Temat już był wałkowany , ale chciałabym się odnieść do konkretnej sytuacji . Otóż mam kolegę (obecnie 41 l) , kawaler dość majętny. Jakieś pięć lat temu poznał 15 lat młodszą dziewczynę , spotykał się z nią ok. rok po czym zaszła z nim w ciążę . Oprócz niej spotykał się równocześnie od kilku lat z inną kobietą w swoim wieku. Jak ta w ciąży dorwała jego telefon i zobaczyła ich rozmowy napisała do Pani X , że jak się nie odczepi od jej rodziny (jakiej rodziny ?) to namiesza jej w życiu. Oczywiście ta starsza od razu zerwała z nim kontakt bo też nie widziała o tej drugiej . Z braku laku kumpel po trzech miesiącach się oświadczył tej młodej która defacto już urodziła mu dziecko. Powiedzcie mi co myślicie , taki związek gdzie on ma 41 lat , ona 26 przetrwa ? zbudowany od razu na zdradzie ?
Temat już był wałkowany , ale chciałabym się odnieść do konkretnej sytuacji . Otóż mam kolegę (obecnie 41 l) , kawaler dość majętny. Jakieś pięć lat temu poznał 15 lat młodszą dziewczynę , spotykał się z nią ok. rok po czym zaszła z nim w ciążę . Oprócz niej spotykał się równocześnie od kilku lat z inną kobietą w swoim wieku. Jak ta w ciąży dorwała jego telefon i zobaczyła ich rozmowy napisała do Pani X , że jak się nie odczepi od jej rodziny (jakiej rodziny ?) to namiesza jej w życiu. Oczywiście ta starsza od razu zerwała z nim kontakt bo też nie widziała o tej drugiej . Z braku laku kumpel po trzech miesiącach się oświadczył tej młodej która defacto już urodziła mu dziecko. Powiedzcie mi co myślicie , taki związek gdzie on ma 41 lat , ona 26 przetrwa ? zbudowany od razu na zdradzie ?
Która z nich jesteś Ty?
na szczęście żadną
Nigdy nie zrozumiem dlaczego dziewczyny biorą się za starych....
na szczęście żadną
To po co analizujesz to, jak żyją inni?
Mnie sie wydaje, ze jesteś tą drugą
Nie wtrącaj się.
Ja osobiście myślę , że reguły nie ma . Są ludzie którzy mimo różnicy wieku są ze sobą szczęśliwi , ale jednak znam kilka par którym się taki układ nie udał. Facet oczywiście czuje się doceniony że młoda laska z nim jest . W pytaniu chodzi mi generalnie o Wasze zdanie czy taki związek gdzie i tak z racji "wiekowej" już jest pod górkę to jeszcze gdzie facet gra na boki może się udać ?
Ale jakie to ma dla Ciebie znaczenie?
Czy im się uda czy nie.?
Oświadczył się, chcą być rodziną, niech sobie radzą.
Sami poniosą konsekwencje,
Jeśli to był Twój mężczyzna dla Ciebie niewiele wart.
na szczęście żadną
Pewnie.
Pierwsze primo - to nie była relacja budowana 'na zdradzie'
Drugie 'primo' - ta równolatka nie zerwała z powodu małolaty na boku, ale jej zachowania
Trzecie 'primo' - małolata złapała kolesia na dziecko.
Czwarte 'primo' - jak koleś jest miętkim palcem robiony i dał się tak złapać, to z małolatą już zostanie. Argument będzie cały czas taki sam - 'bo dziecko'. A jak związek zacznie im się sypać, to zaliczą kolejną wpadkę.
Czy facetowi w takiej sytuacji chodzi o miłość czy o tyłek ? Moim zdaniem to drugie, dla mnie taka różnica wieku to związek nie oparty na miłości tylko na pociągu seksualnym. Nigdy mnie takie układy nie przekonują. Chociażby deklarowali szczęście, facet myśli kroczem w tym przypadku niczym więcej.
Raczej babka myśli cipką, bo to ona jest na pozycji przegranej w takim układzie kiedy pojawia się dziecko.
Ja osobiście myślę , że reguły nie ma . Są ludzie którzy mimo różnicy wieku są ze sobą szczęśliwi , ale jednak znam kilka par którym się taki układ nie udał. Facet oczywiście czuje się doceniony że młoda laska z nim jest . W pytaniu chodzi mi generalnie o Wasze zdanie czy taki związek gdzie i tak z racji "wiekowej" już jest pod górkę to jeszcze gdzie facet gra na boki może się udać ?
Dobrze myślisz, nie na reguły, więc opinie nic nie wniosą. Na dwoje babka wróżyła.
To mój dobry kumpel, ale w tym przypadku nie rozumiem go zupełnie. Dodam jeszcze , że miał dużą presję rodziny, że dobiega 40tki a nie ma kobiety , dzieci i myślę że to skłoniło go do znalezienia kogokolwiek, a że trafiła się młoda, uległa to ma. On dziecko i „rodzinę” , a ona zapewnioną bogatą przyszłość
Bajka 123 kłamie jak psica.Ma męża i dziecko.Przez 8 lat rozkładała nogi przed tym starszym ,majętnym panem.Rodzinę miała wtedy w d..ie.Gdy pan znalazł młodszą i machną jej dzidziusia pani wróciła na łono rodziny i nawet jak sama napisała na innym forum zaczęło się jej z mężem układać.Zdradzaczka,obłudniczka,kłamca i oszust.Mąż chyba o niczym nie wie. Teraz rżnie głupa i martwi się czy kochasiowi z nową lady się poukłada.Szczyt obłudy.
To mój dobry kumpel, ale w tym przypadku nie rozumiem go zupełnie. Dodam jeszcze , że miał dużą presję rodziny, że dobiega 40tki a nie ma kobiety , dzieci i myślę że to skłoniło go do znalezienia kogokolwiek, a że trafiła się młoda, uległa to ma. On dziecko i „rodzinę” , a ona zapewnioną bogatą przyszłość
Tak mloda, ulegla-przestan pisac bajki,bo widze, ze z nudow nie masz co robic. I 40 latek przejmowal sie presja rodziny I tak sobie 20 kilku latke wyrwal
Nie musisz rozumieć.
W tym przypadku jak widać różnica wieku nie ma najmniejszego znaczenia, bo typek był w związku z laską o 15 lat młodszą, a jednocześnie spotykał się z równolatką. Czyli nie zależało mu wyłącznie na jędrnym młodym ciele. Typek jest śliski i jak mu inna w oko wpadnie to możliwe, że zdradzi ponownie. Młodsza czy starsza, nie ma znaczenia.
ps. znam przypadek gdzie facet był o 12 lat starszy od partnerki. Zaczęli być ze sobą gdy ona miała 23 lata a on 35.
Zostawił ją gdy miał 42 lata dla równolatki. Czyli wymienił 30 latkę na 42latkę.
