Pytanie do wierzacych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pytanie do wierzacych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 291 z 291 ]

261

Odp: Pytanie do wierzacych
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bog w Dzien Ostateczny zapyta Jezusa,Maryi i innych swietych.  Czy to prawda ,ze kazaliscie ludziom wychwalac siebie zamiast Mnie? I czy kazaliscie ludziom modlic sie do  siebie,a nie do Mnie? Wtedy odpowie Jezus "uczylem modlitwy Ojcze Nasz" wtedy ludzie zaczna krzyczec Panie,Panie do Jezusa,lecz on im odpowie idzcie przecz nigdy was nie znalem.

W sensie masz objawienia?

Nie mam, ale mysle logicznie po przeczytaniu Biblii. Tak bedzie. Kto pojdzie do Nieba to bedzie mieszkac w pieknych palacach. Kazdy w Niebie bedzie mowil "pokoj wam" do siebie nawzajem i beda piekne miejsca w Niebie

Zobacz podobne tematy :

262

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bog w Dzien Ostateczny zapyta Jezusa,Maryi i innych swietych.  Czy to prawda ,ze kazaliscie ludziom wychwalac siebie zamiast Mnie? I czy kazaliscie ludziom modlic sie do  siebie,a nie do Mnie? Wtedy odpowie Jezus "uczylem modlitwy Ojcze Nasz" wtedy ludzie zaczna krzyczec Panie,Panie do Jezusa,lecz on im odpowie idzcie przecz nigdy was nie znalem.

W sensie masz objawienia?

Nie mam, ale mysle logicznie po przeczytaniu Biblii. Tak bedzie. Kto pojdzie do Nieba to bedzie mieszkac w pieknych palacach. Kazdy w Niebie bedzie mowil "pokoj wam" do siebie nawzajem i beda piekne miejsca w Niebie

No nie wiem, z mysleniem to Twojw posty nie mają za wiele wspólnego.

263

Ci ,ktorzy spelniaja dobre uczynki otrzymaja przebaczenie i nagrode od Boga. Bog stworzyl wszystko z wody,woda to zycie "a Duch Bozy unosil sie nad wodami ". Bozy Duch(Duch Boga) i wody istnialy poczatek stworzenia. Jezus sluga Bozy jak o sobie powiedzial Jemu Bog dal Ewangelie Prawdy ktora pozniej zmienili prawde na falsz. Abraham byl hanifem tzn,nie byl ani  Chrzescijanin ani nie wyznawal Judaizmu,lecz wierzyl w Boga Jednego.

264

JuliaUK33 napisał/a:

Ci ,ktorzy spelniaja dobre uczynki otrzymaja przebaczenie i nagrode od Boga. Bog stworzyl wszystko z wody,woda to zycie "a Duch Bozy unosil sie nad wodami ". Bozy Duch(Duch Boga) i wody istnialy poczatek stworzenia. Jezus sluga Bozy jak o sobie powiedzial Jemu Bog dal Ewangelie Prawdy ktora pozniej zmienili prawde na falsz. Abraham byl hanifem tzn,nie byl ani  Chrzescijanin ani nie wyznawal Judaizmu,lecz wierzyl w Boga Jednego.

Piszesz jakbyś się czegoś naćpała yikes Wyrzucasz z siebie potok słów bez logicznego ciągu.

265

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Piszesz jakbyś się czegoś naćpała yikes Wyrzucasz z siebie potok słów bez logicznego ciągu.

Niedługo ma się ogłosić świętą, a ta ciąża to niepokalane poczęcie... Nie wiesz jeszcze, że z Julką nie da się normalnie rozmawiać, a teraz jeszcze jak coś ją nawiedziło... Nie przeskoczysz.

266

wieka napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Niedługo ma się ogłosić świętą, a ta ciąża to niepokalane poczęcie... Nie wiesz jeszcze, że z Julką nie da się normalnie rozmawiać, a teraz jeszcze jak coś ją nawiedziło... Nie przeskoczysz.

