Jak zwykle off top, nic nowego.
Ale do jeszcze bardzo niedawna, ciąża w wieku 20 alt, to było jak najbardziej cos normalnego i powszechnego.
To teraz, z powodu skandalicznych cen nieruchomości, ludzie muszą czekać do tej 30, aby to dziecko mogło sie pojawić i stworzyć mu jakieś warunki.
Dodatkowo, powiedzmy sobie szczerze, jak ktoś chce mieć dożą rodzinę, powiedzmy tą 3/4 dzieci.
To o wiele lepiej, zarówno dla zdrowia matki, jak i dzieci, urodzić je w przedziale 20-30, a nie 30-40+
Jak dla mnie ( uwaga własna opinia), bardziej odpowiedzialne , nawet z perspektywy tego dziecka, jest je urodzić w wieku 20 lat, niz 40 kilku.
Gdzie de facto, to dziecko wchodzące w dorosłość, juz musi brać na sobie ciężar pomocy starszym rodzicom, a gdy samo będzie miało 40, i będzie chciało założyć rodzinę, to do opieki nad noworodkiem, dojdzie opieka na 80 letnimi rodzicami.
Nie do pozazdroszczenia los.
Moja żona tez zaszła w ciąże jako nastolatka, (19 lat), fakt szybko musiała dorosnąć, skończyć studia i zająć sie sama dzieckiem, ale jak sama twierdzi z perspektywy alt, uważa to za ogromny plus.
Bo ma teraz 12 letnie dziecko, gdy ona ma lat 32.
a jej równolatki i starsze kolezanki w pracy, dopiero zachodzą w ciąże, i będą przechodzić przez te wszystkie etapy, rodzicielstwa, z ciałem, które nie regeneruje sie jzu tak szybko.