JuliaUK33 napisał/a:Ty wogole wiesz na czym polegaja podatki? Podatek nie nalezy do pracownika-podatek sie placi na rozne rzeczy w kraju. Tak wogole to drzecie sie zawsze "ze wasze podatki ida na zasilki ". A skad wiesz, czy akurat twoj nie idzie na utrzymanie wiezienia i, ze nie sponsorujesz kryminalistow?... i tak zona na utrzymaniu meza niczym sie nie rozni od kobiety na zasilku-obie nie pracuja. A jakie wartosci dodatnie ma kobieta na utrzymaniu meza dla kraju? Zadnych. Czy kraj korzysta na tym jezeli ona gotuje obiady i sprzata w domu? NIE korzystaja jedynie jej dzieci i maz.
Haha, Julka chce nas uczyć o podatkach
Naprawdę pomyśl czasem zanim coś napiszesz, bo usilnie usiłujesz coś sobie racjonalizować, a przy okazji nas przekonać, ale z każdym wpisem tylko się pogrążasz swoją nieznajomością tematu.A jeśli już mowa o przykładowych więzieniach, to są takie jednostki społeczne, które należy izolować dla dobra społeczeństwa, dlatego też więziennictwo finansowane jest z podatków obywateli, którzy solidarnie się na to składają. I oczywiście, że mnie to wkurza, tak jak i wiele innych rzeczy mnie wkurza, jak choćby rozdawnictwo i patologie w finansach państwa, to Cię jednak w żaden sposób nie zwalnia z odpowiedzialności za moją własną życiową postawę.
JuliaUK33 napisał/a:I co z tego nazywaj mnie sobie jak chcesz. Niech tam bedzie,ze jestem pasozytem przynajmniej zyje jak chce, a nie pod czyjes dyktando, nikomu nie usluguje i nie jestem pod niczyja kontrola -przy takim zyciu nazwanie mnie pasozytem nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Lepiej byc nazwana pasozytem i zyc jak sie chce, niz zyc pod dyktando innych tylko po to by byc glaskanym po glowce "ze robi sie dobrze" i zbierac pochwaly... przy koncu zycia na lozu smierci wielu to zrozumialo, ale niestety bylo juz za pozno
Tylko Ci się wydaje, że żyjesz jak chcesz, a tak naprawdę to niemal WSZSTKO Cię ogranicza. Nie możesz nawet wynająć mieszkania i musisz koleżance siedzieć na głowie. Wielu rzeczy nie możesz, nawet dziecku musisz odmawiać, ale będziesz mydlić oczy jak to Ci jest dobrze.
Nawet ludzie pracujacy maja ograniczenia. I po co mam placic za wynajem mieszkania,gdzie prywatni landlordzi zdzieraja kase,ze tylko plakac,skoro moja kumpela sama zaproponowala mi mieszkanie u siebie-jestesmy przyjaciolkami od lat i sobie nawzajem pomagamy. Co musze odmawiac dziecku? Moze podaj przyklady? Bo corka ma wiele rzeczy