Symptomy przemocy ekonomicznej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Symptomy przemocy ekonomicznej?

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 592 ]

521

Odp: Symptomy przemocy ekonomicznej?
Giaa2 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Kobieto, przecież ja nie startuję w tej kategorii co nastolatki!
To Wy staracie się udowodnić 45 letnim gościom, że to są ich obiekty pożądania smile

Bo SĄ ! big_smile

Problem polega tylko na tym, że ci rozsądniejsi wiedzą, ze się kompromitują startując do nich, a ci drudzy udają, że nie są zainteresowani i doszukują się w nich wad, żeby osłodzić sobie realia.

To tak jak ty o młodej ślicznej dziewczynie piszesz przeciętna, gdzie mogłabyś być matką każdej z nas tu piszącej.

Jedziesz na tych samych stereotypach co frajerzy i przegrywy od SMV z tymi ich wygresami z dupy.

Nie wiem skąd ubzdurałaś sobie, że Ela porównuje się do nastolatek. Ona po prostu pisze, że w jej wieku są inne priorytety i jak na swój wiek nie wygląda źle. To wszystko.

Ta bloggerka co ją podajecie za przykład to u siebie w kraju po prostu była przeciętna i dlatego nie wybiła się w modelingu u siebie. Dopiero jak przyjechała do UK to troszkę mini karierę zrobiła, ale nie bardzo. Rynek ją zweryfikował. Dla ciebie może i jest atrakcyjna, bo jest to egzotyczna latina na jakie jest moda i wpisuje się w kreowany w social mediach aktualnie obowiązujący kanon w kulturze zachodnioeuropejskiej. Dla mnie to dobry materiał do pracy był. Ale właśnie tych kilka lat temu. Obecnie jest po prostu sporo grubsza i choć ogólnie jak na Polskę jest dalej bardzo ładna, to jednak ona też przegra z młodszymi i szczuplejszymi. Bo tak to w tej branży działa. Ona była dobrze zrobiona na tej fotce. To wszystko.

Oceniasz kobietę z perspektywy jednego zdjęcia. I twierdzisz, że ma się podobać każdemu. I nie to, że zdjęcie, ale porobiona do granic możliwości nastolatka. A nie będzie. Zwłaszcza tym starszym, bo albo widzą w niej dziecko (jakim na tym zdjęciu zwyczajnie była), albo to samo co widzieli na przełomie lat 80 i 90 na każdej wylotówce w każdym większym mieście. Pokazałam wczoraj to zdjęcie mojemu ojcu i starszemu bratu. Żaden z nich nie uznał jej za atrakcyjną, bo wydaje im się sztuczna. Ładna? Tak. Atrakcyjna seksualnie? Nie. Na tym konkretnym zdjęciu nie postrzegali jej w kategoriach kobiety, a w kategoriach produktu. Ja też ją tak widzę. Jak kolejny wygenerowany graficznie obraz z etykiety farby do włosów.

Zobacz podobne tematy :

522

Giaa2 napisał/a:

A to czy ona potem się roztyła i nie wygląda jak kiedyś kiedy była nastolatką ma dla tej rozmowy trzeciorzędne znaczenie, bo odnosiliśmy się tylko i wyłącznie do tego zdjęcia.
A wyszła na nim ślicznie:  świeżo, atrakcyjnie i niczego jej nie brakuje.

I nie ma o czym dyskutować. Ja wywodząc się z  branży modelingu, gdzie dopiero liczyły się wymiary i detale , mogłabym sie przyczepić, a nie robię tego.
Więc takie cierpkie słowa, pelne goryczy ze strony 50-kilku latki to dopiero zażenowanie.

Ty? Z modelingu? Nie. Nawet torby dla fotografa nie nosiłaś. Bo gdyby tak było, to wiedziałabyś, że za efektem ze zdjęcia stoją lata doświadczenia fotografa, grafika, lekarza, kosmetyczki, wizażystki i jeszcze paru innych by się znalazło. Wiedziałabyś, jak wielkie znaczenie ma oświetlenie, perspektywa, kadr, zastosowane filtry. I wiedziałabyś, że w taki sposób można zrobić 90% ludzi. Nawet wiele programów w TV swego czasu na ten temat było i uzyskiwali mega niesamowite efekty z pospolitych maszkaronów.

Strasznie naiwna i głupia jesteś jak wierzysz w prawdziwość zdjęć fotek z internetu zrobionych na potrzeby marketingowe.

523 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-03-27 22:51:00)

Wiewiórka Basia napisał/a:

Ty? Z modelingu? Nie. Nawet torby dla fotografa nie nosiłaś. Bo gdyby tak było, to wiedziałabyś, że za efektem ze zdjęcia stoją lata doświadczenia fotografa, grafika, lekarza, kosmetyczki, wizażystki i jeszcze paru innych by się znalazło. Wiedziałabyś, jak wielkie znaczenie ma oświetlenie, perspektywa, kadr, zastosowane filtry. I wiedziałabyś, że w taki sposób można zrobić 90% ludzi. Nawet wiele programów w TV swego czasu na ten temat było i uzyskiwali mega niesamowite efekty z pospolitych maszkaronów.

Strasznie naiwna i głupia jesteś jak wierzysz w prawdziwość zdjęć fotek z internetu zrobionych na potrzeby marketingowe.

Hahahaha, naprawde pier...ta zdrowo jesteś żeby się tak odpalić o zdjęcie dziewczyny, która jest po prostu obiektywnie ładna. I TAK, modelka o innej kobiecie tez może to powiedzieć big_smile
Udowadniać nic ci szajbusko nie zamierzam, wiem jedno.. po drugiej stronie siedzi kolejny zakompleksiony pasztet, który napisze "doktorat" ze światła i ustawienia kamery, zamiast po prostu przyznać , że inna kobiet ślicznie wyszła na fotce.
Ale to trzeba samemu nie mieć kompleksów big_smile Widzisz jakie to oczywiste? smile

Ostatni raz ci napisze, bo strasznie tępa jesteś.. Sikam na to ile osób pracowało na jej zdjęcie: wyszła bardzo atrakcyjnie. A teraz możesz walić pięściami w ziemie, niczego to w mojej opinii o tej dziewczynie i osób które też tak uważają  nie zmieni. A ty kiś się z elunią w zawiści big_smile big_smile

524 Ostatnio edytowany przez Karmaniewraca (2024-03-27 23:11:53)

Giaa2 napisał/a:

A to czy ona potem się roztyła i nie wygląda jak kiedyś kiedy była nastolatką ma dla tej rozmowy trzeciorzędne znaczenie, bo odnosiliśmy się tylko i wyłącznie do tego zdjęcia.
A wyszła na nim ślicznie:  świeżo, atrakcyjnie i niczego jej nie brakuje.

I nie ma o czym dyskutować. Ja wywodząc się z  branży modelingu, gdzie dopiero liczyły się wymiary i detale , mogłabym sie przyczepić, a nie robię tego.
Więc takie cierpkie słowa, pelne goryczy ze strony 50-kilku latki to dopiero zażenowanie.

Generalnie teraz to każda laska jest modelka, parę sesji w rzepaku i już - jest modelka. Jakby w sumie mi to zwisa, ale co do zasady dystans na takie wyznania.
Poza tym jak idzie sesja produktowa to wiadomo, że cała masa ludzi przy tym jest, ale jest też dużo ładnych dziewczyn przecież, które na zdjęciu zwykłym iPhonem pięknie wyglądają.
Ogólnie uważam, że w dzisiejszych czasach jest masa pięknych dziewczyn. Obecna moda jest bardzo sprzyjającą, fryzura, makijaże, dostęp do wiedzy jak o siebie dbać itp.

A dziewczyna ze zdjęcia jest śliczna ja bym jej dała 10 ma ładne dołeczki jak się uśmiecha.

525

Giaa2 napisał/a:

Hahahaha, naprawde pier...ta zdrowo jesteś żeby się tak odpalić o zdjęcie dziewczyny

Jesteś jedyną osobą, która się tutaj odpala. I wyzywasz każdego o innym zdaniu niż twoje własne.

Ostatni raz ci napisze, bo strasznie tępa jesteś.. Sikam na to ile osób pracowało na jej zdjęcie

I ty mówisz o byciu odklejoną? Dziewczynka ze zdjęcia nie istnieje. Ona nigdy tak nie wyglądała. To retuszowane foto robionej nastolatki, a ty podajesz ją za przykład atrakcyjności kobiet w realnym życiu. I to jeszcze przenosząc Boliwijkę na rynek polski. Zdjęcie wyszło ładnie. Bo takie miało być. Bo na takich fotach absolutnie każdy wygląda dobrze, nawet największy brzydal. I tu Smutna podała bardzo dobre zestawienie popularnych piosenkarek. Ich wygląd kreowany medialnie i jak one wyglądają naprawdę. W przypadku tej dziewczyny wyglądałoby to bardzo podobnie. Pryszcze się przecież wymaże, skórę wygładzi, kolory podkręci. Bo przecież nie ma znaczenia, że babeczka na plastykę i zaawansowane zabiegi kosmetyczne wydała więcej niż przeciętny człowiek kiedykolwiek zarobi. I to dla ciebie jest rzeczywiste? Dla większości jest to sztuczne i tak to odbierają. Jak kolejną dziewczynę z photoshopa.

Zachwycasz się czymś, co nie istnieje w prawdziwym życiu.

Karmaniewraca napisał/a:

Poza tym jak idzie sesja produktowa to wiadomo, że cała masa ludzi przy tym jest, ale jest też dużo ładnych dziewczyn przecież, które na zdjęciu zwykłym iPhonem pięknie wyglądają.
Ogólnie uważam, że w dzisiejszych czasach jest masa pięknych dziewczyn. Obecna moda jest bardzo sprzyjającą, fryzura, makijaże, dostęp do wiedzy jak o siebie dbać itp.

A dziewczyna ze zdjęcia jest śliczna ja bym jej dała 10 ma ładne dołeczki jak się uśmiecha.

To trochę jak w filmach z Tom Cruisem czy Danielem Radcliffem. Na żadnym nie widać, że to pokurcze z metra cięte, a jeden ma 170cm a drugi 165cm. Podobnie na żadnym filmie nie widać, że Travolta ma prawie 190cm. Magia ekranu.

Dziewczyna jest ładna. Ale nie tak, jak na tym foto.