Ale różnica wieku, nie brałabym takiego starucha blee. Przetrwać, przetrwa dopóki Panu się znowu coś nie odwidzi i np wymieni znowu 26lvl na 50lvl w ramach urozmaicenia
Ale różnica wieku, nie brałabym takiego starucha blee. Przetrwać, przetrwa dopóki Panu się znowu coś nie odwidzi i np wymieni znowu 26lvl na 50lvl w ramach urozmaicenia
Dokladnie 42 lata za 10 lat to bedzie 52 letni dziad zapewnie z piwnym brzuchem i zarostem do ziemi, bez zebow i wlosow.
Ja tez nie, maja dwadziesciakilka lat i zamiast brac sobie innych dzwudzistoparolatkow z pieknymi, jedrnymi cialami, to biora sobie obwislych dziadow lesnych.
Widzę ,że większość pań ma problem z w zrozumieniem czytanego tekstu.Pan jest majętny a to jak magnes przyciąga 20,30,40 czy do niedawna gimnazjalistki.
Zdruzgotana 2 napisał/a:Nigdy nie zrozumiem dlaczego dziewczyny biorą się za starych....
Ja tez nie, maja dwadziesciakilka lat i zamiast brac sobie innych dzwudzistoparolatkow z pieknymi, jedrnymi cialami, to biora sobie obwislych dziadow lesnych.
Nie wiem z jakimi 40stolatkami masz do czynienia, ale to jeszcze nie jest wiek, w którym u faceta cokolwiek jest 'obwisłe'.
22 2024-02-16 17:34:57 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-02-16 17:39:39)
w wieku nastoletnim to normalne, ale potem to juz tylko mniejszosc i tez nie rozumiem. jak ja mialam 26 to bardziej widzialabym go jak dziadka niz faceta. zreszta dzis mam 30 i nie spotykam z 40latkami. choc to juz potrafilabym u innych zrozumiec, mimo ze mi od kiedy skonczylam 30 to podobaja mi sie mlodsi xD
te ktore biora sie za takich z wieksza rozncia wieku najczesciej maja problemy natury psychologicznej lub jest to spowodowane relacjami z ojcem albo brakiem owej relacji.
U mnie max to jest starszy 5 lat, lepiej dogaduje się z rówieśnikami, chce żeby partner był mi równy, a nie tworzyć związek ojca z córką, chociaż to norma, żal mi tych kobiet, Brad Pitt ma 30 lat młodsza, czy to miłość ? Xd
Halina3.1 napisał/a:Zdruzgotana 2 napisał/a:Nigdy nie zrozumiem dlaczego dziewczyny biorą się za starych....
Nie wiem z jakimi 40stolatkami masz do czynienia, ale to jeszcze nie jest wiek, w którym u faceta cokolwiek jest 'obwisłe'.
Z wysportowanymi, ale chocby taki siedzial na silowni 24/7 to i tak czasu nie oszuka. Jedrnosc skory juz nie ta sama co u 20 latka, energia tez nie, zmarszczki, siwizna, zakola, tyja od powietrza pozniej ciezko im zrzucic itp. Starszych facetow trzeba sobie zostawic na czas kiedy samemu bedzie sie starszym. Wtedy bedzie mozna obracac takich do woli, bo kobiecie w wieku 40 lat latwiej chyba wyrwac 45 latka niz 25 latka xd
Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
kawaler dość majętny
Klucz wątku.
Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
Tak sobie tlumacz. Moze nie ty ale sorry, wiekszosc 40 latkow w Polsce jest w cenie zlomu.
Jack Sparrow napisał/a:Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
Tak sobie tlumacz. Moze nie ty ale sorry, wiekszosc 40 latkow w Polsce jest w cenie zlomu.
Wszystko zalezy od ogolnego dbania o siebie swoj wyglad i o zdrowie
Halina3.1 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
Wszystko zalezy od ogolnego dbania o siebie swoj wyglad i o zdrowie
Tak, tylko faceci w wieku 40-50 lat najczesciej olewali stan swojego wygladu do momentu osiagniecia kryzysu wieku sredniego i wtedy zaczynaja dbac o siebie nawet do przesady. Ale kilka lat intensywnego dbania o siebie nie naprawi np kilku dziesiecioleci bez uzywania kremu z filtrem a o takiej praktyce niewielu 45 latkow nawet slyszalo, nie oszukujmy sie.
Jack Sparrow napisał/a:Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
Napisałem wyraźnie: jako-tako dbający o siebie. Tyle wystarczy w porównaniu do większości dzisiejszych 20stolatków.
. Ale kilka lat intensywnego dbania o siebie nie naprawi np kilku dziesiecioleci bez uzywania kremu z filtrem a o takiej praktyce niewielu 45 latkow nawet slyszalo, nie oszukujmy sie.
Tak z ciekawości, gdzie się chowałaś jak była moda na bycie metro tych ~20 lat temu?
Większość z tych kolesi dalej dba o siebie, tylko przestali tak przesadzać.
A to, ze ogólnie Polska jako naród jest w opór zaniedbany to insza inszość. Ale to dotyczy tak samo kobiet. W moich czasach licealno-studenckich nie było dziewczyn z cellulitem. To był problem ich matek. Dzisiaj? Oczy bolą. A piszę z autopsji, bo uwielbiam wodę i jestem nad nią w miarę regularnie.
Jeśli chodzi wyłącznie o różnicę wieku, to tak, taki związek ma szansę przetrwać, przynajmniej przez jakiś czas, jak każdy związek zresztą. A ile to potrwa, czy się utrzyma oraz z jakich powodów może rozlecieć, to może podpowie coś wróżka z Tarota albo ze szklanej kuli .
33 2024-02-16 19:14:37 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-02-16 19:16:55)
Halina3.1 napisał/a:. Ale kilka lat intensywnego dbania o siebie nie naprawi np kilku dziesiecioleci bez uzywania kremu z filtrem a o takiej praktyce niewielu 45 latkow nawet slyszalo, nie oszukujmy sie.
Tak z ciekawości, gdzie się chowałaś jak była moda na bycie metro tych ~20 lat temu?
![]()
A to, ze ogólnie Polska jako naród jest w opór zaniedbany to insza inszość. Ale to dotyczy tak samo kobiet. W moich czasach licealno-studenckich nie było dziewczyn z cellulitem. To był problem ich matek. Dzisiaj? Oczy bolą. A piszę z autopsji, bo uwielbiam wodę i jestem nad nią w miarę regularnie.
W Anglii to bys sie przezegnal jakbys zobaczyl niektorych nastolatkow i nastolatki. Czesto jest taka,ze idzie matka z corka i matka lepiej wyglada od corki,bo corka otyla, tak samo syn z ojcem, ale ja mysle,ze to wina jedzenia za duzo hormonow dodaja, zwlaszcza do miesa,zeby utuczyc szybko zwierzeta, pozniej dzieci to jedza i tez tyja,bo z miesem przyjmuja rowniez hormony wzrostu oraz inne substancje ktorymi te biedne zwierzeta nie zaznajace milosci byly karmione.
