Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 95 z 95 ]

66

Odp: Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu
KoloroweSny napisał/a:

Dlatego powinien stanąć na rzęsach i jechać z nią na tą wizyte, zakończyć tą farse. Może mu zawsze powiedzieć, że była u lekarza i ciaza potwierdzona. I co, wierzyć na słowo w takim przypadku jak sex był zawsze w gumce? Niepokalane poczęcie?
Normalna dziewczyna by już dawno wiedziała czy jest czy nie jest. Jest zaburzona i to na maxa. A do tego nie ma do siebie szacunku latając za autorem, kiedy wyraźnie jej stawia granice. Ma obniżoną samoocene. Jest totalnie nieodpowiedzialna. Wiec nie mów autorze, że nie ma żadnych zaburzeń, ciężkie życie czy trudna sytuacja z ojcem jej dziecka nie tłumaczy jej postępowania teraz.

Ja próbowałem to napisać w poprzednich postach, że dziwnie się zachowuje co chodzi o lekarza albo ten test. Ale chyba źle dobrałem słowa i wyszedłem na burak.
Postaram się przyleciec w ten weekend co będzie.

Zobacz podobne tematy :

67

KoloroweSny napisał/a:

To znajdz taką możliwość, przestań gadać pierdoły samolot, samochód i heja, nie pracujesz 7dni w tygodniu. Nie usprawiedliwiaj się, jak ktoś chce znajdzie sposób, jak ktoś nie chce, znajdzie powód. Radzę Ci, znalezienie sposobu i zakończenie tej farsy tak szybko jak się zaczęła.

A jak ona uzna, że pójdzie do lekarza, ale tylko na Hawajach, to powinien rzucić wszystko i pędzić na Hawaje...

Bo tak, po prostu.

68

No w końcu zacząłeś pisać jak człowiek. Przyleć, umów wcześniej sam wizyte, wsadz ją do auta i heja. Będziesz pewny na 100% bo będziesz przy tym. Jak się okaże, że jest - testy DNA. Jak nie jest, to chyba oczywiste co dalej.

69 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-30 21:08:13)

noben napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

To znajdz taką możliwość, przestań gadać pierdoły samolot, samochód i heja, nie pracujesz 7dni w tygodniu. Nie usprawiedliwiaj się, jak ktoś chce znajdzie sposób, jak ktoś nie chce, znajdzie powód. Radzę Ci, znalezienie sposobu i zakończenie tej farsy tak szybko jak się zaczęła.

A jak ona uzna, że pójdzie do lekarza, ale tylko na Hawajach, to powinien rzucić wszystko i pędzić na Hawaje...

Bo tak, po prostu.

seksili sie oboje, dziecko moze byc obojga, wiec laski nie zrobi, jak pojdzie razem z nia. tym bardziej, ze dopiero wtedy bedzie mogl odetchnac z ulga.
zreszta nie bierzesz pod uwage, ze ona jednak moze krecic (wykluczyc sie nie da). a jak pojdzie sama to moglaby dalej to robic. pojscie z nia lezy w interesie autora.

70

noben napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Bo tak, po prostu.

Nie Noben, ja też uważam, że nie powinien lecieć na skinienie. Ale powinien mieć jasną sytuacje, a przy tej osobie nigdy nie będzie miał - bo jej nie ufa. A tak zobaczy na własne oczy. Inaczej będzie mu wciskać kity, że poroniła/że test z apteki wadliwy/ze cuda wianki. Życie trzeba sobie ułatwiać, szczególnie w takiej sytuacji. Co powinen Twoim zdaniem zrobic? Czekac kij wie ile ? Po co jak można to zakończyć.

71

Zaczekam jeszcze na wiadomość od tego lekarza którego ma chyba w poniedziałek.
A z tym ewentualnym wsadzeniem jej w samochód i zawiezieniem do lekarza może nie być tak prosto.
Już wcześniej narzekała, że nie ma czasu, że pracuje do 15 czy 17, dziecko z przedszkola itp. Oby tym razem nie miała żadnych wymówek, jeżeli miałoby dojść do tej wizyty.

