Czy uwazacie, ze Biblia jaka teraz mamy jest 100% wiarygodna? W sensie czy nie zostala zmieniona albo czy ktos po prostu nie wyjal z niej waznych informacji? Ja czytam Biblie i odkrywam coraz to nowsze nowosci o ktorych w kosciele nikt mi nie powiedzial np odkrylalam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa sa ze soba sprzeczne. Ewangelia Mateusza do grobu Jezusa ida Maria Magdalena i Maria, w ewangelii Marka do grobu ida Maria Magdalena Maria matks Jakuba i Salome, w ewangelii Jana do grobu idzie tylko Maria Magdalena. W jednej ewangelii widza aniola, w innej dwoch aniolow, itp, a jednej ewangelii kobiety polecialy powiedziec nowine apostolom w innej NIC nikomu nie powiedzialy. No ludzie sobie mysle zeby w kazdej ewangelii ja znajdowala po tyle sprzecznosci w jednym rozdziale to tego sie pojac nie da. Coraz czesciej mam wrazenie, ze nie mamy prawdziwe oryginalnej Biblii, a kosciol na soborach sobie wszystko powymyslal i pozmienial. Tak samo jak odrzucill inne ewangelie np dziecinstwo Jesusa, albo ewangelia Jakuba albo ksiega Enocha . Ja uwazam, ze my jestesmy przez tysiace lat oklamywani przez kosciol i inne elity. Ze sobie kosciol wymyslil Trojca Swieta, a tak naprawde to jest tylko jeden Bog a nie jakies 3w1
1 2024-06-18 13:23:02 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 13:23:44)
2 2024-06-18 14:36:08 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-06-18 14:37:14)
Czy uwazacie, ze Biblia jaka teraz mamy jest 100% wiarygodna? W sensie czy nie zostala zmieniona albo czy ktos po prostu nie wyjal z niej waznych informacji? Ja czytam Biblie i odkrywam coraz to nowsze nowosci o ktorych w kosciele nikt mi nie powiedzial np odkrylalam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa sa ze soba sprzeczne. Ewangelia Mateusza do grobu Jezusa ida Maria Magdalena i Maria, w ewangelii Marka do grobu ida Maria Magdalena Maria matks Jakuba i Salome, w ewangelii Jana do grobu idzie tylko Maria Magdalena. W jednej ewangelii widza aniola, w innej dwoch aniolow, itp, a jednej ewangelii kobiety polecialy powiedziec nowine apostolom w innej NIC nikomu nie powiedzialy. No ludzie sobie mysle zeby w kazdej ewangelii ja znajdowala po tyle sprzecznosci w jednym rozdziale to tego sie pojac nie da. Coraz czesciej mam wrazenie, ze nie mamy prawdziwe oryginalnej Biblii, a kosciol na soborach sobie wszystko powymyslal i pozmienial. Tak samo jak odrzucill inne ewangelie np dziecinstwo Jesusa, albo ewangelia Jakuba albo ksiega Enocha . Ja uwazam, ze my jestesmy przez tysiace lat oklamywani przez kosciol i inne elity. Ze sobie kosciol wymyslil Trojca Swieta, a tak naprawde to jest tylko jeden Bog a nie jakies 3w1
Czytasz Biblię po polsku czy po angielsku?
Ja myślę, że tłumaczenia wiele pozmieniały.
Kościół na soborach też mnóstwo rzeczy pododawał i pousuwał, jak mu pasowało.
A także uwierzył w objawienia osób prywatnych.
W Biblii bardzo mało jest o Maryi, a Kościół ma ją za równą Świętej Trójcy.
Różne święta, odmawianie różańca i choćby nakaz spowiedzi pododawali.
10 przykazań też ma inną treść niż jest w Biblii.
Pamiętam, że jeszcze moja babcia modląc się to któreś przykazanie brzmiało" nie pożądaj wołu, osła, sługi, służebnicy" czy jakoś tam podobnie.
A jak Twoje spotkania z księdzem?
Powiedziałaś już mu o swoim grzechu cudzołóstwa?
A jak Twoje spotkania z księdzem?
Powiedziałaś już mu o swoim grzechu cudzołóstwa?
Nie,bo coraz bardziej jak czytam Biblie to coraz bardziej cos odkrywam, ze cos jest nie tak z kosciolem i ich wymyslami
GloriaSoul napisał/a:A jak Twoje spotkania z księdzem?
Powiedziałaś już mu o swoim grzechu cudzołóstwa?Nie,bo coraz bardziej jak czytam Biblie to coraz bardziej cos odkrywam, ze cos jest nie tak z kosciolem i ich wymyslami
No ale w Biblii też jest napisane, że cudzołóstwo to ciężki grzech
6 2024-06-18 15:08:05 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 15:09:14)
JuliaUK33 napisał/a:Czy uwazacie, ze Biblia jaka teraz mamy jest 100% wiarygodna? W sensie czy nie zostala zmieniona albo czy ktos po prostu nie wyjal z niej waznych informacji? Ja czytam Biblie i odkrywam coraz to nowsze nowosci o ktorych w kosciele nikt mi nie powiedzial np odkrylalam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa sa ze soba sprzeczne. Ewangelia Mateusza do grobu Jezusa ida Maria Magdalena i Maria, w ewangelii Marka do grobu ida Maria Magdalena Maria matks Jakuba i Salome, w ewangelii Jana do grobu idzie tylko Maria Magdalena. W jednej ewangelii widza aniola, w innej dwoch aniolow, itp, a jednej ewangelii kobiety polecialy powiedziec nowine apostolom w innej NIC nikomu nie powiedzialy. No ludzie sobie mysle zeby w kazdej ewangelii ja znajdowala po tyle sprzecznosci w jednym rozdziale to tego sie pojac nie da. Coraz czesciej mam wrazenie, ze nie mamy prawdziwe oryginalnej Biblii, a kosciol na soborach sobie wszystko powymyslal i pozmienial. Tak samo jak odrzucill inne ewangelie np dziecinstwo Jesusa, albo ewangelia Jakuba albo ksiega Enocha . Ja uwazam, ze my jestesmy przez tysiace lat oklamywani przez kosciol i inne elity. Ze sobie kosciol wymyslil Trojca Swieta, a tak naprawde to jest tylko jeden Bog a nie jakies 3w1
Czytasz Biblię po polsku czy po angielsku?
