Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 253 ]

131

Odp: Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach
madoja napisał/a:

Jak ja przysiadłam nawet kilka godzin, to wieczorem miałam 200-300 par(...)

Kasssja napisał/a:

ponieważ nie ma równowagi w chętnych na facetów i chętnych na kobiety, nie ma tez równowagi w tym, co kto może a czego nie może.

zwyczajny gość napisał/a:

Kobiety mają takich na pęczki. To dlaczego miałyby akurat ciebie wybrać?

stodwa napisał/a:

A nie pomyśleliście o takim powiedzeniu "łatwo przyszło łatwo poszło"?

AleksB napisał/a:

To jest bracie patologia obecnych czasów i sposobów poznawania się. Kobietom z nadmiaru wyboru w internecie palma odbija, bo myślą że mają nieograniczony wybór.

AleksB napisał/a:

Jest masa ogłoszeń kobiet na różnych portalach gdzie tylko wrzucą fotke lub kilka fotek i zero opisu a nawet niewiele danych co i jak. To jest z jednej strony lenistwo, a z drugiej strony wina psiaków co lecą na wszystko zamiast ignorować taką patologie. Niestety obecne czasy tak wyglądają i jedyne co można zrobić to ignorować takie pustactwo dla samej zasady. Niech ktoś inny się męczy z taką "księżniczką".

Nowyuzytkownik2023 napisał/a:

Wyobraź sobie sytuację. Wchodzisz do klubu podchodzi do ciebie fajna dziewczyna. Nie zdążyłeś jej odpowiedzieć cześć a już zagaduje cie druga jeszcze fajniejsza. I tak pomnóż x 100(...)

Dokładnie Panowie, to tutaj właśnie tkwi clou problemu! Nie wiem tylko czemu tego jeszcze nikt tutaj nie napisał, ale przede wszystkim trzeba to sobie głośno i wyraźnie powiedzieć - TO MY SAMI JESTEŚMY SOBIE WINNI, ŻE SYTUACJA NA PORTALACH WYGLĄDA TAK JAK WYGLĄDA!!! To faceci sami lajkując wszystko co się da w prawo sami przyczyniają się do tego, że kobiety mogą być tak wybredne!

Kasssja napisał/a:

Dlatego panowie niepotrzebnie się okopują w swoich męskich twierdzach. Powinni się raczej skupić na tym, żeby się podobać kobietom, niż stawiać im wymagania.

Nie! Prawdziwym rozwiązaniem problemów byłaby zmiana strategii na portalach randkowych przez WSZYSTKICH męskich użytkowników tak aby kobiety przestały mieć możliwość tak nieograniczonego wyboru! Przyjęcie postawy towaru i zdanie się na łaskę lub niełaskę kobiet nie jest żadnym rozwiązaniem!

Kaszpir007 napisał/a:

Szczerze ?

Treść wiadomości nie ma żadnego znaczenia.

blueangel napisał/a:

wedlug mnie nawiazanie do opisu tez nic wlasnie nie daje. a czasem nawet moze byc dziwnie ulozone. wedlug mnie to, czy kobieta odpisze jest zalezne od profilu uzytkownika. czy odpowiada jej zdjecie i opis pana,a  nie to, jak azcznie rozmowe,

Nie zgodzę się z tym do końca. Większe postaranie się i napisanie bardziej sensownej wiadomości na początek pomaga. Z własnego doświadczenia sam miałem takie sytuacje kiedy dziewczyna potrafiła mi odpisać ucieszona, że w końcu ktoś napisał coś normalnego i z sensem bo już się zastanawiała czy nie wycofać się z portalu po dziesiątkach takich samych i nudnych albo dziwnych wiadomości. Wiec czasem to postaranie się rzeczywiście coś daje. Chociaż wiadomo, nie zawsze.

Kasssja napisał/a:

Jan założył niedawno konto na Tinderze.
Jako człowiek uczciwy, wszystko pisał szczerze:
Napisał o terapii i że bierze proszki.
Że ma dziwne dość hobby, bo zbiera matrioszki,
W jego pokoju trzysta już matrioszek stoi.
Że chciałby bardzo związku, ale się go boi,
Więc gdy groźbę wyczuje zaangażowania,
Może wstać i bez słowa uciec ze spotkania.
Że chociaż bardzo chciałby, nie jest zbyt zabawny.
Dorzucił selfie w windzie (w selfie nie był wprawny,
Więc na zdjęciu mu dziwnie wystawał podbródek).
Tak jak chciał, całą prawdę podał bez ogródek,
Żeby było uczciwie, i jął czekać matchy.
Długo jeszcze poczeka, zanim je zobaczy.

Nie no jasne bo przecież gdyby skłamał i wszystko wyszło by później to wcale nowa znajoma nie zerwałaby kontaktu. xD
Po drugie kurde, nie rozumiem tego - po co szukając kogoś do stałego związku kto ma ze mną żyć i mnie akceptować takim jakiem jestem mam kłamać i kreować się na zupełnie kogoś innego? Gdzie tu sens? Gdzie logika?

AleksB napisał/a:

To się negatywnie odbije na tych kobietach, którym najlepsze lata zlecą na wiecznym szukaniu coraz to "lepszej" partii, aż wreszcie po multi niewypałach oznajmnią że wszyscy faceci to dupki i czas kupić kota.

Dokładnie tak. Jest nawet taki stary już, ale bardzo mądry wiersz Aleksandra Fredry, który świetnie obrazuje to o czym tu piszesz:

"Osiołkowi w żłoby dano
W jeden owies, w drugi siano.
Uchem strzyże, głową kręci,
I to pachnie i to nęci;
Od któregoż teraz zacznie,
Aby sobie podjeść smacznie?
Trudny wybór, trudna zgoda:
Chwyci siano, owsa szkoda,
Chwyci owies, żal mu siana.
I tak stoi aż do rana,
A od rana do wieczora;
Aż nareszcie przyszła pora,

Że Oślina pośród jadła
Z głodu padła."

Te wspomniane kobiety są właśnie dokładnie tak jak ten przysłowiowy osiołek.

2odiak napisał/a:

Wiesz w czym jest problem?
W przekonaniu do siebie drugiej osoby od pierwszej sekundy nawiązywania kontaktu. W sposobie wypowiadania się, w którym nie ma tego pociągu.

To jest kolejna w sumie bolączka znajomości nawiązywanych na portalach. Bardzo wiele kobiet mając poczucie ogromnego wyboru szuka kogoś z kim już od tych pierwszych sekund poczuje takie rażenie piorunem, że to na pewno na 100% jest to, taka "miłość od pierwszego wejrzenia". Problem jest tylko w tym, że takie coś zdarza się niezwykle rzadko. Zwykle uczucie musi wykiełkować co potrzebuje czasu. A kandydaci poznani na portalach są często bardzo pochopnie odrzucani po jednym, dwóch spotkaniach. Nie tędy droga, tak rzeczywiście można szukać w nieskończoność.

assassin napisał/a:

Tak się tylko zastanawiam, czy gdyby niektóre panie tu wcieliły się w rolę chłopa na portalu, byłyby w stanie zainteresować gadką jakąś kobietę... wink Żeby nie było, zdjęcia na koncie musiałyby reprezentować przeciętnego chłopa wink
Podejmie któraś z pań rękawicę..? wink

Naprawdę świetny pomysł! Też bardzo chętnie bym coś takiego zobaczył!

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-12 16:12:19)

M!ri napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:

A jak sobie wyobrażasz wyjazd na urlop?... A no tak, sam przyznałeś że od lat nie byłeś na wakacjach.

Hehe co pokazuje, ze urlop czlowiekowi do zycia niezbedny nie jest tongue

Mieszkając w jaskini i podcierając się mchem też da się żyć. Jak minimalizm to minimalizm. Tylko że wtedy wspólny język prędzej załapać z małpami.

Ja bym raczej patrzyl na to z innej perspektywy - skoro jedna osoba czuje sie wypoczeta i spokojna do tego stopnia, ze nie potrzebuje wakacji do zycia a druga nie, to znaczy, ze ta druga osoba jest gorzej przystosowana do srodowiska i na tyle nie radzi sobie z utrzymaniem balansu we wlasnej glowie, ze potrzebuje ja "resetowac" wakacjami wink

133

JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Mieszkając w jaskini i podcierając się mchem też da się żyć. Jak minimalizm to minimalizm. Tylko że wtedy wspólny język prędzej załapać z małpami.

Ja bym raczej patrzyl na to z innej perspektywy - skoro jedna osoba czuje sie wypoczeta i spokojna do tego stopnia, ze nie potrzebuje wakacji do zycia a druga nie, to znaczy, ze ta druga osoba jest gorzej przystosowana do srodowiska i na tyle nie radzi sobie z utrzymaniem balansu we wlasnej glowie, ze potrzebuje ja "resetowac" wakacjami wink

Na wakacje nie jeździ się aby się resetować, ale z ciekawości - cechy charakterystycznej dla gatunków inteligentnych.

