Czego szukają w mężczyznach kobiety? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czego szukają w mężczyznach kobiety?

Strony 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 305 ]

Temat: Czego szukają w mężczyznach kobiety?

Jak w temacie, proszę o szczere odpowiedzi. Jakie cechy powinien mieć idealny mężczyzna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czego szukają w mężczyznach kobiety?

Przystojny,bogaty,wlasne mieszkanie,wlasny samochod,dobre zarobki, angazuje sie w rodzine, prace domowe,  kupuje co kobieta by chciala, woli spedzac czas z partnerka,a nie   kolegami,  we wszystkim sie slucha mowi zawsze masz racje, nawet jak kobieta nie ma racji,  10/10 chad

3

ehh chłopie, te wątki to już były wielokrotnie klepane i przeczytasz multum wzajemnie się wykluczających ogólników.

Jedna chce bogacza, dla innej pieniądze nie są tak istotne jak bycie obecnym i wspierającym towarzyszem. Jedna ma słabość do szatynów - inna do blondynów. Jedna marzy o lumberseksualnym brodaczu, a inna woli typ smukłego i gładkiego pływaka. Jedna ceni humor, a dla drugiej nie ma nic gorszego niż grupowy wesołek i dusza towarzystwa, bo marzy jej się cichy i nieśmiały poeta.

Tego kwiatu jest pół światu i jak się próbuje - to się w końcu znajduje. Tylko chodzi o to, aby próbować szczerze. Nie na odwal się, nie żadne PUA gierki. A to się zaczyna od prezencji, którą masz w dupie.

4

Musi byc zayebiscie przystojny. Bez tego nawet gdyby byl najmadrzejszy, najbardziej troskliwy, mial fantastyczny humor, miliony w banku i sprawial, ze ludzie przy nim sa spokojni i szczesliwi to nie ma zadnych szans.

5

JuliaUK33 napisał/a:

Przystojny,bogaty,wlasne mieszkanie,wlasny samochod,dobre zarobki, angazuje sie w rodzine, prace domowe,  kupuje co kobieta by chciala, woli spedzac czas z partnerka,a nie   kolegami,  we wszystkim sie slucha mowi zawsze masz racje, nawet jak kobieta nie ma racji,  10/10 chad

piszesz powaznie? big_smile

6

to zalezy kto co lubi i co kogo pociaga

7

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

piszesz powaznie? big_smile

Nie big_smile

8

JuliaUK33 napisał/a:

Nie big_smile

napeewno nie poważnie?zartujesz;pp??

9

Zawsze szukaja tego, czego akurat nie masz. Czyli w twoim przypadku wygladu. W przypadku NO zaradnosci, w przypadku Shiniego ogarnicia zyciowego. Itd.

10

Czy był już wspomniany duży dong?

11

Foxterier napisał/a:

Czy był już wspomniany duży dong?

Koniecznie ciemnej barwy, pozwolę sobie dodać.

12

rakastankielia napisał/a:

Jak w temacie, proszę o szczere odpowiedzi. Jakie cechy powinien mieć idealny mężczyzna?

Dla każdej kobiety kto inny będzie ideałem. Nie ma "szablonu" na idealnego faceta. Dla mnie to ktoś bardzo spokojny, opanowany w każdej sytuacji, z klasą, o dużej wiedzy ogólnej, pracujący, zarabiający na siebie choć nie musi być milionerem, potrafiący się znaleźć w każdej sytuacji, potrafiący mnie zainteresować sobą i tym co jego w życiu interesuje, absolutnie nie kłamca, bo kłamią tylko ludzie słabi, potrafiący dobrze się ubrać: dobrze, nie znaczy bogato czy coś w ten deseń, ale po prostu z gustem, troskliwy ale bez przesady, nie jestem niemowlakiem i potrafię o siebie zadbać, mający poczucie humoru, ale nie "wioskowy głupek", dbający o higienę - bezwarunkowo. Czy ma włosy, czy jest łysy, czy jest wysoki, czy niski, czy nosi okulary, to dla mnie sprawa drugorzędna. Facet łysiejący, w okularach może być bardziej interesujący niż facio codziennie ładujący na "siłce" a w głowie sieczka z betonem.

13

Salomonka napisał/a:

Dla każdej kobiety kto inny będzie ideałem. Nie ma "szablonu" na idealnego faceta. Dla mnie to ktoś bardzo spokojny, opanowany w każdej sytuacji, z klasą, o dużej wiedzy ogólnej, pracujący, zarabiający na siebie choć nie musi być milionerem, potrafiący się znaleźć w każdej sytuacji, potrafiący mnie zainteresować sobą i tym co jego w życiu interesuje, absolutnie nie kłamca, bo kłamią tylko ludzie słabi, potrafiący dobrze się ubrać: dobrze, nie znaczy bogato czy coś w ten deseń, ale po prostu z gustem, troskliwy ale bez przesady, nie jestem niemowlakiem i potrafię o siebie zadbać, mający poczucie humoru, ale nie "wioskowy głupek", dbający o higienę - bezwarunkowo. Czy ma włosy, czy jest łysy, czy jest wysoki, czy niski, czy nosi okulary, to dla mnie sprawa drugorzędna. Facet łysiejący, w okularach może być bardziej interesujący niż facio codziennie ładujący na "siłce" a w głowie sieczka z betonem.

W końcu jakaś normalna wypowiedź w tym temacie, dziękuję.

