Konfederacja, incele i genlefty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Konfederacja, incele i genlefty

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Konfederacja, incele i genlefty

Wczoraj obejrzałem spotkanie autorskie Patrycji Wieczorkiewicz na temat jej książki o incelach. Debatę prowadził - a jakże - słynny już w tej tematyce Marcin Kącki. Jednakże, dyskusja nie była poświęcona mieleniu tezy o powiązaniach inceli z elektoratem Konfederacji a jeżeli już, to myślą przewodnią było raczej próba "wyratowania" inceli od wpadnięcia w sidły środowiska, które mogłoby jeszcze bardziej pogorszyć ich stan. Tak więc, linią przewodnią nie było, że stygmatyzacją wyborców Konfederacji jest utożsamianie ich z incelami - ale na odwrót.

Co jednak jest bardzo istotne, po obejrzeniu filmu i doświadczeniach z moimi znajomymi - a ze względu na zainteresowanie życiem miasta, mam do tego typu ludzi dostęp - podsumowałem pewne doświadczenia i wyprofilowałem osoby utożsamiające Konfederację z incelami - te osoby nazwałem "genleftami", od "genital left". Istotne są tu głównie dwie półprawdy, które są pewnym przeinaczeniem faktów.

1. Faktem jest, że poparcie dla Konfederacji i różnych jej podobnych ugrupowań w innych krajach - rośnie wraz ze wzrostem frustracji społecznych. Jednak frustracje są nie tylko seksualne, ale mogą wynikać z wielu innych czynników, np. utraty pracy, inlacji, itp. Stawianie znaku równości, pomiędzy różnymi frustracjami społecznymi, skutkującymi wzrostem poparcia dla (w Polsce) Konfederacji a frustracjami seksualnymi świadczy o seksualnych obsesjach, dopatrywaniem się wątków seksualnych tam, gdzie ich nie ma i wiązaniem ich ze światopoglądem.

2. Faktem jest również, że mężczyźni stanu wolnego stanowią statystycznie duży odsetek elektoratu Konfederacji, znacznie większy niż w przypadku innych partii politycznych - jednakże w dużej mierze, ich stan wolny jest kwestią własnego wyboru i jest im w tym stanie dobrze. Osoba stawiająca znak równości pomiędzy singlem konfederatą a incelem zdaje się nie uznawać możliwości dobrowolnego celibatu - potwierdzeniem jest tutaj chociażby silne, lewicowe przekonanie, że każdy ksiądz to pedofil, ponieważ - zdaniem takiej osoby - nie istnieje możliwość dochowania dobrowolnie wstrzęmięźliwości.

Tak więc oba te aspekty łączą się ze sobą pod postacią silnej - wręcz freudowskiej - obsesji seksualnej. Dodać należy, że, jeśli spośród całej puli wrogów Konfederacji wysektorujemi genleftów, zauważymy dość silne skłonności do dotykania drugiej osoby w każdej możliwej okoliczności. Przez moje życie przewinęły się dwie osoby (kobieta i gej), które utożsamiają Konfederacją z incelami, czy ogólnie są zainteresowane tematami incelskimi i Konfederacją, nawet ich nie wiążąc - próby nawiązywania kontaktu cielesnego były niekiedy wręcz irytujące. I oczywiście, obie te osoby są stanu wolnego. Ów gej pochodził z bardo konserwatywnej rodziny - i tu temat znów zaczyna się zapętlać do innych skojarzeń z przytyczkami do Konfederacji, mianowicie argumetu chłopca - być może jest to kolejna projekcja, gdzie własną tęsknotę do bliskości rodzica utożsamia się z niedojrzałością emocjonalną przeciwników światopoglądowych?

Macie jakieś inne pomysły do tego klucza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Konfederacja, incele i genlefty

Cokolwiek bierzesz, bierz mniej xD serio

3

M!ri napisał/a:

Cokolwiek bierzesz, bierz mniej xD serio

Podpisuję się obiema ręcyma i nogyma lol

4

Grasse napisał/a:

Czas na talon.

5

Proszę o poważną dyskusję - wnioski mogą się przydać do prac z psychologii

6

Grasse napisał/a:

A co mamy pisac o konfederacji? Jednym prostym zdaniem konfa to odealna partia dla incelow z pogladami sto lat za dinozaurami i serio jak jakas kobieta glosuje na te partie to tak jakby kurczak glosowal na KFC

7

JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

A co mamy pisac o konfederacji? Jednym prostym zdaniem konfa to odealna partia dla incelow z pogladami sto lat za dinozaurami i serio jak jakas kobieta glosuje na te partie to tak jakby kurczak glosowal na KFC

Nie pytam o stosunek do Konfy a o tych, którzy utożsamiają ją z incelami.

8

Grasse napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Nie pytam o stosunek do Konfy a o tych, którzy utożsamiają ją z incelami.

Ze to ludzie zagubieni,ktorzy za swoje zwiazkowe niepowodzenia obwiniaja kobiety

9

JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Dla facetów analogia z KFC też jest prawdziwa, szkoda, że fani konfy tego nie widzą.

Ale zastanawia mnie w tym temacie jedno - co to do cholery jest „genleft”? Słowniki milczą w tej kwestii;)

10

Husky napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Dla facetów analogia z KFC też jest prawdziwa, szkoda, że fani konfy tego nie widzą.

Ale zastanawia mnie w tym temacie jedno - co to do cholery jest „genleft”? Słowniki milczą w tej kwestii;)

Ten mnie to zastanawia gen to geny left to lewy albo to co pozostalo... to pewnie lewe geny incelow albo jakies resztki ich genow

11

Grasse napisał/a:

Bierz pół. A najlepiej w ogóle odstaw.

12

Już mówiłem, że nie jestem wyborcą Konfy! Są u mnie skreśleni za jedzenie psów - ale cholernie mnie interesuje, jakie kompleksy mogą mieć ludzie, którzy utożsamiają ich z incelami.

13

Husky napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Chyba chodzi o Generation Left - Pokolenie lewicy.

14

Husky napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Kobieta głosująca na Konfederację:
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aL1nNDM_700bwp.webp

Mężczyzna głosujący na Lewicę:
https://pbs.twimg.com/media/FcOQNqqXgAAjqEa?format=webp&name=small

15

Grasse napisał/a:

Dopóki będziesz zakładał tematy z d..y wzięte, dopóty nie licz na poważną dyskusję.

16

To nie jest temat z dupy, tylko kwestia coraz szerszego zjawiska społecznego.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Konfederacja, incele i genlefty

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024