134

M!ri napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:

Na wakacje nie jeździ się aby się resetować, ale z ciekawości - cechy charakterystycznej dla gatunków inteligentnych.

na wakacje się jeździ z wielu powodów i ile ludzi tyle tych powodów i nie uważam, by jakikolwiek z nich był jakis umniejszający. Wielu ludzi jeździ właśnie po to aby się resetować przecież, wiec co to za twierdzenie, że tak nie jest? smile Zresetować, odsapnąć od zabiegania, tempa życia, codzienności, co w tym złego, że poleży się brzuchem do góry i z drinkiem z palemką na rajskiej plaży by się zresetować? Choć ja jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu na wakacjach, mocno eksploruje otoczenie, lokalne kuchnie i tradycje i u mnie faktycznie przemawia za tym ciekawość odmienności, tak nie rozumiem co złego w tym, że ktoś potrzebuje resetu po intensywnej codzienności. Każdy osiąga balans w sposób dla niego najlepszy.

135

Locaah napisał/a:
M!ri napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

na wakacje się jeździ z wielu powodów i ile ludzi tyle tych powodów i nie uważam, by jakikolwiek z nich był jakis umniejszający. Wielu ludzi jeździ właśnie po to aby się resetować przecież, wiec co to za twierdzenie, że tak nie jest? smile Zresetować, odsapnąć od zabiegania, tempa życia, codzienności, co w tym złego, że poleży się brzuchem do góry i z drinkiem z palemką na rajskiej plaży by się zresetować? Choć ja jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu na wakacjach, mocno eksploruje otoczenie, lokalne kuchnie i tradycje i u mnie faktycznie przemawia za tym ciekawość odmienności, tak nie rozumiem co złego w tym, że ktoś potrzebuje resetu po intensywnej codzienności. Każdy osiąga balans w sposób dla niego najlepszy.

Ja też preferuję zwiedzanie aktywne, leżenie na plaży to nuda. Nie chciałoby mi się wydawać kilku tysięcy tylko po to, żeby se posiedzieć na plaży czy basenie i nic nie zobaczyć.

136

Thomas29 napisał/a:
madoja napisał/a:

Jak ja przysiadłam nawet kilka godzin, to wieczorem miałam 200-300 par(...)

Kasssja napisał/a:

ponieważ nie ma równowagi w chętnych na facetów i chętnych na kobiety, nie ma tez równowagi w tym, co kto może a czego nie może.

zwyczajny gość napisał/a:

Kobiety mają takich na pęczki. To dlaczego miałyby akurat ciebie wybrać?

stodwa napisał/a:

A nie pomyśleliście o takim powiedzeniu "łatwo przyszło łatwo poszło"?

AleksB napisał/a:

To jest bracie patologia obecnych czasów i sposobów poznawania się. Kobietom z nadmiaru wyboru w internecie palma odbija, bo myślą że mają nieograniczony wybór.

AleksB napisał/a:

Jest masa ogłoszeń kobiet na różnych portalach gdzie tylko wrzucą fotke lub kilka fotek i zero opisu a nawet niewiele danych co i jak. To jest z jednej strony lenistwo, a z drugiej strony wina psiaków co lecą na wszystko zamiast ignorować taką patologie. Niestety obecne czasy tak wyglądają i jedyne co można zrobić to ignorować takie pustactwo dla samej zasady. Niech ktoś inny się męczy z taką "księżniczką".

Nowyuzytkownik2023 napisał/a:

Wyobraź sobie sytuację. Wchodzisz do klubu podchodzi do ciebie fajna dziewczyna. Nie zdążyłeś jej odpowiedzieć cześć a już zagaduje cie druga jeszcze fajniejsza. I tak pomnóż x 100(...)

Dokładnie Panowie, to tutaj właśnie tkwi clou problemu! Nie wiem tylko czemu tego jeszcze nikt tutaj nie napisał, ale przede wszystkim trzeba to sobie głośno i wyraźnie powiedzieć - TO MY SAMI JESTEŚMY SOBIE WINNI, ŻE SYTUACJA NA PORTALACH WYGLĄDA TAK JAK WYGLĄDA!!! To faceci sami lajkując wszystko co się da w prawo sami przyczyniają się do tego, że kobiety mogą być tak wybredne!

To oczywiste, przy czym sam nie znam nikogo, kto by przesuwał każdą w prawo. To robią tylko skrajni desperaci i spermiarze.

137

rakastankielia napisał/a:

To oczywiste, przy czym sam nie znam nikogo, kto by przesuwał każdą w prawo. To robią tylko skrajni desperaci i spermiarze.

A myślisz, że jakim cudem kobiety mają taki wybór, że praktycznie każdy przesunięty przez nią w prawo jest parą? To, że facetów jest na portalach po prostu więcej to jedna sprawa, ale to nie jest wszystko. Akurat męska strategia przesuwania wszystkiego jak leci w prawo nie jest żadnym novum i nie tylko skrajni desperaci i spermiarze to robią. Panowie po prostu twierdzą, że inaczej nie mieliby w ogóle żadnych par.

Nawet youtuberka Anna Szlęzak udając faceta na Tinderze w jednym ze swoich eksperymentów sama stwierdziła, że w pewnym momencie sama ze zdziwieniem musiała obrać taką strategię żeby to miało w ogóle sens. A przyznać trzeba, że stworzone przez nią konto było BARDZO atrakcyjnym dla kobiet facetem. Obejrzyj sobie -> LINK.

138 Ostatnio edytowany przez kingowicz (2023-03-12 20:08:56)

ja swego czasu korzystałam z www.erodate.pl około połowie użytkowników chodzi o jedno, ale są tez wartościowe osoby, najlepiej od razu napisać że nie chodzi o jednorazową przygodę

139 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-12 20:20:06)

Thomas29 napisał/a:

Nawet youtuberka Anna Szlęzak udając faceta na Tinderze w jednym ze swoich eksperymentów sama stwierdziła, że w pewnym momencie sama ze zdziwieniem musiała obrać taką strategię żeby to miało w ogóle sens. A przyznać trzeba, że stworzone przez nią konto było BARDZO atrakcyjnym dla kobiet facetem. Obejrzyj sobie -> LINK.

Ciekawe jakie wnioski by miała, gdyby dała zdjęcie normalnego faceta. A ta stworzyła mega atrakcyjne zdjęcie i zdziwiona, że laski same piszą. Kurna Ameryką odkryła... Potwierdziła tylko to, że liczy się tylko wygląd i wzrost. No i uznany zawód. To wtedy laski lecą jak muchy. Ale na zwykłego faceta nie spojrzą.

W komentarzach ludzie ją zrównali z ziemią za ten gówniany eksperyment.

140 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2023-03-12 20:32:19)

jakis_czlowiek napisał/a:

Ciekawe jakie wnioski by miała, gdyby dała zdjęcie normalnego faceta. A ta stworzyła mega atrakcyjne zdjęcie i zdziwiona, że laski same piszą. Kurna Ameryką odkryła... Potwierdziła tylko to, że liczy się tylko wygląd i wzrost. No i uznany zawód. To wtedy laski lecą jak muchy. Ale na zwykłego faceta nie spojrzą.

Wiem wiem, czytałem komenty. I wcale się nie dziwię. Nawet filmy omawiające ten materiał były nagrywane na innych kanałach. A co do mniej atrakcyjnego profilu to ona nawet coś tam mówiła, że może przeprowadzi drugi eksperyment właśnie z mniej atrakcyjnym kontem. Taki film jednak nigdy się nie ukazał. Ciekawe dlaczego...

PS: I tak jak wyżej napisałem - pomimo, że to stworzone przez nią konto było mega atrakcyjne to sama powiedziała w tym filmie, że nijak to się miało do jej prawdziwego damskiego konta. xD Między innymi dlatego musiała zacząć w pewnym momencie przesuwać wszystko w prawo bo jej kobieca strategia przesuwania tylko tych co się rzeczywiście podobają nawet w przypadku tak atrakcyjnego konta się nie sprawdziła.

141

Thomas29 napisał/a:

Wiem wiem, czytałem komenty. I wcale się nie dziwię. Nawet filmy omawiające ten materiał były nagrywane na innych kanałach. A co do mniej atrakcyjnego profilu to ona nawet coś tam mówiła, że może przeprowadzi drugi eksperyment właśnie z mniej atrakcyjnym kontem. Taki film jednak nigdy się nie ukazał. Ciekawe dlaczego...

