Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 95 ]

1

Temat: Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu

Hej wszystkim.
Nie myślałem, że będę tutaj zakładał taki temat ale się stało…
Ona 19 lat, ja 24

Spotykałem się z pewną dziewczyna tylko na seks. Na samym początku ona chciała związku ale powiedziałem stanowczo, że nie ma takiej opcji   (oczywiście był płacz) i po jakiś 2 tyg sama się zgodziła na fwb.
Sam zaproponowałem zakończyć znajomość bo wiedziałem, że może ją to skrzywdzić, ale nie chciała.
Nasze spotkania były średnio raz na 2 miesiące (mieszkamy w innych miastach)
Spotykaliśmy się tak przez ok. 1,5 roku.Z seksu oboje byliśmy zadowoleni.
Ona wiedziała, że „dobrze mi się powodzi”. Widziałem po niej, że pomimo tego co mówiłem na początku ona ciagle liczyła na więcej. Ostatnio sama zaczęła mówić w post, że za każdym razem mnie podrywa, jestem taki super i w ogóle.

Ona jest samotną matką. Mówiłem w prost, że chce się zabezpieczać bo dziecko nie wchodzi w grę.

Po ostatnim spotkaniu, po jakiś 3 tyg. pisze mi, ze okres jej się spóźnia.
Wiedziałem, ze ma dużo stresu w pracy i napisałem jej, że to może przez to,żeby się uspokoiła i zrobiła test albo poszła do lekarza.
Co usłyszałem?
Że boi się robić test, a o lekarzu nic nie wspomniała.
Jak napisałem to na co Ty czekasz to odpisała „nie będę robiła testu i wysyłała Ci wyniku SMS”. Chciała, żebym specjalnie przyjechał.
I że ma takie same objawy jak przy pierwszej ciąży.
Koniec końców nic już nie pisałem, i wczoraj napisała, że za tydzień idzie do lekarza.

Nie wiem co o tym myśleć…
Uprawialiśmy seks 2 razy tego wieczora i oba w prezerwatywie (z czego pierwszy raz kończyłem jej w buzi) Nawet jej tym razem nie dotykałem ani nic w miejscach intymnych.
Czy ona próbuje mnie w coś wrobić czy co?
Każdy normalny chyba zrobiłby test i by miał jasność a nie taka niepewność.
Po jej zachowaniu nawet nie wiem, czy to co pisała jest prawdą, czy wymyśliła to żeby mnie „zatrzymać” przy sobie…

Żeby jeszcze bardziej mi się sytuacja skomplikowała, to zacząłem się spotykać z kim nowym, z którym zaczęło mi się dobrze układać (poznałem kogoś nowego po jakiś 2 tyg. od naszego ostatniego spotkania)

Nie wiem, czy mówić o tym nowo-poznanej dziewczynie czy czekać na jakieś wyjaśnienia?

I tak, wiem ze prezerwatywa nie chroni w 100%, ale żeby mieć takiego pecha…?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu
Ein napisał/a:

Hej wszystkim.
Nie myślałem, że będę tutaj zakładał taki temat ale się stało…
Ona 19 lat, ja 24

Spotykałem się z pewną dziewczyna tylko na seks. Na samym początku ona chciała związku ale powiedziałem stanowczo, że nie ma takiej opcji   (oczywiście był płacz) i po jakiś 2 tyg sama się zgodziła na fwb.
Sam zaproponowałem zakończyć znajomość bo wiedziałem, że może ją to skrzywdzić, ale nie chciała.
Ona wiedziała, że „dobrze mi się powodzi”. Widziałem po niej, że pomimo tego co mówiłem na początku ona ciagle liczyła na więcej. Ostatnio sama zaczęła mówić w post, że za każdym razem mnie podrywa, jestem taki super i w ogóle.

Ona jest samotną matką. Mówiłem w prost, że chce się zabezpieczać bo dziecko nie wchodzi w grę.

Po ostatnim spotkaniu, po jakiś 3 tyg. pisze mi, ze okres jej się spóźnia.
Wiedziałem, ze ma dużo stresu w pracy i napisałem jej, że to może przez to,żeby się uspokoiła i zrobiła test albo poszła do lekarza.
Co usłyszałem?
Jak napisałem to na co Ty czekasz to odpisała „nie będę robiła testu i wysyłała Ci wyniku SMS”. Chciała, żebym specjalnie przyjechał.
I że ma takie same objawy jak przy pierwszej ciąży.
Koniec końców nic już nie pisałem, i wczoraj napisała, że za tydzień idzie do lekarza.

Uprawialiśmy seks 2 razy tego wieczora i oba w prezerwatywie (z czego pierwszy raz kończyłem jej w buzi) Nawet jej tym razem nie dotykałem ani nic w miejscach intymnych.
Po jej zachowaniu nawet nie wiem, czy to co pisała jest prawdą, czy wymyśliła to żeby mnie „zatrzymać” przy sobie…

Żeby jeszcze bardziej mi się sytuacja skomplikowała, to zacząłem się spotykać z kim nowym, z którym zaczęło mi się dobrze układać (poznałem kogoś nowego po jakiś 2 tyg. od naszego ostatniego spotkania)

Nie wiem, czy mówić o tym nowo-poznanej dziewczynie czy czekać na jakieś wyjaśnienia?

I tak, wiem ze prezerwatywa nie chroni w 100%, ale żeby mieć takiego pecha…?

Poczekaj spokojnie na opinie lekarza, do którego pójdzie.
Nowej dziewczynie na razie nic nie mów, a zresztą co miałbyś jej powiedzieć?
Ta z która zaciążyła mogła puszczać się także z innymi.
Dopóki nic nie wiesz, nie rób żadnej akcji.

3

ulle napisał/a:

Jedyne co mi pozostaje to czekać, ale jeżeli naprawdę okres jej się spóźnia już 2 tyg. to raczej jest jednoznaczne.

Opcje, że puściła się z kimś innym tez brałem pod uwagę. Tylko najgorsze jest to, żeby ustalić ewentualne ojcostwo musiałbym czekać do narodzin.

Ewentualną ciąże na samym początku tez nie mogę w żaden sposób potwierdzić…

4

Ein napisał/a:
ulle napisał/a:

Jedyne co mi pozostaje to czekać, ale jeżeli naprawdę okres jej się spóźnia już 2 tyg. to raczej jest jednoznaczne.

Opcje, że puściła się z kimś innym tez brałem pod uwagę. Tylko najgorsze jest to, żeby ustalić ewentualne ojcostwo musiałbym czekać do narodzin.

Ewentualną ciąże na samym początku tez nie mogę w żaden sposób potwierdzić…

Ale to ona twierdzi, że się jej spóźnia. Ty nawet testu na oczy nie widziałeś. Kiedy było to ostatnie spotkanie, daj konkretną datę.

Ja na Twoim miejscu poczekałabym, zrobiła testy na ojcostwo i jeżeli to faktycznie Twoje, to alimenty.

Nie gra mi to, że ona parła na związek. Liczyła na więcej. Mnoe to wygląda na sytuację, w której albo szybko postarała się o dziecko z kimś innym i wrabia Ciebie, albo myśli, że do niej wrócisz i wtedy szybko by spróbowała dziecko zrobić i byłby "oj przenoszony". Albo wróciłbyś do niej i za miesiąc byłoby "poronienie".