Bog jest Jeden. Bog Milosierny. Tylko do Boga sie modlic, tylko Boga czcic i tylko Boga prosic o pomoc.  Oto jest prosta droga i waska brama,a szeroka chodza tlumy niestety... Ci,ktorzy wierza w Boga,tylko Jemu czesc oddaja i modlitwe, spelniaja Jego przykazania i dobre uczynki oni nie musza sie bac Dnia Sadu... Ci co nie wierza i poszli za poganskimi wierzeniami albo za wierzeniami pradawnymi ojcow i za tradycja Ci zostana bez pomocy,ze nie czcili Stworcy lecz Jego stworzenie

267

Boże widzisz i nie grzmisz big_smile

268

wieka napisał/a:

Bog wybral narod Izraela ponad wszystkie narody UWAGA nie mylic z krajem Izrael,ktory powstal dopiero po wojnie utworzony przez syjonistow.  Lecz chodzi o Izrael jako kazdego z pokolenia Jakuba, bo Bog nazwal Jakuba Izraelem... Bog zawarl z narodem wybranym przymierze, lecz oni zlamali wield razy, byli nieposluszni Bogu wiele razy. Mojzesz poszedl na gore 40 dni go nie bylo przyszedl oni czcili cielca bozka. Pozniej zalowali, Bog przebaczyl.  Duzo na Boga narzekali i na Mojzesza, ze nie ma co jesc i pic. Bog wybaczyl im wiele razy,no jest milosierny.  Kazdy kto wyznaje wiare w Boga Jednego, modli sie tylko do Boga i pelni dobre uczynki bedzie mial milosierdzie Boga nad soba

269

wieka napisał/a:

Nooo... lol

270

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Bog wybral narod Izraela ponad wszystkie narody UWAGA nie mylic z krajem Izrael,ktory powstal dopiero po wojnie utworzony przez syjonistow.  Lecz chodzi o Izrael jako kazdego z pokolenia Jakuba, bo Bog nazwal Jakuba Izraelem... Bog zawarl z narodem wybranym przymierze, lecz oni zlamali wield razy, byli nieposluszni Bogu wiele razy. Mojzesz poszedl na gore 40 dni go nie bylo przyszedl oni czcili cielca bozka. Pozniej zalowali, Bog przebaczyl.  Duzo na Boga narzekali i na Mojzesza, ze nie ma co jesc i pic. Bog wybaczyl im wiele razy,no jest milosierny.  Kazdy kto wyznaje wiare w Boga Jednego, modli sie tylko do Boga i pelni dobre uczynki bedzie mial milosierdzie Boga nad soba

Jakimi słowami należy modlić się do Boga?
Czy można samemu coś wymyślić czy tylko tradycyjne "Ojcze nasz"?
Jakie dobre uczynki są najbardziej punktowane?
Czy pomoc mamie w umyciu naczyń to jest dobry uczynek?
A co Bóg mówi o poszczeniu?

271

Legat napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Julka przeczytala Biblie i po przeczytaniu twierdzi, ze kosciol naucza inaczej niz jest napisane w Biblii, klocicie sie z nia nie na temat.

Nie wystarczy przyznac jej racjii, ze tak jest? Kosciol klamie i dobrze o tym wiecie.

Gosiu idziesz w ślady Julci. smile Nie rozumiesz na czym polega materia, o której dyskutujemy.
Zatem króciutko. Od dawien dawna ludzie oczekiwali, że Bóg im się objawi. W chrześcijaństwie uznano, że objawił się w osobie Jezusa Chrystusa. Ale kłopot był taki, że miał do wypełnienia misję wybawienia ludzi od wiecznej śmierci - kary za grzech. Zapłatą była Jego śmierć. Ale Jezus obiecał, że przyjdzie ponownie dokończyć całość. W chrześcijaństwie wierzymy, że tak było i czekamy ciągle na ponowny powrót.
Po śmierci Jezusa pozostali świadkowie tego Objawienia, przede wszystkim apostołowie. Czas sobie płynął dalej. Trzeba było coś z tym Objawieniem zrobić. Np. trzeba było ludzi chrzcić, odprawiać jakieś modlitwy, msze. Ogólnie mówiąc zbudować podstawy kościoła. Trzeba było też spisać księgę, na której będzie budowana cała chrześcijańska nauka. Za podstawę budowania tego co ma być w tej Biblii, trzeba było przyjąć jakiś klucz. Przyjęto zgodność ze Starym Testamentem. Czyli coś zostało przepowiedziane przez proroków i coś się wykonało. Dokładnie analizowano niekiedy nawet słowo po słowie, czy to co się wydarzyło, miało swój odpowiednik w ST.
Mijały kolejne lata i tak budowano naukę kościoła. Pewne rzeczy wychodziły w trakcie funkcjonowania kościoła np. jak powinien wyglądać chrzest, jak kościół ma odpuszczać grzechy, jak ma wyglądać liturgia i mnóstwo różnych spraw, które wychodziły z czasem.
Teraz podejście, że kościół kłamie wg mnie jest nieporozumieniem. Kościół wykonał pracę po Objawieniu. Pewne rzeczy musiał rozpoznać, uporządkować, przeanalizować, zbudować kanon nauki, opracować sposoby praktykowania wiary.         
Zatem słusznie GloriaSoul pyta jak to wygląda wszystko u Julci. Samo krytykowanie i to jeszcze przypomocy manipulacji i przeinaczeń to jednak za mało.