Halina3.1 napisał/a:. Ale kilka lat intensywnego dbania o siebie nie naprawi np kilku dziesiecioleci bez uzywania kremu z filtrem a o takiej praktyce niewielu 45 latkow nawet slyszalo, nie oszukujmy sie.
![]()
No wlasnie - moda, czyli pare procent facetow zaczelo troche bardziej przykladac uwage do tego jak wygladaja a reszta ich hejtowala. I 20 lat pozniej ci hejtujacy wygladaja jak stary kalafior.
Podczas poczatkowych etapow moich relacji z facetami, pamietam, ze wiekosc nie miala jakiejs wysoko rozwinietej rutyny pielegnacyjnej. Z kobietami zaczelam wczesniej i jednak w porownaniu do facetow dbaly o siebie duuuzo bardziej. Btw ja nie uznaje nakladania tapety czy robienia pazow za wystarczajace dbanie o siebie, raczej chodzi mi o diete, sport, dbanie o skore i wlosy, zdbanie o zdrowie.
20 latki czesto nie musza robic za wiele zeby dobrze wyglada. Jak ktos jest atletyczny, je w miare zdrowo, uzywa dobrych kosmetykow, to wyglada spoko. Okolo 30stki ludzie zaczynaja troche bardziej o siebie dbac, jak zaczynaja ich np bolec plecy, zwalnia metabolizm i pojawiaja sie pierwsze zmarszczki i faceci ok 30stki tez zaczynali juz bardziej sie starac o wyglad tez. Ale duza czesc po prostu to olewa i zapuszczaja sie okropnie. Uwazaja, ze taka kolej rzeczy albo, ze nie maja czasu o siebie dbac, bo dzieci, dom, praca bla bla.
Jak ktos jest atletyczny,
Nie ma takiej budowy 'z genów'. Budowę atletyczną zyskuje się dzięki regularnie podejmowanej aktywności fizycznej. A dzisiejsze dzieciaki mają z tym ogromny problem. Dużo większy niż ich rodzice.
Jak ~15 lat temu byłem na poligonie (już jako zawodowy), na 'świniarni' (wspólne prysznice) to był naprawdę przegląd społeczeństwa. A ciężko było znaleźć niezadbanego kolesia. Tak samo 'zetkę' (ZSW) odbywałem na ścianie wschodniej. A nie byłem jednym młodzikiem, co regularnie używał balsamu do ciała. Tylko chłopaki zajebiście się z tym kryli.
Ja rozumiem, że żołnierze to już sama w sobie dość specyficzna grupa, ale jednak....sporo facetów dba o siebie o wiele bardziej niż są w stanie to otwarcie przyznać.
Większość znanych mi facetów co byli wysportowani i przestali ćwiczyć, to zrobili to z uwagi na ich partnerki, które w ciąży mocno przytyły, a potem nic z tym nie zrobiły. I zaczęły się strzelania zazdrością. Łatwiej było wpierdolić pizzę i zapić to dzbankiem piwa niż słuchać kolejnych awantur, że 'znowu siłownia' i po co on tak cały czas lata do fryzjera, bo chyba pewnie po to, aby małolatom z siłowni się przypodobać....
Kobiety mają ogromny problem z samooceną i zaufaniem jeśli facet wygląda lepiej od nich samych.
Halina3.1 napisał/a:Jak ktos jest atletyczny,
Nie ma takiej budowy 'z genów'. Budowę atletyczną zyskuje się dzięki regularnie podejmowanej aktywności fizycznej. A dzisiejsze dzieciaki mają z tym ogromny problem. Dużo większy niż ich rodzice.
Jak ~15 lat temu byłem na poligonie (już jako zawodowy), na 'świniarni' (wspólne prysznice) to był naprawdę przegląd społeczeństwa. A ciężko było znaleźć niezadbanego kolesia. Tak samo 'zetkę' (ZSW) odbywałem na ścianie wschodniej. A nie byłem jednym młodzikiem, co regularnie używał balsamu do ciała. Tylko chłopaki zajebiście się z tym kryli.
Ja rozumiem, że żołnierze to już sama w sobie dość specyficzna grupa, ale jednak....sporo facetów dba o siebie o wiele bardziej niż są w stanie to otwarcie przyznać.
Większość znanych mi facetów co byli wysportowani i przestali ćwiczyć, to zrobili to z uwagi na ich partnerki, które w ciąży mocno przytyły, a potem nic z tym nie zrobiły. I zaczęły się strzelania zazdrością. Łatwiej było wpierdolić pizzę i zapić to dzbankiem piwa niż słuchać kolejnych awantur, że 'znowu siłownia' i po co on tak cały czas lata do fryzjera, bo chyba pewnie po to, aby małolatom z siłowni się przypodobać....
Kobiety mają ogromny problem z samooceną i zaufaniem jeśli facet wygląda lepiej od nich samych.
Znowu kobiety vs mężczyźni, podobno powstało forum braciasamcy czy jakoś tak, myślę że to coś dla Ciebie XD może tam wbijesz? Idealne miejsce dla inceli/pedałów
Ale po co? Przecież tam każdy wie jak wygląda 40stolatek. Ale tutaj najwyraźniej niektórym się wydaje, że w tym wieku zadbany mężczyzna to już jest obwisły w tym wieku.
38 2024-02-16 20:16:44 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-02-16 20:18:11)
Halina3.1 napisał/a:Jak ktos jest atletyczny,
Nie napisalam, ze atletyczny wylacznie z genow.
Ale skoro juz o tym wspominasz, to oczywiscie, ze predyspozycje atletyczne dostaje sie w genach. Oczywiscie, jak sie je ma i nad nimi nie pracuje, to cialo bedzie zapuszczone.
Nie znam zolnierskich realiow z pierwszej reki ani zargonu wiec nie mam pojecia o czym mowa. Zolnierze chyba musza jako tako dbac o forme fizyczna. Oraz nie wydaje mi sie, zeby ta dosc specyficzna grupa zawodowa to byl jednak przeglad calego spoleczenstwa.
Tak oczywiscie, ze zapuszczeniu facetow winne sa kobiety. Jak calemu zlu tego swiata.
A i polskie kobiety sa jednak duzo bardziej zadbane niz polscy faceci imo.
Jack Sparrow napisał/a:Halina3.1 napisał/a:Jak ktos jest atletyczny,
Nie napisalam, ze atletyczny wylacznie z genow.
Ale skoro juz o tym wspominasz, to oczywiscie, ze predyspozycje atletyczne dostaje sie w genach. Oczywiscie, jak sie je ma i nad nimi nie pracuje, to cialo bedzie zapuszczone.Nie znam zolnierskich realiow z pierwszej reki ani zargonu wiec nie mam pojecia o czym mowa. Zolnierze chyba musza jako tako dbac o forme fizyczna. Oraz nie wydaje mi sie, zeby ta dosc specyficzna grupa zawodowa to byl jednak przeglad calego spoleczenstwa.
