Co myslicie o filmie "zielona granica" ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co myslicie o filmie "zielona granica" ?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 144 z 144 ]

131

Odp: Co myslicie o filmie "zielona granica" ?
zwyczajny gość napisał/a:

Przyjmując imigrantów niczego nie naprawiamy. Usczęśliwiamy jedynie lokalne rządy do prowadzenia dotychczasowej polityki - i produkowania dalszych zastępów nędzarzy i emigrantów. Niestety życie jest brutalne, tam sami ludzie muszą to zrozumieć. Możemy pomagać, ale jedynie TAM a nie u nas.

Dokladnie tak napisałam. Pomagajmy ale nie u nas tylko tam. Może się w końcu oni sami ogarną. Co nie zmienia faktu, że nie mogłabym zasnąć wiedząc, że odmówiłam  miski ryżu z jogurtem ( podobno to ulubione danie dzieci w misji chrześcijańskiej ktorej przelewam pieniądze). Tobie też polecam smile 20 dolarów to 1 posiłek dla 50 dzieci  przez cały miesiąc smile Przełam się i ty i wpłać. Może kiedyś któreś z tych dzieci odmieni losy świata.

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-10-04 19:20:56)

Salomonka napisał/a:

Przyjmując imigrantów niczego nie naprawiamy. Usczęśliwiamy jedynie lokalne rządy do prowadzenia dotychczasowej polityki - i produkowania dalszych zastępów nędzarzy i emigrantów. Niestety życie jest brutalne, tam sami ludzie muszą to zrozumieć. Możemy pomagać, ale jedynie TAM a nie u nas.

Dokladnie tak napisałam. Pomagajmy ale nie u nas tylko tam. Może się w końcu oni sami ogarną. Co nie zmienia faktu, że nie mogłabym zasnąć wiedząc, że odmówiłam  miski ryżu z jogurtem ( podobno to ulubione danie dzieci w misji chrześcijańskiej ktorej przelewam pieniądze). Tobie też polecam smile 20 dolarów to 1 posiłek dla 50 dzieci  przez cały miesiąc smile Przełam się i ty i wpłać. Może kiedyś któreś z tych dzieci odmieni losy świata.

A jaka masz gwarancje, ze te pieniadze ida na te dzieci? No chyba,ze pomagasz prywatnie rodzinom i wplacasz na ich konta bankowe... natomiast raz reklamowali daj £2 na czysta wode, a za rok zero nowej studni, zero czystej wody i bylo daj £5 na czysta wode-to gdzie ta kasa poszla sie pytam przeciez oni tysiace pewnie dostali, bo ludzie z calego swiata pewnie wplacali oj zeby nie bylo ,ze my tu naiwni myslimy, ze wspieramy biednych ludzi,a ta kasa do rzadow albo co gorsze na terroryzm idzie.  Ja wole prywatnie pomagac nie ufam organizacjom cos nie widac efektow ich dzialan a co roku wolaja wiecej kasy

133

JuliaUK33 napisał/a:

A jaka masz gwarancje, ze te pieniadze ida na te dzieci? No chyba,ze pomagasz prywatnie rodzinom i wplacasz na ich konta bankowe... natomiast raz reklamowali daj £2 na czysta wode, a za rok zero nowej studni, zero czystej wody i bylo daj £5 na czysta wode-to gdzie ta kasa poszla sie pytam przeciez oni tysiace pewnie dostali, bo ludzie z calego swiata pewnie wplacali oj zeby nie bylo ,ze my tu naiwni myslimy, ze wspieramy biednych ludzi,a ta kasa do rzadow albo co gorsze na terroryzm idzie.  Ja wole prywatnie pomagac nie ufam organizacjom cos nie widac efektow ich dzialan a co roku wolaja wiecej kasy

Pewnie że gwarancji nie mam żadnej, ale w tym roku przyjedzie do mnie na Święta dziewczynka. Bardzo się cieszę na to spotkanie, korespondujemy już od dłuższego czasu i opłaciłam jej przelot tam i z powrotem. Było naprawdę wiele załatwiania i papierkowych spraw ale w końcu chyba wszystko załatwione i w końcu ją poznam.

134

Salomonka napisał/a:

Widzisz ja też pomagam, płace na misje. Wiem dla kogo i mam co roku sprawozdanie z wykorzystania.
Ale jestem zdecydowanie przeciwny przyjmowaniu emigrantów. Z wielu powodów. Choćby te -
Bo ci co przyjeżdżają to nie są ci co najbardziej potrzebują.
Bo się nie asymilują i nie chcą pracować.
Bo tworzą swoje getta i grupy przestępcze.
A do tego gdy przyjmiemy 100, to za tydzień będzie 1000 a za miesiąc 10.000.
To nie tędy droga.