Ja myślę, że tłumaczenia wiele pozmieniały.
Kościół na soborach też mnóstwo rzeczy pododawał i pousuwał, jak mu pasowało.
A także uwierzył w objawienia osób prywatnych.
W Biblii bardzo mało jest o Maryi, a Kościół ma ją za równą Świętej Trójcy.
Różne święta, odmawianie różańca i choćby nakaz spowiedzi pododawali.
10 przykazań też ma inną treść niż jest w Biblii.
Pamiętam, że jeszcze moja babcia modląc się to któreś przykazanie brzmiało" nie pożądaj wołu, osła, sługi, służebnicy" czy jakoś tam podobnie.
Po polsku i angielsku czytam. A wogole kosciol na soborach wszystko zaklamal, ludzi oszukuja i tyle. Czytam w NT ,ze spelnilo sir proroctwa Jeremiasza, ze Rachel oplakuje synow i, ze rzekomo jest to proroctwo o rzezi nienowlat, a kurna mac czytam calosc rozdzialu proroka Jeremiasza to sie okazuje, ze Rachel plakala nie dlatego, ze zabili jej dzieci, tylko dlatego ,ze jej synowi zostali wzieci do niewoli babilonskiej. Albo ,ze ponoc panna poznie urodzi syna Izajasza to niby dotyczy Jezusa,a zaraz czytam "ze dziecie nauczy sie rozrozniac dobra od zla" no to NIE pasuje do Jezusa,bo skoro Jezus to Syn Bozy to od razu wie co dobre a co zle,a nie,ze by musial sie tego uczyc, tak wogole to zadno proroctwo oprocz psalm 91 nie pasuje do Jesusa nawet jak jest,ze przybili moje rece i nogi to kilka linijek pozniej pisze "ze Bog obdarzyl go licznym potomstwem" a przecie Jezus nie mial dzieci swoich biologicznych. To nierozumiem jak mozna tak perfidnie oszukac polowe swiata i z calych rozdzialow wybrac sobie wersety i bredzic, ze to pasuje do Jezusa...wg mnie najwieksze oszustwo kosciola to Trojca Swieta. Moim zdaniem jest tylko Jeden Bog
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:A jak Twoje spotkania z księdzem?
Powiedziałaś już mu o swoim grzechu cudzołóstwa?Nie,bo coraz bardziej jak czytam Biblie to coraz bardziej cos odkrywam, ze cos jest nie tak z kosciolem i ich wymyslami
No ale w Biblii też jest napisane, że cudzołóstwo to ciężki grzech
Wiem ze jest grzech ale to do Boga z tym pojde a NIE do ksiedza
A co ze zdaniem: "którym odpuścicie grzechy są im odpuszczone, a którym zatrzymacie są zatrzymane"?
Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
10 2024-06-18 16:48:30 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-06-18 17:01:39)
Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
Obrażanie uczuć religijnych nie jest śmieszne, a wszystko pod pozorem, że się nie wie, o czym się pisze. Gdyby zechciała obrazić uczucia wyznawców innej religii, wiadomo jakiej, byłaby od razu zbanowana. Dlatego woli udzielać się na tym forum.
Zresztą Julka jest w trzech osobach, to wystarczy
Specjalnie wymyśla, żeby wzbudzić kontrowersję, bo się tym karmi.
Już jej się znudził temat około ciążowy, a jak wyjdzie jej gardłem, to napisze, że poroniła i temat sam się zamknie.
A co ze zdaniem: "którym odpuścicie grzechy są im odpuszczone, a którym zatrzymacie są zatrzymane"?
To nie przeszlo na wszystkich ksiezy i biskupow. Taka wladze dostali jedynie apostolowie. Tak wogole to istnieje podejrzenie, ze kosciol na soborze sam sobie dopisal pewne rzeczy do Biblii bo wystarczy porownywac z innymi Ewangeliami a wyglada to tak jakby autor jeden o czyms opowiadal, a nagle jest zmiana narracji jakby ktos cos dopisywal
Już jej się znudził temat około ciążowy, a jak wyjdzie jej gardłem, to napisze, że poroniła i temat sam się zamknie.
Ja nic nie wymyslam i jestem w jednej osobie
wieka napisał/a:Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
Obrażanie uczuć religijnych nie jest śmieszne, a wszystko pod pozorem, że się nie wie, o czym się pisze. Gdyby zechciała obrazić uczucia wyznawców innej religii, wiadomo jakiej, byłaby od razu zbanowana. Dlatego woli udzielać się na tym forum.
Jezeli napisanie,ze zauwazylam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa zawieraja sprzecznosci oraz,ze proroctwa rzekomo o Jesusie po przeczytaniu calego rozdzialu do Jezusa nie pasuja sa wedlug Ciebie obraza uczuc religijnych to w takim razie Ty sama jestes trollem
15 2024-06-18 17:40:13 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 17:41:40)
Tam sie nie idzie na skrzydlach ani po drabinie. Wogole caly proces umierania i pojscia do Nieba jest procesem. Kazdy czlowiek ma dusze niesrmiertelna i jak zbliza sie koniec zycia czlowieka to nasza dusza wedruje do naszego gardla jako miniaturka
wieka napisał/a:Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
Tam sie nie idzie na skrzydlach ani po drabinie. Wogole caly proces umierania i pojscia do Nieba jest procesem. Kazdy czlowiek ma dusze niesrmiertelna i jak zbliza sie koniec zycia czlowieka to nasza dusza wedruje do naszego gardla jako miniaturka
A za życia człowieka to gdzie dusza jest? W jakiej części ciała?
17 2024-06-18 18:22:30 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 18:23:12)
JuliaUK33 napisał/a:wieka napisał/a:Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
A za życia człowieka to gdzie dusza jest? W jakiej części ciała?