Skoro używałeś gumek, to szanse są naprawdę nikłe. Zwłaszcza, że poczułbyś, gdyby pękła albo się zsunęła. Moim zdaniem dziewczyna buja aż miło.

5

Chyba wiedziales, skad sie biora dzieci i ze zadna antykoncpecja poza abstynencja seksualna nie daje 100 % pewnosci, ze do ciazy nie dojdzie. jesli nie jestes gotowy na ewentuale zostanie tatusiem to nie powinienes wspolzyc z kims, z kim nie wyobrazasz sobie potencjalnie byc, jesli jednak by do tej ciazy doszlo. ona jest nieodpowiedzialna smarkula, ale ty tez.

gdy ja 2 razy podejrzewalam ciaze tez nie robilam testu, poszlam do lekarza. za pierwszym razem falszywy alarm. wtedy tez lekarz po moich pytaniach mnie ponformowal, ze najpewniej wlasnie mozna sie dowiedziec u lekarza i to po 2 tygodniach po stosunku, nie wczesniej.testy moga sie mylic. zreszta nawet jeszcze przed tym mojej kuzynce test tez sie pomylil, skad moje dopytywanie u lekarza.

6

Różnie to jest. Jak jej okres spóźnia się już 2 tygodnie to od stosunku powinno minąć z 4? Test będzie wiarygodny.
Lekarz też już powinien pęcherzyk zobaczyć, więc w jej przypadku wszystko jedno, co zdecyduje zrobić.

7

Na pewno niech Ci da konkretny wynik, nawet w sms co to za różnica skoro relacja f&b. Masz przyjechać, żeby nasikała na test, iść z nią do lekarza czy patrzec jak jej pobierają krew ? Wyglada to mega dziwnie, bo powinna od razu pobiec po test albo do lekarza, no cokolwiek - chyba sama też chce wiedziec jak najszybciej, ja bym chciała ... na co czeka heh, właśnie??
Mogłaby jeszcze zrobic Bhcg, wynik 1-2 dni i też będzie wszystko widać i to jest wiarygodniejsze niz test z apteki. Jak się zabezpieczałeś, nic się nie zsunęło, nie pękło, gumka nie była dziurawa (no chyba by tego nie zrobila ?), to chyba mamy niepokalane poczęcie big_smile. Ja bym się też w tej sytuacji zastanowiła, czy to moje dziecko. Na pewno testy DNA i od razu w razie wu - sądowe, żeby można było coś z tym dalej zrobić.

8

"Spotykałem się z pewną dziewczyna tylko na seks. Na samym początku ona chciała związku ale powiedziałem stanowczo, że nie ma takiej opcji   (oczywiście był płacz) i po jakiś 2 tyg sama się zgodziła na fwb.
Sam zaproponowałem zakończyć znajomość bo wiedziałem, że może ją to skrzywdzić, ale nie chciała."

Jaki szlachetny jesteś smile wiedząc o jej zaangażowaniu uczuciowym trzeba bło ani razu się nie zgodzić na seks bez zobowiązań. A ty wolałeś "skorzystać" i dopiero później "zakończyć znajomość, bo wiedziałeś, że może ją to skrzywdzić". BRAWO mistrzu smile taki młody, a już alimenciarz. Obyś poczuł finansowy ciężar odpowiedzialności za swoje działania.

9

Błędem Twoim było to, że w to wszedłeś, jeśli ona chciała związku(tym bardziej, jeśli zareagowała tak emocjonalnie). Jej błędem była zgoda na układ fwb, który zaproponowałeś

10

Ein napisał/a:

Niekoniecznie. Test na ojcostwo można wykonać już od 8 tygodnia ciąży – to najwcześniej dostępne badanie tego typu na świecie. Co ważne, jego wynik jest tak samo pewny jak testu realizowanego po narodzinach, a więc jednoznacznie potwierdza lub wyklucza biologiczne ojcostwo badanego mężczyzny.

11

Tak, prenatalnie też można tylko no w tym przypadku bym sobie poczytała czy da się to zrobić z protokołem sądowym, bo takie jak dziecko się urodzi to jest taka opcja. Żeby później Panna nie próbowała czegoś tutaj utrudniać/wymyślać. Strasznie, strasznie dziwnie to wszystko wygląda. Ponad to, ma 19 lat i już jedno dziecko ekhm ... także no, mocno sugerujące.

12

Jeśli panna w wieku 19 lat ma już dziecko, to Autorowi radzę uwaznie stawiać każdy krok..

13

Niewiarygodne jak ludzie potrafią sobie spieprzyć życie, bo ich w spodniach ciśnie.

14

LadyLoka - ja jestem tego samego zdania. Widzieliśmy się ostatnio 3 kwietnia.
Parła na związek nawet jak jej mówiłem, że nic z tego. Nie chcę żeby ktoś to odebrał za chamskie ale wydaje mi się, że po prostu myślała że ja jej mogę zapewnić przyszłość (głowie finansową jak większość się domyśla)
Z tym poronieniem to pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy.

Gumki kupowałem, zakładałem i zdejmowalem/wyrzucałem sam. Jakby pękała to przy ściąganiu bym zauważył.

Jestem nieodpowiedzialnym smarkaczem? Masz prawo tak uważać, ale starałem się robić wszytko żeby zapobiec takiej sytuacji jaka teraz mam. Co innego, gdyby się nie zabezpieczył i teraz płakał "jak to możliwe"

Ona nie chciała iść sama robić testu bo się boi. Chciała żebym przyjechał to razem zrobimy. Dla mnie to chore...
Jak zapytałem się, na co Ty teraz czekasz to nie potrafiła odpisać. Do lekarza też nie.
I teraz nagle znalazła czas.

Szlachetny... Czuje ironię...
Powiedziałem jej jak jest. Nie owijałem w bawełnę. Mogła się wycofać na samym początku. Sam chciałem to zakończyć po pierwszym spoktnaiu (przed 1 seksem)
Ona ze nie, przemyślał i może być fbw...

Jeżeli nie będę miał 100% pewności, że to moje dziecko (o ile w ogóle jest) nie mam zamiaru z nią się w jakikolwiek sposób wiązać nawet na sam "związek" bo "będziemy mieli dziecko"
A alimenty jeżeli będzie trzeba będę płacił

Wybaczcie, że nie odpowiadam poszczególnie do każdego z was, ale pisze na szybko w pracy

15

Ein napisał/a:

wyrzucałem sam

Wyrzucałeś tak, że ona nie miała dostępu/nie dało się pobrać materiału?

16

Ein napisał/a:

Po ostatnim spotkaniu, po jakiś 3 tyg. pisze mi, ze okres jej się spóźnia....

Najpierw trzeba iść do apteki, wydać 10zł na test. Zrobić test.
Jak jej szkoda kasy, to kup w aptece 10 testów * 10zł = 100zł. Wyślij jej to.
Niech robi test co 2-3 dni.

Cała reszta nie ma znaczenia...
Bo na 99.999999% ona nie jest w ciąży.
Obawa przed testem to jakiś dziwny foch.
Uważam, że się źle zachowuje, jest niestabilna, nierozsądna, nierozważna, kombinuje i to jej zachowanie jest odpychające.