ja krotko i na temat a ty teraz pouczasz mnie big_smile
Ja nie czytam Biblii i prawdopodobnie nie przeczytam. Wiem tylko, ze kosciol klamie. Do tego ksieza maja kochanki. Ja przed pogrzebem ojca chcialam sie wyspowiadac w pl (w niemczech nie robia z tym problemu, tutaj wiekszosc ludzi zyje bez slubu) to ksiadz wyprosil mnie z konfesjonalu, kiedy mu powiedzialam, ze jestem rozwiedziona i mam nowego partnera, a ch.j za przeproszeniem posuwa jakas tam babe i mnie poucza?
Inny ksiadz nie dal rozgrzeszenia mlodej dziewczynie, co ma chlopaka od 8 lat i w przyszlym roku beda brali slub. To jest jedna wielka hipokryzja.

Nie bede ani pouczac was ani Julki co do szczegolow, wyraznie napisalam o sprzecznosciach Biblia - Kosciol. Nie wdrazam sie w szczegoly, zaraz wy wszyscy napiszecie nowy Testament big_smile

272 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-07-02 09:27:42)

Gosiu w Niemczech katolicki ksiądz nie robi ci problemu, że rozwiedziona żyjesz z innym mężczyzną? Albo źle zrozumiałem, albo nam tu bajeczki opowiadasz. smile
Radziłbym zmienić podejście. Np. To że mój sąsiad bije żonę, nie usprawiedliwia tego, że ja mam źle żonę traktować.
Ksiądz katolicki jaki by nie był z mocy Ducha św. ma prawo odpuszczać grzechy. Gdyby było inaczej nikt nie miałby prawa do odpuszczania grzechów, bo każdemu coś można znaleźć. Bogu też znajdują, bo tyran, bo syna wysłał na śmierć itd.

273

Katolicyzm = Biblia + Tradycja (na którą składa się nauczanie Kościoła, Dogmaty itd).

Co tu jest trudnego do zrozumienia?

274

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Nooo... lol

Powinniśmy raczej Julii pomóc, choć ja sama nie wiem jak.
Julia?

275

Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Nooo... lol

Julia?

Nie jesteśmy w stanie, poza tym Julka tego nie oczekuje.

276

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Nooo... lol

Julia?

Nie jesteśmy w stanie, poza tym Julka tego nie oczekuje.

Nie potrzebuje pomocy. Wam pisze Prawde

277

Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Nooo... lol

Julia?

Nie musicie pomagac

278

Legat napisał/a:

Gosiu w Niemczech katolicki ksiądz nie robi ci problemu, że rozwiedziona żyjesz z innym mężczyzną? Albo źle zrozumiałem, albo nam tu bajeczki opowiadasz. smile
Radziłbym zmienić podejście. Np. To że mój sąsiad bije żonę, nie usprawiedliwia tego, że ja mam źle żonę traktować.
Ksiądz katolicki jaki by nie był z mocy Ducha św. ma prawo odpuszczać grzechy. Gdyby było inaczej nikt nie miałby prawa do odpuszczania grzechów, bo każdemu coś można znaleźć. Bogu też znajdują, bo tyran, bo syna wysłał na śmierć itd.

Katolicki kosciol to nie jest kosciol jaki zalozyl Jezus, sw Piotr nigdy nie byl ani papiezem ani biskupem Rzymu gdybys czytal Dzieje Apostolskie to bys to wiedzial.  Kosciol katolicki zaczal sie od Konstantyna i wymieszal poganstwo z Chrzescijanstwem. A ksiadz nie ma zadnej wladzy odpuszczania grzechow.

279

Gosiawie napisał/a:
Legat napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Julka przeczytala Biblie i po przeczytaniu twierdzi, ze kosciol naucza inaczej niz jest napisane w Biblii, klocicie sie z nia nie na temat.

Nie wystarczy przyznac jej racjii, ze tak jest? Kosciol klamie i dobrze o tym wiecie.