Tak oczywiscie, ze zapuszczeniu facetow winne sa kobiety. Jak calemu zlu tego swiata.
Dokladnie oni sami sie po slubie zapuszczaja jak ferdki kiepskie i na kobiety zwalaja, tylko,ze jak kobiety im dadza zdrowe salatki warzywne itp to zawsze mowia "ze sa nie zajace I NIE beda jesc trawy i sami sobie tluste boczki jedza"
40 2024-02-16 20:24:34 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-02-16 20:35:38)
Ale skoro juz o tym wspominasz, to oczywiscie, ze predyspozycje atletyczne dostaje sie w genach. Oczywiscie, jak sie je ma i nad nimi nie pracuje, to cialo bedzie zapuszczone.
Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Oraz nie wydaje mi sie, zeby ta dosc specyficzna grupa zawodowa to byl jednak przeglad calego spoleczenstwa.
Ale (niestety) jest. I wbrew pozorom większość żołnierzy nie jest jakoś szczególnie wysportowana. Normy sprawności są tak niskie, że zdziwiłabyś się.
I tak i nie. Kobiety używają więcej kosmetyków. Ale możesz sobie wejść o dowolnej porze dnia na dowolną siłownię, aby przekonać się, że większość stanowią tam faceci. Tak - są też formy pozasiłowniane, ale ten sam efekt masz jak zerkniesz na biegi uliczne, sporty walki i całą resztę. Wyjątkiem tu chyba jedynie będzie joga.
Z tym 'całym złem tego świata' to bym nie przesadzał.
Obie płcie dbają o siebie mniej więcej tak samo, tylko robimy to inaczej. Po prostu nie lubię takiego klepania, że '40stolatek' to już ma bliżej jak dalej i jest obwisły. Niezależnie od płci, to po prostu nie jest prawdziwe. To raptem półmetek długości życia. Większość, o ile jakoś super się nie zapuści - to jest jako-tako wyględna. Obiektywnie 40letnia babka wygląda gorzej od 20letniej, ale w przypadku facetów to tak nie działa i dojrzali panowie jak najbardziej podobają się 'studentkom'.
Rozwalają mnie wpisy gdzie ludzie oceniają czy kobiety się gorzej starzeją czy faceci. Każdy przypadek jest inny. Obie płcie starzeją się zazwyczaj tak samo beznadziejnie. Uroda kobiety jest dodatkowo zawsze oceniana pod kątem młodości (bo to dla Panów jest kluczowe) podczas u facetów nie zwraca się na to uwagi stąd często panowie lubią sobie wmówić jak to faceci wyglądają z czasem lepiej a to g***** prawda jest.
Rozwalają mnie wpisy gdzie ludzie oceniają czy kobiety się gorzej starzeją czy faceci. Każdy przypadek jest inny. Obie płcie starzeją się zazwyczaj tak samo beznadziejnie. Uroda kobiety jest dodatkowo zawsze oceniana pod kątem młodości (bo to dla Panów jest kluczowe) podczas u facetów nie zwraca się na to uwagi stąd często panowie lubią sobie wmówić jak to faceci wyglądają z czasem lepiej a to g***** prawda jest.
Sęk w tym, ze tak jest. Co sama zauważyłaś. Kolejnym aspektem jest posiadanie przez nas grubszej skóry. I choć życie dojeżdża nas mocniej, przez co żyjemy krócej, to kwestia 'młodego wygladu' nie jest kluczowa w temacie atrakcyjności.
Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Nie, te typy pochodza z jakiejs starej analizy i obecnie chyba to podejscie jest przestarzale.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:
The relationship between genetics and athletic abilities is a subject of significant interest and research in the fields of sports science, genetics, and physiology. This relationship is complex, with genetic factors playing a crucial role in determining an individual's potential for athletic performance, but environmental factors and personal training also being critical. Here are some key points that highlight the connection between genetics and athletic abilities:
Genetic Predisposition: Certain genetic traits can predispose individuals to excel in specific types of sports or athletic activities. For example, variations in the ACTN3 gene have been associated with a predisposition to excel in either endurance sports (like long-distance running) or sprint/power sports (like weightlifting or sprinting). Those with a particular variant of the ACTN3 gene are more likely to have a higher proportion of fast-twitch muscle fibers, which are beneficial for explosive movements.
Muscle Composition and Performance: Genetics can influence muscle composition, including the ratio of slow-twitch to fast-twitch muscle fibers, muscle size, and muscle strength. These factors are crucial in determining an individual's capability in various physical activities and sports.
Oxygen Utilization: Variations in genes related to oxygen uptake, utilization, and recovery can impact an individual's endurance capabilities. For example, genetic factors can influence VO2 max (the maximum amount of oxygen an individual can utilize during intense exercise), which is a key determinant of endurance performance.
Injury Susceptibility: Genetics can also play a role in an individual's susceptibility to certain injuries, such as tendonitis or stress fractures. These predispositions can affect an athlete's ability to train consistently and perform at their best.
Recovery and Adaptation: Genetic differences can affect how quickly and effectively an individual's body recovers from exercise and adapts to training stimuli. This can influence overall athletic development and performance over time.
Psychological Traits: While often overlooked, the psychological traits that contribute to athletic success, such as motivation, resilience, and the ability to handle pressure, can also have genetic components.
However, it's important to note that while genetics can provide a potential framework for athletic abilities, environmental factors such as training, diet, and overall lifestyle play a significant role in realizing this potential. A combination of genetic predisposition and an optimal training and development environment is typically required for athletic excellence.
In summary, genetics can influence various aspects of athletic performance, from physical capabilities to injury risk and recovery. However, the full expression of athletic talent is a complex interplay of genetics, training, psychological factors, and environmental conditions.
Ale (niestety) jest. I wbrew pozorom większość żołnierzy nie jest jakoś szczególnie wysportowana. Normy sprawności są tak niskie, że zdziwiłabyś się.
Watpie.
I tak i nie. Kobiety używają więcej kosmetyków. Ale możesz sobie wejść o dowolnej porze dnia na dowolną siłownię, aby przekonać się, że większość stanowią tam faceci. Tak - są też formy pozasiłowniane, ale ten sam efekt masz jak zerkniesz na biegi uliczne, sporty walki i całą resztę. Wyjątkiem tu chyba jedynie będzie joga.
Ja mam inne spostrzezenie z silowni, tam gdzie chodze jest wiekszosc lasek przewaznie robiacych cardio.
Z tym 'całym złem tego świata' to bym nie przesadzał.
Obie płcie dbają o siebie mniej więcej tak samo, tylko robimy to inaczej. Po prostu nie lubię takiego klepania, że '40stolatek' to już ma bliżej jak dalej i jest obwisły. Niezależnie od płci, to po prostu nie jest prawdziwe. To raptem półmetek długości życia.
Alez jest xd
"The current life expectancy for Poland in 2024 is 79.43 years, a 0.21% increase from 2023."