Odnoszę wrażenie, że większość kobiet napisałaby mniej więcej to co ty. Dlaczego więc w praktyce mężczyźni mający te cechy nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem?

14 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-06-20 09:33:06)

Dlaczego więc w praktyce mężczyźni mający te cechy nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem?

Ponieważ jakikolwiek kit będą wciskać Ci kobiety, to wygląd się bardzo liczy.
Jasne że inne cechy też są ważne, ale bez odpowiedniego wyglądu nic innego nie ma znaczenia. Nie mówię o przystojniaku spod igły, ale o męskim, pociągającym facecie.
Co więc z tego, że jesteś dobry, szczery i wspierający, jeśli jesteś nieatrakcyjny?

Zanim się oburzysz - pomyśl o tym w drugą stronę. Czy polecisz na miłą, dobrą kobietę, która jest otyła lub brzydka?

I to nie tak że ja jestem suką bo mam takie poglądy. Ja mówię jak działa świat.

15

Odnoszę wrażenie, że większość kobiet napisałaby mniej więcej to co ty. Dlaczego więc w praktyce mężczyźni mający te cechy nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem?

Cieszą się. Na polskich ulicach widać mnóstwo par i najczęściej to kobieta jest atrakcyjniejsza od faceta.
Co ja rozumiem przez atrakcyjniejsza:

https://www.shutterstock.com/image-photo/young-romantic-couple-hugging-on-600nw-575800948.jpg

Szczupła, zgrabna kobieta, zadbane włosy, ładne rysy twarzy, odpowiedni wzrost vs niski, misiowaty mężczyzna z nadwagą, brak męskich rysów twarzy, ma taką ulaną twarz, byle jaka fryzura.
I właśnie takie pary najczęściej widuję na polskich ulicach.

Mam wrażenie, że twoje pytanie nie brzmi "dlaczego tacy mężczyźni nie cieszą się powodzeniem?", tylko "dlaczego TY nie cieszysz się powodzeniem?".
No cóż, mężczyźni bez klasy, niepotrafiący się ubrać i uczesać z gustem, o polocie chatu GTP3.5, do tego zbyt szczupli, o nieciekawych rysach twarzy, z autyzmem, mizogini, o poglądach bliskich konfederacji, cóż, nie cieszą się powodzeniem. To nie jest ten sam opis, co podała Salomonka.

16

Dlaczego więc w praktyce mężczyźni mający te cechy nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem?

Cieszą się powodzeniem.

Tylko ty takich cech nie posiadasz.

17

Anewe napisał/a:

vs niski, misiowaty mężczyzna z nadwagą, brak męskich rysów twarzy, ma taką ulaną twarz, byle jaka fryzura.

Zgoda poza jednym, bo koleś ma faktycznie dziwaczną budowę. Przejrzyj pozostałe zdjęcia z shutterstock'a z udziałem tej "romantycznej pary". Koleś niski nie jest. A przynajmniej nie w stosunku do tej babki, bo ona ma spokojnie 6-8cm szpilki na nogach, a wciąż jest ciuteńkę niższa od niego.

https://as2.ftcdn.net/v2/jpg/01/43/10/85/1000_F_143108522_STdCgj9ezKkU2DJZq4nFiO0R7pmMc5qv.jpg

18

madoja napisał/a:

Ponieważ jakikolwiek kit będą wciskać Ci kobiety, to wygląd się bardzo liczy.
Jasne że inne cechy też są ważne, ale bez odpowiedniego wyglądu nic innego nie ma znaczenia. Nie mówię o przystojniaku spod igły, ale o męskim, pociągającym facecie.
Co więc z tego, że jesteś dobry, szczery i wspierający, jeśli jesteś nieatrakcyjny?

Zanim się oburzysz - pomyśl o tym w drugą stronę. Czy polecisz na miłą, dobrą kobietę, która jest otyła lub brzydka?

I to nie tak że ja jestem suką bo mam takie poglądy. Ja mówię jak działa świat.

Jasne, że wygląd ma znaczenie, jestem tego świadomy. Tylko że między otyłą i brzydką kobietą a modelką 10/10 jest jeszcze cała gama możliwości. Tak samo jak między umięśnionym przystojniakiem z okładki a brzydkim, zaniedbanym otyłym mężczyzną. I o ile kobieta ma spore szanse kogoś znaleźć niezależnie od tego jak wygląda (no może te najmniej atrakcyjne 1% ma gorzej), o tyle mężczyzna musi być grubo powyżej przeciętnej.

19 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2024-06-20 11:20:47)

Anewe napisał/a:

Cieszą się. Na polskich ulicach widać mnóstwo par i najczęściej to kobieta jest atrakcyjniejsza od faceta.
Co ja rozumiem przez atrakcyjniejsza:

https://www.shutterstock.com/image-photo/young-romantic-couple-hugging-on-600nw-575800948.jpg

Szczupła, zgrabna kobieta, zadbane włosy, ładne rysy twarzy, odpowiedni wzrost vs niski, misiowaty mężczyzna z nadwagą, brak męskich rysów twarzy, ma taką ulaną twarz, byle jaka fryzura.
I właśnie takie pary najczęściej widuję na polskich ulicach.

Mogę się zgodzić, że ona jest atrakcyjniejsza od niego, choć przecież on też nie jest wcale brzydki. Natomiast nie zgodzę się, że takich par jest większość. Nie widuję praktycznie na ulicach par, gdzie mężczyzna byłby nieatrakcyjny czy w ogóle mniej atrakcyjny od kobiety.