Niewiem gdzie jest. Natomiast jak czlowiek umiera to dusza wedruje do gardla jako miniaturka, nastepnie wedruje do naszego mozgu, kiedy mija nasze oczy to umierajacemu widac bialka oczu-kiedy widzimy,ze czlowiek ma przewrocone galki oczne tak,ze widac same bialka to znak,ze dusza przeszla przez linie oczy-mozg. Nastepnie z mozgu przechodzi do tzw trzeciego oka( jest to okienko dla duszy) i przez to trzecie oko wylatuje z naszego ciala. Wtedy to konczy sie proces naszego ziemskiego zycia. Dusza jest unoszona do Boga na sad
Niewiem gdzie jest. Natomiast jak czlowiek umiera to dusza wedruje do gardla jako miniaturka, nastepnie wedruje do naszego mozgu, kiedy mija nasze oczy to umierajacemu widac bialka oczu-kiedy widzimy,ze czlowiek ma przewrocone galki oczne tak,ze widac same bialka to znak,ze dusza przeszla przez linie oczy-mozg. Nastepnie z mozgu przechodzi do tzw trzeciego oka( jest to okienko dla duszy) i przez to trzecie oko wylatuje z naszego ciala. Wtedy to konczy sie proces naszego ziemskiego zycia. Dusza jest unoszona do Boga na sad
Julka, ty to potrafisz zaskakiwać
A tak na poważnie: Co ty ćpasz?
JuliaUK33 napisał/a:Niewiem gdzie jest. Natomiast jak czlowiek umiera to dusza wedruje do gardla jako miniaturka, nastepnie wedruje do naszego mozgu, kiedy mija nasze oczy to umierajacemu widac bialka oczu-kiedy widzimy,ze czlowiek ma przewrocone galki oczne tak,ze widac same bialka to znak,ze dusza przeszla przez linie oczy-mozg. Nastepnie z mozgu przechodzi do tzw trzeciego oka( jest to okienko dla duszy) i przez to trzecie oko wylatuje z naszego ciala. Wtedy to konczy sie proces naszego ziemskiego zycia. Dusza jest unoszona do Boga na sad
Julka, ty to potrafisz zaskakiwać
![]()
A tak na poważnie: Co ty ćpasz?
Ja nic nie cpam. To prawda jest
Tamiraa napisał/a:wieka napisał/a:Julka, przez to trollowanie do Ty do Nieba nie pójdziesz, a już miałam zapytać w tym wątku w którym padło takie Twoje stwierdzenie, czy wybierasz się tam po ten sławnej drabinie czy na skrzydłach
Jezeli napisanie,ze zauwazylam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa zawieraja sprzecznosci oraz,ze proroctwa rzekomo o Jesusie po przeczytaniu calego rozdzialu do Jezusa nie pasuja sa wedlug Ciebie obraza uczuc religijnych to w takim razie Ty sama jestes trollem
Chyba się pogubiłaś
JuliaUK33 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Obrażanie uczuć religijnych nie jest śmieszne, a wszystko pod pozorem, że się nie wie, o czym się pisze. Gdyby zechciała obrazić uczucia wyznawców innej religii, wiadomo jakiej, byłaby od razu zbanowana. Dlatego woli udzielać się na tym forum.
Chyba się pogubiłaś
Dlaczego?
JuliaUK33 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Obrażanie uczuć religijnych nie jest śmieszne, a wszystko pod pozorem, że się nie wie, o czym się pisze. Gdyby zechciała obrazić uczucia wyznawców innej religii, wiadomo jakiej, byłaby od razu zbanowana. Dlatego woli udzielać się na tym forum.
Chyba się pogubiłaś
No pewnie, że można się pogubić, jak się czyta Biblię, Koran, poradnik dla kobiet w ciąży i to wszystko na jeden raz? Do tego ciągła "redakcja" forum "net kobiety"?
Ma dziewczyna zdrowie, naprawdę
23 2024-06-18 22:01:36 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 22:01:53)
Tamiraa napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Jezeli napisanie,ze zauwazylam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa zawieraja sprzecznosci oraz,ze proroctwa rzekomo o Jesusie po przeczytaniu calego rozdzialu do Jezusa nie pasuja sa wedlug Ciebie obraza uczuc religijnych to w takim razie Ty sama jestes trollem
Chyba się pogubiłaś
No pewnie, że można się pogubić, jak się czyta Biblię, Koran, poradnik dla kobiet w ciąży i to wszystko na jeden raz? Do tego ciągła "redakcja" forum "net kobiety"?
Ma dziewczyna zdrowie, naprawdę
Ale nie rozumiem o co chodzi? Ze w czym sie pogubilam?
Tamiraa napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Jezeli napisanie,ze zauwazylam, ze 4 Ewangelie opisujace zmartwychwstanie Jezusa zawieraja sprzecznosci oraz,ze proroctwa rzekomo o Jesusie po przeczytaniu calego rozdzialu do Jezusa nie pasuja sa wedlug Ciebie obraza uczuc religijnych to w takim razie Ty sama jestes trollem
Chyba się pogubiłaś
Dlaczego?
Nie wiem, dlaczego się pogubiłaś. Może lektura za trudna?
JuliaUK33 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Chyba się pogubiłaś
Dlaczego?
Nie wiem, dlaczego się pogubiłaś. Może lektura za trudna?
Ja czytam Biblie ze zrozumieniem i nic nie jest dla mnie za trudne. Coraz bardziej sie utwierdzam, ze na soborze sobie duzo rzeczy powymyslali a cala prawde ukryli
A jaka jest prawda?
A jaka jest prawda?
Prawdę to tylko Julka zna, dobrze, że ją pytasz,
bo to autorytet w tej dziedzinie.
Nie rozumie co się do niej pisze na forum, ale biblię potrafi interpretować jak nikt
GloriaSoul napisał/a:A jaka jest prawda?
Prawdę to tylko Julka zna, dobrze, że ją pytasz,
bo to autorytet w tej dziedzinie.
Nie rozumie co się do niej pisze na forum, ale biblię potrafi interpretować jak nikt
Tak to sama sobie interpretuj. " Tak mowi Pan-sluchaj w Ramie slychac narzekanie I gorzka placz Rachel oplakuje swoje dzieci ,nie daje sie pocieszyc po swoich dzieciach. Tak mowi Pan powtrzymuj swoj glos od placzu ,a swoje oczy od lez ,gdyz jeszcze bedziesz miala nagrode za swoj trud-mowi Pan-wroca z ziemii wroga Jest jeszcze nadzieja dla Twojego potomstwa "... czy to wyglada na rzez niemowlat, czy na uprowadzeniu synow Rachel do niewoli z czego kosciol bezczelnie wyjmujac wycinek tekstu zrobil sobie rzekoma przepowiednie? Tak samo jest z reszta rzekomych proroctw o Jezusie. Gdybyscie czytaly cale rozdzialy to byscie wiedzialy, ze zadno proroctwo nie pasuje do Jezusa ani do wydarzen z Nowego Testamentu.