Obecnie realia są takie:

https://cdnimpuls.com/tiranapost.al/media3/-640-0-6368071f95b11.png

Albo jak tu:

https://i.redd.it/ck4z296pxqx21.jpg

Wklep w google "instagram vs reality" to ci szczęka opadnie. smile A Giaa2 najwyraźniej uważa, że takie fotki to przedstawiają prawdziwy wygląd. Żenada w rzepaku wink

526 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2024-03-28 07:58:17)

Czarne trollisko wciąż nie rozumie prostej kwestii: to ZDJĘCIE wyszło pięknie, znacznie lepiej niż laska w rzeczywistości (która sama w sobie istotnie brzydka nie jest, ale też i nie jest to urwanie łba). Co więcej, dotyka ją bardzo powszechne u Latynosek zjawisko: bardzo szybko osiągają apogeum urody, natomiast też i relatywnie szybko ona blaknie i w wieku trzydziestu kilku często takowa wygląda niezbyt imponująco (co ciekawe, kobiety, które pod tym względem wchodzą na "najwyższe obroty" później niż w wieku 16 lat, utrzymują jednocześnie dłużej "formę"). Oczywiście są i wyjątki, ale jakoś dziwnie przypomina to także latynoskich piłkarzy, którzy wkręcają w ziemię swoich europejskich rówieśników nim dojdą do 20ki, a potem (mniej więcej zaraz po przekroczeniu 30ki) zaczyna się gwałtowny spadek formy (i tu też są wyjątki, ale rzędu kilku procent). Możliwe że wchodzą tu uwarunkowania biologiczno - środowiskowe, które dostosowują te cykle do krótszego średnio życia, przyspieszając osiągnięcie pełnej "gotowości bojowej"? W każdym razie inne źródła już Andrei Roman tak imponująco nie przedstawiają:
https://www.youtube.com/channel/UCZGzlF … yL-hubooMg

Zdjęcie profilowe, pewnie świeższe niż tamto, wygląda już słabiej, choć też nie jest źle (robi swoje m.in. rozjaśnienie skóry na tamtym zdjęciu).

A jak się spojrzy na tę stronę:https://www.facebook.com/AndreaRomanM30/?locale=pl_PL  to człowiek aż spyta: gdzie jest ta laska z tamtego zdjęcia? wink

527

A ja uważam, że wszystkie macie trochę racji, bo ludzie 50+, nawet 60+ w tych czasach wyglądają bardzo różnie. Tzn. pojawia się wyraźny rozstrzał, że faktycznie jedna wciąż będzie piękną kobietą, a druga już "starszą panią", jeden nadal będzie niewątpliwym chadem, a drugi już dziadkiem. Oczywiście nie mam tu na myśli tego, że pięćdziesięciolatki mogą rywalizować z małolatami, jeśli chodzi np. o cerę, czy że kupią młodość jakimiś zabiegami (paradoksalnie te często starzeją się gorzej). Są jednak takie, które imho wciąż zasługują na miano super laski. I to jest zdecydowanie większe osiągnięcie niż bycie nawet ładniejszą - bo świeżość i młodość - w wieku lat 20. Tylko że te, które znam i które tak bym określiła, świadome własnej atrakcyjności same zachwycają się urodą młodszych, bo niczego im ona nie ujmuje i nie są przez nią zagrożone w żaden sposób.
I tak już na marginesie: rozmawiacie głównie o pielęgnacji, kosmetykach, a ja ośmielę się stwierdzić, że w tym wieku głównie sposób odżywiania i sport (ale sport - trening, a nie luźna rekreacja) zbierają plony. Oczywiście nie chodzi o olanie pielęgnacji, ale wklepanie kremu może wystarczyć nastolatce; wygląd 50+ to już efekt trybu życia i to całego życia, a nie odpowiednich (lub nie) mazideł.
Dlatego też za niemiarodajne uważam wklejanie zdjęć gwiazd w ramach "ładują kupę kasy w wygląd, a jak się zestarzały...". Owszem, często źle, owszem, pieniądze szły... Ale nie do końca tak, jak powinny. wink Jeżeli ktoś pojawia się w show biznesie od 30+ lat, to można założyć, że od 30 lat często te pieniądze szły na wygląd "tu i teraz". Znaczy, mocny sceniczny makijaż co chwilę, a do tego nieregularne pory snu czy nawet chroniczne niedosypianie, ogólnie nieregularny tryb życia, jeśli nawet jakiś sport, to brak czasu na odpowiednią regenerację, hektolitry kawy albo innych pobudzaczy, jedzenie nastawione na wygląd, a nie na dostarczenie odpowiednich składników itp. itd. Życie przeciętnych dwudziestek 30 lat temu było (czy przynajmniej - mogło być) o wiele zdrowsze. Spanko, odpowiednie jedzonko, sport, buzia ładna po samej pielęgnacji, bez ciężkiej tapety co chwilę, żadne tam eksploatowanie organizmu. Nawet jeśli wtedy nie mogły rywalizować z przygotowaną przez sztab profesjonalistów gwiazdą, to dzisiaj już nie jest to takie oczywiste, w każdym razie - część by mogła.

528

NO jak Ty coś powiesz. Latynoski ogólnie długo dobrze się trzymają. O tym jak się trzymają i Ty i ja możemy powiedzieć jedynie na podstawie slynnych latynosek więc nie pisz głupot. Inna sprawa że wg ciebie każda po 30 już leci czy polka czy nie także ciebie nie można brać na poważnie.

Co do zasady no to tak, dzisiejsza 50 inaczej wygląda niż ta 30 lat. Zobacz na taka Agnieszke Mielczarek która jest jakoś zaraz przy 50 i wg mnie wygląda rewelacyjnie. No i prawda jest że tryb życia jest kluczowy tu już nie ma się co oszukiwać że to samo jest i, będzie.

529

Giaa2 napisał/a:

Hahahaha, naprawde pier...ta zdrowo jesteś żeby się tak odpalić o zdjęcie dziewczyny

Jesteś jedyną osobą, która się tutaj odpala. I wyzywasz każdego o innym zdaniu niż twoje własne.

Ostatni raz ci napisze, bo strasznie tępa jesteś.. Sikam na to ile osób pracowało na jej zdjęcie

I ty mówisz o byciu odklejoną? Dziewczynka ze zdjęcia nie istnieje. Ona nigdy tak nie wyglądała. To retuszowane foto robionej nastolatki, a ty podajesz ją za przykład atrakcyjności kobiet w realnym życiu. I to jeszcze przenosząc Boliwijkę na rynek polski. Zdjęcie wyszło ładnie. Bo takie miało być. Bo na takich fotach absolutnie każdy wygląda dobrze, nawet największy brzydal. I tu Smutna podała bardzo dobre zestawienie popularnych piosenkarek. Ich wygląd kreowany medialnie i jak one wyglądają naprawdę. W przypadku tej dziewczyny wyglądałoby to bardzo podobnie. Pryszcze się przecież wymaże, skórę wygładzi, kolory podkręci. Bo przecież nie ma znaczenia, że babeczka na plastykę i zaawansowane zabiegi kosmetyczne wydała więcej niż przeciętny człowiek kiedykolwiek zarobi. I to dla ciebie jest rzeczywiste? Dla większości jest to sztuczne i tak to odbierają. Jak kolejną dziewczynę z photoshopa.

Zachwycasz się czymś, co nie istnieje w prawdziwym życiu.

Karmaniewraca napisał/a:

To trochę jak w filmach z Tom Cruisem czy Danielem Radcliffem. Na żadnym nie widać, że to pokurcze z metra cięte, a jeden ma 170cm a drugi 165cm. Podobnie na żadnym filmie nie widać, że Travolta ma prawie 190cm. Magia ekranu.

Dziewczyna jest ładna. Ale nie tak, jak na tym foto.

Obecnie realia są takie:

https://cdnimpuls.com/tiranapost.al/media3/-640-0-6368071f95b11.png

Albo jak tu:

https://i.redd.it/ck4z296pxqx21.jpg

Wklep w google "instagram vs reality" to ci szczęka opadnie. smile A Giaa2 najwyraźniej uważa, że takie fotki to przedstawiają prawdziwy wygląd. Żenada w rzepaku wink

Ale to są skrajne przypadki. Młode laseczki naprawdę ładnie wyglądają na zdjęciach. Inna sprawa że jeszcze nie potrzebują takiej tony tapety czy poprawek. Wiadomo że ustawić się do zdjęcia też trzeba umieć, ale takie sztuczki myślę wjeżdżają dopiero koło 40

530

Zaraz tu Madzię Ogórkową wrzucą. big_smile

531

Ja się zachwycam urodą młodszych, bo jest wiele pięknych młodych kobiet i inteligentnych.
I nie muszą sobie robić operacji plastycznych w wieku 20 lat!
Latiny starzeją się gorzej, z powodu słońca. 
Każda Polka która nie udawała, że wystarczy jej krem Nivea, i nie musiało to być Lancome smile, nie opalała się bez umiaru i w solarium, wydaje na fryzjera a nie tylko farbę z drogerii ma szansę wyglądać dobrze.

532

Ela210 napisał/a:

Ja się zachwycam urodą młodszych, bo jest wiele pięknych młodych kobiet i inteligentnych.
Każda Polka która nie udawała, że wystarczy jej krem Nivea, i nie musiało to być Lancome smile, nie opalała się bez umiaru i w solarium, wydaje na fryzjera a nie tylko farbę z drogerii ma szansę wyglądać dobrze.

Ja zawsze mówię i mówiłam, że 50 obecnie bardzo dobrze wyglądają, w niektórych przypadkach nawet zajebiscie. Wiadomo że nie jak nastolatki ale po prostu znacznie lepiej niż 20 lat temu i chociażby faceci którzy częściej są otyli i są zaniedbani po prostu.
I tu nie trzeba kobiet z pierwszych stron gazet żeby zobaczyć że można być fajna laska w tym wieku. Latynoski dobrze wyglądają tak samo jak kobiety ciemnoskore które znacznie wolniej się starzeją.

533

Karmaniewraca napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ja zawsze mówię i mówiłam, że 50 obecnie bardzo dobrze wyglądają, w niektórych przypadkach nawet zajebiscie. Wiadomo że nie jak nastolatki ale po prostu znacznie lepiej niż 20 lat temu i chociażby faceci którzy częściej są otyli i są zaniedbani po prostu.
I tu nie trzeba kobiet z pierwszych stron gazet żeby zobaczyć że można być fajna laska w tym wieku. Latynoski dobrze wyglądają tak samo jak kobiety ciemnoskore które znacznie wolniej się starzeją.

lol Co za odklejka. Nie, nie tylko na podstawie znanych kobiet, Salma Hayek czy JLo są traktowane raczej z podziwem, niczym białe kruki. Popatrz sobie na zwykle materiały robione przy innych okazjach w tamtych stronach: dokumentu, reportaże, newsy telewizyjne gdzie przy okazji napatoczą się lokalne kobiety, to zobaczysz jak to naprawdę wygląda.