Jak napisałem to na co Ty czekasz to odpisała „nie będę robiła testu i wysyłała Ci wyniku SMS”.

Zignoruj to.
Chyba że chcesz, to kup te 10 testów i jedź do niej i pierwszy test razem zróbcie.

że za tydzień idzie do lekarza.

Nic się nie martw.
Nie chce zrobić testu ==> to są tylko jej gierki w takim razie.
Jak nie możesz w nocy spać, to jedź do niej i zróbcie test.

Nie wiemy... Nic nie wiadomo.

Może wymyśla.
Zachowaj rozsądek.
Nie podejmuj działań. Najpierw musi być test.

Niccc na razie nie mów.
Za miesiąc okaże się, że tej pierwszej masz dość, bo manipulowała, a nowej dziewczyny nie rozdrażnisz starymi sprawami i będziesz miał czystą kartę.
Po prostu musisz poczekać... a jak nie możesz spać, to jedź do niej zrobić test.
Jak nie chce testu, to się nie odzywaj, bo jest niepoważna.... napisz jej " albo robimy test, albo nie rozmawiamy do czasu wyjaśnienia".

17 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-28 12:11:45)

Ein napisał/a:

No i kontynuowanie tej znajomo\sci z Twojej strony i z wiedzą o tym co chce tamta dziewczyna to był błąd
trzeba było iść za pierwszą myślą i zakończyć to ,ale to już wiesz ,nie zwalaj na nią swojej decyzji skoro miałeś wyraźne wątpliwości
i byłeś świadkiem tych płaczów ,tylko krew nie woda trochę Cię tłumaczą nic więcej - skorzystałeś na tym nie ma to tamto ,dziewczyna spolegliwa i na zawołanie ,nie ma co się zapierać .
Teraz poczekaj wygląda na to że dziewczyna po prostu koniecznie chce się spotkać z Tobą i jest aktorsko przygotowana na następne przedstawienie ,te zwody z testami to ściema tak jak i cała ta ciążą prawdopodobnie ,wszystko to jest próba wikłania Ciebie w
grę ,ona się zachowuje jak akwizytor jak nie drzwiami to oknem , za wszelką cenę chce się spotkać żeby odegrać spektakl i zagrać na Twoich emocjach jest zdesperowana i zdeterminowana .Resztę napisali inni to nie będę się powtarzał .

18 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-28 10:52:53)

Ja się nie odzywam do niej, po tym jak mi napisała, że sama nie zrobi testu. Kilka dni później napisała sama z siebie, że idzie za tydzień do lekarza. Odczytałem i nic nie odpisałem.

Aż tak tego nie przeżywam, śpię normalnie.
Wiem, że jest duże prawdopodobieństwo na ściemę.

Ona wie, że mnie teraz nie ma w domu. Przyjeżdżam co 3 tyg i dlatego chciała czekać z tym testem, że jak wrócę to przyjadę do niej i zrobi.

Przyznaje, że to dobra aktorka po tym płaczu jak usłyszała, że żadnego związku nie będzie. Typowa manipulatorka, był płacz, użalanie się, że jej nikt z dzieckiem nie zechce i takie tam, próby grania na uczuciach. Całe szczęście, że po mnie to wtedy spłynęło jak po kaczce...
Iiii, bo zaraz ktoś mi zarzuci, że się nią bawiłem...
Zakończyliśmy to pierwsze spotkanie (na mieście, nie było seksu) w samochodzie, ona płakała, ja ją chciałem pocieszyć jakoś ale nic się nie odzywała i kazała mi już jechać. To wsiadłem i pojechałem.
A za kilka dni, wiadomość jak gdyby nigdy nic, wszystko ok...

Jeżeli źle myślę niech mnie ktoś poprawi, ale teraz mam plan, że nawet jak mi napisze, że była u lekarza i jest w ciąży to odpisze "ok, w 8 (chyba) tyg pójdziemy na badania ojcostwa"
Ciekaw jakby zareagowała.

19

Ein napisał/a:

Jeżeli źle myślę niech mnie ktoś poprawi, ale teraz mam plan, że nawet jak mi napisze, że była u lekarza i jest w ciąży to odpisze "ok, w 8 (chyba) tyg pójdziemy na badania ojcostwa"
Ciekaw jakby zareagowała.

Jak to taka aktoreczka to pewnie odstawi płaczliwą scenę że jej nie ufasz ble ble ble
Gorzej jak zareaguje spokojem. Wtedy powinieneś zacząć się martwić xD

Powiedz jej, że nawet jak to Twoje dziecko to nie zamieszasz wchodzić z nią w związek czy utrzymywać kontaktów. Niech wie, że Ciebie nie da się złapać na dzidziusia.
Może wtedy zacznie racjonalnie myśleć. Rozważcie aborcję

20

Ein napisał/a:

Dobrze myślisz.

Ale gdyby naprawdę była w ciąży, to pasowałoby jej pomóc chociaż finansowo, bo jednak możesz być za to odpowiedzialny skoro miałeś z nią seks.

Z tego co piszesz to:   (1) na 99% nie zaszła w ciążę z Tobą     (2) i raczej bajeruje skoro testu nie robi.

21

Aktoreczka ale nie mam zamiaru się z nią widzieć do póki nic się nie wyjaśni.

Prezerwatywę sam wyrzucałem ale równie dobrze już po wszystkim mogłan wziąść w ręke mojego penisa i mieć jakaś resztke na palcu... Szczerze mówiąc nie pamiętam takich szczegółów czy mnie dotykała.
To chyba byłaby jedna z najmozliwszych opcji "zapłodnienia"

Napisałem wcześnie, jeżeli okazałoby się, że to moje dziecko płaciłbym alimenty bez żadnego ale. Tylko muszę mieć 100% pewności.

Żołnierz strzela, Pan Bóg kule nosi.....
Wykorzystałeś zakochaną w tobie dziewczynę...to teraz ponosisz konsekwencje.
Życie jest paskudne i trzeba płacić za wszystko.

23

Ein napisał/a:

Prezerwatywę sam wyrzucałem ale równie dobrze już po wszystkim mogłan wziąść w ręke mojego penisa i mieć jakaś resztke na palcu... .

Daj spokój, plemniki to nie psy gończe. Po to penis wchodzi głęboko i po to jest wytrysk, żeby sperma dotarła naprawdę daleko. A nie że ona sobie posmaruje cipkę i plemniki będą wiedziały dokąd zapieprzać.

Jeśli prezerwatywa nie pękła to nie ma szans na ciążę. Tzn są niby, ale szczerze mówiąc dla mnie to miejska legenda. Jeszcze w życiu nie słyszałam żeby była ciąża przy prawidłowo stosowanej gumce.

Jesli natomiast naprawdę będzie w ciąży, zrób testy na ojcostwo.

24

zwyczajny gość napisał/a:

Słusznie, dziewczę z problemami, więc po jakiego grzyba było pchać łapy w jej gacie. Co trzeba mieć we łbie...

