Lipka14 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Zdajesz sobie sprawę, ze wrzuciłeś dwie strony i każda mówi inaczej
bo to jest bardzo indywidualna sprawa. Nie każda kobieta po 40tce będzie miała mniejszą ochotę. Tak samo, jak nie ma jednego wieku, w ktorym zaczyna się menopauza.
Pisałam Ci, kobiety po 40tce spokojnie rodzą dzieci, więc czego Ty oczekujesz? Zapytaj teściowej, kiedy zaczęła menopauzę, to może Ci to coś powie więcej.Pisałem ci wielokrotnie że pojedyncze przypadki mnie nie interesują. Nie neguje faktu ze są kobiety mające np 65 lat i mające dużą ochotę na seks, tylko że to są naprawde pojedyncze przypadki, bo jeżeli jest kobieta która ma 65 lat i regularnie uprawia seks to znaczy ze naprawdę ma końskie zdrowie, bo w tym wieku człowiek już najczęściej jest stary, słaby i schorowany. Raczej w tym wieku lata się po gabinetach lekarskich i aptek aniżeli do sexshopu.
No to właśnie pojedyncze przypadki kobiet mają menopauzę koło 40tki. Zdecydowana większość przechodzi ją bliżej 50tki. I zdecydowana większość nie jest aż tak słaba i schorowana mając 65 lat. Zlituj się, to, ze Ty masz 38 lat, a mentalnie 80, to nie znacza, ze reszta świata ma podobnie. To Ty tak masz.
Oczywiście są okazy zdrowia mające 65 lat, tylko przypominam ci że średnia długość życia faceta w Polsce to 72 lata, biorąc pod uwagę że z wieloma chorobami walczy się latami to okazy zdrowia w wieku 65 lat to rzadkość.
Menopauza to jedna rzecz, ochota na seks to druga.