Pewnie próbowała nagrać, ale okazało się że zainteresowanie zerowe big_smile

Tinder też jest tak rozwiązany, że jak nie wykupi się premium to konto ląduje gdzieś bardzo głęboko niewidoczne. Ja ogólnie wracam co jakiś czas i dużo polubień wpada właśnie przez okres około tygodnia od utworzenia/aktywacji konta. Potem potrafi być 0 polubień przez miesiąc/dwa. Raczej nie wyglądam mega tragicznie. Ale no skoro spodobałem się np. 15 dziewczynom w ciągu tych kilku dni na tyle żeby mnie przesunęły w prawo to dlaczego potem mam 0 przez bardzo długi okres czasu? Dla mnie ta aplikacja to strata czasu i tyle.

142

Husky napisał/a:
assassin napisał/a:

Tak się tylko zastanawiam, czy gdyby niektóre panie tu wcieliły się w rolę chłopa na portalu, byłyby w stanie zainteresować gadką jakąś kobietę... wink Żeby nie było, zdjęcia na koncie musiałyby reprezentować przeciętnego chłopa wink

Ależ jest mnóstwo facetów, którzy też oczekują, że to druga strona będzie serwować im interesującą gadkę, a oni będą tylko zdawkowo odpowiadać na pytania. Nie trzeba więc konstruować wyzwania, żeby się z tym mierzyć. To nie jest kwestia płci, po prostu uczmy się rozmawiać;)

Nie wiem tylko co ma do tego zdjęcie.

Ma i to bardzo dużo wink

143 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-03-13 01:22:08)

Thomas29 napisał/a:

A myślisz, że jakim cudem kobiety mają taki wybór, że praktycznie każdy przesunięty przez nią w prawo jest parą? To, że facetów jest na portalach po prostu więcej to jedna sprawa, ale to nie jest wszystko. Akurat męska strategia przesuwania wszystkiego jak leci w prawo nie jest żadnym novum i nie tylko skrajni desperaci i spermiarze to robią. Panowie po prostu twierdzą, że inaczej nie mieliby w ogóle żadnych par.

Ja i tak nie mam par, ale wolę mieć kilka sensownych (przynajmniej w teorii) niż dawać wszystkich jak leci. Może nie tylko desperaci i spermiarze, ale nadal nie sądzę, by  to było więcej niż 10-20% mężczyzn. A eksperyment widziałem.

144 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-03-13 12:45:46)

Chłopaki, ale te dziewczyny nie umawiają się i nie wchodzą w związki same ze sobą. Tyle samo dziewczyn i chłopaków rozmawia online, tyle samo (co do sztuki!) idzie na randki, do łóżka, hajta się i zakłada rodziny. Ani jedna nadprogramowa dziewczyna nie robi tego bez chłopa. Wiem, że wierzycie, że facetów jest na portalach 10x tyle (już kiedyś wam wklejałam dane, że to bzdura), ale kobiet jest w Polsce generalnie więcej niż facetów, więc statystyki się nie spinają.
Trzeba powiedzieć sobie jasno: kobiety rozmawiają na tinderach z fajnymi chłopakami, umawiają się z nimi normalnie, bez cyrków i ghostowania i wiążą w trwałe pary. A to, że wam się nie udaje, to nie wina statystyk, tylko wasza. Powodów może być wiele, od wyglądu, przez totalny brak kompetencji społecznych po lepiej lub gorzej skrywaną nienawiść do kobiet i pogardę dla nich. Ale fakty są takie, że gdzies obok was dzieją się te wszystkie randki, seksy, początki fajnych związków i uczestniczą w nich po równo kobiety i mężczyźni o różnym stopniu atrakcyjności, różnym IQ itd, - ale nie wy.

145

Jest taki pewien portal ogłoszeniowy. Tam jest 10x więcej ogłoszeń panów poszukujacych panie niż ogłoszeń pań poszukiwujących panów ..

Więc jest widoczna od razu ta różnica. Sądzę na na portalach jest to samo tylko portale randkowe tym się nie chwalą , bo jakby facet dowiedziałby się że bierze udział w teleturnieju Jeden z dziesieciu wink to by się lekko załamał. A może to i być jeden ze 100 wink

146 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-03-13 13:01:05)

Kaszpir007 napisał/a:

Jest taki pewien portal ogłoszeniowy. Tam jest 10x więcej ogłoszeń panów poszukujacych panie niż ogłoszeń pań poszukiwujących panów ..

Więc jest widoczna od razu ta różnica. Sądzę na na portalach jest to samo tylko portale randkowe tym się nie chwalą , bo jakby facet dowiedziałby się że bierze udział w teleturnieju Jeden z dziesieciu wink to by się lekko załamał. A może to i być jeden ze 100 wink

Bzdura, to tylko wasze urojenia, statystyki są zdecydowanie inne. Ja wiem, że miło jest wierzyć, że u trzech wolnych kobiet na całą Polskę praktycznie nikt nie ma szans, bo wybiorą sobie trzech najlepszych i najbogatszych samców alfa, ale fakty są inne - setki tysięcy kobiet poznają setki tysięcy facetów każdego dnia. Wy jesteście po prostu w tym niewielkim odsetku, który zamiast randkowac jak inni, włażą na babskie fora i wylewają tu swoją frustrację i nienawiść na bogu ducha winne babki, które wpadły pogadać we własnym gronie. Czy którakolwiek z nas chciałaby się dowiedziec, że jej partner, mąż, ma za sobą epizod wysrywów na kobiecym forum? NIE, bo to domena inceli i przegrywów.

147 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-13 13:12:11)

Kassja, obudź się tongue

Te statystyki, które wklejałaś, już Ci nawet ktoś pisał, są stare, sprzed iluś tam lat. Teraz to wygląda zupełnie inaczej.

A kobiet w Polsce jest więcej, ale tych w wieku > 50 lat.

148 Ostatnio edytowany przez twojeslowo (2023-03-13 13:13:10)

Kasssja napisał/a:
Kaszpir007 napisał/a:

Bzdura, to tylko wasze urojenia, statystyki są zdecydowanie inne. Ja wiem, że miło jest wierzyć, że u trzech wolnych kobiet na całą Polskę praktycznie nikt nie ma szans, bo wybiorą sobie trzech najlepszych i najbogatszych samców alfa, ale fakty są inne - setki tysięcy kobiet poznają setki tysięcy facetów każdego dnia. Wy jesteście po prostu w tym niewielkim odsetku, który zamiast randkowac jak inni, włażą na babskie fora i wylewają tu swoją frustrację i nienawiść na bogu ducha winne babki, które wpadły pogadać we własnym gronie. Czy którakolwiek z nas chciałaby się dowiedziec, że jej partner, mąż, ma za sobą epizod wysrywów na kobiecym forum? NIE, bo to domena inceli i przegrywów.

Przecież Kaszpir to podstarzały incel. Żadnej swojej partnerki nie poznał jeszcze w realu, bo nie ma kompetencji. Małżeństwo aranżowane z neta się skończyło, to wrócił do sieci, siedzi na babskich forach i aplikacjach, nie ma znajomych, życia towarzyskiego. Wiedzę o randkowaniu, relacjach i kobietach te czerpie zaocznie Internetu big_smile big_smile big_smile.

149

Kassja, obudź się tongue

Te statystyki, które wklejałaś, już Ci nawet ktoś pisał, są stare, sprzed iluś tam lat. Teraz to wygląda zupełnie inaczej.

To wy się wreszcie obudźcie. Kto wierzy w takie bzdury, ze 4 lata temu na tinderze było prawie po 50% obu płci, a dziś jest 90% chłopa? Znajdźcie mi jakieś wiarygodne, niewyprodukowane przez mózg takiego jak wy frustrata statystyki (ani przez stowarzyszenia samców beta czy jak się tam zwie tych ostatnich samców w kolejce dziobania).

150 Ostatnio edytowany przez twojeslowo (2023-03-13 13:18:49)

Kassja, obudź się tongue

Umiejętność budowania relacji z drugim człowiekiem jest w nas wbudowana, nawet jeśli byłoby to pokraczne, z powodu wychowania, traum etc., to i tak normalny człowiek ma w sobie tyle odwagi, aby podejść do kogoś, zagadać i umówić się na kawę. Jak ktoś do 32 roku, tak jak ty, życia nie miał kobiety i żadnej relacji z płcią przeciwną, to jest z nim coś nie tak i kolego świata i statystyk nie zmienisz, bo ludzie nadal poznają się ochoczo w realu, chętnie się spotykają, organizują, pomimo, że chciałbyś wmówić nam, że świat funkcjonuje tylko w aplikacjach i social mediach. Po prostu, jesteś skrzywiony, i tyle.

151

Jeżeli kobiety nie używają apek randkowych (bo tylko tak można wytłumaczyć przewagę mężczyzn wśród użytkowników) to poznawajcie kobiety offline. Co w realu też się pochowały przed Wami?