Gosiu idziesz w ślady Julci. smile Nie rozumiesz na czym polega materia, o której dyskutujemy.
Zatem króciutko. Od dawien dawna ludzie oczekiwali, że Bóg im się objawi. W chrześcijaństwie uznano, że objawił się w osobie Jezusa Chrystusa. Ale kłopot był taki, że miał do wypełnienia misję wybawienia ludzi od wiecznej śmierci - kary za grzech. Zapłatą była Jego śmierć. Ale Jezus obiecał, że przyjdzie ponownie dokończyć całość. W chrześcijaństwie wierzymy, że tak było i czekamy ciągle na ponowny powrót.
Po śmierci Jezusa pozostali świadkowie tego Objawienia, przede wszystkim apostołowie. Czas sobie płynął dalej. Trzeba było coś z tym Objawieniem zrobić. Np. trzeba było ludzi chrzcić, odprawiać jakieś modlitwy, msze. Ogólnie mówiąc zbudować podstawy kościoła. Trzeba było też spisać księgę, na której będzie budowana cała chrześcijańska nauka. Za podstawę budowania tego co ma być w tej Biblii, trzeba było przyjąć jakiś klucz. Przyjęto zgodność ze Starym Testamentem. Czyli coś zostało przepowiedziane przez proroków i coś się wykonało. Dokładnie analizowano niekiedy nawet słowo po słowie, czy to co się wydarzyło, miało swój odpowiednik w ST.
Mijały kolejne lata i tak budowano naukę kościoła. Pewne rzeczy wychodziły w trakcie funkcjonowania kościoła np. jak powinien wyglądać chrzest, jak kościół ma odpuszczać grzechy, jak ma wyglądać liturgia i mnóstwo różnych spraw, które wychodziły z czasem.
Teraz podejście, że kościół kłamie wg mnie jest nieporozumieniem. Kościół wykonał pracę po Objawieniu. Pewne rzeczy musiał rozpoznać, uporządkować, przeanalizować, zbudować kanon nauki, opracować sposoby praktykowania wiary.         
Zatem słusznie GloriaSoul pyta jak to wygląda wszystko u Julci. Samo krytykowanie i to jeszcze przypomocy manipulacji i przeinaczeń to jednak za mało.

ja krotko i na temat a ty teraz pouczasz mnie big_smile
Ja nie czytam Biblii i prawdopodobnie nie przeczytam. Wiem tylko, ze kosciol klamie. Do tego ksieza maja kochanki. Ja przed pogrzebem ojca chcialam sie wyspowiadac w pl (w niemczech nie robia z tym problemu, tutaj wiekszosc ludzi zyje bez slubu) to ksiadz wyprosil mnie z konfesjonalu, kiedy mu powiedzialam, ze jestem rozwiedziona i mam nowego partnera, a ch.j za przeproszeniem posuwa jakas tam babe i mnie poucza?
Inny ksiadz nie dal rozgrzeszenia mlodej dziewczynie, co ma chlopaka od 8 lat i w przyszlym roku beda brali slub. To jest jedna wielka hipokryzja.

Nie bede ani pouczac was ani Julki co do szczegolow, wyraznie napisalam o sprzecznosciach Biblia - Kosciol. Nie wdrazam sie w szczegoly, zaraz wy wszyscy napiszecie nowy Testament big_smile

Bog Ci przebaczy grzechy nie musisz latac sie ponizac przed czlowiekiem,ktory jest takim samym a moze wiekszym grzesznikem. Sakrament Pokuty wymyslili po to,by miec kontrole nad ludem. Ludzie ida i ponizaja sie przed ksiedzmi jak karaluchy, a oni siedza zadowoleni i decyduja o rozgrzeszeniu i pokucie... do Boga idz on Ci przebaczy bez ponizania Ciebie

280

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Jakimi słowami należy modlić się do Boga?
Czy można samemu coś wymyślić czy tylko tradycyjne "Ojcze nasz"?
Jakie dobre uczynki są najbardziej punktowane?
Czy pomoc mamie w umyciu naczyń to jest dobry uczynek?
A co Bóg mówi o poszczeniu?