I nie: nie twierdzę że u Latynosek jest totalny zjazd po 30ce. Natomiast jak najbardziej twierdzę że średnio między 35letnią Latynoską i jej topową (młodszą, osiąganą wcześniej niż u Europejek) wersją jest większy rozrzut niż w przypadku statystycznej Europejki.

534

Karmaniewraca napisał/a:

Oczywiście, dziś są inne czasy.
Ale ta cała niedorzeczna dyskusja ma swoje źródło w tym, że ela w pewnym momencie sie mocno odkleiła i zaczęła się porównywać z tą młodziutką dziewczyną ze zdjęcia.
To nie chodzi o to, ze ona jest starsza, bo gdyby ta młoda dziewczyna była po prostu przeciętna czy nieatrakcyjna to faktycznie - znalazłabym starsze atrakcyjniejsze wśród aktorek chociażby czy nie wiem..moich cioć.
Ale ta dziewczyna na tym zdjęciu wyszła ślicznie, a ela na nią naskoczyła z tą drugą agresywną szurniętą i zaczęły dziewczynie zarzucać braki w inteligencji, bo źle w obiektyw spojrzała big_smile  (wg nich oczywiście, a tysięcy albo może milionów mężczyzn nie). Zawiść dało się wyczuć na kilometr przez wredne niekonstruktywne komentarze, co tu dużo mówić.

Co innego gdyby jedna z druga napisały, że ok, śliczna dziewczyna, ale nie do końca moj typ urody - wtedy nie byłoby tej dygresji. A tak same zaczęły a potem płacz XD
Typowa pasywna agresja.

Zarzucanie mi braku doświadczenia w modelingu, bo pomimo świadomości jak się robi dobre zdjęcie, potrafię dostrzec dobre proporcje, a więc dobrej jakości "płótno", które ma potencjał, które i bez makijażu wyglądałoby równie dobrze, choć inaczej - na pewno mnie spektakularnie, pokazuje poziom frustracji nic więcej.
Inna sprawa, że na wybiegu niczego światłem już nie ograsz, a gdybyś ty miała jakiekolwiek pojęcie z kolei o modelingu wybiegowym, wiedziałabyś, że na palcach jednej ręki są dziewczyny, które są chodzącymi ideałami.
Każda z nas miała jakieś drobne wady, ale liczy się całokształt.
A zdjęcia są od tego aby stworzyć idealny obrazek - zwłaszcza zdjęcia komercyjne, bo modowe takie być nie muszą. Tu mieliśmy typowo komercyjną sesję.

535

Ela czasem odpływa na swojej malinowej chmurce gdzie uwierzyła w swoją ponad ludzkość, przekonana o swojej mądrości, wyjątkowości, ponadprzeciętnej urodzie, ponadprzeciętnym powodzeniu, ponadprzeciętnym zdolnościom ogólnie na każdej płaszczyźnie, gdzie współczuję nam ziemianom, że jesteśmy tacy ziemscy, ohydni, skazani na coś tak to było. W sumie to mnie jakoś utwierdza, że trudno jest się dogadać z kobietami jednak nie z kazdymi tylko z tymi starszymi, bo wchodzą w jakaś nieakceptacje rzeczywistości, a z poczucia niższości zaczynają tłumaczyć sobie, że cała reszta jest przeciętna i mało inteligentna.

536 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-03-28 20:22:48)

Karmaniewraca napisał/a:

Ela czasem odpływa na swojej malinowej chmurce gdzie uwierzyła w swoją ponad ludzkość, przekonana o swojej mądrości, wyjątkowości, ponadprzeciętnej urodzie, ponadprzeciętnym powodzeniu, ponadprzeciętnym zdolnościom ogólnie na każdej płaszczyźnie, gdzie współczuję nam ziemianom, że jesteśmy tacy ziemscy, ohydni, skazani na coś tak to było. W sumie to mnie jakoś utwierdza, że trudno jest się dogadać z kobietami jednak nie z kazdymi tylko z tymi starszymi, bo wchodzą w jakaś nieakceptacje rzeczywistości, a z poczucia niższości zaczynają tłumaczyć sobie, że cała reszta jest przeciętna i mało inteligentna.

Tak, też to zauważyłam już wcześniej. Słusznie diagnozujesz to jako pewien brak akceptacji starzenia. Choć ja starzenie uważam za stan naturalny dla każdego z nas i coś co każdego czeka i oby, bo nie każdy ma to szczęście doczekać.
Ale smutne i przygnębiające jest jak kobieta (nie wiem, ale domyślam się, ze w wieku moich rodziców - ponoć Ela jest sporo po 50-ce) zachowuje się jak złośliwa koleżanka z klasy, a nie kobieta - mentor, którą z racji wieku mogłaby być dla młodszych kobiet. Ale to trzeba mieć predyspozycje, też charakterologiczne. Tu tego nie dostrzegam bynajmniej.

537 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-03-28 20:58:56)

Mam 53 lata smile
I wiele młodszych dużo koleżanek.
Ale warunek znajomości jest jeden : są to rozgarnięte, młode kobiety z klasą.
A tego tutaj niestety wielu obecnym forumowiczkom brak, sorry.
Ale przeżywacie wątek..
Aż zaczynam mieć wyrzuty sumienia  smile
Waszą mentorką nie mogę być, raczej jakieś kobiety z bliskiego wam środowiska,
Ktoś z mediów  modelingu rzepaku?
A może po prostu wasze mamy niech nadrobią to, co poszło nie tak?
Masz odwagę pokazać to tu piszesz swojej mamie? Miłej lektury.

538

Fajnie jak na twarzy widać osobowość. Z tych wszystkich zdjęć jedyna wg mnie, która to ma, to jest ta dolna blondyna.

539 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-03-28 22:16:03)

Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

A czy ty elu pokazujesz tym "kobietom z klasOM" co tutaj wypisujesz? big_smile
Tylko tyle komentarza, bo jesteś tutaj powoli synonimem śmieszno-strasznej kobiety w starszym wieku, która -jak zgrabnie napisała koleżanka wyżej- odkąd stała się niewidzialna dla większości mężczyzn, chyba mocno odleciała w wyparcie i popadanie w stany z pogranicza narcyzmu.
Współczuje odklejki, choć pozornie pewnie ułatwia mieć dobry humor, to jest on jednak podszyty zgorzknieniem i jadem, który wycieka przy byle triggerze. W tym przypadku było to zdjęcie pieknej młodej kobiety smile

540

Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

Nic nie mam do Ciebie, po prostu napisałam, że wpadasz czasem w taki ton oderwania się. Każdy tutaj jest oderwany, nawet jak będzie dowodził na wszystkie strony że nie, także nic personalnie.

541

Karmaniewraca napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

Nic nie mam do Ciebie, po prostu napisałam, że wpadasz czasem w taki ton oderwania się. Każdy tutaj jest oderwany, nawet jak będzie dowodził na wszystkie strony że nie, także nic personalnie.

Tak Karma, w tym jednym masz rację: NIKT ze stalych użytkowników nie jest osobą całkowicie poukładaną i szczęśliwą, bez jakichś kompleksów, bez jakichś pozornie tylko zaleczonych traum z różnych okresów życia. NIKT z tu obecnych! I wystarczy że kogoś (niezależnie od płci) trafi się w ten czuły (często umiejętnie, przynajmniej w oczach delikwenta, maskowany) punkt, to następuje wściekły atak; tak było w twoim wykonaniu, było i u innych. Może to być kompleks, może być jakaś trauma, może być nawet kruche poczucie wartości oparte na wmówionym samej sobie zbójeckim prawie, które tej osobie w jej mniemaniu przysługuje (jak u naszej czarnej trollicy).

542

Giaa2 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

A czy ty elu pokazujesz tym "kobietom z klasOM" co tutaj wypisujesz? big_smile
Tylko tyle komentarza, bo jesteś tutaj powoli synonimem śmieszno-strasznej kobiety w starszym wieku, która -jak zgrabnie napisała koleżanka wyżej- odkąd stała się niewidzialna dla większości mężczyzn, chyba mocno odleciała w wyparcie i popadanie w stany z pogranicza narcyzmu.
Współczuje odklejki, choć pozornie pewnie ułatwia mieć dobry humor, to jest on jednak podszyty zgorzknieniem i jadem, który wycieka przy byle triggerze. W tym przypadku było to zdjęcie pieknej młodej kobiety smile

A czemu ty nie pokażez temu twojemu mężusiowi? Bo występuje tylko w twoich bajkach? Czy dlatego że jednak ostała mu się resztka rozumu i wiesz że by cię pogonił? A nawet jeśli on istnieje i by to zobaczył i jeszcze przyklasnął (mało prawdpodobne, bo te posty pokazują jedynie jakim jesteś prymitywnym i toksycznym pustakiem), to by stanowiło dla ciebie jeszcze gorsza wiadomość, bo potwierdzałoby podejrzenie że facet jedynie dowartościowuje się reprezentacyjnym pustostanem (o ile twój wygląd to nie kolejna z twoich trollich bajek) i w takim wypadku kop w dupę za najdalej 10-15 lat (i wymianę ciebie na nowszy model) masz praktycznie pewny big_smile

543 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-03-29 09:21:47)

Nowe_otwarcie napisał/a:

A czemu ty nie pokażez temu twojemu mężusiowi? Bo występuje tylko w twoich bajkach? Czy dlatego że jednak ostała mu się resztka rozumu i wiesz że by cię pogonił? A nawet jeśli on istnieje i by to zobaczył i jeszcze przyklasnął (mało prawdpodobne, bo te posty pokazują jedynie jakim jesteś prymitywnym i toksycznym pustakiem), to by stanowiło dla ciebie jeszcze gorsza wiadomość, bo potwierdzałoby podejrzenie że facet jedynie dowartościowuje się reprezentacyjnym pustostanem (o ile twój wygląd to nie kolejna z twoich trollich bajek) i w takim wypadku kop w dupę za najdalej 10-15 lat (i wymianę ciebie na nowszy model) masz praktycznie pewny big_smile

I znowu pokazujesz podręcznikowy przykład projekcji.
Jesteście w tym najlepsi na forum z elunią wśród seniorów na pewno, to trzeba wam uczciwie oddać big_smile

Przetłumaczę ci, co tak naprawdę napisałeś smile
Zadałeś pytanie retoryczne, czy twojej ex żonie ostała się jednak resztka rozumu, że cię pogoniła (tak, mówimy o tej samej, która tak podbijała ci ego rzekoma uroda, PUSTAKU big_smile )
I zrobiła to mniej więcej po tym czasie, który napisałeś: 10-15 lat. To też się zgadza, prawda? XD

Elunia stosuje dokładnie tą samą koślawą retorykę. Najpierw atakuje dziewczynę przy której wygląda jak babcia (nawet jeśli bliżej jej do Cher, to nadal jak babcia, jak dziewczyny wyżej zauważyły smile) A gdy jej się to wytknie i nazwie zachowanie starszej pani po imieniu to wyjeżdżą z brakiem klasy, ale tylko w stosunku do niej. wystarczy poczytać jej pełne jadu wpisy.
Pewnie śmiesznie trzęsie się jej podgardle jak te wszystkie złośliwości "z wielką klasą" starsza pani pisze XD

Jesteście z elusią mentalnymi bliźniętami.