Mam wrażenie, że twoje pytanie nie brzmi "dlaczego tacy mężczyźni nie cieszą się powodzeniem?", tylko "dlaczego TY nie cieszysz się powodzeniem?".
No cóż, mężczyźni bez klasy, niepotrafiący się ubrać i uczesać z gustem, o polocie chatu GTP3.5, do tego zbyt szczupli, o nieciekawych rysach twarzy, z autyzmem, mizogini, o poglądach bliskich konfederacji, cóż, nie cieszą się powodzeniem. To nie jest ten sam opis, co podała Salomonka.

Nie mam autyzmu, nie jestem mizoginem i mam poczucie humoru oraz klasę. Nieciekawe rysy twarzy = wszystko, co nie jest chadem.
A co do poglądów, to to co teraz jest uznawane za skrajną prawicę, 30 lat temu było centryzmem i poglądami większości społeczeństwa. Lewactwo i propaganda medialna doprowadziły do tego, że teraz prawicą jest wszystko na prawo od komunizmu.

Salomonka napisał/a:

ktoś bardzo spokojny, opanowany w każdej sytuacji, z klasą, o dużej wiedzy ogólnej, pracujący, zarabiający na siebie choć nie musi być milionerem, potrafiący się znaleźć w każdej sytuacji, potrafiący mnie zainteresować sobą i tym co jego w życiu interesuje, absolutnie nie kłamca, bo kłamią tylko ludzie słabi (...) troskliwy ale bez przesady, nie jestem niemowlakiem i potrafię o siebie zadbać, mający poczucie humoru, ale nie "wioskowy głupek", dbający o higienę

Przecież to jest opis mnie.

20

Salomonka napisał/a:

ktoś bardzo spokojny, opanowany w każdej sytuacji, z klasą, o dużej wiedzy ogólnej, pracujący, zarabiający na siebie choć nie musi być milionerem, potrafiący się znaleźć w każdej sytuacji, potrafiący mnie zainteresować sobą i tym co jego w życiu interesuje, absolutnie nie kłamca, bo kłamią tylko ludzie słabi (...) troskliwy ale bez przesady, nie jestem niemowlakiem i potrafię o siebie zadbać, mający poczucie humoru, ale nie "wioskowy głupek", dbający o higienę

Acha. A pamiętasz rozmowę na temat choćby fryzjera?

21

Mogę się zgodzić, że ona jest atrakcyjniejsza od niego, choć przecież on też nie jest wcale brzydki. Natomiast nie zgodzę się, że takich par jest większość. Nie widuję praktycznie na ulicach par, gdzie mężczyzna byłby nieatrakcyjny czy w ogóle mniej atrakcyjny od kobiety.

Przecież ja nie napisałam, że on jest brzydki, tylko że ona jest atrakcyjniejsza od niego i że ja głównie takie pary widuję na ulicy, obojętnie czy to Warszawa, Katowice, Kraków czy Gdańsk.

Nie mam autyzmu

Aha.

Anewe napisał/a:

No wyczuwały, że jesteś w spektrum autyzmu.

Nie, bo to w żaden sposób nie wpływa na to, jaki jestem. Moi znajomi tego nie wiedzą i nie zauważają u mnie żadnego odchyłu od normy.

@Jack, Raka sprytnie (XD) wyciął to:

Salomonka napisał/a:

potrafiący dobrze się ubrać: dobrze, nie znaczy bogato czy coś w ten deseń, ale po prostu z gustem

22 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-20 11:54:48)

Anewe napisał/a:

Salomonka napisał/a:

potrafiący dobrze się ubrać: dobrze, nie znaczy bogato czy coś w ten deseń, ale po prostu z gustem

Spoko. Nie wiem czemu, ale fryzurę w przypadku facetów mam zaszufladkowaną jako element higieny, a nie stylu. Mea culpa.

23 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-06-20 12:15:27)

Jack Sparrow napisał/a:
Anewe napisał/a:

vs niski, misiowaty mężczyzna z nadwagą, brak męskich rysów twarzy, ma taką ulaną twarz, byle jaka fryzura.

Zgoda poza jednym, bo koleś ma faktycznie dziwaczną budowę. Przejrzyj pozostałe zdjęcia z shutterstock'a z udziałem tej "romantycznej pary". Koleś niski nie jest. A przynajmniej nie w stosunku do tej babki, bo ona ma spokojnie 6-8cm szpilki na nogach, a wciąż jest ciuteńkę niższa od niego.

https://as2.ftcdn.net/v2/jpg/01/43/10/85/1000_F_143108522_STdCgj9ezKkU2DJZq4nFiO0R7pmMc5qv.jpg

No fakt, na tym zdjeciu to on jest calkiem cute, normalny chlop. Nadwagi tez nie ma. Moze lapy czesciej robi na silce niz nogi, brzuch mu nie wystaje i nogi ma normalne. Misiowaty to on jest tyko z twarzy albo wyjatkowo kiepsko wychodzi na niektorych zdjeciach. Ona tez atrakcyjna, chociaz chyba nie klasycznie piekna z twarzy, ladna dziewczyna a fryzure tez ma przeciez byle jaka. Patrzac na to zdjecie od Jacka nie powiedzialabym, ze ona jest duzo atrakcyjniejsza od niego. Czepiacie sie biednego chlopa.

24

Halina3.1 napisał/a:

Czepiacie sie biednego chlopa.

