Młodzi mężczyźni głosujący na PiS - czy może chodzić o kobiety - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Młodzi mężczyźni głosujący na PiS - czy może chodzić o kobiety

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66

Odp: Młodzi mężczyźni głosujący na PiS - czy może chodzić o kobiety
Panna de Jones napisał/a:

wolą 300 m2 domu pod miastem okopanego, ale szpalerem tui, żeby ich nikt nie podglądał.

To tak zwany zatuizm  mieszczański dyskretny

Zobacz podobne tematy :

67

paslawek napisał/a:

wolą 300 m2 domu pod miastem okopanego, ale szpalerem tui, żeby ich nikt nie podglądał.

Tuje zaciemniają, istnieje ryzyko że staniesz się wiejską, małomiasteczkową ciemnotą.

68

Nowe_otwarcie napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Mi sie zawsze wydawało, że każdy normalny i zdrowy człowiek, ma serce tam gdzie powinien je mieć, po lewej stronie

Szeptuch, mimo awersji do PiS i Konfy na lewicę za cholerę nie zagłosuję. Zdarzało się na nich zagłosowac za czasu Kwacha, Millera, Szmajdzińskiego, ale odkąd mają twarz Lenina  - Zandberga, chorej wersji feministek, forsowania na chama "wieloliterowych" czy robienia w miastach dobrze pedalarzom, to sorry ale do czegoś takiego ręki nie przyłożę (co nie znaczy że przyłożę ją do pisowskiej hucpy).

Czyli zostało Ci chyba tylko PO.

69

maku2 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Mi sie zawsze wydawało, że każdy normalny i zdrowy człowiek, ma serce tam gdzie powinien je mieć, po lewej stronie

Szeptuch, mimo awersji do PiS i Konfy na lewicę za cholerę nie zagłosuję. Zdarzało się na nich zagłosowac za czasu Kwacha, Millera, Szmajdzińskiego, ale odkąd mają twarz Lenina  - Zandberga, chorej wersji feministek, forsowania na chama "wieloliterowych" czy robienia w miastach dobrze pedalarzom, to sorry ale do czegoś takiego ręki nie przyłożę (co nie znaczy że przyłożę ją do pisowskiej hucpy).

Czyli zostało Ci chyba tylko PO.

PO jest najgorsze to niech juz wszyscy wygraja-ktokolwiek, tylko,zeby nie tusk

70

Jack Sparrow napisał/a:

Nie zrozum mnie źle - uważam, że obecna chujnia to właśnie wina lekarzy. Ale to nie jest tak, że odpowiadają oni absolutnie za całe zło tego systemu. Tu też wiele do dołożenia mieli kolejni politycy, czy kolejni urzędnicy z nadania partyjnego, którzy koniecznie chcieli się wykazać, że ich stanowisko naprawdę jest potrzebne.

Owszem a teraz zapodaj myśl jak zmienić system gdy politycy i część lekarzy tego nie chce.
System IIIRP został zje.any na samym początku gdy pozwoliliśmy komunistom zaistnieć w polityce czy na etatach publicznych bo z tym przeszło kumoterstwo, kolesiostwo.
I niestety teraz z tym nic się nie da zrobić.

71

maku2 napisał/a:

Owszem a teraz zapodaj myśl jak zmienić system gdy politycy i część lekarzy tego nie chce.
System IIIRP został zje.any na samym początku gdy pozwoliliśmy komunistom zaistnieć w polityce czy na etatach publicznych bo z tym przeszło kumoterstwo, kolesiostwo.

To proste. Bez rewolucji nie da się.

Ale to nie wina postkomuchów. To wina postsolidarnościowców. Bo oni nie chcieli zmienić systemu. Oni chcieli się po prostu dorwać do koryta.

72

paslawek napisał/a:

Tuje zaciemniają, istnieje ryzyko że staniesz się wiejską, małomiasteczkową ciemnotą.

Lubię się opalać w cieniu tui ,ciemny las też lubię jak ten harcerz gapa big_smile
ciekawe czy ten harcerz uwiódł stokrotkę czy ona jego - piosenka milczy o tym kończy się na tym jak stokrotka pochyla się nad harcerzem big_smile

73

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Lubię się opalać w cieniu tui ,ciemny las też lubię jak ten harcerz gapa big_smile
ciekawe czy ten harcerz uwiódł stokrotkę czy ona jego - piosenka milczy o tym kończy się na tym jak stokrotka pochyla się nad harcerzem big_smile

Ja nie lubie ciemnego lasu

74

Jack Sparrow napisał/a:

ie wiem co złego widzisz w mieszkańcach małopolskiej wsi

To obraz zaściankowości polskiej okopanej na pewnym archaicznym wyobrażeniu państwa i jego struktur.