A mojemu mężowi wiem, że nie tylko nie współczujesz, biorąc pod uwagę czym się kierowałeś przy wyborze małżonki, raczej zazdrościsz. wink Nie trudź się zaprzeczeniami, bo to zbyt przewidywalne, wystarczy zobaczyć na to co wybrałeś SAM. Kiedy "mogłeś", jak twierdzisz, a ja twierdzę, ze ci się trafiło i nigdy więcej już nie udało powtórzyć i na koniec zostałeś wymieniony big_smile

Do wpisu eluni odniosę się później, odprowadzam córeczkę do żłobka.

544

Nowe_otwarcie napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

Tak Karma, w tym jednym masz rację: NIKT ze stalych użytkowników nie jest osobą całkowicie poukładaną i szczęśliwą, bez jakichś kompleksów, bez jakichś pozornie tylko zaleczonych traum z różnych okresów życia. NIKT z tu obecnych! I wystarczy że kogoś (niezależnie od płci) trafi się w ten czuły (często umiejętnie, przynajmniej w oczach delikwenta, maskowany) punkt, to następuje wściekły atak; tak było w twoim wykonaniu, było i u innych. Może to być kompleks, może być jakaś trauma, może być nawet kruche poczucie wartości oparte na wmówionym samej sobie zbójeckim prawie, które tej osobie w jej mniemaniu przysługuje (jak u naszej czarnej trollicy).

Nie przypominam sobie żebym tu straciła kontrolę. Raczej nikogo nie obrażam oprócz Ciebie i Jacka, Ty bo sobie na to zasługujesz, jesteś raczej beznadziejny to już ustalono a Jack bo jest zwyczajnie wkurwiający tym, że nie wie kiedy skończyć w dyskusji. Miałam też spine z inną użytkowniczka głównie o to że cisnie dla zabawy użytkowniczce J. Więcej grzechów nie pamięta, a jak mówisz o jakimś traceniu kontroli pamiętaj że ty jesteś tu mistrzem ataków.

545 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-03-29 12:00:44)

SaraS napisał/a:

Dlatego też za niemiarodajne uważam wklejanie zdjęć gwiazd w ramach "ładują kupę kasy w wygląd, a jak się zestarzały...". Owszem, często źle, owszem, pieniądze szły... Ale nie do końca tak, jak powinny. wink

wklejam takie zdjęcia jakie są w internecie. Nie ma zdjęć eli i jej siostry, ale za to as naturalne zdjęcia celebrytow. zakładał ze skoro osoby publiczne których zdjęcia mogę znaleźć w necie wyglądają w jakiś sposób i ja na ulicy widzę ze babeczki ok 50 wyglądają podobnie to najbardziej prawdopodobne jest ze ela wygląda podobnie. jak chcesz możesz poszukać babki w wieku 50 z innej branży które wyglądają zajebiscie „dzieki pielęgnacji „. Ja na całym świecie slyszalam jedynie o Christy Turlington, ale skoro nawet ona stanowi 1% wśród modelek jeśli chodzi o starzenie się, to mogę założyć ze w ogolnej populacji tez tylko 1% kobiet starzeje sie zajebiscie. dlatego polska ela raczej jest narcyzem niż tym 1% najseksowniejszych 50tek w Polsce.
a dyskusja zaczęła się od tego ze ela plula jadem na laske, sama twierdząc ze wygląda zajebiscie, co jest po prostu niemożliwe w wieku 50+. tak jak pisały koleżanki wyżej. nazywamy po imieniu i punktujemy odklejke eli bo to juz męczące jak jej się ulewa „not like the other grandmas syndrome„ wink

546 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-03-29 16:45:18)

Podejrzewam,  że że w  Wygwizdowie  Dolnym trudno o psychiatrę,  zwłaszcza przed Swietami, więc  uroczyście przepraszam panią Gwiazdę modelingu forum, że obraziłam specjalnie,  cudowną, młodą dziewczynę że zdjęcia, ja stara baba wink
To wszystko z zazdrości, że moje życie się skończyło  i mogę już tylko szydelkować:)
Jeszcze musi NO napisać że spala się z pożądania do latynoskiej nastolatki i może nasza modelka będzie miała spokojne święta, bez dodatkowej porcji leków na ADHD.

547 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-03-29 17:14:25)

Ela210 napisał/a:

Ale warunek znajomości jest jeden....

że musza być gorsze od ciebie wink
Ela przecież ty masz not like the other grandmas/girls syndrome wypisane na czole. Jako jedyna ze zdjęcia laski zaczelas wnioskować że widać że jest głupia XD.
Przeciez by ci zyłka pękła gdybyś miała w swoim otoczeniu kobiete która skupia więcej uwagi na sobie niż ty. W pracy też pewnie jesteś typową królowa pszczół i masz ból dupska jak pojawi się jakaś mloda laseczka w okolicy. Taka prosta sytuacja z życia. Idziecie na kawe, widzisz że za nią sie oglądają a za tobą nie i już masz zawał. Skoro ciebie triggeruje nawet zdjęcie na forum to jakieś autentyczne oznaki zainteresowania IRL przy całkowitym ignorowaniu ciebie by cie wpedziły w depresje.

Ela210 napisał/a:

Podejrzewam,  że że w  Wygwizdowie  Dolnym trudno o psychiatrę,  zwłaszcza przed Swietami, więc  uroczyście przepraszam panią Gwiazdę modelingu forum, że obraziłam specjalnie,  cudowną, młodą dziewczynę że zdjęcia, ja stara baba wink

o co chodzi z tymi starymi dziadami którzy nie umieją przyznac się do błędu? Już setny raz słysze starszą osobe która stosuje ten sam zabieg retoryczny co ela. Łączy słowo przepraszam z jakąś wiązanką obelg. Jakoś nigdy nie słyszałam żeby milenials powiedział staruszce "przepraszam, że cie walnalem plecakiem jak wsiadałem do autobusu, ty stara ruro która nie ma refleksu żeby się odsunąć" czy coś w ten deseń a stare dziady robia takie rzeczy nagminnie. Czy to jakaś psychozagrywka której was uczyli w szkole? Czy to kwestai narcyzmu wywalonego w kosmos? Nie wiem czemu ale kilka razy słyszałam dokładnie takie samo przepraszam, że jesteś taki gówniany od jakiś starych dziadów jak odwala coś głupiego. Ostatnio dziadek na parkingu powiedział mi dokładnie to samo jak wjechał w mój idealnie równo zaparkowany stojący samochód XD Przepraszam, że twoje auto zajmuje niepotrzebnie miejsce i stało na mojej drodze tak głupio zaparkowane. To jakiś PRLowski trik?

548 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-03-29 17:23:16)

Jedyne ci mnie triggeruje na tym forum to ludzie którzy są w stanie ogarnąć góra 2 zdania na raz, nie są w stanie ogarnąć całości dyskusji i wyciagają wnioski z dupy.
Mając  się przy tym  za bystrych.
W pracy mam tylko jedną kolezankę która zazdrości mi wszystkiego i wygłasza na moj  temat takie opinie jak powyżej tu.
Jest to 56 latka średniej urody i inteligencji.
Oczywiście te opinie wygłasza za plecami , bo wprost w oczy nie ma odwagi. smile
W realu to wyjątek, tu po abdykacji moderacji takich osób jest więcej,

549 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-03-29 17:55:27)

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Ela przecież ty masz not like the other grandmas/girls syndrome wypisane na czole. Jako jedyna ze zdjęcia laski zaczelas wnioskować że widać że jest głupia XD.
Przeciez by ci zyłka pękła gdybyś miała w swoim otoczeniu kobiete która skupia więcej uwagi na sobie niż ty. W pracy też pewnie jesteś typową królowa pszczół i masz ból dupska jak pojawi się jakaś mloda laseczka w okolicy. Taka prosta sytuacja z życia. Idziecie na kawe, widzisz że za nią sie oglądają a za tobą nie i już masz zawał. Skoro ciebie triggeruje nawet zdjęcie na forum to jakieś autentyczne oznaki zainteresowania IRL przy całkowitym ignorowaniu ciebie by cie wpedziły w depresje.

o co chodzi z tymi starymi dziadami którzy nie umieją przyznac się do błędu? Już setny raz słysze starszą osobe która stosuje ten sam zabieg retoryczny co ela. Łączy słowo przepraszam z jakąś wiązanką obelg. Jakoś nigdy nie słyszałam żeby milenials powiedział staruszce "przepraszam, że cie walnalem plecakiem jak wsiadałem do autobusu, ty stara ruro która nie ma refleksu żeby się odsunąć" czy coś w ten deseń a stare dziady robia takie rzeczy nagminnie. Czy to jakaś psychozagrywka której was uczyli w szkole? Czy to kwestai narcyzmu wywalonego w kosmos? Nie wiem czemu ale kilka razy słyszałam dokładnie takie samo przepraszam, że jesteś taki gówniany od jakiś starych dziadów jak odwala coś głupiego. Ostatnio dziadek na parkingu powiedział mi dokładnie to samo jak wjechał w mój idealnie równo zaparkowany stojący samochód XD Przepraszam, że twoje auto zajmuje niepotrzebnie miejsce i stało na mojej drodze tak głupio zaparkowane. To jakiś PRLowski trik?