72

Założę się że nie pojdzie do tego lekarza ona z jakiegoś powodu chce zeby się z nią na siłę spotkać. Nie pójdzie do lekarza bo dobrze wie że w ciąży nie jest. Dlatego też testu nie zrobi

73

Nawet jak nie pojdzie, to może skłamać że była i że jest w ciąży. Ja bym nie wierzyła w ani jedno jej słowo. Spokojnie, na pewno są lekarze otwarci i do 19 (sama nie raz tak mialam wizyte, cos znajdziesz). Dziecko z Wami pojedzie i tyle. Bez przesady.

74

1. Dobrze, żę się spotykałeś, że miałeś z nią seks, ona z Tobą. Nie żałuj niczego.

2. Ona teraz zamiast iść prostą drogą, do apteki po test, do lekarza, to kombinuje. Jej wybór. NIe przejmuj się tym. Tylko czekaj na wynik.

3. Nawet jak by była w ciąży, to pasuje jej pomóc finansowo, a potem zrobić badanie na ojcostwo.

4. Jak jesteś ojcem, to pewnie będizesz musiał pomóc finansowo. Ślubu nie bierz -- po co komu ślub? Dla współnego kredytu i majątku?

75

KoloroweSny napisał/a:

Co powinen Twoim zdaniem zrobic? Czekac kij wie ile ? .

Obawiam się, czas jakiś - owszem.

Ona przyjazd Autora i jego zaangażowanie we wspólne pójście do lekarza (skuteczne czy nie) zinterpretuje jako znak jego zaangażowania w tę znajomość co może zaskutkować kolejnymi krzywymi akcjami.

Dlatego powściągliwość i lakoniczny wręcz kontakt przez dobrych kilka dni wydaje mi się niegłupim rozwiązaniem.

76

Tak racja, ale dopiero jak będzie na 100% pewny czy jest czy nie jest w ciąży. Jej problem jak to zinterpretuje, jak on tylko dostanie wynik to będzie już wiedział co z tym zrobic. A przynajmniej powinien. 0 kontaktu po wynikach.

77

Ale w opisanej tu sytuacji nawet potwierdzenie, że ONA jest w ciąży, nie określi jednoznacznie sytuacji Autora, tylko zastąpi jedną niewiadomą inną...

78

ja na miejscu autora rowniez bym poczekala, czy sama z siebie pojdzie, a jesli nie postaralabym sie sama wizyte umowic, bo po jej niezyciowym podejsciu do zycia i ze nie uczy sie na bledach, nie bralabym za pewnik, ze bedzie w stanie sama sie tym zajac, zeby nie jechal na darmo. jak juz bedzie na miejscu i wizyta bedzie umowiona, a ona dalej sie bedzie wykrecac to zakomunikowalabym jej, ze w takim razie wychodze z zalozenia, ze w zadnej ciazy nie jest i ucinam kontakt. zawsze moze ewentualnie zostawic adres do korespondencji, gdyby jednak w tej ciazy byla i wnioskowalaby do sadu o alimenty i ustalenie ojcostwa, ale z nia juz bym sie nie kontaktowala.

do jego przyjazdu jednak staralabym sie zachowac poprawne relacje. jesli przyjedzie, pojda dolekarza, okaze sie, ze jest w ciazy to beda musieli sie jakos dogadac. niepotrzebne klotnie moga to jeszcze bardziej utrudnic. a raczej ona potem po zlosci. ten tydzien, dwa staralabym sie normalnie z nia gadac. jesli dziecka nie ma to i tak juz nie bedzie musial wiecej z nia rozmawiac.

79 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-30 23:03:39)

Ok, małe sprostowanie.
Nawet zanim napisała mi o ciąży, nie mieliśmy częstego kontaktu (wiadomości). W zasadzie można powiedzieć bardzo rzadki. Np. kilka wiadomości co słychać raz na 3 tyg.

Odkąd napisała mi, że jest chyba w ciąży bo okres się spóźnia, zareagowałem neutralnie, tzn. napisałem że to raczej niemożliwe, że może przez sters itd.
Odpsiala, że możliwe, może na bardzo się tym przejmuje.
Na drugi dzień pisze, że ma takie same objawy jak przy pierwszej ciąży, co teraz będzie.