"In Poland, life expectancy at birth (years) has improved by ▲ 4.56 years from 73.7 years in 2000 to 78.3 years in 2019."
"Selected Countries and Economies
Country Most Recent Year Most Recent Value
Poland 2021 72 "
"In 2022 the life expectancy in Poland increased to 77.4 years.
That year, the life expectancy for women was 81.3 years and for men 73.5 years."
Poland - Life expectancy at birth
Date Life expectancy - Women Life expectancy - Men Life expectancy
1984 75.00 66.80 70.80
1983 75.20 67.00 71.00
1982 75.20 67.20 71.10
1981 75.20 67.10 71.05
1980 74.40 66.00 70.10
Większość, o ile jakoś super się nie zapuści - to jest jako-tako wyględna. Obiektywnie 40letnia babka wygląda gorzej od 20letniej, ale w przypadku facetów to tak nie działa i dojrzali panowie jak najbardziej podobają się 'studentkom'.
Dopiero pisales, ze to "Kobiety mają ogromny problem z samooceną i zaufaniem jeśli facet wygląda lepiej od nich samych." No nie wydaje mi sie, zeby mialy wiekszy od ciebie. To ty tutaj sie zapierasz, ze nie ma roznicy miedzy zadbanym 40 latkiem a 20 latkiem. Jak najbardziej jest, to tak to dziala tak samo w przypadku facetow jak i kobiet, to, ze jestescie w stanie wyrwac mlodsze partnerki nie zalezy od samego wygladu. Starzy faceci podobaja sie malolatom z problemami, daddy issues, podoba sie ich portfel albo kombinacje tych rzeczy.
Jack Sparrow napisał/a:Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Nie, te typy pochodza z jakiejs starej analizy i obecnie chyba to podejscie jest przestarzale.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:The relationship between genetics and athletic abilities is a subject of significant interest and research in the fields of sports science, genetics, and physiology. This relationship is complex, with genetic factors playing a crucial role in determining an individual's potential for athletic performance, but environmental factors and personal training also being critical. Here are some key points that highlight the connection between genetics and athletic abilities:
Genetic Predisposition: Certain genetic traits can predispose individuals to excel in specific types of sports or athletic activities. For example, variations in the ACTN3 gene have been associated with a predisposition to excel in either endurance sports (like long-distance running) or sprint/power sports (like weightlifting or sprinting). Those with a particular variant of the ACTN3 gene are more likely to have a higher proportion of fast-twitch muscle fibers, which are beneficial for explosive movements.
Muscle Composition and Performance: Genetics can influence muscle composition, including the ratio of slow-twitch to fast-twitch muscle fibers, muscle size, and muscle strength. These factors are crucial in determining an individual's capability in various physical activities and sports.
Oxygen Utilization: Variations in genes related to oxygen uptake, utilization, and recovery can impact an individual's endurance capabilities. For example, genetic factors can influence VO2 max (the maximum amount of oxygen an individual can utilize during intense exercise), which is a key determinant of endurance performance.
Injury Susceptibility: Genetics can also play a role in an individual's susceptibility to certain injuries, such as tendonitis or stress fractures. These predispositions can affect an athlete's ability to train consistently and perform at their best.
Recovery and Adaptation: Genetic differences can affect how quickly and effectively an individual's body recovers from exercise and adapts to training stimuli. This can influence overall athletic development and performance over time.
Psychological Traits: While often overlooked, the psychological traits that contribute to athletic success, such as motivation, resilience, and the ability to handle pressure, can also have genetic components.
However, it's important to note that while genetics can provide a potential framework for athletic abilities, environmental factors such as training, diet, and overall lifestyle play a significant role in realizing this potential. A combination of genetic predisposition and an optimal training and development environment is typically required for athletic excellence.
In summary, genetics can influence various aspects of athletic performance, from physical capabilities to injury risk and recovery. However, the full expression of athletic talent is a complex interplay of genetics, training, psychological factors, and environmental conditions.
Jack Sparrow napisał/a:Ale (niestety) jest. I wbrew pozorom większość żołnierzy nie jest jakoś szczególnie wysportowana. Normy sprawności są tak niskie, że zdziwiłabyś się.
Watpie.
Jack Sparrow napisał/a:I tak i nie. Kobiety używają więcej kosmetyków. Ale możesz sobie wejść o dowolnej porze dnia na dowolną siłownię, aby przekonać się, że większość stanowią tam faceci. Tak - są też formy pozasiłowniane, ale ten sam efekt masz jak zerkniesz na biegi uliczne, sporty walki i całą resztę. Wyjątkiem tu chyba jedynie będzie joga.
Ja mam inne spostrzezenie z silowni, tam gdzie chodze jest wiekszosc lasek przewaznie robiacych cardio.
Jack Sparrow napisał/a:Z tym 'całym złem tego świata' to bym nie przesadzał.
Obie płcie dbają o siebie mniej więcej tak samo, tylko robimy to inaczej. Po prostu nie lubię takiego klepania, że '40stolatek' to już ma bliżej jak dalej i jest obwisły. Niezależnie od płci, to po prostu nie jest prawdziwe. To raptem półmetek długości życia.
Alez jest xd
"The current life expectancy for Poland in 2024 is 79.43 years, a 0.21% increase from 2023.""In Poland, life expectancy at birth (years) has improved by ▲ 4.56 years from 73.7 years in 2000 to 78.3 years in 2019."
Poland 2021 72 ""In 2022 the life expectancy in Poland increased to 77.4 years.
That year, the life expectancy for women was 81.3 years and for men 73.5 years."
1984 75.00 66.80 70.80
1983 75.20 67.00 71.00
1982 75.20 67.20 71.10
1981 75.20 67.10 71.05
1980 74.40 66.00 70.10Jack Sparrow napisał/a:Większość, o ile jakoś super się nie zapuści - to jest jako-tako wyględna. Obiektywnie 40letnia babka wygląda gorzej od 20letniej, ale w przypadku facetów to tak nie działa i dojrzali panowie jak najbardziej podobają się 'studentkom'.
Dopiero pisales, ze to "Kobiety mają ogromny problem z samooceną i zaufaniem jeśli facet wygląda lepiej od nich samych." No nie wydaje mi sie, zeby mialy wiekszy od ciebie. To ty tutaj sie zapierasz, ze nie ma roznicy miedzy zadbanym 40 latkiem a 20 latkiem. Jak najbardziej jest, to tak to dziala tak samo w przypadku facetow jak i kobiet, to, ze jestescie w stanie wyrwac mlodsze partnerki nie zalezy od samego wygladu. Starzy faceci podobaja sie malolatom z problemami, daddy issues, podoba sie ich portfel albo kombinacje tych rzeczy.
Oczywiscie ze jest roznica. A wogole zauwazylas, ze faceci tutaj oni to siebie uwazaja za pieknych i mlodych nawet jak.sa po 50 tce, a jak kobieta jest po 30 tce to juz pisza"ze jest za stara" ?
