Shinigami napisał/a:Witajcie, miałem trochę wolnego czasu z powodu choroby, a wręcz "zgonowałem" i dopiero dziś jestem w stanie cokolwiek robić więc słuchałem sobie różnych podcastów i trafiłem na ten.
https://www.youtube.com/watch?v=Qx4sEiq … dzie%C4%87
Słuchając tego kilka razy miałem szczękę niemal przy ziemi, to czego się tu słucha to jest coś strasznego. Co o tym sądzicie, jakie macie zdanie na temat treści tego filmu? Sama prawda czy jednak już skrajność? Pytam z ciekawości, nie o żadne rady czy pomoc.
Ja mam zdanie, że jest to tzw. pustak. Od postawy pustaka chroni posiadanie nawet najmniejszego cienia osobowości czy pasji.
Taki przykład pustakowych mądrości: kobiety zdradzają z nudów. No dobrze, ale dlaczego dorosła kobieta nie może sobie sama zorganizować czasu wolnego? Przecież można uprawiać sporty ekstremalne, kończyć studia podyplomowe, rozwijać się w jakikolwiek sposób w sferze nie seksualnej, nie towarzyskiej. Czy naprawdę siusiak to jedyna metoda na nude w życiu kobiety? Serio? Ja uważam że nie.
Kolejne: ludzie są egoistami z natury. Otóż nie. Kooperacja jest strategią na przetrwanie naszego gatunku. Np. w każdej kulturze na ziemi zabijanie jest złe. Nie ma takiej kultury w której zabijanie członka swojego plemienia w złości, bo masz takie widzi mi się jest tolerowane. Można zabić członka innej grupy w ramach rywalizacji, można złożyć człowieka w ofierze, ale zabić bo chcesz i jest to dla ciebie wygodne nie. W ludziach widok innego martwego człowieka budzi niechęć i odraze. Dlaczego tak jest skoro z natury jesteśmy egoistyczny? Widok martwych ludzi powinien nas cieszyć, albo przynajmniej nie niepokoić, nie budzić niechęci jeśli mamy "nature" egoisty.
"Nie wymagajmy od dziewczyny lat 20, żeby patrzyła na faceta jakie ma IQ wysokie, ona bardziej patrzy na to jaki ma zegarek" iksde. Już dalej nie dałam rady słuchać tego pierdolenia. Cały wywiad to nie jest teoria kobiet, teoria wszystkiego, ale prywatne wynurzenia tej kobiety. Co chwile eeee,aaaa eeee, jakaś gwara rodem z białegostoku. Przecież nawet po tonie głosu, dykcji, widać że to jest kretynka.
Tu dla porównania inna jutuberka w okolicach 30 ( fanka kultury azji, z wykształcenia dziennikarka, prowadzi audycje radiową o k-popie i kanał od X lat): https://www.youtube.com/watch?v=jFXeoAu … udiaCloudy
Przecież to jest niebo a ziemia jak porównasz ich dykcje, słownictwo, przemyślenia, sposób postrzegania świata, to na co stawiają akcenty, poziom wrażliwości.
Myślę, ze to wywiad na zasadzie "daj im łopate, sami sobie wykopią grób". Facet wcale nie nakreca laski żeby wygadywała takie pierdoły, nie podpuszcza jej, nie chce jej zdemaskować podstępem. wręcz przeciwnie. Wszystko jest w klimacie miłej pogawędki przy kawie. Dla ciebie Shini jest z tego lekcja taka: jak chcesz poznać szona to pozwól mu mówić. Nie oceniaj, przytakuj, pytaj z zainteresowaniem, potwierdzaj to co słyszysz. Większośc szonów sama się zdemaskuje i zacznie wygadywać takie oto pierdoły.
A dajcie spokój z takimi szurskimi kanałami.
Mają taką wartość socjotechniczną, co eugenika.
Myślę, że warto sobie posłuchać, żeby wiedzieć jak takich cwaniar unikać. Zapamiętać jakieś wyrózniki stylu, bulletpointy typu że za młodu to trzeba się wyszaleć, najlepiej z kimś kto ma fajny zegarek itp.
"Mierzmy siły na zamiary. Jesli jest dość inteligenta laska to przekarkuruje (nie wiem co ona tam bełkocze, zakładam że chodzi o kalkulowanie XD) szkoda marnować czasu na kogoś z kim nie wygramy, jeśli jest dobrym graczem".
Niezłe szkonisko.
Inteligenta laska to jest w stanie sobie znaleźć prace w której sobie zarobi na to co chce mieć w życiu i nie musi nikomu dawać dupy, żeby kupić sobie mieszkanie czy samochód. Jak musi karkurować komu dawać dupy to raczej jest zwykłą cwaniarą.