135

Salomonka napisał/a:

Widzisz ja też pomagam, płace na misje. Wiem dla kogo i mam co roku sprawozdanie z wykorzystania.
Ale jestem zdecydowanie przeciwny przyjmowaniu emigrantów. Z wielu powodów. Choćby te -
Bo ci co przyjeżdżają to nie są ci co najbardziej potrzebują.
Bo się nie asymilują i nie chcą pracować.
Bo tworzą swoje getta i grupy przestępcze.
A do tego gdy przyjmiemy 100, to za tydzień będzie 1000 a za miesiąc 10.000.
To nie tędy droga.

Mysle tak samo, czyli pomagac, ale nie przyjmowac do Polski. I dac tym bezmozgom antykoncepcje bo mnie cos zalewa jak widze te reportaze, gdzie cala rodzina nie ma co jesc,a kobieta w ciazy lazi kolejnej. Tam jest za duzo dzieci to wszystko prowadzi do kryzysu nie tylko w Afryce,ale tez w Europie i klechstwo sie do tego przyczynilo pierdzielac glupoty o tym,ze prezerwatywa to grzech

136

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

al mi np. dzieci w Afryce które cierpią głod i przelewam na konto odpowiednich fundacji sporo kasy  co miesiąc,

Ci ludzie tam na miejscu muszą w końcu się ocknąć i zacząć myśleć, co robią źle że wciąż mają ten sam problem.

A po co, skoro są takie jelenie jak ty, które wciąż i wciąż ładują im hajs?

A w naturze wszystko samo się reguluje. W szkole nawet uczą o czymś takim jak pojemność ekosystemu, że nawet zacytuję:

"Pojemność środowiska - maksymalna ilość osobników danego gatunku przypadająca na jednostkę objętości (lub powierzchni), które mogą żyć w danym środowisku. Populacja do swego wzrostu i rozwoju musi posiadać odpowiednią ilość pokarmu, odpowiednią ilość miejsc na schronienie i rozmnażanie.

Jeśli gdzieś obrodzi w pokarm dla zajączków i te mnożą się na potęgę, to w pewnym momencie populacja zajączków dochodzi do granic pojemności swojego naturalnego ekosystemu. Jeśli zostanie ona przekroczona, to rodzi się za dużo zajączków w stosunku do ilości pokarmu. Zajączki zaczynają więc przymierać głodem. W dodatku dużo zajączków przyciąga dużo złych lisów, wilków, drapieżnych ptaków itd., które ciągną w ten region z racji obfitości pokarmu. I same mnożą się na potęgę, bo łatwo złapać zajączka żeby nakarmić swoje małe wilczki i lisiątka.
No ale z braku pokarmu zbyt liczne zajączki zaczynają wymierać, część ginie upolowana przez wilki i lisy. Z czasem populacja zajączków wraca do punktu wyjścia, a za nimi zmniejsza się populacja wilków i lisów, bo coraz ciężej upolować zajączka. I tak to się w naturze kręci...

137 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2023-10-04 20:16:35)

Snake napisał/a:

A w naturze wszystko samo się reguluje. W szkole nawet uczą o czymś takim jak pojemność ekosystemu, że nawet zacytuję:

"Pojemność środowiska - maksymalna ilość osobników danego gatunku przypadająca na jednostkę objętości (lub powierzchni), które mogą żyć w danym środowisku. Populacja do swego wzrostu i rozwoju musi posiadać odpowiednią ilość pokarmu, odpowiednią ilość miejsc na schronienie i rozmnażanie.

Jeśli gdzieś obrodzi w pokarm dla zajączków i te mnożą się na potęgę, to w pewnym momencie populacja zajączków dochodzi do granic pojemności swojego naturalnego ekosystemu. Jeśli zostanie ona przekroczona, to rodzi się za dużo zajączków w stosunku do ilości pokarmu. Zajączki zaczynają więc przymierać głodem. W dodatku dużo zajączków przyciąga dużo złych lisów, wilków, drapieżnych ptaków itd., które ciągną w ten region z racji obfitości pokarmu. I same mnożą się na potęgę, bo łatwo złapać zajączka żeby nakarmić swoje małe wilczki i lisiątka.
No ale z braku pokarmu zbyt liczne zajączki zaczynają wymierać, część ginie upolowana przez wilki i lisy. Z czasem populacja zajączków wraca do punktu wyjścia, a za nimi zmniejsza się populacja wilków i lisów, bo coraz ciężej upolować zajączka. I tak to się w naturze kręci...

Ha, ha, ha.. Tylko nie pomyślałeś, co wcale mnie dziwi że jest coś takiego jak  wylesienia, ekspansja rolnicza, urbanizacja, wydobycie i spalanie paliw kopalnych czy rozprzestrzenianie się gatunków inwazyjnych zaburzających stabilność naturalnych ekosystemów, zagrażających dostępności i jakości usług ekosystemowych i kondycji oraz zdrowiu środowiska przyrodniczego.

