cię gorzej niż pierwszą żonę
. Wtedy bierzesz rozwód, występujesz o alimenty.
I następne 20 lat żyjesz jak królowa do pełnoletności dziecka.
Mieszkanie masz, zasiłki jako samotna matka pobierasz.

To prawda. Oczywiscie,ze wezme z mahr zlota bizuterie i pieniadze. W Islamie kobieta ma pelne prawo do takiego zabezpieczenia. Dlatego Bog Milosierny wymyslil poligamie nie tylko dla dobra mezczyzn, ale tez dla dobra kobiet. Wyobraz sobie ja jako druga zona bede miala takie same prawa co pierwsza i kazda inna zona(gdyby takie byly) . A np taka kochanka to bardzo czesto nawet nie wie,ze jej partner ma zone,  marnuje sobie przy nim lata zycia, a na koniec facet przyznaje, ze ma zone i dzieci i kop w dooopa i do widzenia.  Kobieta zostaje z niczym, wykorzystana seksualnie, bez zadnego zadoscuczynienia ze zmarnowanymi latami zycia. Tak naprawde wielu facetow nie muzulmanow nie zdecydowalo by sie na poligamie,bo przerastala by ich odpowiedzialnosc jaka naklada Koran, dla nich wygodnie miec w domu zone,ktora pod nos postawi obiadek, a na boku liczne kochanki, ktore moga w kazdym momencie swojego zycia kopnac w dooope.

152

Jeszcze kilka tygodni temu dziwiłaś się po co kobietom więcej niż jedno dziecko, absurdem dla Ciebie było ponowne babranie się w pieluchach i kaszkach.
Faceta, który znajdywał sobie kogoś na boku kazałaś żalącym się kopnąć w doopę.
A dziś i pieluchy będziesz miała i faceta do obsługi mimo, że znalazł sobie inną bez Twojej wiedzy i zgody, postawił Cię przed faktem dokonanym.
Powiedział Ci o niej gdy już ją znalazł i nie mógł dłużej tego ukrywać bo obiecał tamtej ślub.
A ze ślubem wiąże się to, że nie będzie go pół miesiąca z Tobą.
To jest nawet dobre rozwiązanie dla kobiet, które nie lubią seksu ze swoim partnerem. Taka kobieta chętnie zgodzi się nawet na trzecią i czwartą żonę.
Gdy się nie kocha męża, nie lubi seksu, za mąż wyszło się tylko dlatego aby mieć dzieci to jest idealne rozwiązanie.

153

GloriaSoul napisał/a:

Jeszcze kilka tygodni temu dziwiłaś się po co kobietom więcej niż jedno dziecko, absurdem dla Ciebie było ponowne babranie się w pieluchach i kaszkach.
Faceta, który znajdywał sobie kogoś na boku kazałaś żalącym się kopnąć w doopę.
A dziś i pieluchy będziesz miała i faceta do obsługi mimo, że znalazł sobie inną bez Twojej wiedzy i zgody, postawił Cię przed faktem dokonanym.
Powiedział Ci o niej gdy już ją znalazł i nie mógł dłużej tego ukrywać bo obiecał tamtej ślub.
A ze ślubem wiąże się to, że nie będzie go pół miesiąca z Tobą.
To jest nawet dobre rozwiązanie dla kobiet, które nie lubią seksu ze swoim partnerem. Taka kobieta chętnie zgodzi się nawet na trzecią i czwartą żonę.
Gdy się nie kocha męża, nie lubi seksu, za mąż wyszło się tylko dlatego aby mieć dzieci to jest idealne rozwiązanie.

No tak wiele kobiet nie chce miec dzieci,a pozniej im sie odmienia.  Tak nadal sadze, zeby facet ktory ma inna na boku, zeby go kobieta kopnela w doope, bo to nie jest poligamia,zeby on sobie zdradzal po bokach bez zadnych tego konsekwencji ani odpowiedzialnosci. I my sie wszyscy kochamy nie martw sie o nasza milosc

154 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-29 17:23:49)

JuliaUK33 napisał/a:

I my sie wszyscy kochamy nie martw sie o nasza milosc

Babę raz na oczy widziałaś, ale kochasz ją, bo religia i pan mąż tak każą lol
Czy Ty czasem czytasz, co piszesz?

P.S.
Czy jak ojciec Twojego dziecka będzie szedł z pierwszą żoną do łóżka, to będziesz im życzyła dobrego seksu?

155

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

I my sie wszyscy kochamy nie martw sie o nasza milosc

Babę raz na oczy widziałaś, ale kochasz ją, bo religia i pan mąż tak każą lol
Czy Ty czasem czytasz, co piszesz?

P.S.
Czy jak ojciec Twojego dziecka będzie szedł z pierwszą żoną do łóżka, to będziesz im życzyła dobrego seksu?

Tak,bo Islam tak karze. Ja przestrzegam zasad Koranu dlatego wszyscy sie nawzajem bedziemy kochac i szanowac. Wlasnie po to,zeby nie bylo wsrod nas nienawisc i konfliktow ani chorych rywalizacji. Islam uczy milosci w malzenstwie czy to poligamicznym czy to monoganicznym

Posty [ 131 do 155 z 155 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jestem muzulmanka(moj partner tez)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024