25 Ostatnio edytowany przez adrianoleite (2022-04-29 09:24:15)

assassin napisał/a:

Słusznie, dziewczę z problemami, więc po jakiego grzyba było pchać łapy w jej gacie. Co trzeba mieć we łbie...

od razu zakochana może zwyczajnie praktyczna  ma dzieciaka  i przydałby sie bankomat coby  sobie w domu posiedzieć zamiast ruszyć do pracy

26 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-29 12:51:16)

adrianoleite napisał/a:
assassin napisał/a:

od razu zakochana może zwyczajnie praktyczna  ma dzieciaka  i przydałby sie bankomat coby  sobie w domu posiedzieć zamiast ruszyć do pracy

No coś Ty... Przecież ona była taka zakochana że nawet jakbym był bezdomnym to byłaby wpatrzona we mnie jak w obrazek...
Niektórzy chyb nie widzą jak się kręci świat...

Nie chce się z nikim tutaj kłócić i udowadniać kto ma rację, tzn. czy ją skrzywdziłem czy nie.
Każdy ma prawo inaczej to interpretować.
Ale nie wszyscy chyba przeczytali dokładnie wszystkie posty, albo tylko co 3 zdanie a resztę sobie dopowiada.

Jak matka ostrzega dziecko żeby nie dotykało bo gorące, a ono i tak popcha rączki to czyja wina? (nie wdawajmy się w szczegóły, że mogła zabrać żeby się nie poparzyło itd)

Spotkałem się z nią, zaczęła się użalać jaka to ona nie jest biedna i co ja miałem zrobić według (np. Zwyczajnego gościa)?
Musiałbym się zgodzić na każdy jej warunek, bo jak odmówię to ją skrzywdzę.
Takie jest wasze (dwie osoby chyba tak twierdzi) myślenie.
Każdy wiedział od SAMEGO POCZĄTKU na co się piszę, więc niech mi nikt nie zarzuca, że kogokolwiek wykorzystałem.
Nawet kiedyś była rozmowa, że ten układ kiedyś się skończy.

Wchodząc w fbw chyb każdy ma świadomość, że może się zakochać. Poza tym, dużo już było na tym forum tematów, że miał być układ fbw a ktoś chce nagle czegoś więcej.
Noo tak, i wtedy jest wina tej osoby, która nie chce związku...

27

Tak tak, na tym forum każda kwestia musi być sprowadzona do 'winy'.

A tak w temacie wątku: żeby antykoncepcja była skuteczna to obie strony muszą chcieć ją stosować, a już zwłaszcza kobieta.
Twoje ''powiedziałem jej, że dziecko nie wchodzi w grę'' jest głupio-żałosne.
Z tego co piszesz to dziewczyna jest sztandarowym przykładem samotnej madki łowczyni socjalu i alimentów.

Wszystko wygląda na szytą grubymi nićmi ściemę, ale jeśli nie zmienisz targetu to wcześniej czy później zostaniesz wrobiony w dziecko przez nią, lub jej podobną.

28

Seks raz na 2 miesiące? Ten układ był bezsensowny od samego początku. Ona szuka tatusia dla swojej pociechy a jak się nie uda to zrobi tatusia z nowej. Ty miałeś być tatusiem a nie kolegą do bzykania. Prezerwatywy miałeś zawsze Ty czy korzystałeś od niej? Raczej ściemnia, gdyby istniało ryzyko ciąży wykonałaby test i z przyjemnością wysłałaby Ci zdjęcie z dwoma kreseczkami. Sprawdza teraz jak się zachowasz, powinna się wycofać widząc Twoją reakcję, choć z desperatami nigdy nie wiadomo

29

anetas napisał/a:

Prezerwatywy miałeś zawsze Ty czy korzystałeś od niej?

Zawsze ja miałem swoje. Pisałem już wyżej.

Miałem tego nie pisać, ale co tam...
Po kilku spotkaniach chciała seksu bez gumek bo mówiła, że woli bez. I umawialiśmy się, że będzie brała tabletki.
Jak za jakiś czas napisałem czy bierze to coś tam zaczęła ściemniać i nie dała jednoznacznej odpowiedzi. Wtedy wiedziałem na 100% że nie bierze.

Raz była taka sytuacja, że na spotkaniu jak wszedłem w nią bez gumki to powiedziała "wiesz, że ja nie biorę tabletek", gdzie kilka dni wcześniej pisała, że bierze.
To było tylko jedno wejście, za chwilę założyłem gumke a na koniec spotkania poprosiłem żeby kupiła tabletke dzień po. Oczywiście były fochy, i to co mnie najbardziej zdenerwowało, powiedziała, że nie ma kiedy pójść do lekarza bo nie ma z kim zostawić dziecka i to tak jakby "wstyd" iść po tą tabletke.
Zaproponowałem jej, że ja mogę zadzwonić, wszystko umówić. Jakoś się zgodziła i następnego dnia wysłała zdjęcie tabletki.

A żeby uzupełnić historie, napisała coś w stylu, że była droga (150zl)
Zaproponowalem że mogę oddac (przelewem) to nawet nie zaprzeczyła.
Moja wina, że nie miałem gumki i po czuwałem się, do odpowiedzialności żeby jej oddać kasę ale mogła przynajmniej stwarzać pozory, że nie trzeba...

30

Mieszasz pojęcia.

Tabletka 'dzień po' to nie jest rutinoscorbin.

31

Ein napisał/a:
anetas napisał/a:

Prezerwatywy miałeś zawsze Ty czy korzystałeś od niej?

Zawsze ja miałem swoje. Pisałem już wyżej.

Miałem tego nie pisać, ale co tam...
Po kilku spotkaniach chciała seksu bez gumek bo mówiła, że woli bez. I umawialiśmy się, że będzie brała tabletki.
Jak za jakiś czas napisałem czy bierze to coś tam zaczęła ściemniać i nie dała jednoznacznej odpowiedzi. Wtedy wiedziałem na 100% że nie bierze.

Raz była taka sytuacja, że na spotkaniu jak wszedłem w nią bez gumki to powiedziała "wiesz, że ja nie biorę tabletek", gdzie kilka dni wcześniej pisała, że bierze.
To było tylko jedno wejście, za chwilę założyłem gumke a na koniec spotkania poprosiłem żeby kupiła tabletke dzień po. Oczywiście były fochy, i to co mnie najbardziej zdenerwowało, powiedziała, że nie ma kiedy pójść do lekarza bo nie ma z kim zostawić dziecka i to tak jakby "wstyd" iść po tą tabletke.
Zaproponowałem jej, że ja mogę zadzwonić, wszystko umówić. Jakoś się zgodziła i następnego dnia wysłała zdjęcie tabletki.

A żeby uzupełnić historie, napisała coś w stylu, że była droga (150zl)
Zaproponowalem że mogę oddac (przelewem) to nawet nie zaprzeczyła.

Moja wina, że nie miałem gumki i po czuwałem się, do odpowiedzialności żeby jej oddać kasę ale mogła przynajmniej stwarzać pozory, że nie trzeba...

Coś jak "sypiając z wrogiem" smile

Autor dozuje nam emocje jak w dobrym thrillerze.

32

I Ty pomimo tych wszystkich akcji nadal z nią sypiałeś? Powiedz co Tobą kierowało, że tego nie przerwałeś ? Nie pytam, żeby Ci dogryźć, z ciekawości. Jest super ładna? Jest dobra w łóżku ? Aż tak brakowało Ci sexu ?