I kto naruszy ten ekosystem powinien wziąć na siebie odpowiedzialność, a nie zrzucać wszystko na zajączki smile Wiem, nie rozumiesz pewnych schematów, ale to mnie wcale nie dziwi smile

138

Salomonka napisał/a:

(...) jest coś takiego jak  wylesienia, ekspansja rolnicza, urbanizacja, wydobycie i spalanie paliw kopalnych czy rozprzestrzenianie się gatunków inwazyjnych zaburzających stabilność naturalnych ekosystemów, zagrażających dostępności i jakości usług ekosystemowych i kondycji oraz zdrowiu środowiska przyrodniczego.

I kto naruszy ten ekosystem powinien wziąć na siebie odpowiedzialność, a nie zrzucać wszystko na zajączki

Ty nadal o Afryce?

139

luc napisał/a:
Salomonka napisał/a:

(...) jest coś takiego jak  wylesienia, ekspansja rolnicza, urbanizacja, wydobycie i spalanie paliw kopalnych czy rozprzestrzenianie się gatunków inwazyjnych zaburzających stabilność naturalnych ekosystemów, zagrażających dostępności i jakości usług ekosystemowych i kondycji oraz zdrowiu środowiska przyrodniczego.

I kto naruszy ten ekosystem powinien wziąć na siebie odpowiedzialność, a nie zrzucać wszystko na zajączki

Ty nadal o Afryce?

Ha, ha...

140 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-10-04 21:01:22)

Salomonka napisał/a:

I kto naruszy ten ekosystem powinien wziąć na siebie odpowiedzialność, a nie zrzucać wszystko na zajączki smile Wiem, nie rozumiesz pewnych schematów, ale to mnie wcale nie dziwi smile

Gorzej gdy zajączki są mobilne i pochłaniają sąsiedni ekosystem, wygryzając miejscowe gatunki. I krzyczą, że im się należy smile
Już tak było w Australìi.

141

Salomonka napisał/a:

Gorzej gdy zajączki są mobilne i pochłaniają sąsiedni ekosystem, wygryzając miejscowe gatunki. I krzyczą, że im się należy smile

Gatunki inwazyjne zazwyczaj się tępi.

142 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-10-04 23:34:42)

Salomonka napisał/a:

I tak jest z wychodzącymi kotami domowymi. Po zachwycie jak to kotki są niezbędne, bo polują na miejskie (i nie tylko) szkodniki, to przyszła pora na wnioski z obserwacji i badań pod tym kątem i się okazało wręcz przeciwnie - że to właśnie koty są największymi szkodnikami smile

https://zielona.interia.pl/przyroda/new … Id,5673960

a tu z Polski:

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/new … takow.html

143

JuliaUK33 napisał/a:
Lucy-on-the-roof napisał/a:

Film widziałam.

Ocena ogólna 3/10.

Technicznie - muzyka, obraz, montaż - jest to dość dobry film, tak 6/10. I mimo, że trwa 2,5 godziny to czas mija szybko, trzyma w napięciu, działa na emocje.

Jeśli chodzi o przekaz to jest to po prostu zły film, czyli 1/10. Bardzo wszystko spłyca, postaci są schematyczne, jest mocno nierzetelny, a miejscami nawet manipulacyjny. Bardzo negatywnie przedstawia polskie państwo, w tym straż graniczną. Całkowicie ignoruje szerszy kontekst polityczny. Film ma taki wydźwięk, że trzeba pomagać za wszelką cenę, bez pieniędzy, oddając wszystkie swoje zasoby, nawet łamiąc prawo i zobowiązania wobec innych. Człowieczeństwo w tym filmie jest mierzone tylko w jeden sposób - kto pomaga "uchodźcom" ten jest ludzki, a kto nie pomaga albo chociażby ma wątpliwości, ten drań albo hipokryta.

Czy mam zamiar hejtować reżyserkę? Nie, każdy może przedstawić swój punkt widzenia. Mogę żyć z tym, że ktoś inny myśli i czuje inaczej niż ja. Nagonka na reżyserkę i hasła typu "tylko świnie siedzą w kinie" pokazują, że u nas demokracja to jest głównie na papierze, ale mózgi i serca wielu osób wciąż jej jeszcze nie przyjęły.

0/10 ten film to manipulucja ludzkimi uczuciami

Nawet mniej niz zero

144

Do Paryza przybywaja migranci (nielegalni)z Lampedusy. Idzcie do referendum ten kto mieszka w Polsce i glosujcie 4x NIE, bo bedziecie mieli to samo co sie dzieje w innych krajach Europy. Ja sie bardzo ciesze, ze Anglia wyszla z UE i te bezmozgi z KE i PE nie moga nam niczego dyktowac

Posty [ 131 do 144 z 144 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co myslicie o filmie "zielona granica" ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024