Nie, po prostu obejrzałem też inne fotki z tej sesji. Koleś ma faktycznie trochę dziwną budowę. Ona z resztą podobnie, bo np na fotce gdzie siedzą do siebie plecami, to ona jest od niego wyższa, bo ma dłuższy tułów. Choć na innych fotkach wygląda jakby miała długie nogi. Ot uroki perspektywy i profesjonalnej obróbki fotek.

Ogólnie to taka zwyczajna, regularna parka. Ani oni jakoś szczególnie atrakcyjni, ani jakoś szczególnie szpetni. Zwyczajni ludzie.  Ale to właśnie dobre zdjęcie, bo nie idealizuje ludzi, a pokazuje jakąś tam powszechność tego, co się na ulicach widuje.

25

Halina3.1 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Anewe napisał/a:

No fakt, na tym zdjeciu to on jest calkiem cute, normalny chlop. Nadwagi tez nie ma. Moze lapy czesciej robi na silce niz nogi, brzuch mu nie wystaje i nogi ma normalne. Misiowaty to on jest tyko z twarzy albo wyjatkowo kiepsko wychodzi na niektorych zdjeciach. Ona tez atrakcyjna, chociaz chyba nie klasycznie piekna z twarzy, ladna dziewczyna a fryzure tez ma przeciez byle jaka. Patrzac na to zdjecie od Jacka nie powiedzialabym, ze ona jest duzo atrakcyjniejsza od niego. Czepiacie sie biednego chlopa.

Dokładnie, ona jest tylko trochę wyżej.

26

Halina3.1 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Dokładnie, ona jest tylko trochę wyżej.

Jakie troche wyzej jak przeciez ona ma szpilki?

27

Jak dla mnie całkiem przeciętna, sympatyczna para. Ani specjalnie piękni oboje, ale też nic im nie brakuje. Jak dla mnie, gdybym miała po prostu oceniać, to dałabym obojgu 7/10. Sprawiają wrażenie miłych, wpatrzonych w siebie młodych ludzi, przyjemnie się na nich patrzy. Oczywiście to tylko ocena wyglądu zewnętrznego, co w nich siedzi tak dokładnie, to kto wie? Może przy bliższym poznaniu punktacja poszybowałaby w górę albo spadła  do zera, przecież i tak mogloby być.

28 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-20 12:33:16)

Salomonka napisał/a:

Jak dla mnie całkiem przeciętna, sympatyczna para. Ani specjalnie piękni oboje, ale też nic im nie brakuje. Jak dla mnie, gdybym miała po prostu oceniać, to dałabym obojgu 7/10.

Ot kobieca logika.

Przeciętnie to będzie 5/10

7/10 to jest wbrew pozorom sporo ponad przeciętną.

wink

29

Anewe napisał/a:

Przecież ja nie napisałam, że on jest brzydki, tylko że ona jest atrakcyjniejsza od niego i że ja głównie takie pary widuję na ulicy, obojętnie czy to Warszawa, Katowice, Kraków czy Gdańsk.

A ja takich par nie widuję.

Nie mam autyzmu

Aha.

Anewe napisał/a:

No wyczuwały, że jesteś w spektrum autyzmu.

Nie, bo to w żaden sposób nie wpływa na to, jaki jestem. Moi znajomi tego nie wiedzą i nie zauważają u mnie żadnego odchyłu od normy.

To nie autyzm, tylko ZA i to w stopniu tak lekkim, że aż niezauważalnym. Zresztą zdiagnozowane po 5 minutach rozmowy, bo akurat taka diagnoza była mi wtedy użyteczna, więc sama widzisz jak bardzo jest to wiarygodne wink

Salomonka napisał/a:

Sprytnie? Przecież ja w ogóle się z tym nie kryłem, a nawet celowo to zaznaczyłem.

30

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Jak dla mnie całkiem przeciętna, sympatyczna para. Ani specjalnie piękni oboje, ale też nic im nie brakuje. Jak dla mnie, gdybym miała po prostu oceniać, to dałabym obojgu 7/10.

Ot kobieca logika.

Przeciętnie to będzie 5/10

7/10 to jest wbrew pozorom sporo ponad przeciętną.

wink

Dla mnie  "przeciętne" to jest od 4 do 7. Wszystko pozniżej 4 to mało, a powyżej 7 to bardzo dobrze. Skala jest od 0 do 10 więc jest możliwość punktacji, nie tylko 0, 5 i 10.

31

Salomonka napisał/a:

Dla mnie  "przeciętne" to jest od 4 do 7.

Nie jesteś zbyt dobra z przedmiotów ścisłych, co nie?

4-6 to będzie przeciętnie. Albo 3-7.  smile

Jak masz rozrzut przeciętności od 3 do 7 to masz przesuniętą skalę.

32

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ja wogole nie bylam dobra z takich przedmiotow liczby mnie nudza, tylko i tak potrzebuje teraz do liczenia kasy i do niczego wiecej

33

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

I dobrze mi z tym. To moja skala i z matematyką ma tyle wspólnego, że polega na liczeniu do dziesięciu.

Oj Jack, znowu nie wziąłeś tabletek smile

34

Salomonka napisał/a:

I dobrze mi z tym. To moja skala i z matematyką ma tyle wspólnego, że polega na liczeniu do dziesięciu.

I to niby ja muszę brać tabletki.....LOL

35

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

A na co bierzesz tabletki?