Hhahahah, dawno się tak nie uśmiechałam do siebie pod nosem czytając czyjś wywód. Oczywiście W PUNKT big_smile

eluni choćby 10 osób -stałych bywalców!!, bo nie mówię o sobie - napisałoby to samo, to ona będzie się zapierać jak żaba (nomen  omen wink) błota.

Też zauważam ten syndrom. To jest pewnie ta "klasa", o której elżunia tak dużo pisze Xd
Polega ona na tym, że elżunia może dławić się jadem i pasywną agresją, ale  kilka słów niewygodnej prawdy o niej to nie masz klasy haha.

Śmieszna starsza zawistna pani.
Wcześniej jeszcze miałam złudzenia, że może tak jej się wymsknie czasem i to nie norma, ale juz wiem, że nie. Panie w pewnym wieku tak mają wink

550

ElżuniaNotLikeOtherGrandmas napisał/a:

Jeszcze musi NO napisać że spala się z pożądania do latynoskiej nastolatki i może nasza modelka będzie miała spokojne święta, bez dodatkowej porcji leków na ADHD.

Elzuniu, ależ on napisał.. Napisał, że bardzo atrakcyjna dziewczyna. Oczywiście musiał dodać, że "nie widzi ciepłego spojrzenia" XD i intelektu, bo wiadomo, że to zdjęcie ta dziewczyna robiła własnie z myślą o nim, dlatego tak go dziwi, że nie bije z jej twarzy "ciepło" i pożądanie big_smile
Widzisz.. tracisz poparcie nawet u drugiego betonu wśród seniorów wink

551 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-03-29 18:52:49)

Może wypowiadaj się o modelingu czy innych bardziej konkretnych rzeczach?
Ten argument: Masz 50+ lat więc jesteś głupsza ode mnie jest już zgrany, powtarzasz go od 2 dni  smile
Nie masz szans ogarnąć tematu, bo przypuszczam że nie byłaś w stanie w szkole przebrnąć przez chociaż  jedną filozoficzną powieść w całości,  a Pani z polskiego pewnie też była stara i "gupia"
Wiec jakoś na streszczeniach zdałaś maturę pewnie.
Nie potrafisz myśleć abstrakcyjnie, czytać ze zrozumieniem, wyciągać logicznych wniosków.
Nie panujesz nad emocjami.
Nie pęknij z zalu, że ktoś nie uznał Twojego gustu za normę dla wszystkich.
Dla mnie ta dziewczyna nie jest atrakcyjna i to nie z racji wieku.
I jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć,  że  ktoś nie podziela Twoich wyobrażeń z innego powodu niż zawiść,  to jesteś tępa po prostu.
Koniec mojego czasu dla tępaka.
Bye.

552 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-03-29 18:58:56)

Giaa2 napisał/a:

Też zauważam ten syndrom. To jest pewnie ta "klasa", o której elżunia tak dużo pisze Xd
Polega ona na tym, że elżunia może dławić się jadem i pasywną agresją, ale  kilka słów niewygodnej prawdy o niej to nie masz klasy haha.

Chyba to prawda, że starsze pokolenia urabiają pasywną agresje w "klase". Zamiast powiedzieć weź się odwal wkurzasz mnie, wolą wbijac szpileczki, robić jakies podjazdy, kleić wiązanki, ironicznizowac... Oczywiście wszystko z poczuciem wyższości.

To nie Giaa wrzuciła to zdjęcie wink Giaa tylko pociągnela temat plucia na inne kobiety i się w niego wkręciła. Jeśli jest atrakcyjną młodą babką z figurą do modellingu to się nie dziwie, bo pewnie zakompleksione babki, ktore lubia plotkowac i pilnowac zeby przypadkiem w czymś nie byla od nich lepsza spotyka czesto wink  Cena za ponadprzecietna urode.

553

Ela210 napisał/a:

Mam 53 lata smile
Ale przeżywacie wątek..

Wbijanie szpil innym kobietom to jest jeden z przejawow tej twojej klasy? Czy rozegzaltowana walka z podzialem na ligi na rynku matrymonialnym by chwile pozniej dosrywac sie do jakiejs randomowej laski ze zdjecia, ze jest glupia i brzydka to ma byc ta klasa? (swoja droga jako przeciwniczka podzialu ludzi na levele jestes ogromnie zafiksowana na wygladzie). Czy jedno i drugie to jest jakas post prlowska klasa ktorej milienialsi i gez z nie jest w stanie zrozumiec polegajaca na wymianie pasywno agresywnych docinkow lub dwuznacznych komplementow?
A moze ta klasa polega na umniejszaniu innym zeby przypadkiem nie czuli sie dobrze i zeby samemu poczuc sie lepiej. Bo nie mozliwe, zeby ktos lepiej radzil sobie w pracy czy w zyciu, jak modelka to na pewno z rzepaku, bo wszystkie przasne karyny ktore znasz tylko na takie modelki moga startowac. Co by to nie bylo, to ja zdecydowanie wole byc bez twojej pokretnie rozumianej klasy niz byc zawstna raszpla bez grosza integrity.
Masz odwage tym swoim kolezaneczkom pokazac jakie pasywno agresywne posty tu piszesz? Chociaz pewnie one sa takie same jak ty, w koncu swoj do swego ciagnie.

554

Giaa2 napisał/a:

Chyba to prawda, że starsze pokolenia urabiają pasywną agresje w "klase". Zamiast powiedzieć weź się odwal wkurzasz mnie, wolą wbijac szpileczki, robić jakies podjazdy, kleić wiązanki, ironicznizowac... Oczywiście wszystko z poczuciem wyższości.

Tooo! Taaak Na kazdym kroku nawet tutaj to widac. To jest jedna z cech ktorej w zyciu nie zrozumiem i czasem pojawia sie juz u osob ok 40 ale najbardziej to u 50+. Szczerze wolalam i wole ich unikac IRL, bo bardzo rzadko zdarza sie ktos co mozna sie z nim normalnie dogadac.

555

Ela210 napisał/a:

Ten argument: Masz 50+ lat więc jesteś głupsza ode mnie jest już zgrany, powtarzasz go od 2 dni  smile
Nie masz szans ogarnąć tematu, bo przypuszczam że nie byłaś w stanie w szkole przebrnąć przez chociaż  jedną filozoficzną powieść w całości,  a Pani z polskiego pewnie też była stara i "gupia"
Nie potrafisz myśleć abstrakcyjnie, czytać ze zrozumieniem, wyciągać logicznych wniosków.
I jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć,  że  ktoś nie podziela Twoich wyobrażeń z innego powodu niż zawiść,  to jesteś tępa po prostu.
Bye.

Heheheheheh, innej odpowiedzi się nie spodziewałam.
Na elżuni można by studium przypadku robić i pokazywać studentom psychologii klasyczną reakcję gdy komuś wejdziesz na kompleks. I do tego bardzo precyzyjnie smile

Dziewczyny, czy Wy widzicie to co ja?
Nie kto inny jak nasza babcia ela wyjechała stronę wcześniej z "pociskiem" odnośnie rzekomego braku inteligencji - ocena po 1 !! zdjęciu laski, ktorej nie zna i nic o niej nie wie. A skonfrontowana z tym odwraca kota ogonem big_smile
To jest ta "klasa" gdzie nasza babuszka nie kieruje się w ocenie człowieka wyglądem ahahahaha. Ehh..my pustaki! big_smile

Potem elżunia wyjeżdża z "modelingiem z rzepaka" - oczywiście zna mnie bardzo dobrze , więc mogła to ocenić. XD

To jest ta "klasa", o ktorej wspominała, że ona nie patrzy na ludzi przez pryzmat jakichś wąskich ograniczonych szufladek big_smile big_smile

This goes on and on and on.. Tylk że król jest nagi, więc po co dalej wymieniać? Elusia się sama skompromitowała, dowodem jednomyślność co do jej osoby. smile

Podobał mi się też tekst, że najbardziej zazdrosną o nią w pracy jest inna 56-letnia babcia haha. Także poprzeczka jest postawiona wysoko wink big_smile
Pocieszna ta nasza babunia elzunia. smile

556

Giaa2 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Bye.

Na elżuni można by studium przypadku robić i pokazywać studentom psychologii klasyczną reakcję gdy komuś wejdziesz na kompleks. I do tego bardzo precyzyjnie smile

Nie kto inny jak nasza babcia ela wyjechała stronę wcześniej z "pociskiem" odnośnie rzekomego braku inteligencji - ocena po 1 !! zdjęciu laski, ktorej nie zna i nic o niej nie wie. A skonfrontowana z tym odwraca kota ogonem big_smile
To jest ta "klasa" gdzie nasza babuszka nie kieruje się w ocenie człowieka wyglądem ahahahaha. Ehh..my pustaki! big_smile

Potem elżunia wyjeżdża z "modelingiem z rzepaka" - oczywiście zna mnie bardzo dobrze , więc mogła to ocenić. XD

To jest ta "klasa", o ktorej wspominała, że ona nie patrzy na ludzi przez pryzmat jakichś wąskich ograniczonych szufladek big_smile big_smile

This goes on and on and on.. Tylk że król jest nagi, więc po co dalej wymieniać? Elusia się sama skompromitowała, dowodem jednomyślność co do jej osoby. smile

Podobał mi się też tekst, że najbardziej zazdrosną o nią w pracy jest inna 56-letnia babcia haha. Także poprzeczka jest postawiona wysoko wink big_smile

Ja widze to samo. Hipokryzja na podobnym poziomie do taniego otwarcia. Ogolem mogliby sie swietnie ze soba dogadac.
Napisanie, ze lasce brak inteligencji po jednym zdjeciu wcale a wcale nie swiadczy o wlasnych kompleksach i waskich ograniczonych szufladkach xddd

Typowy boomerski argument, tak samo boomerzy zwracaja sie np do aktorow ktorzy wypowiadaja sie o czymkolwiek innym, ze nie powinni sie wyowiadac, bo sa (w domysle) "tylko" ktormi, wiec powinni skupic sie na graniu. Tak samo tutaj, wypowiadaj sie o modelingu, bo we wszystkich innych kwestiach nie masz pojecia o czym mowisz, za to ela ma. Ona na wszytkim sie zna, jest najmadrzejsza, zawsze w szkole miala najlepsze oceny ktorymi kilka dekad pozniej wciaz sie onanizuje, wszyscy inni to tepaki co na pewno nawet jedej ksiazki w zyciu nie przeczytali. Na bank byli tepi w szkole i ledwo zdali mature. A ty elcia masz jakis kompleks szkoly sredniej? Dalej nie zaszlas niz matura? Jakbym czytala posty taniego. Doklednie ten sam styl projekcji swoich kompleksow na innych.
Musi totalnie zjechac kogos za pomoca swoich teorii od czapy, projekcji i pasywno agresywnych tekstow, nastepnie dodac slowo jak tepak czy inne podobne, zeby pokazac swoja wyzszosc i jeszcze raz podkreslic, ze wg niej kobieta nie jest atrakcyjna i koniec kropka. To jest jej swieta opinia. Ona ma swiete prawo jak ostatnia grazyna bronic tego swietego bastionu wolnosci wyrazania wlasnych opinii w internecie jak niepodleglosci. A wszyscy inni to tepe tepaki z rzepaku.
Prawdziwa kobieta z klasa xddddd

