Aktywność seksualna przed okresem menopauzalnym ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Aktywność seksualna przed okresem menopauzalnym ?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

66

Odp: Aktywność seksualna przed okresem menopauzalnym ?
Lady Loka napisał/a:
Lipka14 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, ze wrzuciłeś dwie strony i każda mówi inaczej big_smile bo to jest bardzo indywidualna sprawa. Nie każda kobieta po 40tce będzie miała mniejszą ochotę. Tak samo, jak nie ma jednego wieku, w ktorym zaczyna się menopauza.
Pisałam Ci, kobiety po 40tce spokojnie rodzą dzieci, więc czego Ty oczekujesz? Zapytaj teściowej, kiedy zaczęła menopauzę, to może Ci to coś powie więcej.

Pisałem ci wielokrotnie że pojedyncze przypadki mnie nie interesują. Nie neguje faktu ze są kobiety mające np 65 lat i mające dużą ochotę na seks, tylko że to są naprawde pojedyncze przypadki, bo jeżeli jest kobieta która ma 65 lat i regularnie uprawia seks to znaczy ze naprawdę ma końskie zdrowie, bo w tym wieku człowiek już najczęściej jest stary, słaby i schorowany. Raczej w tym wieku lata się po gabinetach lekarskich i aptek aniżeli do sexshopu.

No to właśnie pojedyncze przypadki kobiet mają menopauzę koło 40tki. Zdecydowana większość przechodzi ją bliżej 50tki. I zdecydowana większość nie jest aż tak słaba i schorowana mając 65 lat. Zlituj się, to, ze Ty masz 38 lat, a mentalnie 80, to nie znacza, ze reszta świata ma podobnie. To Ty tak masz.

Oczywiście są okazy zdrowia mające 65 lat, tylko przypominam ci że średnia długość życia faceta w Polsce to 72 lata, biorąc pod uwagę że z wieloma chorobami walczy się latami to okazy zdrowia w wieku 65 lat to rzadkość.

Menopauza to jedna rzecz, ochota na seks to druga.

Zobacz podobne tematy :

67

wieka napisał/a:

To nie jest normalne, że odczuwasz zmęczenie i libido spadło do zera.
Żonę zostaw, bo to Ty masz problem
, nie ona.

Jakie robiłeś badania z krwi? Bo tu by było ważne zbadanie wszystkich hormonów płciowych, również tarczycy. One mają też wpływ na zmęczenie.

Libido nie spadło do zera tylko do średniego poziomu dla facetów w moim wieku.

68

Zielony_Domek napisał/a:
Lipka14 napisał/a:
Zielony_Domek napisał/a:

Żonie współczuję, mam 41 lat, nie wyobrażam sobie takiego życia jaki jej serwujesz. W sumie podziwiam jej heroizm.

Czyli niby jakiego życia ? Konkrety. Bo na razie rzucasz jakimś ogólnikami.

Unikanie seksu, no bo chyba z tym się tutaj zwróciłeś.

Twierdzenie, że 38 letnia kobieta jest w okresie "krótko przed menopauzą" pozwala mi twierdzić, że chyba trollujesz...?

I to jeszcze:

Lipka14 napisał/a:

Czy przeczekać te 2-3-4 lata aż ten okres wzmożonej aktywności seksualnej minie czy zrobić jeszcze coś innego ?

Jeśli ona lubi seks, to po 40tce dopiero się rozkręci, chociaż nie wiem czy przy Tobie... wink

No 38-letnoa kobieta jest bliżej menopauzy niż młodości. Kalendarza nie oszukamy.

Tylko że statystyki tutaj są nieubłagane i mówią o tym że libido u kobiet po 40-stym roku życia spada po tym chwilowym wzroście.

69

Witam.
Jeśli coś przegapiłem a ktoś już pisał to przepraszam, sporo tej dyskusji.

Lipka14  Tak między wierszami Twoich wypowiedzi czytam, że ogólnie to chyba masz problem psychiczny. Wydaje mi się, że nie lubisz swojej pracy, jesteś nią zmęczony psychicznie i fizycznie, a do tego dobiegasz do 40tki i u wielu facetów objawia się wtedy podświadomy proces podsumowujący dotychczasowe życie, oraz uwydatniają się rozczarowania i lęki. Nie odbieraj tego jako coś poważnego, to norma. Psychika kobiet działa przeważnie tak że jak są młode to "chciałyby ale się boją i nie wiedzą czy wypada", jak dojrzewają i stabilizują się emocjonalnie a ich doświadczenia seksualne rosną to zaczynają z seksu czerpać więcej przyjemności. My (faceci) z kolei około 40 mamy już szczyt możliwości za sobą. Do tego przy długich związkach rutyna nas zabija, czy tego chcemy czy nie. Jestem z moją żoną od 30 lat i dalej ją kocham i mnie pociąga, ale siły już nie te. I sorry Was innych ale jak się ma dzieci, firmę i dom to na siłownię to można popatrzeć. Bo człowiek pada na ryj przez większość dni.
Jeśli uważasz, że chcesz coś zrobić dla żony i siebie to mam następujące propozycje (zaznaczam, że nie wiem co już robiłeś) Po pierwsze postaraj się wzbogacić dietę o większą ilość cynku i magnezu. Po drugie, zastanów się czy nie masz chęci zmienić roboty na bardziej satysfakcjonującą. Po trzecie pogadaj z żoną, zaproponuj jej jakieś przebieranki, kup jej zabawki erotyczne, poprzyglądaj się jak się bawi, pobawcie się razem. Może to przełamie schemat i podbije Ci libido. A jeśli będzie już bardzo źle  to porozmawiajcie o kimś jeszcze. Chociaż to już temat dla hardkorów. Ale przede wszystkim nie uciekaj od problemu, pogadaj z żoną jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i pamiętaj możesz oszukiwać innych ale sobie powiedz prawdę - co mnie najbardziej zniechęca.
Powodzenia.

70

Chłopie, poszukaj jakiejś 20-latki, wtedy libido tak ci skoczy w górę, że jeszcze wystarczy żeby żonę obsłużyć.

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Aktywność seksualna przed okresem menopauzalnym ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024