36 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-20 12:49:13)

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Musisz Jack, choć tego do wiadomości nie przyjmujesz. Przynajmniej leczyć się powinieneś i wcale nie twierdzę tego złośliwie. Nie zaśniesz jeśli komuś nie dokopiesz, obojętnie gdzie i komu, a najlepiej w necie, bo czujesz się bezpiecznie niewystawiony na bezpośrednią możliwość rewanżu.  Gdy zglosisz się do poradni to zdiagnozują twój problem i będą ci mogli pomóc.

37 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-20 13:02:08)

A to wskazanie przesuniętej skali i braku logiki to jest dokopaniem komuś? Jak coś jest średnie, przeciętne to jest w połowie skali. A nie przesunięte w jedną stronę. Jeśli wytknięcie komuś takiej niespójności traktujesz jako atak, chęć dokopania czy coś, to ty strasznie kruchutka jesteś i delikatna.

W rzeczywistości temu kolesiowi żadna z was 7/10 by nie dała. A jeśli tak, to macie strasznie niskie wymagania.

Co do poradni itp - badałem się i poza lekkim ADHD nie wymagającym farmakoterapii, to nie mam nic smile

-edit-

Naprawdę dałabyś temu kolesiowi 7 na 10 ?

https://www.shutterstock.com/shutterstock/photos/657970879/display_1500/stock-photo-happy-man-on-the-beach-opening-champagne-657970879.jpg

38

Albo z tej foty:

https://thumbs.dreamstime.com/z/m%C5%82ody-romantyczny-pary-obsiadanie-w-parkowych-mienie-r%C4%99kach-87640796.jpg?ct=jpeg

39

Albo tu:

https://thumbs.dreamstime.com/z/m%C5%82oda-romantyczna-para-z-parasolem-w-parku-87640393.jpg?ct=jpeg

40

Jack Sparrow napisał/a:

A to wskazanie przesuniętej skali i braku logiki to jest dokopanie komuś? Jak coś jest średnie, przeciętne to jest w połowie skali. A nie przesunięte w jedną stronę.

W rzeczywistości temu kolesiowi żadna z was 7/10 by nie dała. A jeśli tak, to macie strasznie niskie wymagania.

Co do poradni itp - badałem się i poza lekkim ADHD nie wymagającym farmakoterapii, to nie mam nic smile

Jack, dociera do ciebie że tej sytuacji, tu na forum, na podstawie li tylko zdjęcia, ja osobiście dałabym im obojgu 7/10 w mojej skali. Jak wygląda twoja skala i ile ty byś im dal zupełnie mnie nie interesuje, bo nawet mój post nie był kierowany do ciebie. Ot, oceniają ludzie fotografię, jakoś tam komentują wygląd tych ludzi to i ja napisałam co o nich myślę. JA co o nich myślę, a ty myśl co chcesz i oceniaj jak chcesz. W rzeczywistości mogłabym ich ocenić inaczej i to jest prawie pewne. A wymagania wobec mężczyzn mam dość wysokie, zapewniam cię. Gdybym brała "co leci" to nie  byłabym sama przez wiele lat z łatką tej, co wybiera i przebiera. Jednak warto było czekać, zapewniam cię.

41

Sorry, ale nie wierzę, że poprzeczkę masz na tyle nisko, aby komuś takiemu dać aż 7 na 10.

Owszem, koleś wydaje się być sympatyczny i jest to profesjonalna sesja foto, ale to tak czy siak widać że koleś jest max 5/10. Po prostu dobre foto i obecność adekwatnej partnerki na zdjęciu podbija jego ocenę. Ale to wszystko. Nie róbmy z takiego typowego (w pozytywnym sensie) przeciętniaka kolesia aż 7/10.

42

Salomonka napisał/a:

A wymagania wobec mężczyzn mam dość wysokie, zapewniam cię.

Skoro tego kolesia oceniałaś aż na 7/10 to jednak nie.

Ale to twoje wymagania. Jak tobie z tym dobrze, to przecież twoja sprawa. Ja to komentuję patrząc z boku i moim zdaniem twoje wymagania nie są aż tak wysokie, jak tobie się zdaje.

43

Jack Sparrow napisał/a:

A to wskazanie przesuniętej skali i braku logiki to jest dokopaniem komuś? Jak coś jest średnie, przeciętne to jest w połowie skali. A nie przesunięte w jedną stronę. Jeśli wytknięcie komuś takiej niespójności traktujesz jako atak, chęć dokopania czy coś, to ty strasznie kruchutka jesteś i delikatna.

-edit-

Naprawdę dałabyś temu kolesiowi 7 na 10 ?

https://www.shutterstock.com/shutterstock/photos/657970879/display_1500/stock-photo-happy-man-on-the-beach-opening-champagne-657970879.jpg

Za sam wyglad? Jak tylko za wyglad to nie.
Jak za caloksztalt, to trudno powiedziec, musialabym miec jakis teoretyczny scenariusz jaki on jest.

44

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

A wymagania wobec mężczyzn mam dość wysokie, zapewniam cię.

Skoro tego kolesia oceniałaś aż na 7/10 to jednak nie.

Ale to twoje wymagania. Jak tobie z tym dobrze, to przecież twoja sprawa. Ja to komentuję patrząc z boku i moim zdaniem twoje wymagania nie są aż tak wysokie, jak tobie się zdaje.

Jak zwykle ci się zdaje Jack smile

45

Halina3.1 napisał/a:

Jak za caloksztalt, to trudno powiedziec, musialabym miec jakis teoretyczny scenariusz jaki on jest.