Nie tylko on cię odbiera jako PiSowca. I to momentami radykalnego.

To jak jestem odbierany nie jest zależne ode mnie tylko od Ciebie czy innych osób. Mam takie poglądy jakie mam ale radykał? Tego jeszcze nie było.
Jestem też odbierany jako homofob bo np. uważam że są tylko dwie płcie i to już wystarcza żeby mi dopinać jakąś fobię.
Tak jak Ty czy Nowy dopinacie mi pisowca tylko dlatego że pewne rzeczy widzę inaczej niż Wy.

75

JuliaUK33 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ja nie lubie ciemnego lasu

Koralina to lubi i nie penia, udaje wiewiórkę czasem,albo lisiczkę
To nie chodź  tam sama
tylko z drwalem albo z harcerzem,a jak ten gapa wlezie w pokrzywy trudno nie ma letko

76

maku2 napisał/a:

Jestem też odbierany jako homofob bo np. uważam że są tylko dwie płcie i to już wystarcza żeby mi dopinać jakąś fobię.

To akurat współcześnie odwaga w zachowaniu resztek zdrowego rozsądku.

77

maku2 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

ie wiem co złego widzisz w mieszkańcach małopolskiej wsi

To obraz zaściankowości polskiej okopanej na pewnym archaicznym wyobrażeniu państwa i jego struktur.

Nie tylko on cię odbiera jako PiSowca. I to momentami radykalnego.

To jak jestem odbierany nie jest zależne ode mnie tylko od Ciebie czy innych osób. Mam takie poglądy jakie mam ale radykał? Tego jeszcze nie było.
Tak jak Ty czy Nowy dopinacie mi pisowca tylko dlatego że pewne rzeczy widzę inaczej niż Wy.

Mnie raz powiedzieli na innym forum, ze jestem ciemnota i bezmozg,bo nie potrafie wymienic wiecej niz dwie plcie. A jest ich 50 to sprawdzilam w necie i faktycznie rozne odmiany plci tam byly ciekawe kto to wszystko wymyslil wogole ciezko te nazwy zapamietac to ja nawet niewiem jak ja bede pamietac kto jest kim

78

Jack Sparrow napisał/a:
maku2 napisał/a:

To proste. Bez rewolucji nie da się.

Ale to nie wina postkomuchów. To wina postsolidarnościowców. Bo oni nie chcieli zmienić systemu. Oni chcieli się po prostu dorwać do koryta.

I tych i tych bo jak słusznie zauważył Czarzasty - oni się dogadali.
Co masz na myśli pisząc rewolucja? Siłową zmianę?

79 Ostatnio edytowany przez Panna de Jones (2023-09-01 18:29:40)

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Zaściankowość światopoglądowa =/= bieda.

Co to jest zasciankowosc swiatopogladowa?

Juleczko, chyba dlatego że nie doczekasz się autorskiej definicji, to Ci podpowiem własnymi słowami, to - najogólniej rzec ujmując - ograniczony sposób myślenia, nazwa pochodzi od zaścianka, czyli zwykłego kaczego dołu, grajdołu zabitego dechami, zwyklej pipidówy, gdzie nie można nabyć szerszej perspektywy w spojrzeniu na Świat, takiej światłej i nowoczesnej, - czyli małomiasteczkowość;).

80

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Zaściankowość światopoglądowa =/= bieda.

Co to jest zasciankowosc swiatopogladowa?

Juleczko, chyba dlatego że nie doczekasz się autorskiej definicji, to Ci podpowiem własnymi słowami, to - najogólniej rzec ujmując - ograniczony sposób myślenia, nazwa pochodzi od zaścianka, czyli zwykłego kaczego dołu, grajdołu zabitego dechami, zwyklej pipidówy, gdzie nie można nabyć szerszej perspektywy na Świat, czyli małomiasteczkowości wink.

Dzieki za odpowiedz. Co to zasciankowosc to wiem,ale zasciankowosc swiatopogladowa pierwszy raz slysze,ale to pewnie to samo co zwykla zasciankowosc

81

maku2 napisał/a:

W dzisiejszych czasach rozsądnie myśląca osoba jest nazywana ruską onucą, faszystą, rasistą, homofobem i mizoginem.

82

rakastankielia napisał/a:
maku2 napisał/a:

W dzisiejszych czasach rozsądnie myśląca osoba jest nazywana ruską onucą, faszystą, rasistą, homofobem i mizoginem.

Przeciez te nazwy wogole nie pasuja do takiej osoby,  ja nie moge oni nawet wyzwisk nie potrafia dobrac trafnie do czlowieka

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Młodzi mężczyźni głosujący na PiS - czy może chodzić o kobiety

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024