I zaczęła się cała jazda z testami, lekarzami...
Jak zaczęła pisać, że nie zrobi testu i nie pójdzie do lekarza ja już nic nie odpisywałem. Odpisałem dopiero następnego dnia, na co czeka, to zarzuciła mi, że tak późno odpisuję i nie można na mnie liczyć w takich sytuacjach.
Wiem, miała tutaj rację, ale po jej zachowaniu nie mogłem zrozumieć  o co jej chodzi.
Po kilku dniach sama napisała, że idzie w następnym tyg.

Do dziś kontaktu nie mamy. Ale jestem tego samego zdania, że nie mozemy teraz skakać sobie do gardeł bo nie wiadomo jak to wszystko się potoczy.

I wiem, jeżeli napisze, że była u lekarza i to nie ciąża to koniec znajomości. Jak tylko założyłem ten temat chciałem jej to napisac ale całe szczęście ugryzłem się w język.
A jeżeli powie, że jest w ciąży to i tak nie uwierzę, tylko czeka mnie wspólna wizyta, później ewentualne testy jeżeli wszystko byłoby prawdą.
Do odpowiedzialności się poczuwam, jeżeli nie wychowywanie to na 100% do alimentów. I co do tego bym nie miał wątpliwości (o ile wynik by był pozytywny)

80

Ein napisał/a:

Ok, małe sprostowanie.
Nawet zanim napisała mi o ciąży, nie mieliśmy częstego kontaktu (wiadomości). W zasadzie można powiedzieć bardzo rzadki. Np. kilka wiadomości co słychać raz na 3 tyg.

Odkąd napisała mi, że jest chyba w ciąży bo okres się spóźnia, zareagowałem neutralnie, tzn. napisałem że to raczej niemożliwe, że może przez sters itd.
Odpsiala, że możliwe, może na bardzo się tym przejmuje.
Na drugi dzień pisze, że ma takie same objawy jak przy pierwszej ciąży, co teraz będzie.

I zaczęła się cała jazda z testami, lekarzami...
Jak zaczęła pisać, że nie zrobi testu i nie pójdzie do lekarza ja już nic nie odpisywałem. Odpisałem dopiero następnego dnia, na co czeka, to zarzuciła mi, że tak późno odpisuję i nie można na mnie liczyć w takich sytuacjach.
Wiem, miała tutaj rację, ale po jej zachowaniu nie mogłem zrozumieć  o co jej chodzi.
Po kilku dniach sama napisała, że idzie w następnym tyg.

Do dziś kontaktu nie mamy. Ale jestem tego samego zdania, że nie mozemy teraz skakać sobie do gardeł bo nie wiadomo jak to wszystko się potoczy.

I wiem, jeżeli napisze, że była u lekarza i to nie ciąża to koniec znajomości. Jak tylko założyłem ten temat chciałem jej to napisac ale całe szczęście ugryzłem się w język.
A jeżeli powie, że jest w ciąży to i tak nie uwierzę, tylko czeka mnie wspólna wizyta, później ewentualne testy jeżeli wszystko byłoby prawdą.
Do odpowiedzialności się poczuwam, jeżeli nie wychowywanie to na 100% do alimentów. I co do tego bym nie miał wątpliwości (o ile wynik by był pozytywny)

O tym caly czas pisze, że i tak nie uwierzysz...wiec i tak musisz z nia isc. Także lepiej wcześniej niż później, nie ma co przeciągać. No chyba, że napisze po wizycie, że jednak nie jest - w co wątpie.

81

Jak to jest, że w 2019 roku miałeś 25 lat (poprzedni twój wątek), a teraz masz 24?

82

trutkaa napisał/a:

Jak to jest, że w 2019 roku miałeś 25 lat (poprzedni twój wątek), a teraz masz 24?

Botoks wink

83

trutkaa napisał/a:

Zupełnie bez sensu. Czasem ktoś zawyży swój wiek, żeby móc pisać na forum dla osób pełnoletnich, ale tutaj jedyny powód, jaki przychodzi mi do głowy, jest taki, że Autorowi było niezręcznie przyznać się, że bawił się w przyjacielski układ z dziewczyną o 9 lat młodszą, a teraz może mu się wszystko mocno skomplikować.