152

No to za chwilę Kaszpir będzie miał więcej chętnych niż konkurentów tongue
Wśród młodych jest odrobinę mniej kobiet, ale na boga nie jest to różnica istotna statystycznie w temacie randkowania.

153 Ostatnio edytowany przez twojeslowo (2023-03-13 13:32:39)

Kasssja napisał/a:

No to za chwilę Kaszpir będzie miał więcej chętnych niż konkurentów tongue
Wśród młodych jest odrobinę mniej kobiet, ale na boga nie jest to różnica istotna statystycznie w temacie randkowania.

@Kasssja - przecież oni muszą sobie jakoś wytłumaczyć swoje niepowodzenia spreparowanymi teoriami, bo inaczej musieliby uznać, że coś z nimi nie tak i wziąć się do pracy nad sobą. Kaszpir i jego pokrętna psychika nie rozumieją prostego faktu, że jak chce się mieć szczupłą, zadbaną panią na poziome, to to samo trzeba sobą reprezentować. On nie widzi swojej śmieszności, że jest panem w średnim wieku, z nadwagą, łysy, mało urodziwy, mieszka na wygwizdajewie i zarabia mniej niż średnia krajowa i w dodatku ma odpychający charakter, nie potrafi się zachować i nie ma klasy. Ten pan jest odrealniony, rozszczepiony, a jego megalomania sięga do kosmosu.

PS. Widziałam tutaj komentarz jednego z inceli, że auto to zło i ma z tym problem. Może niech lepiej pan siedzi w jaskini, a co bardziej inteligentniejsze osobniki rozwijają cywilizację big_smile. Wyobrażacie sobie mieć takich facetów jako partnerów/mężów, bo ja nie big_smile big_smile big_smile. Nic dziwnego, że są sami.

154

Kasssja napisał/a:

Wiem, że wierzycie, że facetów jest na portalach 10x tyle (już kiedyś wam wklejałam dane, że to bzdura), ale kobiet jest w Polsce generalnie więcej niż facetów, więc statystyki się nie spinają.

W gruncie rzeczy masz racje. Tylko, ze wypadaloby jeszcze sprawdzic jak to sie ma w danych przedzialach wiekowych. A prawda jest taka jak to juz jakis_czlowiek napisal, ze kobiet zaczyna byc wiecej dopiero po 50 roku zycia. Dla potwierdzenia wykres danych z GUS na 2018 rok:

Wykres danych GUS

ZRODLO

Co do samego Tindera to rzeczywiscie 10x jest przesada i to bardzo duza. Roznica jednak rzeczywiscie jest tylko zapewne gdzies w granicach 10%.
Tak naprawde na kazdym portalu randkowym facetow jest wiecej, wystarczy zmienic sobie na chwile na przyklad na takiej Sympatii czy Badoo (tutaj profile wyswietlane sa na liscie, a nie jeden po drugim wiec latwo jest szybko porownac ich ilosc) prefernecje na plec przeciwna i porownac.

Kasssja napisał/a:

No tak patrzac tylko czysto "na oko" na ten wykres to tak w przedziale 20 - 44 bedzie to spokojnie kilkaset tysiecy nadwyzki wiec nie wiem czy to jest rzeczywiscie tak mala nie istotna statystycznie roznica. Zeby to jeszcze konkretniej ocenic to trzeba od tego jeszcze odliczyc osoby wykonujace funkcje uniemozliwiajace im zawieranie zwiazkow (kaplanstwo, zakony, itp., itd.) oraz chociazby osoby, ktore z jakichs powodow po prostu nie chca wchodzic w zwiazki.

Kasssja napisał/a:

(...) przez totalny brak kompetencji społecznych po lepiej lub gorzej skrywaną nienawiść do kobiet i pogardę dla nich.(...)

Eeee wytlumacz mi prosze w jaki sposob brak kompetencji spolecznych albo podejscie do kobiet moze wplynac na ilosc matchy na Tinderze? No moze jak ktos juz w opisie zawrze, ze jest przegrywem albo mizoginem to moze w takim przypadku ewentualnie tak.

Chociaz z tym drugim to mozna sie klocic - bo prawda jest taka, ze jak facet ma wyglad i ogolnie jest atrakcyjny to zadna nienawisc czy pogarda do kobiet mu nie przeszkodzi.

PS: I tak na koniec - wyprzedzajac ewentualne epitety i inwektywy - nie jestem incelem, przegrywem, etc.,etc.,etc.

twojeslowo napisał/a:

Kassja, obudź się tongue

(...)świata i statystyk nie zmienisz, bo ludzie nadal poznają się ochoczo w realu, chętnie się spotykają, organizują, pomimo, że chciałbyś wmówić nam, że świat funkcjonuje tylko w aplikacjach i social mediach.(...)

W ktorym mijescu on niby napisal cokolwiek o tym, ze wedlug niego swiat funkcjonuje tylko w aplikacjach i social mediach?
Moze jak rozmawiamy to rozmawiajmy na temat, a nie wkladajmy innym w klawiature czegos czego nie napisali.

155

M!ri napisał/a:

Jeżeli kobiety nie używają apek randkowych (bo tylko tak można wytłumaczyć przewagę mężczyzn wśród użytkowników) to poznawajcie kobiety offline. Co w realu też się pochowały przed Wami?

Tak, w realu też z góry odrzucają i nie są zainteresowane nawet koleżeńską relacją.

156

Kasssja napisał/a:

Chłopaki, ale te dziewczyny nie umawiają się i nie wchodzą w związki same ze sobą. Tyle samo dziewczyn i chłopaków rozmawia online, tyle samo (co do sztuki!) idzie na randki, do łóżka, hajta się i zakłada rodziny. Ani jedna nadprogramowa dziewczyna nie robi tego bez chłopa. Wiem, że wierzycie, że facetów jest na portalach 10x tyle (już kiedyś wam wklejałam dane, że to bzdura), ale kobiet jest w Polsce generalnie więcej niż facetów, więc statystyki się nie spinają.
Trzeba powiedzieć sobie jasno: kobiety rozmawiają na tinderach z fajnymi chłopakami, umawiają się z nimi normalnie, bez cyrków i ghostowania i wiążą w trwałe pary. A to, że wam się nie udaje, to nie wina statystyk, tylko wasza. Powodów może być wiele, od wyglądu, przez totalny brak kompetencji społecznych po lepiej lub gorzej skrywaną nienawiść do kobiet i pogardę dla nich. Ale fakty są takie, że gdzies obok was dzieją się te wszystkie randki, seksy, początki fajnych związków i uczestniczą w nich po równo kobiety i mężczyźni o różnym stopniu atrakcyjności, różnym IQ itd, - ale nie wy.

Fajny w kobiecym słowniku oznacza przystojny. Cała reszta nie ma najmniejszych szans, bo nawet jeśli przypadkiem będą mieć parę, to i tak żadna nie odpisze. Przeciętnie wyglądająca kobieta nie jest zainteresowana przeciętnie wyglądającym mężczyzną, tylko szuka kogoś lepszego, powyżej swojego poziomu. Dlatego przeciętny z wyglądu mężczyzna ma szanse co najwyżej u skrajnie nieatrakcyjnych i niezadbanych kobiet.

157

twojeslowo napisał/a:

@Kasssja - przecież oni muszą sobie jakoś wytłumaczyć swoje niepowodzenia spreparowanymi teoriami, bo inaczej musieliby uznać, że coś z nimi nie tak i wziąć się do pracy nad sobą. Kaszpir i jego pokrętna psychika nie rozumieją prostego faktu, że jak chce się mieć szczupłą, zadbaną panią na poziome, to to samo trzeba sobą reprezentować. On nie widzi swojej śmieszności, że jest panem w średnim wieku, z nadwagą, łysy, mało urodziwy, mieszka na wygwizdajewie i zarabia mniej niż średnia krajowa i w dodatku ma odpychający charakter, nie potrafi się zachować i nie ma klasy. Ten pan jest odrealniony, rozszczepiony, a jego megalomania sięga do kosmosu.

PS. Widziałam tutaj komentarz jednego z inceli, że auto to zło i ma z tym problem. Może niech lepiej pan siedzi w jaskini, a co bardziej inteligentniejsze osobniki rozwijają cywilizację big_smile. Wyobrażacie sobie mieć takich facetów jako partnerów/mężów, bo ja nie big_smile big_smile big_smile. Nic dziwnego, że są sami.

No ja mam auto i często nim jeżdżę, choć lubię też podróżować pociągami. Ponadto zdaję sobie sprawę, że trzeba sobą reprezentować to samo, niestety wiele kobiet tego nie rozumie, dlatego szuka mężczyzn, którzy mają do zaoferowania znacznie więcej niż one same.