Naprawde wam sie to nie znudzilo w kazdym temacie ja obrazac/atakowac?
Jestescie jak szarancza obrzydliwych zielonych much, atakujacych ja obojetnie co napisze
Swoje wyimanigowene wlasne teorie, fantazje i argumentacje wsadzcie sobie w cztery litery. Julka zyje sobie po swojemu nikogo nie obrazajac, a wy zyjecie jej zyciem, jakbyscie nie mialy wlasnego. Zaloze sie, ze wasze zycie jest nudne i wyzywacie sie tym samym na niej. I co na pewno, nie jestescie szczesliwe w zwiazkach itd.
Gdyby Julka nie otwierala nowych watkow byloby poprostu nudno. Dlaczego sie nie zaprzyjaznicie? To nic trudnego byc postronnym. Wy zyjecie tym pastwieniem sie nad nia, jestescie potworami. Z pelnym sumieniem muszie stwierdzic, ze Julka jest lepszym czlowiekiem od was, widac to po waszych komentarzach.
30 2024-06-19 12:18:02 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-06-19 12:19:07)
To nie jest atakowanie, tylko pisanie pół żartem pół serio, skoro zakładasz nawet wątki i się wymądrzasz w tematach, o którym nie masz pojęcia.To jest prowokacja czy niewiedza?
A, że pisałaś jako Julka, pod nickiem Gosławie, więc mam prawo twierdzić, że piszesz, co najmniej z dwóch kont.
Po prostu nas oszukujesz, jest oczywistym, że się nie przyznasz, więc zaprzeczenie na nic się zda.
To nie jest atakowanie, tylko pisanie pół żartem pół serio, skoro zakładasz nawet wątki i się wymądrzasz w tematach, o którym nie masz pojęcia.To jest prowokacja czy niewiedza?
A, że pisałaś jako Julka, pod nickiem Gosławie, więc mam prawo twierdzić, że piszesz, co najmniej z dwóch kont.
Po prostu nas oszukujesz, jest oczywistym, że się nie przyznasz, więc zaprzeczenie na nic się zda.
Znow twoje wyimaginowane fantazje. Bardziej prawdopodone jest, ze wy jestescie sklonowane, jezeli nie, to daje sobie leb uciac, ze porozumiewacie sie prywatnie i uzgadniacie wlasne wersje. Znow niemozliwe, ze jestem przewidywalne, bo jestem. Poznaje sie na ludziach.
Pol zartem pol serio? Nie wybielaj sie teraz, to jest prowokacja zaplanowana. Pol zartem mozna skomentowac ot niekiedy, ale nie pod kazdym komentarzem.
Lepiej ci sie zrobi, kiedy sobie "pozartujesz"?
Gdzieś wśród tej setki wątków Julki jest też ten, że wraca na łono kościoła katolickiego i porzuca islam, a w tym wątku kościół katolicki jest "be" i nic jej w Biblii nie pasuje. Od tamtego wątku ile czasu upłynęlo, tydzień? Dwa?
Gdzieś wśród tej setki wątków Julki jest też ten, że wraca na łono kościoła katolickiego i porzuca islam, a w tym wątku kościół katolicki jest "be" i nic jej w Biblii nie pasuje. Od tamtego wątku ile czasu upłynęlo, tydzień? Dwa?
i co z tego, niech sobie pisze, nie pisze o tobie przeciez, nie zaczepia cie i nie zaprasza do komentowanie (ciebie osobiscie, bo pewnie nie zajarzysz, badz przekrecisz na swoje widzimisie).
Nie interesuje cie - nie udzielaj sie! proste. Zrobcie sobie rachunek sumienia, dobrze wam radze.
wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
ach tamira zapomnialam
36 2024-06-19 13:36:40 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-06-19 13:36:51)
Jesteś w błędzie, tu nie na żadnej zmowy, jedynie co nas łączy to logiczne myślenie, nic więcej.
A dla Twojej ciekawości, to z nikim nie pisze na priv, dla mnie to już za duże zaangażowanie.
Jakby była moderacja, to Julka i nie tylko, byłaby dawno zbanowana za nie przestrzeganie regulaminu.
Jesteś w błędzie, tu nie na żadnej zmowy, jedynie co nas łączy to logiczne myślenie, nic więcej.
A dla Twojej ciekawości, to z nikim nie pisze na priv, dla mnie to już za duże zaangażowanie.Jakby była moderacja, to Julka i nie tylko, byłaby dawno zbanowana za nie przestrzeganie regulaminu.
Ja sie nigdy nie myle w moich przeczuciach.
wieka napisał/a:Jesteś w błędzie, tu nie na żadnej zmowy, jedynie co nas łączy to logiczne myślenie, nic więcej.
A dla Twojej ciekawości, to z nikim nie pisze na priv, dla mnie to już za duże zaangażowanie.Jakby była moderacja, to Julka i nie tylko, byłaby dawno zbanowana za nie przestrzeganie regulaminu.
Nigdy nie mów nigdy. Ja wiem, że się mylisz.
Gosiawie napisał/a:wieka napisał/a:Jesteś w błędzie, tu nie na żadnej zmowy, jedynie co nas łączy to logiczne myślenie, nic więcej.
Usprawiedliwiasz sie i tyle.
Wiesz tez, ze ja to Julka, nieprawdaz? Jak zauwazylas ja sie nie usprawiedliwiam, bo nie musze. Wiem tylko, ze snujecie sobie swoje podejrzenia i wypisujecie takie glupoty, bo nie macie juz tak naprawde o czym pisac. Myslisz, ze ja sie tym przejmuje?
Chcialabym zobaczyc wasze miny
wieka napisał/a:Gosiawie napisał/a:Ja sie nigdy nie myle w moich przeczuciach.
Wiesz tez, ze ja to Julka, nieprawdaz? Jak zauwazylas ja sie nie usprawiedliwiam, bo nie musze. Wiem tylko, ze snujecie sobie swoje podejrzenia i wypisujecie takie glupoty, bo nie macie juz tak naprawde o czym pisac. Myslisz, ze ja sie tym przejmuje?
I vice versa.
wieka napisał/a:Gosiawie napisał/a:Ja sie nigdy nie myle w moich przeczuciach.