Oceniamy wygląd. Bo niczego innego nie jesteśmy w stanie.

Salomonka z jej wysokimi wymaganiami dałaby mu 7/10.

Ja tam kolesia oceniam na 5. Może 6 ze względu na fakt, że jego pucułowata i uśmiechnięta buzia sprawia wrażenie iż koleś jest taki sympatyczny i pozytywny. Ale ogół jego fizyczności jest mocno taki sobie. Taki trochę kartoflany. Niby wszyscy lubią fryty, placki ziemniaczane i jest to warzywko ogólnie zajebiste.....ale jednak to wziąć tylko pyra. Nawet nie batat....

46

Jack Sparrow napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Ja tam kolesia oceniam na 5. Może 6 ze względu na fakt, że jego pucułowata i uśmiechnięta buzia sprawia wrażenie iż koleś jest taki sympatyczny i pozytywny. Ale ogół jego fizyczności jest mocno taki sobie. Taki trochę kartoflany. Niby wszyscy lubią fryty, placki ziemniaczane i jest to warzywko ogólnie zajebiste.....ale jednak to wziąć tylko pyra. Nawet nie batat....

Na jednych zdjęciach wychodzi lepiej a na innych gorzej, a jaki jest w rzeczywistości?
Facet jest młody, uśmiechnięty i wygląda na sympatycznego, takie twoje przeciwieństwo Jack, więc go oceniłeś po  swojemu.

47 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-20 13:42:14)

Salomonka napisał/a:

Facet jest młody, uśmiechnięty i wygląda na sympatycznego, takie twoje przeciwieństwo Jack, więc go oceniłeś po  swojemu.

No nie wiem czy taki młody. Ja bym dał mu przedział 30-35 z tymi zakolami.

Ale tak - to moje przeciwieństwo. Jestem zdecydowanie bardziej wysportowany. A mojego wyglądu ogólnie nie znasz, więc nic na ten temat powiedzieć sensownego nie jesteś w stanie.

48

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

No nie wiem czy taki młody. Ja bym dał mu przedział 30-35 z tymi zakolami.

Ale tak - to moje przeciwieństwo. Jestem zdecydowanie bardziej wysportowany. A mojego wyglądu ogólnie nie znasz, więc nic na ten temat powiedzieć sensownego nie jesteś w stanie.

Dzięki, uśmiałam się, naprawdę smile

Miłego dnia przystojniaku.

49

A co ma bycie bardziej wysportowanym do bycia 'przystojnym' ? Przecież to nie są synonimy.

50

Salomonka napisał/a:

Tylko w twojej glowie wink

51

JohnyBravo777 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Tylko w twojej glowie wink

Nie, w realu. Ale co wy możecie o tym wiedzieć.

52

Wewnętrznie każdy może szukać czego innego - proporcjonalnie do poziomu swojego rozwoju i świadomości związkowej/życiowej, etc.
Zewnętrznie każdy szuka mniej więcej tego samego (włącznie z tymi, co się tego zapierają - ci nawet czasem bardziej): najatrakcyjniejszego osobnika/osobniczki, który jest w ich zasięgu.
Jak ktoś twierdzi, ze nie patrzy na wygląd kłamie.
To racjonalizacja ludzi, którzy z jakichś powodów nie są "poważnymi graczami" na arenie damsko-męskiej. Żeby nie było zaraz, że to pochwalam, ale zwyczajnie tak to działa, choćby nie wiem ilu ludzi zaklinało rzeczywistość.
Zaraz się zbiegną sapioseksualiści, ale to będzie z 5% i o tym nie mówimy,  tylko o pewnej większości populacji.
Tak samo nie mówimy o tych co lubią grubych, lizać pięty czy facetów w szpilkach.

53

Giaa2 napisał/a:

Zaraz się zbiegną sapioseksualiści, ale to będzie z 5%.

Mniej. Z niedawnych badań to całe spektrum szeroko pojętego LGBT+ reszta znaczków, to w PL jest tego poniżej 5%.

54 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-06-20 18:44:59)

Jack Sparrow napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Zalezy od zdjecia. Na tym zdjeciu co obejmuja sie z dziewczyna to dalabym mu tak 5.5. Max 5.75. Czyli powyzej przecietnej. Do 6 brakuje mu to, ze ma dosc duzy drugi podbrodek.
Gdybym miala odeniac po zdjeciu gdzie trzymaja parsol nie wiecej niz 4.

55

Halina3.1 napisał/a:

Zalezy od zdjecia. Na tym zdjeciu co obejmuja sie z dziewczyna to dalabym mu tak 5.5. Max 5.75. Czyli powyzej przecietnej. Do 6 brakuje mu to, ze ma dosc duzy drugi podbrodek.
Gdybym miala odeniac po zdjeciu gdzie trzymaja parsol nie wiecej niz 4.

Ja również nie oceniłabym tego gościa powyżej przeciętnej. 5 to max. Jest tez dobrym przykładem na to, że czasem nawet wysoki wzrost nie ratuje - zakładając, że miałby te 188cm minimum, to i tak ze względu na "baby face" nie udałoby mu się wyjść powyżej 5,5.
Ale też ta skala może mieć inne kryteria w zależności od tego kto ocenia. Dla tej dziewczyny ze zdjęcia myślę, że ten facet mógłby być 6-ką.