557

Halina3.1 napisał/a:

Ja widze to samo. Hipokryzja na podobnym poziomie do taniego otwarcia. Ogolem mogliby sie swietnie ze soba dogadac.
Napisanie, ze lasce brak inteligencji po jednym zdjeciu wcale a wcale nie swiadczy o wlasnych kompleksach i waskich ograniczonych szufladkach xddd

Typowy boomerski argument, tak samo boomerzy zwracaja sie np do aktorow ktorzy wypowiadaja sie o czymkolwiek innym, ze nie powinni sie wyowiadac, bo sa (w domysle) "tylko" ktormi, wiec powinni skupic sie na graniu. Tak samo tutaj, wypowiadaj sie o modelingu, bo we wszystkich innych kwestiach nie masz pojecia o czym mowisz, za to ela ma. Ona na wszytkim sie zna, jest najmadrzejsza, zawsze w szkole miala najlepsze oceny ktorymi kilka dekad pozniej wciaz sie onanizuje, wszyscy inni to tepaki co na pewno nawet jedej ksiazki w zyciu nie przeczytali. Na bank byli tepi w szkole i ledwo zdali mature. A ty elcia masz jakis kompleks szkoly sredniej? Dalej nie zaszlas niz matura? Jakbym czytala posty taniego. Doklednie ten sam styl projekcji swoich kompleksow na innych.
Musi totalnie zjechac kogos za pomoca swoich teorii od czapy, projekcji i pasywno agresywnych tekstow, nastepnie dodac slowo jak tepak czy inne podobne, zeby pokazac swoja wyzszosc i jeszcze raz podkreslic, ze wg niej kobieta nie jest atrakcyjna i koniec kropka. To jest jej swieta opinia. Ona ma swiete prawo jak ostatnia grazyna bronic tego swietego bastionu wolnosci wyrazania wlasnych opinii w internecie jak niepodleglosci. A wszyscy inni to tepe tepaki z rzepaku.

TAK!! big_smile

A najlepsze jest to, że wszystkie 4 nawet odcinając się elżuni ani razu jej nie obraziłyśmy - nikt nie użył słowa "tępak" czy nie kwestionował jej inteligencji, co ona robi notorycznie gdy ktoś się z nią nie zgadza. Ilość argumentów ad personam, którymi naszpikowane są jej ociekające jadem teksty mówi więcej niż 1000 słów opisu jej osoby przez kogoś innego.
Tak, to jest ta KLASA big_smile

Z tym bólem tyłka odnośnie modelingu to jest złoto XD I te teksty od czapy, że powinnam się na ten temat wypowiadać.. Gdzie, odnośnie czego, po co i kto pytał? big_smile
Ale dziękuje elżuniu za pozwolenie, będę śmielsza jak się temat pojawi i będzie na poważnie ^^

Paradoks polega na tym, że odwrotnie jak mi tu zarzucano (chyba ta nawiedzona wiewiórka - młodsza wersja elżuni) nie mam przerostu ego, bo mając przeszłość w modelingu (nie mylić z foto modelingiem, choć sesje komercyjne też się zdarzały - w tych czasach zresztą wszystko jest już komercyjne) potrafię i staram się dostrzegać w kobietach to co mają pięknego, zamiast szukać mikro wad i robić z nich pretekst do negowania ich urody.
Może własnie wynika to raczej z braku kompleksów w przeciwieństwie do... no właśnie, droga wiewiórko.
Gdybyś była na kilku pokazach zobaczyłabyś tak rożne typy urody, że by ci berecik spadł wink W modelingu profesjonalnym chodzi głownie o wymiary, twarz oczywiście- im bardziej "posągowy" i klasyczny typ urody tym lepiej. Co nie oznacza, że nie ma tzw. charakterystycznych modelek, które ty na pewno określiłabyś jako brzydkie, biorąc pod uwagę jak zaangażowana byłaś w szukanie wad u dziewczyny o typowo komercyjnym typie urody. Mam na myśli rysy twarzy, nie wymiary ciała.

558

Halina3.1 napisał/a:
Giaa2 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Bye.

Kobieto, jesteś ostatnią, która by mogła pisać o hipokryzji bez wywoływania ataku ciężkiego rechotu u odbiorcy.
I nic dziwnego że "widzisz to samo"; gdybym pisał z dwóch kont, to też mógłbym sobie potakiwać lol

559

Karmaniewraca napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

Nie przypominam sobie żebym tu straciła kontrolę. Raczej nikogo nie obrażam oprócz Ciebie i Jacka, Ty bo sobie na to zasługujesz, jesteś raczej beznadziejny to już ustalono a Jack bo jest zwyczajnie wkurwiający tym, że nie wie kiedy skończyć w dyskusji. Miałam też spine z inną użytkowniczka głównie o to że cisnie dla zabawy użytkowniczce J. Więcej grzechów nie pamięta, a jak mówisz o jakimś traceniu kontroli pamiętaj że ty jesteś tu mistrzem ataków.

Tak Karma, wobec tego (równie arbitralnie) też stwierdzę że zasługiwałaś i zasługujesz na każde negatywne słowo, jakie w twoim kierunku skierowałem bądź skieruję smile

560

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Giaa2 napisał/a:

Kobieto, jesteś ostatnią, która by mogła pisać o hipokryzji bez wywoływania ataku ciężkiego rechotu u odbiorcy.
I nic dziwnego że "widzisz to samo"; gdybym pisał z dwóch kont, to też mógłbym sobie potakiwać lol

Moze z pieciu kont? Widze wlaczyl sie tryb paranoi, bo to przeciez niemozliwe zeby wiecej niz jedna osoba stwierdzila, ze masz najebane w deklu. Otoz musze cie zmartwic, ja mam tutaj jedno konto, zatem wywolujesz wstret i obrzydzenie nie tylko u mnie.

561

Halina3.1 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Moze z pieciu kont? Widze wlaczyl sie tryb paranoi, bo to przeciez niemozliwe zeby wiecej niz jedna osoba stwierdzila, ze masz najebane w deklu. Otoz musze cie zmartwic, ja mam tutaj jedno konto, zatem wywolujesz wstret i obrzydzenie nie tylko u mnie.

Najbardziej interesujące jest to że nie tylko ja rozpoznałem styl, co już się rozniosło. Choć na początku maskowanie było całkiem niezłe (może działał instynkt samozachowawczy?).
I nie: nie uważam że że jesteś drugim kontem Smutnej, Katherine93 czy innej starej użytkowniczki wink

562

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Najbardziej interesujące jest to że nie tylko ja rozpoznałem styl, co już się rozniosło. Choć na początku maskowanie było całkiem niezłe (może działał instynkt samozachowawczy?).
I nie: nie uważam że że jesteś drugim kontem Smutnej, Katherine93 czy innej starej użytkowniczki wink

Nom interesujace kto jeszcze jest paranoikiem poza toba, moze twoi imaginary frieds?
Ale szukanie wymowek to jest typowa strategia obronna wsrod ludzi z twojego pokolenia, jak wiecej niz jedna osoba cos ci punktuje to wygodniej doszukiwac sie klonow i dalej karmic swoje delulu, niz sie nad soba zastanowic.

Nowe_otwarcie napisał/a:

Tanie otwarcie. A nie uważasz że może na forum jest kilka lasek z podobnym zapleczem i dlatego posty są do siebie podobne?
Wy rozwodnicy też zasadniczo się od siebie nie różnicie na forum. A jednak to nie jeden stary grzyb ma tu konto a kilka i kazdy ma takie samo zdanie o kobietach. Ty i Ela równie mocno nie lubicie kobiet, a jednak nie macie multikont wink

564

Nowe_otwarcie napisał/a:

Tanie otwarcie. A nie uważasz że może na forum jest kilka lasek z podobnym zapleczem i dlatego posty są do siebie podobne?
Wy rozwodnicy też zasadniczo się od siebie nie różnicie na forum. A jednak to nie jeden stary grzyb ma tu konto a kilka i kazdy ma takie samo zdanie o kobietach. Ty i Ela równie mocno nie lubicie kobiet, a jednak nie macie multikont wink

Znowu manipulujesz, ty psycholożko-amatorko pod szafą chowana big_smile

Nie Smutna, nie KOBIET, tylko ludzi o tak sparszywiałych charakterach jak ty (i chyba już nikogo nie dziwi że jesteś sama); ludzi, którzy (co sami przyznają, jak ty) starają się dopierdolić innym dla czystej przyjemności (zresztą tak cię oceniały i inne osoby, w tym te z którymi mi nie po drodze; nie, nie mam na myśli malutkiego).

Ale w jedną kwestię słusznie poruszyłaś, choć wiem że nie o to ci chodziło: takie indywidua jak ty czy Halina/Giaa pozwalają zupełnie inaczej spojrzeć na takie osoby jak Ela wink

565

Nowe_otwarcie napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Znowu manipulujesz, ty psycholożko-amatorko pod szafą chowana big_smile

Nie Smutna, nie KOBIET, tylko ludzi o tak sparszywiałych charakterach jak ty (i chyba już nikogo nie dziwi że jesteś sama); ludzi, którzy (co sami przyznają, jak ty) starają się dopierdolić innym dla czystej przyjemności (zresztą tak cię oceniały i inne osoby, w tym te z którymi mi nie po drodze; nie, nie mam na myśli malutkiego).

Ale w jedną kwestię słusznie poruszyłaś, choć wiem że nie o to ci chodziło: takie indywidua jak ty czy Halina/Giaa pozwalają zupełnie inaczej spojrzeć na takie osoby jak Ela wink

Wiesz, ty nie jesteś sam tylko dlatego, że znalazłeś desperatkę z gorszej ligi wyglądowej i masz letni związek więc imho nie ma się czym chwalić, bo to dość żałosne.
Normalni ludzie wolą być sami niż w średnim związku, bo szkoda im czasu na byle co.
Ja i Gia to nadal dwie różne osoby, tanie otwarcie znowu leków nie bierzesz i widzisz podwójnie.