Wiesz tez, ze ja to Julka, niepraw⁰daz? Jak zauwazylas ja sie nie usprawiedliwiam, bo nie musze. Wiem tylko, ze snujecie sobie swoje podejrzenia i wypisujecie takie glupoty, bo nie macie juz tak naprawde o czym pisac. Myslisz, ze ja sie tym przejmuje?
Ja tak samo. Ja juz sie wlasciwie z tego smieje z ich sledztwa.
Logiczne myslenie taaa blahahaha padlam ze smiechu. A jakiego punktu regulaminu nie przestrzegam? Jestem tego bardzo ciekawa
wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
Ja niewiem moze sie myle, ale ja sie zastanawiam czy one,aby napewno pracuja lub prowadza wlasna dzialalnosc, skoro co wejde na forum to one tutaj prawie za kazdym razem siedza w komisji sledzczej ds trollingu. Zastanawiam sie jak one na to wszystko znajduja czas
Gosiawie napisał/a:wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
Ja niewiem moze sie myle, ale ja sie zastanawiam czy one,aby napewno pracuja lub prowadza wlasna dzialalnosc, skoro co wejde na forum to one tutaj prawie za kazdym razem siedza w komisji sledzczej ds trollingu. Zastanawiam sie jak one na to wszystko znajduja czas
Proszę mnie nie atakować za to tylko, że nie wierzę w twoją historię. Mam do tego prawo.
Tak pisalam. Natomiast wtedy jeszcze bylam przed czytaniem Biblii i po prostu wierzylam w slowa ksiedza. Po przeczytaniu Biblii(a przeczytalam juz prawie cala) moje zdanie sie zmienilo. Po prostu szukam Prawdy, a nie moge jej znalezc,kiedy widze w Ewangeliach wiele sprzecznosci albo fakt, ze po przeczytaniu calych rozdzialow ST proroctwa o Jezusie nijak do niego pasuja. Jest jeszcze kilka innych kwestii, ktore odkrylam i dlatego watpie w prawdziwosc Chrzescijanstwa, Natomiast to jest tylko moje zdanie, wy macie jakie chcecie miec
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
Proszę mnie nie atakować za to tylko, że nie wierzę w twoją historię. Mam do tego prawo.
tamira to sie troche nawrocila jak widze, juz troche kulturalniej sie tu rozpisuje, moze wstydu mezowi narobila i przejal klawiature
Atakujesz ty (atakujecie) - Julka sie broni.
47 2024-06-19 18:45:07 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-06-19 18:50:57)
Gosiawie napisał/a:wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
Na niekończących się zasiłkach, coś jak Ty
48 2024-06-19 19:55:56 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-19 19:56:38)
No popatrz... A żadna z nas nie natrzaskała grubo ponad setkę tematów na forum i ponad 8.000 postów przez rok... Jednak jesteś od nas wielokrotnie pracowitsza, więc nie umniejszaj sobie niepotrzebnie.
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:wieka juz nie daje rady - z pomoca ruszyla salomonka, za chwile prisilla czy jakos tam, lady loca i inne podobne, wspaniale kobiety (raczej dzieciaki)
No popatrz... A żadna z nas nie natrzaskała grubo ponad setkę tematów na forum i ponad 8.000 postów przez rok... Jednak jesteś od nas wielokrotnie pracowitsza, więc nie umniejszaj sobie niepotrzebnie.
Tylko,ze kazdy tutaj wie,ze jestem na dobrowolnym bezrobociu,wiec jakby nie bylo logicznym jest ,ze wsrod innych zajec mam wiecej czasu na pisanie tutaj. Wy natomiast panie pracujace to niewiem skad znajdujecie na to czas. Dzis rano weszlam na forum was widze, wrocilam ze szkoly was widze, weszlam na forum po zakupach was widze, teraz znowu widze niektore z was obecnie... to sie pytam, gdzie wy pracujecie, ze macie po 10 przerw w pracy ?
Salomonka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ja niewiem moze sie myle, ale ja sie zastanawiam czy one,aby napewno pracuja lub prowadza wlasna dzialalnosc, skoro co wejde na forum to one tutaj prawie za kazdym razem siedza w komisji sledzczej ds trollingu. Zastanawiam sie jak one na to wszystko znajduja czas
Tylko,ze kazdy tutaj wie,ze jestem na dobrowolnym bezrobociu,wiec jakby nie bylo logicznym jest ,ze wsrod innych zajec mam wiecej czasu na pisanie tutaj. Wy natomiast panie pracujace to niewiem skad znajdujecie na to czas. Dzis rano weszlam na forum was widze, wrocilam ze szkoly was widze, weszlam na forum po zakupach was widze, teraz znowu widze niektore z was obecnie... to sie pytam, gdzie wy pracujecie, ze macie po 10 przerw w pracy ?
Masz więcej czasu i piszesz jak opętana, nie rozliczaj innych, bo nigdy w życiu cię nie prześcigniemy i wcale nie chcemy.
A gdzie pracujemy? Co ci do tego? Książkę piszesz?
Mi też się to nie podoba że tak stałe się pastwicie nad tą dziewczyną. Czy też będę posadzona o jej któreś konto bo jej bronie? Wg mnie nawet jeśli jest trolem to bardzo nie szkodliwym, nikogo nie obraża.
wieka napisał/a:To nie jest atakowanie, tylko pisanie pół żartem pół serio, skoro zakładasz nawet wątki i się wymądrzasz w tematach, o którym nie masz pojęcia.To jest prowokacja czy niewiedza?
Po prostu nas oszukujesz, jest oczywistym, że się nie przyznasz, więc zaprzeczenie na nic się zda.Mi też się to nie podoba że tak stałe się pastwicie nad tą dziewczyną. Czy też będę posadzona o jej któreś konto bo jej bronie? Wg mnie nawet jeśli jest trolem to bardzo nie szkodliwym, nikogo nie obraża.
Proszę mi wyjaśnić, kto i w jaki sposób się pastwi? Ja akurat zostałam obrażona, bo napisałam, że nie wierzę w tę historię.
Karmaniewraca napisał/a:wieka napisał/a:To nie jest atakowanie, tylko pisanie pół żartem pół serio, skoro zakładasz nawet wątki i się wymądrzasz w tematach, o którym nie masz pojęcia.To jest prowokacja czy niewiedza?