56

Giaa2 napisał/a:

Zewnętrznie każdy szuka mniej więcej tego samego (włącznie z tymi, co się tego zapierają - ci nawet czasem bardziej): najatrakcyjniejszego osobnika/osobniczki, który jest w ich zasięgu.

No chyba nie do końca. Bo osobnik najatrakcyjniejszy w zasięgu dla mnie to  dla innej pani wcale takim nie jest. Nawet oceniając sam wygląd się różnimy. A oceniamy dwa aspekty, ciało i ubiór. Wedle co gorsza kryteriów indywidualnych. Nawet "dobrze ubrany" co innego znaczy dla mnie i co innego dla kogoś.

Dla mnie pan ze zdjęcia na pewno daleko jest od najatrakcyjniejszego osobnika w stadzie. Tak po wyglądzie. Czemu to sobie daruję, tak z pierwszego wrażenia. Jest i już. Small talk ok, nie odrzuca mnie aż tak, ale spotkanie - zero szans na takowe, jadę do cioci, a potem eksplorować amazońską dżunglę.
Co wcale nie wyklucza, że na mojej koleżance może wywrzeć inne wrażenie i byłaby skłonna całkiem prawdziwą i uczciwie planowaną wizytę u cioci odwołać, by się z panem spotkać.

57

Muqin napisał/a:

No chyba nie do końca. Bo osobnik najatrakcyjniejszy w zasięgu dla mnie to  dla innej pani wcale takim nie jest. Nawet oceniając sam wygląd się różnimy. A oceniamy dwa aspekty, ciało i ubiór. Wedle co gorsza kryteriów indywidualnych. Nawet "dobrze ubrany" co innego znaczy dla mnie i co innego dla kogoś.

Dla mnie pan ze zdjęcia na pewno daleko jest od najatrakcyjniejszego osobnika w stadzie. Tak po wyglądzie. Czemu to sobie daruję, tak z pierwszego wrażenia. Jest i już. Small talk ok, nie odrzuca mnie aż tak, ale spotkanie - zero szans na takowe, jadę do cioci, a potem eksplorować amazońską dżunglę.
Co wcale nie wyklucza, że na mojej koleżance może wywrzeć inne wrażenie i byłaby skłonna całkiem prawdziwą i uczciwie planowaną wizytę u cioci odwołać, by się z panem spotkać.

Ale z mojego punktu widzenia piszemy o tym samym, tylko może powinnam była doprecyzować.
Tak jak napisałam: każdy wybiera nie tylko wedle swego gustu, ale przede wszystkim wedle możliwości. Wiadomo, że pewien przedział najatrakcyjniejszych mężczyzn i kobiet zarezerwowany jest, co do zasady, dla najatrakcyjniejszej puli. A to jest może 10% populacji. Reszta musi dzielić się tym co "zostało", brzydko mówiąc.
I tu, też ileś procent stanowi całkiem atrakcyjny kąsek, ale reszta z tej reszty wink - jak pan powyżej ze zdjęcia, już niekoniecznie, co nie znaczy, że on też nie znajdzie partnerki, bo jak mówiłam- pula względnie atrakcyjnych też się kiedyś skończy, a panie marzą o domu i dziecku, czy chociażby partnerze. 
Wtedy do głosu zaczynają dochodzić kompromisy. M.in. kompromis związany z wyglądem: nasze marzenia vs możliwości.

Ty piszesz bardziej pod kątem gustu, ale ja dodaje do tego aspekt możliwości, bo cóż po dobrym guście, jeśli dana kobieta czy mężczyzna nie mają szans na osobnika z tej "puli"?
To akurat jest dość łatwe do weryfikacji. Po prostu nie zaistnieje związek, pod byle pretekstem nawet jeśli dojdzie do spotkania, rozpadnie się to.

58 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-20 20:11:15)

Przecież pan ze zdjęcia nie aspiruje na kandydata do ręki żadnej pani na forum ochłońcie trochę wszyscy. Oceniamy faceta obiektywnie. Dla mnie facet na "3" albo nawet na "2" to był Jan Himilsbach, chociaż też kaleką nie był i ręce i nogi miał na swoim miejscu. Gdyby z taką urodą był jeszcze spasionym grubasem, to pewnie wyleciałby poza skalę . Ja panem ze zdjęcia też nie byłabym zainteresowana, ale ogólnie przecież nic mu nie brakuje. Tylko ja na swojego partnera muszę mieć  gościa któremu dałam 10 bez żadnych wątpliwości. Co oczywiście nie znaczy, że ktoś inny też podziela mój pogląd, ale tak to jest w przyrodzie, jeden lubi córkę, drugi woli teściową. Poza tym, ktoś kto ma dobrze poukładane w głowie, jest miły, zawsze lepiej się prezentuje "ogólnie" w odczuciu osób go oceniających. Cham i prostak zawsze spadnie niżej w rankingu, bo jakoś z wykrzywioną grymasem mordą to nawet Brad Pitt traci w punktacji.

59 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-20 20:16:51)

E tam nie ma co dyskutowac co szukaja kobiety w mezczyznach bo prawda jest taka,ze kazda szuka czegos innego. Jedne patrza na wyglad, drugie poleca na kase, nawet jak facet nie ma wygladu,  jeszcze inne gdzies maja pieniadze faceta, bo chca byc niezalezne i poleca tylko na jego wyglad, ewentualnie charakter

60

A da się obiektywnie? Jakiś uniwersalny wzorzec?
Toż to wybór subiektywny w stopniu maksymalnym. Owszem, ten "mój" lecąc po wyglądzie to musi być 10/10, ale moje 10 jest do bólu subiektywne.