566

Haha, ten temat mi poprawia humor jak mało który.
Miałam wcześniej zripostować, ale córeczka i Święta jednak mają pierwszeństwo wink

Widzę, że dokładnie tak jak przewidziałyśmy, pan Tanie Otwarcie, ma zero dystansu do siebie i nie mógł sobie podarować ataku. Szkoda, że to czysta paranoja, bo żadna z nas nie jest ..tą drugą big_smile  ale przynajmniej jest wesoło smile

Chciałam napisać dokładnie to co Halina w odpowiedzi na żałosny tekst o byciu samą, jakby to miał być jakiś argument w dyskusji.
Tak samo jak nie jest nim niby związek NO, który tkwi w nim z powodów, które Halina wymieniła, o których  chyba każdy użytkownik w tym wątku wspomniał i widzi je.
Ale tak mają słabe jednostki męskie, które lubią podeprzeć się byciem "zajętym" i poczytują to za swój wielki sukces, gdy tych bardziej mierzalnych i stanowiących o własnej wartości brak wink Trochę mentalność starej baby z Radomia, ale co tam.

567 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-04-04 19:50:16)

Nowe_otwarcie napisał/a:

chyba już nikogo nie dziwi że jesteś sama

ale skąd ty czerpiesz te informacje? gdzie japisałam na tym forum o moim prywatnym życiu?
Po raz kolejny stosujesz te samą technike starego dziada. Kobiety które mówią coś niewygodnego na pewno są same, samotne i pewnie brzydkie do tego. Nie rób tego bo nikt cie nie zechce, nie bądz taka bo nie znajdziesz męża, nie rób tego bo faceci tego nie lubią.... Ten etap już się skończył(na forum i w Polsce wink ). Czas kiedy kobieta musiała być mniej wyrazista niż największa leniwa pizda w okolicy (czyli ty na forum) zeby jakiś nieśmiały chłopaczek fajtlapa się jej nie bał i zaprosił do kina dawno się skończyły. Większość kolesi i ogólnie ludzi którzy mają więcej inteligencji niż fistaszek, kumają ze ludzie mają wiele twarzy. Laska która jest chamem na forum może byc zupełnie dowolną osobą IRL. No może poza twoja aktualną babą ktora wybrala role pokornego cielaka zarówno w życiu zawodowym i prywatnym i pewnie koleżanki z pracy lubią ją równie mocno co ty, tylko jej pensja tego nie odzwierciedla. No cóż wazne że jest grzeczn i nie onieśmiela leśnego dziada wink

A że ela cie rozumie... Zycie ją przeczołgało i ona już od dawna nie gra o najwyższą stawke. Rozumie człowieka który sie poddał, który musi robić wiecznie dobra mine do złej gry i który musi zadowolić się ochłapami, kiedy inni rozkoszują się zyciem. Tak samo jak ty lubisz udawać że wcale nie jesteś w związku z lenistwa i wygody, tak ona lubi soebie powtarzać że w wieku 53 lat wygląda zajebiscie, jest zajebiście atrakcyjna i faceci wcale nie spotykają się z nią z wygody tylko dlatego że jest mądrzejsza, bardziej doświadczona niż młodsze laski(no dobra w zgorzkniałym wbijaniu szpileczek jest lepsza niż my big_smile ) i na pewno chodzi o jej zajebisty charakter. A jaki ma zajebisty charakter to już na forum dała pare razy pokaz.

568

Już się nie wysilaj  tak z tą małą literką e, by nadać znaczenia swoim słabym argumentom wink
Nie mam na imię Ela w realu smile

569 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-04-04 21:20:57)

Ela210 napisał/a:

Już się nie wysilaj  tak z tą małą literką e, by nadać znaczenia swoim słabym argumentom wink

nie elu nie wysilam się dla ciebie. mam cie w dupie generalnie. pewnie tak samo jak sensowni faceci wink

570

Halina3.1 napisał/a:

Wiesz, ty nie jesteś sam tylko dlatego, że znalazłeś desperatkę z gorszej ligi wyglądowej i masz letni związek więc imho nie ma się czym chwalić, bo to dość żałosne.

cool Mhm. I pewnie dlatego ileś innych czekało i jeszcze później pisało nim zawiesiłem konto. A zanim jeszcze coś napiszesz o lidze wyglądowej, to najpierw wrzuć swoje zdjęcie: popatrzymy i ocenim cię w skali od 1 do 10 wink

Halina3.1 napisał/a:

Normalni ludzie wolą być sami niż w średnim związku, bo szkoda im czasu na byle co.

Człowiek to z natury istota stadna, więc ciężko tu mówić o normalności. Poza tym ja nie czuję bym z nią tracił czas, własnie ze względu na jej zalety. A że tego nie widzisz? Jak widzisz tylko to co chcesz widzieć i co ci pasuje do twojej teorii, to nie mój problem wink

Halina3.1 napisał/a:

Ja i Gia to nadal dwie różne osoby, tanie otwarcie znowu leków nie bierzesz i widzisz podwójnie.

Tak. I totalnym przypadkiem jest to że styl i stosowane chwyty te same, a wygląda dokładnie jakby wszystkie znane cechy jednej (znanej nie tylko tutaj) osoby podzielić na pół. Fajna taktyka, też mogę zrobić to samo i utworzyć dwie tożsamości, tylko po co? Ale jak widać niektóre trolliska lubią się bawić.

571

Ela210 napisał/a:

nie elu nie wysilam się dla ciebie. mam cie w dupie generalnie. pewnie tak samo jak sensowni faceci wink

Oczywiście, masz ją tak samo w dupie jak mnie i Jacka. Niestety, jesteś zbyt niepełnosprytna by opanować niezależne odruchy, a wyglądają one tak że szczególnie przylepiasz się do osób, które trafiły cię w któryś z twoich czułych punktów. I tu malutki doskonale to wypunktował, zdradzając też mechanizm twojego działania (a że ty go przy okazji też celnie trafiłaś, to inna sprawa). Nawet ostatni post skierowany do mnie pokazuje jak bardzo masz mnie w dupie i jak wcaaaale cię nie trafiłem lol

BTW: nie staraj się już tak mi dopiec, bo i tak ileś czasu temu totalnie zaorałaś jakikolwiek możliwy wpływ twoich pocisków na mnie (nie, nie będę ci przypominać gdzie i kiedy; za bardzo mnie bawi jak usiłujesz ukąsić i łamiesz sobie ząbki big_smile).

572

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

cool Mhm. I pewnie dlatego ileś innych czekało i jeszcze później pisało nim zawiesiłem konto. A zanim jeszcze coś napiszesz o lidze wyglądowej, to najpierw wrzuć swoje zdjęcie: popatrzymy i ocenim cię w skali od 1 do 10 wink

Tia czekalo xdd
Kolo 50 trudniej kogos znalezc do zwiazku, zakladam, ze niemalo jest desperatek. No i na portalu cie nie znaly, jakby cie poznaly, to pewnie by 10 razy to przemyslaly zanim by sie z toba zwiazaly. Tez nie oszukujmy sie wymagania sie zmieniaja, jak jest chlop w miare ciekawy wygladowo, ma stabilna prace i swoje mieszkanie, odchowane dziecko i brak jakichs niesnasek z byla, to juz wlasciwie dla czesci osob bedzie taki ktos atrakcyjny jako potencjalny partner. A, ze ma troche poprzestawiane w deklu, to przeciez sie zdarza, nie mozna miec wszystkiego... Tak mi sie wydaje, ze mysla osoby z twojego pokolenia. Zgadzaja sie na srednizne.

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Człowiek to z natury istota stadna, więc ciężko tu mówić o normalności. Poza tym ja nie czuję bym z nią tracił czas, własnie ze względu na jej zalety. A że tego nie widzisz? Jak widzisz tylko to co chcesz widzieć i co ci pasuje do twojej teorii, to nie mój problem wink

To zdradze ci sekret, ze potrzebe stadnosci zaspokaja tez rodzina, przyjaciele i znajomi. Nie kazdy jest odludkiem samotnym jak palec, tanie. Nie kazdy potrzebuje non stop byc w byle jakim zwiazku, byle tylko nie byc sam, bo ludzie maja grono bliskich przy sobie i nawet bedac singlami nie czuja sie samotni. To w sumie smutne, ze ktos widzi jedynie w byciu w zwiazku wybawienie od samotnosci.

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Tak. I totalnym przypadkiem jest to że styl i stosowane chwyty te same, a wygląda dokładnie jakby wszystkie znane cechy jednej (znanej nie tylko tutaj) osoby podzielić na pół. Fajna taktyka, też mogę zrobić to samo i utworzyć dwie tożsamości, tylko po co? Ale jak widać niektóre trolliska lubią się bawić.

Wierz sobie w co chcesz, karm swoja paranoje jesli ci tak wygodnie. Masz tu dwie roznice, ja nie mam dzieci i nie swietuje swiat chrzescijanskich, gdybym zrobila sobie troll konto, to bym nie wprowadzila tych elementow do narracji, bo nie sa mi bliskie w zaden sposob. Ale ty nie masz umyslu analitycznego za grosz, tylko emocjami przeskakujesz od jednego wniosku do drugiego.

573

Większość kolesi i ogólnie ludzi którzy mają więcej inteligencji niż fistaszek, kumają ze ludzie mają wiele twarzy. Laska która jest chamem na forum może byc zupełnie dowolną osobą IRL

Czemu więc zakładasz, że Ela czy Nowe Otwarcie są tacy sami tu, jak i w normalnym życiu?

574 Ostatnio edytowany przez Giaa2 (2024-04-05 20:19:20)

Halina3.1 napisał/a:

Wierz sobie w co chcesz, karm swoja paranoje jesli ci tak wygodnie. Masz tu dwie roznice, ja nie mam dzieci i nie swietuje swiat chrzescijanskich, gdybym zrobila sobie troll konto, to bym nie wprowadzila tych elementow do narracji, bo nie sa mi bliskie w zaden sposob. Ale ty nie masz umyslu analitycznego za grosz, tylko emocjami przeskakujesz od jednego wniosku do drugiego.