33 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2022-04-30 10:31:26)

KoloroweSny napisał/a:

I Ty pomimo tych wszystkich akcji nadal z nią sypiałeś? Powiedz co Tobą kierowało, że tego nie przerwałeś ? Nie pytam, żeby Ci dogryźć, z ciekawości. Jest super ładna? Jest dobra w łóżku ? Aż tak brakowało Ci sexu ?

Tez tego nie ogarniam.
No i zakładam że o ile to nie są jakieś zaburzenia hormonalne to ona w tej ciąży jest ( może nie koniecznie z Autorem watku).  Nie bardzo bowiem widzę sens ściemniania nt czegosc co za chwilę i tak stałoby się oczywiste. Ile czasu moglaby tak ściemniać? 2 msce, max 3? I co by z tego miała przez ten czas?

34

feniks35 napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Tez tego nie ogarniam.
No i zakładam że o ile to nie są jakieś zaburzenia hormonalne to ona w tej ciąży jest ( może nie koniecznie z Autorem watku).  Nie bardzo bowiem widzę sens ściemniania nt czegosc co za chwilę i tak stałoby się oczywiste. Ile czasu moglaby tak ściemniać? 2 msce, max 3? I co by z tego miała przez ten czas?

Ja jestem właśnie bardziej ciekawa co kierowało autorem, że mimo wszystko pozostał przy tym układzie. Zwłaszcza, że ten sex był mega rzadko, wiec po prostu nie rozumiem. Poczekam, aż odpowie smile

A co do tej dziewczyny, wydaje mi się, że jest strasznie zaburzona. Te wszystkie poprzednie akcje, próby na siłę utrzymania autora przy sobie, no i też wiek - przecież ma 19 lat, to się jeszcze robi takie mega głupoty. Na pewno jest też po przejściach skoro ma dziecko, może z biedniejszego domu, może tam też coś się działo złego. No i jak to sobie wszystko do siebie dodam, to widzę mocną mieszankę wybuchową. Ja myślę, że jeżeli ściemnia - to po to żeby go chociaż jeszcze chwilę przy sobie przytrzymać. Może zawsze powiedzieć, że jednak pomyłka, że poroniła, no cokolwiek. A to, że nie zrobiła żadnego testu - jest jej ciężko z 1 dzieckiem na pewno, teraz ma widmo drugiego, gdzie dostała wyraźne info, że dostanie jedynie kase - i co nie boi się, że będzie jej jeszcze gorzej z 2 dzieci niż jest teraz ? Chocby i z tego powodu, ja na jej miejscu bym się dokładnie przebadała. A jeżeli mówi prawdę - wątpie, że to dziecko autora, może być wyrachowana, może nie wiedzieć nawet czyje. Stąd moje zdziwienie, że po prostu ta relacja nie została zakończona. Na pewno są jeszcze dziewczyny, w dużo lepszej sytuacji, które zgodziłyby się na fwb i byłoby bez takich jazd. Chyba, że autorowi odpowiadało to, jak za nim 'lata', że godzi się na wszystko (może jakieś hard rzeczy w łóżku, fetysze?). No na prawde nie znajduje odpowiedzi.

Autorze, skoro wchodziłeś bez zabezpieczenia - czy nie uważasz, że powinienes się przebadać na co tylko się da ?

35

feniks35 napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Tez tego nie ogarniam.

Co by z tego miała jeśli nie jest w ciąży? - Po pierwsze sprawdzi, jak się zachowa gdyby rzeczywiście zaszła w ciążę, a po drugie być  może liczy na jakąś poważniejszą deklarację.

36 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-30 12:50:01)

Odpowiedź chyba każdemu nasuwa się na usta. Chodziło o seks.
I jak większość się domyśla seks z nią był, "łatwy" tzn. na zawołanie, wystarczy że napisałem, że przyjadę i miałem. Z urody mi się podobała a w łóżku też nie narzekałem.

Myślicie, że tak rzadko bo nie miała czasu?
To ja ograniczyłem spotkania do takiej częstotliwości ponieważ nie na mnie często w domu. A do niej też miałem "troszkę" drogi.
Ona często mi pisała kiedy przyjadę.

Badań żadnych nie muszę robić bo mam 100% pewności że nic nie złapałem.
Co 2 miesiące oddaje krew, a tam wszystko by wyszło.

I nie było żadnych kikku chorych akcji. Była tylko ta jedna, tą tabletką. Teraz druga.

A teraz chyba najciekawsze. Dlaczego w tym tkwiłem?
Przez dosyć długi czas nie byłem z nikim w związku. A tutaj przynajmniej miałem seks i hmm, jakby to nazwać, "bliskość"
I uprzedzam pytania/stwierdzenia, poznawałem nowe kobiety, spotykałem sie ale jakoś nie wychodziło.
Wiem, że można powiedzieć, że lepiej było pójść do prostytutki ale cóż...

A o jej przeszłości może lepiej nie będę pisał, bo nie chce tutaj aż takich szczegółów opisywać.
Jeżeli to ma być dobry thriller dla czytających to zdradzę tylko, że historia jak zaszła w ciążę i co z ojcem też jest ciekawa.
I raczej nie pochodzi z bardzo ubogiej rodziny. Przynajmniej na taką nie wyglądała.

Dlaczego miałbym ściemniać?
Żebym poczuł się do odpowiedzialności. Wypadałoby wziąść chociaż ślub cywilny żeby dać nazwisko. Ślub oczywiście jak najszybciej, bo później będzie mogła się gorzej czuć itp. A po ślubie mogłoby być nagłe poronienie.
A ślub by został...

Można śmiało powiedzieć, że nie myślałem tą główką, którą powinienem.

37 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-30 13:49:20)

jestem juz jakis czas na forum, ale po raz pierwszy udalos ie komus podniesc moje cisnienie.

powinienes sie wykastrowac, bo tacy ludzie nie powinni plodzic dzieci. laska na bank ma jakies zaburzenie, a ty to wykorzystywales. potrafisz tracic czas na posty, choc nikt tu wrozka nie jest, przez ten czas juz dawno mogles zadzwonic do pierwszego lepszego ginekologa, umowic wizyte i ja zabrac do lekarza i miec pewnosc, ale ty wolisz sie zalic, zamiast rozwiazac problem. wchodzisz w seks relacje, bedac nieodpowiedzialnym padalcem. mowisz tylko o alimentach, nie wspomniales nawet, ze zachowasz sie jak czlowiek i wezniesz udzial w wychowaniu, bo przeciez ona wiatropylna byla. oboje jestescie tak niedojrzali, ze rece opadaja...

38

Powinny przeczytać to dziewczyny, które myślą, że zmienią partnera albo nie wierzą w obojętność partnera, który liczył tak naprawdę tylko na seks. Łatwo było, bo dziewczyna była zakochana, ale co tam dla autora. On już znalazł inną.

Mam nadzieję, że dziewczyna tylko wpadła w panikę, ale do końca nie wiadomo, bo autor się nie przyzna jak naprawdę było.  Ofiarę najlepiej osądzić, bo zburzyła życie motyla, który z kwiatka na kwiatek...
Autor powinien sobie wybrać  taką samą dziewczynę jak on, a nie żerować na matce z dzieckiem.