Po prostu nas oszukujesz, jest oczywistym, że się nie przyznasz, więc zaprzeczenie na nic się zda.Mi też się to nie podoba że tak stałe się pastwicie nad tą dziewczyną. Czy też będę posadzona o jej któreś konto bo jej bronie? Wg mnie nawet jeśli jest trolem to bardzo nie szkodliwym, nikogo nie obraża.
Proszę mi wyjaśnić, kto i w jaki sposób się pastwi? Ja akurat zostałam obrażona, bo napisałam, że nie wierzę w tę historię.
Gdzie ja Ciebie obrazilam ? Wklej moja wypowiedz w ktorej Ciebie bezposrednio obrazam
wieka napisał/a:To nie jest atakowanie, tylko pisanie pół żartem pół serio, skoro zakładasz nawet wątki i się wymądrzasz w tematach, o którym nie masz pojęcia.To jest prowokacja czy niewiedza?
Ciesze sie, ze ktos jeszcze nie moze patrzec na takie pastwienie sie nad Julka, zeby to jedna osoba, to bym powiedziala, ze to jakis psychol, ale ze tyle, to juz zmowa jakas. Byc moze to jedna osoba (tak wiec psychopata, tylko pod wieloma nickami).
Tamiraa napisał/a:Karmaniewraca napisał/a:Mi też się to nie podoba że tak stałe się pastwicie nad tą dziewczyną. Czy też będę posadzona o jej któreś konto bo jej bronie? Wg mnie nawet jeśli jest trolem to bardzo nie szkodliwym, nikogo nie obraża.
Gdzie ja Ciebie obrazilam ? Wklej moja wypowiedz w ktorej Ciebie bezposrednio obrazam
to chyba o mnie chodzi.
Ciesze sie, ze ktos jeszcze nie moze patrzec na takie pastwienie sie nad Julka, zeby to jedna osoba, to bym powiedziala, ze to jakis psychol, ale ze tyle, to juz zmowa jakas. Byc moze to jedna osoba (tak wiec psychopata, tylko pod wieloma nickami).
Spiski i układy
A tak serio - to takie pisanie pół żartem, a pół serio. Kiedy pisze Julcia jakieś tam neutralne banialuki, to spoko. Można się pośmiać. Ale jak zaczyna pisać głupoty zagrażające życiu lub promuje zasiłkowe księżniczkowanie, to nie można tego przemilczeć. Bo przez milczącą zgodę mamy teraz świat taki, jaki mamy.
Weź zostaw, co się będziesz z głupim kłócił.
Weź nie mów tak, możesz kogoś urazić i sprawić przykrość.
I co mamy? Wystarczy się rozejrzeć co takie unikanie konfrontacji zrobiło z otaczającym nas światem. Rozbestwieni politycy, co z nikim się nie liczą, bo wiedzą, ze nikt ich nie pogoni i skrajnie lewicowe krzykacze z zaburzeniami tożsamości, które próbują ustalać normy etyczno-moralne.
Jak jestem wulgarny i złośliwy i to prowokuje ludzi - to zbieram co zbieram. Solidnie i uczciwie na to pracuje. I jak sobie Julcia, czy ktokolwiek inny pracuje na mniejszy lub większy lincz - to niech to przynajmniej przyjmie na klatę, że pewne jej wybory, cele i tezy są nieakceptowane powszechnie.
57 2024-06-20 15:04:33 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-20 15:12:44)
Gosiawie napisał/a:Ciesze sie, ze ktos jeszcze nie moze patrzec na takie pastwienie sie nad Julka, zeby to jedna osoba, to bym powiedziala, ze to jakis psychol, ale ze tyle, to juz zmowa jakas. Byc moze to jedna osoba (tak wiec psychopata, tylko pod wieloma nickami).
Spiski i układy
A tak serio - to takie pisanie pół żartem, a pół serio. Kiedy pisze Julcia jakieś tam neutralne banialuki, to spoko. Można się pośmiać. Ale jak zaczyna pisać głupoty zagrażające życiu lub promuje zasiłkowe księżniczkowanie, to nie można tego przemilczeć. Bo przez milczącą zgodę mamy teraz świat taki, jaki mamy.
Weź zostaw, co się będziesz z głupim kłócił.
Weź nie mów tak, możesz kogoś urazić i sprawić przykrość.
I co mamy? Wystarczy się rozejrzeć co takie unikanie konfrontacji zrobiło z otaczającym nas światem. Rozbestwieni politycy, co z nikim się nie liczą, bo wiedzą, ze nikt ich nie pogoni i skrajnie lewicowe krzykacze z zaburzeniami tożsamości, które próbują ustalać normy etyczno-moralne.
Jak jestem wulgarny i złośliwy i to prowokuje ludzi - to zbieram co zbieram. Solidnie i uczciwie na to pracuje. I jak sobie Julcia, czy ktokolwiek inny pracuje na mniejszy lub większy lincz - to niech to przynajmniej przyjmie na klatę, że pewne jej wybory, cele i tezy są nieakceptowane powszechnie.
Mozesz mi napisac albo najlepiej zacytowac moj post w ktorym bylam wulgarna albo zlosliwa? A i jeszcze jakie glupoty zagrazajace zyciu tutaj pisalam?
co do wiary, to nie czytalam zadnego testamentu, ale moj syn czytal i tez twierdzi, ze sa duze roznice, juz nie pamietam co mowil, jak przyjdzie do mnie w niedziele, na urodziny to jak nie zapomne to spytam.
co do wiary, to nie czytalam zadnego testamentu, ale moj syn czytal i tez twierdzi, ze sa duze roznice, juz nie pamietam co mowil, jak przyjdzie do mnie w niedziele, na urodziny
to jak nie zapomne to spytam.
