Ragazza, założę się, że jesteś skrywaną przed całym światem romantyczką, pragnącą by ktoś w końcu ją odnalazł i ukradł tylko dla siebie. Niestety romantyzm na tym świecie często jest skrywany gdyż często naraża nas na zarzut naiwności, słabości, niedojrzałości, dziecinności dlatego odsuwamy go od siebie łudząc się że obędziemy się bez niego, że jesteśmy silni, samodzielni, racjonalni w swoich uczuciach i potrzebach... a on tkwi w nas i cierpliwie czeka by w momentach, w których musimy zastanowić się nad naszym życiem, ujawnić się i dać znać o sobie ze zdwojoną siłą, że jest tym czego pragniemy a co ucieka nam z czasem przez palce. Wtedy z perspektywy osoby całkowicie podległej romantycznej mocy w głębi serca, w skryciu przed całym światem pozwalamy sobie na marzenie o prawdziwej miłości, rodzącej się wśród motyli na które patrzymy przez różowe okulary. A potem przychodzi refleksja: "czy ja jeszcze mam czas na romantyzm? czy potrafię o ten mój romatyzm zawalczyć gdy wokoło ludzie zachowują się jak gdyby on nie istniał?" Idealny romantyzm nie potrzebuje idealnych ludzi, często ma swoje żródło w naszych wadach i słabościach np gdy przepraszamy za błędy, gdy płaczemy po porażce. Romantyczna natura człowieka zwykle odzywa się w trudnych chwilach. Nie odrzucaj mężczyzny tylko dlatego ze ma jakąś wadę, bo ta w rezultacie może pozwolić mu na to by mógł Cię z zaskocznienia odnaleźć i ukraść. Daj mu szansę i zaufaj sobie - nie staraj się wszystkiego przewidywać. Jeżeli w tym czasie pozwolisz na to by doszło między Wami do zbliżenia natury fizycznej nie traktuj tego jak czegoś złego. Nwet jeżeli potem nie będziecie razem nie możesz mieć do siebie pretensji o to że postąpiłaś zgodnie ze swoimi uczuciami i pragnieniami. Pytasz czy czekać- i tak i nie. Tak - musisz czekać na to by swoich pragnień nie realizować w ZUPEŁNYM oderwaniu od twojego romantyzmu. NIE - nie czekaj gdy widzisz choćby cień szansy na spełnienie swoich romantycznych pragnień.
PS
Pamiętaj, że prawdziwe księżniczki potrafią znaleźć księcia nawet w żabie
Pozdr.