158 Ostatnio edytowany przez chmurny (2023-03-13 17:20:46)

Witam i przypominam:
Na badoo odezwała się sama lakoniczną "hejką"  i był z tego krótki romansik.
Na tindku również odezwała się sama w oryginalny sposób zapytawszy jak mi mija dzień. Spotykaliśmy się pare miesięcy. Obie ładne. Druga bardziej. Nawet bardzo. Podobna do aktorki Anny Iberszer.

Nie to żebym traktował to jako jakieś sukcesy (w końcu nie pierwszy raz o tym wspominam) ale powiadam: żadne opisy, oryginalne 'zaczepki', elokwentne smęty, niebanalne pasje i przecudne landszafty na fotkach  nie mają żadnego znaczenia.

Obecnie mam tinder i simpatie. Ten pierwszy skurwysyn rządzi się chyba jakimiś prawami, jak zauważył któryś z przedmóców;  bojkotuje tych co nie płacą. Pierwszego dnia zyskałem 10 par i 24 polubienia a następnego już totalne 0. I tak jest po dziś (w sumie 7 dni).

159

chmurny napisał/a:

Witam i przypominam:
Na tindku również odezwała się sama w oryginalny sposób zapytawszy jak mi mija dzień. Spotykaliśmy się pare miesięcy. Obie ładne. Druga bardziej. Nawet bardzo. Podobna do aktorki Anny Iberszer.

Nie to żebym traktował to jako jakieś sukcesy (w końcu nie pierwszy raz o tym wspominam) ale powiadam: żadne opisy, oryginalne 'zaczepki', elokwentne smęty, niebanalne pasje i przecudne landszafty na fotkach  nie mają żadnego znaczenia.

Obecnie mam tinder i simpatie. Ten pierwszy skurwysyn rządzi się chyba jakimiś prawami, jak zauważył któryś z przedmóców;  bojkotuje tych co nie płacą. Pierwszego dnia zyskałem 10 par i 24 polubienia a następnego już totalne 0. I tak jest po dziś (w sumie 7 dni).

Ahahaha, czyli i przez neta można i mieć relację, związek i seks. Co na to piwniczaki? big_smile

160 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-03-13 18:10:45)

twojeslowo napisał/a:

Ahahaha, czyli i przez neta można i mieć relację, związek i seks. Co na to piwniczaki? big_smile

Zaraz ich krew zaleje z zawiści i napiszą mu, że widocznie jest w 1% tych przystojnych alf, przy których 99% pozostałych nie ma żadnych szans.
Matko, gdybyśmy my baby się tak fiksowały, że każdy facet leci tylko na te najbardziej "estetyczne" panie w szpilach, skórzanych obcisłych gaciach, w perfekcyjnym makijażu i fryzurze prosto z salonu, a reszta to nic nie warte "ochłapy", może też siedziałybyśmy w piwnicach XD

161

twojeslowo napisał/a:
chmurny napisał/a:

Witam i przypominam:

Można, jeśli jest się przystojnym, to każdy wie, Ameryki nie odkryłaś.

162 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-03-13 19:23:08)

Kasssja napisał/a:
twojeslowo napisał/a:

Zaraz ich krew zaleje z zawiści i napiszą mu, że widocznie jest w 1% tych przystojnych alf, przy których 99% pozostałych nie ma żadnych szans.
Matko, gdybyśmy my baby się tak fiksowały, że każdy facet leci tylko na te najbardziej "estetyczne" panie w szpilach, skórzanych obcisłych gaciach, w perfekcyjnym makijażu i fryzurze prosto z salonu, a reszta to nic nie warte "ochłapy", może też siedziałybyśmy w piwnicach XD

Zawiść? W żadnym wypadku, cieszę się, że chociaż jemu się udało i życzę powodzenia.

Skoro Twoim zdaniem fiksuję się na wyglądzie, to powiedz mi, co jeszcze mam zrobić, by kobiety w realu nie odrzucały mnie z góry i chciały ze mną rozmawiać. Co zrobić, żeby na portalach mieć jakiekolwiek pary, które potrafią sensownie odpisywać. Nie możesz mi zarzucić, że problem jest w charakterze, bo żadna tego charakteru nie zna, skoro nie zamieniła ze mną ani słowa, tylko od razu odrzuca. Z tego wynika logiczny wniosek, że przyczyną jest wygląd. Bardzo chętnie zmienię zdanie i przyznam Wam rację, jeśli tylko ktoś mi udowodni, że nie w tym rzecz.

Poza tym my nie lecimy "tylko na te najbardziej "estetyczne" panie w szpilach, skórzanych obcisłych gaciach, w perfekcyjnym makijażu i fryzurze prosto z salonu", więc nie macie żadnego powodu, by się na tym fiksować. My mamy o wiele mniejsze wymagania w tej kwestii.

163

Skoro Twoim zdaniem fiksuję się na wyglądzie, to powiedz mi, co jeszcze mam zrobić, by kobiety w realu nie odrzucały mnie z góry i chciały ze mną rozmawiać.

Zmienic swoje kompletnie zyebane i nietolerancyjne przekonania.

164

JohnyBravo777 napisał/a:

Skoro Twoim zdaniem fiksuję się na wyglądzie, to powiedz mi, co jeszcze mam zrobić, by kobiety w realu nie odrzucały mnie z góry i chciały ze mną rozmawiać.

Zmienic swoje kompletnie zyebane i nietolerancyjne przekonania.

Mam normalne przekonania wynikające z doświadczeń, zresztą kobiety ich nie znają, więc nie ma to żadnego wpływu na moje powodzenie, a raczej jego brak.

165 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-13 22:52:47)

Mam normalne przekonania wynikające z doświadczeń, zresztą kobiety ich nie znają, więc nie ma to żadnego wpływu na moje powodzenie, a raczej jego brak.

Na bazie jednego doswiadczenia mozna zbudowac nieograniczona liczbe przekonan.
Wiec to, ze twoje przekonania (jak kazdego) sa wynikiem doswiadczenia nie daje Ci absolutnie zadnych podstaw aby uwazac, ze sa prawdziwe ani "normalne".

Metoda naukowa pozwala dochodzic do prawdy nie dzieki temu, ze bazuje na doswiadczeniach a dzieki temu, ze wnioski z tych doswiadczen bazuja jako zarodek (ktory Ty uwazasz, za prawde objawiona) do dedukcji hipotez przewidujacych, ze zmiana jednej zmiennej spowoduje zmiane innej za kazdym razem.
Te hipotezy pozniej sa sprawdzane eksperymentalnie z zachowaniem przemyslanych warunkow zmniejszajacych ryzyko zaklocen (wplywu zewnetrznych czynnikow).
I dopiero gdy eksperymentalnie taka przewidziana zaleznosc za kazdym razem okaze sie zgodna z hipoteza i rezultat jest spojny z cialem reszty nauki i jest najprostszym wytlumaczeniem danego zjawiska to sa podstawy aby uznac takie wnioski z doswiadczenia za prawdziwe.

A o swoich przekonaniach nie trzeba mowic aby druga osoba mogla je poznac, bo przekonania sa mostami pomiedzy danymi sensorycznymi a automatyczna akcja.
Wiec przekonania wylewaja sie z Ciebie same przy kazdej akcji, ktora wykonujesz (badz nie wykonujesz).

166 Ostatnio edytowany przez twojeslowo (2023-03-13 23:01:36)

Dodaj jeszcze, że masz zaburzenia na spektrum autyzmu, czyli braki w poprawnym rozpoznawaniu emocji, mimiki, gestów, mikroekspersji, tonacji głosu, co oznacza, że nie potrafisz dobrze odczytać, ani wyrazić komunikatu ze zdrową osobą, a twoje sztywne i uporczywe schematy myślowe odstraszą nawet panią w kolejce w aptece po leki, jak się odezwiesz big_smile big_smile big_smile. Dlaczego wciąż siedzisz w Internecie pisząc o swoich problemach, a nie udajesz się po fachową pomoc i treningi kompetencji społecznych?

167

ChuopskiChłop napisał/a:

Ależ bardzo czaję. Tylko ci pokazuje że twoje myślenie nie ma sensu. Ludzie muszą ten świat ulepszać, a nie tkwić w różnych patologiach. Taką jest spożycie alkoholu, taką jest też nadmierna (i to bardzo) liczba samochodów w prywatnych rękach. Redukcja zachowań ryzykownych i niepotrzebnych niesie zysk dla całej społeczności.

Nie, komuchu. Każdy może mieć tyle samochodów, ile chce i na ile go stać. Prawo własności jest o wiele lepsze niż komunizm.

Pożyjemy zobaczymy. Na szczęście niekotrolowane prawo własności zaczyna być tępione na zachodzie, czekam aż u nas wezmą się za kułaków.