84

Olinka napisał/a:
trutkaa napisał/a:

Zupełnie bez sensu. Czasem ktoś zawyży swój wiek, żeby móc pisać na forum dla osób pełnoletnich, ale tutaj jedyny powód, jaki przychodzi mi do głowy, jest taki, że Autorowi było niezręcznie przyznać się, że bawił się w przyjacielski układ z dziewczyną o 9 lat młodszą, a teraz może mu się wszystko mocno skomplikować.

Wiek został zmieniony. Nie chciałem podawać wszystkich prawdziwych szczegółów.
Ale tyle już napisałem, że gdyby to przeczytała to i tak by wiedział, że to o niej.
Faktycznie, to było głupie z mojej strony.

Wracając do tematu, nie wiem co zrobić.
Dzisiaj miała iść do lekarza.
Ostatnią wiadomością jaką napisała to ta informacja. Do dzisja cisza (tydzień)
Ja też nic nie pisałem.
Nie wiem czy napisać i zapytać w prost?

85

Ein napisał/a:
Olinka napisał/a:
trutkaa napisał/a:

Wiek został zmieniony. Nie chciałem podawać wszystkich prawdziwych szczegółów.
Ale tyle już napisałem, że gdyby to przeczytała to i tak by wiedział, że to o niej.
Faktycznie, to było głupie z mojej strony.

Ja też nic nie pisałem.

No, pewnie, że zapytać.

86

Ein napisał/a:

Ja też nic nie pisałem.

Oczywiście, że zapytaj. To nie jest tylko jej sprawa, więc masz pełne prawo wiedzieć co się rzeczywiście dzieje. Jeśli pomimo deklaracji jednak do lekarza nie poszła, to źle to wygląda.

Ogólnie jestem zdania, że cała sprawa jest grubymi nićmi szyta, a jej zachowanie zupełnie nieracjonalne. Jako osoba będąca matką powinna już dojrzeć, zachowywać się odpowiedzialnie, a jednak ze strachu przed kolejną ciąż wpada w panikę, a mimo to nie potrafi pójść do apteki i zrobić testu. To naprawdę nie jest skomplikowane, dlatego trudno zrozumieć, że woli się nakręcać i czekać, a przy tym potrzebuje, żebyś wtedy trzymał ją za rączkę. Niby pełnoletnia kobieta, ale zachowuje się jak nastolatka.

87

Ein napisał/a:

Zapytać, ale nie 'napisać'.
Pisanie zawsze daje czas na zastanowienie i pole do kręcenia. Normalna rozmowa słowami takie opcje ukróca i dodatkowo pozwala wyczuć drugą stronę.

88 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-05-05 12:44:36)

Nareszcie coś poszło do przodu.
Napisałem, czy była u lekarza (we wtorek miała być) to odpisała, że nie miała możliwości.
I po chwili dodała ze robiła test i wyszedł negatywny.

To chyba najlepszy czas żeby ją poinformować o końcu znajomości

89

Autorze, mimo, żę jesteśmy tej samej płci, to serio nie zrozumiem nigdy tych z nas, dla których NAJważniejszym (niemal) celem jest "zamoczyć".
Już nie mówię o związku, ale o zwykłęj przytomności umysłu. Dawać się robić w balona komuś, kto wyraźnie Ciebie zwodzi i cały czas kombinuje? Serio zależy Ci na kimś, kto być może ma jakieś zaburzenia, ale przede wszystkim chce zupełnie czegoś innego niż Ty? Warto podejmować takie ryzyko?

90

Ein napisał/a:

Napisałem, czy była u lekarza (we wtorek miała być) to odpisała, że nie miała możliwości.

Dla zwykłej formalności - ona mieszka poza Polską?

Dobrze dla wszystkich, że test wskazał negatywny wynik. Niestety nadal nie wiemy czy istotnie bała się, że jest w ciąży, czy był to jedynie (i aż) sprawdzian dla Ciebie, co byłoby, gdyby łączące Was dziecko miało pojawić się na świecie i jakie byłyby Twoje decyzje. Niemniej chyba sam już zdajesz sobie sprawę, że ciągnąć tę relację, to jak prosić się o kłopoty. Oczywiście powinieneś zrobić to w sposób, który nie wyrządzi jej krzywdy większej niż konieczna, ale też na tyle stanowczo, by nie miała pola do dalszego urabiania Cię, co w przeszłości miało już miejsce.