39 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-04-30 14:05:22)

Tamiraa napisał/a:

Powinny przeczytać to dziewczyny, które myślą, że zmienią partnera albo nie wierzą w obojętność partnera, który liczył tak naprawdę tylko na seks. Łatwo było, bo dziewczyna była zakochana, ale co tam dla autora. On już znalazł inną.

Znowu to ona jest ofiarą. Rozumiem, że dla ciebie robienie czegoś bez zobowiązań, to jednak zobowiązanie dozgonne.

40

Ein napisał/a:

I jak większość się domyśla seks z nią był, "łatwy" tzn. na zawołanie, wystarczy że napisałem, że przyjadę i miałem. Z urody mi się podobała a w łóżku też nie narzekałem.

To ja ograniczyłem spotkania do takiej częstotliwości ponieważ nie na mnie często w domu. A do niej też miałem "troszkę" drogi.

I nie było żadnych kikku chorych akcji. Była tylko ta jedna, tą tabletką. Teraz druga.

Przez dosyć długi czas nie byłem z nikim w związku. A tutaj przynajmniej miałem seks i hmm, jakby to nazwać, "bliskość"
I uprzedzam pytania/stwierdzenia, poznawałem nowe kobiety, spotykałem sie ale jakoś nie wychodziło.

A o jej przeszłości może lepiej nie będę pisał, bo nie chce tutaj aż takich szczegółów opisywać.
Jeżeli to ma być dobry thriller dla czytających to zdradzę tylko, że historia jak zaszła w ciążę i co z ojcem też jest ciekawa.
I raczej nie pochodzi z bardzo ubogiej rodziny. Przynajmniej na taką nie wyglądała.

Żebym poczuł się do odpowiedzialności. Wypadałoby wziąść chociaż ślub cywilny żeby dać nazwisko. Ślub oczywiście jak najszybciej, bo później będzie mogła się gorzej czuć itp. A po ślubie mogłoby być nagłe poronienie.
A ślub by został...

Tak? A wiesz, ze hpv nie sprawdzą w krwiodastwie a możesz nieświadomie zarazić swoją przyszłą partnerkę i narazić ją na raka szyjki macicy? Lepiej sprawdz za jakis czas, rada starszej koleżanki.

41

Legat napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Znowu to ona jest ofiarą. Rozumiem, że dla ciebie robienie czegoś bez zobowiązań, to jednak zobowiązanie dozgonne.

Ojej, przecież piszę, że dziewczyny powinny się dobrze zastanowić nad tym, z kim sypiają.

Oboje się zgodzili bez zobowiązań, ale powinni się liczyć z tym, że jeśli pojawi się dziecko, to na bank będą zobowiązania, i to dozgonne. Nie ma stuprocentowej antykoncepcji. Ofiarami to oni  są teraz obydwoje, z tym, że  tylko jedno z nich może być w ciąży.

42

Dwoje nieodpowiedzialnych gówniarzy, oboje siebie warci moim zdaniem.

Ona proponuje seks bez zabezpieczenia, on się na to godzi, a teraz panika czy jest w ciąży, czy nie jest. Możliwe, że jest i że będziesz tatusiem albo alimenciarzem. Weź to na klatę.

Też przyznam że mi podniósł ciśnienie ten wątek. Z tą dziewczyną jest coś nie tak, autor wykorzystuje jej słabość.

43

Agnes76 napisał/a:
feniks35 napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Tez tego nie ogarniam.

Co by z tego miała jeśli nie jest w ciąży? - Po pierwsze sprawdzi, jak się zachowa gdyby rzeczywiście zaszła w ciążę, a po drugie być  może liczy na jakąś poważniejszą deklarację.

Deklarację ? Na tym etapie? Zdązyla już poznać Autora chyba na tyle by wiedzieć ze nie klęknie przed nią z pierścionkiem z powodu ciąży której dowodów nie dostał nawet najmniejszych. Nie jest chyba idiotką ani Autora nie ma za idiotę. Żeby dostać jakakolwiek deklaracje nawet mieszkania razem musiałaby w tej ciąży naprawdę być, zrobić chociaz Usg. A i tak skoro Autor nie chciał z nią być to mogłaby conajwyzej liczyc na deklarację alimentów ale i takowe ma się dopiero na urodzone dziecko.

44 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2022-04-30 17:31:59)

Ein napisał/a:

A ślub by został...

Ale jaki slub? Znasz kogoś kto wzial ślub z kobietą której nie chciał  ale mu powiedziała że jest w ciąży ? Bez żadnego testu, wyniku z laboratorium, wizyty z Usg? Tacy idioci to chyba tylko w telenowelach istnieją. Dlatego obstawiam ze ona w tej ciąży może być naprawdę ewentualnie mieć problemy zdrowotne które spowodowały zaburzenia cyklu i stąd panika że to może ciąża.

45

feniks35 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Deklarację ? Na tym etapie? Zdązyla już poznać Autora chyba na tyle by wiedzieć ze nie klęknie przed nią z pierścionkiem z powodu ciąży której dowodów nie dostał nawet najmniejszych. Nie jest chyba idiotką ani Autora nie ma za idiotę. Żeby dostać jakakolwiek deklaracje nawet mieszkania razem musiałaby w tej ciąży naprawdę być, zrobić chociaz Usg. A i tak skoro Autor nie chciał z nią być to mogłaby conajwyzej liczyc na deklarację alimentów ale i takowe ma się dopiero na urodzone dziecko.

Myśląc logicznie dochodzi się do takich wniosków jak napisałaś. Tylko że całe jej zachowanie jest mało logiczne. Pożyjemy -zobaczymy, co jej w duszy gra.

46 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2022-04-30 17:58:30)

No ale faktycznie, sami przyznajcie, żeby zakończyć tą mega mega durną sytuację, nikomu do życia niepotrzebną, autor mógłby jednak sam tą wizytę u lekarza umówić wziąć ją tam zawieść i rozwiać wszystkie wątpliwości. A tak będzie czekanie kij wie na co i po co, a rozwiązanie jest pod ręką. I nie byłoby tego wątku nawet.

47

Uważam że bez prezerwatywy to się nie miało w ogóle odbywać ale prawdopodobieństwo ciąży w Twoim przypadku moim zdaniem nadal prawie zerowe. Spotykaliście się co 2 miesiące, jaka jest szansa że akurat wtedy miała dni płodne? Nawet jeśli miała a Ty ogarnąłeś się szybko nie wierzę w to że mogłaby być w ciąży. Cała ta sytuacja pokazuje że seks bez związku jest słaby. Jeden drugiego nie zna, nie ufa ale kontakt narządów płciowych jak najbardziej jest okej ? Takie relacje są z góry  skazane na klęskę. Kup test za 10 zł pojedź do niej i niech go wykona po co te gdybanie?

48 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-30 20:22:04)

Zostałem osadzony przez sporo osob ale tego się spodziewałem.

Seks był zawsze z zabezpieczniem. O tym jednym razie odsyłam osoby które już mnie osądziły do poprzednich postow, gdzie opisałem jak to było i jak się zakończyło.

Skacze z kwiatka na kwiatek...
Jak ktoś mi to zarzuca to prosiłbym o jakiekolwiek dowody.
Nooo tak, byłbym zapomniał... Jak wyżej napisałem, że się z kimś spotykałem to od razu musiał być seks. Tak sobie dopowiedziałem/łam to tak musiało być....