168

Kasssja napisał/a:
twojeslowo napisał/a:

Ale wiesz że tak jest? Tylko że przystojniaków jest około 20 procent a nie jeden, reszta może sobie co najwyżej wziąć ochłapy wśród najsłabszych opcji. Jak ja swoje zobaczyłem to po dziś dzień mnie w brzuchu kręci. Pasztety i nic więcej.

A tak zupełnie szczerze to może kogoś to zadowala, ja to opem na instagramie wychowanym jestem i zwykłe laski to mnie nie podniecają.

169

ChuopskiChłop napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Ależ bardzo czaję. Tylko ci pokazuje że twoje myślenie nie ma sensu. Ludzie muszą ten świat ulepszać, a nie tkwić w różnych patologiach. Taką jest spożycie alkoholu, taką jest też nadmierna (i to bardzo) liczba samochodów w prywatnych rękach. Redukcja zachowań ryzykownych i niepotrzebnych niesie zysk dla całej społeczności.

Nie, komuchu. Każdy może mieć tyle samochodów, ile chce i na ile go stać. Prawo własności jest o wiele lepsze niż komunizm.

Pożyjemy zobaczymy. Na szczęście niekotrolowane prawo własności zaczyna być tępione na zachodzie, czekam aż u nas wezmą się za kułaków.

To może się wyprowadź do swojego komunistycznego raju, zwanego Koreą Północną?

170

twojeslowo napisał/a:
chmurny napisał/a:

Witam i przypominam:

Można, jeśli jest się przystojnym, to każdy wie, Ameryki nie odkryłaś.

Niekoniecznie, ale jak się jest nieprzystojnym to się przyciąga nieładne laski. Moim zdaniem szkoda życia na nieładne laski.

171

JohnyBravo777 napisał/a:

Na bazie jednego doswiadczenia mozna zbudowac nieograniczona liczbe przekonan.
Wiec to, ze twoje przekonania (jak kazdego) sa wynikiem doswiadczenia nie daje Ci absolutnie zadnych podstaw aby uwazac, ze sa prawdziwe ani "normalne".

Metoda naukowa pozwala dochodzic do prawdy nie dzieki temu, ze bazuje na doswiadczeniach a dzieki temu, ze wnioski z tych doswiadczen bazuja jako zarodek (ktory Ty uwazasz, za prawde objawiona) do dedukcji hipotez przewidujacych, ze zmiana jednej zmiennej spowoduje zmiane innej za kazdym razem.
Te hipotezy pozniej sa sprawdzane eksperymentalnie z zachowaniem przemyslanych warunkow zmniejszajacych ryzyko zaklocen (wplywu zewnetrznych czynnikow).
I dopiero gdy eksperymentalnie taka przewidziana zaleznosc za kazdym razem okaze sie zgodna z hipoteza i rezultat jest spojny z cialem reszty nauki i jest najprostszym wytlumaczeniem danego zjawiska to sa podstawy aby uznac takie wnioski z doswiadczenia za prawdziwe.

A o swoich przekonaniach nie trzeba mowic aby druga osoba mogla je poznac, bo przekonania sa mostami pomiedzy danymi sensorycznymi a automatyczna akcja.
Wiec przekonania wylewaja sie z Ciebie same przy kazdej akcji, ktora wykonujesz (badz nie wykonujesz).

W takim razie jak wyjaśnisz fakt, że za granicą te "wylewające się" przekonania nie miały żadnego znaczenia i potrafiłem nawiązać normalne znajomości? Jak wyjaśnisz, że jak już kogoś poznawałem np. przez internet, to te znajomości też udawało się nawiązać i te osoby nie uważają, by coś było ze mną nie tak?

Poza tym, co konkretnie uważasz za "zyebane i nietolerancyjne przekonania"?

172

twojeslowo napisał/a:

Dodaj jeszcze, że masz zaburzenia na spektrum autyzmu, czyli braki w poprawnym rozpoznawaniu emocji, mimiki, gestów, mikroekspersji, tonacji głosu, co oznacza, że nie potrafisz dobrze odczytać, ani wyrazić komunikatu ze zdrową osobą, a twoje sztywne i uporczywe schematy myślowe odstraszą nawet panią w kolejce w aptece po leki, jak się odezwiesz big_smile big_smile big_smile. Dlaczego wciąż siedzisz w Internecie pisząc o swoich problemach, a nie udajesz się po fachową pomoc i treningi kompetencji społecznych?

Otóż potrafię odczytać i wyrażać komunikaty. Nigdy nie miałem z tym najmniejszego problemu. Świadczą o tym chociażby znajomości z osobami mieszkającymi kilkaset kilometrów ode mnie, a także bezproblemowe nawiązanie kontaktu z ludźmi podczas pracy za granicą.

173

ChuopskiChłop napisał/a:

A po co? Tam nie ma prawdziwego komunizmu tylko feudalizm ubrany w hasła socjalistyczne, ten kraj cofnął się do średniowiecza. Inaczej jest w krajach zachodnich typu Szwecja czy Hiszpania. Jakoś i w jednym i w drugim żyje się ludziom bardzo dobrze, a podejście władz tych krajów jest bardzo socjalistyczne.

174

ChuopskiChłop napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

A po co? Tam nie ma prawdziwego komunizmu tylko feudalizm ubrany w hasła socjalistyczne, ten kraj cofnął się do średniowiecza.

No tak, "to nie był prawdziwy komunizm", skąd ja to znam tongue

Inaczej jest w krajach zachodnich typu Szwecja czy Hiszpania. Jakoś i w jednym i w drugim żyje się ludziom bardzo dobrze, a podejście władz tych krajów jest bardzo socjalistyczne.

No w Hiszpanii to na pewno żyje się bardzo dobrze, skoro wystarczy, że na kilka dni pojedziesz na wakacje, a po powrocie zastajesz w mieszkaniu obcego człowieka i nie możesz go wywalić xd
Realiów życia w Szwecji nie znam, ale komuna to to nie jest. A kasa na socjal kiedyś się skończy.

175 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-14 02:25:56)

No tak, "to nie był prawdziwy komunizm", skąd ja to znam tongue

Przeczytaj manifest komunistyczny po czym jeszcze raz sie ustosunkuj do tego co napisal kolega (przyznasz mu racje).
To jedna z najwazniejszych ksiazek, ktora powinien znac kazdy, zwlaszcza dzisiaj bo opisuje nie tylko komunizm ale przede wszystkim kapitalizm i jego fundamentalne problemy.

176 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2023-03-14 08:20:02)

JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:

A jak sobie wyobrażasz wyjazd na urlop?... A no tak, sam przyznałeś że od lat nie byłeś na wakacjach.

Ostatni raz na urlop (6 lat temu) lecialem samolotem - ale pewnie samochodem jechac na urlop do Dubaju byloby bardziej komfortowo wink

Pracoholikom pewnie nie jest; normalny człowiek potrzebuje urlopu i to co najmniej 2-tygodniowego, właśnie po to by zrobić taki okresowy reset, złapać dystans do pracy i przede wszystkim psychicznie od niej odpocząć. Na mnie się teraz odbija że w ubiegłym roku jednym ciągiem brałem jedynie po tygodniu (jeszcze w lecie mi mocno dupę zawracali w czasie urlopu), a w grudniu, już w Wigilię czy dzień przed, złapałem zajebistą infekcję, w konsekwencji zamiast wypocząć to zaraz po urlopie wylądowałem na zwolnieniu i wróciłem do roboty bardziej zjebany niż byłem przed urlopem.
W tym roku zdecydowanie biorę w lecie 2 tygodnie i od razu zaznaczę szefostwu że dla komfortu psychicznego na ten czas wyłączam komórkę służbową.

Co do auta, to na wyjazd urlopowy niestety jest w zasadzie niezbędne, zwłaszcza jak ktoś opiera urlop na (skutecznych) improwizacjach, bez jakiegoś sztywnego planu (tym bardziej gdy improwizacje obejmują tereny odcięte komunikacyjnie).

177

Husky napisał/a:
assassin napisał/a:

Ależ jest mnóstwo facetów, którzy też oczekują, że to druga strona będzie serwować im interesującą gadkę, a oni będą tylko zdawkowo odpowiadać na pytania. Nie trzeba więc konstruować wyzwania, żeby się z tym mierzyć. To nie jest kwestia płci, po prostu uczmy się rozmawiać;)

Nie wiem tylko co ma do tego zdjęcie.