91

Ein napisał/a:

Nie informować. Ale też nie podlewać. Kwiatek uschnie/zwiędnie... szkoda negatywnych emocji.

92 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-05-06 09:32:07)

Gary napisał/a:
Ein napisał/a:

Nie informować. Ale też nie podlewać. Kwiatek uschnie/zwiędnie... szkoda negatywnych emocji.

Akurat uważam inaczej. Taką panikarę najlepiej poinformować o końcu znajomości, inaczej będzie ciągle liczyć na spotkania.

93

Olinka napisał/a:
Ein napisał/a:

Dla zwykłej formalności - ona mieszka poza Polską?

Dobrze dla wszystkich, że test wskazał negatywny wynik. Niestety nadal nie wiemy czy istotnie bała się, że jest w ciąży, czy był to jedynie (i aż) sprawdzian dla Ciebie, co byłoby, gdyby łączące Was dziecko miało pojawić się na świecie i jakie byłyby Twoje decyzje. Niemniej chyba sam już zdajesz sobie sprawę, że ciągnąć tę relację, to jak prosić się o kłopoty. Oczywiście powinieneś zrobić to w sposób, który nie wyrządzi jej krzywdy większej niż konieczna, ale też na tyle stanowczo, by nie miała pola do dalszego urabiania Cię, co w przeszłości miało już miejsce.

Ona w Polsce, ja za granicą.

Teraz jestem na 99,9% pewien, że kłamała.
Kto chociaż troszkę myślący nie ma czasu iść do lekarza jak okres przesuwa się dwa tygodnie albo i więcej?

Brzydko pisząc, głównym celem fbw chyba jest "zamoczyć"
Jednym wystarczy masrurbacja nie będąc dłuższy czas w związku, innym wizyta u prostytutki a jeszcze innym taki układ.
I kto powiedział, że mnie zwodziła i dawałem się robić w balona?
Wyżej opisana sytuacja była pierwszą i jedyną.
Z tą tabletką to trochę na własne życzenie. Teraz mam nauczkę żeby nie słuchać czy ktoś bierze tabletki czy nie tylko się zabezpieczać (nie mówię w związku)
W dużej części poczuwałem się do winy, że nie założyłem prezerwatywy a później przez to musiałaby wydać troszkę pieniędzy.

Ona w ogóle nie miała wiedzy na temat seksu albo udawała.
Kiedyś z rozmowy wynikło, że ona myślała żeby zajść w ciążę muszę w niej skończyć.
Jeżeli "wyjmę na czas" to nie zajdzie...

Zrobię tak jak Gary pisał, tzn. nic nie będę pisał, niech kontakt sam wygaśnie.
Na pewno jeszcze się odezwie ale to zignoruje. Wtedy sama się domyśli bez nerwów i płaczu bo jakbym teraz napisał to na pewno tak by było.

94

Autorze, ona w wieku 19- tu lat została matką, a Ty jeszcze wierzysz w to, że być może nie znała się na tym, jak dzieci się robi?
Rób za padlinę i tyle.

95

Ein napisał/a:

Ona w Polsce, ja za granicą.

Teraz jestem na 99,9% pewien, że kłamała.
Kto chociaż troszkę myślący nie ma czasu iść do lekarza jak okres przesuwa się dwa tygodnie albo i więcej?

Zapytałam, bo kiedy po raz pierwszy napisałeś, że wizytę zaplanowała na wtorek, to od razu pomyślałam, że coś nie gra, a potem, że może nie, może po prostu mieszka za granicą. Skoro jednak przebywa w Polsce, to nie wiem do jakiego planowała iść lekarza, jeśli u nas 3 maja jest dniem wolnym od pracy, co znaczy, że ochrona zdrowia działa w bardzo ograniczonym zakresie i to głównie w nagłych przypadkach. Tak że tego... wink

Posty [ 66 do 95 z 95 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024