I pomyśleć, że do pełnej paranoi wystarczyło w kilka osób mieć odmienne zdanie niż NO XD

Tak patrze na takich facetów i trzymam za nas kciuki. Tzn. mam nadzieję, że mojemu mężowi tak na stare lata nie odwali żeby łudził się, że pod 50-kę jest "ciachem" na rynku. Chociaż jak go znam i biorąc pod uwagę jego pracowitość, dystans do siebie nabyty m.in. przez lata poświęcenia aby coś osiągnąć i brak zadęcia na swój temat to póki co jestem spokojna smile

To jest niebywałe, że najczęściej takie odklejki zaliczają faceci o niskim statusie. Widać, że posiadanie kobiety - nawet letni, pozbawiony emocji związek, to jest coś czym kompensują sobie brak osobistych osiągnięć na innych polach. Tak jak napisałaś, jest to bardzo smutne i żenujące jak dorosły dojrzały człowiek szuka szczęścia i sensu życia w drugiej osobie, bo sam z siebie i dla siebie go nie ma.

575

Giaa2 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

I pomyśleć, że do pełnej paranoi wystarczyło w kilka osób mieć odmienne zdanie niż NO XD

Wydawało mi się, że ty i Nowe Otwarcie to jedna i ta sama osoba smile. Bo piszecie bardzo podobnie, używacie takich samych argumentów i przedstawiacie zbliżone wartości.

576

Wydawało mi się, że ty i Nowe Otwarcie to jedna i ta sama osoba smile. Bo piszecie bardzo podobnie, używacie takich samych argumentów i przedstawiacie zbliżone wartości.

Kolejna paranoiczka XD
Wyszło na to, że to ciebie z NO łączy najwięcej - paranoja. big_smile Nieźle się zaorałaś smile

577

Giaa2 napisał/a:

Kolejna paranoiczka XD
Wyszło na to, że to ciebie z NO łączy najwięcej - paranoja. big_smile Nieźle się zaorałaś smile

Nie zesraj się z tą paranoją. Miałam takie wrażenie ze względu na podobieństwo jakie zauważyłam. To wszystko.

578

Giaa2 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Tak patrze na takich facetów i trzymam za nas kciuki. Tzn. mam nadzieję, że mojemu mężowi tak na stare lata nie odwali żeby łudził się, że pod 50-kę jest "ciachem" na rynku. Chociaż jak go znam i biorąc pod uwagę jego pracowitość, dystans do siebie nabyty m.in. przez lata poświęcenia aby coś osiągnąć i brak zadęcia na swój temat to póki co jestem spokojna smile

To jest niebywałe, że najczęściej takie odklejki zaliczają faceci o niskim statusie. Widać, że posiadanie kobiety - nawet letni, pozbawiony emocji związek, to jest coś czym kompensują sobie brak osobistych osiągnięć na innych polach. Tak jak napisałaś, jest to bardzo smutne i żenujące jak dorosły dojrzały człowiek szuka szczęścia i sensu życia w drugiej osobie, bo sam z siebie i dla siebie go nie ma.

Primo: Zejdź na ziemię i przestań manipulować. Znajdź tu JEDEN mój post, w którym bym pisał że uważam się za superciacho, na które każda poleci (w tym 20latki)  wink

Secundo: piszesz o dystansie. Gdyby jacyś faceci wzięli w 100% poważnie I do siebie taki wyrzyg, jaki tu właśnie zaprezentowałaś, to połowa z nich by strzeliła samobója, a druga połowa pogrążyła się na resztę żywota w alkoholu (bo ten wysryw to obraz tyleż absolutnej co nieodwracalnej życiowej porażki). Uważaj więc z takimi gierkami, bo kiedys trafisz na kogoś bardziej podatnego na takie (chciałem tu użyć słowa "opinie", ale to nawet nie stało koło opinii, nie mówiąc o obiektywnej opinii) wygrywa i będziesz miała człowieka na sumieniu.

BTW: coraz bardziej się orzesz trollico, bo już instynkt samozachowawczy wysiadł i fiksujesz się dokładnie na tych samych punktach (używając dokładnie tych samych zwrotów), na jakich się fiksujesz od lat (I nie tylko tutaj). Ale produkuj się dalej, ja tylko w międzyczasie skombinuję popcorn  cool

579

Nowe_otwarcie napisał/a:

Primo: Zejdź na ziemię i przestań manipulować. Znajdź tu JEDEN mój post, w którym bym pisał że uważam się za superciacho, na które każda poleci (w tym 20latki)  wink

Secundo: piszesz o dystansie. Gdyby jacyś faceci wzięli w 100% poważnie I do siebie taki wyrzyg, jaki tu właśnie zaprezentowałaś, to połowa z nich by strzeliła samobója, a druga połowa pogrążyła się na resztę żywota w alkoholu (bo ten wysryw to obraz tyleż absolutnej co nieodwracalnej życiowej porażki). Uważaj więc z takimi gierkami, bo kiedys trafisz na kogoś bardziej podatnego na takie (chciałem tu użyć słowa "opinie", ale to nawet nie stało koło opinii, nie mówiąc o obiektywnej opinii) wygrywa i będziesz miała człowieka na sumieniu.

BTW: coraz bardziej się orzesz trollico, bo już instynkt samozachowawczy wysiadł i fiksujesz się dokładnie na tych samych punktach (używając dokładnie tych samych zwrotów), na jakich się fiksujesz od lat (I nie tylko tutaj). Ale produkuj się dalej, ja tylko w międzyczasie skombinuję popcorn  cool

Nieźle XD
Wychodzi na to, że tych osób, które się "fiksują" dokładnie na tych samych rzeczach, czyli zgodnie z twoim tokiem racjonalizacji "trolli" jest znacznie znacznie więcej. Tu i gdzieś jeszcze, tak?
I kto tu się zaorał panie Tanie Otwarcie big_smile

580

Giaa2 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Nieźle XD
Wychodzi na to, że tych osób, które się "fiksują" dokładnie na tych samych rzeczach, czyli zgodnie z twoim tokiem racjonalizacji "trolli" jest znacznie znacznie więcej. Tu i gdzieś jeszcze, tak?

Owszem: samo zafiksowanie na pewnych kwestiach istotnie może się przydarzyć kilku osobom. Ale jeśli jeszcze łączy się z identyczną (do wspomnianej osoby) stylistyką i ciągłym używaniu tych samych słów czy nawet związków frazeologicznych, to już się robi nieco zbyt duży zbieg okoliczności (tym bardziej że rejestracje wszystkich kont są świeże, a to konkretnie to dubel po koncie, które poleciało) wink

581

Nowe_otwarcie napisał/a:
Giaa2 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Nieźle XD

Owszem: samo zafiksowanie na pewnych kwestiach istotnie może się przydarzyć kilku osobom. Ale jeśli jeszcze łączy się z identyczną (do wspomnianej osoby) stylistyką i ciągłym używaniu tych samych słów czy nawet związków frazeologicznych, to już się robi nieco zbyt duży zbieg okoliczności (tym bardziej że rejestracje wszystkich kont są świeże, a to konkretnie to dubel po koncie, które poleciało) wink

Znalazl sie sherlock.

Nowe_otwarcie napisał/a:

używaniu tych samych słów

Dużo osób przejmuej styl/uczy się od rozmówcy. Pamiętam że na początku wątku pojawiło się określenie "miec klase, mezczyzna z klasą" i dużo użytkowników je podchwyciło i ta klasa padała w innch tematach potem.

583

Dużo osób przejmuej styl/uczy się od rozmówcy.

Taaaak Smutna... aż TAK IDEALNIE ten styl przejmuje? A jeśli nawet się trafi taki przypadek totalnego przejęcia stylu, to raczej wskazuje na to że ten styl trafił na NADZWYCZAJNIE podatny grunt. A czemu ten grunt jest podatny? Ano może dlatego że te dwie osoby są bardziej do siebie podobne niż by się na pierwszy rzut oka zdawało wink

Pamiętam że na początku wątku pojawiło się określenie "miec klase, mezczyzna z klasą" i dużo użytkowników je podchwyciło i ta klasa padała w innch tematach potem.

Znamienne Smutna że użyłaś tyleż popularnego co taniego określenia, nagminnie stosowanego w dzisiejszych czasach przez kobiety, które starają się w ten sposób (przez branie faceta pod włos lub granie mu na ambicji) skłonić go do niekorzystnej dla niego (a korzystnej dla nich) decyzji cool

584

A niech ma chłop swoją paranoję. Może nie próbujmy wytrącać go z tego, bo jeszcze coś sobie zrobi XD
Widać, że to osobowość histrioniczna, na pewno neurotyk. A to "dochodzenie" daje mu poczucie ważności. "Taki mundry jestem, paczcie co odkryłem. Ja sam!" big_smile big_smile

A bo to pierwszy taki chłop? smile

Ja na początku czułam trochę zażenowanie, że dorosły facet wyciąga takie wnioski na podstawie kilku wpisów, ale teraz mam z tego ubaw po prostu big_smile

Kimś tam jestem wg niego, zakładam, że nie ja pierwsza wink

Tylko co to zmienia w kwestiach merytorycznych jak fakty odnośnie jego związku czy kwestii ekonomicznych w związkach ogólnie, o czym była pierwotnie dyskusja?  A no właśnie..

585

Giaa2 napisał/a:

A niech ma chłop swoją paranoję. Może nie próbujmy wytrącać go z tego, bo jeszcze coś sobie zrobi XD
Widać, że to osobowość histrioniczna, na pewno neurotyk. A to "dochodzenie" daje mu poczucie ważności. "Taki mundry jestem, paczcie co odkryłem. Ja sam!" big_smile big_smile

A bo to pierwszy taki chłop? smile

Ja na początku czułam trochę zażenowanie, że dorosły facet wyciąga takie wnioski na podstawie kilku wpisów, ale teraz mam z tego ubaw po prostu big_smile

Kimś tam jestem wg niego, zakładam, że nie ja pierwsza wink

Tylko co to zmienia w kwestiach merytorycznych jak fakty odnośnie jego związku czy kwestii ekonomicznych w związkach ogólnie, o czym była pierwotnie dyskusja?  A no właśnie..

Z osobowością histrioniczną to odlecialas nieco, ale co do neurotyka , to nie zaprzeczę (tu przyznaję że i tak okazałaś się inteligentniejsza  niż pseudo-psycholożka Smutna, choć zagadka nie była chyba zbyt trudna). A zresztą... co z tego że neurotyk? Po prostu jeden z typow osobowości, ani lepszy ani gorszy od innych. Dlatego tym bardziej chce mi się śmiać z wyżej wymienionej i kilku innych, które kombinowały jak konie pod górę.

Posty [ 521 do 585 z 592 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Symptomy przemocy ekonomicznej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024