Podejrzewam nawet  że ma wbrew pozorom całkiem dużo. Bardzo możliwe że gdybym wyglądał gorzej, to nie pomogłoby mi nawet lepsze zagadywanie niż stosowałem podczas swojej bytności na portalu, a i pewnie duuużo mniej babek zagadywałoby same z siebie. Co prawda ileś babek polubiło konkretny fragment treści profilu (czy wręcz w ramach zagajenia rozmowy pisały że podobało im się to i to), ale ile z tego było faktycznego uznania dla treści, a ile było (jak napisałem wcześniej) prób zagajenia rozmowy na podstawie jakiegoś punktu zaczepienia z profilu, to naprawdę nie wiem.

Summa summarum: kobiety jednak chyba chętniej dają się wciągnąć w rozmowę gdy facet im wizualnie też pasuje.

178

twojeslowo napisał/a:

]

Otóż potrafię odczytać i wyrażać komunikaty. Nigdy nie miałem z tym najmniejszego problemu. Świadczą o tym chociażby znajomości z osobami mieszkającymi kilkaset kilometrów ode mnie, a także bezproblemowe nawiązanie kontaktu z ludźmi podczas pracy za granicą.

No jasne, tylko w Polsce ludzie nie chcą mieć z tobą nic do czynienia, nikt nie chce się z tobą przyjaźnić, nawiązywać głębszej relacji big_smile. Dziwne, że twoi rodzice tak to zaniedbali, a ty w dorosłym życiu negujesz diagnozy lekarzy. Ty potrzebujesz wciąż opiekuna, który cię poprowadzi w leczeniu i treningu obszarów, które się nie rozwinęły poprawnie, a nie przesiadywania na forum i klepania jak robot ciągle tego samego. Stoisz w miejscu, nie rozwijasz się, utrwalasz błędne przekonania.

179

Dziewczyny na Tinder , nawet te brzydkie i grube, dostają setki wiadomosci dziennie od simpów, cuckoldow i innych wynalazków. Wiec przebieraja jak w gruszkach. Rozpoczynaja kilkanascie/ kilkadziesiat konwersacji i zostaja przy tych najbardziej interesujacych.

180

ChuopskiChłop napisał/a:

Ale wiesz że tak jest? Tylko że przystojniaków jest około 20 procent a nie jeden, reszta może sobie co najwyżej wziąć ochłapy wśród najsłabszych opcji. Jak ja swoje zobaczyłem to po dziś dzień mnie w brzuchu kręci. Pasztety i nic więcej.

A tak zupełnie szczerze to może kogoś to zadowala, ja to opem na instagramie wychowanym jestem i zwykłe laski to mnie nie podniecają.

Zacznij od choćby minimum szacunku do innych ludzi, to ci się przyda nie tylko w randkowaniu. A potem przestań sięgać po najwyżej rosnące listki, skoro jesteś osłem, a nie żyrafą. Bo umrzesz z głodu.

181

twojeslowo napisał/a:
twojeslowo napisał/a:

]

No jasne, tylko w Polsce ludzie nie chcą mieć z tobą nic do czynienia, nikt nie chce się z tobą przyjaźnić, nawiązywać głębszej relacji big_smile.

W Polsce też mam znajomych, ale nie w swojej okolicy.

Dziwne, że twoi rodzice tak to zaniedbali, a ty w dorosłym życiu negujesz diagnozy lekarzy. Ty potrzebujesz wciąż opiekuna, który cię poprowadzi w leczeniu i treningu obszarów, które się nie rozwinęły poprawnie, a nie przesiadywania na forum i klepania jak robot ciągle tego samego. Stoisz w miejscu, nie rozwijasz się, utrwalasz błędne przekonania.

Nie, jedyne, czego potrzebuję, to poznać kobietę, która nie odrzuci mnie z góry.

182

Nie, jedyne, czego potrzebuję, to poznać kobietę, która nie odrzuci mnie z góry.

Tylko mamusia. Do mamy idź. Tylko ona kocha bezwarunkowo i Cię nie odrzuci, choć może po diagnozie, zapomniała z ojcem chodzić z Tobą na terapię.

183

Mariusz 1984 napisał/a:

Dziewczyny na Tinder , nawet te brzydkie i grube, dostają setki wiadomosci dziennie od simpów, cuckoldow i innych wynalazków.

Ja bym nawet zwiększyła kwantyfikator tych otrzymywanych wiadomości do: tysiące, miliony, miliardy dziennie big_smile. Lepiej mieć jakąś teorię, niż zmierzyć się z prawdą: to tobie nie idzie w randkowaniu, a innym tak big_smile.

Mariusz 1984 napisał/a:

Wiec przebieraja jak w gruszkach. Rozpoczynaja kilkanascie/ kilkadziesiat konwersacji i zostaja przy tych najbardziej interesujacych.

Logika konwersji.

184 Ostatnio edytowany przez twojeslowo (2023-03-14 13:41:54)

Kasssja napisał/a:

Normalna babka, ze zdrową samooceną, nie będzie się zastanawiała czy porównywała z jakąś wyimaginowaną szprychą, bo ta po prostu nie istnieje big_smile. Piwniczaki mają na pewno jedną wspólną cechę: niska samoocena, brak pewności siebie, populistyczne teorie na wyjaśnienie swoich porażek. Ja tylko dodam, że ludzie wciąż poznają się w realu, a faceci podrywają babki. Powiem tylko, że wczoraj byłam na babskim wieczorze, zwykła knajpa, 3 babki, 2 facetów w międzyczasie podbiło, niby przepraszam, nie wiedziałem, że tu wieszak, ojjj, chyba zaraz spadną płaszcze - panie same dzisiejszego wieczoru? Nie wiem, może obrączki się nie zaświeciły na różowo, ale świat nie umarł, ludzie nadal normalnie żyją, a panowie mieli na tyle pewności siebie, uważności, refleksu i sprytu, aby zagadać big_smile.

185

Kasssja napisał/a:

A potem przestań sięgać po najwyżej rosnące listki, skoro jesteś osłem, a nie żyrafą. Bo umrzesz z głodu.

Ahahhaha, padłam Kasssja big_smile big_smile big_smile.

186 Ostatnio edytowany przez Thomas29 (2023-03-14 15:47:33)

twojeslowo napisał/a:
Mariusz 1984 napisał/a:

Dziewczyny na Tinder , nawet te brzydkie i grube, dostają setki wiadomosci dziennie od simpów, cuckoldow i innych wynalazków.

Ja bym nawet zwiększyła kwantyfikator tych otrzymywanych wiadomości do: tysiące, miliony, miliardy dziennie big_smile. Lepiej mieć jakąś teorię, niż zmierzyć się z prawdą: to tobie nie idzie w randkowaniu, a innym tak big_smile.

Tutaj nie potrzeba zadnych teorii. Wystarczy stworzyc kobiece konto na dowolny portalu i to prostu widac. Wystarczy wejsc chocby na glupiego Instagrama i popatrzec ile maja komentarzy zdjecia kobiet, a ile zdjecia facetow.

twojeslowo napisał/a:

Normalna babka, ze zdrową samooceną, nie będzie się zastanawiała czy porównywała z jakąś wyimaginowaną szprychą, bo ta po prostu nie istnieje big_smile.

A no tak, jasne - przeciez wszyscy ludzie na Swiecie sa na rowni atrakcyjni dla innych, kazda osoba cechuje sie taka sama uroda, a menel spod podbki z piwem ma dokladnie takie samo powodzenie u kobiet jak Brad Pitt po silowni. Jasne, ze tak.

twojeslowo napisał/a:

Piwniczaki mają na pewno jedną wspólną cechę: niska samoocena, brak pewności siebie,(...)

Ano maja. Ale skoro juz wiesz, ze maja to fajnie by bylo gdybys jeszcze wyjasnila co jest przyczyna tych wszystkich przypadlosci.

twojeslowo napisał/a:

Ja tylko dodam, że ludzie wciąż poznają się w realu, a faceci podrywają babki. Powiem tylko, że wczoraj byłam na babskim wieczorze, zwykła knajpa, 3 babki, 2 facetów w międzyczasie podbiło, niby przepraszam, nie wiedziałem, że tu wieszak, ojjj, chyba zaraz spadną płaszcze - panie same dzisiejszego wieczoru? Nie wiem, może obrączki się nie zaświeciły na różowo, ale świat nie umarł, ludzie nadal normalnie żyją, a panowie mieli na tyle pewności siebie, uważności, refleksu i sprytu, aby zagadać big_smile.

Po pierwsze to nie wiem co ma poznawanie ludzi w realu do rzeczy w temacie o internetowych portalach randkowych (a juz ktorys raz jest to tu powtarzane). Po drugie w mysl tego co wyzej pisalas - gdyby wspomniani panowie byli kloszardami spod Zabki to zapewne zrobiliby takie same wrazenie co nie? Przeciez nikomu nie przeszkadzalaby wizualna nieatrakcyjnosc?