Ja czytam Biblie regularnie, robie notatki, sprawdzam, slucham debat itp. Coraz bardziej jestem przekonana, ze Bog jest Jeden,a Trojca jest zmyslona. Wogole slowo Trojca nie wystepuje w Biblii. W ST kazdy modlil sie tylko i czcil jednego Boga. Nikt nie modlil sie do Jezusa,ani do Ducha Swietego. Gdy Jezus byl na ziemi to on nie uczyl moditwy do siebie samego, tylko modlitwy do Boga"Ojcze nasz" zaden z apostolow nie modlil sie do Jezusa. Jesus sam powiedzial do Marii Madgaleny "ide od was do Boga mojego i waszego, do Ojca mojego i waszego " ,a wiec nawet Jezus potwierdzil, ze on sam ma Boga,a wiec Bog nie moze miec Boga,bo Bog jest tylko Jeden oraz powiedzial "waszego Ojca" wiec Jezus uznawal Boga za Ojca ludzi w przenosni, a nie biologicznego...kosciol pol swiata oszukal z Trojca
Oto dowody dlaczego mysle, ze Bog jest Jeden,a kosciol oszukal polowe swiata oszustwem wielkim wmawiajac ludziom Trojca Sw albo Bog 3w1 :
W ewangelii czytamy Jezus powiedzial "Blogoslawieni pokoj czyniacy albowiem oni beda nazwani synami i corkami bozymi ". Slowo "syn Bozy" nie moze byc brane doslownie, poniewaz Bog wiele razy nazywal prorokow itp "swoim synem " np przed potopem czytamy "synowi Bozy brali sobie za zony corki ziemskie" Bog nazywa caly Izrael swoim synem, Bog nazwal Efraima swoim synem pierworodnym " Zydzi wierzyli, ze Bog jest Jeden i nie ma zadnych dzieci w sensie doslownym(biologicznym). Dla nich wyrazenie "syn Bozy" oznaczalo "sluga Panski ". W ksiedza proroka Izajasza i Jonasza czytamy " Nie ma Boga oprocz mnie, ja tylko jestem Bogiem i Zbawicielem i nie ma obok mnie innego. Ja jestem Bogiem,po za mna nie ma innego" .
Biblia potwierdza, ze Bog nie jest czlowiekiem
" Bog nie jest czlowiekiem,ani synem czlowieczym"(liczb 23:19)
Jesus jest wiele razy nazywany synem czlowieczym.
Jezus modlil sie do Boga. Bog NIE modli sie do Boga,ani biologiczny Syn Bozy nie moze modlic sie do Boga,poniewaz zaklamany kosciol sam wpadl we wlasne klamstwo,bo naucza, ze kazdy z Trojcy jest sobie rowny, a tu prosze okazuje sie,ze nie skoro tylko Jezus modlil sie do Boga,a nie Bog do Jezusa. Jak modlil sie Jezus. " upadl na twarz i modlil sie... nie moja wola lecz Twoja niech sie stanie". Jezus szukal woli Boga Jedynego. A teraz uwaga Hebrajczyjow 5:7" o Jezusie " z glosnym wolaniem zanosil on prosby i blagania do Tego,ktory mogl go wybawic od smierci i.... Zostal wysluchany dzieki swej uleglosci " ... cala historyjka ze smiercia Jezusa i znartwychwstaniem zostala zmyslona zreszta nie dziwie sie,skoro 4 Ewangelie sa ze soba sprzeczne w historii o zmartwychwstaniu i kazda podaje inna wersje jak dzien zmatrwychwstania wygladal. Jezus powiedzial "nie kazdy kto mi mowi Panie,Panie wejdzie do krolestwa niebieskiego... wielu przyjdzie I powie czy nie wyganialismy zlych duchow moca twego imienia albo nie uzdrawialismy moca swego imienia? Wtedy im powiem idzcie precz ode mnie nigdy was nie znalem ".... a teraz pytanie kto na tym swiecie uzdrawia i wygania zle duchy moca imienia Jezus? Muzulmanie? NIE Buddysci? NIE. Hindudi? NIE. Uzdrowiciele jacys szamani? NIE. A kto? Chrzescijanie! A wiec te slowa Jezusa tycza sie Chrzescijan. Jezus przewidzial wielkie zwiedzenie w kosciele czyli wymysl Trojcy Sw .... dlatego ja postanowilam, ze bede sie modlic tylko i wylacznie do Jednego Boga. Nie do zadnej Marii,nie do swietych,nie do papieza NIC. A skoro Jezus jest Bogiem jak Kosciol naucza to w takim razie modlac sie do Boga modle sie tez do Jezusa i Ducha Swietego, poniewaz jak kosciol bredzi Bog Jedyny w Trojcy Swietej ... wkurwiona tylko jestem, ze przez tyle lat bylam oklamywana oraz tyle pokolen ludzi. Ale to tez moja wina ,bo przeciez Biblie mialam przed nosem, moglam wczesniej lata temu uczciwie usiasc i przeczytac,ale nie mnie wystarczalo co ksiadz czytal na kazaniu. Dziekuje Bogu,ze pokazal mi droge Prawdy. Jest Jeden Bog, tylko Bog zasluguje na uwielbienie,modlitwe i czesc, a nasze dobre czyny licza sie najbardziej przed Bogiem. Gdy bogaty czlowieka przyszedl do Jezusa I powiedzial "nauczycielu co mam czynic, by miec zycie wieczne". Jezus NIE powiedzial " uwierz we mnie jako Boga i Zbawiciela, a pojdziesz do Nieba". Jezus odpowiedzial "chcesz miec zycie wiecznie zachowuj przykazania" ... najwieksze klamstwo w historii ludzkosci to Trojca Sw Bog Jedyny rozliczy tych,ktorzy sprawili, ze ludzie modlili sie do kazdego i do wszystkiego tylko nie do Boga. Nie ma wiekszego klamstwa na swiecie niz bajeczka o Trojcy Swietej.
Niestety nie spytala syna, bylo wiele innych tematow, ze zapomnialam.
co do modlitwy ja sie modle do Jezusa, Maryi, Boga, tak jestesmy nauczeni, to zalezy od modlitwy. Nie czytalam Biblii, moze kiedys zajrze
62 2024-06-24 11:49:06 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-06-24 11:52:48)
Coraz bardziej jestem przekonana, ze Bog jest Jeden,a Trojca jest zmyslona. Wogole slowo Trojca nie wystepuje w Biblii. W ST kazdy modlil sie tylko i czcil jednego Boga. Nikt nie modlil sie do Jezusa,ani do Ducha Swietego. Gdy Jezus byl na ziemi to on nie uczyl moditwy do siebie samego, tylko modlitwy do Boga"Ojcze nasz" zaden z apostolow nie modlil sie do Jezusa. Jesus sam powiedzial do Marii Madgaleny "ide od was do Boga mojego i waszego, do Ojca mojego i waszego " ,a wiec nawet Jezus potwierdzil, ze on sam ma Boga,a wiec Bog nie moze miec Boga,bo Bog jest tylko Jeden oraz powiedzial "waszego Ojca" wiec Jezus uznawal Boga za Ojca ludzi w przenosni, a nie biologicznego...kosciol pol swiata oszukal z Trojca
Julcia pitolisz straszne bzdury. Weź sobie na logikę na twoim przykładzie. Ty w realu i Julcia z netkobiet - to jedna czy 2 osoby? Kto widział Julcie z netkobiet widział tą realu? Nie widział. Pokazujesz się tu w takiej postaci jaką umożliwia forma forum. Taka jaka jesteś w realu przecież tu nie wleziesz. Znaczy jest Julcia z netkobiet i jesteś ty z realu. Niby jedno, a jednak nie.
