Czy iść na to wesele? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy iść na to wesele?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 67 z 67 ]

66

Odp: Czy iść na to wesele?

W 100 % mogę się zgodzić z Salomonką.

Poza tym widzę, że to pokolenie, nieco tylko młodsze ode mnie, ma jakiś dziwny syndrom dwutorowego myślenia: "to moi znajomi, więc CHCĘ iść na to wesele, ale OBAWIAM SIĘ isć, bo będą tam sami starzy wujkowie czy ciotki. Kurde, skoro jest pierwszy warunek(chce iść, bo to moi znajomi i chcę, np zrobić im przyjemność i się z tym dobrze czuć) to nie będzie dylematu nr 2. To takie trudne? Nawet kiedy będzię się świadomym, że impreza może być nudna, to zastosuję wyjście takie, jakie zaproponowała Koleżanka wyżej..

Naprawdę, gdybym ja miał podobne dylematy i myślał w podobny sposób, to z pewnych sytuacji bym nie wyszedł w ogóle.

Odpowiedz sobie CO jest dla Ciebie ważniejsze: własny komfort czy chęć pojawienia się na tym weselu i dotrzymania obietnicy znajomym(ewentualnie Twoja satysfkacja z tego, że się zjawiłaś na weselu znajomych).
Po prostu: albo jedno, albo drugie: nie ma rozwiązania pośredniego, bo nawet jak pójdziesz z kimś, to tej sooby i tak nie będziesz wcześniej znać wystarczająco długo aby czuć się znią swobodnie.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez YellowStar (2022-05-16 00:08:54)

Odp: Czy iść na to wesele?
Salomonka napisał/a:

A korona z głowy by ci spadła gdybyś zatańczyła z tym starym wujkiem?

Nie musisz się bawić, nie musisz tańczyć, wystarczy że z kimś przy stole pogadasz, a jak ci się znudzi to się zmyjesz "po angielsku". Uważam że to o niebo lepsza opcja niż pójście z przypadkową osobą której właściwie nie znasz, bo dopiero tutaj możesz sobie sama zrobić przykrą niespodziankę. Prawie zawsze na wesela ktoś przychodzi sam i nie ma z tym problemu. Wesele to nie bal studniówka, że trzeba poloneza w parach tańczyć.

Nie. Nie spadła. Zatańczyłabym z wujkami. Tyle że to nie są moje wujki. Nie znam tych ludzi. I nikt by mnie do tańca nie poprosił. Ja znam tych ludzi już z jednego wesela w tej rodzinie. Czułam się przy nich super odseparowana.
"Prawie zawsze na wesela ktoś przychodzi sam i nie ma z tym problemu"- też idę sama na wesele koleżanki, ale tam będą wspólni znajomi. Tutaj to co innego. Starsze osoby, które nie chcą się integrować i młodsi, każdy w parze. Iść samemu to byłaby chyba głupota w tym przypadku

bagienni_k napisał/a:

W 100 % mogę się zgodzić z Salomonką.

Poza tym widzę, że to pokolenie, nieco tylko młodsze ode mnie, ma jakiś dziwny syndrom dwutorowego myślenia: "to moi znajomi, więc CHCĘ iść na to wesele, ale OBAWIAM SIĘ isć, bo będą tam sami starzy wujkowie czy ciotki. Kurde, skoro jest pierwszy warunek(chce iść, bo to moi znajomi i chcę, np zrobić im przyjemność i się z tym dobrze czuć) to nie będzie dylematu nr 2. To takie trudne? Nawet kiedy będzię się świadomym, że impreza może być nudna, to zastosuję wyjście takie, jakie zaproponowała Koleżanka wyżej..

Naprawdę, gdybym ja miał podobne dylematy i myślał w podobny sposób, to z pewnych sytuacji bym nie wyszedł w ogóle.

Odpowiedz sobie CO jest dla Ciebie ważniejsze: własny komfort czy chęć pojawienia się na tym weselu i dotrzymania obietnicy znajomym(ewentualnie Twoja satysfkacja z tego, że się zjawiłaś na weselu znajomych).
Po prostu: albo jedno, albo drugie: nie ma rozwiązania pośredniego, bo nawet jak pójdziesz z kimś, to tej sooby i tak nie będziesz wcześniej znać wystarczająco długo aby czuć się znią swobodnie.

No ja wiem. Mam taki typ osobowości (analiza wszystkiego), ale nie da się tego zmienić, bo to cecha charakterystyczna mojego typu osobowości. Ciężko się z tym żyje, ale czasami pomaga
Właśnie ja się bardzo waham. Może i bym chciała iść, ale nie lubię wesel wśród samych obcych ludzi. Do tego takich, którzy niespecjalnie pajają do mnie sympatią

Posty [ 66 do 67 z 67 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy iść na to wesele?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024