Dla osób, które ewidentnie nie czytały od początku moich wypowiedzi.
Ta dziewczyna nie chce iść do lekarza i nie chce zrobić testu.
Niech wypowiedzą się te osoby, które piszą, że tak źle ją potraktowałem, co mogę zrobić?
Mam do niej zadzwonić i powiedzieć "masz iść do lekarza a jak nie to coś tam?"

Kolejna rzecz. Nie mogę z nią nigdzie pójść, ani do lekarza ani gdziekolwiek indziej bo mnie NIE MA W DOMU. Ale tego też mało kto doczytał, lepiej pisać, że nie chce mi się jej zawieźć do lekarza tylko czekam na Bóg wie co.

Ktoś napisał, że ma zaburzenia. Można wiedzieć jakie?
Bo ma dziecko w tak młodym wieku? A skąd wiesz, jak zaszła w ciążę?
Mogła zostać zgwałcona, mogła dobrze zabawiać się na imprezach, może spała z połową miasta a może małżeństwo/związek jej się posypał?
Kolejny teamt, gdzie nikt nie zna prawdy a ocenia.

Znam osoby, które postanowiły wziąść ślub,l bo dziecko w drodze.
Chyba każdy chciałby uniknąć pytania "Mamo, a dlaczego mój brat/siostra ma inne nazwisko niż ja?"

CatLady - wyjaśnij, jak wykorzystuje jej słabość?
Może ktoś mi napisać, o jakim wykorzystywaniu mówimy?

Blueangel napisałaś tak:
"potrafisz tracic czas na posty, choc nikt tu wrozka nie jest, przez ten czas juz dawno mogles zadzwonic do pierwszego lepszego ginekologa, umowic wizyte i ja zabrac do lekarza i miec pewnosc, ale ty wolisz sie zalic, zamiast rozwiazac problem"
Z szacunku nie będę odnosił się do tych określeń, które padły w moja stronę ale tutaj napisze kolejny raz, specjalnie odpowiadając na ten cytat.
* Pytałem, czy była u lekarza - nie chce iść.
* Pytałem, czy robiła test - nie zrobi bo się boi.
* Zawiozę ją do lekarza, będąc kilkaset km od niej...
* Jeśli mogłabyś, to proszę o wskazenie gdzie się żale?
Jeżeli już piszesz takie posty, warto byłoby przeczytać wcześniejsze.

Dużo osób ma mi za złe, że chodziło o sam seks. W takim razie czym jest fbw?

Było juz kilka postów, gdzie sytuacja była odwrotna. Dziewczyna zostawiała chłopaka bo ten się zakochał. Jakie rady dostawał?
"Czego spodziewałeś się po relacji fbw?"
"Tak to jest, jak się zaczyna relacje od seksu"
"Do kogo masz pretensje skoro wiedziałeś na co się piszesz?"
Nie przypominam sobie postu, w którym ktoś napisałby, że to dziewczyna go skrzywdziła.

I jeszcze ostatnia rzecz.
Ta miłość z jej strony to jest prawdziwa czy bardziej na pokaz, żeby była pełna rodzina?
Ona była zakochana we mnie już na pierwszym spotkaniu. Nikt nie napisze, że powinna mi się zaświecić czerwona lampka? No właśnie...

49 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2022-04-30 20:25:06)

Ależ jesteś butny autorze masakra jakaś. Sam tutaj napisałeś, więc może trochę pokory ? Przestan pi*** że Cie nie ma w domu, jakbyś chciał to byś to ogarnał, a nie chcesz. Jak chcesz dalej reagować w taki sposób na wypowiedzi, to proponuję sobie i reszcie olać ten wątek bo nie chce mi się czytać tych wszystkich wyrzutów.

Nie no faktycznie nie jest w ogóle zaburzona, a to że 19 latka z dzieckiem pakuje sie w fwb i robi takie jazdy to calkiem normalne. Każda laska tak ma, a jak się spodziewa że jest w ciazy to czeka aż urośnie brzuch. Wez się chlopie ogarnij, dorośnij.

50

KoloroweSny napisał/a:

Ależ jesteś butny autorze masakra jakaś. Sam tutaj napisałeś, więc może trochę pokory ? Przestan pi*** że Cie nie ma w domu, jakbyś chciał to byś to ogarnał, a nie chcesz. Jak chcesz dalej reagować w taki sposób na wypowiedzi, to proponuję sobie i reszcie olać ten wątek bo nie chce mi się czytać tych wszystkich wyrzutów.

Jestem w innym kraju. Nie mam możliwości przylecenia z dnia na dzień.
Nie chce nikogo obrażać ale część osób nie rozumiem, że ja nie mieszkam od niej 20min. drogi.

51

To znajdz taką możliwość, przestań gadać pierdoły samolot, samochód i heja, nie pracujesz 7dni w tygodniu. Nie usprawiedliwiaj się, jak ktoś chce znajdzie sposób, jak ktoś nie chce, znajdzie powód. Radzę Ci, znalezienie sposobu i zakończenie tej farsy tak szybko jak się zaczęła.

52 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-30 20:42:40)

akurat czytalam wczesniejsze watki, nie jestem idiota. i z tego, co wyczytalam to nie chce isc SAMA. chce, zebys przyjechal to to zrobi, bo sie boi czy cos tam.

nie ma zaburzen? majac juz doswiadczenie zyciowe, jakim jest dziecko, wchodzi w zwiazek fwb z kolesiem, do ktorego cos czuje, a ktory ma ja w nosie, nie biorac pod uwage konsekwencji, jak potencjalne kolejne dziecko, a ktorego widocznie sie boi, bo boi sie zrobic test. i wedlug ciebie jest normalna?

jak juz ktos wspomnial wyzej, oboje jestescie siebie warci, szkoda tylko waszych dzieci. bo ofiarami nie jest zadne z was, ale wlasnie ewentualne dziecko

"Było juz kilka postów, gdzie sytuacja była odwrotna. Dziewczyna zostawiała chłopaka bo ten się zakochał. Jakie rady dostawał?
"Czego spodziewałeś się po relacji fbw?"
"Tak to jest, jak się zaczyna relacje od seksu"
"Do kogo masz pretensje skoro wiedziałeś na co się piszesz?"
Nie przypominam sobie postu, w którym ktoś napisałby, że to dziewczyna go skrzywdziła." - i nie widzisz roznicy, ze ona nie byla w ciazy,a przynajmniej nie podejrzewala takowej?

i jasne, u was tez nie musialo byc, ale jak sie z kims seksi to mozliwosc ewentualnej ciazy zawsze jest. dojrzalosc polega na tym, ze sie mysli o konsekwencjach, zanim powstana, a ty wcale nie myslales, co bedzie,  jesli jednak zajdzie. I wez pod uwage, ze  obowiazek rodzica nie konczy sie na alimentach.

moze sie okaze, ze zadnej ciazy nie ma, wiec samo sie rozwiaze, ale na przyszlosc moze nie wchodz w takie uklady, skoro nie jestes gotowy, ze przy okazji jednak tym tatusiem zostaniesz.

53

Jakich używa argumentów aby tego testu nie zrobić od razu? Woli czekać tydzień niż iść od razu do apteki? A nie przyszło Ci do głowy że ona podejrzewa że kogoś masz? Stąd ten cyrk?