187

Kasssja napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Zacznij od choćby minimum szacunku do innych ludzi, to ci się przyda nie tylko w randkowaniu. A potem przestań sięgać po najwyżej rosnące listki, skoro jesteś osłem, a nie żyrafą. Bo umrzesz z głodu.

Szacunek mam dla tych co zasłużą, nie dla Bazyli co myślą że mają u mnie szansę xD
Nie muszę wystawiać im pozytywnej oceny.

A z głodu nie padnę, jest tyle innych opcji że nie muszę się w to bawić, robię to bardziej z badawczej ciekawości smile

188

Thomas29 napisał/a:
twojeslowo napisał/a:
Mariusz 1984 napisał/a:

Tutaj nie potrzeba zadnych teorii. Wystarczy stworzyc kobiece konto na dowolny portalu i to prostu widac. Wystarczy wejsc chocby na glupiego Instagrama i popatrzec ile maja komentarzy zdjecia kobiet, a ile zdjecia facetow.

twojeslowo napisał/a:

Normalna babka, ze zdrową samooceną, nie będzie się zastanawiała czy porównywała z jakąś wyimaginowaną szprychą, bo ta po prostu nie istnieje big_smile.

A no tak, jasne - przeciez wszyscy ludzie na Swiecie sa na rowni atrakcyjni dla innych, kazda osoba cechuje sie taka sama uroda, a menel spod podbki z piwem ma dokladnie takie samo powodzenie u kobiet jak Brad Pitt po silowni. Jasne, ze tak.

twojeslowo napisał/a:

Piwniczaki mają na pewno jedną wspólną cechę: niska samoocena, brak pewności siebie,(...)

Ano maja. Ale skoro juz wiesz, ze maja to fajnie by bylo gdybys jeszcze wyjasnila co jest przyczyna tych wszystkich przypadlosci.

twojeslowo napisał/a:

Ja tylko dodam, że ludzie wciąż poznają się w realu, a faceci podrywają babki. Powiem tylko, że wczoraj byłam na babskim wieczorze, zwykła knajpa, 3 babki, 2 facetów w międzyczasie podbiło, niby przepraszam, nie wiedziałem, że tu wieszak, ojjj, chyba zaraz spadną płaszcze - panie same dzisiejszego wieczoru? Nie wiem, może obrączki się nie zaświeciły na różowo, ale świat nie umarł, ludzie nadal normalnie żyją, a panowie mieli na tyle pewności siebie, uważności, refleksu i sprytu, aby zagadać big_smile.

Po pierwsze to nie wiem co ma poznawanie ludzi w realu do rzeczy w temacie o internetowych portalach randkowych (a juz ktorys raz jest to tu powtarzane). Po drugie w mysl tego co wyzej pisalas - gdyby wspomniani panowie byli kloszardami spod Zabki to zapewne zrobiliby takie same wrazenie co nie? Przeciez nikomu nie przeszkadzalaby wizualna nieatrakcyjnosc?

Chopie szkoda czasu, oni tak kołpują i jeszcze wierzą w te swoje głupoty xd Bo raz jacyś napaleńcy po 30 co ich swędzi podeszli xd

189

twojeslowo napisał/a:
Mariusz 1984 napisał/a:

Mariusz 1984 napisał/a:

Wiec przebieraja jak w gruszkach. Rozpoczynaja kilkanascie/ kilkadziesiat konwersacji i zostaja przy tych najbardziej interesujacych.

Logika konwersji.

Luz, możemy zwiększyć nawet o miliardy:) albo i więcej:)  ja natomiast na moje randkowanie z Tindera nie narzekam. Wprost przeciwnie:)

190

twojeslowo napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Normalna babka, ze zdrową samooceną, nie będzie się zastanawiała czy porównywała z jakąś wyimaginowaną szprychą, bo ta po prostu nie istnieje big_smile. Piwniczaki mają na pewno jedną wspólną cechę: niska samoocena, brak pewności siebie, populistyczne teorie na wyjaśnienie swoich porażek. Ja tylko dodam, że ludzie wciąż poznają się w realu, a faceci podrywają babki. Powiem tylko, że wczoraj byłam na babskim wieczorze, zwykła knajpa, 3 babki, 2 facetów w międzyczasie podbiło, niby przepraszam, nie wiedziałem, że tu wieszak, ojjj, chyba zaraz spadną płaszcze - panie same dzisiejszego wieczoru? Nie wiem, może obrączki się nie zaświeciły na różowo, ale świat nie umarł, ludzie nadal normalnie żyją, a panowie mieli na tyle pewności siebie, uważności, refleksu i sprytu, aby zagadać big_smile.

Wow, 3 facetów podbiło:) ekstra:) ego podbudowane co?:)
Lol ,

191

twojeslowo napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Nie musi, bo i tak kogoś znajdzie.

Piwniczaki mają na pewno jedną wspólną cechę: niska samoocena, brak pewności siebie

Nie, znam swoją wartość, wiem, że jestem przeciętny z wyglądu, ale też jestem świadomy swoich zalet.

populistyczne teorie na wyjaśnienie swoich porażek.

Żadnego populizmu w tym nie ma.

No popatrz, ja też zagaduję, a jakoś zainteresowania ze strony kobiet, jak nie było, tak nie ma. Ale to na pewno dlatego, że nie mam pewności siebie, bo przecież na pewno nie chodzi o to, że nie wyglądam jak di Caprio xd

192

Nie musi, bo i tak kogoś znajdzie.

To prawda, większości moich byłych bardzo szybko znalazła sobie kolejnego, ostatnia jakoś po 3 miesiącach? Tak naprawdę w dzisiejszych czasach laska, jedyne co "musi" robić to wybrzydzać i wybrać sobie tego który jej najbardziej odpowiada po prostu. Ile ja spotkałem takich odklejonych księżniczek to głowa mała. Zero jakiegokolwiek wkładu własnego, inicjatywy, nic...

193

xGrahir napisał/a:

Ile ja spotkałem takich odklejonych księżniczek to głowa mała. Zero jakiegokolwiek wkładu własnego, inicjatywy, nic...

Widzisz, ze kobiety do pewnego wieku maja do wyboru wiecej mezczyzn niz Ty kobiet.
Wyobraz sobie, ze idziesz na rynek i 30 handlarzy probuje Ci wcisnac jakis towar i licytuje sie, ktory ma lepszy taniej.
Ty jestes tym handlarzem siedzacym na swoim straganie i narzekajacym, ze klient jest "jakis odklejony" bo Ty probowales mu cos sprzedac a on nie wykazal zadnej inicjatywy.

Jedyna osoba, ktora jest odklejona w tej sytuacji jestes Ty.

Ja mysle, ze wielu facetow robi blad z podchodzeniem do kobiet ktore nie sa ich idealami uwazajac, ze u tych najpiekniejszych nie maja zadnych szans.
Ale u tych mniej idealnych maja jeszcze mniejsze szanse bo te nie podobaja im sie wystarczajaco aby mieli motywacje je zdobywac i nie zrazac sie porazkami.

194

JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:

Ile ja spotkałem takich odklejonych księżniczek to głowa mała. Zero jakiegokolwiek wkładu własnego, inicjatywy, nic...

Widzisz, ze kobiety do pewnego wieku maja do wyboru wiecej mezczyzn niz Ty kobiet.
Wyobraz sobie, ze idziesz na rynek i 30 handlarzy probuje Ci wcisnac jakis towar i licytuje sie, ktory ma lepszy taniej.
Ty jestes tym handlarzem siedzacym na swoim straganie i narzekajacym, ze klient jest "jakis odklejony" bo Ty probowales mu cos sprzedac a on nie wykazal zadnej inicjatywy.

Ja mysle, ze wielu facetow robi blad z podchodzeniem do kobiet ktore nie sa ich idealami uwazajac, ze u tych najpiekniejszych nie maja zadnych szans.
Ale u tych mniej idealnych maja jeszcze mniejsze szanse bo te nie podobaja im sie wystarczajaco aby mieli motywacje je zdobywac i nie zrazac sie porazkami.

Raczej źle na to patrzysz. Jeśli ma coś z tego być więcej, to raczej trzeba żeby obydwie strony coś do tego wniosły. Skoro ja mam latać i starać się 3 miesiące, a ona i tak nie wie czego chce, dając sprzeczne sygnały, to już wolę się sobą zająć niż tracić czas i pieniądze.

195

JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:

Raczej źle na to patrzysz. Jeśli ma coś z tego być więcej, to raczej trzeba żeby obydwie strony coś do tego wniosły. Skoro ja mam latać i starać się 3 miesiące, a ona i tak nie wie czego chce, dając sprzeczne sygnały, to już wolę się sobą zająć niż tracić czas i pieniądze.

Posty [ 131 do 195 z 253 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024