Ojcze Nasz najlepsza modlitwa dla Chrzescijan, bo sam Jesus nauczyl. Mozna tez swoimi slowami do Boga. Pomagac innym to najlepszy dobry uczynek,tak jak Jezus uczyl milosc do blizniego

281

Ludzie wiecie co okrylam, ze slowa Tomasza "Pan moj i Bog moj" do Jezusa to fabrykacja, zeby wpasowala sie w doktryne Trojcy Swietej.
1. Zadna inna ewangelia nie opisuje tego wydarzenia oprocz Ewangelii Jana
2. Ewangelia Lukasza twierdzi, ze "wszyscy 11 uczniow/apostolow Jezusa bylo w jednym pokoju po Jego Zmartwychwstaniu " ,a wiec logiczne, ze byl rowniez Tomasz i wszyscy wtedy uwierzyli, a wiec rowniez Tomasz. Nikt nie nazywa Jezusa Bogiem, ani Panem
•Ewangelia Jana opisuje, ze w pokoju zabraklo Tomasza, ktory pojawil sie nastepnym razem i wypowiedzial do Jezusa slowa" Pan moj i Bog moj".
Czyli znowu mamy dwa sprzeczne ze soba wydarzenia po zmartwychwstaniu Jezusa.

282 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-15 18:27:13)

Wg Islamic Notes. Lista osob,ktora po przeczytaniu calej Biblii oraz calego Koranu przeszla na Islam(liczba ta jest oczywiscie o wiele wieksza, lecz tylko uwzgednia wazne osobistosci na waznych stanowiskach)
1. Rosyjski pastor Vladimir Ugryumov
2. Brytyjska dziennikarka Yvonne Ridley's
3. Amerykanski raper Lil Jon
4. Brytyjska dziennikarka Lauren Booth
5. Chrzescijanski pastor Hilarion Heagy
6. Pastor z Australii Gould David
7. Anty islamski bokser z Niemiec Pierre Vogel
8. Niemiecki pilkarz Robert Bauer
9. Anty islamski aktywista Shermon Burgess
10. Polityk Daniel Streich
11. Zydowski dziennikarz Leopold Weiss
12. Francuski naukowiec Maurice Bucaille
13. Amerykanski naukowiec William Brown
14. Profesor Arthur Alison
15. Japonski naukowiec dr Masaru Emoto
16. Australijski naukowiec dr Leopold Werner
17. Amerykanski polityk Andree D Carson
18. Brytyjki pisarz Joel Hayward
19. Amerykanski ateista Tom Facchine
20. Misjonarz Herbert Hobohm

283

Mój kot od kilku dni załatwia się poza kuwetą. Czy od razu lecieć do weterynarza, czy jeszcze chwilę poobserwować?

284 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-07-25 15:55:40)

jagczy napisał/a:

Mój kot od kilku dni załatwia się poza kuwetą. Czy od razu lecieć do weterynarza, czy jeszcze chwilę poobserwować?

Spam spamem, ale wszystko ma jakieś granice big_smile

285

jagczy napisał/a:

Przerobić na gulasz.

286

jagczy napisał/a:

Zmienić żwirek po prostu .

287

paslawek napisał/a:
jagczy napisał/a:

Uwierz, że ta pani nie jest zainteresowana żadnymi radami, choćby były najbardziej trafione, musi po prostu zrobić podkładkę pod linka, który niebawem podrzuci koleżanka spamerka.
Zachodzę tylko w głowę, dlaczego w takim wątku i moje jedyne skojarzenie łączy się ze Świadkami Jehowy, o których niegdyś mówiło się, że są kociej wiary big_smile

288

Priscilla napisał/a:
paslawek napisał/a:
jagczy napisał/a:

Uwierz, że ta pani nie jest zainteresowana żadnymi radami, choćby były najbardziej trafione, musi po prostu zrobić podkładkę pod linka, który niebawem podrzuci koleżanka spamerka.
Zachodzę tylko w głowę, dlaczego w takim wątku i moje jedyne skojarzenie łączy się ze Świadkami Jehowy, o których niegdyś mówiło się, że są kociej wiary big_smile

Tu nawet kota nie ma, tylko wirtualny big_smile

289

Priscilla napisał/a:
paslawek napisał/a:
jagczy napisał/a:

Nie wiem czy to jest pan czy pani, chyba zależy od tematu.

290

Nie ma co czekać – najlepiej od razu zrobić badanie krwi i moczu, a jeśli coś wyjdzie niepokojącego, to od razu USG. Takie zachowanie często ma podłoże zdrowotne, np. problemy z pęcherzem, nerkami czy stan zapalny. Im szybciej zostanie postawiona diagnoza, tym łatwiej pomóc kotu. Dobrze opisane ścieżki diagnostyczne i objawy znajdziesz też tutaj: https://www.anicura.pl/. Warto zajrzeć.

291

Priscilla napisał/a:

Normalnie wróżka z Ciebie big_smile

Posty [ 261 do 291 z 291 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pytanie do wierzacych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024