Halina3.1 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:The relationship between genetics and athletic abilities is a subject of significant interest and research in the fields of sports science, genetics, and physiology. This relationship is complex, with genetic factors playing a crucial role in determining an individual's potential for athletic performance, but environmental factors and personal training also being critical. Here are some key points that highlight the connection between genetics and athletic abilities:
Jack Sparrow napisał/a:Ale (niestety) jest. I wbrew pozorom większość żołnierzy nie jest jakoś szczególnie wysportowana. Normy sprawności są tak niskie, że zdziwiłabyś się.
Watpie.
Jack Sparrow napisał/a:I tak i nie. Kobiety używają więcej kosmetyków. Ale możesz sobie wejść o dowolnej porze dnia na dowolną siłownię, aby przekonać się, że większość stanowią tam faceci. Tak - są też formy pozasiłowniane, ale ten sam efekt masz jak zerkniesz na biegi uliczne, sporty walki i całą resztę. Wyjątkiem tu chyba jedynie będzie joga.
Jack Sparrow napisał/a:Z tym 'całym złem tego świata' to bym nie przesadzał.
Alez jest xd
"The current life expectancy for Poland in 2024 is 79.43 years, a 0.21% increase from 2023.""In Poland, life expectancy at birth (years) has improved by ▲ 4.56 years from 73.7 years in 2000 to 78.3 years in 2019."
1984 75.00 66.80 70.80
1983 75.20 67.00 71.00
1982 75.20 67.20 71.10
1981 75.20 67.10 71.05
1980 74.40 66.00 70.10Jack Sparrow napisał/a:Większość, o ile jakoś super się nie zapuści - to jest jako-tako wyględna. Obiektywnie 40letnia babka wygląda gorzej od 20letniej, ale w przypadku facetów to tak nie działa i dojrzali panowie jak najbardziej podobają się 'studentkom'.
Oczywiscie ze jest roznica. A wogole zauwazylas, ze faceci tutaj oni to siebie uwazaja za pieknych i mlodych nawet jak.sa po 50 tce, a jak kobieta jest po 30 tce to juz pisza"ze jest za stara" ?
Tak robia. A w prawdziwym zyciu jest jeszcze gorzej.
JuliaUK33 napisał/a:Halina3.1 napisał/a:Nie, te typy pochodza z jakiejs starej analizy i obecnie chyba to podejscie jest przestarzale.
Watpie.
Alez jest xd
1984 75.00 66.80 70.80
1983 75.20 67.00 71.00
1982 75.20 67.20 71.10
1981 75.20 67.10 71.05
1980 74.40 66.00 70.10Dopiero pisales, ze to "Kobiety mają ogromny problem z samooceną i zaufaniem jeśli facet wygląda lepiej od nich samych." No nie wydaje mi sie, zeby mialy wiekszy od ciebie. To ty tutaj sie zapierasz, ze nie ma roznicy miedzy zadbanym 40 latkiem a 20 latkiem. Jak najbardziej jest, to tak to dziala tak samo w przypadku facetow jak i kobiet, to, ze jestescie w stanie wyrwac mlodsze partnerki nie zalezy od samego wygladu. Starzy faceci podobaja sie malolatom z problemami, daddy issues, podoba sie ich portfel albo kombinacje tych rzeczy.
Tak robia. A w prawdziwym zyciu jest jeszcze gorzej.
Wole sobie nie wyobrazac
47 2024-02-16 21:32:10 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-02-16 21:33:01)
Jack Sparrow napisał/a:Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:
To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
To ty tutaj sie zapierasz, ze nie ma roznicy miedzy zadbanym 40 latkiem a 20 latkiem.
Jest różnica. Zadbany 40stolatek jest atrakcyjniejszy. Już pierdylion dyskusji o tym było. Poczytaj o SMV bo to odnosi się generalnie stricte do wieku. I jak dla kobiet szczyt przypada na ich lata 20ste, tak u facetów na wczesne lata 40ste. Bo wiek i młody wygląd nie jest ani jedynym ani nawet nie głównym czynnikiem atrakcyjności u faceta.
A Ty skad wiesz skoro mieszkasz w USA?
Halina3.1 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
To ty tutaj sie zapierasz, ze nie ma roznicy miedzy zadbanym 40 latkiem a 20 latkiem.
Jest różnica. Zadbany 40stolatek jest atrakcyjniejszy. Już pierdylion dyskusji o tym było. Poczytaj o SMV bo to odnosi się generalnie stricte do wieku. I jak dla kobiet szczyt przypada na ich lata 20ste, tak u facetów na wczesne lata 40ste. Bo wiek i młody wygląd nie jest ani jedynym ani nawet nie głównym czynnikiem atrakcyjności u faceta.
A jak kobieta ma np 30 lat,a wyglada na 20 z wygladu to tez taka kobiete takie 40 latki beda podrywac biorac pod uwage,ze bardzo wolno sie starzeje, czy koniecznie poleca do 20 latki,ktora wyglada na swoj wiek?
Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia.To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
Teraz sie zamotalo wszystko.
Ja napisalam o byciu atletycznym i nie doprecyzowalam, ze chodzilo mi o to, ze ktos jest np atleta w szkole czy poza szkola. Nie chodzilo mi na poczatku o zadne typy budowy ciala ale tego nie opisalam wystarczajaco szczegolowo, wiec my bad.
Poznej ty wspomniales o genetyce "Nie ma takiej budowy 'z genów'.
Ja na to napisalam, ze predyspozycje genetyczne sa.
Ty napisales wtedy "Możesz być ektomorfikiem, endomorfikiem lub mezomorfikiem. Ten ostatni faktycznie bywa nazywany atletycznym, ale dotyczy to proporcji, a nie ilości i widoczności umięśnienia."
A ja w swoim nastepnym poscie napisalam, ze te typy "ektomorfik, endomorfik lub mezomorfik" pochodza ze starej analizy wlasnie typologii Sheldona ktora obecnie jest uznawana za przestarzala, oraz bardzo stereotypizuje, bo on tam laczy te typy budowy ciala z cechami charaktery jak leniwy, co jest absurdem.
Wiem, ze chatgpt podaje mi jakie markery genowe sa uznawane za warunkujace predyspozycje atletyczne, o to mi chodzilo jak zadawalam pytanie.
Zadbany 40 latek jest atrakcyjniejszy od zadbanego 20 latka?(piszemy tutaj o fizycznosci, bo intelektualnie to jak najbardziej). Chyba w universum Jacka xd
Z punktu malolat to w wieku 40+ lat glownym czynnikiem atrakcyjnosci u faceta jest stan jego konta bankowego. Ale ok, kazdemu wolno zyc marzeniami xddd
Halina3.1 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:Ty chyba dawno nie widziałaś na oczy współczesnych 20stolatków. Większość ma ciała w o wiele gorszym stanie niż jako-tako dbający o siebie 40stolatek.
A Ty skad wiesz skoro mieszkasz w USA?