54 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-30 20:41:32)

blueangel napisał/a:

akurat czytalam wczesniejsze watki, nie jestem idiota. i z tego, co wyczytalam to nie chce isc SAMA. chce, zebys przyjechal to to zrobi, bo sie boi czy cos tam.

nie ma zaburzen? majac juz doswiadczenie zyciowe, jakim jest dziecko, wchodzi w zwiazek fwb z kolesiem, do ktorego cos czuje, a ktory ma ja w nosie, nie biorac pod uwage konsekwencji, jak potencjalne kolejne dziecko, a ktorego widocznie sie boi, bo boi sie zrobic test. i wedlug ciebie jest normalna?

jak juz ktos wspomnial wyzej, oboje jestescie siebie warci, szkoda tylko waszych dzieci. bo ofiarami nie jest zadne z was, ale wlasnie ewentualne dziecko

Chciałem żeby zrobiła test albo poszła do lekarza i byłaby pewność.
Teraz nikt czasu nie cofnie a to jest tylko dokładnie dodatkowego stresu czekając aż ja wrócę.

I nigdzie nie napisałem, że jestem dumny z tego co się stało. Wręcz przeciwnie. Teraz wiem, ze powinienem inaczej postąpić. Szkoda ze dopiero teraz do mnie to dotarło.

Anetas - ona nie wiem na 100%. I nikogo nie mam. Dopiero zaczęliśmy się spotykać.

55

Robicie z niej niewiniątko, uprawiać seks z praktycznie nieznajomym to się nie boi ale zrobić test na ciążę kiedy jej się miesiączka spóźnia to czeka niewiadomo na co. Tak jak wyżej napisałam może ona się domyśla że znalazłeś sobie kogoś nowego?

56 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-30 20:51:03)

anetas napisał/a:

Robicie z niej niewiniątko, uprawiać seks z praktycznie nieznajomym to się nie boi ale zrobić test na ciążę kiedy jej się miesiączka spóźnia to czeka niewiadomo na co. Tak jak wyżej napisałam może ona się domyśla że znalazłeś sobie kogoś nowego?

i wlasnie miedzy innymi  dlatego uwazam, ze nie jest normalna. jakas psychoterapia by jej sie przydala, choc przeslanki byly juz dlugo przed ta ciaza/nieciaza.

doczytalam, ze po tygodniu chciala isc do lekarza. ma wizyte umowiona?
ja na twoim mijescu i tak bym poszla z nia, boniewiadomo, czy powie prawde. a tak temat bylby zamkniety raz na zawsze, gdyby sie okazalo, ze jednak nie jest. a potem zerwalabym kontakt, ta rel,acja nie ma zadnego sensu.

57

Pewnie chce sprawdzić czy Tobie na niej zależy i robi to w chory sposób, chciała sprawdzić czy wszystko rzucisz i do niej przylecisz a że zareagowałes tak a nie inaczej to trzyma się dalej swojego kłamstwa licząc na zmianę

58

A dlaczego w sumie nie chciałes z nią być ? Co Ci w niej przeskadzało?

59

Jak uzywasz insta / fejsa mogła zauważyć nową osobę w znajomych, lajkowanie fot itd to się zaczęła domyślać, jeśli nie to oznacza że dziewczyna jest ostro zaburzona i jak tylko otrzymasz informacje że nie jest a na pewno nie jest to uciekaj daleko

60

Olaodkota napisał/a:

A dlaczego w sumie nie chciałes z nią być ? Co Ci w niej przeskadzało?

Dziecko xD

61 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-30 20:56:54)

anetas napisał/a:

Pewnie chce sprawdzić czy Tobie na niej zależy i robi to w chory sposób, chciała sprawdzić czy wszystko rzucisz i do niej przylecisz a że zareagowałes tak a nie inaczej to trzyma się dalej swojego kłamstwa licząc na zmianę

jesli to klamstwo to i tak moze dalej sciemniac, wystarczy ze jakas ciezarna jej na ten test nasika albo weznie od ciezarnej znajomej jej test.  test tez sie moze pomylisc. moze wyjsc, ze jest, a nie byc, a moze wyjsc, ze nie jest, a bedzie. nie zdarza sie czesto, ale zdarza. najbardziej pewnym rozwiazaniem pozostaje wspolna  wizyta u lekarza. jak nie jest to autor odetchnie z ulga, a jesli jest to powinien wziasc odpowiedzialnosc za swoje dziecko.

62 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-04-30 21:00:24)

W poniedziałek napisała, że idzie za tydzień do lekarza. Czy naprawdę się umówiła tego nie wiem.

Przez media społecznościowe raczej tego by nie zauważy bo u mnie prawie nic tam się nie dzieje.
Ale być może, że chce w taki sposób sprawdzić czy mi zależy.

Ciężko mi na tą chwilę cokolwiek powiedzieć.
Jak wrócę to pójdę z nią gdzie trzeba. Tylko najgorsze jest to czekanie.

63

Dlatego powinien stanąć na rzęsach i jechać z nią na tą wizyte, zakończyć tą farse. Może mu zawsze powiedzieć, że była u lekarza i ciaza potwierdzona. I co, wierzyć na słowo w takim przypadku jak sex był zawsze w gumce? Niepokalane poczęcie?
Normalna dziewczyna by już dawno wiedziała czy jest czy nie jest. Jest zaburzona i to na maxa. A do tego nie ma do siebie szacunku latając za autorem, kiedy wyraźnie jej stawia granice. Ma obniżoną samoocene. Jest totalnie nieodpowiedzialna. Wiec nie mów autorze, że nie ma żadnych zaburzeń, ciężkie życie czy trudna sytuacja z ojcem jej dziecka nie tłumaczy jej postępowania teraz.

64

jesli nie masz innego wyjscia to czekaj do przyszlego tygodnia, naodleglosc nie sprawdtisz, czy sciemnia czy nie. jesli sciemnia, moze sie opamieta i powie, ze falszywy alarm. a potem, jak juz sie na 100% sprawa wyjasni ja bym zakonczyla te znajomosc. chyba, ze masz ochote na kolejne atrakcje w przyszlosci.

65

KoloroweSny napisał/a:

Dlatego powinien stanąć na rzęsach i jechać z nią na tą wizyte, zakończyć tą farse. Może mu zawsze powiedzieć, że była u lekarza i ciaza potwierdzona. I co, wierzyć na słowo w takim przypadku jak sex był zawsze w gumce? Niepokalane poczęcie?
Normalna dziewczyna by już dawno wiedziała czy jest czy nie jest. Jest zaburzona i to na maxa. A do tego nie ma do siebie szacunku latając za autorem, kiedy wyraźnie jej stawia granice. Ma obniżoną samoocene. Jest totalnie nieodpowiedzialna. Wiec nie mów autorze, że nie ma żadnych zaburzeń, ciężkie życie czy trudna sytuacja z ojcem jej dziecka nie tłumaczy jej postępowania teraz.

rowniez uwazam, ze to by bylo rozwiazanie. 3 dni urlopu, ewentualnie wziecie l4. na wymioty/rozwolnienie zawsze sie dostaje 3 dni.

Posty [ 1 do 65 z 95 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że jest w ciąży a nie zrobi testu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024