Wybierania po samym wyglądzie wedle możliwości nie brałam pod uwagę, ale też mi bardziej wychodzi kierunek "ocena własnych możliwości" niż faktyczne możliwości.

61

Jack Sparrow napisał/a:

Albo z tej foty:

https://thumbs.dreamstime.com/z/m%C5%82ody-romantyczny-pary-obsiadanie-w-parkowych-mienie-r%C4%99kach-87640796.jpg?ct=jpeg

Tylko 2-3/10 za te buty pasujące do jeansów i odwrotnie. Taki chłopczyk, misio-pysio.

62

Samba napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Albo z tej foty:

Tylko 2-3/10 za te buty pasujące do jeansów i odwrotnie. Taki chłopczyk, misio-pysio.

Ja bym ocenila  gdyby bylo widac im twarze, a tak niewiem co tu oceniac chyba ubrania

63

Muqin napisał/a:

A da się obiektywnie? Jakiś uniwersalny wzorzec?
Toż to wybór subiektywny w stopniu maksymalnym. Owszem, ten "mój" lecąc po wyglądzie to musi być 10/10, ale moje 10 jest do bólu subiektywne.

Wybierania po samym wyglądzie wedle możliwości nie brałam pod uwagę, ale też mi bardziej wychodzi kierunek "ocena własnych możliwości" niż faktyczne możliwości.

Niby mozna kierowac sie uniwersalnym wzorcem proporcji twarzy i ciala oraz popularnymi wzorcami piekna z danej kultury w danym czasie. Czyli w dalszym ciagu rozne kraje beda mialy inne typy atrakcyjnosci ale mozna jakos tam mniej lub bardziej obiektywnie ocenic  czy dana osoba wpisuje sie w obecne trendy czy nie.

Pod wzgledem fryzury i ubioru to ja bym zdjec w ogole nie oceniala, bo sadzac po ubiorze to parka ze zdjec zostala sfotografowana gdzies w latach 2005-2010. Popatrzcie sobie na szpilki tej laski, takie dziwne platformy nosili millenialsi we wczesnych latach 2000 do ok 2010 roku. Tak samo z niepasujacymi butami i dziwnymi fryzurami, w tamtych czasach moze to byla norma.

64

Salomonka napisał/a:

Oceniamy faceta obiektywnie.

Nie. Każdy go ocenia subiektywnie. Oceną obiektywną będzie jakaś tam średnia z ocen indywidualnych.

Ja panem ze zdjęcia też nie byłabym zainteresowana, ale ogólnie przecież nic mu nie brakuje.

Według ciebie, bo oceniłaś go na 7/10. I spoko. To twoja ocena. Reszta to twoje usprawiedliwienie czemu go tak wysoko oceniałaś i czemu cenisz sobie bardziej cechy charakteru niż wygląd. Nie ma w tym nic złego. Ważne przecież, żeby tobie było dobrze. Ale reszta ocenia tego kolesia z sesji o wiele niżej niż ty.

65 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-21 06:57:05)

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Oceniamy faceta obiektywnie.

Nie. Każdy go ocenia subiektywnie. Oceną obiektywną będzie jakaś tam średnia z ocen indywidualnych.

Ja panem ze zdjęcia też nie byłabym zainteresowana, ale ogólnie przecież nic mu nie brakuje.

Według ciebie, bo oceniłaś go na 7/10. I spoko. To twoja ocena. Reszta to twoje usprawiedliwienie czemu go tak wysoko oceniałaś i czemu cenisz sobie bardziej cechy charakteru niż wygląd. Nie ma w tym nic złego. Ważne przecież, żeby tobie było dobrze. Ale reszta ocenia tego kolesia z sesji o wiele niżej niż ty.

Pieprzysz od rzeczy Jack. Mówiłam o ocenianiu obiektywnym czyli pozbawionym emocjonalnego zaangażowania, wolnym od uprzedzeń, rzeczowo i uczciwie. Jeśli ja nie lubię brunetów, to przy ocenie obiektywnej nie zaniżę punktów tylko dlatego, że facet brunetem jest, kapujesz czy dalej nie? Jeśli oceniam kogoś subiektywnie, to to dalej jest ocena, ale na pewno niezbyt rzetelna.  Poza tym dowaliłeś się do tej mojej oceny jakby od tego świat miał przepaść, jakby to nie było tylko jakąś zabawą w tym wątku. I nie decyduj za mnie co jest dla mnie ważne a co nie. Jak będę takiej pomocy potrzebowala to cię o nią poproszę i nie wpieprzaj mi się w każdą wypowiedź ze swoimi wnioskami od czapy na mój temat, bo to robi się nudne.
Jakieś kompleksy chcesz sobie mną wyleczyć, czy jak?

Reszta to twoja licencja poetica, bo nic z mojego wpisu nie jest usprawiedliwianiem się, raczej zastanowiło mnie dlaczego co niektórzy włącznie z tobą tak nisko gościa ocenili.  Jakie wnioski mi się nasunęły, to już zachowam dla siebie. Szkoda, że na ulicach w Polsce jakoś nie widać tych facetów powyżej 5, według twojej "skali" oczywiście.

Posty [ 1 do 65 z 305 ]

Strony 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czego szukają w mężczyznach kobiety?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024