Jak milo, Mariuszek sie uaktywnil przy piateczku. A juz sie zaczynalam martwic, ze sterydy przedawkowales.
No skoro jestesmy w komplecie, to odpowiem ci na to pytanie. Bywam w Polsce. Dotarly juz do nas takie luxusy jak samoloty, wsiadasz na JFK a 8.5 godz pozniej jestes w Warszawie.
Jack Sparrow napisał/a:Halina3.1 napisał/a:Nie, te typy pochodza z jakiejs starej analizy i obecnie chyba to podejscie jest przestarzale.
Chodzilo mi raczej o research genetyczny, tak na szybko z gpt4:To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
A jak kobieta ma np 30 lat,a wyglada na 20 z wygladu to tez taka kobiete takie 40 latki beda podrywac biorac pod uwage,ze bardzo wolno sie starzeje, czy koniecznie poleca do 20 latki,ktora wyglada na swoj wiek?
Ja odpowiem. Dla nich wiek ma znaczenie. Miałam taką sytuację, trochę nie wiem czy ja opowiadać na forum bo jest moja "ulubiona" Opisująca charakter facetów i opowiadam wszem i wobec więc mogę być jakoś przez to rozpoznana ale nie mogę się oprzeć.
Otóż w 2022 powiedzmy w miejscu publicznym zagadał mnie typ, tak z wyglądu 43 , potem go obczaiłam gdzieś na stronie to tak właśnie tyle mial. No i zagadał mnie ten typ, a że z wyglądu niczego sobie i gadane miał niezłe, od słowa do słowa no to kolacja czemu by nie.
Przychodze na ta kolacje, rozmawiamy, cały czas żywo zaangażowany, jest dobrze. I w pewnym momencie mówi coś takiego,, ile masz lat? 25? 26? Ja dumnie oznajmiam, że mam 34 i wiesz co zrobił? Popatrzył na zegarek, na telefon j powiedział, że ma emergency w firmie
Tak więc im starszy typo grzyb, tym większe ma znaczenie wiek laski. Koniecznie musi mieć 20.
JuliaUK33 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
Ja odpowiem. Dla nich wiek ma znaczenie. Miałam taką sytuację, trochę nie wiem czy ja opowiadać na forum bo jest moja "ulubiona" Opisująca charakter facetów i opowiadam wszem i wobec więc mogę być jakoś przez to rozpoznana ale nie mogę się oprzeć.
Otóż w 2022 powiedzmy w miejscu publicznym zagadał mnie typ, tak z wyglądu 43 , potem go obczaiłam gdzieś na stronie to tak właśnie tyle mial. No i zagadał mnie ten typ, a że z wyglądu niczego sobie i gadane miał niezłe, od słowa do słowa no to kolacja czemu by nie.
Przychodze na ta kolacje, rozmawiamy, cały czas żywo zaangażowany, jest dobrze. I w pewnym momencie mówi coś takiego,, ile masz lat? 25? 26? Ja dumnie oznajmiam, że mam 34 i wiesz co zrobił? Popatrzył na zegarek, na telefon j powiedział, że ma emergency w firmie![]()
Tak więc im starszy typo grzyb, tym większe ma znaczenie wiek laski. Koniecznie musi mieć 20.
Wow niezly hardcore...
Karmaniewraca napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:A jak kobieta ma np 30 lat,a wyglada na 20 z wygladu to tez taka kobiete takie 40 latki beda podrywac biorac pod uwage,ze bardzo wolno sie starzeje, czy koniecznie poleca do 20 latki,ktora wyglada na swoj wiek?
Przychodze na ta kolacje, rozmawiamy, cały czas żywo zaangażowany, jest dobrze. I w pewnym momencie mówi coś takiego,, ile masz lat? 25? 26? Ja dumnie oznajmiam, że mam 34 i wiesz co zrobił? Popatrzył na zegarek, na telefon j powiedział, że ma emergency w firmie![]()
Tak więc im starszy typo grzyb, tym większe ma znaczenie wiek laski. Koniecznie musi mieć 20.Wow niezly hardcore...
Tak, mam takich historii dziesiątki. Jakiś typ pisze na ig i ja już wiem, że jak mu powiem ile mam lat to dalej nie będzie konwersacji. Totalnie od tego zaczynam xD
Kiedyś dostałam wiadomość od znajomego, że żałuję że nigdy do mnie podszedł bo nie miał śmiałości, że krótko pracowaliśmy (on miał staż w firmie) więc mu powiedziałam, że mam 30 lat i już sobie nawet odjelam żeby mu nie było głupio że stara dupa mu się spodobała, już nigdy się nie odezwał nawet dał unfollow. Życie. Faceci są zjebani xD
Obrzydliwe stwierdzenia w stosunku do kobiet że ich szczyt przypada na lat 20 a później to już lepiej się do grobu polozyc, dlatego faceci to w większości małe fiut..którzy myślą tylko i wyłącznie jedna częścią ciała a z uczuciem to nie ma nic wspólnego. 40 Latkowie mi się nie podobaja, więc nieprawda że podobają się młodszym kobietom.
JuliaUK33 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:To jest co innego. Typy sylwetki, o których pisałaś i o jakich ja pisałem to nie jest to, co opisuje ci AI. On opisuje genetyczne predyspozycje do sportu i aktywności fizycznej na podstawie wariacji genu ACTN3. Tego wszystkiego nie widać w somatotypie do czego się odnosisz, a przynajmniej nie w większości. Ja pisałem w typologii Sheldona. Typ 'atletyczny' pojawia się natomiast w typologii Kretschmera (jeszcze starszej).
Trzeba bylo powiedziec, ze masz 18 skoro mlodo wygladasz to by Cie na czworaka do domu odwiozl z tej radosci. Ja tez korzystam.z mlodego wygladu jak tylko moge, bo niewiadomo co bedzie w pozniejszym wieku, wiec trzeba korzystac z darow pieknosci i mlodosci, chociaz kiedys obnizalam sobie wiek, a dzis podaje z duma prawdziwy, bo kazdy mowi "wow you look much younger for your age" wiec chodze dumna jak.paw
57 2024-02-16 22:15:20 Ostatnio edytowany przez Karmaniewraca (2024-02-16 22:17:20)
Karmaniewraca napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:A jak kobieta ma np 30 lat,a wyglada na 20 z wygladu to tez taka kobiete takie 40 latki beda podrywac biorac pod uwage,ze bardzo wolno sie starzeje, czy koniecznie poleca do 20 latki,ktora wyglada na swoj wiek?