Po czym można połączyć te 2 postacie, ano po duchu. Czyli formie w jakiej się wypowiadasz, jak wpływasz na innych, jakie błędy robisz, argumentujesz itd.
No i króciutko wyjaśniłem Twoją trójcę.
Jezus miał problem z tym, aby apostołowie uwierzyli, że stoi przed nimi Bóg w ludzkiej postaci.
Gdybym ja ciebie spotkał w realu, tez by mi było cięzko uwierzyć tak od razu, że to stoi przede mną Julcia z netkobiet.
JuliaUK33 napisał/a:Coraz bardziej jestem przekonana, ze Bog jest Jeden,a Trojca jest zmyslona. Wogole slowo Trojca nie wystepuje w Biblii. W ST kazdy modlil sie tylko i czcil jednego Boga. Nikt nie modlil sie do Jezusa,ani do Ducha Swietego. Gdy Jezus byl na ziemi to on nie uczyl moditwy do siebie samego, tylko modlitwy do Boga"Ojcze nasz" zaden z apostolow nie modlil sie do Jezusa. Jesus sam powiedzial do Marii Madgaleny "ide od was do Boga mojego i waszego, do Ojca mojego i waszego " ,a wiec nawet Jezus potwierdzil, ze on sam ma Boga,a wiec Bog nie moze miec Boga,bo Bog jest tylko Jeden oraz powiedzial "waszego Ojca" wiec Jezus uznawal Boga za Ojca ludzi w przenosni, a nie biologicznego...kosciol pol swiata oszukal z Trojca
Julcia pitolisz straszne bzdury. Weź sobie na logikę na twoim przykładzie. Ty w realu i Julcia z netkobiet - to jedna czy 2 osoby? Kto widział Julcie z netkobiet widział tą realu? Nie widział. Pokazujesz się tu w takiej postaci jaką umożliwia forma forum. Taka jaka jesteś w realu przecież tu nie wleziesz. Znaczy jest Julcia z netkobiet i jesteś ty z realu. Niby jedno, a jednak nie.
Po czym można połączyć te 2 postacie, ano po duchu. Czyli formie w jakiej się wypowiadasz, jak wpływasz na innych, jakie błędy robisz, argumentujesz itd.
Jezus miał problem z tym, aby apostołowie uwierzyli, że stoi przed nimi Bóg w ludzkiej postaci.
Gdybym ja ciebie spotkał w realu, tez by mi było cięzko uwierzyć tak od razu, że to stoi przede mną Julcia z netkobiet.
Ja plus moja kolezanka plus moja sasiadka to jestem JA jedna w trzech osobach? Bo widzisz nie bylo by problemu z Trojca gdyby Bog podzielil sie na trzy czesci . Kosciol natomiast naucza, ze trzy osobne osoby to jest Jeden Bog
Legat napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Coraz bardziej jestem przekonana, ze Bog jest Jeden,a Trojca jest zmyslona. Wogole slowo Trojca nie wystepuje w Biblii. W ST kazdy modlil sie tylko i czcil jednego Boga. Nikt nie modlil sie do Jezusa,ani do Ducha Swietego. Gdy Jezus byl na ziemi to on nie uczyl moditwy do siebie samego, tylko modlitwy do Boga"Ojcze nasz" zaden z apostolow nie modlil sie do Jezusa. Jesus sam powiedzial do Marii Madgaleny "ide od was do Boga mojego i waszego, do Ojca mojego i waszego " ,a wiec nawet Jezus potwierdzil, ze on sam ma Boga,a wiec Bog nie moze miec Boga,bo Bog jest tylko Jeden oraz powiedzial "waszego Ojca" wiec Jezus uznawal Boga za Ojca ludzi w przenosni, a nie biologicznego...kosciol pol swiata oszukal z Trojca
Gdybym ja ciebie spotkał w realu, tez by mi było cięzko uwierzyć tak od razu, że to stoi przede mną Julcia z netkobiet.Ja plus moja kolezanka plus moja sasiadka to jestem JA jedna w trzech osobach? Bo widzisz nie bylo by problemu z Trojca gdyby Bog podzielil sie na trzy czesci . Kosciol natomiast naucza, ze trzy osobne osoby to jest Jeden Bog
Nie to nie tak.
To tak jakbyś patrzyła na siebie na zasadzie Ja siostra, Ja córka, Ja mama. Trzy role, jedna osoba.
JuliaUK33 napisał/a:Legat napisał/a:Julcia pitolisz straszne bzdury. Weź sobie na logikę na twoim przykładzie. Ty w realu i Julcia z netkobiet - to jedna czy 2 osoby? Kto widział Julcie z netkobiet widział tą realu? Nie widział. Pokazujesz się tu w takiej postaci jaką umożliwia forma forum. Taka jaka jesteś w realu przecież tu nie wleziesz. Znaczy jest Julcia z netkobiet i jesteś ty z realu. Niby jedno, a jednak nie.
Gdybym ja ciebie spotkał w realu, tez by mi było cięzko uwierzyć tak od razu, że to stoi przede mną Julcia z netkobiet.Ja plus moja kolezanka plus moja sasiadka to jestem JA jedna w trzech osobach? Bo widzisz nie bylo by problemu z Trojca gdyby Bog podzielil sie na trzy czesci . Kosciol natomiast naucza, ze trzy osobne osoby to jest Jeden Bog
Nie to nie tak.
To tak jakbyś patrzyła na siebie na zasadzie Ja siostra, Ja córka, Ja mama. Trzy role, jedna osoba.
Ale to wciaz jestem ja, a nie ja podzielona na trzy osoby.