Tak więc im starszy typo grzyb, tym większe ma znaczenie wiek laski. Koniecznie musi mieć 20.Trzeba bylo powiedziec, ze masz 18 skoro mlodo wygladasz to by Cie na czworaka do domu odwiozl z tej radosci. Ja tez korzystam.z mlodego wygladu jak tylko moge, bo niewiadomo co bedzie w pozniejszym wieku, wiec trzeba korzystac z darow pieknosci i mlodosci, chociaz kiedys obnizalam sobie wiek, a dzis podaje z duma prawdziwy, bo kazdy mowi "wow you look much younger for your age" wiec chodze dumna jak.paw
Nie chce spotykać się z typem dla którego wiek ma znaczenie. Dlatego wolę mówić od razu. Dla mnie to jest takie małe,ze musi sobie ego reperowac 20 letnia dziewczyna. Totalnie nie chce takich typów w swoim życiu.
Teraz zaczęłam się spotykać z młodszym chłopakiem, nie wydaje się być przejęty tym, że jestem starsza. Ale pożyjemy zobaczymy.
Ale tak, zdarzyło mi się wykorzystać typa na swój niby młodszy wiek, ale tego już naforum nie napisze co to było ; P
Ach ta Ameryka.Tam dalej wszystko jest największe na świecie.Szczególnie ego.A taka Halinka 3.1 jak już wysiądzie z Dreamlinera na JFK to wygląda jak JLo.Naprawdę wystarczy wylądować na JFK.Podobnie dumna córa Albionu Julka 33 funkcjonująca dzięki benefitom od JKM Karola III-go.Wszysto wie.wszędzie była,wszystkich by kopała w d,wyrzucała przez okno,prawdziwe marzenie każdego mężczyzny.Świat się kończy.
Tak, żadna kobieta nie chce aby facet postrzegał ja przez wiek, to jest cholernie krzywdzące, tym bardziej że czas szybko leci i żadna 20 latka czy 30 nie będzie wiecznie nią.
Tak, żadna kobieta nie chce aby facet postrzegał ja przez wiek, to jest cholernie krzywdzące, tym bardziej że czas szybko leci i żadna 20 latka czy 30 nie będzie wiecznie nią.
Problem z facetami obecnie jest taki, zwłaszcza z tymi koło 40. Mają napakowane mozgi jakimiś wykresami, przekonaniami. Nie dociera do nich że jeśli laska która na 30 kilka lat wygląda młodo, to nie znaczy że musi mieć 20 ponieważ jak się ma 30 dalej się jest młodym. To takie trudne dla nich. Mają te swoje nabite lby, ubite jakimis farmazonami i się wymądrzaja. A wystarczy zrobić jedna rzecz, wyjść do ludzi. Moje koleżanki wyglądają zajebiscie będąc po 30, mają młodszych facetów, bo te stary grzyby mają grzyba właśnie w mózgu. Nieużywane się kurczy. Polecam trochę pożyć, wyjść z forum. Ludzie po 30 wyglądają młodo bo są młodzi.
Ale zaraz wpadnie Jack będzie pierdolił te swoje forumowe mądrości i niech żyje sobie w swoim świecie, że jest atrakcyjny dla kogoś tam w swojej głowie.
JuliaUK33 napisał/a:Karmaniewraca napisał/a:Ja odpowiem. Dla nich wiek ma znaczenie. Miałam taką sytuację, trochę nie wiem czy ja opowiadać na forum bo jest moja "ulubiona" Opisująca charakter facetów i opowiadam wszem i wobec więc mogę być jakoś przez to rozpoznana ale nie mogę się oprzeć.
Tak więc im starszy typo grzyb, tym większe ma znaczenie wiek laski. Koniecznie musi mieć 20.Trzeba bylo powiedziec, ze masz 18 skoro mlodo wygladasz to by Cie na czworaka do domu odwiozl z tej radosci. Ja tez korzystam.z mlodego wygladu jak tylko moge, bo niewiadomo co bedzie w pozniejszym wieku, wiec trzeba korzystac z darow pieknosci i mlodosci, chociaz kiedys obnizalam sobie wiek, a dzis podaje z duma prawdziwy, bo kazdy mowi "wow you look much younger for your age" wiec chodze dumna jak.paw
Nie chce spotykać się z typem dla którego wiek ma znaczenie. Dlatego wolę mówić od razu. Dla mnie to jest takie małe,ze musi sobie ego reperowac 20 letnia dziewczyna. Totalnie nie chce takich typów w swoim życiu.
Teraz zaczęłam się spotykać z młodszym chłopakiem, nie wydaje się być przejęty tym, że jestem starsza. Ale pożyjemy zobaczymy.Ale tak, zdarzyło mi się wykorzystać typa na swój niby młodszy wiek, ale tego już naforum nie napisze co to było ; P
Do.mnie na randkowym rozni pisali I pisza nadal starsi, mlodsi
40 latek dla wiekszosci mlodych kobiet nie jest atrakcyjny. Portfel mu nie pomoze bo 20 latkom co innego imponuje.
40 latek dla wiekszosci mlodych kobiet nie jest atrakcyjny. Portfel mu nie pomoze bo 20 latkom co innego imponuje.
Cóż za obrazoburcza teza .
Z punktu malolat to w wieku 40+ lat glownym czynnikiem atrakcyjnosci u faceta jest stan jego konta bankowego. Ale ok, kazdemu wolno zyc marzeniami xddd
Nie wierzę... Nie wierzę, że aż tyle czasu wam zajęło rozwiązanie tej zagadki
Jest taki typ kobiet, które przez całe swoje życie będą się wiązały z facetami, przy których mogłyby wieść wygodne i bezwysiłkowe życie, niezależnie do wieku tych facetów, ich wyglądu, a nawet stanu cywilnego, bo to są kwestie trzeciorzędne. I jest również typ facetów, którym to odpowiada, więc w sumie wszyscy są zadowoleni, dopóki taki układ działa, a działa dopóki wszystkim się zgadza. Mija miesiąc, rok czy dwa i albo ona przechodzi do innego, albo on wymienia ją na inną i cały cykl zaczyna się od nowa.
65 2024-02-17 09:37:51 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-02-17 09:39:10)
Halina3.1 napisał/a:Z punktu malolat to w wieku 40+ lat glownym czynnikiem atrakcyjnosci u faceta jest stan jego konta bankowego. Ale ok, kazdemu wolno zyc marzeniami xddd
Nie wierzę... Nie wierzę, że aż tyle czasu wam zajęło rozwiązanie tej zagadki
![]()
Jest taki typ kobiet, które przez całe swoje życie będą się wiązały z facetami, przy których mogłyby wieść wygodne i bezwysiłkowe życie, niezależnie do wieku tych facetów, ich wyglądu, a nawet stanu cywilnego, bo to są kwestie trzeciorzędne. I jest również typ facetów, którym to odpowiada, więc w sumie wszyscy są zadowoleni, dopóki taki układ działa, a działa dopóki wszystkim się zgadza. Mija miesiąc, rok czy dwa i albo ona przechodzi do innego, albo on wymienia ją na inną i cały cykl zaczyna się od nowa.
A ile kłótni było, że nie, że kobiety nie lecą na kasę
"Chcę porządnego faceta, dostępnego emocjonalnie, nie rozumiem tych wszystkich napalonych oblechów"
Tym czasem: